Dodaj do ulubionych

Które miasto jest najładniejsze.......?????

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.03.02, 20:32
A które najbrzydsze?
Moje typy:
Najbrzydsze-Katowice
Najładniejsze-Kraków\Wrocław
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrzejG Kibic? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:39
      Gość portalu: Paweł napisał(a):

> A które najbrzydsze?
      > Moje typy:
      > Najbrzydsze-Katowice
      > Najładniejsze-Kraków\Wrocław

Jeszcze Gdańsk i można zaśpiewać.

W pełni popieram.

• kimmjiki Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? 10.03.02, 21:54
      Najladniejsze - Krakow i Zamosc.
      Najbrzydsze - Warszawa.
    • Gość: U Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.gis.net 11.03.02, 00:29

> A które najbrzydsze?
      > Moje typy:
      > Najbrzydsze-Katowice

Miasta pomine.Najladniejsze sa wioski.Znam jedna taka. To w Polsce.

Najladniejsza na swiecie jest mala osada rybacka w Pln - Wsch. Brazylii- Cabedelo.(Niedaleko Joao Pesoa}

• Gość: ania Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.upc.chello.be 11.03.02, 00:44
        najpiekniejsza jest WARSZAWA !!! W Zamosciu bywalam czesto jest ladny jest
        perla polnocy ale Warszawa jest najpiekniejsza na swiecie!
    • Gość: GMR Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 09:26
      Lwów jest najpiękniejszym miastem polskim. Może jeszcze Kraków Zamość Gdańsk,
      A najbrzydsze? Oczywiście Łódź!!!!
      • Gość: Hania Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 195.217.253.* 11.03.02, 18:26
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> Lwów jest najpiękniejszym miastem polskim. Może jeszcze Kraków Zamość Gdańsk,
        > A najbrzydsze? Oczywiście Łódź!!!!

Lwow BYL miastem polskim. A teraz nie jest piekny - jest brudny, zaniedbany,
        biedny. Piekny BYL kiedys.
        Najladniejsza jest Warszawa. Ale tylko na swoj specyficzny sposob. Bardzo lubie
        Sopot, Krakow i Wroclaw.
        A najbrzydsze sa Katowice.
        • Gość: GMR Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 11:05
          Owszem, Lwów nie jest już polski ale nadal jest pieknym miastem albo należałoby
          powiedzieć znowu jest pięknym miastem. Byłem tam w zeszłym roku. Mówię ci
          jestem mile zaskoczony tym co zobaczyłem we Lwowie. Aczkolwiek ślady
          sowietyzacji są nadal widoczne to jednak widać że to miasto zaczyna odżywać
          nabierać blasku i kolorytu, zwłaszcza cenrum miasta. W ogóle wszystko to co
          wybudowano we Lwowie do 1939 roku jest piękne. Centrum Lwowa jest śliczne
          zostało ono wpisane na listę UNESCO w 1998 roku. Od tego momentu zaczęły się na
          szeroką skalę inwestycje renowacyjne. Dziś Lwów to największy plac renowacyjny
          w Europie. zabytki odzyskują dawny blask. To też miasto kobiet. Nie wiem tylko
          czy o to chodziło feministkom. Kobiety pracują a faceci od 40 roku w zwyż
          wałęsają się bez celu. Po raz pierwszy w życiu widziałem kobiety kładące asfalt
          na ulicy, kobietę-hydraulik czy obsługującą śmieciarkę, kierującą ciężarówką,
          nie mówiąc już o murarkach stolarkach itp. Oszem Haniu poza cenrtum to co
          zbudowali po 1945 roku sowieci rzeczywiście jest koszmarne ale starówka i
          cenrum jest nienaruszone. Lwów nie był zniszczony przez wojnę. Był tylko
          zaniedbany ale teraz tam się to szybko zmienia choć fakt faktem że ogrom
          zaniedbań jest duzy i jeszcze sporo czasu upłynie zanim sie pozbierają po tej
          sowieckiej okupacji. Podrawiam
          • Gość: PETRUS Re: ROMA, ROMA, ROMA IP: 150.108.160.* 14.03.02, 01:44
            ROMA TO ZNACZY "URBI" MOZE NAZYWAC SIE MIASTEM
            TO JEDYNE MIASTO NA SWIECIE I NAJPIEKNIEJSZ
            PETRUS ROMANUS
    • Gość: Jaceq Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 11.03.02, 18:02
      W całości - nie ma takich.

We fragmentach:
      1. Amsterdam
      2. Nowy Orlean
      3. Wenecja (gdyby Wenecjanie, koty, gołębie i turyści mieli tam zakaz wstępu).
      • Gość: Hania Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 195.217.253.* 11.03.02, 18:27
        Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> W całości - nie ma takich.
        >
        > We fragmentach:
        > 1. Amsterdam
        > 2. Nowy Orlean
        > 3. Wenecja (gdyby Wenecjanie, koty, gołębie i turyści mieli tam zakaz wstępu).

Nowy Orlean? Tylko dzielnica francuska, wedlug mnie.
        Co do Wenecji sie zgadzam :)
        Jednak z zagranicznych miast, najpiekniejsze dla mnie sa Praga i Florencja.
        • Gość: Paweł Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.02, 18:35
          Praga rzeczywiście jest piękna. Szkoda,że my nie mamy takich miast.
          • Gość: Hania Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 195.217.253.* 11.03.02, 18:38

> Praga rzeczywiście jest piękna. Szkoda,że my nie mamy takich miast.

Oj, szkoda, szkoda.... I ciagle sie cos tam remontuje, czysci, sprzata. I tyle
            jest milych knajpek, uliczek, skwerow, zaulkow. Naprawde, bardzo lubie Prage.
        • Gość: Jaceq Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 11.03.02, 19:52
          Gość portalu: Hania napisał(a):

> Nowy Orlean? Tylko dzielnica francuska, wedlug mnie.

Jasne, że tylko Vieux Carre. To mój hit nr 1. Tak powinno budować się miasta.

> Co do Wenecji sie zgadzam :)
          > Jednak z zagranicznych miast, najpiekniejsze dla mnie sa Praga i Florencja.

Też jasne. I Budapest i inne. Gdańsk. Lubię miasta 'otwarte' na wodę. Nie tak, jak Wawa, moim zdaniem
          'wypięta' na Wisłę. Lubię ją, tam się urodziłem, spędziłem 25 lat, ale wielu rzeczy nie rozumiem.
          • Gość: Hania Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 195.217.253.* 11.03.02, 19:55
            Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> Gość portalu: Hania napisał(a):
            >
            > > Nowy Orlean? Tylko dzielnica francuska, wedlug mnie.
            >
            > Jasne, że tylko Vieux Carre. To mój hit nr 1. Tak powinno budować się miasta.
            >
            > > Co do Wenecji sie zgadzam :)
            > > Jednak z zagranicznych miast, najpiekniejsze dla mnie sa Praga i Florencja
            > .
            >
            > Też jasne. I Budapest i inne. Gdańsk. Lubię miasta 'otwarte' na wodę. Nie tak,
            > jak Wawa, moim zdaniem
            > 'wypięta' na Wisłę. Lubię ją, tam się urodziłem, spędziłem 25 lat, ale wielu rz
            > eczy nie rozumiem.

To tak jak ja! A najbardziej dewastacji i zaniedbywania skarpy warszawskiej. Na
            plaskim Mazowszu taki malowniczy element i tak zaniedbany kompletnie.
            Ale bardzo lubie Warszawe.
            Budapeszt? Niby piekny, ale jakos za serce nie chwyta, tak jak np. Praga.

• Gość: Jaceq Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 11.03.02, 21:06
              Gość portalu: Hania napisał(a):

> To tak jak ja! A najbardziej dewastacji i zaniedbywania skarpy warszawskiej. Na
              > plaskim Mazowszu taki malowniczy element i tak zaniedbany kompletnie.
              > Ale bardzo lubie Warszawe.
              > Budapeszt? Niby piekny, ale jakos za serce nie chwyta, tak jak np. Praga.
              >
              Budapeszt zyskuje po zmroku.
    • Gość: grogreg Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.univ.szczecin.pl 11.03.02, 18:20
      Te ktore znam.

Najladniejszy Gdansk.
      Najbrzydsze Lodz.
      • Gość: Paweł Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.02, 18:25
        Z mniejszych miast bardzo ładne jest Bielsko-Biała.
        • Gość: mn Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.02, 18:33

> Z mniejszych miast bardzo ładne jest Bielsko-Biała.

To prawda

Moje typy: najładniejsze: Kraków i Wrocław, za granicą Praga i Freiburg (z tych
          mniejszych).
          Najbrzydsze: Łódź i Katowice

mn
          • Gość: mn Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.02, 19:54
            Gość portalu: mn napisał(a):

> Gość portalu: Paweł napisał(a):
            >
            > > Z mniejszych miast bardzo ładne jest Bielsko-Biała.
            >
            > To prawda
            >
            > Moje typy: najładniejsze: Kraków i Wrocław, za granicą Praga i Freiburg (z tych
            >
            > mniejszych).
            > Najbrzydsze: Łódź i Katowice
            >
            >
            > mn

Zapomniałbym: do zdecydowanie brzydkich jeszcze dodać musze Poznań, a do ładnych
            Gdańsk. Z mnejszych miejscowości na pewno bardzo się zmienił ostatnio na lepsze
            Tarnów, ale nie na tyle, by wejść do czołówki.
            Specyficzna jest Warszawa. Obiektywnie jako całość brzydka, ale z wieloma
            naprawdę ładnymi miejscami. Ja na przykład lubię Warszawę.

Z zagranicznych jeszcze Edynburg. !!!

mn
            • Gość: Jurek Do MN IP: 212.162.228.* 12.03.02, 10:22

> Gość portalu: mn napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Paweł napisał(a):
              > >
              > > > Z mniejszych miast bardzo ładne jest Bielsko-Biała.
              > >
              > > To prawda
              > >
              > > Moje typy: najładniejsze: Kraków i Wrocław, za granicą Praga i Freiburg (z
              > tych
              > >
              > > mniejszych).
              > > Najbrzydsze: Łódź i Katowice
              > >
              > >
              > > mn
              >
              > Zapomniałbym: do zdecydowanie brzydkich jeszcze dodać musze Poznań, a do ładnyc
              > h
              > Gdańsk. Z mnejszych miejscowości na pewno bardzo się zmienił ostatnio na lepsze
              >
              > Tarnów, ale nie na tyle, by wejść do czołówki.
              > Specyficzna jest Warszawa. Obiektywnie jako całość brzydka, ale z wieloma
              > naprawdę ładnymi miejscami. Ja na przykład lubię Warszawę.
              >
              > Z zagranicznych jeszcze Edynburg. !!!
              >
              > mn

Ktos, kto uwaza Poznan za brzydkie miasto, albo nigdy tam nie byl, albo nie jest
              obiektywny, albo tez nie zna sie w ogole na architekturze.
              Pozdro
              • Gość: do Jurka Re: Do MN IP: *.law.uj.edu.pl 13.03.02, 14:03
                Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Ktos, kto uwaza Poznan za brzydkie miasto, albo nigdy tam nie byl, albo nie jes
                > t
                > obiektywny, albo tez nie zna sie w ogole na architekturze.
                > Pozdro

W Poznaniu byłem wiele razy, na architekturze dosyć się znam, staram się zawsze
                być obiektywny, choć w tym akurat wątku chodzi chyba raczej o subiektywne
                odczucia. Poznań uważam za bardzo brzydkie miasto, w każdym razie zawsze na mnie
                robi nieprzyjemne wrażenie.
                Zwróć uwagę, że nie jestem jedynym dyskutantem w tym wątku, który zaliczył Poznań
                do brzyydkich miast, choć są i tacy (tu przejawia się mój obiektywizm, że to
                zauważam ;), którzy go uważają za ładne miasto.

Pozdro

mn

• Gość: Gapcio Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 18:53
      W Polsce najładniejszy Kraków,do końca brzydkich miast nie ma ,każde ma coś do
      zaoferowania Lódż jest niepiękna i Poznań nie za bardzo.
      Na świecie najładniejsza stara część Hawany,a najbrzydsza Kalkuta tam przy
      wielkich chęciach nie da się znależć nic ładnego.
      • Gość: Jurek Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 212.162.228.* 11.03.02, 19:32
        Najladniejsze w Polsce: Krakow, Poznan, Gdansk, Wroclaw i chyba Warszawa (moze
        nie jest najpiekniejsza ale ma specyficzny, sobie tylko wlasciwy klimat ktory
        bardzo lubie).
        Najladniejsze za granica z tych ktore znam: Praga (jest to wg. mnie
        najladniejsze miasto na swiecie), Wieden, Paryz, Budapeszt i jezeli chodzi o
        nowoczesna architekture to zdecydowanie Berlin.....Londyn bylby ladny gdyby nie
        ohydne wiezowce ktorymi go zeszpecono bezpowrotnie w latach 60-tych i 70-tych
        oraz potworny brud na ulicach, Amsterdam ma wspaniala stara architekture, ale
        brod i wszechobecne graffiti go niestety w moich oczach dyskwalifikuje.
        Najbrzydsze w Polsce: Katowice, Lodz
        Najbrzydsze za granica z tych ktore znam: Los Angeles (jest to chyba klasyczny
        synonim brzydoty i tego jak nie powinno wygladac miasto), Detroit i zdecydowana
        wiekszosc miast amerykanskich.
        Pozdro
        • Gość: Jaceq Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.ppp.szeptel.net.pl 11.03.02, 20:02
          Zapomniałem o miasteczkach. Ich urok (jednostkowy) często-gęsto przewyższa blichtr 'metropolii. W
          Niemczech, w najładniejszym moim zdaniem landzie Rheinland-Pfalz jest starożytne miasteczko Worms.
          Dalej na zachód, w rejonie winiarskim jest urocze (może dlatego, że trochę zapomniene) uzdrowisko Bad
          Duerkheim. A w Polsce? Kazimierz, sporo lat temu. Wogle, gdyby nie turyści, byłoby o wiele piękniej.
        • Gość: AHA Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 194.92.239.* 12.03.02, 10:25
          Najwyrazniej nie byles w San Francisco. TO jest dla mnie miasto-perla w USA. Z
          polskich miast najladniesza jest moja ukochana Warszawa, oczywiscie.
          • Gość: Jurek Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 212.162.228.* 12.03.02, 13:18
            Gość portalu: AHA napisał(a):

> Najwyrazniej nie byles w San Francisco. TO jest dla mnie miasto-perla w USA. Z
            > polskich miast najladniesza jest moja ukochana Warszawa, oczywiscie.

Zgadzam sie , ze jest to najladniejsze miasto w USA, aczkolwiek nie moze sie
            nawet rownac z najladniejszymi miastami w Europie.
            Pozdro
      • Gość: wędkarz Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.pp.rzeszow.pl 11.03.02, 20:13
        Ech, ludzie..pojęcie piękna jest względne. Po co Wam te wielkie miasta ?
        Musicie dziennie wchłonąć ten jaikiś tam procent metali ciężkich i Tablicy
        Mendelejewa ?
        Dla mnie najpiękniejszy jest Frysztak, teraz wieś, kiedyś miasto, ale:
        piękny,zabytkowy kościół na wielkiej górze, widoczny z daleka,
        -"przełom Wisłoka"-coś wspaniałego dla wędkarzy (chociaż ryb "tak sobie"),
        -super czyste powietrze, jakiego gdzie indziej nie znajdzicie (każda "modna"
        miescowość to milion aut, frytki i inne duperele, a tu spokój, jak w raju),
        mili, wspaniali ludzie, rewelacyjnie niskie ceny kwater,
        -w pobliżu kupa zabytków-kwatera Hitlera (Stępina, Strzyżów), zamek z "Zemsty"
        Fredry (Kamieniec-Odrzykoń),Prządki (przepiękny szereg skał), dorzucę jeszcze
        muzeum Łukasiewicza, Konopnickiej no i przepiękne tereny (wszak to "prawie"
        Bieszczady) i wiele, wiele innych fajnych rzeczy,
        -no i te "kolorowe jarmaki" co-czwartkowe, jakby żywcem z piosenki; dokładnie
        na wielkiej górze bicie dzwonu, blaszane zegarki też się zdarzają, szkoda
        tylko, że to za sprawą ogromnej biedy, która dotknęła tę okolicę po przemianach
        ustrojowych...Ale to już zupełnie inny temat.

Jeśli chcecie odwiedzić ładną okolicę, ale bez tłumów, kolejek po byle co,
        horendalnych cen, wrzasków i tłumów - poleam Frysztak i okolice w
        woj.Podkarpackim.
    • Gość: mn proponuję 8 kategorii IP: *.law.uj.edu.pl 11.03.02, 20:05

> A które najbrzydsze?
      > Moje typy:
      > Najbrzydsze-Katowice

Aaaażeby to troszę uporządkować - proponuję kategorie:

1. najładniejsze w Polsce
      2. najładniejsze małe w Polsce
      3. najładniejsze zagraniczne
      4. najładniejsze małe zagraniczne

5. najbrzydsze polskie
      6. najbrzydsze małe polskie
      7. najbrzydsze zagraniczne
      8. najbrzydsze małe zagraniczne.

Wówczas moje typy takie:

1. Kraków, Wrocław
      2. Bielsko-Biała
      3. Praga, Edynburg
      4. Freiburg i.Br.

5. Łódź, Katowice
      6. ?
      7. amerykańskie
      8. Żylina

mn

• Gość: Hania Re: proponuję 8 kategorii IP: 195.217.253.* 11.03.02, 20:26

>
        > > A które najbrzydsze?
        > > Moje typy:
        > > Najbrzydsze-Katowice
        > > Najładniejsze-Kraków\Wrocław
        >
        > Aaaażeby to troszę uporządkować - proponuję kategorie:
        >
        > 1. najładniejsze w Polsce
        > 2. najładniejsze małe w Polsce
        > 3. najładniejsze zagraniczne
        > 4. najładniejsze małe zagraniczne
        >
        > 5. najbrzydsze polskie
        > 6. najbrzydsze małe polskie
        > 7. najbrzydsze zagraniczne
        > 8. najbrzydsze małe zagraniczne.
        >
        > Wówczas moje typy takie:
        >
        > 1. Kraków, Wrocław
        > 2. Bielsko-Biała
        > 3. Praga, Edynburg
        > 4. Freiburg i.Br.
        >
        > 5. Łódź, Katowice
        > 6. ?
        > 7. amerykańskie
        > 8. Żylina
        >
        > mn
        >

1. Warszawa, Krakow, Wroclaw
        2. Sopot, Mielnik, Drohiczyn
        3. Praga, Florencja
        4. San Gimignano
        5. Katowice
        6. Pruszkow, Lomianki
        7. Houston
        8. Frankfurt nad Odra.

• Gość: GMR Re: proponuję 8 kategorii IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 11:22
          > > 1. najładniejsze w Polsce
          > > 2. najładniejsze małe w Polsce
          > > 3. najładniejsze zagraniczne
          > > 4. najładniejsze małe zagraniczne
          > >
          > > 5. najbrzydsze polskie
          > > 6. najbrzydsze małe polskie
          > > 7. najbrzydsze zagraniczne
          > > 8. najbrzydsze małe zagraniczne.
          > >
          moje typy:
          > >
          > > 1. Kraków, Wrocław, Toruń
          > > 2. Zamość, Sopot, Zakopane
          > > 3. Praga, Moskwa, Paryż, Londyn, Stambuł,
          > > 4. Wenecja, Lwów
          > >
          > > 5. Łódź, Katowice, Sosnowiec
          > > 6. Swarzędz, Choszczno i w ogóle miatseczka na terenach po PGRach
          > > 7. Kaliningrad
          > > 8. Zittau i w ogóle miasteczka poenerdowskie
      • miriam_73 Re: proponuję 8 kategorii 11.03.02, 21:02
        Aaaażeby to troszę uporządkować - proponuję kategorie:
        >
        > 1. najładniejsze w Polsce - Kraków i Olsztyn
        > 2. najładniejsze małe w Polsce - nie wiem - może Kazimierz
        > 3. najładniejsze zagraniczne - Praga, Stara Jerozolima, Barcelona
        > 4. najładniejsze małe zagraniczne - Rothenbug o.d.Tauber, Taize
        >
        > 5. najbrzydsze polskie - oops
        > 6. najbrzydsze małe polskie -
        > 7. najbrzydsze zagraniczne -
        >chyba trudno mi coś tutaj wybrać.
        >

• Gość: Paweł Re: proponuję 8 kategorii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.03.02, 21:18

>
        > > A które najbrzydsze?
        > > Moje typy:
        > > Najbrzydsze-Katowice
        >
        >
        >
        > 5. najbrzydsze polskie
        >
        >
        > 1. Kraków, Wrocław
        > 2. Bielsko-Biała
        > 3. Praga, Edynburg
        > 4. Freiburg i.Br.
        >
        > 5. Łódź, Katowice
        > 6. ?
        > 7. amerykańskie
        > 8. Żylina
        >
        > mn
        >

1. Kraków , Wrocław
        2. B-B, Zakopane(mimo szystko, podoba mi się)
        3. Praga, Wiedeń.
        4. Eichstaet(nie umię zrobić umlautu)
        5. Katowice
        6. Ruda Śląska(gorzej niż w Katowicach)
        7. ?
        8. ?
      • Gość: smk Re: proponuję 8 kategorii IP: *.kki.krakow.pl 12.03.02, 08:16

>
        > > A które najbrzydsze?
        > > Moje typy:
        > > Najbrzydsze-Katowice
        >
        >
        >
        > 5. najbrzydsze polskie
        >
        >
        > 1. Kraków, Wrocław
        > 2. Bielsko-Biała
        > 3. Praga, Edynburg
        > 4. Freiburg i.Br.
        >
        > 5. Łódź, Katowice
        > 6. ?
        > 7. amerykańskie
        > 8. Żylina
        >
        > mn
        >

1. Kraków
        2. B-B, Toruń (nie cały ;)
        3. Florencja, Bolonia, Paryż, jednak Londyn
        4. ?
        5. Poznań, aglom. górnośl., Bydgoszcz
        6. j.w., Kielce
        7. ?
        8. ?
        • d_nutka Re: proponuję 8 kategorii 12.03.02, 09:52
          a ja uważam, że najładniejsze miasto to te, które ma najładniejszych
          mieszkańców.
          i po co ta cała licytacja i kategorie.
          wystarczy jedna. PIĘKNE MIASTO-PIĘKNI LUDZIE lub odwrotnie. Co kto woli.
          :)))
          • Gość: @3 Re: proponuję 1kategorię IP: *.port.gdynia.pl 12.03.02, 10:49
            d_nutka napisał(a):

> a ja uważam, że najładniejsze miasto to te, które ma najładniejszych
            > mieszkańców.
            > i po co ta cała licytacja i kategorie.
            > wystarczy jedna. PIĘKNE MIASTO-PIĘKNI LUDZIE lub odwrotnie. Co kto woli.
            > :)))

• Gość: Wars Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 157.25.128.* 12.03.02, 11:35
      No wiec po kolei:
      Kalisz
      Wrocław,
      Kazimierz Dolny,
      Sopot,
      Gdańsk,
      Gdynia,
      Poznań,
      Legnica,
      Pułtusk,
      Lublin,
      Kozłówka,
      Puławy,
      Borowski Las,
      Częstochowa,
      Kraków,
      Wadowice,
      Wieliczka,
      Korbielów,
      Szczecin,
      Opinogóra,
      Jelenia Góra,
      Stare Jabłonki,
      WARSZAWA,
      Berlin,
      Clermont-Ferrand,
      Paryż,
      Amsterdam,
      Bruksela,
      Brugge,
      Brema,
      Ryga,
      Tallin,
      Helsinki,
      Avinion,
      Marsylia,
      Cannes,
      St. Tropez,
      Bukareszt,
      Konstanca,
      Mamaja,
      Frankfurt,
      Tuluza,
      Bayonne,
      Biarittz,
      St. Jean de Luz,
      San Sebastian,
      Bilbao,
      Zimaja,
      Blois,
      Chambord,
      Chartres,
      Vandomes,
      Lourdes,
      Wersal,
      Bratysława,
      Wiedeń,
      Lyon,
      Grenoble,
      Basssano del Grappa,
      Wenecja,
      Monte Carlo,
      Werona,
      Tulon,
      Praga,
      Kutna Hora,
      Koln,
      Le Lavandou,
      Brest,
      Carnac,
      Mont St. Michael,
      Poczdam,
      Bardejowskie Kupele,
      Bardejów,
      Chambery,
      Guascala,
      Gualtiera,
      Piazenza
      • Gość: marek Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.client.attbi.com 12.03.02, 15:10
        Najladniejsze w Polsce : Gdansk, Zamosc
        Najbrzydsze w Polsce : Lodz, Poznan

Najladniejsze na swiecie : Vancouver, Capetown
        Najbrzydsze na swiecie : Kalkuta

Najladniejsze miasto z najladniejszymi mieszkankami : Kijow, Cali (Kolumbia)
        • Gość: J Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: 212.162.228.* 12.03.02, 19:08
          Najladniejsze w Polsce: Poznan (bezapelacyjnie najpiekniejszy rynek z
          najpiekniejszym ratuszem, przepiekna zabudowa z przelomu wiekow, tego nie ma
          ani Krakow ani Gdansk), Krakow, Wroclaw, Gdansk, Leszno
          Najbrzydsze w Polsce: Katowice, Wloclawek, Bydgoszcz, Gliwice, Zabrze
          Najladniejsze za granica: Praga, Wieden (Vancouver jest ladny ale tylko jak na
          warunki amerykanskie, nie ma startu do ladniejszych miast Europy)
          Najbrzydsze za granica: miasta amerykanskie, zarowno te w USA jak ite w Kanadzie
    • Gość: kafka Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.02, 01:44
      najpiekniejsze: zdecydowanie Warszawa (jak sie ja juz pozna to nie ma
      watpliwosci)
      najbrzydsze: ciezko powiedziec...z tego co slyszalem i widzialem to moze to byc
      ktores z miast slaskich, tudziez Lodz lub Poznan...chociaz w tych pierwszych
      bylem tylko przejazdem, natomiast to co widzialem w Lodzi to nawet mi sie
      podobalo a Poznan nie podobal mi sie zbytnio ale za duzo to tez go nie widzialem
    • exxon Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? 13.03.02, 10:29
      Wg mnie najladniejsze w Polsce z duzych miast sa Krakow i Gdansk. Do tej dwojki
      bardzo szybko zbliza sie Wroclaw.
      Warszawa jest ladna tylko w pewnej czesci. Niestety za mocno zmasakrowana przez
      komune.

Najbrzydsze beda miasta Gornego Slaska (Katowice) i Poznan. Nie znam Lodzi.

• Gość: LilSnake Re: Które miasto jest najładniejsze.......????? IP: *.i4.auc.dk 14.03.02, 20:46
      Najbrzydsze

Polska:
      duze: Poznan (oprocz Starego Miasta), Lodz
      mniejsze: Wloclawek, Koszalin

Najladniejsze

Polska:
      duze: Bydgoszcz, Wroclaw, Krakow
      mniejsze: Torun, Sopot, Swinoujscie

Zagranica:
      duze: Kopenhaga, Ryga, Antwerpia
      mniejsze: Verona, Asyz, Brugia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się