Dodaj do ulubionych

Ale numer! Czempinski zatrzymany przez CBA!

23.11.11, 10:23
Będzie się działo!
M.
Obserwuj wątek
    • p.heniu Wojna służb w PO? To miłe. 23.11.11, 10:42
      Ostatni tenor, śpiewający zza kotary odstrzelony.
      Tusk ogłosi się cesarzem.
    • remez2 Re: Ale numer! Czempinski zatrzymany przez CBA! 23.11.11, 10:51
      Czy to nie on twierdził, że PO została założona przez służby specjalne?
      • crotalus1 Re: Ale numer! Czempinski zatrzymany przez CBA! 23.11.11, 10:55
        To twierdził Jarek, on miał zakładać PO :)
      • mariner4 Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 10:59
        co nie przeszkadzało mu zawrzeć z Lepperem zbójecką zmowę.
        Nie mówiąc o tym, że w Twoim wypadku żąłuję, że głupota nie boli.
        M.
        • remez2 Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:05
          Generał Gromosław Czempiński, wieloletni pracownik Wywiadu PRL oraz szef UOP, ujawnił informacje o swoim udziale w powstaniu Platformy Obywatelskiej

Czempiński potwierdził w rozmowie z Niezależną.pl, że był osobą, która dała początek partii. Jak stwierdził, PO powstała dzięki jego rozmowom z politykami i długim przekonywaniu ich, że teraz jest czas i miejsce na powstanie partii. Rozmawiał z wieloma z nich, również z trójką tych, których później nazwano ojcami założycielami - Olechowskim, Płażyńskim, Tuskiem.

- Nie było łatwo im wytłumaczyć, że mogą nadać nowy impet na scenie politycznej - powiedział Czempiński. Dodał, że choć długo to trwało, PO odniosła sukces.

- A potem jak przystało na człowieka ze służb nie rościłem sobie żadnych pretensji do tego, aby być członkiem partii albo działać. Ludzie ze służb nie powinni być w polityce - mówił
          • ta Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:16
            remez2 napisał:
            > Czempiński potwierdził w rozmowie z Niezależną.pl, że był osobą, która dała poc
            > zątek partii. Jak stwierdził, PO powstała dzięki jego rozmowom z politykami i d
            > ługim przekonywaniu ich, że teraz jest czas i miejsce na powstanie partii.

No i? Mało to osób rozmawia o polityce? Pan Gromosław ma zbyt wielkie mniemanie o swojej mocy sprawczej. Zobaczymy co nawywijał.
            "Służby" wykreowały Wałęsę, "służby" założyły PO, "służby" ustanowiły "kondominium niemiecko-rosyjskie"..."służby" zasadziły brzozę i spadły tutkę...To się leczy...już po kilku pigułkach jest lepiej.
            • remez2 Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:26
              > No i? Mało to osób rozmawia o polityce? Pan Gromosław ma zbyt wielkie mniemanie
              > o swojej mocy sprawczej.
              Bardzo możliwe ale napisz do niego (na adres aresztu śledczego), nie do mnie.
              > To się leczy...już po kilku pigułkach jest lepiej.
              Życzę udanej kuracji. miłego dnia
              • ta Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:42
                To ty cytujesz Gromosława na okoliczność popacia swoich tez,
                a do kogo napiszę i czy, to mój wolny wybór :)

Prezespan najlepszym przykładem dobrodziejstw współczesnej farmakoterapii oraz spektakularnym przykładem skutków gwałtownego odstawienia, patrz i ucz się.

• remez2 Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:48
                  ta napisała:

> To ty cytujesz Gromosława na okoliczność popacia swoich tez,
                  > a do kogo napiszę i czy, to mój wolny wybór :)
                  Czy byłbyś tak uprzejmy i napisał jaką tezę postawiłem?
                  > Prezespan najlepszym przykładem dobrodziejstw współczesnej farmakoterapii oraz
                  > spektakularnym przykładem skutków gwałtownego odstawienia, patrz i ucz się.
                  Dlaczego uważasz za słuszne informować mnie o tym?
                  • ta Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 11:56
                    remez2 napisał:
                    > Dlaczego uważasz za słuszne informować mnie o tym?

Z tych samych prawdopodobnie powodów, dla których ty infomujesz o tym i owamtym :)
                    Ot, tak sobie, z powodu , niech będzie - fantazji, chęci, zabawy, jaj... wystarczy?
                    Baw się dobrze.
                    • remez2 Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 12:08
                      ta napisała:
                      > Z tych samych prawdopodobnie powodów, dla których ty infomujesz o tym i owamtym:)
                      Ja nie pisałem do Ciebie - zadałem pytanie w wątku. To nie jest teza jak podejrzewałeś.
                      > Ot, tak sobie, z powodu , niech będzie - fantazji, chęci, zabawy, jaj... wystarczy?
                      Taki jajcarz z Ciebie? Czterojajeczny? No, no.
                      > Baw się dobrze.
                      Ja na Fk zawsze dobrze się bawię, zwłaszcza gdy trafi mi się tak rozrywkowy rozmówca jak Ty.
                      • ta Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 12:22
                        Remez2,
                        jestem kobietą, używaj proszę zwracając się do mnie ( jeśli jeszcze kiedykolwiek spotka mnie ten zaszczyt) formy żeńskiej. Inaczej dwa idealne iksy burzą się w każdej z moich żeńskich komórek. Dziękuję.
                        • remez2 Re: Twój prezes mówił to o Samoobronie 23.11.11, 12:28
                          Bardzo przepraszam, zapamiętam.
                          Na usprawiedliwienie mam jedynie to, że nicki często wprowadzają w błąd. :- (
      • platfusy.do.paki To on zakładał 23.11.11, 11:48
        jako przedstawiciel tych służb.
    • boblebowsky Płaszczak już dał głos. 23.11.11, 11:36
      i szczeka coś o "winach Tuska"
      • platfusy.do.paki Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 11:46
        Ten który załatwiał kasiorę i medialne poparcie?

Na ładnie się żrą w tej Platformie, wojenka na całego.
        • humbak Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:01
          Raduj się. Znaczy się jasno, że teraz media zaczną popierać jedyną realną opozycję!
          • platfusy.do.paki Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:09
            Eee, jeszcze chyba jego (Czempińskiego) człowiek siedzi w ITI i kombinuje kasiorę jak uratować bankruta z ponad 3 miliardami długów. Mowa o Kostrzewie.

Może to zatrzymanie to tylko danie do zrozumienia. W końcu podobnie Scheti robił z Palikotem.
            • humbak Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:15
              Problem w tym że ITI wycofuje się ze sporej części swoich przedsięwzięć medialnych.
              • platfusy.do.paki Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:18
                No a co ma zrobić przy takich długach?
                Polsat z kolei ich nie ma i prze do przodu.
                • humbak Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:25
                  No tak, ale przecież skoro załatwiający poparcie przepadł, to i poparcie przepadnie noooo...
          • remez2 Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:18
            Musisz przyznać, że jak się zatrzymuje takiego gościa, to jest to news.
            Gromosław Czempiński działając dla komunistycznego wywiadu, był oficjalnie zatrudniony przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych, najpierw w Konsulacie Generalnym w Chicago (1975-1976), później Polskim Przedstawicielstwie przy ONZ w Genewie (1982-1987). W 1990 roku znalazł zatrudnienie w UOP, początkowo jako zastępca szefa Zarządu Wywiadu, później jako szef tej instytucji.
            • humbak Re: Kolejny współzałożyciel PO odstrzelony? 23.11.11, 12:22
              No ba! Zobaczymy jednak co z tego wyjdzie.
      • olga_w_ogrodzie Re: Płaszczak już dał głos. 23.11.11, 11:48
        właśnie słyszałam.
        ech, mało nie dostał orgazmu, gdy opowiadał co też p. Czempiński o zakładaniu PO mówił.
        no doprawdy...
        jasne - zatrzymali go, bo kiedyś obwieścił coś paranoicznego...

a ta p. Biedrzycka-Osica to już totalnie przegina czyniąc się panabłaszczakową tubą propagandową.
        hadko aż patrzeć, jak ona PiSuje z tym Błaszczakiem.
        • boblebowsky Re: Płaszczak już dał głos. 23.11.11, 12:09
          olga_w_ogrodzie napisała:

> właśnie słyszałam.
          > ech, mało nie dostał orgazmu, gdy opowiadał co też p. Czempiński o zakładaniu P
          > O mówił.
          > no doprawdy...
          > jasne - zatrzymali go, bo kiedyś obwieścił coś paranoicznego...
          >
          > a ta p. Biedrzycka-Osica to już totalnie przegina czyniąc się panabłaszczakową
          > tubą propagandową.
          > hadko aż patrzeć, jak ona PiSuje z tym Błaszczakiem.

Daj spokój , akurat dziś była w stosunku do Błaszczaka dość nieustępliwa, powtarzając pytanie o symbole NOP ze cztery razy, dopóki nie odpowiedział.
          • mariner4 "Oslica" to chba najgłupsza reporterka w TVN, bo 23.11.11, 12:10
            o dziennikarstwie mowy nie ma.
            M.
            • boblebowsky Re: "Oslica" to chba najgłupsza reporterka w TVN, 23.11.11, 12:12
              mariner4 napisał:

> o dziennikarstwie mowy nie ma.
              > M.

Zgadzam się, ale akurat dziś Płaszczka docisnęła.
      • iq-ok Re: Płaszczak już dał głos. 23.11.11, 11:55
        A to się gratka trafiła pispropagandzie. Błaszczak jeszcze nie wie co powiedziec, ale cóż za pole do insynuacji i "enteligentnego" dawania do zrozumienia.
        I choć na chwilę można pobredzić o wojnie w PO i zapomnieć o właśnie dokonującym się rozpadzie własnej partii.
    • haen2010 Chodzi o STOEN i PLL LOT 23.11.11, 12:11
      Prywatyzacje. Podobno jakiś duży grubas z businessu czeka w kolejce. W energetyce robi Kulczyk, o ile dobrze pamiętam.
    • prawie_magister łociec POpaprańców aresztowany!!!!!!!!! 23.11.11, 12:24
      Czempiński w jednym z wywiadów powiedział, że był osobą, która dała początek Platformie Obywatelskiej.
      platformo co dalej!
    • lionold Re: Arcyekspert sobie poradzi? 23.11.11, 15:03
      Nareszcie okaże w pełnej krasie w jakiej dziedzinie był najlepszym ekspertem. Bo gdzie by ktoś w jakimkolwiek zakątku świata nie pierdnął Pan Generał GC już był przed kamerą i ekspercił. Szczególnie był hołubiony w TVN 24. Czekamy na wyniki. Ciekawe ile wyekspediował na swoje konto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka