Dodaj do ulubionych

Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego pana

06.10.11, 20:41
aż mi się żal zrobiło biednego poczciwego człowieka, podjęłam więc decyzję nie głosuje na PO a byli moim wyborem ,teraz nie mam już na kogo głosować, nie wiem więc czy pójdę na wybory.
Obserwuj wątek
    • devegas Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 20:44
      NO właśnie i to jest przemyślana decyzja.
      Tusk nasikał na kwiatki, nie głosuję na Tuska.

W sumie słusznie, głosuj na Palikota, ale Twoja argumentacja mnie osłabia.

anna.jop napisała:

> aż mi się żal zrobiło biednego poczciwego człowieka, podjęłam więc decyzję nie
      > głosuje na PO a byli moim wyborem ,teraz nie mam już na kogo głosować, nie wiem
      > więc czy pójdę na wybory.
    • kriss_7ban Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 20:44
      ... starszy Pan powinien poginać na różaniec ...
      tylko to mu już zostało ... :)
      • anna.jop Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 20:47
        miał obiecany obiad z Tuskiem, przyszedł a Tuska nie było - czy tak zachowuje się wiarygodny polityk?
    • boblebowsky To było słabe. 06.10.11, 20:47
      zgadzam się.
      • x2468 Re: To było słabe. 06.10.11, 20:52
        Widać Premier miał powód.Ma wiele obowiązków.To nie to co mały Gnom który plącze się bez celu a jedynym jego zajęciem jest wygrzebanie się z barłogu około południa i pożarcie 10 kotletów schabowych panierowanych.
        • boblebowsky Re: To było słabe. 06.10.11, 20:56
          x2468 napisał:

> Widać Premier miał powód.Ma wiele obowiązków.To nie to co mały Gnom który plącz
          > e się bez celu a jedynym jego zajęciem jest wygrzebanie się z barłogu około poł
          > udnia i pożarcie 10 kotletów schabowych panierowanych.

Też tak myślę, ale nie zostało to należycie załatwione, a pan został po prostu olany. Sztab czy premier, ktoś dał ciała.
          • ex.mila Re: To było słabe. 06.10.11, 21:09
            boblebowsky napisał:

> x2468 napisał:
            >
            > > Widać Premier miał powód.Ma wiele obowiązków.To nie to co mały Gnom który
            > plącz
            > > e się bez celu a jedynym jego zajęciem jest wygrzebanie się z barłogu oko
            > ło poł
            > > udnia i pożarcie 10 kotletów schabowych panierowanych.
            >
            > Też tak myślę, ale nie zostało to należycie załatwione, a pan został po prostu
            > olany. Sztab czy premier, ktoś dał ciała.

Tez uważam, że to było słabe. Tak samo jak wszystkim żal się zrobiło starszego pana, co nie zmienia faktu, że on był w tej miejscowości tylko dowiedział się, że o 13.00 ma przyjechać autokar z kibolami i zdezerterował. Ale to fatalnie może wpłynąć jeśli nie na przerzucxenie głosów to zwiększenie absencji wyborczej. Kolejny strzał w kolano - medialnie fatalny. PO wydała na kampanię wydała 29 mln złotych a jeden Pan Czesław może im sprzątnać zwyciestwo spzred nosa.

I zakładam się o co chcecie, ze jutro go Prezes na obiad zaprosi i będą mieli drugiego paprykarza. Spadł im Pan Czesław jak gwiazda z nieba.m I jak tu się nie wkurzać.
            Axyzaa to mój nick do zakladania wątków na FK.
            • boblebowsky Re: To było słabe. 06.10.11, 21:19
              > Tez uważam, że to było słabe. Tak samo jak wszystkim żal się zrobiło starszego
              > pana, co nie zmienia faktu, że on był w tej miejscowości tylko dowiedział się,
              > że o 13.00 ma przyjechać autokar z kibolami i zdezerterował. Ale to fatalnie mo
              > że wpłynąć jeśli nie na przerzucxenie głosów to zwiększenie absencji wyborczej.
              > Kolejny strzał w kolano - medialnie fatalny. PO wydała na kampanię wydała 29 m
              > ln złotych a jeden Pan Czesław może im sprzątnać zwyciestwo spzred nosa.
              >
              > I zakładam się o co chcecie, ze jutro go Prezes na obiad zaprosi i będą mieli d
              > rugiego paprykarza. Spadł im Pan Czesław jak gwiazda z nieba.m I jak tu się nie
              > wkurzać.
              > Axyzaa to mój nick do zakladania wątków na FK.

Mam nadzieję, że sprawa jakoś przyschnie, zostało za mało czasu, żeby ją podkręcić.
              • ex.mila Re: To było słabe. 06.10.11, 21:26

>
                > Mam nadzieję, że sprawa jakoś przyschnie, zostało za mało czasu, żeby ją podkrę
                > cić.

24 godziny to wystarczająco dużo czasu, zeby wykorzystać Pana Czesława do kampanii a potem go wypluć. szczególnie, ze materiał Kolendy-Zaleskiej był niezwykle dramatyczny. Trzy razy pana Czesława pokazywali, byli z nim w sklepie jak kupował koszulę za swoją dramatycznie niską rentę, itd. To działa na ludzką wyobraźnię. zresztą tak się zastanawiam czy TVN nie chciał się prezesowi zrekompensować za to, że Sobienowski zadwał mu niewygodne pytania. Tak to wygladało - długi oskarżycielski w tonie materiał o tym jak to PO nie dotrzymuje obietnic i ma w nosie biednych ludzi. A potem prezes w pociągu witany na stacjach kolejowych jak zbawiciel. Jakieś takie naciągane to wszystko było. No ale wszystkiego na Kolende zwalić nie mozna. Premier dał ciała (medialnie), nie ma dwóch zdań.
            • bezpocztyonline Re: To było słabe. 07.10.11, 13:55
              ex.mila napisała:

> Tez uważam, że to było słabe. Tak samo jak wszystkim żal się zrobiło starszego
              > pana, co nie zmienia faktu, że on był w tej miejscowości tylko dowiedział się,
              > że o 13.00 ma przyjechać autokar z kibolami i zdezerterował.

A tam, nie pierwsi kibole w tej kampanii. Też mi argument.
              Myślałam, że premier Tusk się kiboli nie boi, nawet umie się z nimi jakoś dogadać.
      • trevik Raczej PiSie - po prostu PiSie... 06.10.11, 20:59
        Argumentacja obrazkowa n/t Tuska i jego postawy nie przymierzając jak z łańcuszków św. "jakiegośtam" wysyłanych emailem - "roześlij ten email, bo oficer RAFu nie wysłał i pieron go strzelił". To mógł wymyślić tylko forumowy PiSior ;-),

T.
    • zbysio45 Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 20:50
      Jednak Pan Tusk nie spotkał sie ze wszyskimi biznesmenami z małych p-tw.bo bał sie kłopotliwych pytan.W PO są jednak rowni i rowniejsi nawet wsrod biznesmenow.
    • etta2 [...] 06.10.11, 20:51
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • anna.jop Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 20:55
        kolego szanowny, na Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuję bo kłamie w kampanii i udaje kogoś innego niż jest w rzeczywistości.
      • devegas Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 21:04
        Czyli dobrze zrobił wg Ciebie?
        Powinien olać facia bo kmiot?
        • luka.6 Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 21:20
          Dla pisiorów już sensacja ,lepiej byłoby gdyby poczekał na kibolską swołocz, oj by się działo ,a pisiory miałyby używanie,a tak marudzą na forum.
    • devegas Re: Kolenda Zalewska do wczoraj sprzyjała Tuskow 06.10.11, 21:22
      1. zmieniła poglądy
      2. szef jej kazał
      3. jest na środkach
      4. wku...ła się

wybierz co lubisz
    • dorwila Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 21:23
      Też pomyślałam, że to nie fair, ale premier był w tym miejscu, tylko zmienił godzinę i pewnie ktoś ze sztabu zapomniał poinformować o tym pana Czesława. Tusk ma za dużo na głowie, żeby sam o tym myślał. Głupio wyszło, ale jestem w stanie to zrozumieć, co nie znaczy że dla starszego pana był to duży zawód. Rozdmuchanie tego przez media pewnie ujmie Tuskowi trochę głosów, no ale trudno.. za wszystko w życiu się płaci. Są to jednak błędy o mniejszym znaczeniu dla Polski niż błędy jego przeciwnika politycznego.
      • ex.mila Podpisuję się pod tym nt 06.10.11, 21:27
        dorwila napisała:

> Też pomyślałam, że to nie fair, ale premier był w tym miejscu, tylko zmienił go
        > dzinę i pewnie ktoś ze sztabu zapomniał poinformować o tym pana Czesława. Tusk
        > ma za dużo na głowie, żeby sam o tym myślał. Głupio wyszło, ale jestem w stanie
        > to zrozumieć, co nie znaczy że dla starszego pana był to duży zawód. Rozdmucha
        > nie tego przez media pewnie ujmie Tuskowi trochę głosów, no ale trudno.. za wsz
        > ystko w życiu się płaci. Są to jednak błędy o mniejszym znaczeniu dla Polski ni
        > ż błędy jego przeciwnika politycznego.
    • douglasmclloyd Ciebie jakiś odprysk nie dopadł? nt 06.10.11, 21:27
    • behemot17-13 Re: Tusk olał dzisiaj przedsiębiorców i starszego 06.10.11, 21:30
      czy takie teksty jeszcze kogoś śmieszą, nie sądzę.
    • kamil.ran chca się dzisiaj spotkać z panem Czesławem 07.10.11, 08:25
      chyba się przestraszyli reakcji wyborców, PRowa zagrywka, jak dla mnie żałosna
      • amadeo214 Re: chca się dzisiaj spotkać z panem Czesławem 07.10.11, 08:31
        W natłoku zajęć mógł po prostu zapomnieć,a sztab dał ciała.
        Wybrnąć z tego to też sztuka.
      • ex.mila A co twoim zdaniem powinni zrobić? 07.10.11, 11:42
        Co ty byś zrobił na ich miejscu?
        • aniechto.only Re: A co twoim zdaniem powinni zrobić? 07.10.11, 11:50
          To co Tusk już zrobił- przeprosić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka