Dodaj do ulubionych

Ciekawa rzecz

14.01.11, 18:56
Ciekawy artykuł w najnowszym NCz mamy do poczytania
Ochrona brudnych tajemnic – LESZEK SZYMOWSKI
I ciekawe rzeczy autor pisze o tym, jak to watki polityczne w sprawach kryminalnych dziwnym trafem sa utajniane albo giną i tak autor pisze min. o:
- zwiazkach byłego prominentnego polityka oraz byłego wceministra fin. z mafią pruszkowska od której mieli brac łapówki za tworzenie korzystnych dla mafii przepisów podatkowych,
- materiałach przekazanych stronie polskiej przez Austriaków z podgladu i podsłuchu Baraniny, na których ponoć są wpływowi prokuratorów bioracych łapówki i aktualny bardzo znanego i bliskiego współpracownika Premiera bioracy razem z gangsterami udział w orgii,
- jest tez o innych politykach.
Zresztą sami poczytajcie wersja online artykułu jest odpłatna więc niestety nie mogę udostępnić linka.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: Ciekawa rzecz 14.01.11, 19:16
      "W 2003 roku(...)Austriacka policja w trybie tajnym przekazała stronie polskiej nagrania z mikrokamer zainstalowanych w willi gangstera w Gamratneusiedl pod Wiedniem (chodzi o Baraninę-Unicorn). Zarejestrowano tam m.in. wpływowych w latach 90.tych prokuratorów z Dolnego Śląska. Zostali sfilmowani w momencie, gdy przyjmowali od "Baraniny" grube koperty z pieniędzmi z łapówek za umarzanie śledztw przeciwko tzw. mafii paliwowej, kierowanej przez ludzi "Baraniny." Oprócz tego na przekazanych do polski nagraniach zarejestrowany był również gwałt zbiorowy na żonie znanego gangstera. W gwałcie tym uczestniczył bardzo znany polityk- dziś jeden z najbliższych współpracowników premiera Donalda Tuska. Z tego względu dokumenty opisujące nagrania zostały opatrzone klauzulą "geheim!", co oznacza "tajne". Nie zostały jednak wykorzystane przez polskie organy ścigania. Zaraz po tym, jak trafiły do naszego kraju, w tajemniczych okolicznościach zaginęły."

Szymowski pisze też o zbiorze zastrzeżonym IPN, do którego dostęp ma zaledwie kilku pracowników IPN. Z mojej wiedzy wynika, że trochę więcej. Autor pisze, że w tym zbiorze znajduje się teczka wymienionego wyżej współpracownika Tuska. Z tego co wiem, zbiór zastrzeżony jest pełen obyczajówki i to najgorszego sortu- gdyby jakiś psycholog miał do tego dostęp- mówię o psychologach z zewnątrz, pewnie by się załamał. Wątek agenturalny zajmuje raczej niewiele miejsca- w końcu agentura dziennikarska i inna działa nadal. O wiele ciekawsze są wątki obyczajowe, preferencje seksualne czy pedofilia w tzw. zawodach zaufania społecznego.

O jakiego współpracownika chodzi?
      • qqazz Re: Ciekawa rzecz 14.01.11, 21:39
        Generalnie artykuł ciekawy, a wnioski autora jak najbardziej słuszne. Wiedza, ze polityk badź urzednik na poważnym stanowisku ma zboczone skłonnosci powinna być powszechnie dostepna dla każdego tym bardziej jak dopuszczał się czynów takich jak orgie w towarzystwie gangsterów czy pedofilia.
        No ale najciekawsze to który to ten współpracownik, mam swoje typy nie powiem ale ciekaw jestem strasznie, choć nie zdziwiłbym sie specjalni gdyby w otoczeniu Premiera takich szemranych indywiduów było sporo więcej.

pozdrawiam
    • jon-ze-wsi No toś na tym forum namieszał teraz. Jak giwi 14.01.11, 19:18
      nie zareaguje, kilka osób nie będzie spało tej nocy...
    • oldtimer333 Re: Może pojawi sie ten temat u MO? 14.01.11, 22:09
    • mike.recz qqazz, reklamujesz dziennikarskiego paszkwilanta 14.01.11, 22:19
      i celowego dezinformatora. Szymowski to totalne dno ociekające tanią sensacją.
      • qqazz Re: qqazz, reklamujesz dziennikarskiego paszkwila 14.01.11, 22:38
        Gdyby kłamał to by szybko poszedł z torbami, nie za takie zarzuty dziennikarze dostawali wyroki karne i płacenie sporych odszkodowań i to nawet jak pisali prawdę.

pozdrawiam
        • mike.recz Re: qqazz, reklamujesz dziennikarskiego paszkwila 14.01.11, 22:57
          Cytuję go:
          "Jest absolutnie niemożliwe, aby Jarosław Kaczyński i jego najbliżsi współpracownicy kłamali, mówiąc o tym, w jakim stanie są zwłoki prezydenta. Wyjaśnienie tej zagadki może być tylko jedno: zwłoki Lecha Kaczyńskiego najpierw przez ponad 4 godziny leżały nie pilnowane obok wraku samolotu, a później zostały celowo zmasakrowane przez Rosjan! I w takim stanie zobaczyli je dopiero wieczorem posłowie PiS z Jarosławem Kaczyńskim na czele. Nasuwa się więc pytanie: czy zwłoki zmasakrowano po to, aby ukryć prawdziwe okoliczności śmierci polskiego prezydenta?"

Szkoda tylko że pracownik kancelarii Wierzchowski, który rozpoznał
          ciało Prezydenta narobił Szymowskiemu koło pióra mówiąc że ciało było non stop pilnowane przez polskiego funkcjonariusza.
          • qqazz Widzisz mój drogi dziennikarstwo to zawód 14.01.11, 23:03
            kiedy ludzi wyjatkowo często ponosi fantazja zwłaszcza jak podchodzą do zagadnienia w przypływie emocji i przy dostatecznym braku wiedzy.

pozdrawiam
            • mike.recz Re: Widzisz mój drogi dziennikarstwo to zawód 14.01.11, 23:19
              Biorę tekst tego "dziennikarza" i czytam sobie komentarze cigarsa:
              nczas.home.pl/wazne/smiertelne-wypadki-polskich-szpiegow-w-kontekscie-rosji/

Nie twierdzę też że kiedyś coś tam mu się może udało ustalić wiarygodnego.
            • wariant_b Re: Widzisz mój drogi dziennikarstwo to zawód 14.01.11, 23:21
              Emocje i brak wiedzy nie są w zawodzie dziennikarza śledczego uważane za zalety.
              Zupełnie inaczej jest w gadzinówkach.
              • qqazz Re: Widzisz mój drogi dziennikarstwo to zawód 14.01.11, 23:23
                Emocje i niedostatki w wiedzy a przynajmniej same niedostatki w wiedzy to cechy niemal kazdego dziennikarza.

pozdrawiam
            • woda_woda Re: Widzisz mój drogi dziennikarstwo to zawód 14.01.11, 23:25
              qqazz napisał:

> kiedy ludzi wyjatkowo często ponosi fantazja

Jak kogoś ponosi fantazja, niech się przerzuci na literaturę sf. Na dziennikarza się nie nadaje.
    • agnostic5 Re: Ciekawa rzecz 14.01.11, 22:22
      A o tym, że szefem ochrony PGNiG jest agent WSI też piszą?
    • wariant_b Re: Ciekawa rzecz 14.01.11, 22:26
      A jest tam jakiś konkret, jakieś nazwisko - choćby jak z Ocieczkiem i orgietkami na koszt Alexis?
      • qqazz Re: Ciekawa rzecz 14.01.11, 22:37
        Jest nazwisko i to znane w temacie łapówek z Pruszkowa.

pozdrawiam
        • oldtimer333 Re: Nowoczesne media wolą wałkować inne tematy. 15.01.11, 14:38
    • strikemaster Re: Ciekawa rzecz 15.01.11, 14:41
      A o braciszku płk. Nowka (PIS) podrabiającym proszki do prania nic tam nie ma?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka