Dodaj do ulubionych

Fachowcy....

17.02.12, 19:42
do palenia trawy i związków jednopłciowych.

"Pytania do Artura Bramory, przewodniczącego sejmowej komisji edukacji, nauki i młodzieży:
- Jakie przedmioty trzeba zdawać na maturze?
Artur Bramora: - Te, które powinniśmy zdać.
- Do którego roku życia mamy obowiązek szkolny?
A.B.: - Do którego życia mamy obowiązek szkolny?
- Do którego roku życia mamy obowiązek szkolny?
A.B.: - Mówimy o obowiązku szkolnym?
- Tak. O obowiązku szkolnym.
A.B.: (uśmiech) - Zaskoczyła mnie pani. Zbyt proste pytanie, żebym na nie odpowiedział.
- Czy można studiować dwa kierunki bezpłatnie?
A.B.: - Czy można studiować dwa kierunki bezpłatnie? Według pewnych informacji z prasy z wczorajszego dnia - tak.
Czy na wszystkich kierunkach studiów obowiązuje już tzw. system boloński?
A.B.: - Nie odpowiem na to pytanie.
- Bo pan nie wie?
A.B.: - Tego nie powiedziałem.
- A dlaczego pan nie odpowie na to pytanie?
A.B.: - A dlatego, że nie będę odpowiadał na wszystkie pytania.
Fragment programu "Czarno na białym" (TVN24)
www.tvn24.pl/12690,1735181,0,2,zbyt-proste-pytanie--zebym-na-nie-odpowiedzial,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Fachowcy.... 17.02.12, 19:50
      Optyk... to ten, co chałupy mchem optyka?
      • gat45 Re: Fachowcy.... 17.02.12, 19:53
        jak mchem, to optyk mechanik
        • ave.duce Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:15
          Mechnik? To Adam!
    • kzet69 Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:18
      Tu masz lepszego fachowca od nekrofilii i wieszania na latarniach...

"Tak jak trupy w Smoleńsku były dobre dla paru ludzi, tak i trupy w Afganistanie przydadzą się im, by dobrać się do władzy - mówi przewodniczący Komisji Obrony Narodowej Stefan Niesiołowski (PO) pod adresem postulujących o natychmiastowe wycofanie się polskich wojsk z Afganistanu. Kiedy wycofają się polskie wojska? - Aż Mułła Omar z całą bandą zadynda na jakiejś latarni - odpowiada Niesiołowski. "

konflikty.wp.pl/kat,1020347,title,Te-trupy-im-sie-przydadza-tak-jak-trupy-w-Smolensku,wid,14103785,wiadomosc_wideo.html
      • kzet69 Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:23
        I jeszcze jeden:
        "Z posiedzenia komisji finansów publicznych wyprosił przedstawicieli organizacji pracodawców. Obecność partnerów społecznych gwarantowana jest ustawowo.
        - Jest to karygodne zachowanie się przewodniczącego i całego kierownictwa komisji. Dlatego, że przypominam - bo być może jest to jeszcze nowy i niedoświadczony poseł i nie wiedział o tym, myślę tutaj o Panu prof. Rostatim. Wysłałem mu też zresztą ustawę o Komisji Trójstronnej wyraźnie pokazując, że mamy tutaj określone prawa i obowiązki związane właśnie z dyskusją na temat budżetu – informuje Andrzej Malinowski, Prezydent Pracodawców RP

List w tej sprawie dostała także od Pracodawców RP marszałek Sejmu, Ewa Kopacz."

www.newseria.pl/news/przewodniczacy_komisji,p189237712
        Fachowcy....
        • ploniekocica Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:28
          A uważasz, Kzecie, że te Twoje cytaty usprawiedliwią niewiedzę tego pana?
          To fajnie, że on nic nie wie, czy niefajnie? A może fajnie, bo inni też nie wiedzą czegoś tam?

Zaraz wyskoczysz z językiem nienawiści :)
          • kzet69 Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:48
            Problem polega na tym że TVN myli szefa komisji z ministrem. Szef komisji jest od organizowania pracy tejże komisji a nie od tworzenia ustaw. Więc brak wiedzy posła Rosatiego w temacie regulaminu obrad komisji, której przewodniczy, jest dużo bardziej szkodliwa dla komisji niż niedostatki merytorycznej wiedzy z zakresu problematyki omawianych ustaw.
            Na komisję posła Bramory nie trafiła do Marszałek żadna merytoryczna skarga.

I jeszcze jedno czemu to TVN ograniczyło swoją odpytkę do posłów RP, zapominając o POPiS-ie i SLD?

ps. prowadzący Czarno na Białym też się wykazał podstawowymi brakami wiedzy o organizacji pracy Sejmu twierdząc, że RP ma 4 przewodniczących komisji. W rzeczywistości ma ich tylko 2, czyli przyganiał kocioł garnkowi...
            • ploniekocica Re: Fachowcy.... 17.02.12, 20:58
              Nie.
              Po pierwsze nic nie usprawiedliwia Twojej metody zagadywania ewidentnych błędów członka Twojej ulubionej partii błędami członka innej, jakiejkolwiek partii. Bo to jest czysta idiotyczna propaganda rodem z PiS.
              Po drugie - to jest wiedza na poziomie podstawowym, poznanie jej to pięć minut przy komputerze. Gdyby ten pan się pomylił o rok np.przy obowiązku szkolnym to byłby błąd do wybaczenia, taki poziom ignorancji nie jest. Zadałam te same pytanie mojemu dziecku licealiście i miał trochę kłopotów przy odpowiedzi o dwóch kierunkach, ale jego starsza siostra nie miałaby wątpliwości, bo przestudiowała nową ustawę i studiuje dwa kierunki.
              Uważasz, że poseł RP nie musi posiadać takiej wiedzy, bo nie jest ministrem? Żartujesz chyba.

Po trzecie. Ja nie mam telewizora i gucio mnie obchodzi, co TVN robi i kogo przepytuje. Jakby przepytywali członków innych partii i tez by nie wiedzieli to usprawiedliwiłoby to ignorancję i bezczelność posła Palikota? Bezczelność, bo bezczelnie jest tego nie wiedzieć po prostu na takim stanowisku.
              • tw_wielgus Re: Fachowcy.... 17.02.12, 21:41
                To nie jest bezczelność a skrajne lekceważenie nas wyborców połączone z cynizmem w czystej formie. Poseł jeżeli nie ma odpowiednich kompetencji nie powinien być zgłaszany przez klub na przewodniczacego komisji. No chyba, że ma się wyborców głęboko w d.,, co akurat w przypadku tej partii wydaje mi się najbliższym prawdy wytłumaczeniem.
          • hawranekslonko Re: Fachowcy.... 17.02.12, 21:51
            Moze lepszy profesor Legutko ,starszy pan Giertych, pani Kempa,pan Blaszczak, pan Ziobro ?
            • tw_wielgus Re: Fachowcy.... 17.02.12, 21:53
              A co to ma do rzeczy?
              • hawranekslonko Re: Fachowcy.... 17.02.12, 22:05
                Wody nie zrobisz z piasku.
                • tw_wielgus Re: Fachowcy.... 17.02.12, 22:11
                  Niestety nie, z naciskiem na nie.
        • tw_wielgus Re: Fachowcy.... 17.02.12, 22:16
          kzet69 napisał:

> I jeszcze jeden:
          > "Z posiedzenia komisji finansów publicznych wyprosił przedstawicieli organizacj
          > i pracodawców....> "
          >
          Odpowiem Ci dowcipem wielce szanowny interlokutorze:
          W klinice położniczej uszczęśliwiony ojciec pochylając się nad swoim nowonarodzonym synkiem mówi pełen zachwytu:
          - Zobacz, kochanie! Widziałaś, jakiego wielkiego ptaszka ma?
          - Walerianie, nie kombinuj, nie kombinuj! Popatrz na jego oczy - są identyczne jak Twoje...

Zatem nie kombinuj Kazecie, nie kombinuj...
      • ave.duce Fachowiec z Kzeta > 17.02.12, 21:07
        odwraca kota ogonem niczym rasowy kaczysta.
        Skąd ten "orzeł" na czele komisji? Możesz odpowiedzieć?
        • kzet69 Re: Fachowiec z Kzeta > 17.02.12, 21:10
          Z wyboru jej członków, podobnie jak np. Niesiołowski na czele komisji obrony narodowej, zresztą taki fachowiec jak ty powinien wiedzieć jak wygląda procedura wyboru szefów komisji sejmowych.
          • ave.duce Re: Fachowiec z Kzeta > 17.02.12, 21:34
            A co ma do rzeczy Niesiołowski, którego - nota bene - nie trawię?
            Nie jestem fachowcem od regulaminu Sejmu RP, ale jeżeli ktoś w ramach parytetów partyjnych (?) staje na czele komisji, powinien choć trochę znać się na tym, czym owa komisja ma się zajmować.
            • ploniekocica Re: Fachowiec z Kzeta > 17.02.12, 21:58
              ave.duce napisała:

Nie jestem fachowcem od regulaminu Sejmu RP, ale jeżeli ktoś w ramach parytetów
              > partyjnych (?) staje na czele komisji, powinien choć trochę znać się na tym, c
              > zym owa komisja ma się zajmować.

A nawet jak się nie zna to powinien się czym prędzej poznać. Wiedza, której brakiem się skompromitował, to wiedza, którą posiada z 75% rodziców dzieci od gimnazjum w górę. Oraz same dzieci:)
      • tw_wielgus Re: Fachowcy.... 17.02.12, 21:37
        kzet69 napisał:

> Tu masz lepszego fachowca od nekrofilii i wieszania na latarniach...

Zazwyczaj jest tak że to poleca się tylko sprawdzonych fachowców. Widocznie miałeś okazję skoro rekomendujesz.

Btw... Czy uważasz za udany występ posła Ruchu Poparcia Palikota? Może jest tak że w tym ugrupowaniu nie liczą się kompetencje a jedynie skrupulatna gorliwość w popieraniu w/w.
        • piq przecież oni mają identyczną koncepcję partii... 18.02.12, 04:00
          ...jak Ruch Poparcia Jarosława, więc gorliwość w popieraniu w/w jest oczywistym kryterium.

No i jak sądzę ilość ciaćków załatwionych na kampanię, bo kompetencje mniej się liczą, gdy trzeba spłacać zobowiązania zaciągnięte wobec własnych działaczy w czasie wyborów.
    • losiu4 Re: Fachowcy.... 17.02.12, 23:41
      palikociarnia. Ech... A ten od chwytów ponizej pasa głosu czasem nie dał ostatnio?

Pozdrawiam

Losiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka