Dodaj do ulubionych

Mój dom na Święta

25.12.10, 08:50
Na ścianie w pokoju gościnnym w centralnym miejscu wisi portret śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, obok niego portret jego żony Marii oraz wspólny portret Martusi z dzieckiem i mężem. Obok nich obrazek z Jezusem i Maryją i krzyż. Na stole świątecznym na najważniejszym miejscu stoi figurka prezydenta Kaczyńskiego zrobiona przez wybitnego rzeźbiarza polskiego Bartłomieja Kurzeję.

Takiej symboliki życzę wszystkim Polakom w każdym prawdziwie polskim domu.
Obserwuj wątek
    • zgred-zisko Re: Mój dom na Święta 25.12.10, 08:58
      Jestem rozczarowany. A gdzie figurka prezesa naturalnej wielkości, z ręką wyciągniętą do całowania?
    • zapijaczony_ryj Leczysz się? 25.12.10, 09:02
      mietek_z_pis napisał:

> Na ścianie w pokoju gościnnym w centralnym miejscu wisi portret śp. Prezydenta
      > Lecha Kaczyńskiego, obok niego portret jego żony Marii oraz wspólny portret Mar
      > tusi z dzieckiem i mężem. Obok nich obrazek z Jezusem i Maryją i krzyż. Na stol
      > e świątecznym na najważniejszym miejscu stoi figurka prezydenta Kaczyńskiego zr
      > obiona przez wybitnego rzeźbiarza polskiego Bartłomieja Kurzeję.
      >
      > Takiej symboliki życzę wszystkim Polakom w każdym prawdziwie polskim domu.
    • zapijaczony_ryj Giwi, proszę przyszpilić tem wątek! Jest super! 25.12.10, 09:03
      mietek_z_pis napisał:

> Na ścianie w pokoju gościnnym w centralnym miejscu wisi portret śp. Prezydenta
      > Lecha Kaczyńskiego, obok niego portret jego żony Marii oraz wspólny portret Mar
      > tusi z dzieckiem i mężem. Obok nich obrazek z Jezusem i Maryją i krzyż. Na stol
      > e świątecznym na najważniejszym miejscu stoi figurka prezydenta Kaczyńskiego zr
      >
    • zapijaczony_ryj A u mnie tradycyjnie 25.12.10, 09:09
      Świeci się choinka, lodówka się tak za załadowana, ze ledwo się domyka (sama kaczka z nadzieniem wazy ponad 4 kg), w barku różne rodzaje gorzały i winka, mam nawet browarek, choć nie przepadam za nim!
      I czekam na gości z obiadem!
      A co w końcu święta to święta!

Czego i innym (normalnym) życzę!
      • mietek_z_pis Święta to dla prawdziwych Polaków okres zadumy 25.12.10, 09:17
        Przeciętnych Polaków nie stać na takie wystawne przyjęcia jak twoje. I wcale nie jest to nikomu potrzebne bo dla Polaków-katolików to okres modlitwy i radości duchowej, a nie obrzarstwa
        • zapijaczony_ryj Re: Święta to dla prawdziwych Polaków okres zadum 25.12.10, 09:24
          mietek_z_pis napisał:

> Przeciętnych Polaków nie stać na takie wystawne przyjęcia jak twoje. I wcale ni
          > e jest to nikomu potrzebne bo dla Polaków-katolików to okres modlitwy i radości
          > duchowej, a nie obrzarstwa

To weź sobie powieś na ściane Jarka z kotem i dumaj sobie przed nim na kolanach z całą rodziną o suchym chlebie i wodzie
        • wsk175 Re: Święta to dla prawdziwych Polaków okres zadum 26.12.10, 18:30
          mietek_z_pis napisał:

> Przeciętnych Polaków nie stać na takie wystawne przyjęcia jak twoje. I wcale ni
          > e jest to nikomu potrzebne bo dla Polaków-katolików to okres modlitwy i radości
          > duchowej, a nie obrzarstwa
          Poproś Mikołaja o słownik ortograficzny , a Bozię o rozumek.
        • venus99 Re: Święta to dla prawdziwych Polaków okres zadum 27.12.10, 21:06
          mieciu a gdyby tak oprócz klepania pacierza pouczyć się ortografii?co ty na to?
          • zapijaczony_ryj Re: Święta to dla prawdziwych Polaków okres zadum 28.12.10, 10:17
            venus99 napisał:

> mieciu a gdyby tak oprócz klepania pacierza pouczyć się ortografii?co ty na to?

Wolskiej jeszcze nie wydano!
    • cookies9 Re: Mój dom na Święta 25.12.10, 09:15
      >wspólny portret Martusi z dzieckiem i mężem.<

z tym z plakatów czy z tabloidów?
      • zapijaczony_ryj Re: Mój dom na Święta 26.12.10, 17:57
        cookies9 napisała:

> >wspólny portret Martusi z dzieckiem i mężem.<
        >
        > z tym z plakatów czy z tabloidów?

Ja bym zapytał z którym mężem Martusi?
        • x2468 Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 21:04
          Ja bym zapytal, z mezem czy konkubentem? Tylko ktory jest ktory?
    • kropek35 Re: Mój dom na Święta 25.12.10, 09:27
      ..no to masz prawdziwie rodzxinne i szczesliwe Świeta...
      • lumpior A gdzie Rydzyk? 25.12.10, 09:33
        A gdzie figura woskowa lub odlew zeliwny Ojca Tadeusza Z Torunia?
    • zapijaczony_ryj Uwaga,autor wątku nie robi sobie jaj on tak ma! 25.12.10, 09:34
      szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.author=&s.sm.forumXx=28&sf=tresc&s.sm.query=mietek_z_pis&s.sm.title=
    • zgred-zisko Re: Mój dom na Święta 25.12.10, 10:07
      Brawo! To może być idealny sposób na odchudzanie. Trudno w takich warunkach coś przełknąć.
    • zapijaczony_ryj Giwi, to watek na "gwoździa"! Przyszpil idiotę! 25.12.10, 21:57
      mietek_z_pis napisał:

>
    • lackzadek Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 18:35
      Nieuleczalnym podbijam!
    • vargtimmen Ty tak jesteś z PiS i tak Mietek, jak ja z SLD... 27.12.10, 21:00

i jak ze mnie Ifigenia
      • henry-k-log Re: PiS dupcze, gdzie twa PiSdulcynea paczulka? 30.12.10, 01:47

• venus99 Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 21:03
      mieciu,ja się wzruszyłem.aż łzy mi pociekły.ze śmiechu.
    • veglie Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 21:14
      Prawie wypisz,wymaluj mój dom.Prawie bo mam jeszcze portrety Bronka i Donka.
      • x2468 Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 21:18
        Slyszalem.Lenina i Stalina masz rowniez.Tylko Trockiego schowales za szafe zamiast spalic."na wsiakij pozarnyj sluczaj".Kiedy wy bolszewicy zmadrzejecie?
        • veglie Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 22:07
          x2468 napisał:

> Slyszalem.Lenina i Stalina masz rowniez.Tylko Trockiego schowales za szafe zami
          > ast spalic."na wsiakij pozarnyj sluczaj".Kiedy wy bolszewicy zmadrzejecie?

Moherku ciemny Che mam też.Wiem,że nie wiesz kto....więc kuknij do wikipedi.Prezydent RP też tam się edukuje.
    • rickky Re: A masz zdjęcie? 27.12.10, 21:27
      To dawaj.
      Popatrzymy sobie.
    • ta Re: Mój dom na Święta 27.12.10, 21:55
      Z którym mężem Martusia? Sakramentalnym czy cywilnym ? I dlaczego z "dzieckiem", a nie z dziećmi ? Którego dziecka nie uznajesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka