Dodaj do ulubionych

Czy pani Pochanke zamierza kreować polską politykę

13.07.11, 18:18
i tworzyc fakty zamiast je po prostu przedstawiać?
Jej ostatni numer ze Schetyną to jest megaskandal, nawet jak na standardy tv.
W faktach po faktach, rozmawiała z nim o raporcie Millera. Zapytała, czy uważa że "trochę długo, za długo?" ten raport ujrzy światło dzienne itd
Schetyna odpowiedział: "tak, długo ale to musi byc naprawdę .....itd"
Od tamtej pory w kazdym servisie tvn24 padał super news, że "marsz Schetyna uwaza, że raport ukazuje sie za późno", "początki szorstkiej przyjaźni, Schetyna gani premiera za opóźnienia w publikacji raportu" i jeszcze wiele innych wersji tego pochankowego faktu.
Sam Schetyna smiał się z tego dzisiaj na konferencji prasowej.
Pochanke, nie dość że przerywa swoim gościom i każe im wysłuchiwać swoich monologów to jeszcze po prostu nagina fakty.
Obserwuj wątek
    • dirloff Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 01:04
      To, co napisałeś, to nic. Schetyna jest sam sobie winien, że wyrażał się niejasno, czasem wręcz dukał.
      Ważniejsze jest jednak coś innego. Jej druga rozmowa, z ekonomistą Rybińskim (nie pamiętam czy dr, czy prof.). Rybiński, choć bardzo delikatnie, dezawuował naszą prezydencję i wykazywał miałkość tego. W pewnym sensie mówił to co w europarlamencie wspaniały Nigel Farage. Natomiast ta kretynka (bo inaczej już nie da się powiedzieć...), pod sam konieć programu, przed pożegnaniem, wyraziłą WŁASNĄ OPINIĘ, wciskając ją tak jakby Rybińskiemu. W ten sposób, żeby zostało to ostatnim przekazem w pamięci widzów. Otóż zwaliła wszystko na Ziobrę w europarlamencie, hehe. Całą rozmowę o naszej prezydencji i kryzysie Unii, strefy euro. Zrobiła to szybko i bezczelnie. Szczyt manipulacji.
      • buyer1 Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 03:06
        To jest po prostu skandal, prosze panstwa, pani Pochanke przeklada wajche!
    • zoil44elwer Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 03:17
      Kto nie uważa że Raport jest opóżniany ponad miarę ten jest kiep.
      • okrutny_marcinek Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 06:18
        Gdyby raport byl niekorzystny dla PIS-u platfusy juz dawno by go opublikowali.
    • zoil44elwer Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 07:32
      Pani Pochanke,redaktorka OZONU,skrajnie prawicowego ,wręcz faszystowsko-konserwatywnego tygodnika pokazuje pazurki i zapędy podobne.
      • psiogon Piaskownica 14.07.11, 07:46
        P. Justyna (?) manipuluje. Cóż nowego w naszych mediach kierujących się od czasu studia2 dobrą sprawdzona metodą PRL u ?. Jakoś nikogo nie bulwersuje zachowanie nowych władz TVP, które w wiadomościach umieściły taki kwiatek - bernardo.salon24.pl/
    • cookies9 Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 09:31
      zadała pytanie z podpowiedzią -'za póżno' a pan marszałek bezwiednie powtórzył...
      a mógł powiedzieć coś od siebie...niestety już po raz kolejny dał się podejść:-)
      • ex.mila Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 10:22
        cookies9 napisała:

> zadała pytanie z podpowiedzią -'za póżno' a pan marszałek bezwiednie powtórzył.
        > ..
        > a mógł powiedzieć coś od siebie...niestety już po raz kolejny dał się podejść:-
        > )

Zapatrzył się ..a ona ten moment wykorzystała:-)
        • chateau Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 18:07
          Odpięła guzik?
    • ex.mila Re: Czy pani Pochanke zamierza kreować polską pol 14.07.11, 09:37
      wyksztalciuch napisał:

> Pochanke, nie dość że przerywa swoim gościom i każe im wysłuchiwać swoich monol
      > ogów to jeszcze po prostu nagina fakty.

I z lubością smakuje słowa. Każde słowo, które wychodzi z jej ust to dla niej najsłodszy cukierek. A gości traktuje jak tak samo jak swoje szałowe niebieskie kolczyki - jako dodatek do garderoby.
    • retronick Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensjami .. 14.07.11, 09:46
      ... uważają, że są najważniejsze i muszą być w centrum uwagi,
      a zaproszony gość jest tylko na dostawkę i najczęściej traktowany jest przez nie przedmiotowo.
      TV-panie Zadają pytania, przerywają zaproszonemu i najczęściej same na zadane pytanie odpowiadają. Zdanie gościa ich nie interesuje. To jest taki chamski zwyczaj stosowany w telewizorni na co dzień.
      • ex.mila Re: Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensja 14.07.11, 10:01
        retronick napisał:

> ... uważają, że są najważniejsze i muszą być w centrum uwagi,
        > a zaproszony gość jest tylko na dostawkę i najczęściej traktowany jest przez ni
        > e przedmiotowo.
        > TV-panie Zadają pytania, przerywają zaproszonemu i najczęściej same na zadane p
        > ytanie odpowiadają. Zdanie gościa ich nie interesuje. To jest taki chamski zwyc
        > zaj stosowany w telewizorni na co dzień.

Olejnik tylko Kamińskiemu daje dojść do słowa. Wiem, że to dobra dziennikarka, ale nie mogę jej słuchać. Zachowuje się jak baba z magla, krzyczy na swoich rozmówców, patrzy spode łba robiąc kwaśne miny, ironicznie się uśmiecha albo pufffa, jak jej się odpowiedź nie podoba.

Ten sam problem dotyczy panów - Morozowski i Rymanowski to już totalna porażka. Albo program Mellera, do którego zaprasza gości, którzy mogą się trochę poprzechwalać na wizji. Szkła też nie da się oglądać - bo tam albo wkurzający politycy albo Andrzej z Działdowa:-)

A te młócki w Kawie na Ławę - Kalisz zanoszący się rubasznym śmiechem, poklepujący Cymańskiego, Kurski zadowolony z siebie jakby miał znieść jajko i patologicznie pobudzony Kłopotek.

Przyzwyczailiśmy się, że TVN24 należy oglądać bo tam cały świat w pigułce. A tam tak naprawdę niewiele treści w wypasionym studiu. Jeden reporter cały dzień na torach bo trwa akcja przeciw złodziejom węgla, a drugi na plaży, w krawacie przeprowadzający wywiad w Sopocie - po ile ryba, i dlaczego tak drogo.

Jedyny program, który trzyma poziom to Loża Prasowa. Łaszcz - zawsze przygotowana, kompetentna - odzywa się tylko wtedy kiedy musi zmienić temat. Goście traktowani są z szacunkiem, i dzięki prowadzącej tak samo traktują siebie nawzajem. Nawet mi tam Lisicki, czy inny wysłannik z Rzepy (no chyba, ze Semka) nie przeszkadza. Nawet oni trzymają w tym programie poziom.
        • wyksztalciuch Re: Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensja 14.07.11, 18:04
          Dzieki za ten tekst.
          Miałem własnie napisac w kontekscie Pochanke o Łaszcz. Ona jest dla mnie wzorem dziennikarki prowadzącej rozmowe w studio tv.
        • olga_w_ogrodzie Re: Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensja 14.07.11, 21:37
          to bardzo dobry, świetnie napisany, wyrazisty tekst, Ex. Milo.
          choć może nie o wszystkim i wszystkich mam identyczne opinie.

Pochanke mnie zabija nieomal, gdy ją widzę i słyszę.
          przerywa, traci czas na wygłaszanie własnych opinii, sugerowanie odpowiedzi - denko.
          przełączam, tak, jak wtedy, gdy Rymanowski i Morozowski
          są na ekranie.
          z Olejnik wciąż daję radę.
          jest dobra.
          choć, co do tych minek, prychnięć - masz rację.
          "Szkło" już coraz rzadziej oglądam.
          najmniej chętnie, gdy komentuje K. Daukszewicz - z przykrością stwierdzam,
          iż jest notorycznie nieprzygotowany - nawet choćby w szczątkowym zakresie.
          • dirloff Re: Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensja 14.07.11, 23:02
            I pod tym prawie że w całości mogę się podpisać. Zwłaszcza w odniesieniu do Daukszewicza. Pomimo całej mojej niechęci to Szkła Kloakowego (forma programu, gwiazdorzenie prowadzących i gości, wybiórczo dobrani dzwoniący, fanatyczny leming z Działdowa, regularne manipulowanie materiałami audio-video), to w przypadku goszczonego Daukszewicza odczuwam prawdziwe zażenowanie. Facet sprawia wrażenie kompletnie stetryczałego czy odurzonego prochami. Nie kuma połowy pytań i wypowiedzi prowadzącego, nie dowidza co mu pokazują, zbyt długo zastanawia się nad odpowiedzią, a jak już coś wymyśli, to ją mamrota...
            Czy nikt tego z dyrekcji tvn24 nie zauważa?! Boją się go urazić, dziękując mu za współpracę?
        • dirloff Re: Już pisałem, że telewizyjne panie z pretensja 14.07.11, 22:55
          Mogę się pod tym - prawie że w całości - podpisać. Poza Twoją widoczną niechęcią do dziennikarzy czy publicystów kojarzonych z Rzepą.
          Polecam o wiele rzetelniejszy i normalniejszy Polsat News. Tamtejsi speakerzy czy speakerki nie grają gwiazdek i nie robią teatralnych minek.
          Na marginesie - przypominam, że Pochanke jest żoną jednego z dyrektorów tvn24. Przypuszczalnie to on z niej "zrobił" gwiazdkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka