Dodaj do ulubionych

Arłukowicz się ostał

27.01.12, 09:30
Wynik głosowania 205-za odwołaniem 230-przeciw.
Jest fajnie,burdel zaklepany przez koalicję,mordy w ciup jak ci się lekarzu,aptekarzu,pacjencie coś nie podobało.
Obserwuj wątek
    • psiogon Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:40
      wachmistrz_soroka napisał:

> Wynik głosowania 205-za odwołaniem 230-przeciw.
      > Jest fajnie,burdel zaklepany przez koalicję,mordy w ciup jak ci się lekarzu,apt
      > ekarzu,pacjencie coś nie podobało.
      Lepszy Arłukowicz od Kopacz !. Wydaje się, że w kadrach PO nie znajdziesz wśród ich wychowanków lepszego od niego.
      • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:46
        Lepszy Arłukowicz od Kopacz !. Wydaje się, że w kadrach PO nie znajdziesz wśród
        > ich wychowanków lepszego od niego.

Wiesz,nie w tym rzecz.Jak jest taki dobry,to dlaczego po paru tygodniach nowelizował ustawę refundacyjną.Dlaczego nie posłuchał opozycji i nie pozwolił na Vacatio legis ?

Wierz mi,że doskonale wiem jaki burdel panuje choćby w mojej przychodni i aptekach.
        Wczoraj byłem świadkiem jak biedna emerytka szukała nowego glukometru,bo ten który ma nie
        nadaje się do użycia pasków refundowanych.
        • psiogon Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 09:57

>
          > Wiesz,nie w tym rzecz.Jak jest taki dobry,to dlaczego po paru tygodniach noweli
          > zował ustawę refundacyjną.Dlaczego nie posłuchał opozycji i nie pozwolił na Vac
          > atio legis ?
          >
          > Wierz mi,że doskonale wiem jaki burdel panuje choćby w mojej przychodni i aptek
          > ach.
          > Wczoraj byłem świadkiem jak biedna emerytka szukała nowego glukometru,bo ten kt
          > óry ma nie
          > nadaje się do użycia pasków refundowanych.
          Chyba zbyt optymistycznie oceniasz możliwości ministrów w rządzie MNP Tuska. Czy duet Tusk-Kopacz zezwoliłby na zniweczenie ich genialnego dziecka - rewolucyjnej ustawy zdrowotnej, która "ocali państwo od krachu a wszystkim da radość i zdrowie?"
        • zoil44elwer Re: Arłukowicz się (ostał ino sznur) 27.01.12, 10:12
          Miętki te Bartuś,najpierw ustawę krytykuje z ław opozycji,potem już w obozie rządzącym mówi że jest świetna i że nie ugnie się przed nikim i niczym i jej nie zmieni, nawet przecinka po czy ją nowelizuje.A swoje tak RÓZNE(odmienne) diagnozy nawija z troską o dobro pacjenta na gębie.Cwany Bartuś mówi:Potanieje 800 leków a tylko 25 substancji czynnych zdrożeje.Ale te 25 substancji znajduje się w 850 lekach czyli będą droższe niż były.
    • tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:48
      A co on winien? Może jedynie to, że kierowany ambicjami zdecydował się objąć ten urząd.
      Przeceiż to nie no odpowiada za przygotowanie tej ustawy.
      • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:57
        tw_wielgus napisał:

> A co on winien? Może jedynie to, że kierowany ambicjami zdecydował się objąć t
        > en urząd.
        > Przeceiż to nie no odpowiada za przygotowanie tej ustawy.

Przecież napisałem o vacatio legis..tej ustawy.
        • tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:07
          OK, ale wyraziłeś się z tak wielkim żalem, że w sejmie nie znalazła się wiekszość aby go odwołać, iż odniosłem wrażenie, że obarczasz go odpowiedzialnością za bałagan jaki powstał w związku z wprowadzeniem w życie ustawy.
      • lika78 Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 09:59
        On nie tylko odpowiada za przygotowanie tej ustawy. On, będąc jeszcze w SLD, był przecież przeciw niej.
        • tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:11
          Ano właśnie, słuszna uwaga. Był przeciw a chcą go odwołać, gdzie sens gdzie logika...
          • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:16
            tw_wielgus napisał:

> Ano właśnie, słuszna uwaga. Był przeciw a chcą go odwołać, gdzie sens gdzie log
            > ika...

Był przeciw jak był przeciw PO i Tuskowi.Teraz jest za. Wiatr się zmienił i chorągiewka zmieniła kierunek.
            On krytykował Kopacz za tę ustawę teraz tę sama ustawę wprowadził w życie i broni ja bardziej niż Jaruzelski socjalizmu.
            Jestem ciekawy czy ten facet przy goleniu patrzy w lustro.
            • tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:26
              A może wcale nie zmienił poglądów? Może jest krypto-opozycją wewnątrz rządu?
              • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:34
                tw_wielgus napisał:

> A może wcale nie zmienił poglądów? Może jest krypto-opozycją wewnątrz rządu?

Pan jest gównem w jedwabnych pończochach,powiedział Napoleon do Talleyranda.....
                Myślę,że analogia jest słuszna w odniesieniu do tego "doktora".
                • tw_wielgus Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:41
                  Oj tam. Młody, zdolny, niegdyś wschodząca nadzieja lewicy. Jak tylko opuścił szalupę to od razu na niego się wylewa kubły pomyj.
                  Miał prawo zmienić poglądy, Palikot zmienił, Hean zmienił i nikt ich z tego powodu tak ostro nie atakuje.
    • mariner4 Nikt kto w tej brudnej wodzie łapie 27.01.12, 09:56
      ryby, nie chce zmian. A pacjenci się nie liczą.
      To działa na zasadzie: "co by tu zmienić, aby wszystko zostało po staremu".
      Póki pacjent nie będzie podmiotem, będzie tak jak jest. Lekarzom z tym po prostu wygodnie. Oni chcą tylko więcej pieniędzy do systemu (i dla siebie). Ich zdaniem nieograniczony dostęp do środków jest panaceum.
      M.
    • psiogon Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:14
      Błędem jest wiązanie polityki boga- Tuska, partii i rządu z człowiekiem- nazwiskiem. Ostał się minister zdrowia i to jest problem. Minister zdrowia (nie jakiś Xsiński) MUSI ODEJŚĆ !. Za takie numery powinien z URZĘDU być odwołany przez Premiera (prawdziwego premiera przez P ). Tylko, że premier na wczasach :). Ma gość nosa, kiedy na wczasy wyjechać :). W tamtym roku też nie słyszał raportu bo "odpoczywał "
      • wachmistrz_soroka Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:18
        psiogon napisał:

> Błędem jest wiązanie polityki boga- Tuska, partii i rządu z człowiekiem- nazwis
        > kiem. Ostał się minister zdrowia i to jest problem. Minister zdrowia (nie jakiś
        > Xsiński) MUSI ODEJŚĆ !. Za takie numery powinien z URZĘDU być odwołany przez P
        > remiera (prawdziwego premiera przez P ). Tylko, że premier na wczasach :). Ma g
        > ość nosa, kiedy na wczasy wyjechać :). W tamtym roku też nie słyszał raportu bo
        > "odpoczywał "

Bo Donald ma wykupiony abonament na miesiąc styczeń. Nos też ma,coraz dłuższy mu się robi jak Pinokiu.
        • psiogon Re: Magia nazwisk 27.01.12, 10:24

>
          > Bo Donald ma wykupiony abonament na miesiąc styczeń. Nos też ma,coraz dłuższy m
          > u się robi jak Pinokiu.
          Dopóki dobrze zyje z lekarzami, może liczyć na fachową pomoc "plastyczną ". :).
    • haen2010 Jedno tylko z tego faktu wynika 27.01.12, 10:36
      Że jego zdolności aktorskie więcej punktów popularności platformie nie przysporzą.
      • zoil44elwer Re: Jedno tylko z tego faktu wynika 27.01.12, 11:17
        Kaczor Donald w PiaRze orzeł,w rządzeniu znacznie gorzej bo bo ten ptaszek(Pliszka) tylko swój ogonek chwalić może i stroić piórka.Taki miglanc spod trzepaka z gdańskiego podwórka.
    • kzet69 Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:37
      Spodziewałeś się innego wyniku głosowania???
      • wachmistrz_soroka Re: Arłukowicz się ostał 27.01.12, 10:45
        kzet69 napisał:

> Spodziewałeś się innego wyniku głosowania???

Nie, "Chincyki trzymaja sie mocno"...ale jednak słabną tylko 25 głosów przewagi.
        Może następnym razem wystarczy,bo dwóch będzie się musiało udać przed głosowaniem do WC?
    • aktazzacta był kosz z kwiatami? 27.01.12, 11:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka