Dodaj do ulubionych

Odwołać Oleksego!

28.05.04, 21:01
Za dzisiejsze obrady należy się Oleksemu wniosek o odwołanie! Do dupy z takim
marszałkiem, który nie pamięta jakie zasady głosowania zarządził. A w ogóle
to dlaczego dzisiaj obrad nie prowadził któryś z wicemarszałków tylko
najbardziej zainteresowany rozstrzygnięciem Oleksy? Co to kurna jest, mało
temu sejmowi kompromitacji. Teraz Leszek ma czas, żeby wyprosić u Andrzeja
łaskę.
Obserwuj wątek
    • Gość: waldemas Re: Odwołać Oleksego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:05
      twoje prostactwo swieci w tym poscie jaskrawo.
      dalej w ten sposob krzykliwa babo!
      • iza.bella.iza Re: Odwołać Oleksego! 28.05.04, 21:10
        Gość portalu: waldemas napisał(o sobie?):

> twoje prostactwo swieci w tym poscie jaskrawo.

> dalej w ten sposob krzykliwa babo!

Och, co za bogactwo myśli i jaki bogaty zasób słów!
        • Gość: waldemas Re: Odwołać Oleksego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:14
          co nie?
    • basia.basia Olesky dureń!!! 28.05.04, 21:06
      kataryna.kataryna napisała:

> Za dzisiejsze obrady należy się Oleksemu wniosek o odwołanie! Do dupy z takim
      > marszałkiem, który nie pamięta jakie zasady głosowania zarządził. A w ogóle
      > to dlaczego dzisiaj obrad nie prowadził któryś z wicemarszałków tylko
      > najbardziej zainteresowany rozstrzygnięciem Oleksy? Co to kurna jest, mało
      > temu sejmowi kompromitacji. Teraz Leszek ma czas, żeby wyprosić u Andrzeja
      > łaskę.

Nic im już nie pomoże! Posłowie wyszli z sali, żeby ich nie zmuszano do
      głosowania jeszcze raz tego samego. Albo, żeby nie doszło do jakiegoś matactwa.
      Nałęcz odmówił prowadzenia obrad a Wojciechowski przepadł.

Słyszę Kużmiuka, mówi że przeczytał stenogram. Jasno z niego wynika, że
      uzyskanie przez jakiś raport bezwzględnej większości kończy procedurę!

Nie jestem pewna czy Olesky przedtem zwołał konwent! Mataczy, moim zdanie.
      Porami trzęsą, że Hej!!!
      • Gość: alx Re: Olesky dureń!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 21:11
        > Nałęcz odmówił prowadzenia obrad a Wojciechowski przepadł.

A nie Wojciechowski? A może obaj? Ale jaja...
    • iza.bella.iza Re: Odwołać Oleksego! 28.05.04, 21:08

> Za dzisiejsze obrady należy się Oleksemu wniosek o odwołanie! Do dupy z takim
      > marszałkiem, który nie pamięta jakie zasady głosowania zarządził.

To prawda, ale to już jest koniec tego sejmu i nie ma co powoływać kogoś innego
      na miejsce Oleksego.

> A w ogóle
      > to dlaczego dzisiaj obrad nie prowadził któryś z wicemarszałków tylko
      > najbardziej zainteresowany rozstrzygnięciem Oleksy? Co to kurna jest, mało
      > temu sejmowi kompromitacji. Teraz Leszek ma czas, żeby wyprosić u Andrzeja
      > łaskę.

Leszek ma czas, ale wszystko wskazuje na to, że ponownego głosowania nie będzie
      i ważne będzie to, które już się odbyło. Matactwa Olksego nic tu nie pomogą.
      • goniacy.pielegniarz Trybunał Stanu 28.05.04, 21:11
        Czy to znaczy, że jeśli okaże się, że to głosowanie rzeczywiście oznaczało
        przyjęcie raportu, to rozpoczyna się procedura stawiania Prawdziwego Mężczyzny
        i Cukierkowego przed Trybunałem Stanu, czy niekoniecznie?
        • iza.bella.iza Re: Trybunał Stanu 28.05.04, 21:12
          goniacy.pielegniarz napisał:

> Czy to znaczy, że jeśli okaże się, że to głosowanie rzeczywiście oznaczało
          > przyjęcie raportu, to rozpoczyna się procedura stawiania Prawdziwego
          Mężczyzny
          > i Cukierkowego przed Trybunałem Stanu, czy niekoniecznie?

Chyba koniecznie:))))
        • basia.basia Trybunał Stanu - TAK!!!! 28.05.04, 21:13

Mężczyzny

Pzred chwilą TVN24 powtórzył instrukcję Oleksego jak będzie wyglądało
          głosowanie! Powiedział, że jeśli ostatni raport mniejszości zdobędzie
          bezwzględną większość to procedira jest skończona!
          • Gość: waldemas Re: Trybunał Stanu - TAK!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:15
            uwazaj, zeby nie zasadzic kleksa w majtachy
            • iza.bella.iza Re: Trybunał Stanu - TAK!!!! 28.05.04, 21:16
              Gość portalu: waldemas napisał(a):

> uwazaj, zeby nie zasadzic kleksa w majtachy

Och, co za bogactwo myśli i jaki bogaty zasób słów! I jakie to wszystko
              wrafinowane:)
              • Gość: waldemas Re: Trybunał Stanu - TAK!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:32
                sie wie!
          • goniacy.pielegniarz Re: Trybunał Stanu - TAK!!!! 28.05.04, 21:17
            W tym Sejmie to i tak się oczywiście nie uda, bo do tego potrzebna jest chyba
            większość 2/3 i w Senacie chyba też (trzeba będzie doczytać w tej sprawie).
            Trochę jednak gorąco się zrobi na scenie. A dzisiaj jeszcze Śpiewak mówił na
            Jedynce, że jest przekonany, że PO i PiS będą chciały postawienia obecnej ekipy
            przed Trybunałem Stanu w następnej kadencji.
          • leszek.sopot Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 1? 28.05.04, 21:19
            Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatnimi? Czy ja
            coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.
            • kataryna.kataryna Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:22
              leszek.sopot napisał:

> Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatnimi? Czy
              ja
              >
              > coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.

Powiedział, że jeżeli po drodze któryś z wniosków uzyska większośc to kończy
              sprawę.
              • leszek.sopot Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:23

> leszek.sopot napisał:
                >
                > > Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatnimi? C
                > zy
                > ja
                > >
                > > coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.
                >
                >
                > Powiedział, że jeżeli po drodze któryś z wniosków uzyska większośc to kończy
                > sprawę.

Ale tylko tego etapu głosowania - czyli wyboru 1 z projektów mniejszości?
                • goniacy.pielegniarz Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:24
                  Włąśnie problem w tym, że chyba nie i oznacza to już ostateczną wersję przyjętą
                  przez Sejm :)
                  • leszek.sopot Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:25

> Włąśnie problem w tym, że chyba nie i oznacza to już ostateczną wersję
                    przyjętą
                    >
                    > przez Sejm :)

Bardzo inteligentnie to wymyślili i zagmatwali, by mogli w każdym czasie wnieść
                    o unieważnienie głosowania?
                    • goniacy.pielegniarz Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:28
                      leszek.sopot napisał:

> goniacy.pielegniarz napisał:
                      >
                      > > Włąśnie problem w tym, że chyba nie i oznacza to już ostateczną wersję
                      > przyjętą
                      > >
                      > > przez Sejm :)
                      >
                      > Bardzo inteligentnie to wymyślili i zagmatwali, by mogli w każdym czasie
                      wnieść
                      >
                      > o unieważnienie głosowania?

Kłótnia była o to, że nie było pewności, co powiedział Oleksy przed samym
                      głosowaniem. ALe jest stenogram i wszystko się wyjaśni. Basia pisze, że
                      odtwarzali to w TVN24 i że stoi jak wół, że jak większość bezwględna, to koniec.
                      Sama opozycja się zdziwiła, skąd takie poparcie, bo mało osób było z PSL-u. A
                      mi się wydaje, że to część SLD dowaliło Millerowi i jego grupie na koniec, a
                      sprawdzić nie można, bo coś mówili, że to głosowanie nie było imienne :)
            • goniacy.pielegniarz Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:22
              leszek.sopot napisał:

> Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatnimi? Czy
              ja
              >
              > coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.

Właśnie problem w tym, że Oleksy chyba mówił wcześniej, że jeśli któryś z tych
              dwóch ostatnich (czyli Łączny i Ziobro) zdobędzie bezwzględną większość, to
              jest to raport ostateczny, a Anitka przepada.
              • goniacy.pielegniarz Re: Chyba głosowano nad dwoma ostatnimi a nie nad 28.05.04, 21:23

> leszek.sopot napisał:
                >
                > > Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatnimi? C
                > zy
                > ja
                > >
                > > coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.
                >
                > Właśnie problem w tym, że Oleksy chyba mówił wcześniej, że jeśli któryś z
                tych
                > dwóch ostatnich (czyli Łączny i Ziobro) zdobędzie bezwzględną większość, to
                > jest to raport ostateczny, a Anitka przepada.

Czy może w ogóle któryś z tych 6?
                • basia.basia Ostatnie głosowanie jest ostateczne! 28.05.04, 22:05

> goniacy.pielegniarz napisał:
                  >
                  > > leszek.sopot napisał:
                  > >
                  > > > Ale to nie było chyba głosowanie nad ostatnim tylko nad dwoma ostatni
                  > mi? C
                  > > zy
                  > > ja
                  > > >
                  > > > coś źle kojarzę, bo wydaje mi się, że jednak Oleksy ma rację.
                  > >
                  > > Właśnie problem w tym, że Oleksy chyba mówił wcześniej, że jeśli któryś z
                  > tych
                  > > dwóch ostatnich (czyli Łączny i Ziobro) zdobędzie bezwzględną większość, t
                  > o
                  > > jest to raport ostateczny, a Anitka przepada.

W TVN24 zrobili powtórkę z tego momentu, kiedy Olesky tłumaczył posłom
                  jak będzie wyglądąc procedowanie. I słyszałam na własne uszy, że:

1. Po kolei eliminacja raportów - za każdym razem ten z najmniejszą ilością
                  głosów odpada;

2. Wygrany raport będzie powtórnie głosowany normalnym trybem;

3. Jeżeli podczas głosowań jaki raport uzyska bezwzględną liczbę
                  głosów to jest to koniec procedury i ten raport staje się raportem końcowym!!!

To jest na taśmie i w stenogramie. Słyszałam na włąsne uszy jak skołowanemu
                  Oleksemu tłumaczył z boku pomagier i czytał fragmnet protokołu ale Oleksy nie
                  dowierzał i zrobił przerwę. Po przerwie ogłosił, że racja jest po jego stronie
                  i zarządził głosowanie. Uspokajając szum na sali powiedział, że posłowie mają
                  zająć miejsca albo wyjść z sali. Wtedy właśnie posłowie zaczęli opuszczać salę!
                  Zgłupiał facet całkiem i najpierw powiedział, że przechodzi do następnego
                  głosowania ale ktoś mu podpowiedział, że nie ma kworum, więc ten powtózył to
                  głośno i znowu nie qwiedział co robić. Ktoś z sali coś znowu podpowiedział i
                  wtedy chciał zamknąć sesję. Wtedy wszedł na mónicę Janik i powiedział, że tak
                  nie można, że są jeszcze inne punkty programu. Wtedy Oleksy powiedział, że
                  sprawę dalszych głosowań zawieszcza do następnej sesji sejmu i zawołał Nałęcza,
                  żeby przejął prowadzenie. Nałęcz się pojawił i coś mu tam na ucho klarował.
                  Okazało się, że odmówił przejęcia prowadzenia. Olesky nawoływał
                  Wojciechowskiego, bez skutku! Nałęcz mu coś tam znowu na ucho i wtedy Olesky
                  zarządził 10 min. przerwy:)

>
                  >
                  > Czy może w ogóle któryś z tych 6?
          • rolotomasi Re: Trybuna Stanu 28.05.04, 21:20
            Można podrzucić trochę info z tv24.
        • kataryna.kataryna Re: Trybunał Stanu 28.05.04, 21:19

Mężczyzny

Niekoniecznie.
          Dla prezydenta wniosek musi mieć 140 głosów (a głosuje całe Zgromadzenie
          Narodowe, co przy większości w Senacie nie ma szans), dla reszty wystarczy
          wniosek komisji śledczej (czyli tu raport Ziobro). Potem (jeśli wniosek jest
          prawidłowy) midzie do komisji odpowiedzialności konstytucyjnej (a tam
          przesłuchania, świadkowie). Komisja uchwala lub nie wniosek o wystąpienie do
          Sejmu (w przypadku prezydenta do ZN) i jest głosowania. Dla prezydenta trzeba
          2/3 ZN a dla reszty 3/5 wszystkich posłów. Podsumowując - z myślą o TS w tej
          kadencji, oraz prawdopodobnie w przyszłej, możemy zapomnieć.
          • goniacy.pielegniarz Re: Trybunał Stanu 28.05.04, 21:25
            Wiem, ale sytuacja i tak będzie bardzo gorąca.
            • Gość: b krótko IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 28.05.04, 21:35
              mnie zależy, żeby Leszek stanął przed Trybunałem - za cały ten burdel GTW.
              • Gość: waldemas Re: krótko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 21:38
                pelna zgoda :-]
    • goniacy.pielegniarz Nałęcz i Wenderlich w TVN24 28.05.04, 21:53
      Nałęcz przed chwilą powiedział w TVN24, że jego zdaniem raport Ziobry stał się
      stanowiskiem Sejmu. Dodam, że Wunderbar zachwycony nie jest i majaczy coś o
      harcach :)
      • basia.basia Re: Nałęcz i Wenderlich w TVN24 28.05.04, 22:06

> Nałęcz przed chwilą powiedział w TVN24, że jego zdaniem raport Ziobry stał
        się
        > stanowiskiem Sejmu. Dodam, że Wunderbar zachwycony nie jest i majaczy coś o
        > harcach :)

Oglądałam to. nasz rzecznik świadczy o nas:)))
        Co za dupek (pardon:))
      • kataryna.kataryna Re: Nałęcz i Wenderlich w TVN24 28.05.04, 22:42

> Nałęcz przed chwilą powiedział w TVN24, że jego zdaniem raport Ziobry stał
        się
        > stanowiskiem Sejmu.

I z tego co tu dziewczyny przytaczają wynika, że tak jest! Na szczęście są
        stenogramy. Chociaż Oleksy coś wymyśli.

Dodam, że Wunderbar zachwycony nie jest i majaczy coś o
        > harcach :)

Majaczenie to normalny objaw po długotrwałej, wyniszczającej głodówce.
        • Gość: miki Re: Nałęcz i Wenderlich w TVN24 IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.04, 00:46
          trybunal konstytucyjny powinien sie wypowiedziec czy oleksy moze byc
          marszalkiem sejmu.Caly czas trwa proces lustracyjny tego przyjaciela ZSSR
      • Gość: Towarzysz To Wunderbares Wunderkind jeszcze zyje ? IP: *.fntax.com 29.05.04, 07:21
        Nie zagła(o)dził siem na smierc ?
    • Gość: analityk Stety, niestety, ale Oleksy ma rację ! IP: *.chello.pl 29.05.04, 01:55
      Sytuacja rzeczywiście zagmatwana, ale przyglądając się dokładniej moim zdaniem
      raport nie został ostatecznie przyjęty. Kwestia z początku (jeżli żaden nie
      uzyska bezwzględnej większości...) dotyczy TYLKO I WYŁĄCZNIE sprawy
      kontynuowana/zaprzestania procedury odrzucania "najsłabszego". Czyli jeżeli
      żaden nie uzyska bezwzględnej większości- kontynuujemy proces, jeżeli natomiast
      któryś uzyska- procedura jest kończona i wtedy następuje to o czym Oleksy mówi
      na końcu- czyli głosowanie w normalnym trybie (czyli z opcjami za, przeciw,
      wstrzymuje się).
      • wojcd Re: Stety, niestety, ale Oleksy ma rację ! 29.05.04, 02:06
        Gość portalu: analityk napisał(a):

> Sytuacja rzeczywiście zagmatwana, ale przyglądając się dokładniej moim zdaniem
        > raport nie został ostatecznie przyjęty. Kwestia z początku (jeżli żaden nie
        > uzyska bezwzględnej większości...) dotyczy TYLKO I WYŁĄCZNIE sprawy
        > kontynuowana/zaprzestania procedury odrzucania "najsłabszego". Czyli jeżeli
        > żaden nie uzyska bezwzględnej większości- kontynuujemy proces, jeżeli natomiast
        >
        > któryś uzyska- procedura jest kończona i wtedy następuje to o czym Oleksy mówi
        > na końcu- czyli głosowanie w normalnym trybie (czyli z opcjami za, przeciw,
        > wstrzymuje się).
        190 Ziobro
        142 Laczny
        42 obecni, ktorzy nie oddali glosu
        Ci ostatni, to ci ktorzy WSTRZYMALI SIE!!!!

Wystarczylo by 28 poslow SLD nie opuscilo sejmu i biernie siedzialo na sali.
    • pedro.gonzales Re: Odwołać Oleksego! 29.05.04, 07:13
      Czerwoni przekombinowali sprawkę, buraczkowy ze wzruszenia „prawdziwy
      mężczyzna” żebra u Andrzeja łaski – niesamowite! Pamiętam jak ponad rok temu
      Oleksy wypowiadał się w TVN-ie, że sprawa zostanie zatuszowana i on nie wierzy
      w jej wyjaśnienie. A ty bęc, cała wierchuszka GTW przed trybunał. Bzdziny
      Anitki w koszu na śmiecie na dzień dobry! Lesiowi nie śniło się to chyba w
      największych koszmarach, raport Ziobro ostatecznym stanowiskiem Sejmu! O
      zgrozo! I jeszcze komisja w sprawie Orlenu. Tak manipulowali głosowaniami, aż
      się pogubili biedaki. No i Andrzej raz zachował się przyzwoicie.
      Cudownie wyglądała sala Sejmu pusta w części opozycji i pełna w części
      komuszej, złoczyńcy zostali sami, chcieli dalej zacierać ślady, ale zabrakło
      quorum, cha, cha, cha.
      Coś wymyślą do następnego posiedzenia Sejmu, ale ten widok był znamienny.
      Pan jest zerem panie Miller!!! cha, ch, cha!
      Wczorajsze świętowanie u Oleńki, było chyba przedwczesną stypą – radość okazała
      się na wyrost cha, cha, cha!!! Ziobro górą, cha, cha, cha!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka