Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz - to awanturnictwo!

28.04.11, 20:45
" Konrad Piasecki: Czy hasło delegalizacji PiS-u, które gdzieś tam zaczyna się pojawiać w kręgach SLD to pańskim zdaniem może być postulat wygłaszany serio?

Włodzimierz Cimoszewicz: Nie powinien być. Bo sam w sobie jest antydemokratyczny. Mam bardzo krytyczną opinię, uważam wręcz, że to jest złowroga formacja, taki czarny lud polskiej polityki, ale zdecydowanie nie ma mowy o jakiejkolwiek delegalizacji, o podstawach prawnych do tego.

Konrad Piasecki: Czyli mówienie o tym, to prawnicza szarża taka samosierra prawnicza. I pomysł można włożyć ad acta.

Włodzimierz Cimoszewicz: Powiedziałbym, że wręcz awanturnicza."

No i co - kto jest antysystemowy, kto jest antydemokratyczny, kto łamie ustalony konstytucyjny porządek?

Złodziej krzyczy "łapaj złodzieja" - wygląda na to, że ci, którzy zarzucają awanturnictwo innym sami są awanturnikami i to z wyraźną ( moim zdaniem autorytarną ) tendencją do łamania/naginania w imię własnych interesów prawa.
Obserwuj wątek
    • anwad Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:03
      A ten co znowu chce ugrać?
      • indeed.4 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:07
        Może pozazdrościł Nałeczowi i szykuje się na doradcę do Kancelarii Bronka

Nieźle dołożył samozwańczym "obrońcom demokracji", co?
        • anwad Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:20
          Nie ekscytuje mnie to. Komuchy pewnie chcą wykreować jakąś rzekomą partię umiaru. Może właśnie wokół Komorowskiego.
          • indeed4 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:29
            Widzę, że ostatnio wyspecjalizowałaś się w tropieniu nowych bytów, a czytałaś o umiarkowanej frakcji tworzonej wewnątrz partii przez część członków PiS ?
            • anwad Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:47
              Pewien taksówkarz opowiadał mi nawet o czterech małych frakcjach w PiS, które mają się w odpowiednim czasie ujawnić. Toteż ja zawsze mówię, że nie jestem zwolenniczką PiS, tylko partii Jarosława.
              • indeed4 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 21:54
                Jedna nawet już się ujawniła, widzisz ? ;-)

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/332843,nowa-frakcja-powstaje-w-pis.html

A co z Solidarnymi 2010, pamiętam kilka dni temu ostatnio pisałaś, że Ci bardziej pasują niż PiS
          • strikemaster Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 22:14
            Podobno sojusz z samym Prezesem szykują, twierdzisz, ze to nieprawda?
            • indeed4 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 07.05.11, 11:53
              Jeśli tak mówi PO, to musi to być prawda :-)
      • zoil44elwer Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 07.05.11, 13:33
        anwad napisała:

> A ten co znowu chce ugrać?
        >
        Cimoszka na lewicy spalony,a na prawicy nie ma szans gdyż kiedyś był lewicowym tuzem.Pozostało mu juź tylko reprezentowanie jako senator prawosławnych ze wschodniej ściany.
      • nic.nie.boli No i wyjątkowo ma akurat rację. 07.05.11, 14:02

• w.i.l W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 28.04.11, 21:08
      się o posadę, ktorą obiecał mu Tusk.
      Ale Tusk potem jakoś zapomniał o posadzie dla Cimoszewicza...
      • indeed4 Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 28.04.11, 21:35
        Dla Palikota po wyborach prezydenckich też zapomniał, tyle się Janusz w czasie kampanii nagardłował a tu ani posady w kancelarii u kumpla od polowań, ani innej porządnej lukratywnej fuchy.
        No to co miał zrobić, dalej tkwić na tym marnym poselskim stołku? W końcu założył własną partię
      • zoil44elwer Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 13:44
        Napoleon powiedział:Zdrajców się "ceni" a nie szanuje! Bufon z Białowieży dzięki lewicy zrobił karierę i dzięki lewicy zajmował wysokie stanowiska państwowe.Dziś gdy lewica jest zdołowana,także dzięki niemu,atakuje ją jakby z dziada pradziada był antylewicowy.
        • indeed4 Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 13:56
          A od kiedy to pęd do władzy i świecznika ma barwy polityczne?
          • zoil44elwer Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 14:16
            Pęd do władzy ma szanse gdy ma barwy polityczne.Bez politycznych barw to można pędzić do władzy tylko w małżeństwie(rodzinie).
            • indeed4 Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 14:20
              Nie sądzę - jakie barwy polityczne w takim razie prezentuje b. kolega Cimoszewicza, prezydencki doradca Nałęcz :-)
              • zoil44elwer Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 14:31
                Chodzisz w okryciu(odzieży) zawsze w tych samych kolorach?
                • indeed4 Re: W tym samym wywiadzie Cimoszewicz upomniał 07.05.11, 14:52
                  Oczywiście, że nie - życie wymaga urozmaicenia, dlatego będąc lewicowcem dobrze jest często zmieniać ubranko i raz wspierać obóz lewicy, a innym razem - prawicy :-)

www.rp.pl/artykul/650268_Platforma-dogada-sie-z-politycznymi-singlami--.html
    • remez2 Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:13
      • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:45
        Dlaczego, dobrze zrobił, Kalita plecie bzdury jak mało który - swoją drogą rozbawiła mnie panika w szeregach PiS, nie rozumiem, jak można brać coś takiego na serio
        • anwad Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:51
          W państwie, w którym sądy uniewinniają zbrodniarzy?
          • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:53
            anwad napisała:

> W państwie, w którym sądy uniewinniają zbrodniarzy?
            Z. Ziobro jeszcze nie stanął przed sądem.
        • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:52
          indeed4 napisał:

> Dlaczego, dobrze zrobił, Kalita plecie bzdury jak mało który - swoją drogą rozb
          > awiła mnie panika w szeregach PiS, nie rozumiem, jak można brać coś takiego na
          > serio
          W polityce istnieje pojęcie próbnych balonów.
          A Wł. Cimoszewicz w tej sprawie raczej nie powinien zabierać głosu.
          • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 21:56
            remez2 napisał:

> Wł. Cimoszewicz w tej sprawie raczej nie powinien zabierać głosu.

Dlaczego, od 2005 roku wciąż jest na czarnej liście lewicy?
            • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 22:19
              indeed4 napisał:

> remez2 napisał:
              >
              > > Wł. Cimoszewicz w tej sprawie raczej nie powinien zabierać głosu.
              >
              > Dlaczego, od 2005 roku wciąż jest na czarnej liście lewicy?
              Nie rozumiem. Cała jego kariera związana była z Lewicą od której się odciął. Jego wybór.
              • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 22:28
                Tak jak Nałęcza - jego też tak nienawidzicie? Przecież to bez sensu, R. Bugaj był doradcą Lecha Kaczyńskiego, a dla mnie jest i pozostanie wzorem autentycznego, ideowego lewicowca
                • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 28.04.11, 22:33
                  indeed4 napisał:

> Tak jak Nałęcza - jego też tak nienawidzicie? Przecież to bez sensu, R. Bugaj b
                  > ył doradcą Lecha Kaczyńskiego, a dla mnie jest i pozostanie wzorem autentyczneg
                  > o, ideowego lewicowca
                  Masz bardzo specyficzny sposób postrzegania świata. Gdzie zauważyłeś nienawiść? Ja nie jestem mu nawet niechętny. Po prostu dostrzegłem u niego syndrom sztokholmski. Tyle.
                  • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:04
                    Wiem, wiem, ten syndrom ma każdy polityk, który w ostatnich wyborach zamiast Napieralskiego poparł Komorowskiego ;-)
                    • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:07
                      indeed4 napisał:

> Wiem, wiem, ten syndrom ma każdy polityk, który w ostatnich wyborach zam
                      > iast Napieralskiego poparł Komorowskiego ;-)
                      Skoro tak uważasz ...
                      PS - każdy polityk zaznał tyle dobrego od PO?
                      • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:17
                        Nic nowego, lata miną zanim lewica nadrobi straty a ciąg na świecznik i władzę ma większość - wieszajcie psy na Millerze i tamtej ekipie, bo to oni ponoszą odpowiedzialność.
                        A nie na PO.
                        • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:22
                          indeed4 napisał:

> Nic nowego, lata miną zanim lewica nadrobi straty a ciąg na świecznik i władzę
                          > ma większość - wieszajcie psy na Millerze i tamtej ekipie, bo to oni ponoszą od
                          > powiedzialność.
                          L. Miller odpowiada za s..o PO wobec W. Cimoszewicza w czasie kampanii prezydenckiej? Tego nawet PiS by nie wymyśliło.
                          > A nie na PO.
                          PO jest cacy.
                          • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:42
                            www.rp.pl/artykul/650268_Platforma-dogada-sie-z-politycznymi-singlami--.html

Jak indeed pisze, że jest cacy, to jest ;-)
                            • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:46
                              L. Miller odpowiada za s..o PO wobec W. Cimoszewicza w czasie kampanii prezydenckiej? Tego nawet PiS by nie wymyśliło.
                              podtrzymujesz?
                              • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:50
                                Chłopie - nawet na myśl mi nie przyszła sprawa z Sobecką, miałem na myśli pretensje i żal lewicy do Cimoszewicza, że walkowerem oddał pole Kaczyńskiemu w 2005 roku.
                                Dobranoc.
                                • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 00:52
                                  sprostowanie - chodzi o Jarucką
                                  • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 01:01
                                    indeed4 napisał:

> sprostowanie - chodzi o Jarucką
                                    A powinno.
                                    • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 01:13
                                      Niekoniecznie - nie oceniaj innych według siebie.

Jak widać Cimoszewicz nie ma tak pamiętliwej i mściwej natury jak niejaki remez2 z FK - nie chowa uraz i żyje dniem dzisiejszym :-D

" Politycy Platformy rozważają pomysł "cichego" poparcia niezależnych kandydatów do Senatu. – Chodzi o Longina Komołowskiego, Włodzimierza Cimoszewicza i Marka Borowskiego – mówi "Rz" polityk PO."
                                      • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 08:29
                                        indeed4 napisał:

> Niekoniecznie - nie oceniaj innych według siebie.
                                        Aż tak Cię nie przeceniam.
                                        > Jak widać Cimoszewicz nie ma tak pamiętliwej i mściwej natury jak niejaki remez
                                        > 2 z FK - nie chowa uraz i żyje dniem dzisiejszym :-D
                                        Już Cie kiedyś prosiłem abyś się od ... personalizował. Potrafisz? :-)
                                        • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 11:22
                                          Nie przypominam sobie - o ile pamiętam jak do tej pory mialeś tylko do mnie pretensje, że nie oddaję należnych ci hołdów pisząc twój nick z małej litery :-)

Ależ co ja na to poradzę, drogi remezie2, że twoje zarzuty w stosunku do Cimoszewicza, iż nie chce pamiętać o sprawie Jaruckiej wskazują na to, że masz pamiętliwy i mściwy charakter.

No, powiedz sam, remezie :-)
                                          • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 11:32
                                            No, powiedz sam, remezie :-)
                                            Mówię - rozmowa z Tobą to wyłącznie strata czasu. Od zegarynki dowiem się chociaż, która godzina.
                                            • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 11:41
                                              No ja wiem - bo i z małej litery piszę i jeszcze do tego nie chcę należycie znielubić Cimoszewicza za to, że ten nie chce znielubić Platformy za Jarucką :-)

Tak jak ty, remezie :-)

Łajdak z tego Cimoszewicza straszny, jak on tak może, nie pamiętać i po tym wszystkim co mu zrobili zadawać się jeszcze z tą okropną Platformą - zero godności i honoru, ta kreatura kompromituje Napieralskiego i ulubioną partię remeza2 SLD!
                                              • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 29.04.11, 12:35
                                                Coś Ci opowiem. U nas we wsi jest pewien gość. Nikt nie wie ile może mieć lat. Niektórzy uważają, że to wioskowy przygłup, inni twierdzą, że czasami wykazuje zdrowy rozsądek. Ale jeżeli mu powiedzieć - Józek, nie wchodź do kałuży - obleci wszystkie w promieniu 2. kilometrów, do każdej wejdzie, i będzie miał bardzo szczęśliwą minę.
                                                PS - wszelkie (ewentualne) podobieństwo jest niezamierzone.
                                                • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 14:46
                                                  Aha - a czy to czasem nie będzie ten sam przygłup wioskowy, który zakłada na FK wątki z falszywkami KGB o Piusie XII?
                                                  • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 19:10
                                                    Muszę przyznać, że nie zawodzisz. Twój intelekt ma niebywałą siłę rażenia, Józiu.
                                                  • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 19:57
                                                    Remezie drogi - jak myślisz po jakim czasie FK zapomni o wtopie pewnego Józia namawiającego dziś rano wszystkich do czytania fałszywki KGB na temat Piusa XII :-)

www.konflikty.pl/a,2022,Czasy_najnowsze,List_Harry'ego_Trumana_do_Piusa_XII.html
                                                  • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 20:02
                                                    Fałszywki, powiadasz. A może tak kilka słów od siebie na temat faktów?
                                                    PS - wątek założyłem ja a Józio zachował się jak potomek ...
                                                  • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 22:53
                                                    A co - już zapomniałeś co ci rano tłumaczono?

www.i-apteka.pl/product-pol-1233-BILOBIL-x-90-kapsulek.html
                                                  • remez2 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 23:12
                                                    Łopatkę i wiadereczko wziąłeś, Józiu? :-)
                                                  • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 07.05.11, 12:16
                                                    A jaaaak, pewnie! Pewnie, że mam Józiu :-) ! To co - idziemy wspólnie pogłębiać przyjaźń polsko - radziecką? Tfu! Rosyjsko - polską rzecz jasna.
                                                  • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 07.05.11, 12:37
                                                    PS. Idziecie razem z Kalitą wesprzeć Palikota?
              • zoil44elwer Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 19:44
                remez2 napisał:

> indeed4 napisał:
                >
                > > remez2 napisał:
                > >
                > > > Wł. Cimoszewicz w tej sprawie raczej nie powinien zabierać głosu.
                > >
                > > Dlaczego, od 2005 roku wciąż jest na czarnej liście lewicy?
                > Nie rozumiem. Cała jego kariera związana była z Lewicą od której się odc
                > iął. Jego wybór.
                Cimoszka,syn oficera Informacji Wojskowej jeszcze w Kwachowej SdRP w swej akcji Czyste Ręce,chciał zniszczyć beton pezetperowski-Millera,Oleksego....Zawsze robił sabotaż na lewicy a oni się z nim cackali dając mu najwyższe stanowiska.ToW Carex miał mocne plecy?
                • indeed4 Re: Syndrom sztokholmski. ntx 07.05.11, 12:23
                  OOooo, kurczę - nieźle :-) Beton chciał niszczyć beton? To jeszcze lepsze niż "socjalizm z ludzką twarzą" ( kroniki nie podają, czyją miał "twarz" przed ogłoszeniem tego postulatu )
      • zoil44elwer Re: Syndrom sztokholmski. ntx 30.04.11, 19:30
        Syndrom fiaska POPiSu w 2005?
    • indris Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 28.04.11, 22:10
      Tu Cimoszewicz ma rację. Szkoda, że nie zauważył awanturnictwa rządu, w którym był ministrem w czasie agresji a Irak.
    • boblebowsky Mam tylko nadziję 28.04.11, 22:42
      że nie próbujesz w ten sposób usprawiedliwiać antypaństwowej postawy PISu?
      • indeed4 Nadzieję możesz mieć zawsze :-) 29.04.11, 00:09
        A to już nie antydemokratycznej? Bo podobno o antydemokratycznej ostatnio była mowa - znaczy co, w Polsce mamy same antydemokratyczne ugrupowania i nie ma już żadnej normalnej partii?

Gdzieś tu przed chwilą był wątek, że Tusk to też antydemokrata :-)
    • smutas13 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 29.04.11, 07:20

> Złodziej krzyczy "łapaj złodzieja" - wygląda na to, że ci, którzy zarzucają aw
      > anturnictwo innym sami są awanturnikami i to z wyraźną ( moim zdaniem autorytar
      > ną ) tendencją do łamania/naginania w imię własnych interesów prawa.

PiS, kilkakrotnie udowodnił, że właśnie tak postępuje.
      • indeed4 Re: Cimoszewicz - to awanturnictwo! 29.04.11, 11:23
        Kiedy widzisz, Cimoszewicz właśnie mówi, że tak postępuje nie tylko PiS :-)
    • sclavus Przynajmniej... 30.04.11, 19:39
      jeden zdroworozsądkowo myślący facet na polskiej scenie politycznej....
      Jeden, który nie poddał się zamachowi na zdrowy (właśnie!) rozsądek!
      • zoil44elwer Re: Przynajmniej... 30.04.11, 19:51
        ToW Carex,syn pułkownika Informacji Wojskowej,udający bizona w Białowieży miał(ma) mocne plecy w służbach.Dlatego może sobie na wiele pozwolić,nawet na zdrowy rozsądek.Ale zawsze będzie bufonem!
        • sclavus Re: Przynajmniej... 30.04.11, 20:13
          taksie, qrva myśla, kiedy dupcyć ustaniesz...
    • indeed4 No to Cimoszewicz raczej nie dołączy 07.05.11, 12:13
      do awanturniczej, antydemokratycznej demonstracji naszej Ciccioliny :-)

palikot.blog.onet.pl/Zdelegalizujmy-PIS,2,ID426831830,n
    • sclavus Szaleńcza interpretacja... 07.05.11, 15:00
      albo prowokacja szaleńca...
      Tylko tyle i aż tyle!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka