Dodaj do ulubionych

Infantylizm zwolenników władzy

11.10.11, 10:20
Czytam tak sobie wypowiedzi na tym forum i kiwam głowa z politowaniem nad ifantylizmem eltoratu PO.
Wielu dyskutantów jest święcie przekonanych, że teraz to nowa , wspaniała ekipa ostro weżmie sie do roboty (czyli do rządzenia), że rząd o niczym innym nie mysli tylko o problemach kraju i społeczeństwa, że rządzenie traktuje jako słuzbę dla społeczeństwa.
A już wyjątkowo infantylnie brzmią wypowiedzi typu : dla ratowania budżetu to na pewno zostanie zlikwidowany KRUS, opodatkowany Kościół, zredukowana administracja.
Jedynym pozytywem tych infantylnych wypowiedzi jest to , że jakos nie pojawia się wątek "przeszkadzającego Kaczora".
Czyżby nowocześni Europejczycy zrozumieli wreszcie , ze to rząd jest od rządzenia a nie opozycja ? Lepiej późno niz wcale.
Teraz trzeba poczekać , aby zrozumieli, że członkowie rządu niekoniecznie "nie spią po nocach, bo martwi ich dług publiczny, bezrobocie wśród mlodziezy, słuzba zdrowia itd...)"
Obserwuj wątek
    • dupetek Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:24
      Jak przeczytałem ten Twój bełkot, to nawet na politowanie szkoda mi czasu! Zbyt dużo wniosłeś autokreacji rzeczywistości, insynuacji i głupoty:(
      • full_marks Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:27
        dupetek napisał:

> Jak przeczytałem ten Twój bełkot, to nawet na politowanie szkoda mi czasu! Zbyt
        > dużo wniosłeś autokreacji rzeczywistości, insynuacji i głupoty:(

Nie było ci jednak szkoda czasu,żeby opowiedzieć ad personam,bo ad rem nie potrafiłeś?
        • dupetek Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:31
          Ad rem też było: >Zbyt dużo wniosłeś autokreacji rzeczywistości, insynuacji i głupoty:( <
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:31
          Skoro remik zaproponował wątek ad personam to dlaczego inni nie mogą pójść w jego ślady?
        • remik.bz Pomyśli, ze go obrażasz 11.10.11, 10:34
          full_marks napisał:

> dupetek napisał:
          >
          > > Jak przeczytałem ten Twój bełkot, to nawet na politowanie szkoda mi czasu
          > ! Zbyt
          > > dużo wniosłeś autokreacji rzeczywistości, insynuacji i głupoty:(
          >
          >
          > Nie było ci jednak szkoda czasu,żeby opowiedzieć ad personam,bo ad rem nie potr
          > afiłeś?

Oj , Dupetek pomysli, ze go obrażasz uzywając "podejrzanych" określeń :)
          >
          >
          • dupetek Re: Pomyśli, ze go obrażasz 11.10.11, 10:37
            Znowu jakaś insynuacja?
            • remik.bz Re: Pomyśli, ze go obrażasz 11.10.11, 12:04
              dupetek napisał:

> Znowu jakaś insynuacja?

Wpisz w google "ironia" i naciśnij enter.
              • dupetek Re: Pomyśli, ze go obrażasz 11.10.11, 12:17
                Sam skorzystaj z googli i porównaj insynuację z ironią.
        • olga_w_ogrodzie Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:55
          full_marks napisał:
          > Nie było ci jednak szkoda czasu,żeby opowiedzieć ad personam,bo ad rem nie potr
          > afiłeś?

za to Ty, jak najbardziej potrafiłeś.
          prawda ?
          • full_marks Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:57
            olga_w_ogrodzie napisała:

> full_marks napisał:
            > > Nie było ci jednak szkoda czasu,żeby opowiedzieć ad personam,bo ad rem ni
            > e potr
            > > afiłeś?
            >
            > za to Ty, jak najbardziej potrafiłeś.
            > prawda ?

Ale ja nie pisałem tego co mój przedmówca czyli o braku czasu.
            Ty zaś jak zwykle skorzystałaś z okazji do wbicia szpilki,choć mijasz się z prawda.
    • full_marks Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:25
      > Teraz trzeba poczekać , aby zrozumieli, że członkowie rządu niekoniecznie "nie
      > spią po nocach, bo martwi ich dług publiczny, bezrobocie wśród mlodziezy, słuzb
      > a zdrowia itd...)"

W kampanii wyborczej również była rozliczana opozycja a nie rząd.
      Na całym świecie jest prosta zasada,że rządzących rozlicza się za niezrealizowane obietnice wyborcze.
      W Polsce jest odwrotnie,na celowniku jest opozycja.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:30
        Ile razy rozliczałem ci ryśku władzę za minione 4 lata to coś ci nie pasowało.
        • full_marks Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:32
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Ile razy rozliczałem ci ryśku władzę za minione 4 lata to coś ci nie pasowało.

Ćpasz od rana?
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:35
            Nie, piszę tylko ryśku, że zawsze uciekałeś od rozliczeń władzy za minione 4 lata i ich obietnice.
    • obraza.uczuc.religijnych To co powiedzieć o infantylizmie tych 11.10.11, 10:27
      którzy wierzyli, że gdy władzę przejmie opozycja to zacznie się walka z długiem publicznym, bezrobociem wśród młodzieży, naprawa służby zdrowia? Ktoś byl tak infantylny by wierzyć, że gdy opozycja przejmie władzę to te wszystkie rzeczy będą nowym rządzącym spędzać sen z powiek? Czy można być tak naiwnym, że opozycja przejmując władzę potraktuje rządzenie jak służbę dla społeczeństwa? A takie posty remiku ty wypisywałeś.
    • yxyx Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 10:38
      Ja też odnoszę wrażenie że dla świeckich bojowników największą pasją jest... kościół, gospodarka to jakby raczej abstrakt z innej galaktyki. ważne źe będzie baba z ch**em i ubaw po pachy, nie ma to jak wysoka świadomość społeczna ;-)
    • damakier1 Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 11:18
      Wzsystko jest takie infantylne i tylko jeden remik.bz taaaki mundry! ;)
      • purchawkapuknieta Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 11:28
        Nie, mądra jestem ja :) bo w pełni zdaje sobie sprawę, że mój głos NIC NIE ZMIENI :D
    • indeed4 Remik. 11.10.11, 11:29
      Jedno pytanie - czy znasz wyniki badań, jak Polacy oceniają rząd?
      • indeed4 Poczytaj sobie. 11.10.11, 11:35
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-Polacy-oceniaja-prace-rzadu-Najnowszy-sondaz,wid,13806873,wiadomosc.html?ticaid=1d2e3

A to i tak są jedne z najlepszych ocen.

Wiesz dlaczego wyborcy głosują na PO? Wcale nie dlatego, że jest taki wspaniały, po prostu nie ma nikogo lepszego - rozumiesz? Wybór mamy taki, że opozycja jest jeszcze gorsza, a do tego kłótliwa i konfliktowa.
    • allspice Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 11:35
      > ze to rząd jest od rządzenia a nie opozycja ?>

konstruktywna opozycja jest dobrodziejstwem,patrzy rządowi na ręce i potrafi na forum parlamentu,konferencjach prasowych wyliczać błędy rządu i proponować lepsze zmiany;
      tym samym pracuje na lepszy wynik w wyborach parlamentarnych...a ,tak po raz kolejny opozycja liże rany i bierze pieniądze podatników za 'nic nie robienie':)
      • full_marks Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 11:58
        konstruktywna opozycja jest dobrodziejstwem,patrzy rządowi na ręce i potrafi na forum parlamentu,konferencjach prasowych wyliczać błędy rządu i proponować lepsze zmiany;

Konstruktywna opozycja? jakbym się znalazł z powrotem w PRL.
        Opozycja jest opozycją,bez konieczności stosowania ozdobników.
        Ta opozycja,która była, była nie konstruktywna?
        Kto o tym decyduje? rząd?
        • allspice Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 12:14
          >Opozycja jest opozycją,bez konieczności stosowania ozdobników. <

W innych krajach opozycja tworzy gabinet cieni i jest gotowa na przejęcie władzy w wypadku
          przyśpieszonych wyborów..u nas opozycja ironizuje,ośmiesza ale niestety nie potrafi mądrze
          punktować działań rządu.W efekcie przegrywa wybory i osiąga marne rezultay np SLD
      • remik.bz Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 12:08
        allspice napisała:

> > ze to rząd jest od rządzenia a nie opozycja ?>
        >
        > konstruktywna opozycja jest dobrodziejstwem,patrzy rządowi na ręce i potrafi na
        > forum parlamentu,konferencjach prasowych wyliczać błędy rządu i proponować lep
        > sze zmiany;

Konstruktywna opozycja to jest taka jaką sobie władza stworzy i wykreuje medialnie.
        A opozycja bezprzymiotnikowa to jest taka którą wybierze społeczeństwo w demokratycznych procedurach .
    • remik.bz Trochę rozwinę 11.10.11, 11:39
      Aby pomóc przeciwnikom w uzywaniu argumentów ad rem to troche rozwinę swą wypowiedź

remik.bz napisał:

>> A już wyjątkowo infantylnie brzmią wypowiedzi typu : dla ratowania budżetu to n
      > a pewno zostanie zlikwidowany KRUS,

KRUS bez zmian to warunek bezwzglednie wymagalny przez PSL do stworzenia koalicji.
      Likwidacja KRUS to koniec PSL-u.
      No chyba, ze Tusk zechce speców od Palikota zrobic ministrami, wojewodami i zepchnąć PSL do opozycji.

opodatkowany Kościół,

Większość eletoratu PO to katolicy. PO nie zaryzykuje konfliku z Kościolem , aby nie stracić części eletoratu (przy mizernych zyskach )

zredukowana administr
      > acja.

Takie hasła dają wszystkie partie a w praktyce zwiększaja administrację. Nie sądzę , aby cos się zmieniło nagle po tych wyborach.

> Jedynym pozytywem tych infantylnych wypowiedzi jest to , że jakos nie pojawia s
      > ię wątek "przeszkadzającego Kaczora".
      > Czyżby nowocześni Europejczycy zrozumieli wreszcie , ze to rząd jest od rządzen
      > ia a nie opozycja ? Lepiej późno niz wcale.

Przeszkadzający Kaczor może okazac sie bardzo potrzebny dla odwrócenia uwagi od "wpadek " rządu. Tyle tylko , ze temat juz się chyba wyczerpał. Zwalanie winy na opozycje za problemy rządu- to juz chyba nie zadziała a może spowodować irytację elektoratu PO.
      • indeed4 Bzdura. 11.10.11, 11:51
        "Przeszkadzający Kaczor może okazac sie bardzo potrzebny dla odwrócenia uwagi od "wpadek " rządu."

Łażący z pochodniami po Krakowskim Przedmieściu dziadzio Kaczyński i oszołom Macierewicz karmiący zamachowymi bredniami opinię publiczną nie są w stanie odwrócić uwagi od czegokolwiek.
        • remik.bz Re: Bzdura. 11.10.11, 12:03
          indeed4 napisał:

> "Przeszkadzający Kaczor może okazac sie bardzo potrzebny dla odwrócenia uwagi o
          > d "wpadek " rządu."
          >
          >
          > Łażący z pochodniami po Krakowskim Przedmieściu dziadzio Kaczyński i oszołom Ma
          > cierewicz karmiący zamachowymi bredniami opinię publiczną nie są w stanie od
          > wrócić uwagi
          od czegokolwiek.

Miejmy nadzieję. Bo ostatnie lata rządów PO wskazywały raczej na cos innego. Okrutny Kaczor dość skutecznie odwracał uwagę od niemrawosci rządu.
          • full_marks Re: Bzdura. 11.10.11, 12:07
            Miejmy nadzieję. Bo ostatnie lata rządów PO wskazywały raczej na cos innego. Okrutny Kaczor dość skutecznie odwracał uwagę od niemrawosci rządu

Dopóki platfusy będą mieć okrutnego Kaczora po drugiej stronie,będą mogli odwrócić uwagę od własnej nieudolności w rządzeniu.Kaczor jest im potrzebny,kiedy nie będzie Kaczora,obudzą się wyborcy PO.
            • remik.bz Re: Bzdura. 11.10.11, 12:11
              full_marks napisał:

>>
              >
              > Dopóki platfusy będą mieć okrutnego Kaczora po drugiej stronie,będą mogli odwró
              > cić uwagę od własnej nieudolności w rządzeniu.Kaczor jest im potrzebny,kiedy ni
              > e będzie Kaczora,obudzą się wyborcy PO.

Oby nie z ręką w nocniku .
              >
              >
              • indeed4 Re: Bzdura. 11.10.11, 12:21
                Widocznie wolą to g.no niż oszołoma Macierewicza i starzejącego się pieniacza Kaczora - jeszcze wam niczego nie uświadomiły wybory w Wałbrzychu?
          • indeed4 Re: Bzdura. 11.10.11, 12:09
            Na co masz nadzieję, że opozycja nie będzie w stanie normalnie, spokojnie i skutecznie kontrolować i punktować potknięć rządu, tak jak to się dzieje w innych krajach?
            • remik.bz Jestem realistą 11.10.11, 12:22
              indeed4 napisał:

> Na co masz nadzieję, że opozycja nie będzie w stanie normalnie, spokojnie i sku
              > tecznie kontrolować i punktować potknięć rządu, tak jak to się dzieje w innych
              > krajach?

Mam nadzieję na coś takiego, ale to tylko nadzieja.
              Mam niemal pewność , (tak dotychczas było) że kazda inicjatywa opozycji (PiS) będzie olana i wyśmiana (bo wiadomo,ze PiS jest głupi).
              Rząd PO prędzej poda się do dymisji (?) niż zaakceptuje jakąkolwiek krytykę czy inicjatywę PiS (nawet w sprawch kodeksu drogowego)
              • indeed4 Skoro jesteś realistą 11.10.11, 12:28
                to na co liczysz, skoro Kaczyński udowodnił, że jedyne co potrafi to rozwalać PiS z obawy przed utratą stołka?

• yxyx Re: Trochę rozwinę 11.10.11, 12:07
        Głosujący po raz kolejny dali zrobić się w bambuko i to nie tyle przez PO co mediom nakręcającym całą tę "zabawę". PO od PiS nie różni się niczym w kwestiach społeczno-obyczajowych i związkach z kościołem, ma po prostu wielką tubę po swojej stronie w postaci mediów i możnych, dla których PiS to największy i śmiertelny wróg. Cała zaś otoczka medialna skupiona jest na kwestiach obyczajowych, którymi łatwiej jest grać na ludzkich emocjach co jest tylko przykrywką o prawdziwą grę czyt. KASĘ ! ! ! O wpływy biznesu u władzy o dostępność do ułatwiających wszystko urzędników państwowych etc. No a że ważne figury w mediach również są tym żywotnie zainteresowane... Przeciętnego obywatela powinno interesować bardziej to ile będzie mieć pieniędzy w portfelu, relacje pracownik-pracodawca, sytuacja na rynku pracy, a nie nic nieznaczące pierdoły na linii państwo-związki wyznaniowe albo który polityk ile razy spotkał się z jakimś tam księdzem. Ludzie dali się niestety sami wyprowadzić mediom w pole.
        • indeed4 Media, media, media... 11.10.11, 12:14
          A jakie były media, kiedy PiS wygrał dwukrotnie wybory w 2005 roku a SLD w 2001 roku uzyskał 41% poparcia?

• full_marks Re: Media, media, media... 11.10.11, 12:23
            indeed4 napisał:

> A jakie były media, kiedy PiS wygrał dwukrotnie wybory w 2005 roku a SLD w 2001
            > roku uzyskał 41% poparcia?
            >

Takie jak zawsze,na pasku władzy....ścierwojady.
            • indeed4 Re: Media, media, media... 11.10.11, 12:29
              Nie zrozumiałeś.

Sprawdź sobie może w czyich rękach były media w 2005 i 2001 roku, dobrze?
    • wariant_b Jak ja nie cierpię tych masochistów... 11.10.11, 13:06
      Lubisz, jak cię wdeptują w glebę i pastwią się nad tobą? Słownie przynajmniej?

Czy konserwatywnie myślący i przestrzegający zasad katolicyzmu nie mają
      wśród siebie ludzi wartościowych i godnych szacunku? Czy nie dzieje się nic,
      czym można by się pochwalić? Nic, co reklamowałoby i stawiało za wzór
      chrześcijańskie postawy? Tylko w kółko samoudręczenie, że inni kierują się
      innymi wartościami i w dodatku robią to skuteczniej, a jeszcze niezasłużenie
      są młodsi - a przecież racja moralna jest po naszej stronie.

Czemu na siłę usiłujesz wciskać nam przebierańców, dla których "wartości"
      to tylko słowa działające na naiwnych głupców i do niczego prywatnie
      nie zmuszające ich głosicieli? Przecież u większości stary, samotny pedał
      gadający o tradycyjnej rodzinie tylko śmiech politowania budzi. Mało kogo
      przekona spasiony hierarcha współczujący ubogim w duchu, bo ich jest
      Królestwo Niebieskie. Nepota gadający o walce z bezrobociem, rozwodnik
      procesujący się o alimenty i wygadujący coś o ciężkim losie dzieci, itp, itd.
      To są klimaty żywcem z Mrożka. W życiu nie chcemy tego oglądać.
      • remik.bz Re: Jak ja nie cierpię tych masochistów... 11.10.11, 13:48
        wariant_b napisał:

> Lubisz, jak cię wdeptują w glebę i pastwią się nad tobą? Słownie przynajmniej?

Wdeptują w glebę ? Pastwią się?
        Nie zartuj. Kto ?
        Chamskie i prostackie komentarze to nie jest żadna "gleba" tylko świadectwo "kultury" komentujacego.
        Nie przeszkadza mi w niczym jeśli mój przeciwnik nagle "zabłysnie publicznie kulturą".Nawet jestem zadowolony,ze mój przeciwnik okazuje się pospolitym chamem i publicznie to ujawnia.
        >
        > Czy konserwatywnie myślący i przestrzegający zasad katolicyzmu nie mają
        > wśród siebie ludzi wartościowych i godnych szacunku? Czy nie dzieje się nic,
        > czym można by się pochwalić? Nic, co reklamowałoby i stawiało za wzór
        > chrześcijańskie postawy? Tylko w kółko samoudręczenie, że inni kierują się
        > innymi wartościami i w dodatku robią to skuteczniej, a jeszcze niezasłużenie
        > są młodsi - a przecież racja moralna jest po naszej stronie.

Nie bardzo wiem o czym piszesz.
        Jesli w jakis sposób komentujesz moja postawę to nieśmiało przypominam , że zawsze powtarzałem ( za góralami) , że są trzy "prowdy" (prowda, tyz prowda i gó.no prowda).
        A to oznacza, że zawsze popierałem twierdzenie, że nikt nie ma maonopolu na prawdę i słuszność, że każdy ma prawo do własnego zdania a drwiny z tego nie-mojego zdania to brak tolerancji a nawet pospolite chamstwo.
        >
        > Czemu na siłę usiłujesz wciskać nam przebierańców, dla których "wartości"
        > to tylko słowa działające na naiwnych głupców i do niczego prywatnie
        > nie zmuszające ich głosicieli?

Jakich przebierańców i komu wciskam ?

Przecież u większości stary, samotny pedał
        > gadający o tradycyjnej rodzinie tylko śmiech politowania budzi. Mało kogo
        > przekona spasiony hierarcha współczujący ubogim w duchu, bo ich jest
        > Królestwo Niebieskie. Nepota gadający o walce z bezrobociem, rozwodnik
        > procesujący się o alimenty i wygadujący coś o ciężkim losie dzieci, itp, itd.
        > To są klimaty żywcem z Mrożka. W życiu nie chcemy tego oglądać.

Ale co to ma wspólnego z tym wątkiem ?
        Ja tylko usmiecham się czytając posty niektórych przeciweników PiS -u , którzy autentycznie wierzą , że teraz będzie super, bo Kaczor dostał kopa. A na moje obawy związane ze finansami, problemami państwa i zaangazowaniem rządu w pracę nie potrafią dać żadnej logicznej odpowiedzi poza argumentami ad personam.
        Ja Wariancie nie czuję się "wdeptany", mi po prostu żal dzieciaków, którzy są przekonani ,że teraz to będą mieć "miodowe zycie bez Kaczora".
        • indeed4 Znów nie zrozumiałeś. 11.10.11, 13:56
          Przeczytałeś ten link?

forum.gazeta.pl/forum/w,28,129657446,129660388,Poczytaj_sobie_.html
          Jeśli nie, to lepiej pofatyguj się i przeczytaj, w przeciwnym razie przez kolejne długie lata będziesz żył w swoim pełnym urojeń świecie równoległym.

• humbak Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:10
      Możesz wyjaśnić co dojrzałego jest w zakładaniu wątku tego typu?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:23
        Dojrzałe jest w tym wątku wyrzeczenie się konsumpcjonizmu ze strony autora.
      • remik.bz Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:54
        +humbak napisał:

> Możesz wyjaśnić co dojrzałego jest w zakładaniu wątku tego typu?

Ma wymiar edukacyjny. Może niezbyt obszerny wymiar , ale zawsze kogoś zachęci do refleksji.
        • humbak Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 14:15
          Martwisz mnie.
          • remik.bz Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 14:26
            humbak napisał:

> Martwisz mnie.

Dzieki za troskę, mam nadzieje, ze nie za bardzo Cie martwię.
    • olga_w_ogrodzie Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:54
      remik.bz napisał:

> Czytam tak sobie wypowiedzi na tym forum i kiwam głowa z politowaniem nad ifant
      > ylizmem eltoratu PO.

przeczytałam tyle i dalej mi się odechciało.
      z tego zdania wynika, że myślących inaczej, niż Ty, uważasz za głupków godnych politowania, no to po co z Tobą gadać, gdy się ma inne zdanie.
      Ty wiesz lepiej.
      zatem do lustra mów, gdzie zobaczysz kogoś, kto zapewne nie jest infantylny i godny politowania.
      • remik.bz Jeśli nie ifantylizm to co? 11.10.11, 14:04

>> przeczytałam tyle i dalej mi się odechciało.
        > z tego zdania wynika, że myślących inaczej, niż Ty, uważasz za głupków godnych
        > politowania,

Nie za głupków, za infantylnych ludzi.
        A zamiast "się wycofywać" może skomentujesz merytorycznie.
        Czy uważasz ,że rząd PO-PSL zlikwiduje KRUS ?
        Czy uważasz, że rząd PO-PSL opodatkuje Kościół Katolicki.
        Być może to ja jestem infantylny zakładając , że na obydwie sprawy trzeba dać odpowiedź negatywna.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Jeśli nie ifantylizm to co? 11.10.11, 14:08
          Dlaczego jesteś nietolerancyjny dla odmiennych poglądów i dlaczego obrażasz ludzi?
        • full_marks Re: Jeśli nie ifantylizm to co? 11.10.11, 14:10
          remik.bz napisał:

> olga_w_ogrodzie napisała:
          >
          > >> przeczytałam tyle i dalej mi się odechciało.
          > > z tego zdania wynika, że myślących inaczej, niż Ty, uważasz za głupków go
          > dnych
          > > politowania,
          >
          > Nie za głupków, za infantylnych ludzi.
          > A zamiast "się wycofywać" może skomentujesz merytorycznie.
          > Czy uważasz ,że rząd PO-PSL zlikwiduje KRUS ?
          > Czy uważasz, że rząd PO-PSL opodatkuje Kościół Katolicki.
          > Być może to ja jestem infantylny zakładając , że na obydwie sprawy trzeba dać o
          > dpowiedź negatywna.

Nie zadawaj tak trudnych pytań pani Oldze.
        • indeed4 Re: Jeśli nie ifantylizm to co? 11.10.11, 14:51
          > Czy uważasz ,że rząd PO-PSL zlikwiduje KRUS ?
          > Czy uważasz, że rząd PO-PSL opodatkuje Kościół Katolicki.

A po co? Zrobił to już PiS, jak byli u władzy.
      • obraza.uczuc.religijnych To jest ta olerancja remika dla odmiennych poglądó 11.10.11, 14:05
        w
    • xystos Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 13:54
      jest dla nich ratunek,niech kupia sobie koze
      kazdy swoja wlasna
      i ida na row lub inne komunalne trawki
      koza sie pasie,mysliciel lezac i obloczki liczac
      zrozumie jaki jest szczesliwy
      a wladze i tak ma-nad koza w parowie i zona w chalupie
      • woynowski1 Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 14:03
        Infantylizm to ciekawe sformowanie, które generalnie odnosi się do ludzi gorzej wykształconych, a właściwie gorzej posługujący sie własnym rozumem. Który elektorat ma więcej takich w swych szeregach.
        Sądzę że autor pierwszego postu nie patrzy w lustro i za chwilę wyszarpnie kolejne negatywne określenie ze słownika by wywyższać swa grupę, której jak w żadnej innej większośc stanowią osoby właśnie infatywne!
        • obraza.uczuc.religijnych A potem remik zacznie perorować 11.10.11, 14:06
          o tolerancji względem odmiennych poglądów.
        • remik.bz Re: Infantylizm zwolenników władzy 11.10.11, 14:07
          woynowski1 napisał:

> Infantylizm to ciekawe sformowanie, które generalnie odnosi się do ludzi gorzej
          > wykształconych,

Ale dałeś "popalić".
          Infantylizm (potocznie, nie medycznie) to dziecięcy sposób pojmowaniam świata , szczerość i ufność.
    • woda_woda Biedny remik. 11.10.11, 14:03
      Nie może pochwalić się żadnym dorobkiem swoich ulubieńców musi - dla podniesienia własnego sampoczucia - próbować dyskredytować przeciwników.

Róbcie tak dalej, pisięta.
      • full_marks Re: Biedny remik. 11.10.11, 14:09
        woda_woda napisała:

> Nie może pochwalić się żadnym dorobkiem swoich ulubieńców musi - dla podniesien
        > ia własnego sampoczucia - próbować dyskredytować przeciwników.
        >
        > Róbcie tak dalej, pisięta.

Mnie tam do PiSu tak daleko jak i do PO.Ale jak czytam twój komentarz,to się cieszę,że "pochodzę od innej małpy."..Róbcie tak dalej, pisięta.
      • remik.bz Re: Biedny remik. 11.10.11, 14:11
        woda_woda napisała:

> Nie może pochwalić się żadnym dorobkiem swoich ulubieńców

Ulubieńców ? Na jakiej podstawie sądzisz ,że PiS ( bo to masz na mysli) to moi ulubieńcy ?

musi - dla podniesien
        > ia własnego sampoczucia - próbować dyskredytować przeciwników.

Ja nic nie muszę. Życie zweryfikuje i tak moje oceny.
        A dla podniesienia własnego samopoczucia ( czasem trzeba) to mam inne ciekawsze metody niż dyskusja na FK
        >
        > Róbcie tak dalej, pisięta.

Nie bardzo wiem kogo masz na myśli, elektorat PiS-u ?

PS dlaczego biedny i w jakim sensie?
        • woda_woda Re: Biedny remik. 11.10.11, 14:17
          remik.bz napisał:

> Ulubieńców ? Na jakiej podstawie sądzisz ,że PiS ( bo to masz na mysli) to moi
          > ulubieńcy ?

Na podstawie tego, co sam pisałeś.

> Ja nic nie muszę.

Musisz, bo umiesz tylko dyskredytować innych.

> PS dlaczego biedny i w jakim sensie?

Biedny przegrany w kolejnych wyborach - to chyba jasne.
          • remik.bz Re: Biedny remik. 11.10.11, 14:39
            woda_woda napisała:

> remik.bz napisał:
            >
            >
            > > Ulubieńców ? Na jakiej podstawie sądzisz ,że PiS ( bo to masz na mysli) t
            > o moi
            > > ulubieńcy ?
            >
            > Na podstawie tego, co sam pisałeś.

Nigdy nie pisałem ,że PiS to moi ulubieńcy. Wprost przeciwnie pisałem ,że PiS ma wiele wad, ale jest najbliżej moich wartości w sferze ideologii. I dlatego na PiS głosuje.

> > Ja nic nie muszę.
            >
            > Musisz, bo umiesz tylko dyskredytować innych.

No to wykaż mi , ze "dyskredytuję" nazywając wiarę niektórych zwolenników rządu w zniesienie KRUS-u i opodatkowanie KK inatylizmem.
            >
            > > PS dlaczego biedny i w jakim sensie?
            >
            > Biedny przegrany w kolejnych wyborach - to chyba jasne.

A juz sie martwiłem , że masz na mysli moja sytuację majątkową , rodzinna, w pracy czy w czasie realizacji moich pasji.
            A wybory - no cóż , mamy demokrację.
            Taka była wola społeczeństwa. Uważam , że dokonano dyskusyjnego wyboru- ale absolutnie nie czuję sie"zdołowany" z takiego wyniku wyborów.
            Na moja osobistą sytuację to się nie przełoży, ja sobie poradzę ( i z podatkiem katastralnym , i z podniesionym VAT-em i nie mieszkam na terenach zalewowych czy "pod drogi" tuskowe itd, itd). Nie muszę oglądać się na rząd.
            Ale żal mi tych, którzy ionfantylnie liczą , że jak zabraknie Kaczora to im będzie lepiej.
            • indeed4 Re: Biedny remik. 11.10.11, 15:16
              "żal mi tych, którzy ionfantylnie liczą , że jak zabraknie Kaczora to im będzie lepiej."

Na pewno nie będzie gorzej, niż wówczas, gdyby rządy przejęli "fachowcy" z PiS.

A poza tym będzie przyjemniej i spokojniej, bez obsesyjnych napaści, insynuacji, szczucia i cholerycznego bełkotu Kaczora.
    • kos638 na debilów nie ma rady 11.10.11, 14:05
      musza zginąc na własne zyczenie pod walcem władzy.
      • fury11 Re: na debilów nie ma rady 11.10.11, 14:40
        Ach tak, jest nowe słowo - infantylizm... Prezes w słowniku dotarł do litery "I"...?
        NIE JEST więc infantylizmem wiara w "bąbę" helową w Smoleńsku i "obezwładnienie" samolotu? (Przypominam, że obezwładnić można coś żywego). Nie jest infantylizmem wiara, że Polska to "kondominium niemiecko-rosyjskie", gdzie zabraniają mówić po polsku, a w szkołach za polski po mordach dzieciaczki walą, i jeno prezes. co za Solidarności pączuszki u mamusi wpierniczał i zerem totalnym był - to dostrzegł?
        NIE JEST infantylizmem przekonanie, że naród polski tak głupi jest, że nic, tylko jako te lemingi w słowo Szechtera wierzy i gdzieś ma nauki Ojca Rydzyka Od Kręcenia Lodów? (Popatrzcie sobie, jaki ośrodek w Rowach nad morzem walnął za grosze na tacę od nawiedzonych emerytek - baaardzo pouczające).
        ODPIEPRZCIE SIĘ wreszcie od ludzi, którzy chcą żyć w XXI wieku, w Europie, w Unii, wyjeżdżać za chlebem wedle wyboru, w d.... mają smoleński geotermiczny hel (było lądować na zapasowym...) i nie kochają starego pierdziela bez konta w banku, prawa jazdy, tego wiecznego synusia mamusi z wianuszkiem ochroniarzy dzień i noc.
        Moje rady:
        - do dentysty, zęby wstawić;
        - ochronę spławić i normalnie żyć;
        - słów Hymnu się nauczyć;
        - z polityki odejść, bo jak się czegoś nie umie, to po 60-tce już się tego nie nauczy;
        - na hasło "infantylizm" w lustro spojrzeć. Stare dziecko powinno rozumieć, że czas występów w filmie "O dwóch takich...." już się skończył, a w sfałszowaną lojalkę gieroja opozycji nikt nie wierzy;
        - badania na prostatę zrobić. Zdrowie najważniejsze!
        PS:
        Lepiej jak palec w d...wsadzą,
        Niż być pogardzaną władzą ...
        • remik.bz Co to ma wspólnego z moim postem ? 11.10.11, 14:59
          Pisałeś dużo i pewnie długo.
          Tylko pytanie : po co?
          Co Twoja wypowiedż ma wspólnego z moim stanowiskiem , ze mna ?
          Może adresata pomyliłeś ?
          • olga_w_ogrodzie Re: Co to ma wspólnego z moim postem ? 11.10.11, 15:13
            remik.bz napisał:

> Pisałeś dużo i pewnie długo.
            > Tylko pytanie : po co?
            > Co Twoja wypowiedż ma wspólnego z moim stanowiskiem , ze mna ?
            > Może adresata pomyliłeś ?

to wróć do swego postu założycielskiego.

infantylnych ludków godnych tylko Twego politowania pytasz o poważne sprawy ?

źle Cię oceniałam.
            nerwy po przegranej puściły i pokazałeś ktoś Ty.
            • remik.bz Re: Co to ma wspólnego z moim postem ? 11.10.11, 15:51

>
              >> nerwy po przegranej puściły i pokazałeś ktoś Ty.

E tam zaraz nerwy. Wypowiadam swoje własne, suwerenne zdanie -nie dla każdego miłe i przyjemne.
              I mam świadomość, że nie każdy musi to zdanie akceptować, że może to byc dla niektórych wręcz irytujace.
              A jesli chcesz przekonać się co w praktyce oznacza zwrot 'nerwy ci puściły" to wejdź na jakieś antyrządowe forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka