Dodaj do ulubionych

pzpr_owski PiS_dziur

21.06.11, 10:14
I ty kurduplingu* byłeś ministrem w kancelarii prezydenta średniej wielkości europejskiego państwa? Czy nie potrafisz zrozumieć zapisów Konstytucji, że władza głowy państwa z chwilą śmierci prezydenta przechoddzi w ręce marszałka Sejmu z MOCY PRAWA? ON JEJ NIE PRZEJMUJE! W takich okolicznościach jakiekolwiek zdarzenia wskazujące na fakt, że prezydent nie żyje lub jest prawdopodobne, że może nie żyć ZOBOWIĄZUJĄ marszałka Sejmu do podjęcia w sferze przygotowawczej przedsiewzięć niezbędnych dla zapewnienia ciągłości władzy w Państwie?

*kurdupling - jak zdjęcie - które mówi wszystko -wskazuje to prosię nieoskrobane.

wiadomosci.onet.pl/kraj/zaskakujace-bylo-tempo-w-jakim-bronislaw-komorowsk,1,4575579,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • prawieemeryt Re: "Zaskakujące jest" 21.06.11, 10:44
      że coś takiego z kancelarii krasnali ma się jeszcze czelność odzywać - a co tam u Kownackiego?
    • wariant_b Re: pzpr_owski PiS_dziur 21.06.11, 12:18
      Przykro mi, Panie Łopiński, ale żałobę narodową może ogłosić tylko Prezydent.
      A Konstytucja nie przewidziała wyjątków dla jednojajowych prezydentów.

Mam nadzieję, że czas jaki pozostawił panu Prezydent Komorowski na
      niszczenie kompromitujących dokumentów wykorzystał pan sumiennie.
    • ave.duce Re: pzpr_owski PiS_dziur 21.06.11, 12:29
      Co można sądzić i co wiedzieć po 14 miesiącach? Czego można być pewnym?

... Że przynajmniej niektórzy pasażerowie Tu 154 nie żyją ...

Ha!

A Fotyga na to:

... Kamień(nie - śp. Lech)* na Wawelu milczy ...

* dopisek mój

Komorowski "przez pomyłkę", gdyż albowiem > Lech wiecznie żywy!
      • wariant_b Re: pzpr_owski PiS_dziur 21.06.11, 12:39
        ave.duce napisała:
        > Co można sądzić i co wiedzieć po 14 miesiącach? Czego można być pewnym?

Dobrze zatem świadczy o Jarosławie Kaczyńskim, że chce odwiedzić brata na Syberii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka