Dodaj do ulubionych

Powstanie - sabotaż ?

01.08.11, 18:59
Oglądam polsat news i mówią że powstanie było na rękę i hitlerowi (zetrzeć miasto z powierzchni) oraz stalinowi (niemcy zrobią za nas robotę) - tak więc jak to słyszę to tylko sabotaż mi się nasuwa
Obserwuj wątek
    • psiogon Re: Powstanie - sabotaż ? 02.08.11, 01:31
      Media budują nową cywilizację. Może oskarżyć dowódców powstania o ludobójstwo i zaocznie skazać ???.
      • a-lfa Re: Powstanie - sabotaż ? 02.08.11, 06:42
        O ludobójstwo moze nie ale o naiwnosc i głupotę i nie liczenie się z faktami napewno tak. Bo liczenie na pomoc Stalina było naiwnoscią i głupotą podobnie jak liczenai an to iz powstanei moze samodzilnei wygrać walkę.
      • wariant_b Re: Powstanie - sabotaż ? 02.08.11, 08:32
        psiogon napisał:
        > Media budują nową cywilizację. Może oskarżyć dowódców powstania o ludobójstwo i
        > zaocznie skazać ???.

Płk Demel polecił mi przygotować uzasadnienie dla odznaczenia gen. Bora-Komorowskiego
        krzyżem Virtuti Militari II klasy. Odszukałem statut Orderu. II klasa może być przyznana
        generałowi za samodzielne działanie, które było zwycięską bitwą lub walnie przyczyniło się
        do zwycięstwa. Złożyłem wniosek na oddanie gen. Bora pod sąd za zniszczenie stolicy,
        spowodowanie ogromnych strat i nieosiągnięcie żadnego celu.

- mjr Stanisław Żochowski, członek Sztabu Naczelnego Wodza, 4 sierpnia 1945 r.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka