wachmistrz_soroka 27.01.12, 09:30 Wynik głosowania 205-za odwołaniem 230-przeciw. Jest fajnie,burdel zaklepany przez koalicję,mordy w ciup jak ci się lekarzu,aptekarzu,pacjencie coś nie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psiogon Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:40 wachmistrz_soroka napisał: > Wynik głosowania 205-za odwołaniem 230-przeciw. > Jest fajnie,burdel zaklepany przez koalicję,mordy w ciup jak ci się lekarzu,apt > ekarzu,pacjencie coś nie podobało. Lepszy Arłukowicz od Kopacz !. Wydaje się, że w kadrach PO nie znajdziesz wśród ich wychowanków lepszego od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:46 Lepszy Arłukowicz od Kopacz !. Wydaje się, że w kadrach PO nie znajdziesz wśród > ich wychowanków lepszego od niego. Wiesz,nie w tym rzecz.Jak jest taki dobry,to dlaczego po paru tygodniach nowelizował ustawę refundacyjną.Dlaczego nie posłuchał opozycji i nie pozwolił na Vacatio legis ? Wierz mi,że doskonale wiem jaki burdel panuje choćby w mojej przychodni i aptekach. Wczoraj byłem świadkiem jak biedna emerytka szukała nowego glukometru,bo ten który ma nie nadaje się do użycia pasków refundowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:57 > > Wiesz,nie w tym rzecz.Jak jest taki dobry,to dlaczego po paru tygodniach noweli > zował ustawę refundacyjną.Dlaczego nie posłuchał opozycji i nie pozwolił na Vac > atio legis ? > > Wierz mi,że doskonale wiem jaki burdel panuje choćby w mojej przychodni i aptek > ach. > Wczoraj byłem świadkiem jak biedna emerytka szukała nowego glukometru,bo ten kt > óry ma nie > nadaje się do użycia pasków refundowanych. Chyba zbyt optymistycznie oceniasz możliwości ministrów w rządzie MNP Tuska. Czy duet Tusk-Kopacz zezwoliłby na zniweczenie ich genialnego dziecka - rewolucyjnej ustawy zdrowotnej, która "ocali państwo od krachu a wszystkim da radość i zdrowie?" Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 10:12 Miętki te Bartuś,najpierw ustawę krytykuje z ław opozycji,potem już w obozie rządzącym mówi że jest świetna i że nie ugnie się przed nikim i niczym i jej nie zmieni, nawet przecinka po czy ją nowelizuje.A swoje tak RÓZNE(odmienne) diagnozy nawija z troską o dobro pacjenta na gębie.Cwany Bartuś mówi:Potanieje 800 leków a tylko 25 substancji czynnych zdrożeje.Ale te 25 substancji znajduje się w 850 lekach czyli będą droższe niż były. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:48 A co on winien? Może jedynie to, że kierowany ambicjami zdecydował się objąć ten urząd. Przeceiż to nie no odpowiada za przygotowanie tej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:57 tw_wielgus napisał: > A co on winien? Może jedynie to, że kierowany ambicjami zdecydował się objąć t > en urząd. > Przeceiż to nie no odpowiada za przygotowanie tej ustawy. Przecież napisałem o vacatio legis..tej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:07 OK, ale wyraziłeś się z tak wielkim żalem, że w sejmie nie znalazła się wiekszość aby go odwołać, iż odniosłem wrażenie, że obarczasz go odpowiedzialnością za bałagan jaki powstał w związku z wprowadzeniem w życie ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:59 On nie tylko odpowiada za przygotowanie tej ustawy. On, będąc jeszcze w SLD, był przecież przeciw niej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:11 Ano właśnie, słuszna uwaga. Był przeciw a chcą go odwołać, gdzie sens gdzie logika... Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:16 tw_wielgus napisał: > Ano właśnie, słuszna uwaga. Był przeciw a chcą go odwołać, gdzie sens gdzie log > ika... Był przeciw jak był przeciw PO i Tuskowi.Teraz jest za. Wiatr się zmienił i chorągiewka zmieniła kierunek. On krytykował Kopacz za tę ustawę teraz tę sama ustawę wprowadził w życie i broni ja bardziej niż Jaruzelski socjalizmu. Jestem ciekawy czy ten facet przy goleniu patrzy w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:26 A może wcale nie zmienił poglądów? Może jest krypto-opozycją wewnątrz rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:34 tw_wielgus napisał: > A może wcale nie zmienił poglądów? Może jest krypto-opozycją wewnątrz rządu? Pan jest gównem w jedwabnych pończochach,powiedział Napoleon do Talleyranda..... Myślę,że analogia jest słuszna w odniesieniu do tego "doktora". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:41 Oj tam. Młody, zdolny, niegdyś wschodząca nadzieja lewicy. Jak tylko opuścił szalupę to od razu na niego się wylewa kubły pomyj. Miał prawo zmienić poglądy, Palikot zmienił, Hean zmienił i nikt ich z tego powodu tak ostro nie atakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nikt kto w tej brudnej wodzie łapie 27.01.12, 09:56 ryby, nie chce zmian. A pacjenci się nie liczą. To działa na zasadzie: "co by tu zmienić, aby wszystko zostało po staremu". Póki pacjent nie będzie podmiotem, będzie tak jak jest. Lekarzom z tym po prostu wygodnie. Oni chcą tylko więcej pieniędzy do systemu (i dla siebie). Ich zdaniem nieograniczony dostęp do środków jest panaceum. M. Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:14 Błędem jest wiązanie polityki boga- Tuska, partii i rządu z człowiekiem- nazwiskiem. Ostał się minister zdrowia i to jest problem. Minister zdrowia (nie jakiś Xsiński) MUSI ODEJŚĆ !. Za takie numery powinien z URZĘDU być odwołany przez Premiera (prawdziwego premiera przez P ). Tylko, że premier na wczasach :). Ma gość nosa, kiedy na wczasy wyjechać :). W tamtym roku też nie słyszał raportu bo "odpoczywał " Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:18 psiogon napisał: > Błędem jest wiązanie polityki boga- Tuska, partii i rządu z człowiekiem- nazwis > kiem. Ostał się minister zdrowia i to jest problem. Minister zdrowia (nie jakiś > Xsiński) MUSI ODEJŚĆ !. Za takie numery powinien z URZĘDU być odwołany przez P > remiera (prawdziwego premiera przez P ). Tylko, że premier na wczasach :). Ma g > ość nosa, kiedy na wczasy wyjechać :). W tamtym roku też nie słyszał raportu bo > "odpoczywał " Bo Donald ma wykupiony abonament na miesiąc styczeń. Nos też ma,coraz dłuższy mu się robi jak Pinokiu. Odpowiedz Link Zgłoś
psiogon Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:24 > > Bo Donald ma wykupiony abonament na miesiąc styczeń. Nos też ma,coraz dłuższy m > u się robi jak Pinokiu. Dopóki dobrze zyje z lekarzami, może liczyć na fachową pomoc "plastyczną ". :). Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Jedno tylko z tego faktu wynika 27.01.12, 10:36 Że jego zdolności aktorskie więcej punktów popularności platformie nie przysporzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Jedno tylko z tego faktu wynika 27.01.12, 11:17 Kaczor Donald w PiaRze orzeł,w rządzeniu znacznie gorzej bo bo ten ptaszek(Pliszka) tylko swój ogonek chwalić może i stroić piórka.Taki miglanc spod trzepaka z gdańskiego podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:37 Spodziewałeś się innego wyniku głosowania??? Odpowiedz Link Zgłoś
wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:45 kzet69 napisał: > Spodziewałeś się innego wyniku głosowania??? Nie, "Chincyki trzymaja sie mocno"...ale jednak słabną tylko 25 głosów przewagi. Może następnym razem wystarczy,bo dwóch będzie się musiało udać przed głosowaniem do WC? Odpowiedz Link Zgłoś