Gość: erazm Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 80.72.38.* 31.05.04, 15:12 Bardzo dobra decyzja! I nie chodzi mi o względy bezpieczeństwa! Każdy ma prawo do manifestowania swoich poglądów, określonej postawy politycznej, czy religijnej. NIE zgadzam się natomiast na manifestowanie takiej, czy innej seksualności człowieka. To sptrawa osobista każego z nas. A mówienie o braku tolerancji dla gejów i lesbijek to zwykłe pieprzenie. Jesteści INNI i nie oczekujcie, że wasze związki pod względem prawnym zostaną zrównane z ze związkami hetero. To byłaby Sodoma i Gomora. Kochajcie sie pod kołdrą. Dla dobra ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MatkaGrecja Dla dobra ludzkosci IP: *.d1.club-internet.fr 31.05.04, 15:34 ludzkosc to zlozone istnienie ksztaltujace sie wiekami rozmaitych tradycji nie obchodzi mnie kto z doroslych z doroslym sypia to wolny wybor kto kogo kocha tym bardziej tym bardziej szlachetny w pozwoleniu wiec jesli sie kochaja, a nie daza do wojen, niech sobie manifestuja pokojowo swa pokojowa milosc Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Och, co za brednie! 31.05.04, 15:15 To co, wedle Kaczyńskiego wolno demonstrować jedynie w sprawach, co do których nie istnieje w Polsce "stanowczy sprzeciw"? Do licha, czy ktoś mógłby wytłumaczyć temu człowiekowi, że demokracja polega m.in. na tym, że KAŻDY pogląd ma prawo być wyrażany publicznie? Niezależnie od tego, jak jest drażniący dla większości? I że władza ma obowiązek CHRONIĆ ludzi, których prawo do wyrażania swoich poglądów jest zagrożone z powodu agresji większości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robok Re: Och, co za brednie! IP: router.ds* / *.us.edu.pl 31.05.04, 15:18 a jak ktoś bedzie latał po mieście z spluwą to tez moze - w końcu d..kracja. czy inne wynaturzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Och, co za brednie! 31.05.04, 15:34 > a jak ktoś bedzie latał po mieście z spluwą to tez moze - w końcu d..kracja. > czy inne wynaturzenia Jeśli dla ciebie nie ma różnicy między wygłaszaniem poglądów, a noszeniem gnata, to chyba naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Kaczyński NIE MA PRAWA zakazać Parady na podstawie tego, że komuś tam się ona nie podoba - tak samo, jak nikt nie ma prawa zakazać ewentualnej POKOJOWEJ kontrmanifestacji jej przeciwników. Do czego natomiast Kaqczyński ma nie tylko PRAWO, ale i OBOWIĄZEK, to dopilnować, by nie doszło do rozróby i by każda ze stron miała mozliwość swoje poglądy wyrazić. Skoro przeciwnicy gejów chcą robić rozróbę, to ONI powinni dostać zakaz demonstrowania - a nie geje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robok Re: Och, co za brednie! IP: router.ds* / *.us.edu.pl 31.05.04, 15:58 jak nie ma prawa jest reprezentantem władzy i jak najbardziej do tego ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Och, co za brednie! 31.05.04, 16:16 > jak nie ma prawa jest reprezentantem władzy i jak najbardziej do tego ma > prawo. Ma "prawo" w sensie wydawania zarządzeń itd. Więc owszem, moze taki zakaz wydać. Co nie zmienia faktu, że z puntku widzenia praw obywatelskich, demokracji itd. jest to decyzja niewłaściwa, niesłuszna i po prostu zła. Powtarzam: władza ma przede wszystkim obowiązek umozliwiać obywatelom realizowanie ich swobód obywatelskich. Zaś Kaczyński, wykorzystując urzędnicze procedury, te swobody gejów naruszył. Owszem, do strony formalnej wszystko jest w porządku - ale od strony, że tak powiem, "szerszego obrazu" już nie bardzo... Kaczyński zapomniał, że władza ma SŁUŻYĆ obywatelom, a nie narzucać im arbitralne standardy etyczne. Nawet jeśli ma uprawnienia, które pozwalają jej to robić, nie oznacza to, że robić to powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robok Re: Och, co za brednie! IP: router.ds* / *.us.edu.pl 31.05.04, 16:20 nie zapominajmy że obywatele to nie tylko homo ale takze pozostali mieszkańcy i powinien służyć wszystkim. A takie rozporządzenia nie wydaje rzucajac monetą. Są na pweno brane inne czynniki pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Och, co za brednie! 31.05.04, 16:45 > nie zapominajmy że obywatele to nie tylko homo ale takze pozostali mieszkańcy > i powinien służyć wszystkim. Oczywiście. Ale mylisz się, jeśli sądzisz, ze to "służenie pozostałym mieszkańcom" może polegać na zakazywaniu manifestacji gejów. Jak "pozostali mieszkańcy" nie chcą ich oglądać, to niech nie przychodzą na tę paradę. Nie można stawiać tak sprawy, że skoro wśród osób postronnych znajdą się osoby gejów nie lubiące, to dla ich ochrony należy odmówić prawa do demonstracji gejom. Sorry, ale nie lubię np. oglądać Giertycha w telewizji - a nie domagam się, by w imię ochrony mojego dobrego samopoczucia w TV go nie pokazywano. Poza tym, ja jako jeden z "pozostałych mieszkańców" nie mam nic przeciwko Paradzie. Ba, nawet jakbym miał, to bym nie uważał, że należy jej zabronić. Jest takie powiedzenie: "Nie podoba mi się, co mówisz, ale będę walczył, byś miał prawo to mówić". To oznacza w tym przypadku: to, że nie lubi się gejów, nie oznacza, że powinno się tolerować łamanie ich praw obywatelskich. > A takie rozporządzenia nie wydaje rzucajac monetą. Są > na pweno brane inne czynniki pod uwagę. Tia. Czynnik wzięty pod uwagę = groźby Młodzieży Wszechpolskiej, że na Paradę napadną. Zakazywanie Parady z takiego powodu to nic innego, jak uleganie chuliganom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robok Re: Och, co za brednie! IP: router.ds* / *.us.edu.pl 31.05.04, 16:03 jesteście jak dzieci coś wam sie powie to tak długo bedziecie chodzic aż wyjdzie na wasze. Nie rozumiem tego, to samo robi UE z Swajcarią, referendum za wstąpieniem do UE już 5 bo wyni na niekorzyść EU. Wy tez tej demokracji nie mozecie zrozumieć jak powie sie nie to wy jeszcze raz i jeszcze raz az do skutku. To jest ta wasza d..kracja i tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek z sokolowki No wlasnie, dziubdziusiu... IP: *.agencjadeva.pl 31.05.04, 16:52 ...widze ze trzeba Tobie wyjasnic, co to znaczy DEMOKRACJA. Wbrew Twojemu pogladowi, to nie jest ustroj pozwalajacy wszystkim na wszystko (bo takie cos to mozna ewentualnie nazwac burd... o przepraszm porzadkiem inaczej) tylko sa to rzady WIEKSZOSCI (to z greckiego demokratos - rzady ludu). a skoro wiekszosc sobie nie zyczy takiej formy prowokacji, to nie pozostaje wam nic innego jak sie z tym pogodzic, bo na narod juz sie kilku politykow obrazilo (Mazowiecki, Miller), a nic z tego nie wyniklo... A to o czym mowisz to nie demokracja, tylko WOLNOSC SLOWA - i mowic mozesz. W innym wypadku te starszne ciemnogrodzianie katoliccy nie dopuscili do takich postow. A pisac i mowic mozesz... Swoja droga ciekaw jestem, kiedy zoofile zaczna sie domagac praw uznania malzenst z koza czy z jurnym ogierem. No co, tez kochaja inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: No wlasnie, dziubdziusiu... 31.05.04, 17:07 Obawiam się, że to TY mylisz tutaj różne rzeczy. W demokracji owszem, decyzje podejmuje wiekszość - ale przecież odbycie się demonstracji nie jest podjęciem jakiejkolwiek decyzji! Prawo do demonstracji jest - obok wolności słowa - jedną z podstawowych swobód obywatelskich i NIE ODBIERA SIĘ GO w zależności od tego, czy ktoś głosi poglądy popularne, czy nie. Co więcej, w zdrowo funkcjonującej demokracji władza właśnie CHRONI ludzi o niepopularnych poglądach, właśnie o ich prawo do swobodnego głoszenia ich dba szczególnie. Poza tym - proszę, nie mów, że większość zadecydowała, że Parady ma nie być. Bo po pierwsze, ani społeczeństwo nie ma prawa głosować, jakie demonstracje mogą się odbywać, a jakie - a po drugie... czy KTOŚ W OGÓLE ZAPYTAŁ SIĘ, jakie zdanie w sprawie Parady mają warszawiacy? Nie rozumiem, czemu zakładasz, że nikt w Warszawie sobie tej demonstracji nie życzy. Ja np. jestem z Warszawy i nie ma nic przeciwko niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JFK Niech idą do weterynarza. Brawo. Gratulacje. IP: *.its.waw.pl 31.05.04, 15:15 Pełne uznanie dla niezłomnej i słusznej postawy prezydenta. Chorych nie rozumiem. Po co chcą paradować i manifestowć chorobę społeczną. Nawet mój pies nie chce takich .... zboczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX BRAWO PREZYDENT KACZYNSKI!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 31.05.04, 15:29 Jestem pod wrazeniem sily charakteru czlowieka, ktory potrafi powiedziec NIE wszechobecnej "poprawnosci politycznej" , ktora probuje sie tlumaczyc wszyskie bzdury. PARADA GEJOW TO JAWNA PROWOKACJA I NIE MA NIC WSPOLNEGO Z TZW. "TOLERANCJA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty BRAWO GŁUPOTA !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:54 Jak czytam takie wypowiedzi, jak JFK lub Twoją, to zastanawiam się co jest przyczyną takiej głupoty ???! Może w dzieciństwie brakowało Wam jakichś minerałów/witamin, ciepła matki/przyjaźni innych osób, nie wiem ! W końcu nie ma krainy Głupolandia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX ZADNYCH DODATKOWYCH PRAW DLA PAR HOMO IP: *.crowley.pl 31.05.04, 16:36 1.Parada to prowokacja, bo odbywa sie trasa i w terminie w ktorym od setek lat odbywaly sie uroczystosci religije (czy sie to podoba czy nie) 2.Manifestacja jest dzialaniem na rzecz przyznania parom homo praw malzenskich oraz prawa adopcji dzieci (jak w Szwecji)co jest niedopuszczlne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: ZADNYCH DODATKOWYCH PRAW DLA PAR HOMO IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 17:47 1.Parada to prowokacja, bo Burak parady nie lubi. 2.Manifestacja nie jest dzialaniem na rzecz Burakow, wiec jako taka - trzeba jej zakazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX ZADNYCH DODATKOWYCH PRAW DLA PAR HOMO IP: *.crowley.pl 31.05.04, 18:00 Dowodzisz tylko tego, ze nie macie zadnych argumanetow i cieszycie sie ze Mlodziez Wszechpolska z wami walczy, bo podobnie jak oni potraficie rozmawiac tylko tym jezykiem belkot i lewacka slowna papka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio HOMOSOVIETICUS - NIET! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:39 Owszem, ta parada jest prowokacja, ale tylko dla jajoglowych, ktorzy sie dadza sie w nia wciagnac. Czytajac wypowiedzi poprawnych genetycznie, (z przeproszeniem swietojebliwych heteroseksualistow, co to nigdy bron Boze na ptaszka przy siusianiu nie spojrzy), coraz bardziej jestem za tym, zeby ta parada sie odbyla - a dotad byla mi obojetna. Mentalnosci homosovieticusa trzeba powiedziec NIET. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: BRAWO PREZYDENT KACZYNSKI!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 17:40 Gość portalu: XXXX : burak to burak, a nie rzodkiewka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Kaczor zapomniał jak kaczką był ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:33 O ile mnie pamięć nie myli, to kilku Panów z prawej strony sceny politycznej zapomniało już jak to 15 lat temu, im, ci którzy wówczas mieli monopol na prawdy "całkowite", mówili co jest właściwe a co nie, co można a co nie i co należy a co nie. Widać zapomniał kaczor jak Kaczką był. Mam nadzieję, że ci poważni panowie tak dbający o morale narodu, nie będą nam mówić, z kim mamy się pieprzyć, co mówić i co jeść !!! Płacę podatki i wara od moich PRAW ! Jacenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdjacSkinnyZglow gejom 'Nie' 'skinGlowom' Tak.............. IP: *.d1.club-internet.fr 31.05.04, 15:48 kto kontroluje prawo do milosci? Nikt. kto kontroluje prawo do wypowiadania wojen-najsilniejsze instytucje kto chce kontrolowac milosc ten, ktory sie jej obawia kto kontroluje 'skin glow' w Polsce? urzad miejski Miasta Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypryn Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 217.96.48.* 31.05.04, 15:37 A kto mówi takie stanowczre "nie" - wyłażący spod sutanny pana Nagyego kołtuni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:47 Gościu, pijesz do mnie ??? Może wytłumacz, o jakiego to p. Nagy chodzi Ci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypedał Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 80.55.199.* 31.05.04, 16:00 dzisiaj chcą paradować, jutro będą chcieli się żenić, a pojutrze każą się w dupę całować. Słyszałem, że jedną z bardziej rozpowszechnionych pieszczot wśród pedałów jest fisting czyli wpychanie pięści do odbytnicy partnera. Czy może być coś bardziej obrzydliwego? I oni mówią, że są normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:09 Gościu, co cię interesuje co ktoś robi [zakładam, że nie jest to przestępca w myśl obowiązującego w RP prawa ] ???! Czy on zbiera znaczki, czy lubi wkładać swojemu partnerowi "nogę od fortepianu w pewne intymne miejsce", to jest przecież jego i jego partnera sprawa. Chyba nie boli Cię dupa od tego ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsagan Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.man.polbox.pl 31.05.04, 17:14 Ale głupota, na tej samej zasadzie ci powiem, ze SLYSZALEM, że chrześcijanie wyrżnęli lub zarazili chorobami wenerycznymi większość populacji ameryki południowej oraz zagazowali w latach 1939-1945 kilka milionów ludzi. Do czego zmierzam: nie sadze, zeby to wszyscy mieli takie upodobania. Odpowiedz Link Zgłoś
razorjack Kaczorze, Ty debilu, do Tworek idź 31.05.04, 15:52 sam stwarzasz zagrożenie dla tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maCk Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 15:58 I bardzo dobrze!!! Wyborcza tak zaangażowała się w propagowaniu pedofili (dla mnie jest to samo) że nawet nie zauważyła jak z misji gazety publicznej i niby obiektywnej stała się tubą propagandową "sprawnych inaczej", ktorzy pod płaszczykiem dzikich haseł o hemofobii i tym podobnym bzdetom próbują zagwarantować sobie prawną możliwość wkładania penisa w odbyt drugiego faceta i wylizywaniu pozostałych na nim resztek. Róbcie to gdzieś indziej w Unii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 81.210.54.* 31.05.04, 16:13 > propagowaniu pedofili (dla mnie jest to samo) > (...) > wkładania penisa w odbyt drugiego faceta i > wylizywaniu pozostałych na nim resztek. Mam szczerą nadzieję, że (wg tej samej logiki) cierpiąc już na koprolalię zagustujesz też w koprofagi. Mazur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:31 Chyba masz jakieś problemy z koncentracją ! Polecam witaminki rozpuszczalne + magnez z wit. B6, może ulży. GOŚCIU !!! Pedofilia to jedno, homoseksualizm to drugie ! Jeśli nie wiesz w cziom dieło, to spadaj !!! Hetero, Jacenty [no, może w przyszłości...?, aby życie miało smaczek, raz dziewczynka raz chłopaczek.!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski UWAGA GROZI WYBUCH PROTESTU SPOLECZNEGO IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 15:59 Takiego idiotyzmu dawno nie slyszalem.Duchowy przywodca homoseksualistow grozi Polsce wybuchem protestu spolecznego.Beda sie wysadzac w powietrze, czy strajkowac? Moze dojdzie do bojek ulicznych.Ciekawe czasy nadchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.chem.univ.gda.pl 31.05.04, 16:01 z zatrwozeniem czytam opinie niektorych, tych co zapomnieli czym polska byla kiedys, czym chwalilismy sie na cala europe i jak coraz bardziej od tego sie oddalamy, ... krajem bez stosow, ojczyzna wolnomyslicieli, wielonarodowosciowym spoleczenstwem spojnym i silnym. Mam juz dosc patrzenia na politykow zygajacych wlasnymi odchodami, na tepe spoleczenstwo ktore zalewa tramwaje ulice, ktoremu wydaje sie ze chwytaja boga za stopy gdy moga pojsc do urny, a ktoremu tak naprawde zostaly rzucone ochlapy ze stolu panskiego. Dziwi mnie sprzeciw i kontrowersje jakie wywoluja tego typu inicjatywy, ktorych wiecej powinno byc, zeby pokazac ludziom ze to nie homosekslalizm to nie jest tak naprawde problem spoleczny, ze to nie jest choroba, ze to nie jest zboczenie, zeby pokazac ze to jest ich wolny wybor, zeby pokazac ze nie sa niebezpieczni, czesto bardziej wrazliwi...ale skoro tak to dlaczego w spoleczenstwie panuje przyzwolenie zeby jakies tepaki z LPR z Mlodziezy Wszechpolskiej robily sobie oficjalne kpiny z wladz stolicy, ratunkuuuuu, ... ten kraj jest skazany na miernoty, na plukanke mozgowa z panem Lepperem, Beger itd na czele... Zastanowcie sie, czy nie mamy w kraju wiekszych problemow, bezrobocia, nedzy, alkoholizmu, czy to jest w takim razie mniej szkodliwe spolecznie, a przeciez dzieje sie kazdego dnia!!! w kazdym zakatku kraju!!..czy tego nikt nie widzi..czy jestesmy juz tak slepi??!! wiec proponuje, by rownosci (ktora komunizm nam bardzo zaszczepil przeciez) stalo sie zadosc, zakazac i zabranic wszelkich parad dresiarzy, lysych bucow lazacych po ulicach kazdego z miast nazywanym przez niektororych "homosiom" zycze jeszcze wiecej odwagi i samozaparcia, wyjdzcie z cienia, niech was zobacza, niech was poznaja i niech zaczna sie wstydzic za samych siebie...a ponoc blizej nam do Europy obecnie...kpina i wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypedał Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 80.55.199.* 31.05.04, 16:12 Postawa Polaków, którą tak chwalisz, świadczyć może także o tym, że nasi poprzednicy nie potrfili skutecznie bronić się przed inwazją obcych albo o braku przywiązania do swoich przekonań i wyznawanych wartości. Skończyło się to utratą własnego państwa. Należy wyciągać naukę z historii. Oby nie było za późno. Hiszpanie w swoim czasie przepędzili ze swojej ojczyzny wszystkich arabów, semitów i zydów i dlatego mają spokój, a nam jak się odwdzięczają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:57 Gościu ?, kto Cię spłodził, gdzie ty mieszkasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardWalll Urzad Mista Warszawa to Banda Spolecznych Iditow IP: *.d1.club-internet.fr 31.05.04, 16:15 ta decyzja przejdzie dalej i zostanie uniewazniona mam nadzieje, ze parady 'skin glow' beda rownie pacyfistyczne i odbeda sie w innych terminach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bratex Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 195.117.149.* 31.05.04, 16:18 Dokładnie! Bądźcie po prostu dumni, że jesteś homoseksualni! Afiszujcie się tym, całujcie, trzymajcie za rączki. Niech całe społeczeństwo zobaczy, że to hetero sa odmieńcami, niech więc oni się zawstydzą swojej zaściankowej formy kontaktów seksulanych. Geje i lesbijki - to was ewolucja naznaczyła jako tych, którzy przyniosą światu ratunek, zlikwidują nędzę i bezrobocie, a alkoholików wyleczą. Przyszłość należy do was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:01 Wnioskując z Twojego listu, sądzę że jesteś po prostu PRZEPRACOWANY ! Zrób sobie 2-tygodniowy urlop ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bratex Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.rozanka.wroc.pl 31.05.04, 22:08 A, dziękuję, dziękuję, właśnie wczoraj wróciłem z urlopu. Nie mówię, że nie przydałoby się więcej, ale jednak nie czuję się przepracowany. Wiesz, jak wspaniale jest w górach? Gdzie ani razu nie słyszałem o paradzie wolności, o homoseksualizmie, LPRze, polskim parlamencie. Wszystkim życzę tego samego, to odpręża. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: 157.25.31.* 31.05.04, 16:21 Tyle bredni pomieszanych że trudno to przeczytać. Pedalstwo może mieć prawa ale nie większe niż normalne społeczeństwo więc niech o swojej zboczonej miłości nie narzucają innym i niech jej nie propagują. Niech szanują ludzi wierzących i nie profanują świętości a będą mieli tolerancję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:11 Czy jacyś homo chcą zrobić przemarsz przez kościół ???! Chyba nie razumiesz co czytasz i to mnie do jasnej cholery martwi ! Bo w takim razie z kim ja prowadzę dialog, z szafą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio PRZERAZAJACE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:23 To przerazajace, co sie tutaj czyta. Wiekszosc z was powinna wyjechac praktykowac dalej zycie na Bialorusi, moze w Korei Polnocnej, szkoda wymieniac. Wasz brak tolerancji jest powalajacy, jezeli taka jest ta Polska, jaka tu prezentujecie, to temu krajowi jeszcze daleko do cywilizowanego swiata! Abstrahujac od tego czy mi sie marsz homoseksualistow podoba, czy nie (prawde mowiac jest mi to obojetne)nikt nie ma moralnego prawa w dzisiejszych czasach, w cywilizowanym swiecie odmawiac tego rodzaju manifestacji, wlasnie chocby po to, zeby pokazac, iz nie jestesmy dzikusami i ze potrafimy szanowac odmiennosc innych. I wlasnie w tym wymiarze trzeba odbierac ten marsz i - wyobrazam sobie - ze w tym celu mial on byc zorganizowany. Ale okazuje sie, ze w tym ciemnym, zaklamamym kraju, w ktorym ktos taki jak lepper moze miec 30 % zwolennikow idea jednej jedynej i niepodwazalnej prawdy, jakiej przez 45 lat uczyli nas komumisci niezmiennie obowiazuje i daleko jeszcze, oj daleko mu do spoleczenstwa obywatelskiego, szanujacego innosc. Przy okazji - oznaka takiej niedojrzalosci obywatelskiej jest niewatpliwie liczba uzywanych przez was wulgaryzmow na tematy, ktore staja sie wulgarne, o ile je sie takimi uczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: PRZERAZAJACE... IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 17:49 Co to znaczy te "Abstra" bo to drugie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: PRZERAZAJACE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:57 Siegnij do slownika i sprawdz, przyzwoitku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygfryd Re: Raczki do wody swieconej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:05 A jednak onanista z ciebie, polski katoliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLEM PRZERAZAJACY SĄ ZBOCZEŃCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:54 Jak tolerancja dla zboczeńców????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter Do Pio... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:04 Dziękuje Tobie za mądry wyważony tekst,w "morzu" tego " "G" znalazlem może drugi przyzwoity polemiczny post, jestem przerażony polskim spoleczeństwem,tą nienawiścią akumulowaną przez lata,socjolodzy nazywaja to "wypuszczeniem pary z kotla" jak myślisz skad ta nienawiść?? PS przeczytaj mój post"Ostracyzm" pozdrawiam Werter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Do Wertera IP: *.oaza-dd.com 31.05.04, 21:44 Mysle, ze te chamskie wypowiedzi, to taki efekt psa ze smyczy spuszczonego. Smycz trzymali przez kilkadziesiat lat komunisci. Pies, ktory nigdy nie chodzil na smyczy potrafi wspolzyc z innymi zwierzetami - psy podworkowe na ogol sa agresywne wobec innych. Teraz tej smyczy juz nie ma, ale w "genach" mlodego narybku pozostal kompleks podworza i agresja wobec wszystkiego co poza obrebem uwiezi, co nie swojskie (ten strach przed Europa...). Ta smycz to nic innego jak zakorzeniona w umyslach mentalnosc homo sovieticusa, ktoremu wciaz obcy jest porzadek demokratyczny, ktory w imie jakze slusznej wolnosci slowa klapac bedzie szczeka dopoki nie dziabnie drugiego. Co do ostracyzmu wobec Polski - mam nadzieje, ze do tego jednak nie dojdzie. Tolerancja Europy i w ogole wolnego, demokratycznego swiata tez powstawala na krzywdzie krwi innych. W USA - niewolnictwo, w Europie - faszyzm i komunizm, ale tez nietolerancja wobec mniejszosci chocby seksualnych - takiej Francji slowo "pede" pada niemal tak czesto jak przeklenstwo "putain". Polska - choc mysle, ze jest to rowniez problem innych panstw postkomunistycznych (ostatnio glosno bylo o dyskusji na litewskim forum w sprawie antysemityzmu) - jest po prostu w innym stadium rozwoju spolecznego i - niestety - wiele razy jeszcze ziemia wokol slonca sie obroci, zanim Polacy stana sie prawdziwymi Europejczykami. Mam nadzieje, ze pokolenie moich dzieci bedzie duzo madrzejsze od rodzicow. Oby. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w walce z ciemnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter Do Pio! mysle że Homovaticanus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:58 Homovaticanus!! chodzi o to samo,Dziekuje przeczytalem z duzym zainteresowaniem, dziekuje i zycze sukcesow w walce z "Talibami" Odpowiedz Link Zgłoś
d14a2 Re: Parada Równości: dziś decyzja 31.05.04, 16:27 gejom w ogóle mówimy stanowczo nie. Co do lesbijek to jeszcze trzeba to przemyśleć :))) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:17 W ...., a może byś tak się synu z deka UKORZYŁ !, z własnych grzechów co ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 16:46 Okazuje się, że "twardy człowiek" na fotelu prezydenta Warszawy jest żałosnym mięczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. ZAKOMPLEKSIONYM NARODOWCOM-STANOWCZE NIE. IP: *.daxnet.no 31.05.04, 16:46 Zalosny debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: ZAKOMPLEKSIONYM NARODOWCOM-STANOWCZE NIE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:37 Teraz nie mamy już komuny [nie bądźcie tak śmierdząco leniwi i zobaczcie co tamten SYSTEM nam oferował !] i możemy "teortetycznie" mówić wprost, co o kimś innym myślimy. Tak na prawdę, nieistotne jest czy mówimny A, B, czy C, istotne jest, że jeśli nasz sąsiad lubi pomidorówkę, my grochówkę, a prezydent zupę z kraba, to oni mogą coś lubić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena MOZNA JESZCZE COS ZROBIC IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 17:12 To oczywiscie dotyczy tylko tych forumowiczow, ktorzy podobnie jak ja sa oburzeni decyzja prezydenta Warszawy. Mozna wyslac do niego list protestacyjny pod adres lkaczynski@warszawa.um.gov.pl Ja wyslalam do niegfo list nastepujacej tresci: "Szanowny Panie Prezydencie, pragne stanowczo zaprotestowac przeciwko nie wydaniu zezwolenia na przemarsz Parady Rownosci. Uwazam te decyzje za niedemokratyczna, nie zgodna z Konstytucja PR, a jej uzasadnienie za haniebne". Oczywiscie z tego adresu moga skorzystac takze ci wszyscy, ktorzy stoja na drugim koncu barykady. Nie jest to zle - zatkamy mu przynajmniej poczte emailowa. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacenty Re: MOZNA JESZCZE COS ZROBIC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:53 Sorry, stary ale sądzę, iż nie masz o co prosić prezydenta m. W-wy, o to aby umożliwił innym, którzy płacą podatki, tylko żądać, wyznaczenia/akceptacji trasy przemarszu, tej manifestacji. Jeśli władzą W-wy to się nie podoba, to ja proponuję, złużcie ofertę w paru gminach w PL, a być może się okaże, że będziecie mieli w czym wybierać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Drogo Jacenty! IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 18:04 Nie chce byc namolna, ale "zluzcie" piswze sie po polsku inaczej.Toz to pierwszoklasista wiedziec powienien. Jak to mowiono w Pismie Swietym? "Po ortografii poznacie ich...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k-a POLSKA ZAPŁACI IP: *.golebia.clarus.com.pl 31.05.04, 17:18 JAK TAK DALEJ POJDZIE >> ORGANIZATORZY ODWOŁAJA SIE DO STRASBURGA>> I POLSCY PODATNICY BEDA MUSILI PŁACIĆ KARE ZA ŁAMANIE PRAW CZŁOWIEKA W POLSCE>>> ALE PAN KACZKA SS... TEGO I TAK NIE ZROZUMIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grizzly26 Re: Parada Równości: dziś decyzja 31.05.04, 17:32 jakie to bolesne ze w polsce jest tylu faszystow z wladzami stolicy na czele... bardzo to bolesne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:35 Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo!Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo! Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski DO LESBIJKI HELENY IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 17:36 Mozecie sobie tysiace listow i protestow wysylac,prawo jest prawem i niczego nie zmienicie.Polska to nie Londyn,tu ludzie zyja od wiekow przyzwoicie.Nie potrzebujemy zadnych eksperymentow.My mamy naszego Jezusa Chrystusa i on nas prowadzi przez zycie.A tych wszystkich zasciankowych demokratow,krzykaczy o prawa czlowieka,znamy z Sodomy.Dobrze sie to dla nich nie skonczylo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: DO LESBIJKI HELENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:56 Ja rozumiem, ze przyzwoity czlowiek z przeproszeniem na pornole w zaciszu domowym tylko patrzy i sie slini do telewizorka - czy dobrze rozumiem te definicje przyzwoitosci? A potem czym predzej do kosciolka wyspowiadac sie, ze brzydzitko sie robilo i ze seks przedmalzenski i ze srodki antykoncepcyjne nie mowiac o prezerwatywce - zreszta nie znize sie do twojego poziomu , czy tobie podobnych, z chamstwa recepte na zycie robiacych - i nie bede ze szczegolami, o tym, co przyzwoity czlowiek w samotnosci (albo i nie), tam sobie po cichutku. Jezeli ktos jest obrzydliwy, to tacy jak ty, z przeproszeniem. Ja homoseksualistom do lozka nie zagladam, w przeciwienstwie do tych, co ich tak z blotem mieszaja, nie mowie kto komu gdzie i jak, podobnie jak nie zagladam do lozka moim znajomym (i nieznajomym) - to nie moja sprawa. Uwazam natomiast, ze w demokracji kazdy moze wyrazic swoje poglady, a zwlaszcza mniejszosc, ktora - a potwierdzaja to wypowiedzi wielu z was - jest niestety dyskryminowana w tym ubogim moralnie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: DO LESBIJKI HELENY IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 18:14 Cieszy mnie,ze jestes taki demokratyczny i pozwalasz mi swoja opinie wyrazic. Zadnych pornoli nie ogladam.Zona wybila z glowy.I tu musze kobietom przyznac racje.Lepszy zywy jak jakis wyimaginowany.A propo kobiet,rzadko z ust kobiety mozna uslyszec przyzwolenie dla homoseksualistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Katoliku, spokojnie... IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 18:19 Powiadasz, ze "rzadko z ust kobiety" homoseksualisci dostaja przyzwolenie? Gdyby jaki homoseksualista zlozyl mi jakas interesujaca propozycje, to moze bym sie nad nia zastanowila i kto wie... Jak dotad jednak zaden homoseksualista na mnie sie nie polakomil. Co jest, przyznasz, dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werter Re: Katoliku, spokojnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:05 Heleno proszę o kontakt , chce koniecznie zTobą porozmawiac,mieszkam w Berlinie ,jestem chwilowo , w wawie ,jesteś mądra, pozdrawiam Werter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: Katoliku, spokojnie... IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 19:16 Synku zaszyj sie w kozia pi.. Helena jest juz vergeben. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Drogi Katoliku Polski IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 18:07 Nie jestem lesbijka, ale dla Ciebie moge nia byc. Czy chcesz mi po katolicku dac w morde czy wytargac za wlosy? Niestety, krotkie lapki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: Drogi Katoliku Polski IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 18:24 Widze,ze bardzo pewnie sie czujesz.59 lat temu w Paryzu golili glowy i gonili przez miasto franzuski,ktore zadaly sie z Niemcami.Zeby ciebie ten los kiedys nie spotkal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Drogi Katoliku, jestes eleganckim mezczyzna, IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 18:29 musze powiedziec, ze takich jak Ty, spotykaqlam tylko wsrod "prawdziwych" mezczyzn. I bardzo mi imponuje Twoja wiara katolicka. Prawdziwy mezczyzna. Prawdziwy katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: Drogi Katoliku, jestes eleganckim mezczyzna, IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 18:36 Wszystkie komplementy akceptuje.Pozostaje pytanie,czy rzeczywiscie jestes kobieta?Mozesz udowodnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpuś sadełko Re: Drogi Katoliku, jestes eleganckim mezczyzna, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:56 a ty udowodnij, ze jestes katolikiem ( bo ziejesz nienawiścia jak antychryst ) i ze jestes Polakiem ( bo pogladay masz faszystowskie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Heleno nie mieszaj do tego religii IP: *.crowley.pl 31.05.04, 18:32 Heleno, Sprawa nie ma zadnego zwiazku z katolicyzmem, protestantyzmem, prawoslawiem, judaizmem czy buddyzmem. 1.Parada to prowokacja, bo odbywa sie trasa i w terminie w ktorym od setek lat odbywaly sie uroczystosci religije (czy sie to podoba czy nie) 2.Manifestacja jest dzialaniem na rzecz przyznania parom homo praw malzenskich oraz prawa adopcji dzieci (jak w Szwecji)co jest niedopuszczlne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Drogi (a) XXX! IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 18:59 Czy chodzi Ci o to, ze przywoluje Katolika Polskiego do porzadku pod katem katolicyzmu? Alez to on sam z setek milionow nickow, wybral sobie ten, ktory podkresla jego "polski katolicyzm". To prawda, jestem uczulona na ten szczegolny rodzaj "katolicyzmu", ktory ten forumowicz reprezentuje. Bo jest to katolicyzm magiczny, odwolujacy sie tylko do zaklec i oblezonej twierdzy. I jest to katolicyzm zupelnie mi obcy, przerazajacy czasami, odbierany jako niebezpieczny, agresywny. Sam widzisz, ze Polski Katolik grozi mi juz krwawa rozprawa, a ledwosmy sie spotkali na forum. Powiadasz , ze Parada jest prowokacja. Slusznie. Wszystkie parady sa prowokacja bo sa wymierzone PRZECIW czemus - marsz milczenia przeciw przemocy, pierwszomajowa -przeciw uciskowi klasy robotniczej, etc.etc. Sama uczestniczylam w paradadch : pod misja dyplomatyczna ZSRR przeciw wojnie w Afganistanie, pod konsulatemn PRL przeciw stanowi wojennemu, pod ambasada RPA przciwko uwiezieniu Mandeli i apartheidowi. Juz wszystkich nie zlicze. I oczywiscie kazda z nich byla z mojej strony prowokacja, bo chodzilo mi o to by moj glos zostal uslyszany, nawet jesli nie wysluchany. To, ze Parada Rownosci korzsysta z trasy procesji - za przeproszeniem tough shit! Ja mam nadzieje, ze POlscy Katolicy w wydaniu mojego adwersarza, nie uznali, ze trasa, ktoredy przechodza procesje nalezy sie tylko im na wlasnosc. PO drugie: Piszesz: Manifestacja jest dzialaniem na rzecz przyznania parom homoseksualnym praw malzenskich oraz prawa adopcji dzieci i ze to jest niedopuszczcalne. I w tym miejscu musimy sie po prostu zgodzic, ze sie nie zgadzamy (w sprawie niedopuszczalnosci). Ja uwazam, ze to jest dopuszczalne, jak uwazam, ze w dzisiejszym swiecie rodziny maja rozne formy i uwazam tez ze wszystkie rodziny powinny byc rowne wobec prawa. Ale to juz na inna dluga dyskusje dlaczego tak uwazam. Jestem Ci wdzieczna, ze choc sie nie zgadzamy, mowisz do mnie w sposob spokojny i kulturalny, a nie jak Polski Katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Droga Heleno IP: *.crowley.pl 31.05.04, 19:25 Kilka slow w sprawie malzenstw. Panstwo pomaga malzenstwom dlatego, ze ma w tym swoj dlugofalowy "interes" liczy mianaowicie na to, ze dzieki temu zapewni swoja ciaglosc, ciaglasc wplat na systemy emerytalne etc., ze w pewnym momencie nie zbankrutuje. Dlatego pewne ulgi, przywileje malzenstw sa dlugofalowa jego inwestycja. W przypadku par homoseksualnych ten przypadek nie wystepuje wiec panstwo nie powinno stosowac zadnych ulg w stosunku do ludzi zyjacych w tych parach, natomiast moga oni sami je sobie zagwarantowac przez odpowiednie umowy prawne. Ale panstwo nie pownno sie do tego mieszac. Jestem przeciwny adopcji dzieci przez takie pary i tutaj nie widze pola do dyskusji. Nie chce tez by (jak to juz w niektorych krajach ma miejsce) widziec ksiazek z poezja np. Lechonia na polce "kultura gejowska". Manifestacja ma sluzyc promowaniu wlasnie takich postulatow i dlatego jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Drogi(a) XXXX! IP: *.in-addr.btopenworld.com 31.05.04, 19:57 "Panstwo" ma w tym "dlugofalowy interes", ale co to jest w takim razie panstwo? I kto jest dla kogo? Obywatel dla Panstwa, czy Panstwo dla obywatela? Ja wierze w takie panstwa, ktore sa obywatelowi przyjazne, ktore nie wtykaja swego dlugiego nosa w zycie i zyciowe wybory swoich obywateli, panstwo, ktore jest widoczne tylko wtedy, kiedy trzeba mobilizowac do wojny czy obrony przed najezdzca, kiedy daje szanse godnego zycia najslabszym, panstwo ktore pilnuje aby nikimu w nim nie dziala sie krzywda i aby pociagi chodzily punktualnie. Do niczegop innego nie jest mi panstwo potrzebne. Geje nie domagaja sie, jak zdajesz sie sadzic, dla siebie jakichs dodatkowych ulg, z ktorych Ty czy ja nie korzystamy. Dokladnie odwrotnie. Oni chca takiego samego rownego kawalka tortu. A to oznacza np. mozliwosc pozostania w kwaterunkowym mieszkaniu, ktore sie dzielilo ze zmarlym partnerem czy partnerka, mozliwosc czuwania przy jego czy jej lozku w szpitalku, mozliwosc korzystania z jego funduszu emerytalnego, a w sytaucach nie skrajnych (jak choroba czy smierc) normalnego deklarowania swiatu: to jest czlowiek, z ktorym dziele swoje zycie, ponosimy za siebie odpowiedzialnosc, nasz zwiazek jest tak samo godny szacunku jak zwiazek panstwa Kowalskich. Co do adopcji dzieci przez pary homosekswualne. Czy znasz chociaz jedna taka pare? Bo ja tak. W Ameryce mam kolezanke, ktorej zaadoptowana corka oddala na wychowanie dwom lesbijkom zaraz po urodzeniu swoje nieslubne dziecko. WSzystkie osoby zainteresowane (t.zn, naturalna matka i dwie adoptowane) mieszkaja w tym samym malym miasteczku. Dziewczynka tak wychowywana ma dzis 9 albo 10 lat. Wie co to znaczy zwiazek lesbijski. I jej to wcale nie przeszkadza. A wiesz dlaczego? Bo nikomu w tym miasteczku to nie przeszkadza. Nikt jej nie dokucza, nikt nie oplotkowuje, dziecko jest tak dobrze dostosowane do otoczenia, ze marzylabym o takim zyciu dla kazdego porzuconego przez wlasna matke dziecka. Ale rozumiem, ze Twoj opor moze byc w tym wyupadku bardzo silny i troche irracjonalny. To sie moze zmienic z czasem, jesli dasz sobie szanse zrozumienia. A ze Lechon jest "literatura gejowska"? Alez TO on TEZ jest! Nie musisz ogladac tej polki, jak Cie wzburza. Lechon jest dla wielu gejow literatura gejowska tak jak Kawafis, Proust czy niektore sonety Szekspira. Przeszkadza Ci to? Daj zyc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Droga Heleno IP: *.crowley.pl 31.05.04, 20:18 Obawiam sie, ze sie nie zrozumiemy, poniewaz staram sie tlumaczyc, ze malzenstwo jest wlasnie DODATKOWYM przywilejem par homo. To jest wlasnie DODATKOWY przywilej. Ktos moze byc stworzony tylko do jazdy na rowerze i ma do tego pelne prawo, ale z tego nie wynika, ze moze miec na ulicy te same przywileje co kierowcy. (Zakonczenie "Daj zyc", bylo po prostu glupie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzegeta Re: DO LESBIJKI HELENY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:50 Przeciez Jezus Chrystus był pedałem! A niby dlaczego otoczyl sie 12 mlodymi apostolami? Nie mow, ze lyknales scieme o zyciu w celibacie...Jezus - jak glosi ewangelia - byl czlowiekiem, stawal mu i robil to ze swoimi "umilowanymi uczniami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzegeta Re: Jezus byl PEDALEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:52 > Przeciez Jezus Chrystus był pedałem! A niby dlaczego otoczyl sie 12 mlodymi > apostolami? > > Nie mow, ze lyknales scieme o zyciu w celibacie...Jezus - jak glosi ewangelia - > > byl czlowiekiem, stawal mu i robil to ze swoimi "umilowanymi uczniami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.dyn.optonline.net 31.05.04, 17:41 zalosny kaczor teleportuje polske 21 wieku prosto do bram sredniowiecza. najwyrazniej slowo demokracja nie ma dla tego chlystka wiekszego znaczenia. a moze obawia sie, ze zgoda na parade moglaby rzucic na niego cien podejrzen. wiadomo w koncu, co mowi sie o braciach monogametycznych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnJa Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.uvigo.es 31.05.04, 17:43 Nie jestem ani gejem ani lezbijka a jednak chetnie poszlabym, gdybym tylko obecenie byla w polsce, w marszu bo przeciez kazdy z nas moze kochac jak chce i kogo chce jezeli przy tym nie krzywdzi innych. Lubie i kocham moj kraj a jednak z przykroscia stwierdzam ze kiedy ktos tutaj mnie pyta czy w polsce jestesmy rasistami ksenofobami i czy jestesmy nietolerancyjni musze mowic ze generalnie tak, chociaz zalezy wsrod jakichludzi sie obracasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Błoch Precz z pedałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:51 To nie ma nic wspólnego z demokracją. Nikogo normalnego nie interesują dewianci wręcz przeciwnie niech sobie żyją w gettach , a nie wśród normalnych ludzi. Ta parada nikomu nie jest potrzebna. Pedały i lesbijki won z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Precz z pedałami IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.04, 17:56 Gość portalu: Anita Błoch potwierdził(a) że to: Buraczany kraj! buraczany kraj! buraczany kraaaaaj.... (!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Błoch Re: Precz z pedałami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:11 Nie ma to nic wspólnego z "buraczanym krajem" . Pedał jest pedałem pod każdą szerokością geograficzną . Zadnemu społeczeństwu do rozwoju tacy dewianci nie są potrzebni. Aledomaganie się specjalnych przywilejów, to chyba już przesada. Takie numery w Polsce nie powinny się wydarzać. Może tam gdzie mieszkasz to jest normalne i dlatedo mieszkaj tam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Precz z pedałami IP: 81.210.54.* 31.05.04, 19:04 > Zadnemu społeczeństwu do rozwoju tacy dewianci nie > są potrzebni. Walt Whitman, Oscar Wilde, Frieda Kahlo, Errol Flynn, Janis Joplin, Cary Grant, James Dean, Andy Warhol, Michel Focault... Wszyscy homo- lub biseksualiści... Wybacz - ale mając do wyboru wyjazd ich lub Twój... Pa Pa! Pozdrawiam, PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Precz z ciemnota! IP: *.oaza-dd.com 31.05.04, 20:55 Byl taki pan, na imie mial Adolf, nazwisko chyba samo ci sie nasunie. On uwazal, ze narod nadludzi, Niemcow, nie potrzebuje kalek i chorych psychicznie. O ile sie nie myle bylo ich ok. 70.000. Gdy juz spoleczenstwo pozbawione zostalo tego ciezaru przyszla kolej na Zydow, Cyganow, Slowian. W imie czystosci, prawosci jedynego narodu, powolanego - dzieki rzecz jasna nadzwyczajnym zdolnosciom i zaslugom - do rzadzenia swiatem. Niejaki Ben Laden nie chce widziec w krajach muzulmanskich - niemuzulmanow w imie czystosci religii i zasad moralnych, ktore ona glosi. W krajach niektorych krajach muzulmanskich zgwalcone kobiety kamieniowane sa lub palone zywcem w imie zasad moralnych i w majestacie prawa. W Polsce, kraju na wskroc katolickim wiekszosc "heteroseksualna" dyskryminuje mniejszosc "homoseksualna". W imie czystosci czego? Nie obrazajac nikogo - narodu? rasy? A moze dobrych obyczajow? Jesli tak to proponuje najpierw spojrzec na siebie i na to, jak wy wyrazacie sie innych. Mysle, ze ich to bardzo boli, i podziwiam ich za to, ze maja odwage manifstowac swoja odmiennosc w tym koltunskim, zaklamanym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DeskJET Re: "jankop" - komu jeszcze powiesz stanowcze NIE? IP: *.tulane.edu 31.05.04, 17:50 Czy mowisz takze stanowcze "NIE" dla Cyganow, Zydow, Arabow, Ukraincow, Swiadkow Jehowy, itd.? Smierdzace to twoje polaczkowo, pozbawione tolerancji, a za to pelne dulszczyzny, ksenofobii i prymitywnego nacjonalizmu!!! P.S. A maly "fuhrerek" Kaczynski juz chyba zadazyl zapomniec, iz kiedys walczyl o demokracje w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOLEM Re: "jankop" - komu jeszcze powiesz stanowcze NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 17:52 Twój post jutro wyląduje na biurku twojego promotora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierówny Domagamy się zrównania z ziemią! IP: 195.205.230.* 31.05.04, 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:11 idiotom równiez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iznynier. TAk TAK dla PArady. Kazdy z demokracji ma prawo do IP: *.241.81.adsl.skynet.be 31.05.04, 18:18 pokojowej formy przemarszu, jesli ma pozwolenie. A takie otrzymali geje od zojewody, ktory uchylil decyzje homofoba KAczuszki!!!! A to, ze skini czy inne ugrupowania chca zrobic zadyme, to juz problem policji i sluzb odpowiedzialnych za porzadek. TAK DLA PRZEMARSZU LUDZI, KTORYCH TRAKTUJE SIE JAK PRZESTEPCOW A KTORZY SA I WSROD SKINOW I NARODOWCOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: TAk TAK dla PArady. Kazdy z demokracji ma pra IP: *.aster.pl 31.05.04, 18:29 Znakomity pomysł! Oczywiście, że każdy ma prawo. Proponuję taki oto kalendarz. W poniedziałek geje i lesbijki pod hasłem: nie liczy się płeć,liczy się uczucie. We wtorek pedofile, pod hasłem nie liczy się wiek, liczy się uczucie. W środę gerontofile, pod tym samym hasłem. We czwartek urofile i koprofile - hasło do ustalenia. W piątek zoofile, pod hasłem nie liczy się gatunek, liczy się uczucie. W reszcie w sobotę nekrofile pod hasłem nie liczy się żywotność, liczy się uczucie. W niedzielę dzień przerwy, a od poniedziałku znowu ten sam cykl. Inzynier byłby pewnie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyJorg Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.proxy.aol.com 31.05.04, 18:23 Kaczynski do dymisji Wszechpolacy do Zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejszość intelek Mam nierówno pod sufitem! IP: 212.244.182.* 31.05.04, 18:29 Czy mogę się do Was przyłączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotnik Re: Parada Równości: dziś decyzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:29 Na szczęście są kibice LEGII. Oni już wiedzą co nalezy zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj gejom i lesbijkom na ulicach mówimy stanowcze nie. IP: *.vnnyca.adelphia.net 31.05.04, 18:29 ... a potem po paru kieliszkach idziemy do domu obic zone albo kochanke i wara od tego naszym sadom! Eh, polska tradycja, jakiez to piekne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwj ... a potem po paru kieliszkach idziemy do domu .. IP: *.vnnyca.adelphia.net 31.05.04, 18:52 ... a potem po paru kieliszkach idziemy do domu obic zone albo kochanke i wara od tego naszym sadom! Eh, polska tradycja, jakiez to piekne!!! Odpowiedz Link Zgłoś