Dodaj do ulubionych

Reforma emerytalna a mundurówka

20.02.12, 11:47
Trwa ożywiona dyskusja w sprawie podniesienia wieku emerytalnego. Jest natomiast niesamowita cisza nad wiekiem emerytów mundurowych. Czy to nie jest dziwne? Tam przecież "najłatwiej" podnieść wiek emerytalny. A może reforma przewiduje, że mundurowi też będą pracować do 67 a nie do 35?
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 11:51
      Siłowe(mundurowe,tajne i dwupłciowe) ramiona reżimu muszą mieć przywileje,tak jak sędziowie i prokuratorzy.
      • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 12:04
        Ja tylko chcę pomóc premierowi i ministrowi Rostowskiemu. Ten oststni tak się teraz denerwuje.
    • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 13:33
      Szanowni internauci! Dlaczego taka cisza w tym temacie? Czyżby to był temat tabu?
    • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 18:04
      Swoim, tak ważnym, tematem chciałem sprawdzić czy na tym forum dyskutuje się o zasadniczych sprawach. Niestety, piszący tu internauci wolą bredzić o różnych bzdetach, uciekając od tematów ważnych i kontrowersyjnych. Szkoda bo z prądem płyną tylko martwe ryby.
      • wanda43 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 18:12
        Mozemy sobie gadac i psioczyc ile wlezie, a waadza i tak aparatu wladzy i ucisku nie ruszy. Najwyzej im przywilejow dolozy.
        • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 20.02.12, 18:40
          To może zakończyć się inaczej. Tak było z AKTA. Społeczny masowy, protest i okazuje się, że pan premier nie wie jake były ustalenia w negocjacjach i co kazał podisać. Z reformą emerytalną moze być podobnie . Trzeba tylko zdecydowanej postawy większości społeczeństwa.
    • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 22.02.12, 19:59
      Czemu lub komu służą te "negocjacje"?
    • douglasmclloyd Re: Reforma emerytalna a mundurówka 22.02.12, 21:22
      jastan1 napisał:

> Trwa ożywiona dyskusja w sprawie podniesienia wieku emerytalnego. Jest natomias
      > t niesamowita cisza nad wiekiem emerytów mundurowych. Czy to nie jest dziwne? T
      > am przecież "najłatwiej" podnieść wiek emerytalny. A może reforma przewiduje, ż
      > e mundurowi też będą pracować do 67 a nie do 35?

Pani w kasie PKP nie po to życiem za ciebie ryzykuje, żebyś jej wiek emerytalny podnosił.
      • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 23.02.12, 18:00
        często kupuję bilet pkp ale nigdy nie widziałem tam pani w mundurze.
    • axel-01 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 23.02.12, 09:21
      Ale z ciebie baran panie "jastan 1" masz wolny wybór i ty idź do służby mundurowej ale co mi wiadomo jełopów i debili nie przyjmują
      --
      • jastan1 Re: Reforma emerytalna a mundurówka 23.02.12, 17:58
        axel-01 w dyskusji - miałem nadzieję merytorycznej - napisał "co mi wiadomo jełopów i debili nie przyjmują"
        To mam nadzieję, ze napisałeś o osobie , nie o mnie. Pozdrawiam i prosze się przebadać - przed emeryturą.
        PS. Internet - to wspaniały wynalazek. Ma jednak wadę , ne sprawdza kto jełop lub debil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka