Dodaj do ulubionych

W obronie Napieralskiego

07.10.11, 14:52
w końcu miał ktoś odwagę stanąć.Kto?Ano pani Środa.

Napieralski niezależnie od swojej kampanii i gigantycznego wysiłku jaki w nią wkłada jest krytykowany za dosłownie wszystko. Choćby dwoił się i troił, formułował wartko ulubione przez media riposty - to i tak nie przebiłby się przez zmasowaną niechęć do siebie. Może - oczywiście - nie warto by się przebijał? Ale ja wolałabym więcej obiektywizmu, dystansu i szacunku w traktowaniu kandydatów, zwłaszcza na dwa dni przed wyborami.

www.tokfm.pl/Tokfm/1,116483,10417725,W_czym_zawinil_Napieralski_.html
dedykuję to głównie tym forumowiczom,którzy brylują w zakładaniu wątków nt. Napieralskiego-pełnych pogardy i lekceważenia.
Obserwuj wątek
    • bikej5 Brawo Jacek Żakowski! 07.10.11, 14:56
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10426556,_Usmieszek_Napieralskiego_skrywa_pustke____A_ten_Tuska__.html
      Żakowski potwierdzał: - On znalazł się w ogniu wrednej krytyki: pełnej insynuacji, robiącej zarzuty z tego, z czego innym się ich nie robi. Któż nie ma dziś w partii rozgrywek wewnętrznych? - pytał prowadzący Poranek Radia TOK FM.

• honeyr Dobrze, że Środa i Żakowski mają odwagę 07.10.11, 17:33
        Nie ma wielu takich osób wśród naszych elit i mediów. Takich, co mają też rozum (nie tylko celebrycką pozłotkę) i odwagę płynięcia pod prąd.
    • remez2 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:02
      Pisałem o tym kiedyś w formie takiego żartu:
      W jezdni pryncypalnej ulicy w Warszawie powstała duża dziura. Pierwszy dostrzegł ją J. Kaczyński, wezwał A.Macierewicza i polecił powołać zespół parlamentarny do zbadania kto, dlaczego i z jakich pozycji dziurę zrobił. Drugim był W. Pawlak. Z poważną miną obejrzał dziurę i poszedł po koalicjanta. D. Tusk polecił dziurę zarybić, rozdać bezrobotnym wędki, po uprzednim sprzedaniu ryb. W końcu G .Napieralski, młody i niedoświadczony, przyciągnął wóz z asfaltem i dziurę załatał. Na FK skomentowano - eee, tak to każdy głupi potrafi.
      Ale to się bardzo nie podobało. :-)
      ----------------------
      • full_marks Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:09
        Napieralski bardzo trafnie skomentował całą kompanię wyborczą i ostrzegł przed kłamstwami Tuska i Kaczyńskiego oraz Palikota.
        Wiem,że niewielu go posłucha. Za jakiś czas jak oprzytomnieją,choć i w to jaz wątpię.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:11
          Ciekawe co Napieralski ma za uszami skoro straszy PiSem, P i Palikotem.
          • remez2 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:19
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ciekawe co Napieralski ma za uszami skoro straszy PiSem, P i Palikotem.
            Skąd przypuszczenie, że w ogóle coś ma?

----------------
        • klara551 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 17:28
          Dobrze że ostrzegł przed kłamstwami innych. A sam to obiecuje te gruchy ,nie gruszki na wierzbie ot tak sobie czy dla zdobycia głosów? Niestety powtórka kampanii prezydenckiej się nie udała. Kampania p. Napieralskiego nie była ani lewicowa,ani prawicowa,była nijaka,bo wymieszał kwas z zasadą i wyszła obojętna berbelucha. Nie pomoże wsparcie p. Środy,bo z pustego i Salomon nie naleje.
    • wtopek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:07
      biedny Grzesio Plasticfantastic ;)
    • hummer Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:13
      bikej5 napisała:

> w końcu miał ktoś odwagę stanąć.Kto?Ano pani Środa.
      [...]
      > dedykuję to głównie tym forumowiczom,którzy brylują w zakładaniu wątków nt. Nap
      > ieralskiego-pełnych pogardy i lekceważenia.

Widzisz, są tacy co mogą być sobą i tacy co sobą być nie mogą, bo czują wewnętrzny imperatyw, by wykazać drzazgę, choć trudno im zobaczyć belkę we swoim oku.

Ta drzazga to cały ich sens życia. Bez tego takich osób nie ma. Tak to przynajmniej czują, że mają jakąś władzę. Ulotną, bo ulotną, ale poczucie władzy jest. Żal mi tych ludzi, ale to nie mój problem. Oni mają problem sami ze sobą.
    • mr.sajgon Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:21
      Chyba po raz pierwszy zgadzam sie z pania Sroda.
      • grek.grek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:26
        yep, szkoda że się jej zebrało na samym końcu, kiedy media, min te w których sama pisuje, zdązyły Napieralskiego i SLD dokumentnie opluć.
        • mr.sajgon Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:45
          grek.grek napisał:

> yep, szkoda że się jej zebrało na samym końcu, kiedy media, min te w których sa
          > ma pisuje, zdązyły Napieralskiego i SLD dokumentnie opluć.

Lepiej pozno niz wcale. Wielu ludzi lewicy obudzi sie po wyborach z przyslowiowa reka w nocniku. Mowiac kolokwialnie dali sie wyrolowac tandemowi Tusk-Palikot.
      • veglie Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:29
        mr.sajgon napisał:

> Chyba po raz pierwszy zgadzam sie z pania Sroda.

Byłem zaskoczony,gdy to przeczytałem.
        • mr.sajgon Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:35
          veglie napisał:

> mr.sajgon napisał:
          >
          > > Chyba po raz pierwszy zgadzam sie z pania Sroda.
          >
          > Byłem zaskoczony,gdy to przeczytałem.
          Ja tez, sadzilem ze takie teksty pojawia sie dopiero po wyborach.
    • grek.grek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:22
      słuchałem.

Żakowski spuścił Wołka ze schodów, zniszczył go. bardzo racjonalna ocena.

to w ogole kuriozalne, ze nagle salon się ujmuje za starymi komuchami, których Napieralski od władzy odsunął. nagle się żal ich zrobiło. bo prawie zarżnęli SLD, a on im nie dał dzieła dokończyć.

bardzo dobre porównanie - jak budujesz od nowa zespół piłkarski, to powoli odsuwasz dziadków, a wprowadzasz młodzież.

a ch,j zreszta... wszyscy wiemy, o co chodzi - media gnoją Napierała, bo jakkolwiek by drętwo nie wypadał w medialnych spotach, to jest dobrym graczem, który przytomnie i twardo w Sejmie się ustawia i nie sposób z SLD zrobić czyjegokolwiek "murzyna". lepiej więc, żeby rządził jakiś plastuś, który na wszystko się zgodzi, zeby salonowe pieski płci obojga go klepały po pleckach publicznie. a ten cham ma to gdzieś. zbrodniarz. trzeba go wyeliminować.

najwyższe wskaźniki zaufanie społecznego, zaraz po prezydencie. SLD z 5 % do ok 15. bardzo dobre, racjonalne i merytoryczne wystąpienia Sojuszu w Sejmie w ost kadencji - nie puścili bubla, nie poparli gniota, i to mimo nacisków i ze strony PiS, i ze strony PO. przypomnijcie sobie jak debilnie PO i PiS wyglądały na tle SLD. tylko sobie przypomnijcie. jak bracia Marx przy Robercie de Niro. teraz w kampanii rżną powagę, a w Sejmie będzie hucpa na całego przez następne 4 lata. z

znacie to ? znamy ! polacy są robieni palcem inżyniera Mamonia. uwielbiają ten cyrk. a ze w portfelu puchy, w budżecie dziury, a dług rośnie w tempie godnym Usaina Bolta ? a co nas, potomków szlachetków to obchodzi, POPiS mon amour !

grajcie tak dalej, ale jak dojdzie tu do zamieszek z powodu rychłego bankructwa, za sprawą waszych idoli, nie zapomnijcie sobie przyczepić na czoło znaczka z napisem "to ja wybrałem tych ch,jów" - żebym wiedział kogo lać bejsbolem.
      • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:31
        grek.grek napisał:
        > a ch,j zreszta... wszyscy wiemy, o co chodzi - media gnoją Napierała, bo jakkol
        > wiek by drętwo nie wypadał w medialnych spotach, to jest dobrym graczem, który
        > przytomnie i twardo w Sejmie się ustawia i nie sposób z SLD zrobić czyjegokolwi
        > ek "murzyna". lepiej więc, żeby rządził jakiś plastuś, który na wszystko się zg
        > odzi, zeby salonowe pieski płci obojga go klepały po pleckach publicznie. a ten
        > cham ma to gdzieś. zbrodniarz. trzeba go wyeliminować.

Własne środowisko go olewa, Kalisz, Miller, Kwaśniewski itd..
        I największa wada- kiepsko kłamie a wyborcy uwielbiają być oszukiwani, polityk, który nie kłamie jest niewiarygodny.

• full_marks Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:34
          > Własne środowisko go olewa, Kalisz, Miller, Kwaśniewski itd..
          > I największa wada- kiepsko kłamie a wyborcy uwielbiają być oszukiwani, polit
          > yk, który nie kłamie jest niewiarygodny.

To fakt,jest za grzeczny na polityka i nie jest kłamcą...
          • sierzant_nowak nie, nie jest :) 07.10.11, 16:26
            A Miller tak dla jaj w TOK FM powiedzial, ze rola partii przed wyborami jest obiecywac, a wyborcy kierowac sie rozumem i analizowac co jest gruszka na wierzbie a co nie :)

Czyli obiecajmy na setki miliardow - przeciez wyborcy ocenia sami ze to nierealne, a nas wybiora bo ladnie obiecujemy :D
        • grek.grek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:38
          olewają go, bo nie mogą przeżyć, ze ich czas się skończył, ze już po grze, ze finito i hitler kaputt.

i wyobraź sobie teraz, ze media te ich przytyczki i docinki pokazują z ironią, śmieją się z nich, naznaczają jako idiotów, którzy nie rozumieją, ze teraz młode, a oni są już historią, czyli de facto - przyznają rację Napieralskiemu ? i jak to wygląda z tej perspektywy ?

nie ma mowy o sprzyjaniu Napieralskiemu i SLD, jest mowa o równym traktowaniu, zamiast oczoyebnej stronniczości. i jesli tak dalecy od siebie komentatorzy, jak Środa i Mazurek to widzą, znaczy że teraz już tylko odrastające kończyny i głowy mogą kogokowliek zaskoczyć.
          • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:47
            Napieralski i SLD to nie moja bajka ale mam podobne spostrzeżenia- pisałem o tym kilka razy.
            Beton już dawno postanowił- Grześ na zieloną trawkę po wyborach i bardzo mu w tym już podczas kampanii prezydenckiej pomagali.
            • grek.grek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:54
              no to ty masz satysfakcję, a ja nie, bo liczyłem na to, ze po prezydenckich, kiedy rzucali mu kłody pod nogi, jak tylko mogli, zrobi z nimi raz na zawsze porządek i odetnie SLD od przeszłości, a sobie oszczędzi kłopotów. dzisiaj dostałby 6-7 %, może rzutem na taśmę tylko 5, bo częśc starych wyborców, by się od SLD odcięła, ale stawiając dziś na młodzież wychowałby elektorat, który dałby za 4 lata SLD porządne 20 %. brak doświadczenia. wdał się w konszachty z ludźmi otwarcie mu niesprzyjającymi i zrobił krok do tyłu, wg mnie.
              • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:01
                grek.grek napisał:

> no to ty masz satysfakcję,

Z czego ?
                Już pisałem- nie mam na kogo głosować w wyborach do sejmu.
                Dlatego mogę na zimno odnosić się do każdej partii.
                • full_marks Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:03
                  lump-1 napisał:

> grek.grek napisał:
                  >
                  > > no to ty masz satysfakcję,
                  >
                  > Z czego ?
                  > Już pisałem- nie mam na kogo głosować w wyborach do sejmu.
                  > Dlatego mogę na zimno odnosić się do każdej partii.

Ale jednak najcieplej odnosisz się do platformy.To aż nadto zauważalne.Przynajmniej ja tak to odbieram.
                  • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:10
                    > Ale jednak najcieplej odnosisz się do platformy.To aż nadto zauważalne.Przynajm
                    > niej ja tak to odbieram

Być może ale jeżeli nawet tak jest to niczego to nie zmienia.
                    Pójdę na wybory , oddam głos na kandydata do senatu którego znam i szanuję a wieczorem obejrzę wyniki.
                    I od poniedziałku dalej będę robił swoje- utrzymanie rodziny kosztuje i żaden polityk za mnie na moją rodzinę pracował nie będzie.

• full_marks Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:17
                      lump-1 napisał:

> > Ale jednak najcieplej odnosisz się do platformy.To aż nadto zauważalne.Pr
                      > zynajm
                      > > niej ja tak to odbieram
                      >
                      > Być może ale jeżeli nawet tak jest to niczego to nie zmienia.
                      > Pójdę na wybory , oddam głos na kandydata do senatu którego znam i szanuję a wi
                      > eczorem obejrzę wyniki.
                      > I od poniedziałku dalej będę robił swoje- utrzymanie rodziny kosztuje i żaden p
                      > olityk za mnie na moją rodzinę pracował nie będzie.
                      >

Ale ja to napisałem bez złośliwości.Zrobisz to, co będziesz uważał za słuszne.
                      Nawet gdybyś głosował na PO nie jesteś z tego powodu moim wrogiem.
                      • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:22
                        full_marks napisał:

> Ale ja to napisałem bez złośliwości.Zrobisz to, co będziesz uważał za słuszne.
                        > Nawet gdybyś głosował na PO nie jesteś z tego powodu moim wrogiem.
                        >
                        W naszej rozmowie nie było złośliwości - to rzadkość na forum.
                        Lubię rozmawiać z osobami o różnych poglądach - mogę się wiele z nich nauczyć.

• full_marks Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:26
                          lump-1 napisał:

> full_marks napisał:
                          >
                          > > Ale ja to napisałem bez złośliwości.Zrobisz to, co będziesz uważał za słu
                          > szne.
                          > > Nawet gdybyś głosował na PO nie jesteś z tego powodu moim wrogiem.
                          > >
                          > W naszej rozmowie nie było złośliwości - to rzadkość na forum.
                          > Lubię rozmawiać z osobami o różnych poglądach - mogę się wiele z nich nauczyć.

Miło mi.Wzajemnie.
      • mr.sajgon Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:08

grek.grek napisał:

> słuchałem.
        >
        > Żakowski spuścił Wołka ze schodów, zniszczył go. bardzo racjonalna ocena.
        >
        > to w ogole kuriozalne, ze nagle salon się ujmuje za starymi komuchami, których
        > Napieralski od władzy odsunął. nagle się żal ich zrobiło. bo prawie zarżnęli SL
        > D, a on im nie dał dzieła dokończyć.
        >
        > bardzo dobre porównanie - jak budujesz od nowa zespół piłkarski, to powoli odsu
        > wasz dziadków, a wprowadzasz młodzież.
        >
        > a ch,j zreszta... wszyscy wiemy, o co chodzi - media gnoją Napierała, bo jakkol
        > wiek by drętwo nie wypadał w medialnych spotach, to jest dobrym graczem, który
        > przytomnie i twardo w Sejmie się ustawia i nie sposób z SLD zrobić czyjegokolwi
        > ek "murzyna". lepiej więc, żeby rządził jakiś plastuś, który na wszystko się zg
        > odzi, zeby salonowe pieski płci obojga go klepały po pleckach publicznie. a ten
        > cham ma to gdzieś. zbrodniarz. trzeba go wyeliminować.
        >
        > najwyższe wskaźniki zaufanie społecznego, zaraz po prezydencie. SLD z 5 % do ok
        > 15. bardzo dobre, racjonalne i merytoryczne wystąpienia Sojuszu w Sejmie w ost
        > kadencji - nie puścili bubla, nie poparli gniota, i to mimo nacisków i ze stro
        > ny PiS, i ze strony PO. przypomnijcie sobie jak debilnie PO i PiS wyglądały na
        > tle SLD. tylko sobie przypomnijcie. jak bracia Marx przy Robercie de Niro. tera
        > z w kampanii rżną powagę, a w Sejmie będzie hucpa na całego przez następne 4 la
        > ta. z
        >
        > znacie to ? znamy ! polacy są robieni palcem inżyniera Mamonia. uwielbiają ten
        > cyrk. a ze w portfelu puchy, w budżecie dziury, a dług rośnie w tempie godnym
        > Usaina Bolta ? a co nas, potomków szlachetków to obchodzi, POPiS mon amour !
        >
        > grajcie tak dalej, ale jak dojdzie tu do zamieszek z powodu rychłego bankructwa
        > , za sprawą waszych idoli, nie zapomnijcie sobie przyczepić na czoło znaczka z
        > napisem "to ja wybrałem tych ch,jów" - żebym wiedział kogo lać bejsbolem.

Podoba mi sie twoja wypowiedz, krotko i na temat i zawiera wszystko co powinna.
        A koniec jest jak orzeszek w Ferrero Rocher ;-)

• ave.duce Już możesz mnie lać. Nie czekaj ... 07.10.11, 16:43
        grek.grek napisał:

> żebym wiedział kogo lać bejsbolem.

A to w gratisie > m.onet.pl/_m/053924e309be23c47631e6f6de26ea50,24,1.jpg
    • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 15:23
      bikej5 napisała:

>
      > [i]Napieralski niezależnie od swojej kampanii i gigantycznego wysiłku jaki w nią wkłada jest

"Proszkiem" do prania którego reklama nie zachęca do zakupu- często wręcz zniechęca.
      Tak to już jest i nie ma znaczenia jaki naprawdę jest Napieralski.
      Polityka a zwłaszcza kampania wyborcza rządzi się swoimi prawami.
    • damakier1 Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:27
      Poszedł Kowalski do kościoła, padł na kolana i użala sie przed Panem Bogiem - służę ci tak wiernie, co niedziela na mszy święte jestem, na ofiare hojnie daję, a ty Panie Boże, tak mnie ciężko doświadczasz - czemu?
      A Pan Bóg na to - coś cię, kurna, nie lubię!

A w odpowiedzi pani Środzie, powiem tak: brzydko jest się naigrywać z nierozgarniętego chłopczyny,ale nie w tedy, kiedy ten głupawy chłoptaś pcha się do władzy.
      • lump-1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:33
        damakier1 napisała:

> A Pan Bóg na to - coś cię, kurna, nie lubię!
        >

Coś w tym jest.:)
      • grek.grek Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:45
        jego pchanie się do władzy byłoby nietaktem, ale wyłąćznie wtedy, gdyby jego konkurencją nie był bezkształtny budyń kopiący piłkę, starszy pan z problemami psychicznymi łażący z pochodniami, wiejski playboy o twarzy cyborga skupiający się w polityce na nakarmieniu swoich kolesiów i kładący lachona na całą resztę, klaun zmieniający co 3 dni poglądy od sasa do lasa, i mały,łysy eks-kaczysta, który stawia na ulgi dla rodzin wielodzietnych, bo sam ma rodzinę wielodzietną.

Napieralski, na ich tle, wygląda bardzo przyzwoicie i godnie. jest kiepskim aktorem w reklamówkach, ale w Sejmie bił na łeb tych głupków racjonalnością zachowań i decyzji.

miłych 600 mld długu w kolejnych 4 latach albo wojny z Niemcami i Rosją pod Krzyżem Smoleńskim. albo jednego i drugiego, bo i to jest możliwe.
        • lump-1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:51
          grek.grek napisał:

> jego pchanie się do władzy byłoby nietaktem

To był wielbłąd, puściły mu nerwy i pozbawił się mocnej karty przetargowej na po wyborach.
          SLD może osiągnąć przyzwoity wynik > 10% i Napieralski w przypadku słabego wyniku PSL mógłby się drogo "sprzedać " PO.
          • grek.grek Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:58
            to zależy jak spojrzeć. PO załatwiła SLD apelem do wyborców, zeby głosowali na nią, bo tylko ona może PiS zahamować. teraz SLD chciał uprzedzić podobny numer [być moze udało mu się] i przedstawić taką oto sytuację, ze PiS można zatrzymać popierając SLD, deklarujące się otwarcie jako przyszły koalicjant PO, ze wszystko zostanie w antypisowskiej rodzinie.

wg mnie, to był dobry ruch, bo PO była gotowa grać ta samą kartą, co 4 lata temu. SLD wyttrącił jej z ręki ten atut. zostały spoty z dziadkami spod krzyża.
            • lump-1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 16:02
              Być może, nie będę się spierał.
              W niedziele się przekonamy.
        • damakier1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 17:57
          grek.grek napisał:

> jego pchanie się do władzy byłoby nietaktem, ale wyłąćznie wtedy, gdyby jego ko
          > nkurencją nie był bezkształtny budyń kopiący piłkę, starszy pan z problemami ps
          > ychicznymi łażący z pochodniami, wiejski playboy o twarzy cyborga skupiający si
          > ę w polityce na nakarmieniu swoich kolesiów i kładący lachona na całą resztę, k
          > laun zmieniający co 3 dni poglądy od sasa do lasa, i mały,łysy eks-kaczysta, kt
          > óry stawia na ulgi dla rodzin wielodzietnych, bo sam ma rodzinę wielodzietną.

No widzisz, Tobie nie podobają się ci wszyscy panowie i proszę, jak pięknie o nich piszesz!
          Mnie nie podoba się sztuczny bardziej niż sztuczny miód, mrugający oczkami, ślicznie rozkładający łapki głupawy Grześ i też sobie nie żałuję. Już choćby dlatego w życiu nie pchałabym sie do polityki....:)
      • remez2 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 15:51
        damakier1 napisała:
        > A w odpowiedzi pani Środzie, powiem tak: brzydko jest się naigrywać z nierozgar
        > niętego chłopczyny,ale nie w tedy, kiedy ten głupawy chłoptaś pcha się do władzy.
        OKWA w natarciu. Brawo.

----------------
      • bikej5 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 16:53
        damakier1 napisała:
        >
        > A w odpowiedzi pani Środzie, powiem tak: brzydko jest się naigrywać z nierozgar
        > niętego chłopczyny,ale nie w tedy, kiedy ten głupawy chłoptaś pcha się do wład
        > y.

"wtedy" to po pierwsze.Jakie masz IQ skoro takie błędy popełniasz?

"chlopczyna ,chloptaś"co za kwintesencja pogardy.I tak jesteś litościwa,bo czekałam na większego kopa.,ale to przez to ,że masz w sobie odrobinę kultury?Prawda Damo?

>
        >
        • ave.duce Bikej, 07.10.11, 16:59
          mam poprawić Twój post? Odpuść sobie takie niegodne Ciebie chwyciki, proszę.

bikej5 napisała:

> "wtedy" to po pierwsze.Jakie masz IQ skoro takie błędy popełniasz?
          • remez2 Re: Bikej, 07.10.11, 17:05
            ave.duce napisała:

> mam poprawić Twój post? Odpuść sobie takie niegodne Ciebie chwyciki, proszę.
            Masz rację. Post Damy jest godny damy.

------------------
            • ave.duce Re: Bikej, 07.10.11, 17:11
              Post Damy odnosi się do POLITYKA. Nie ocenia inteligencji autorki wątku. I to jest ta różnica, której nie rozumiesz. Nie Ty jeden. Albo... udajesz z uporem godnym lepszej sprawy.
              Nie wiem, co lepsze.
              • remez2 Re: Bikej, 07.10.11, 17:23
                ave.duce napisała:

> Post Damy odnosi się do POLITYKA.
                Post Damy jest obraźliwy dla człowieka. Argumenty, że o polityku wolno więcej, że powinien mieć grubą skórę świadczą fatalnie o ich głosicielach. Każdemu należy się szacunek a osobiste oceny nie mogą nikogo tego szacunku pozbawiać.
                I to jest ta różnica, której nie rozumiesz. Nie Ty jedna. Albo... udajesz z uporem godnym lepszej sprawy. Nie wiem, co lepsze.
                PS - wybacz, że wykorzystałem Twoje słowa ale pasowały do tego co chciałem napisać.

• ave.duce "Kto jest bez winy..." 07.10.11, 17:35
                  W którym momencie wspomniany post przekracza granice? Mam poszukać Twoich nt. Tuska, etc.?

Moje opinie fatalnie o mnie świadczą? Trudno.
                  A Ty zostań przy swoich, prawych i sprawiedliwych. I broń Grzegorza Napieralskiego niczym niepodległości.

Miłego weekendu.
                  • remez2 Re: "Kto jest bez winy..." 07.10.11, 17:42
                    ave.duce napisała:

> W którym momencie wspomniany post przekracza granice? Mam poszukać Twoich nt. T
                    > uska, etc.?
                    Poszukaj.
                    > Moje opinie fatalnie o mnie świadczą? Trudno.
                    Pisałem ogólnie. Ale jeżeli te wymienione przeze mnie uznajesz za swoje, to tak.
                    > A Ty zostań przy swoich, prawych i sprawiedliwych. I broń Grzegorza Napieralski
                    > ego niczym niepodległości.
                    Bardzo dziękuję za pozwolenie.
                    > Miłego weekendu.
                    Wzajemnie.

----------
        • damakier1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 18:39
          bikej5 napisała:
          > "wtedy" to po pierwsze.Jakie masz IQ skoro takie błędy popełniasz?

Oj tam, oj tam.... patrz na teksty, nie na literówki.
        • damakier1 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 18:48
          bikej5 napisała:
          > "chlopczyna ,chloptaś"co za kwintesencja pogardy.I tak jesteś litościwa,bo czek
          > ałam na większego kopa.,ale to przez to ,że masz w sobie odrobinę kultury?Prawd
          > a Damo?
          Nie, to dlatego, że nie chciało mi sie więcej wymyślać;)
          • remez2 Re: Z Napieralskim jest tak, jak z Kowalskim: 07.10.11, 18:57
            > Nie, to dlatego, że nie chciało mi sie więcej wymyślać;)
            No comment.
            ------------
      • honeyr PObszczymurki... 07.10.11, 17:07
        > niętego chłopczyny,ale nie w tedy, kiedy ten głupawy chłoptaś pcha się do władz
        > y.

To pani Środa czeka na twoją pełną pogardy i jadu odpowiedź? Bez złudzeń!
        • damakier1 Re: PObszczymurki... 07.10.11, 19:01
          Nie mów za panią Środę!
          • honeyr Mądrzy ludzie są niepodatni na sterowanie 07.10.11, 20:52
            Pani Środa powiedziała doskonale sama za siebie. Rozumiem, że jej słowa przestały tym samym spełniać oczekiwania, ale cóż, m.in. po tym poznajemy mądrych ludzi, że są niesterowalni owczym instynktem i zamówieniami środowiska. Są tacy jak Środa, Żakowski, Napieralski. Duże uznanie dla tych Państwa.
    • wylogowany.pielegniarz Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 15:40
      Kto im broni zmienić lidera i wybrać kogoś sensownego, kto nie będzie wzbudzał uśmiechów politowania, jak na przykład Piekarska?
      • remez2 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 15:49
        wylogowany.pielegniarz napisał:

> Kto im broni zmienić lidera i wybrać kogoś sensownego, kto nie będzie wzbudzał
        > uśmiechów politowania, jak na przykład Piekarska?
        Zaufaniem nieco ponad połowy ankietowanych - oprócz Tuska i Pawlaka - cieszą się także: przewodniczący SLD Grzegorz Napieralski (52 proc.) oraz minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski (51 proc.)
        Badanie przeprowadzono w dniach 8-14 września 2011 roku na liczącej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski.
        ------------
        • wylogowany.pielegniarz Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 15:56
          Dobrze wiesz, że samo zaufanie nie oznacza, że widzi się kogoś w roli polityka, któremu chciałoby się powierzyć rządzenie. To sytuacja bardziej skomplikowana niż jedno ogólne pytanie.
          • remez2 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:02

> Dobrze wiesz, że samo zaufanie nie oznacza, że widzi się kogoś w roli polityka,
            > któremu chciałoby się powierzyć rządzenie. To sytuacja bardziej skomplikowana
            > niż jedno ogólne pytanie.
            Skoro > 50 % ankietowanych ma do kogoś zaufanie, a Ty twierdzisz, że niesłusznie, to oczywiście racja jest po Twojej stronie. Już to gdzieś spotkałem.

---------
            • wylogowany.pielegniarz Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:09
              remez2 napisał:

> wylogowany.pielegniarz napisał:
              >
              > > Dobrze wiesz, że samo zaufanie nie oznacza, że widzi się kogoś w roli pol
              > ityka,
              > > któremu chciałoby się powierzyć rządzenie. To sytuacja bardziej skomplik
              > owana
              > > niż jedno ogólne pytanie.
              > Skoro > 50 % ankietowanych ma do kogoś zaufanie, a Ty twierdzisz, że niesłu
              > sznie, to oczywiście racja jest po Twojej stronie. Już to gdzieś spotkałem.

Chyba nie zrozumiałeś, o co chodzi. Nie szkodzi.
      • grek.grek Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 15:49
        lider musi umieć organizować struktury, dogadywac się z ludźmi, trzymać partię w calości. a to kawał roboty. dlatego liderem nie może być byle pajac medialny albo nawet najsympatyczniejsza blondie czy grubcio. nawet Cimosziewicz zadał pytanie tydzień temu "Jesli nie Napieralski, to kto ? nie widzę nikogo innnego...".

równie dobrze w PiS można zamiast Kaczyńskiego wybrać panią Ługowską, bo sie fajnie kojarzy. tylko, co z tego ? jakie ma cechy przywódcze ?

p.s : napieralski odmłodził partię, na listy wciągnął Zielonych, PK, takich ludzi jak Alicja Tysiąc czy Jan Hartman, ma zaufanie społeczne niższe tylko od prezydenta, za sobą wynik wyborów prezydenckich i to, że mu miłująca go GW daje 7 % w sondażąch sowicie opłacanych, to nie powód by w niego wątpić.
        • canicto czasy lewicy dopiero nadchodza 07.10.11, 15:57

• full_marks Re: czasy lewicy dopiero nadchodza 07.10.11, 16:01
            canicto napisał:

Tak,ja też tak twierdzę.Koniec tych "prawiczków" z PiS i PO jest nieuchronny,pierwsza wyłoży sie PO,potem przyjdzie czas na PiS.
            Dopiero potem lud zatęskni za lewicą.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:07
          Porównywanie Piekarskiej do Ługowskiej to jakieś nieporozumienie. O najsympatyczniejszej blondie to nawet ja, jako nigdy nie popierający SLD, bym nie napisał. Co więcej wydaje mi się ona jedną z bardziej sensownych osób w parlamencie.
          Lider nie musi rozgrywać struktur osobiście. Wystarczy, że ma człowieka, który to robi za niego.
          A, jeśli wynik SLD okazałby się niższy od oczekiwanego, to dla Napieralskiego nie ma ratunku i słowa Cimoszewicza o braku alternatywy nie mają znaczenia, bo ta alternatywa będzie musiała się znaleźć.
          Chociaż nie wiem czy na przykład koalicja rządowa z PO nie ratowałaby pozycji Napieralskiego w Partii.
          • remez2 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:09
            Pamiętasz jak przegrywał D. Tusk?
            • wylogowany.pielegniarz Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:12
              remez2 napisał:

> Pamiętasz jak przegrywał D. Tusk?

Przegrywał w dwóch wyborach w odstępach krótkiego czasu i to bardzo niewielką różnicą. Będąc jednocześnie naturalnym liderem opozycji, który wiadomo, że przejmie władzę.
              Napieralski nie łapie się na żadne z tych kryteriów, nie mówiąc już o wygłodniałych strukturach SLD, oderwanych od władzy 6 lat temu.
        • cics Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:14
          Jeśli lider partii lewicowej daje sobie ukraść w kampanii wyborczej podstawowe tematy na których mogłaby ta partia jechać do poziomu 20% : rozdział kościoła od państwa oraz swobody obywatelskie i prawa jednostki , to znaczy, że marny z niego lider. Walczył o elektorat "jak żyć..." i poległ . Co prawda z mistrzem na tym polu walki , ale poległ. Gdyby był mądry, nie pchałby się na teren , gdzie nie miał szans, tylko zbierał tam, gdzie elektorat tylko czekał na kogoś komu można oddać głos. Jego następca jak będzie mądry, to się dogada z Palikotem , lub też zabierze mu część jego klubu parlamentarnego. A jak nie będzie mądry, to transfer pójdzie w drugą stronę.
      • bikej5 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 16:57

> Kto im broni zmienić lidera i wybrać kogoś sensownego, kto nie będzie wzbudzał
        > uśmiechów politowania, jak na przykład Piekarska?

przepraszam,a co konkretnie wzbudza w Tobie politowanie?

Wiesz,Tusk w czapce inkaskiej wyglądał jak półidiota-
        Pawlak z tą swoja kaszpirowską gestykulacją śmieszy,Kaczyński,to obłęd w oczach,lub usmiech dziadka do orzechów.
        Ale,co tam!Dowalmy Napieralskiemu!Dlaczego?
        • remez2 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 17:10
          Wiesz,Tusk w czapce inkaskiej wyglądał jak półidiota-
          Pawlak z tą swoja kaszpirowską gestykulacją śmieszy,Kaczyński,to obłęd w oczach,lub usmiech dziadka do orzechów.
          Ale,co tam!Dowalmy Napieralskiemu!Dlaczego?

To taki forumowy petalizm. Kopniemy i już jesteśmy lepsi.
          • bikej5 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 18:08
            remez2 napisał:

> Wiesz,Tusk w czapce inkaskiej wyglądał jak półidiota-
            > Pawlak z tą swoja kaszpirowską gestykulacją śmieszy,Kaczyński,to obłęd w oczach
            > ,lub usmiech dziadka do orzechów.
            > Ale,co tam!Dowalmy Napieralskiemu!Dlaczego?

> To taki forumowy petalizm. Kopniemy i już jesteśmy lepsi.

otóż to.Bezrefleksyjny,stadny rechot.
            A że media tak naprawdę kreują taka postawę,to tego jakoś nikt nie ma ochoty zauważyć.
        • damakier1 Re: Takiego lidera wybrali sobie w SLD 07.10.11, 18:58
          bikej5 napisała:
          >
          > Wiesz,Tusk w czapce inkaskiej wyglądał jak półidiota-
          > Pawlak z tą swoja kaszpirowską gestykulacją śmieszy,Kaczyński,to obłęd w ocza
          > ch,lub usmiech dziadka do orzechów.
          > Ale,co tam!Dowalmy Napieralskiemu!Dlaczego?

Tego właśnie nie rozumiem - żebyś nie wiem jak szukała, nie znajdziesz ani jednego mojego zdania protestującego przeciw wielkiemu w swoim czasie naśmiewaniu sie z Tuska w tej niebanalnej czapce. Mimo całej mojej dla niego sympatii, nie oburza mnie, gdy piszesz, że wyglądał jak półidiota, bo wyglądał, jak półidiota (może nawet cały?).
          To czemu tyle hałasu, gdy nabijam sie ze słodkich minek, mrugania oczkami, rozkładania rączek, ktore w sumie składają sie na obraz głupawego chłopczyka? Przeciez to prawda.
          • bikej5 Jeden wątek to "hałas"? 07.10.11, 20:15
            To czemu tyle hałasu, gdy nabijam sie ze słodkich minek, mrugania oczkami, rozkładania rączek, ktore w sumie składają sie na obraz głupawego chłopczyka? Przeciez to prawda.

Czy może dwie wypowiedzi Żakowskiego i Środy tak nazwiesz?

Czy nie widzisz,że krytyki Napieralskiego było aż nadto?Nie dziwi Cię,że Pawlak-Maska w ogóle nie wzbudza żadnych antypatii,mimo oczywistej sztuczności i kompletnego braku charyzmy?
            Media znalazły sobie obiekt do naśmiewania,wykpiwania,po ang. takie zjawisko nazywamy bullying.Bardzo adekwatne do "sprawy Napieralskiego"
    • woda_woda Przykro mi, ale pani Środa nie ma racji. 07.10.11, 15:58
      Pan Napieralski po prostu nie jest zbyt inteligentny, i zeby dwoił się i troił inteligentny nie będzie.

Po prostu - wyżej (...) nie podskoczysz.
      • remez2 Re: Przykro mi, ale pani Środa nie ma racji. 07.10.11, 16:06
        woda_woda napisała:

> Pan Napieralski po prostu nie jest zbyt inteligentny, i zeby dwoił się i troił
        > inteligentny nie będzie.
        Inteligencja dzieli się na wrodzoną i ... prawicową. On ma wrodzoną a w tym towarzystwie (na Fk) jest to niewybaczalne.

-------------------
        • ave.duce Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:27
          remez2 napisał:

> woda_woda napisała:
          >
          > > Pan Napieralski po prostu nie jest zbyt inteligentny, i zeby dwoił się i
          > troił
          > > inteligentny nie będzie.
          > Inteligencja dzieli się na wrodzoną i ... prawicową. On ma wrodzoną a w tym tow
          > arzystwie (na Fk) jest to niewybaczalne.
          >

na czym polega "wrodzona inteligencja" Grzegorza Napieralskiego?
          • tw_wielgus Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:36
            Dłuższy czas się przysłuchiwałem dyskusji i nie odzywałem się aby nie psuć zwolennikom SLD ostatniej mili kampanii wyborczej, ale też zgłupiałem i zdumiałem się zarazem jak się dowiedziałem o tej inteligencji wrodzonej.
            • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:44
              Poczekać trzeba na wyjaśnienie Remeza.
              • tw_wielgus Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:47
                Tak sobie kombinuję i kombinuję i wychodzi mi na to że Remezowi tak naprawdę chodziło o lewicową inteligencję.
                • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:52
                  W sensie klasowym?
                  • tw_wielgus Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 16:57
                    Dokładnie, bo w jakim by innym.
                    • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:01
                      Czyli za PRLu była inteligencja pracująca, a teraz jest lewicowa? Upewniam się, czy dobrze zrozumiałam (z moim IQ rozwielitki).
                      • tw_wielgus Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:11
                        Chyba tak, chociaż pewności nie mam. A ilteligencję burżuazyjną w drodze ewolucji zastąpiła to prawicowa.
                        • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:21
                          Jeżeli Grzegorz jest "inteligencją lewicową", to jego wicewersją z klasy "inteligencji prawicowej" kto jest?
          • jola.iza1 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:03
            To umówimy się, że to wynik genotypu+ cośtam jeszcze, na początek?
            Ta inteligencja.
            • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:13
              Nie, nie "umówimy się".
              Poproszę o wyjaśnienie, na czym polega "wrodzona inteligencja" Grzegorza Napieralskiego.
              • jola.iza1 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:15
                Jak wolisz, na genotypie+ wychowanie, jednym zdaniem: wie co robi, i nie mataczy.
                • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:23
                  Wie, co robi i nie mataczy. Aha.
                  Jesteś pewna, że wie, co robi w sklepie "Kabanos"?
                  Jesteś pewna, że nie mataczy, rozdając wszystko wszystkim w programie, którego de facto nie ma?
                  • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:35
                    ave.duce napisała:

> Wie, co robi i nie mataczy. Aha.
                    > Jesteś pewna, że wie, co robi w sklepie "Kabanos"?
                    > Jesteś pewna, że nie mataczy, rozdając wszystko wszystkim w programie, którego
                    > de facto nie ma?
                    Pewna pani stojąc przed wybiegiem żyrafy powtarzała: "Nie, nie takie zwierzę nie istnieje".

-----------------
                    • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:37
                      Nuuudaaa...
                      • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:43
                        ave.duce napisała:

> Nuuudaaa...
                        A to:
                        @ nie chce mi się @ <<< Michaił Bułhakow >>>

• remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:08
            > na czym polega "wrodzona inteligencja" Grzegorza Napieralskiego?
            Na prostolinijnym postępowaniu. Bez cudzysłowu.
            --------------
            • tw_wielgus Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:13
              zatem jak ię ma do tego "inteligencja prawicowa"?
              • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:29
                tw_wielgus napisał:

> zatem jak ię ma do tego "inteligencja prawicowa"?

Kiepsko.
            • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:18
              Prostolinijność to "wrodzona inteligencja"? Żartujesz.
              Poza tym - Grzegorz Napieralski nie jawi się w tej kampanii (ani mw poprzedniej), jako człowiek prostolinijny. Raczej "wymyślny".
              • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:28
                ave.duce napisała:

> Prostolinijność to "wrodzona inteligencja"? Żartujesz.
                Nie manipuluj. Napisałem w czym się wyraża.
                > Poza tym - Grzegorz Napieralski nie jawi się w tej kampanii (ani mw poprzedniej
                > ), jako człowiek prostolinijny. Raczej "wymyślny".
                A to już Twój odbiór, którego nie podzielam.

-----------------------
                • ave.duce Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:37
                  Wrodzona inteligencja wyraża się w prostolinijności? Tak dobrze?

A jednak żal.
                  • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 17:39
                    ave.duce napisała:

> Wrodzona inteligencja wyraża się w prostolinijności? Tak dobrze?
                    Świetnie.

---------------
            • damakier1 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 20:08
              remez2 napisał:

> > na czym polega "wrodzona inteligencja" Grzegorza Napieralskiego?
              > Na prostolinijnym postępowaniu. Bez cudzysłowu.

Bingo! Prostolinijność to charakterystyczna cecha z lekka głupawych chłopczyków.
              • remez2 Re: Poproszę o wyjaśnienie > 07.10.11, 20:27
                damakier1 napisała:

> remez2 napisał:
                >
                > > > na czym polega "wrodzona inteligencja" Grzegorza Napieralskiego?
                > > Na prostolinijnym postępowaniu. Bez cudzysłowu.

> Bingo! Prostolinijność to charakterystyczna cecha z lekka głupawych chłopczyków.
                Ależ oczywiście. Tak samo jak uczciwość, dotrzymywanie danego słowa, kulturalne zachowanie. To oburzające, że ktoś taki ma czelność ubiegać się o mandat posła.

-------------------
        • boblebowsky Rermzes, zaczynam cię w końcu rozumieć:)) 07.10.11, 16:33
          Ty też masz chyba wrodzoną, jak Grzesiek. Podział inteligencji który właśnie wyznaczyłeś dobitnie o tym świadczy:))))))

> Inteligencja dzieli się na wrodzoną i ... prawicową. On ma wrodzoną a w tym tow
          > arzystwie (na Fk) jest to niewybaczalne.
          • tw_wielgus Re: Rermzes, zaczynam cię w końcu rozumieć:)) 07.10.11, 16:37
            Wbrew temu, co twierdzi jestem w stanie mu to wybaczyć.
      • bikej5 Re: Przykro mi, ale pani Środa nie ma racji. 07.10.11, 16:44
        woda_woda napisała:

> Pan Napieralski po prostu nie jest zbyt inteligentny, i zeby dwoił się i troił
        > inteligentny nie będzie.
        >
        > Po prostu - wyżej (...) nie podskoczysz.

acha,czyli jak ktoś nie ma inteligencji(przepraszam jakiego IQ?),to można w niego walić w jak bęben?!

Zapewne Pawlak,to tytan intelektu,skoro media nie atakują go z taka siłą jak Napieralskiego.
        W ogóle,chyba cała klasa polityczna należy do Mensy-oczywiście poza Napieralskim.
        • hummer Dobra uwaga 07.10.11, 16:54
          bikej5 napisała:

> W ogóle,chyba cała klasa polityczna należy do Mensy-oczywiście poza Napieralsk
          > im.

A, że swój do swojego ciągnie, to poza Napieralskim przypominają Dodę :)
        • trevik Re: Przykro mi, ale pani Środa nie ma racji. 07.10.11, 16:57
          > W ogóle,chyba cała klasa polityczna należy do Mensy-oczywiście poza Napieralsk
          > im.

Czy naprawdę jest w tym coś dziwnego, że elektorat wybiera posługując się emocjami jako najważniejszym czynnikiem? Że wpływ na emocje elektoratu ma zachowanie się kandydatów?

Czy naprawdę uważasz, że największe szanse w Sejmie mają ludzie najbardziej inteligentni? Że kiedykolwiek je mieli, czy to w Polsce, czy poza?
          Znałem ludzi niesłychanie inteligentnych ( obiektywnie ), ale idę o zakład, że ci nie byliby wybrani nigdzie wyżej niż do rady mieszkańców spółdzielni mieszkaniowej, bo nie o inteligencję kandydatów w wyborach do jakichkolwiek władz chodzi...

T.
        • honeyr Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz... 07.10.11, 17:19
          Załosne sa platfusze preteksty wynajdywane dla pogardy wobec GN - że "nierozgarnięty" itp. Takiego zakłamanie, takiej chamowatej obłudy próżno szukać nawet w PiS, bo tam przynajmniej często mówią wprost, o co im chodzi. Tu chodzi po prostu o złapanie pierwszego kija i nawalanie, przy jednoczesnym zgrywaniu się szamba na perfumerię, jak mawiał pewien klasyk.

No ale czego się spodziewać po ludziach, którzy o nielubianych politykach tworzą wątki pt "życzę mu szybkiej śmierci" ? - takie wątki o Kaczyńskim zyskiwały tu poklask sekty platfuszej, U nich do kompletnego amoku - jeden krok.
          • remez2 Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 17:37
            W wątku o "zimnym Lechu" usiłowano mnie zlinczować. :-)
            • honeyr Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 17:43
              Tutaj w pewnych kręgach nieużywanie pod adresem Kaczyńskiego określeń "c*l", "menel", "pokurcz" uchodzi za sprzyjanie PiSowi. Ręce i majtki opadają. Analogicznie w przypadku innych uznanych za cele do zniszczenia.
              • remez2 Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 17:47
                honeyr napisał:

> Tutaj w pewnych kręgach nieużywanie pod adresem Kaczyńskiego określeń "c*l", "m
                > enel", "pokurcz" uchodzi za sprzyjanie PiSowi. Ręce i majtki opadają. Analogicz
                > nie w przypadku innych uznanych za cele do zniszczenia.
                No, cóż. Nigdzie nie ma tylu młodych, zdolnych, wykształconych i dobrze ... wychowanych.
                PS - na potrzeby tego wątku przyjmijmy, że młodzi to poniżej 60.
                -------
                • honeyr Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 17:54
                  > No, cóż. Nigdzie nie ma tylu młodych, zdolnych, wykształconych i dobrze ... wyc
                  > howanych.
                  > PS - na potrzeby tego wątku przyjmijmy, że młodzi to poniżej 60.

:)))
                  Pełna zgoda. Na tej zasadzie pan Tusk jest młodym, rzutkim politykiem, i nową jakością w polityce. I tak już od ponad dwóch dekad!
                  • remez2 Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 17:58
                    > Pełna zgoda. Na tej zasadzie pan Tusk jest młodym, rzutkim politykiem, i nową jakością w polityce. I tak już od ponad dwóch dekad!
                    I świetnie się zapowiada. Sam.
                    ------------------------
          • bikej5 Re: Gdyby był inteligentny jak np. Tomczykiewicz. 07.10.11, 18:14
            Tomczykiewicz ma kłopoty z myśleniem ,i chyba ta wybitna cecha wykreowała go na przewodniczącego Klubu Parlamentarnego Platformy.;))))
        • woda_woda Tak, uważam, że Napieralski jest mało inteligentny 07.10.11, 17:36
          bikej5 napisała:

nie ma zdolności przywódczych i nie wzbudza respektu. Takie jest moje zdanie.

Zatem trudno traktować go poważnie - budzi raczej lekceważenie. Co nie znaczy, że należy w niego "walić, jak w bęben", ale też nie należy wymagać, aby go szanowano. Zwyczajnie - podśmiewamy się z niego :)
    • trevik I tą "obroną" już go całkiem pogrzebali 07.10.11, 16:03
      Szef ugrupowania ma być silny - radzić sobie z przeciwnościami i walić po gębach, jak się przeciwnikowi politycznemu nie podoba a w tym samym czasie uśmiechać się surowo do kamery i dla elektoratu być "dobrym, ale twardym wodzem".
      Taki jest właściwy wizerunek partyjnych liderów na całym świecie - ci, którzy nie potrafią tak działać a złożyło się, że zaszli wysoko to niech lepiej skończą karierę na stanowisku w prezydium partii zostawiając przed sobą tego, kto ma dobre predyspozycje - lepiej na tym wyjdą.

Miller miał predyspozycje? Miał, bo to jest naturalny lider. Tusk ma? Ma. Kaczyński? Oczywiście, że ma, Pawlak też potrafi przyładować gdy trzeba o swoje zawalczyć. Palikot? Może czasem fi*tem i pistoletem, ale taki jego styl - nie zmienia to faktu, że na lidera się nadaje.

Zostaje Napieralski - jedyny szef względnie liczącej się partii aspirującej do Sejmu który nie jest naturalnym liderem. To powoduje poczucie niepokoju w elektoracie i niechęć do głosowania na niego. Podśmiechujki są w tym wypadku projekcją odczuć potencjalnego elektoratu,

T.
      • remez2 Nie sądzę. Elektorat nie lubi nagonki. ntx 07.10.11, 16:07

• trevik Spójrz prawdzie w twarz. 07.10.11, 16:33
          Różne możemy mieć poglądy co do tego, na ile Napieralski jest autentycznym szefem SLD - Ty twierdzisz, że tak, ja jestem bardzo sceptyczny ( nie wierzę ).
          To, co mogę Tobie tu wyłuszczyć, co mają inni a czego nie ma Napieralski:
          1) Względna naturalność w przekazywaniu treści
          2) Odpowiednio surowy wizerunek w kwestii walki o swoje cele
          3) Naturalną ( a przynajmniej tak postrzeganą ) drogę do stanowiska lidera

Owszem, śmieją się z Kaczora, ale też się go boją, śmieją się z Pawlaka, ale też nikt nie chce z nim zadzierać, z Tuska i Palikota również, ale też jest w tym pewien respekt. Z Napieralskiego gdy się śmieją to naprawdę go lekceważą i trudno to będzie zmienić.
          I nie twierdzę, że to tylko i wyłącznie wina cech Napieralskiego - to też jest jego droga i jego otoczenie.

Aby jeszcze lepiej unaoczynić: porównaj Napieralskiego z Palikotem. Palikot ma za sobą niezłą małpiarnię, szopki z fi*tami, ciemne plamy na finansowaniu a pomimo tego nie jest obiektem takich drwin jak Napieralski z bądź co bądź względnie poważną ekipą za plecami. Dlaczego? Nikt nie próbuje sobie drwić z Palikota? Owszem - próbują. Ale nie potrafią osiągnąć tego efektu.
          I oczywiście, że Napieralskiemu ufają - ja też mu w gruncie rzeczy mógłbym ufać, bo nie wygląda na żadnego typa spod ciemnej gwiazdy. Ciemnych plam słownie zero - więcej: wszyscy inni jakieś mają a Napieralski jest jak dla mnie czysty jak łza. Napieralski jednak aspiruje na lidera a nie na męża zaufania,

T.
          • mr.sajgon Re: Spójrz prawdzie w twarz. 07.10.11, 16:55
            trevik napisał:

> Różne możemy mieć poglądy co do tego, na ile Napieralski jest autentycznym szef
            > em SLD - Ty twierdzisz, że tak, ja jestem bardzo sceptyczny ( nie wierzę ).
            > To, co mogę Tobie tu wyłuszczyć, co mają inni a czego nie ma Napieralski:
            > 1) Względna naturalność w przekazywaniu treści
            > 2) Odpowiednio surowy wizerunek w kwestii walki o swoje cele
            > 3) Naturalną ( a przynajmniej tak postrzeganą ) drogę do stanowiska lidera
            >
            > Owszem, śmieją się z Kaczora, ale też się go boją, śmieją się z Pawlaka, ale te
            > ż nikt nie chce z nim zadzierać, z Tuska i Palikota również, ale też jest w tym
            > pewien respekt. Z Napieralskiego gdy się śmieją to naprawdę go lekceważą i tru
            > dno to będzie zmienić.
            > I nie twierdzę, że to tylko i wyłącznie wina cech Napieralskiego - to też jest
            > jego droga i jego otoczenie.
            >
            W przypadkach ktore podales, w zadnym nie byl atakowany lider przez czlonkow swojej partii.
            Napieralski byl. Ci co to robili beda musieli zjesc ta zabe po wyborach.

• trevik Re: Spójrz prawdzie w twarz. 07.10.11, 17:06
              > W przypadkach ktore podales, w zadnym nie byl atakowany lider przez czlonkow sw
              > ojej partii.
              > Napieralski byl. Ci co to robili beda musieli zjesc ta zabe po wyborach.

Zgadza się, ale czy potrafisz powiedzieć, że członkowie partii go lekceważyli, bo się na niego uwzięli, czy też dlatego, że sami mieli do niego taki stosunek jak elektorat?
              Ja nie potrafię tego ocenić.

Zostawię Tobie do skomentowania jeden fakt: Kalisz jako jedynka na liście warszawskiej.
              Co to za lider z Napieralskiego, skoro nie potrafił nawet z tym zrobić porządku - czy miejsce Kalisza i wylot Piekarskiej to efekt nagonki na Napieralskiego w gazetach? Z całym szacunkiem, ale Piekarska uratowała Napieralskiemu twarz - gdyby zamiast twardego i logicznie komentarza ( jak się zachowała) postanowiła np. rozpłakać się niemalże z tego powodu do kamer, albo w innej emocjonalnej formie poskarżyć się na Napieralskiego to ten ostatni nie miałby nawet dzisiejszego wizerunku, ale wręcz ostatniej c*py.

Tyle, ze ma szczęście, że trafiło na Piekarską, która ma olej w głowie i aspiruje wysoko mając w sobie coś z lidera i tu i teraz mogę się z Tobą założyć, że do końca 2011 Piekarska będzie szefem SLD o ile P. dostanie się do parlamentu a Napieralski nie skleci koalicji z PO ( choć ten drugi warunek może nie przekreślić jej szans, bo GN moim zdaniem jest już pogrzebany ),

T.
              • mr.sajgon Re: Spójrz prawdzie w twarz. 07.10.11, 17:32
                trevik napisał:

Co do Piekarskiej masz racje, sam bylem zaskoczony ze to Kalisz dostal 1 w W-wie.
                Jesli GN odejdzie to tylko dlatego ze stanie sie ofiara Kwasniewskiego za rozwalenie LiD.
                • trevik Re: Spójrz prawdzie w twarz. 07.10.11, 17:56
                  > Co do Piekarskiej masz racje, sam bylem zaskoczony ze to Kalisz dostal 1 w W-wi
                  > e.

Ja zaskoczony nie byłem bo też nigdy w przywództwo Napieralskiego nie uwierzyłem. To, co się stało, było dla mnie bardzo logiczne, ale pozytywnie zaskoczyła mnie Piekarska - w sytuacji dla siebie bardzo nieprzyjemnej zachowała się najlepiej, jak się zachować mogła, choć sądzę, że było to dla niej bardzo upokażające i ten moment źle rozegrany mógł zrujnować jej karierę.

> Jesli GN odejdzie to tylko dlatego ze stanie sie ofiara Kwasniewskiego za rozwa
                  > lenie LiD.

A ja myślę, że powód będzie bardziej trywialny: struktura oceni, że nia ma szans na zwycięstwo z takim wizerunkiem lidera i będzie szast-pras i po Napieralskim. Nikt go nie będzie bronił,

T.
      • zoil44elwer Re: I tą "obroną" już go całkiem pogrzebali 07.10.11, 19:57
        Napieralski jest za delikutaśny na polskie piekiełko.Np jego debatant Rostowski przychodzi spóżniony o 20 minut i zaczyna-przestawiać meble,rozmieszczać gości przybyłych o czasie.Napieralski zamiast go spuścić w kanał i wyjść,słucha go jak uczniak Pani w podstawówce.Ustawiał Grzesia jak chciał i arogancko traktował z buta.A Grzesie Dyndały się na to zgadzały.
        • trevik Re: I tą "obroną" już go całkiem pogrzebali 07.10.11, 20:57
          > Napieralski jest za delikutaśny na polskie piekiełko.

Na Polskie? W niemieckich zielonych wogóle nie zaistniałby - Fisher pokazałby mu od razu jak się prowadza za młodu lewak i jakie wartości są istotne przy robieniu kariery w partii lewicowej,

T.
    • wariant_b Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:13
      bikej5 napisała:
      > Ale ja wolałabym więcej obiektywizmu, dystansu i szacunku w traktowaniu kandydatów

A ja wolałbym powrót do obyczajów równego dostępu do mediów z czasów początków III RP.
      Żeby to przepisy wyborcze, a nie pieniądze, określały, kogo ile jest w mediach.
      • wylogowany.pielegniarz Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:17
        wariant_b napisał:

> A ja wolałbym powrót do obyczajów równego dostępu do mediów z czasów początków
        > III RP.
        > Żeby to przepisy wyborcze, a nie pieniądze, określały, kogo ile jest w mediach.

No i jakbyś zapewnił równy dostęp do mediów(cokolwiek miałoby to oznaczać i kogokolwiek dotyczyć) w sytuacji, gdy większość mediów jest w rękach prywatnych?
        • lump-1 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:25

> No i jakbyś zapewnił równy dostęp do mediów(cokolwiek miałoby to oznaczać i kog
          > okolwiek dotyczyć) w sytuacji, gdy większość mediów jest w rękach prywatnych?

Myślę, że chodzi o tvn i Palikota.
          Można to było inaczej rozwiązać- a pieprzenie o umowie sił będących w sejmie to kpina.
          TVN mógł gdyby chciał doprowadzić do sytuacji, że Palikot brałby udział w debatach.

• boblebowsky To już można chyba mówić o całym przemyśle pogardy 07.10.11, 16:28
      jak w przypadku Leszka Kaczyńskiego ?
    • twoj.psychiatra Napieralski ma charyzmę ściętego pnia 07.10.11, 16:33
      Napieralski ma charyzmę ściętego pnia.
      A że Ciupaczka Go broni to i nie dziwota. Ciągnie swój do swego, "komunistycznego".
      A któż to Ciupak Edward to sobie poszukaj. Tu masz co sztudenty o nim wypisują:
      wsfiz.net84.net/wykladowcy/ciupak.php
      • ekmat charyzma potrzebna jest papieżowi 07.10.11, 17:00

a nie Napieralskiemu. Ten, ma mieć umiejętność przepychania się ze swoimi racjami,
        dobierania sobie odpowiednich współpracowników, skutecznego a nie dętego
        argumentowania itp. Napieralski z pewnością mentalnie nie mieści się w regułach
        tej kampanii. Ale kampania to taki dziwny czas że wykreuje a to Tymińskiego a to
        Palikota. Kampania to czas dla efekciarzy, udawaczy, aktorów. Napieralski poradził
        sobie w SLD ustawiając starą gwardię na baczność. To okolice tej starej gwardii wieszają
        koty na Grzesiu. Napewno Napieralskiemu zabrakło arogancji, bezczelności, tupetu.
        Ale czy sa to cechy konieczne do sprawowania władzy? Jest duże prawdopodobieństwo ,ze
        SLD będzie współtworzyło rząd. Grzesio z tym swoim dziecięcym wyrazem twarzy
        będzie dla Tuska dość poważnym problemem. A drużynę niezłą skompletować potrafi
        w przeciwieństwie do pozostałych ewentualnych współkoalicjantów. Już w poniedziałek
        tak sądzę, tzw ,, mendia,, będą się ustawiały w kolejce do Napieralskiego. Już bez
        dyrektywy zrobienia Grzesia w miekkie jajo.
        • boblebowsky Re: charyzma potrzebna jest papieżowi 07.10.11, 17:27
          ekmat napisała:

>
          > a nie Napieralskiemu. Ten, ma mieć umiejętność przepychania się ze swoimi racja
          > mi,
          > dobierania sobie odpowiednich współpracowników, skutecznego a nie dętego
          > argumentowania itp Napieralski z pewnością mentalnie nie mieści się w regułach
          > tej kampanii. Ale kampania to taki dziwny czas że wykreuje a to Tymińskiego a t
          > o
          > Palikota. Kampania to czas dla efekciarzy, udawaczy, aktorów. Napieralski porad
          > ził
          > sobie w SLD ustawiając starą gwardię na baczność. To okolice tej starej gwardii
          > wieszają
          > koty na Grzesiu. Napewno Napieralskiemu zabrakło arogancji, bezczelności, tupet
          > u.
          > Ale czy sa to cechy konieczne do sprawowania władzy?

Tylko że do tego wszystkiego o czym piszesz jest właśnie potrzebna charyzma, silny charakter, zdolności przywódcze i jakby tego nie nazwać to Grzesiek tego nie ma. Obwinianie w związku z tym innych za jego niepowodzenia i sugerowanie, że był zbyt szlachetny żeby się przepychać z tą bezczelną zgrają jest żałosnym skowytem zawodu świadczącym tylko o wielkim umiłowaniu autora dla tej postaci. Sprawa jest bardzo prosta, polityka to skuteczność i nie ma w niej miejsc dla miękasów. Piszesz też , że zabrakło mu bezczelności. Nie zgadzam się wyzwanie Rostowskiego na debatę był właśnie grubym tupetem, poza tym że było po prostu głupie.

A drużynę niezłą skompletować potrafi
          > w przeciwieństwie do pozostałych ewentualnych współkoalicjantów.

Bo pęknę ze śmiechu. O jakiej drużynie piszesz? Mógłbyś wymienić?
          Problemem Grzesia jest to że otoczył się takimi samymi głupkami jak on sam, najwyraźniej lubi potakiwanie.

Już w poniedzi
          > ałek
          > tak sądzę, tzw ,, mendia,, będą się ustawiały w kolejce do Napieralskiego. Już
          > bez
          > dyrektywy zrobienia Grzesia w miekkie jajo.

Nie rozpędzał bym się tak z tym optymizmem, bo wszystko zależy od wyniku jaki osiągnie w niedzielę, a ten wygląda na to najlepszy nie będzie. To będą ostatnie miesiące Grzesia.
          • ekmat Re: charyzma potrzebna jest papieżowi 07.10.11, 18:37
            Boblebowsky szanowny
            - sprawdz co oznacza określenie ,, charyzma,, w opisywanej tu sytuacji. Odnoszę wrażenie,
            że posługujesz się potocznym rozumieniem tego pojęcia,

-to czy Napieralski ma zdolności przywódcze potwierdza czołowe stanowisko tego 30 paro
            latka w trzeciej partii politycznej w Polsce. Zanim do tego stanowiska doszedł zdaje się
            musiał wygrywać wybory lokalne

-czy Napieralski ma charakter słaby czy silny można pogadać. Skoro poradził sobie z
            starymi repami w SLD znaczy że jakiś tam wyrazisty charakter jednak ma

- piszesz o jakichś niepowodzeniach Napieralskiego. Konkretniej, bo ja o takowych
            poważnych raczej nie słyszałem. Ale w poniedziałek się dowiemy. Jeśli uzyska powyżej
            prognoz tzn od 14 procent, osiągnie sukces. Poniżej 10 proc przegra

- obserwujesz boblebowsky karnawał, zabawę dla gawiedzi, kampanię reklamową
            gdzie białe jest czarne a czarne prawie białe. I wierzysz w te komunikaty specjalnie
            ,, nie dla idiotów,,?

- nie ma żadnego związku między jakością wypełniania funkcji w państwie a jakościa
            kampanii reklamowej w związku z konkursem o te funkcje. Cechy potrzebne
            w kampanii niekoniecznie będą miały zastosowanie w rządzeniu

- chyba nie zastanowiłeś się twierdząc że polityka to skuteczność. PPomyśl dobrze
            na czym polega polityka

- piszesz o wzywaniu Rostowskiego. Kto wzywał? Rostowski to urzędnik państwowy
            a Napieralski to działacz polityczny. Czy możliwa jest dyskusja między takimi osobami?
            Bardzo rzadko i wymaga wysokiej kultury. Organizator tej debaty dał plamę. Równie
            dobrze mógłby zaprosić starą Bigosowa

- drużyna SLD do władzy to przynajmniej dziesięć nazwisk znanych i funkcjonujących
            w polityce. Miałem na myśli drużynę do rządu a nie do gry w piłkę
    • zoil44elwer Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:35
      "Jutro bez obaw" mam, powiedział Grześ.Więc krokodylu nie bój żaby.
    • pav2 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:46
      Jak krowa niedojna, to choćbyś ją mlekiem poił mleka nie da. Napieralski nie nadaje się na lidera partii i cześć. W wyborach prezydenckich osiągnął dobry wynik tylko dlatego, że obaj główni pretendenci wchodzili KK w d..., a on trochę mniej.
    • hummer Jednym słowem p. Środa udzieliła poparcia 07.10.11, 16:49
      bikej5 napisała:

>
      > Napieralski niezależnie od swojej kampanii i gigantycznego wysiłku jaki w ni
      > ą wkłada jest krytykowany za dosłownie wszystko. Choćby dwoił się i troił, form
      > ułował wartko ulubione przez media riposty - to i tak nie przebiłby się przez z
      > masowaną niechęć do siebie. Może - oczywiście - nie warto by się przebijał? Ale
      > ja wolałabym więcej obiektywizmu, dystansu i szacunku w traktowaniu kandydatów
      > , zwłaszcza na dwa dni przed wyborami.

Napieralskiemu. Nie taki diabeł straszny jak go malują.
    • honeyr Brawo Środa! 07.10.11, 16:57
      To koreluje z tym, co pisałem kilka dni temu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,129486554,129486554,Sroda_zostawi_Palikota_przed_koncem_roku.html
    • diorr Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 16:59
      sprawdźcie co Szatanek opowiada o tej sprawie: www.youtube.com/watch?v=06b6JGUJifc
    • indris Nie można szanować kogoś... 07.10.11, 17:09
      ...kto wepchnął na listę wyborczą w Gdyni Leszka Millera, najbardziej odrażającego polityka w Polsce, odpowiedzialnego za hańbę Polski w roku 2003. Leszek Miller wplątał Polskę w napastniczą wojnę, co było zbrodnią przeciw pokojowi według definicji z Norymbergi i zbrodnią ściganą z art. 117 kk.
      Nie mam szacunku ani dla zbrodniarzy, ani dla tych, którzy zbrodniarzy lansują.
      • jott7 co Ty się indris tak gorączkujesz? 07.10.11, 17:18
        Napieralski nigdzie Millera nie wepchnął. Gdyby mógł Miller podzieliłby los Oleksego i paru innych. To Miller się wepchnął. Czy Miller jest najbardziej odrażającym politykiem, tego nie jestem pewien. Znam wiele osób pozytywnie odbierających Millera. Czy w Gdyni sa też takie osoby, zobaczymy w poniedziałek.To nie Miller uwikłał Polskę w konflikt wojenny czy jak wolisz wojne. Przecież był jeszcze Sejm który nie sprzeciwił się, był KK który nie potępił naszego udziału w wojnie, było też społeczeństwo które nawet jednej ulotki czy napisu na murze nie wyprodukowało w sprawie o której piszesz. Nawet nikt się w proteście nie podpalił
        jak np w 1968 roku niejaki Siwiec. Odosobniony jesteś indris
        • remez2 Re: co Ty się indris tak gorączkujesz? 07.10.11, 17:48
          Też mu podobne rzeczy pisałem ale ...
          -------------
        • indris Jednak to Miller 07.10.11, 19:36
          Wojska polskie przyłączyły się do napaści na Irak rozpoczętej 20 marca 2003 na podstawie decyzji ówczesnego prezydenta Kwaśniewskiego podjętej na wniosek Rady Ministrów, której prezesem był wtedy Leszek Miller. A ponieważ premier może w każdej chwili odwołać każdego ministra, więc wniosek Rady ministrów jest de facto wnioskiem premiera.

Sejm nie miał w tej sprawie nic do powiedzenia. Rząd przedstawił tylko w tej sprawie informację, (która została przyjęta). Ale nawet tego nie musiał robić. I nawet odrzucenie informacji rządowej nie zobowiązywałoby rządu do niczego.
          Protesty przeciw wojnie były (sam w nich brałem udział), chociaż w porównaniu z Europą rzeczywiście rachityczne. Może dlatego, że prawie nikt się nie spodziewał że wolna Polska przyłączy się do napastniczej wojny.
          Jeżeli Miller mógł się wepchnąć nalistę wbrew apieralskiemu, to źle to by świadczyło o SLD.
          • ekmat Re: Jednak to Miller 07.10.11, 21:19
            - w generaliach zgoda. Skoro jednak na klęczkach prosiliśmy się o status sojusznika USA
            / cokolwiek by to znaczyło / należało to jeszcze udowodnić. I nadarzyła się okazja

- tych Wojsk Polskich było niewiele, ale były

- sprzeciwu w tej sprawie główne partie polityczne nie zgłosiły . Wyjątek Samoobrona i LPR

- gdyby Napieralski jednoosobowo rządził SLD ,pewnie można by było mu czynić wytyk,że
            Miller jest na liście kandydatów
      • zoil44elwer Re: Nie można szanować kogoś... 07.10.11, 17:44
        Kwach i Miller neofity chcieli służalczością wobec nowego Pana(Wuja Sama) zasłużyć na jego względy.Mentalność lokaja.
    • dupetek Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 18:22
      Widzę, że powstaje ponadpartyjny front obcierania nosa Grzesiowi:) Dziwne jedynie, że już przed wyborami, a może nie dziwne:)
      • remez2 Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 19:01
        dupetek napisał:

> Widzę, że powstaje ponadpartyjny front obcierania nosa Grzesiowi:) Dziwne jedyn
        > ie, że już przed wyborami, a może nie dziwne:)
        Jako przeciwwaga dla jednopartyjnego frontu faulującego. Forumowej młodzieżówki prawie obywatelskiej.

--------------
        "jak się człowiek umawia na solo, to staje i nie udaje, że mama woła na kolację"
      • zoil44elwer Re: W obronie Napieralskiego 07.10.11, 19:59
        Grześ Dyndała godzi się na TO.
    • ave.duce Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu polit. 07.10.11, 21:01
      ... Sojusz przeprowadził najgorszą kampanię wyborczą ze wszystkich partii parlamentarnych ...
      • honeyr W wyborach głosuje się na partię, nie na kampanię 07.10.11, 21:10
        I głosują obywatele, a nie "konsumenci", "eksperci od marketingu" i "elektoraty".
        To tak dla przypomnienia.
        • dupetek :) 07.10.11, 21:27
          To po kiego Grzeniu tak pajacował przed tymi wyborami? Czy mógłbyś to wyłuszczyć błysku lewackiej myśli? Ale faktycznie w przypadku Grzesia może byłoby lepiej, gdyby się nie pokazywał i kampanii nie robił:)
          • remez2 Re: :) 07.10.11, 21:29
            dupetek napisał:

> To po kiego Grzeniu tak pajacował przed tymi wyborami? Czy mógłbyś to wyłuszczy
            > ć błysku lewackiej myśli? Ale faktycznie w przypadku Grzesia może byłoby lepiej
            > , gdyby się nie pokazywał i kampanii nie robił:)
            Tak się cieszę, że oprócz mnie ktoś jeszcze troszczy się o SLD.

--------------
            • dupetek Re: :) 07.10.11, 21:40
              Na mnie zawsze możesz liczyć:)
              • remez2 Re: :) 07.10.11, 21:42
                dupetek napisał:

> Na mnie zawsze możesz liczyć:)
                I tego będę się trzymał. :-)

--------------------
      • remez2 Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu 07.10.11, 21:28
        tak twierdzi .... to SLD poniżej 16 % nie zejdzie.
        ---------------
        • veglie Re: Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketi 07.10.11, 21:44
          remez2 napisał:

> tak twierdzi .... to SLD poniżej 16 % nie zejdzie.

Dorzucam fotę Tomka tiny.pl/h1wlw ;)

• remez2 Re: Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketi 07.10.11, 21:50
            veglie napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > tak twierdzi .... to SLD poniżej 16 % nie zejdzie.
            >
            > Dorzucam fotę Tomka
            Jaki fajny. Zupełnie jak Janusz "Panda" Palikot.

--------------
            • veglie Re: Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketi 07.10.11, 21:54
              remez2 napisał:

> veglie napisał:
              >
              > > remez2 napisał:
              > >
              > > > tak twierdzi .... to SLD poniżej 16 % nie zejdzie.
              > >
              > > Dorzucam fotę Tomka
              > Jaki fajny. Zupełnie jak Janusz "Panda" Palikot.

Znaczy z jego twarzy bije inteligencja i charyzma?

• remez2 Re: Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketi 07.10.11, 22:01
                > Znaczy z jego twarzy bije inteligencja i charyzma?
                Tak. A także szczerość i uczciwość.
                ----------------
                • veglie Re: Skoro Tomek Skupieński Konsultant ds. marketi 07.10.11, 22:08
                  remez2 napisał:

> > Znaczy z jego twarzy bije inteligencja i charyzma?
                  > Tak. A także szczerość i uczciwość.

Teraz rozumiem dlaczego dla forumowej prawicy jest autorytetem.;)

• jola.iza1 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 21:47
        Toś se znalazła :)
        pl.wikipedia.org/wiki/M%C5%82odzi_Konserwaty%C5%9BciObiektywnego
        • jola.iza1 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 21:51
          Upss,miało być:
          Toś se znalazła:)
          pl.wikipedia.org/wiki/M%C5%82odzi_Konserwaty%C5%9Bci
          Obiektywnego
          • veglie Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 21:58
            jola.iza1 napisała:
            > Upss,miało być:
            > Toś se znalazła:)
            > pl.wikipedia.org/wiki/M%C5%82odzi_Konserwaty%C5%9Bci
            > Obiektywnego

Członek honorowy:D

pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Libicki

• honeyr Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:10
              > Członek honorowy:D
              >
              > pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Libicki

hehe:) tylko Marka Jurka brak wśród tych "ekspertów".
              • veglie Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:17
                honeyr napisał:

> > Członek honorowy:D
                > >
                > > pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Libicki
                >
                > hehe:) tylko Marka Jurka brak wśród tych "ekspertów".

Za to członkiem honorowym jest.Tomek S. prezesem.Wśród honorowych inne "kwiatki".:)
        • ave.duce Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 21:55
          Co? On też jest "zmową mediów" przeciwko niszczonemu, ale obdarzonemu wrodzoną inteligencją przewodniczącemu Grzegorzowi Napieralskiemu?
          • remez2 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:03
            ave.duce napisała:

> Co? On też jest "zmową mediów" przeciwko niszczonemu, ale obdarzonemu wrodzoną
            > inteligencją przewodniczącemu Grzegorzowi Napieralskiemu?
            Chciałby być.

--------------------
          • honeyr Ano na Skupieńskim i tvn świat się nie kończy 07.10.11, 22:06
            > Co? On też jest "zmową mediów" przeciwko niszczonemu, ale obdarzonemu wrodzoną
            > inteligencją przewodniczącemu Grzegorzowi Napieralskiemu?

Nie męczy cię koneiczność utrzymywania tej płaskiej pseudointeligenckiej pozy? To ciągłe sarkastyczne kąsanie po łydkach, te "dowciapne" uwagi, tarasowe silenie się na błyskotliwość, miotanie się po płyciźnie?
            Wyluzuj, odpuść sobie te frustracje, wywietrz mieszkanie i spróbuj cieszyć się życiem.
            • hummer Re: Ano na Skupieńskim i tvn świat się nie kończy 07.10.11, 22:57
              honeyr napisał:

> > Co? On też jest "zmową mediów" przeciwko niszczonemu, ale obdarzonemu wro
              > dzoną
              > > inteligencją przewodniczącemu Grzegorzowi Napieralskiemu?
              >
              > Nie męczy cię koneiczność utrzymywania tej płaskiej pseudointeligenckiej pozy?
              > To ciągłe sarkastyczne kąsanie po łydkach, te "dowciapne" uwagi, tarasowe silen
              > ie się na błyskotliwość, miotanie się po płyciźnie?
              > Wyluzuj, odpuść sobie te frustracje, wywietrz mieszkanie i spróbuj cieszyć się
              > życiem.

A za to też biją poklaski :) ?
          • jola.iza1 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:08
            Nie jest żadną zmową, Ty to wiesz, i ja to wiem:)
            Ma konkretne poglądy polityczne, zatem pisze co pisze:)
            Wyzbyty poglądów, całkiem obiektywnie:)
            • ave.duce Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:15
              Nie jest w zmowie? Niemożliwe! Przecież przewodniczący Grzegorz Napieralski to ideał przywódcy!
              • remez2 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:21
                ave.duce napisała:

> Nie jest w zmowie? Niemożliwe! Przecież przewodniczący Grzegorz Napieralski to
                > ideał przywódcy!
                Nie przesadzasz? Ale skoro tak twierdzisz...

--------------
              • jola.iza1 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:21
                Aha, czyli lecimy w ten rzucik? Wolę :

Kto zgłębi z was, jak należy,
                Czy talerz stoi, czy leży?

Odrzecze stół: - Drodzy moi,
                Kto nie ma nóg, ten nie stoi.

Urażać nie chcę talerzy,
                Lecz talerz na stole leży.

Zawołała karafka: - Ależ,
                Ja nie wiem, czy stoi talerz,

Znam za to zwyczaje swoje:
                Choć nie mam nóg, jednak stoję!

Chleb rzekł: - To rzeczy nienowe,
                Zadzierasz, karafko, głowę.

- O, właśnie - karafka brzęknie -
                Mieć głowę to już jest pięknie,

Gdzie szyjka jest, tam i głowa
                I stąd postawa pionowa.

A ty spójrz, proszę, na siebie.
                Ty leżysz! Rozumiesz, chlebie?

Tu ostro zgrzytnęły noże:
                - Stoi, kto leżeć nie może,

A chwalić się tym nie trzeba,
                Nie trzeba zwłaszcza kpić z chleba!

Talerze tylko milczały.
                Milczały, bo nie wiedziały,

Co o tym sądzić należy:

I czy jest jakaś zasada,
                Którą stosować wypada?

A goście siedli do stołu,
                Każdy zjadł talerz rosołu,

Następnie talerz bigosu,
                Lecz żaden nie zabrał głosu,

Jak rzecz rozsądzić należy:
                _ Jan Brzechwa
                • ave.duce Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:30
                  Teraz spróbuj własnymi słowami.

Masz czas, bo ja spadam już. Wzruszyła mnie reklamówka wyborcza Grzegorza Napieralskiego > www.youtube.com/watch?v=3wn_xR1hqak&feature=player_embedded
                  • jola.iza1 Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 07.10.11, 22:46
                    Dzięki, że poprosiłaś mnie o spróbowanie, nic z tego, poczułam się obrażona.
                    Skupiłam się na życzeniach dla pani profesor.
                    • ave.duce Re: Tomek Skupieński Konsultant ds. marketingu po 09.10.11, 21:49
                      Przez kogo? Czym?
      • ave.duce prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozofii 07.10.11, 22:13
        i Socjologii PAN

... Sojusz Lewicy Demokratycznej nieudolnie kreował wizerunek swojego lidera Grzegorza Napieralskiego. "Niektóre jego wypowiedzi były wręcz naiwne. Kiedy mówił, że biednym dzieciom trzeba pomagać żeby nie głodowały, to wręcz robiło wrażenie tak jakby to mówił ministrant" ...
        • remez2 Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 22:24
          Skoro ten pan nie lubi ministrantów to długo dyrektorskim stanowiskiem cieszył się nie będzie. :-)
          -------------
          • bikej5 Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 22:31
            remez2 napisał:

> Skoro ten pan nie lubi ministrantów to długo dyrektorskim stanowiskiem cieszył
            > się nie będzie. :-)

:)))))

> -------------
          • veglie Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 22:44
            remez2 napisał:

> Skoro ten pan nie lubi ministrantów to długo dyrektorskim stanowiskiem cieszył
            > się nie będzie. :-)

Chyba,że Palikot min.350 posłów do sejmu wprowadzi.Kościoły będą płonąć.;)
            • remez2 Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 22:51
              > Chyba,że Palikot min.350 posłów do sejmu wprowadzi.Kościoły będą płonąć.;)
              Raczej nie będą:
              Znalezione w sieci
              sam Palikot mówi,ze "do śmierci JP 2 Kościół w Polsce był fajny" i on nie miał nic przeciwko. to jedno zdanie kompletnie go dyskwalifikuje, odbiera mu wiarygodnośc. No bo, jak to jest - za JP 2 nie przeszkadzała mu Komisja Majątkowa, religia w szkole, kasa z budżetu dla kleru, nielegalna aborcja itd, a po śmierci JP 2 już go oburzają... przecież to kłamczuch i oszust pierwszej kategorii

------
              • veglie Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 23:13
                remez2 napisał:

> > Chyba,że Palikot min.350 posłów do sejmu wprowadzi.Kościoły będą płonąć.;
                > )
                > Raczej nie będą:
                > Znalezione w sieci
                > sam Palikot mówi,ze "do śmierci JP 2 Kościół w Polsce był fajny" i on nie miał
                > nic przeciwko. to jedno zdanie kompletnie go dyskwalifikuje, odbiera mu wiarygo
                > dnośc. No bo, jak to jest - za JP 2 nie przeszkadzała mu Komisja Majątkowa, rel
                > igia w szkole, kasa z budżetu dla kleru, nielegalna aborcja itd, a po śmierci J
                > P 2 już go oburzają... przecież to kłamczuch i oszust pierwszej kategorii
                >

Wiem,że Palikot ściemnia,ale są tacy którzy tę ściemę kupili.Na ile, przekonamy się w niedzielę wieczorem.

• remez2 Re: prof. Henryk Domański, dyr. Instytutu Filozof 07.10.11, 23:20
                  > Wiem,że Palikot ściemnia,ale są tacy którzy tę ściemę kupili.Na ile, przekonamy się w niedzielę wieczorem.
                  U nas na wsi mówią: "Nie klękaj bo ci zelówki zajumają". Poczekamy :-)

--------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka