Dodaj do ulubionych

Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzyk ?

29.10.11, 12:11
czas Kaczyńskiego minął.
Ziobro, choć już w wieku średnim, jest wciąż niedojrzały.
ale, tak naprawdę, mózgiem ziobrystów jest J. Kurski.
wszystko to mało istotne, bo ziobryści to tylko narzędzie do tego, by wpływy w PiS zwiększył T. Rydzyk i z tego względu on sobie w PiS osobiście podhodować miał strukturę, która będzie przestrogą dla PiS lub korzeniami nowej partii.
a wszystko po to, by wprowadzić w przyszlości do parlamentu jak najwięcej swoich - tak widzi sytuację w PiS ex lider LPR R. Giertych.

nie wiem czy Z. Ziobro jeszcze dojrzeje i czy mają z J. Kurskim jeden czy więcej mózgów.
ale, że T. Rydzyk za tym wszystkim stoi i knuje, to w to już wierzę raczej.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Czas-Kaczynskiego-minal,wid,13943030,wiadomosc_prasa.html
Obserwuj wątek
    • ex.mila Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:17
      A ja się martwię, gdzie się ziobryści w sejmie podzieją (a jest ich około 40 z tego co słyszałam) jak ich partia wykluczy. Czterdziestoosobowy klub ziobrystów to nadal prawie o połowę większy niż klub SlD wiec może być taka sytuacja, że ziobryści przeniosą się do kanciap po PJN-owcach w kancelarii Senatu, a eseldowcy wylądują w namiocie pod sejmem:-)

doberek
      • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:26
        ex.mila napisała:

> A ja się martwię, gdzie się ziobryści w sejmie podzieją (a jest ich około 40 z
        > tego co słyszałam) jak ich partia wykluczy. Czterdziestoosobowy klub ziobrystów
        > to nadal prawie o połowę większy niż klub SlD wiec może być taka sytuacja, że
        > ziobryści przeniosą się do kanciap po PJN-owcach w kancelarii Senatu, a eseldow
        > cy wylądują w namiocie pod sejmem:-)
        >
        SLDowcy mają wciąż pana Grześka.
        się ów sprawdził jako rybak, jabłkarz, kabanosiarz, więc i pod namiotem coś wykombinuje.
        np. w trawie przed Sejmem grzyba znajdzie.

ale z PiSem się powoli sprawdza, co już dawno mówiono : byli ci bardziej strawni i mniej skrajni - teraz PJN, rydzykowcy zwani ziobrystami i kaczyści właściwi.
        trójgłowy PiS.
        >
        > doberek
        hejka, Milu.
        był majster wczoraj i naprawił ?
        • ex.mila Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:47
          olga_w_ogrodzie napisała:

> hejka, Milu.
          > był majster wczoraj i naprawił ?

Był majster, zmienił mi zasilacz z czarnego na biały - w ogóle zachowywał się tak jakby był u mnie za karę, a mieszkanie wysrzatane, pokój pachnący lawendą i nadal dupa, nic się nie zmieniło. Jak zrywało się łącze tak zrywa, naburmuszony majster w ogóle mógł nie przychodzić. Miał przy sobie nowego liveboxa - mój ma 6 lat i myslałam, że po prostu, bez pytania zmieni mój stary na lepszy model - ale on uznał, ze nie trzeba i zmienił tylko zasilacz.

Nie wiem co mam zrobić bo nienawidzę awantur, ale nadal mi internet działa jak chce. ..Zbieram się w sobie, żeby zadzwonić do centali i naskarżyć na majstra...ale wiesz jak to jest ze mną - cała ta procedura to podstawa do nasilenia konfliktu między wielką firmą i mną - bojącym się myszy klientem.

Poczekam do poniedziału..Może się samo naprawi...
          • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 13:13
            > .ale wiesz jak to jest ze mną - cała ta procedura to podstawa do nasilenia konf
            > liktu między wielką firmą i mną - bojącym się myszy klientem.
            >
            > Poczekam do poniedziału..Może się samo naprawi...

Ty lepiej nie czekaj aż samo.
            weż nieco oddechów, poprzełykaj ślinę, odczekaj i zadzwoń starając się grzecznie, ale stanowczo.

• ex.mila Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 13:33

> > .ale wiesz jak to jest ze mną - cała ta procedura to podstawa do nasileni
              > a konf
              > > liktu między wielką firmą i mną - bojącym się myszy klientem.
              > >
              > > Poczekam do poniedziału..Może się samo naprawi...
              >
              > Ty lepiej nie czekaj aż samo.
              > weż nieco oddechów, poprzełykaj ślinę, odczekaj i zadzwoń starając się grzeczni
              > e, ale stanowczo.
              >

zadzwoniłam, przeprosiłam za to, ze żyję i jutro ma przyjść inny majster.
              • wanda43 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:29
                bezprzewodowy masz? Mnie tez zrywalo kilka dni. Powiedzieli, ze mam zmienic kanal odbioru na inny z 12 mozliwych. Zaklocenia moze powodowac jakies urządzenie np. mikrofala wlaczona nawet 100m dalej. Przerzucilam na neostrade i chodzi jak burza. Tyle, ze na sznurku.
          • sclavus Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:54
            Samo... to się tylko psuje...;)
            Naprawia - nigdy!!
    • scoutek Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:20
      coś w tym jest, może rzeczywiście Rydzyk stworzył swojego przywódcę w partii
      Kaczyński się nie dał do końca, zresztą Rydzyk przesadził z krytyką jego brata a Jarek tego nie podaruje
      prędzej czy później będzie próbował się zemścić
      a Ziobro jest słaby, silny wyłącznie wtedy, gdy czuje za plecami ojca dyrektora
    • allspice Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:20
      O.Rydzyk, jest z tego towarzystwa, najinteligentniejszym graczem.Można go lubić albo nie,
      ale ze wszystkiego potrafi zrobić dobry interes. I ,na tej waśni między pisowcami, wyjdzie na swoje.
    • taziuta Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 12:38

> /.../ tak widzi sytuację w PiS ex lider LPR R. Giertych.

Weź poprawkę na to, że Giertych nie jest już przyjacielem JarKacza...
    • rccc PiS powtarza manewr PO z Palikotem - buduje sateli 29.10.11, 12:42
      satelite :)
    • wariant_b Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 13:00
      T. Rydzyk ma pełną świadomość, że jeśli kiedyś Kaczyński wróci do władzy,
      to on pierwszy pójdzie na odstrzał. Prezes pan nie wybaczy mu nigdy,
      że kiedyś poparcie Kościoła Toruńskiego zapewniło mu zwycięstwo.
      • dystans4 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 13:57
        Czy ja wiem? Przecież to Ojciec Dyrektor ma żelazny elektorat i to Prezes jest od Ojca Dyrektora uzależniony, nie na odwrót. Ojciec może co tylko chce powiedzieć o bracie, o rodzinie, a Prezes uszy po sobie. Oglądaliśmy to. I w przyszłości nie będzie inaczej, poza tym tylko, że Kaczyńskiemu do władzy dalej, niż kiedykolwiek. Gdyby jakimś cudem do władzy doszedł, będzie spłacać zobowiązania i wykonywać instrukcje płynące z Torunia i z Moskwy.
        Pozdrowienia,
        bul.
    • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:10
      > czas Kaczyńskiego minął.
      -----------------------------
      Olgo,
      Jarkacz nie podniósł się po Smoleńsku i chyba się nie podniesie.
      Tak to widzę.

PS. Zobacz jak szaleje błazen z Biłgoraja alter ego Matołka i Gajowego.
      • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:33
        wojciech.2345 napisał:

> olga_w_ogrodzie napisała:
        > > czas Kaczyńskiego minął.
        > -----------------------------
        > Olgo,
        > Jarkacz nie podniósł się po Smoleńsku i chyba się nie podniesie.
        > Tak to widzę.
        >
        > PS. Zobacz jak szaleje błazen z Biłgoraja alter ego Matołka i Gajowego.

błazen, matołek, gajowy...
        chcesz w taki sposób rozmawiać, rozmawiaj.
        ale załóż swój wątek.
        ten nie jest o błaznach, matołkach, gajowych.
        • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:38
          > błazen, matołek, gajowy...
          > chcesz w taki sposób rozmawiać, rozmawiaj.
          > ale załóż swój wątek.
          > ten nie jest o błaznach, matołkach, gajowych.
          --------------------------------------------------
          Olgo,
          nie głosowałem w ostatnich wyborach na PiS.
          Kwestionujesz moją retorykę. OK.
          Myślę jednak, że nie mylę się pisząc "błazen", "Matołek" i "Gajowy".

A tak w ogóle to:
          pozdrawiam.
          • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:55
            wojciech.2345 napisał:

> Olgo,
            > nie głosowałem w ostatnich wyborach na PiS.
            > Kwestionujesz moją retorykę. OK.
            > Myślę jednak, że nie mylę się pisząc "błazen", "Matołek" i "Gajowy".
            >
            > A tak w ogóle to:
            > pozdrawiam.

no cóż.
            możesz tak myśleć przecież.
            ale określać o kogo Ci chodzi możesz też używając nazwisk, a nie niegrzecznych określeń, ktore, subiektywnie, wg Ciebie, się im należą.

mimo wszystko i ja pozdrawiam

/na kogo głosowałeś zatem ?/
            • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 16:45
              Olgo,
              czujesz się urażona moja aksjologią ("błazen", "Matołek", "Gajowy",...).
              OK.

Rodzą się teraz moje wnuki, które na dzień dobry są zadłużone na dziesiątki
              tysięcy złotych. Dzięki komu? Ano Tuskowi i Rostkowskiemu.

To pokolenie użyje mocniejszej aksjologii.
              Wg nich będziemy nieodpowiedzialnym pokoleniem.

PS. Nie chciałem głosować, ale starszy syn mnie ustawił do pionu i zagłosowałem
              na chyba najmniej zdemoralizowanych - czyli na PSL.
              • trevik Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:00
                > Rodzą się teraz moje wnuki, które na dzień dobry są zadłużone na dziesiątki
                > tysięcy złotych. Dzięki komu? Ano Tuskowi i Rostkowskiemu.

Ciekawe...

> na chyba najmniej zdemoralizowanych - czyli na PSL.

Prawie zadławiłem się ze śmiechu ;-).
                A dlaczegoż to zadłużenie nie jest bardziej z winy PSL? Rządy w których uczestniczyło PSL przecież bardziej zadłużyły Polskę, niż rządy w których uczestniczyło PO... ;'-)

Powiem Ci tyle kolego, że logika w Twoich postach poraża...

T.
                • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:18
                  Napisałeś to tak, że nie wiadomo jak odpowiedzieć.

Ergo.
                  Albo nie masz racji, albo nie umiesz tych racji zwerbalizować.
                  Tertium non datur.
                  • aaneta ergo 29.10.11, 18:01
                    wociech.2345 napisał:
                    > Albo nie masz racji, albo nie umiesz tych racji zwerbalizować.
                    > Tertium non datur.

A i owszem, jest. Trzecia możliwość. Że to Ty nie masz racji :)
                  • sclavus Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:36
                    Mało tego!
                    Piszesz tak, jakby Tusk z Rostowskim z nieba spadli i zadłużyli Polskę....
                    A tylko ignorant nie wie, że ten dług rośnie od dziesiątek lat - po pierwsze, w spadku po PRLu..
                    A po drugie, nie masz rządu, który nie dołożyłby cegiełek do tego długu...
                    I kto wie, czy to właśnie nie Kaczyński rządził w okresie, kiedy ten dług można było nieco zmniejszyć a on się powiększył mimo wszystko :D
                    • dystans4 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:59
                      Dokładnie tak! Bez trybu warunkowego.
                      Tetrapody z Lepperem i Giertychem rządziły Polską, kiedy bez drastycznych kroków można było odwrócić fatalny trend. Wtedy, za klasykiem gatunku, ilość przeszła w jakość.
                      Później można było już tylko myśleć o rozwiązaniach twardych. Ale PiS żądał powiększenia rozdawnictwa, a Tetrapod-Prezydent powiedział, że zawetuje każdą ustawę, w której nie będzie napisane sienależy (racjonalizującą wydatki budżetowe). Jeszcze później rządowi przestało się chcieć, a potem były wybory.

Ale przesądziło się, kiedy Tetrapody powychodziły z Parku Jurajskiego na wolność. Powiedziały, że to one są Prawdziwymi Wolnymi... że

Racja jest po Stronie Obu Panów Kaczyńskich!

i zbudujemy nową Polskę, zbudujemy nowy świat (IV RP), w którym wszystko będzie lepsze, w którym nowy będzie ład. Najpiękniejsze miasta, najpiękniejsze wsie...
                      Razem z Lepperem i Giertychem, Jurkiem, Zawiszą, Fotygą, Jakubiak, Kanią, Kempą, Kluzik, Szczypińską, Gosiewskim, Migalskim, Bugajem i wieloma innymi towarzyszami.
                      --
                      :D,
                      bul.
                      • sclavus Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 19:31
                        ... no, no, no....
                        Już się troszkę pozmieniało... i dalej się zmienia... ;)
                        Z nadzieją, że będzie można niedługo zapakować toto w worek foliowy i wrzucić do śmietnika historii, kreślę te słowa :)
              • anwad Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:32
                PSL nie zdemoralizowany? Czy oni w ogóle mają kręgosłup moralny? Czy za stołki nie ułożą się z każdym? Do tego ten nepotyzm, korupcja (i skrajnie niekorzystna dla Polaków umowa gazowa podpisana przez Pawlaka). Dawno nikt tak mnie nie rozczarował na tym forum.
                • anwad Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:33
                  Przepraszam, że wtrąciłam się do wymiany zdań, ale jako że zauważyłam Twój nick, zajrzałam, co masz ciekawego do powiedzenia. A tu taki szok...
                  • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:45
                    anwad napisała:
                    > Przepraszam, że wtrąciłam się do wymiany zdań, ale jako że zauważyłam Twój nick
                    > , zajrzałam, co masz ciekawego do powiedzenia. A tu taki szok...
                    ------------------
                    Anwad,
                    nawet Jarkacz powinien wiedzieć, że są jakieś granice.

Oczywiście Matołek & Co to dla mnie nadal:
                    brr, wrr, wrr.
                    • anwad Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:52
                      ???
                • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:40
                  anwad napisała:
                  > PSL nie zdemoralizowany? Czy oni w ogóle mają kręgosłup moralny? Czy za stołki
                  > nie ułożą się z każdym? Do tego ten nepotyzm, korupcja (i skrajnie niekorzystna
                  > dla Polaków umowa gazowa podpisana przez Pawlaka). Dawno nikt tak mnie nie rozczarował na tym forum.
                  --------------------------------
                  Mogę Ci przytoczyć inne wypowiedzi Pawlaka przeczące temu co napisałaś.
                  Przynajmniej w intencjach (adres - gaz łukowy).

Rozgoryczony Wojciech
                  Adres: nadal Ciemnogród.
                  • anwad Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:51
                    Ale to on przecież parł do tego, żeby za wszelką cenę (no właśnie, za jaką?) podpisać niekorzystną umowę gazową z Rosją na kilkadziesiąt lat. Aż Komisja Europejska musiała interweniować. Nie sprzeciwił się żadnej aferze. Głosował tak jak PO. Poza tym, kim jest człowiek, który głosował przeciw temu, żeby śledztwo w sprawie Smoleńska było prowadzone wspólnie przez Polskę i Rosję, tylko za tym, żeby zostało w rękach rosyjskich? Jeżeli komuś tak mądremu jak Ty, to nie przeszkodziło w zagłosowaniu na nich, to co ja się wysilam w ogóle na tym forum, gdzie tutejsi nawet nie myślą samodzielnie, tylko kalkami z "GW" i TVN? Nie kontynuujmy tej dyskusji, bo muszę najpierw ochłonąć:)

Pozdrawiam.
                    • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:55
                      Anwad,
                      nie dobijaj mnie please.
                      Głosowałem na partię, która nie bierze udziału w politycznych jatkach.

Nie mogłem głosować na czerwone karaluchy, ani na błazna.
                      Nie było wyboru.
                      • anwad Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:02
                        A po co im brać udział w jakichś jatkach? Żeby po wyborach wygranych przez inną partię nie móc się do niej przykleić? To są ludzie bezideowi. Jedyne może, o co walczą, to KRUS. Ale i to nie ze względu na jakąś ideę, tylko żeby nie stracić elektoratu.

Czy Ty jesteś wyborcą centrowym? Czyli takim, któremu o nic tak bardzo nie chodzi jak o święty spokój?

Ja bym wszystkich PO-wców, PSL-owców i część PiS-owców wybatożyła. A nie na nich głosowała!

:)
                        • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:08
                          Anwad,
                          chciałem zostać w domu i nie głosować.

No i teraz mam za swoje.
                          Muszę się tłumaczyć.
                • scoutek Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 20:00
                  anwad napisała:

> PSL nie zdemoralizowany? Czy oni w ogóle mają kręgosłup moralny? Czy za stołki
                  > nie ułożą się z każdym?

chciałam zauważyć, że nie z każdym
                  po rozpadzie koalicji PiS z SO i LPR, Kaczyński próbował z PSL, ale oni się nie zgodzili
              • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:04
                wojciech.2345 napisał:

> Olgo,
                > czujesz się urażona moja aksjologią ("błazen", "Matołek", "Gajowy",...).
                > OK.

nie lubię takiego wyzywania.

> Rodzą się teraz moje wnuki, które na dzień dobry są zadłużone na dziesiątki
                > tysięcy złotych. Dzięki komu? Ano Tuskowi i Rostkowskiemu.
                >
                naprawdę jesteś pewien, że to akurat dzięki tym panom ?
                naprawdę ?!
                skąd ta pewność ?

> PS. Nie chciałem głosować, ale starszy syn mnie ustawił do pionu i zagłosowałe
                > m
                > na chyba najmniej zdemoralizowanych - czyli na PSL.

wg jakiegoś "Latarnika" czy innego sprawdzacza poglądów politycznych mnie to najbliżej do programu PSL.
                a niech to !
                • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:11
                  No tak. Druga niewiasta dobija mnie za ten PSL.
                  Idę po piwo.

Może będzie mi łatwiej.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:30
                    jak Cię dobijam ?
                    wszakże mówię, że mam, ponoć, poglądy PSLowskie.
                    a głosowałam przecież inaczej.
                    • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:39
                      > jak Cię dobijam ?
                      > wszakże mówię, że mam, ponoć, poglądy PSLowskie.
                      > a głosowałam przecież inaczej.
                      ------------------
                      Sorry Olgo,
                      masz rację. Spieszyłem się biegnąc po znieczulacz (piwo).

A tak w ogóle to ten Rydzyk jest OK.
                      Fakt, że nie za bystry.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:50
                        wojciech.2345 napisał:

> Sorry Olgo,
                        > masz rację. Spieszyłem się biegnąc po znieczulacz (piwo).
                        >
                        > A tak w ogóle to ten Rydzyk jest OK.
                        > Fakt, że nie za bystry.

Rydzyk ok. ?
                        o Matko w Niebiesiech.
                        pisząc takie rzeczy zważ na to, że ja czytam nie popijając piwa dla znieczulenia.
                        • wojciech.2345 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:54
                          > Rydzyk ok. ?
                          --------------------
                          Tak Olgo,
                          Rydzyk jest OK.

Nie znoszę ludzi modulujących głos.
                          Jak go słyszę, to jestem w stanie wysłuchać jedynie
                          półtorej zdania z jego tyrady.
    • zoil44elwer Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 15:28
      U mnie zero zdziwień.PO ma pasterza Dziwisza PiS Rydzyka..Oba we dwóch obrazili polskich prezydentów,Rydzyk L Kaczyńskiego a Dziwisz B Komorowskiego.Bardziej cenię Ojca Biznesmena niż kapciowego kardynała.
    • sclavus Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 16:00
      według mnie, Ziobro gorszy od Kaczyńskiego - póki nie ma żadnej realnej władzy, nie widać tego dokładnie. Jednak w razie secesji w PiSie, to właśnie Ziobro stanął by bardziej na prawo od Kaczyńskiego.
      A to byłaby już skrajna prawica - katolicko-narodowa... Z historii wiemy, co to znaczy ;)
      • zoil44elwer Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 16:03
        Na prawo od J Kaczyńskiego jest tylko ściana.
        • sclavus Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:55
          Czy ja ci już nie pisałem, że jak musis dupcyć, to se dupc kaj w siyni jakiyjś... ??
          PeeS - zapamiętaj: sclavus i omijaj... a przy okazji, zapamiętaj, że Kaczyńskiemu daleko do ściany, czy muru, jeszcze... da-le-ko :D
      • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 16:04
        sclavus napisał:

> według mnie, Ziobro gorszy od Kaczyńskiego - póki nie ma żadnej realnej władzy,
        > nie widać tego dokładnie. Jednak w razie secesji w PiSie, to właśnie Ziobro st
        > anął by bardziej na prawo od Kaczyńskiego.
        > A to byłaby już skrajna prawica - katolicko-narodowa... Z historii wiemy
        > , co to znaczy ;)

podzielam Twoją opinię.
      • dystans4 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:52
        Czy ja wiem? Odnoszę wrażenie, że to skalkulowane. W warunkach, w jakich jest, z sojusznikami, jakich może mieć, inaczej chyba o władzę nie zawalczy. A co zrobi, jeśli wygra, nie wiem.
        Na przykład, Beria. Kim był, wiadomo. Właściwie, przy Stalinie pełnił podobną funkcję, co Ziobro przy Kaczyńskim (inne czasy, zwyczaje, inne dekoracje). Po objęciu władzy chciał b. zliberalizować ustrój (to wiadomo). Został obalony (nie za liberalizm). Tak, że, nie przesądzałbym. Dodam, że gdybym był na tamtym miejscu, to ze względu na skuteczność obrałbym właśnie taką drogę dochodzenia do władzy.
        Ale jeśli Kaczyńskiemu uda się rozmiękczyć skrzydło Ziobry, jego pozycja mocno się osłabi. Możliwe, że Ojciec Dyrektor poprze wtedy Kaczyńskiego.
        Pozdrowienia
        bul.
    • wanda43 Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 17:23
      Moze nie tyle Rydzyk, co Kobylanski i jego kasa. Nic z tego nie bedzie. Rydzyk, Kaczynski, Ziobro, to ludzie chorzy na wladze. Teraz Rydzyk z Ziobrą and co. robia kolo kupra kaczynskiego, ale gdy go juz oskubią, to sami zlapia sie za łby.
    • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 18:27
      pan Cymański mówi, że "kolesie" z PiS nie mają racji, ale on wierzy w charyzmę i wyobraźnię pana Kaczyńskiego, które wygrają nad tegoż wściekłością.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10560242,Cymanski__J__Kaczynski_moze_byc_wsciekly__Ale_kolesie.html
      a pan Kaczyński waży, waży.
      o Z. Ziobrze mówić nie chce, bo i po co, skoro ma pana Błaszczaka i Kamińskiego usta.
      • zoil44elwer Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 29.10.11, 19:16
        AgoRy wina że PiS doszedł do władzy.GW(Adam M) zrobiła z Rywina rekina GTW a to był tylko mały hochsztaplerek.Z prowincjonalnej,samorządowej sprawki w Starachowicach zrobili sprawę wagi państwowej.Aby tylko upupić Millera i SLD,no i upupili,robiąc podkład pod kaczo-ziobryzm IV RP.
    • olga_w_ogrodzie Re: Ziobryści narzędziem, a za wszystkim T. Rydzy 31.10.11, 00:39
      Według "Rzeczpospolitej" Zbigniew Ziobro nie zamierza przepraszać za krytyczne słowa o Jarosławie Kaczyńskim i jego polityce. Jego zwolennicy również nie zamierzają ustępować. Europoseł PiS liczy na poparcie ojca Tadeusza Rydzyka, założyciela Radia Maryja.

Wczoraj "Rz" ujawniła, że kierownictwo partii sonduje, jak działacze i wyborcy przyjmą wyrzucenie Ziobry z PiS. Tego samego dnia na tajnej naradzie współpracownicy europosła ustalali taktykę na najbliższe dni. Nie zamierzają ustępować. W dodatku wykluczają możliwość przeprosin za wypowiedzi Ziobry dla mediów.

– Nie wydaje mi się, żeby konflikt udało się bezboleśnie wyciszyć i zakończyć – przyznaje w rozmowie z "Rzeczpospolitą" Jacek Sasin, były minister w Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. – Można się spodziewać, że na posiedzeniu rady spór rozgorzeje z nową siłą – dodaje.

wiadomosci.onet.pl/kraj/ziobrysci-ida-na-wojne-licza-na-poparcie-o-rydzyka,1,4894619,wiadomosc.html

czyli może jednak PiS bis w wersji rydzykowej.
      skoro już PiS bis, to dużo bardziej wolałabym PJN.
    • kaczeziobro Bedzie noc dlugich nozy ojca malwersanta? 31.10.11, 00:45
      w dobrym nazistowskim stylu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka