Dodaj do ulubionych

Palikot a Czop

26.10.11, 22:49
Nie wiem czy oglądaliście 19 południk?

www.youtube.com/watch?v=RN6cxQ5_Lb0
Czop jest potrzebny, by ruszyć skostniały parlament. Ale jak to się dalej potoczy? Czy nie oszaleje?

Wcześniej 19 południk kojarzył mi się z nieboszczykiem Lepperem. Podobny styl polityki.

wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/ksiadz-juz-szkoly-nie-poswieci,1,4890856,kiosk-wiadomosc.html
Jakoś nie mogę się pozbyć wrażenia, że Palikot, to Lepper w garniturze.
Obserwuj wątek
    • hummer "Czasem trzeba im rzucić jakiś oświecony ochłap." 26.10.11, 22:58
      Czy to nie trafna ocena społeczeństwa przez Czopa?
    • remez2 Re: Palikot a Czop 26.10.11, 23:02
      > Jakoś nie mogę się pozbyć wrażenia, że Palikot, to Lepper w garniturze.
      Parafrazując pewne powiedzenie - garnitur leży dobrze dopiero w czwartym pokoleniu.
      • hummer Re: Palikot a Czop 27.10.11, 08:16
        remez2 napisał:

> > Jakoś nie mogę się pozbyć wrażenia, że Palikot, to Lepper w garniturze.
        > Parafrazując pewne powiedzenie - garnitur leży dobrze dopiero w czwartym pokole
        > niu.

Dlatego obserwuję co z Czopa wyrośnie.
    • chateau Re: Palikot a Czop 26.10.11, 23:05
      > rel="nofollow">wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/ksiadz-juz-szkoly-nie-poswieci,1,4890856,kiosk-wiadomosc.htm

Czym cię przeraziła ta wizja? Przecież tak właśnie powinno być.
      • hummer Re: Palikot a Czop 26.10.11, 23:16
        chateau napisał:

> > rel="nofollow">wiadomosci.onet.pl/kiosk/kraj/ksiadz-juz-szkoly-nie-po
        > swieci,1,4890856,kiosk-wiadomosc.htm
        >
        > Czym cię przeraziła ta wizja? Przecież tak właśnie powinno być.

Tak być powinno ale czy należy w ten sposób promować Bartłomieja Czopa? Co na to skostniała reszta parlamentu?
    • hummer Palikot a krzyż. 27.10.11, 20:03
      Doradzałem, by powiesić koło łacińskiego, krzyż bizantyjski. A tak Schetyna wrzuci jego wniosek 8 listopada do kosza.
      W TK też nic nie zdziała, bo krzyż nie wisi w Sejmie na mocy ustawy, RP do tego krzyża nic nie ma. Ot, ktoś go sobie zawiesił, tak jak Palikot może sobie zawiesić bizantyjski.

Polityka poznaje się nie po tym co gada, ale po skuteczności. Ta u Bartłomieja Czopa polega li tylko na tym, że ma immunitet. Skuteczność u Palikota zerowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka