silesiusmonachijski42 A. Kolakowski "Przysiega"; Chwala Zolnierzom Wykle 01.03.12, 22:05 tym! www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=klmHYu4BaAQ Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 NSZ: piosenka 01.03.12, 22:07 www.youtube.com/watch?v=BhjRxWueVFU&feature=related silesiusmonachijski42 napisał: > tym! > > www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=klmHYu4BaAQ Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Nestor Polonii Monachijskiej: Andrzej Dalkowski 01.03.12, 22:11 www.polonikmonachijski.de/55854/153652.html Wszyscy jestesmy tutaj z Niego dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 [...] 01.03.12, 22:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Cześć 01.03.12, 22:48 ich ofiarom: Bubakiewicz (Buhakiewicz) Edward, lat 18. 28 czerwca 1946 r. bojówka NSZ "Jodły" w Kozłowie, powiat Radom, wykręciła mu dłonie do tyłu, połamała ręce i żebra, zmiażdżyła twarz i skórę na ciele pocięła nożami (str. 146). Chilimoniuk Jan, ur. w maju 1920 r., były żołnierz AL, referent PUBP we Włodawie. Ranny podczas obrony napadniętego posterunku MO w Sosnowicy. Ujęty i rozbrojony przez bojówkę poakowską "Jastrzębia". Rannego bojówkarze wrzucili do palącego się budynku posterunku i spalili żywcem w nocy z 1 na 2 czerwca 1945 r. (str. 21). Demczuk Aleksy, porucznik, ur. 14 czerwca 1917 r., były żołnierz AL, zastępca komendanta powiatowego MO w Chełmie Lubelskim. Skrytobójczo postrzelony na ulicy w Chełmie Lubelskim przez bojówkę NSZ w godzinach wieczornych 10 października 1944 r. Ciężko rannego przewieziono do miejscowego szpitala. 17 października 1944 r. przyszło do szpitala dwóch cywili i rannego dobili w obecności jego żony. Następnie zastrzelili jego żonę (str. 27). Fortuna Tadeusz, lat 32 - robotnik Fabryki Sztucznego Jedwabiu w Chodakowie. 13 grudnia 1946 r. uprowadzony na szosie między Mińskiem Mazowieckim a Sokołowem Podlaskim przez bojówki WiN "Bartosza" i "Rekina", a następnie zarąbany siekierą w Kamieńczyku (str. 146). Kliszcz Alfred, ur. 25 marca 1923 r., były żołnierz GL-AL, funkcjonariusz posterunku MO w Skierbieszowie, powiat Zamość. Poległ w walce z bojówkami poakowskimi "Podkowy", "Pingwina" i "Urszuli" podczas napadu na jego dom 25 marca 1945 r. Podczas tego napadu bojówkarze zastrzelili też jego żonę Danutę, lat 20, będącą w ostatnim miesiącu ciąży, którą przed zastrzeleniem zgwałcili, oraz 4-letnią Lucynę Kliszcz, córkę jego kuzynki (str. 56). Pabianek Karol, ur. 24 października 1898 r., były żołnierz AL, robotnik Fabryki Sztucznego Jedwabiu w Chodakowie, powiat Sochaczew. Uprowadzony przez bojówki WiN "Bartosza" i "Rekina" na szosie między Mińskiem Mazowieckim i Sokołowem Podlaskim, a następnie bestialsko zamordowany siekierami w Kamieńczyku 13 grudnia 1946 r. Porąbane zwłoki wrzucono do przerębli na Bugu. Wyłowiono je 17 grudnia 1946 r. (str. 90). Pałczyński (Połczyński) Zygmunt, plutonowy podchorąży przed 1939 r., ur. 24 sierpnia 1915 r., uczestnik kampanii wrześniowej, były żołnierz AK i AL, uczestnik powstania warszawskiego, referent PUBP w Sycowie. Ciężko ranny w walce z bojówką NSZ "Otta" pod wsią Wioska 7 lutego 1946 r. Ujęty i poddany torturom. Mimo mrozu rozebrano go do naga. Połamano mu ręce, nogi, żebra, ponacinano skórę na plecach ostrym narzędziem, zmiażdżono twarz. Po torturach dobity strzałami z pistoletu przez "Jadzię" łączniczkę i kochankę "Otta" (str. 92). Sienkiewicz Wiktor, ur. 25 grudnia 1903 r., zasłużony działacz ludowy, przed wojną członek ZMW "Wici" i SL, w okresie okupacji żołnierz AL, po wyzwoleniu wiceprezes Zarządu Powiatowego SL i starosta powiatowy w Wieluniu. Zastrzelony we własnym mieszkaniu przez bojówkę NSZ 25 grudnia 1945 r. Sprawcy morderstwa udawali kolędników. Gdy Sienkiewicz otworzył im drzwi do mieszkania, jeden z nich wyciągnął pistolet i ugodził go czterema kulami (str. 109). Solis Tomasz, ur. 20 kwietnia 1900 r., były żołnierz AL, rolnik, wójt gminy Żmijowiska, powiat Opole Lubelskie. Zamordowany przez bojówkę "Orlika" wraz z żoną Bronisławą i córką Jadwigą (studentką UMCS w Lublinie) 25 września 1945 r. (str. 115). Wróbel Jerzy, ur. 23 czerwca 1926 r., były żołnierz AL, komendant posterunku MO w Kazanowie, powiat Zwoleń. Zatrzymany w lesie koło wsi Struga między Ciepielowem a Kazanowem razem z żoną Jadwigą przez bojówkę WiN 16 maja 1946 r. Wracali od rodziny. Najpierw dotkliwie go pobito i zmuszono do zjedzenia legitymacji służbowej. Następnie przywiązano go do drzewa, żeby oglądał, jak bojówkarze znęcają się nad jego żoną będącą w zaawansowanej ciąży. Na jego oczach ją zgwałcili, po czym połamali jej ręce i nogi, a w końcu ostrym narzędziem rozcięli brzuch, żeby oglądać, jak wygląda niedonoszony płód. Kiedy nie dawała już oznak życia, w podobny sposób torturowano jego i zamordowano. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Jakbym czytal "Trybune Ludu"; tekst pewnie napisal 01.03.12, 23:17 wicenaczelny Ozjasz Szechter? mietowe_loczki napisała: > ich ofiarom: > > Bubakiewicz (Buhakiewicz) Edward, lat 18. 28 czerwca 1946 r. bojówka NSZ "Jodły > " w Kozłowie, powiat Radom, wykręciła mu dłonie do tyłu, połamała ręce i żebra, > zmiażdżyła twarz i skórę na ciele pocięła nożami (str. 146). Chilimoniuk Jan, > ur. w maju 1920 r., były żołnierz AL, referent PUBP we Włodawie. Ranny podczas Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki No więc która z tych rzeczy 01.03.12, 23:19 nie wydarzyła się naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Sa tak samo "prawdziwe", jak 2 tys. Zydow 01.03.12, 23:25 spalonych w jednej stodole w Jedwabnym; a kiedy prof Strzembosz domagal sie przeprowadzenia ekshumacji ofiar (zeby udowodnic klamstwa tych wszystkich antypolskich Grossow), to nagle okaazalo sie, ze nie wolno; dlaczego? ano bano sie ujawnic prawde; i podobnie jest tutaj mietowe_loczki napisała: > nie wydarzyła się naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki ale nie zmieniaj tematu 01.03.12, 23:27 Wątek nie jest o Jedwabnem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Nie zmieniam tematu; pokazuje pewna metologie klam 01.03.12, 23:30 stwa mietowe_loczki napisała: > Wątek nie jest o Jedwabnem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki To nie jest pokazywanie 01.03.12, 23:36 żadnej metodologii, tylko próba zmiany niewygodnego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Zygmunt Bauman katem Zolnierzy Wykletych 01.03.12, 23:15 Dobrze, ze Pospieszalski to pokazal; podejrzewam, ze za chwile zacznie sie wrzask obroncow tego "etyka" i "filozofa", a de facto oficera sowieckich sluzb specjlanych i kata Zolnierzy Wykletych silesiusmonachijski42 napisał: > mordowala ich i maltretowala, i nigdy nie zostala sprawiedliwie osadzona > > www.youtube.com/watch?v=UcMAPavZ3ac > Corka generala Nila zawsze podkreslala, zee wsrod opraawcow i mordercow Jej Ojc > a nie bylo nikogo o narodowosci polskiej > > elear.salon24.pl/41054,general-fieldorf-wciaz-lezy-na-smietniku > I co? Czy kogos tak naprawde uczciwie osadzono i skazano??. A dzisiaj ddzieci i > wnuki baandytow i oprawcow probuja nas uczyc, czym, jest "demokracja"! Szlag c > zlowieka trafia! Zwyczajna obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 02.03.12, 19:25 “Przewodnik po królestwie wolności” Michała Cichego w “Gazecie Wyborczej”: "Po jakichś trzech miesiącach poszedłem do Związku Patriotów Polskich i poprosiłem o przeniesienie do polskiego wojska. Załatwił mi to Marian Naszkowski, późniejszy generał, za co zawsze będę mu wdzięczny. Pojechałem do Sum na Ukrainie, gdzie formowała się 2 Armia, i trafiłem do 6 Pułku Artylerii Lekkiej w 4 Dywizji Piechoty. W 1945 roku zostałem ranny w Kołobrzegu, ale na 1 maja wypisałem się na własną prośbę ze szpitala z grupą kolegów i jeszcze zdążyliśmy do Berlina. A potem cała 4 Dywizja została wcielona do KBW, czyli Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego. Byłem w Zarządzie Politycznym. Uczyłem oficerów od propagandy, jak mają prowadzić pogadanki z żołnierzami." www.ipn.gov.pl/ftp/pdf/biuletyn6_65.pdf "Wynika z nich, że w latach 1945–1953 Bauman był oficerem Korpusu Bezpieczeństwa Wewnętrznego." Cyngle Pospieszalski i Stankiewicz nie powiedzieli niczego nowego. silesiusmonachijski42 napisał: > Dobrze, ze Pospieszalski to pokazal; podejrzewam, ze za chwile zacznie sie wrza > sk obroncow tego "etyka" i "filozofa", a de facto oficera sowieckich sluzb spec > jlanych i kata Zolnierzy Wykletych Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 02.03.12, 20:05 Co nie zmienia faktu, ze Bauman byl lajdakiem; zawsze warto o tym przypominac, tym kiedy ktos taki otwiera konkrees kultury polskiej; mike.recz napisał: > Cyngle Pospieszalski i Stankiewicz nie powiedzieli niczego nowego. > > silesiusmonachijski42 napisał: > > > Dobrze, ze Pospieszalski to pokazal; podejrzewam, ze za chwile zacznie si > e wrza > > sk obroncow tego "etyka" i "filozofa", a de facto oficera sowieckich sluz > b spec > > jlanych i kata Zolnierzy Wykletych Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 02.03.12, 20:11 silesiusmonachijski42 napisał: Co nie zmienia faktu, ze Bauman byl lajdakiem; Możesz to uzasadnić? zawsze warto o tym przypominac, tym kiedy ktos taki otwiera konkrees kultury polskiej; Taki czyli jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 02.03.12, 21:01 Stalinowski lajdak, ktoremu nigdy nie przyszlo do glowy, zeby sie uczciwie rozliczyc ze swoja lajdacka przeszloscia; za to pretenduje do nazywania swojego podlego jestestwa terminami typu "etyk" czy "filozof"; i to jest szczegolnie odrazajace, bo deprecjonuje zarowno znaaczenia tych slow, jak i pewnego etosu, ktory jest do osoby etyka czy filozofa pprzypisany; postawa Baumana jest zaprzeczenieem jaakiegolwiek etosu.. Fakt, ze minister Zdrojewski powierzyl takiej "personie" otwarcie "kongresu polskiej kultury", nawet nie zasluguje na skomentowwanie. Nalezy spuscic wstydliwa zaaslone milczenia nad tym humbukiem mike.recz napisał: > silesiusmonachijski42 napisał: Co nie zmienia faktu, ze Bauman byl lajdakiem; > > Możesz to uzasadnić? > > zawsze warto o tym przypominac, tym kiedy ktos taki otwiera konkrees kultury p > olskiej; > > Taki czyli jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 O Baumanie w programie "Blizej" Pospieszalkiego 02.03.12, 21:10 www.tvp.pl/publicystyka/polityka/jan-pospieszalski-blizej/wideo/01032012/6477974 silesiusmonachijski42 napisał: > Stalinowski lajdak, ktoremu nigdy nie przyszlo do glowy, zeby sie uczciwie rozl > iczyc ze swoja lajdacka przeszloscia; za to pretenduje do nazywania swojego pod > lego jestestwa terminami typu "etyk" czy "filozof"; i to jest szczegolnie odraz > ajace, bo deprecjonuje zarowno znaaczenia tych slow, jak i pewnego etosu, ktory > jest do osoby etyka czy filozofa pprzypisany; postawa Baumana jest zaprzeczeni > eem jaakiegolwiek etosu.. Fakt, ze minister Zdrojewski powierzyl takiej "person > ie" otwarcie "kongresu polskiej kultury", nawet nie zasluguje na skomentowwanie > . Nalezy spuscic wstydliwa zaaslone milczenia nad tym humbukiem > Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Ja cyngla Stankiewicz w akcji widziałem. 02.03.12, 21:18 Wypadła naprawdę żenująco ze swymi idiotycznymi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Idiota jest ten, ktory udaje,ze pytan nie rozumie, 02.03.12, 21:24 choc pamiec ma niezla, i wie o co chodzi; najlespsze byly "laski" broniace cnmoty "profesora" mike.recz napisał: > Wypadła naprawdę żenująco ze swymi idiotycznymi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:06 silesiusmonachijski42 napisał: > Stalinowski lajdak, ktoremu nigdy nie przyszlo do glowy, zeby sie uczciwie rozl > iczyc ze swoja lajdacka przeszloscia; za to pretenduje do nazywania swojego pod > lego jestestwa terminami t A na czym polega jego łajdactwo? Przeglądałam najbardziej ścierwowskie (czyt. prawicowe) portale i nawet te oprócz powtarzania faktów już dawno znanych i nigdy przez nikogo ukrywanych nie były w stanie powiązać Baumana z konkretnymi ofiarami. Tak jak to można np. zrobić w przypadku Romana i Andrzeja Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:26 A znasz taakie okreslenie "Schreibtischtaeter"?? Nie musial sam bic; wystarczy, ze siedziaal przy biurku, i wskazywal offiary. Jak kieedys Eicchmaann mietowe_loczki napisała: > silesiusmonachijski42 napisał: > > > Stalinowski lajdak, ktoremu nigdy nie przyszlo do glowy, zeby sie uczciwi > e rozl > > iczyc ze swoja lajdacka przeszloscia; za to pretenduje do nazywania swoje > go pod > > lego jestestwa terminami t > > A na czym polega jego łajdactwo? Przeglądałam najbardziej ścierwowskie (czyt. p > rawicowe) portale i nawet te oprócz powtarzania faktów już dawno znanych i nigd > y przez nikogo ukrywanych nie były w stanie powiązać Baumana z konkretnymi ofia > rami. > > Tak jak to można np. zrobić w przypadku Romana i Andrzeja Kryże. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:29 Ale masz na to konkretne dowody, czy snujesz dalej swoje insynuacje? I nie, jako Polka nie znam zbyt wielu niemieckich słów. To chyba wyparcie z powodu tego, co twoi przodkowi uczynili mojemu krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:29 mietowe_loczki napisała: > Ale masz na to konkretne dowody, czy snujesz dalej swoje insynuacje? I nie, jak > o Polka nie znam zbyt wielu niemieckich słów. To chyba wyparcie z powodu tego, > co twoi przodkowi uczynili mojemu krajowi. Oczywiście, to nie jest aluzja do twojego pochodzenia. Nic osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:50 Oczywiscie, ze aluzja do pochodzenia. Wy - ludzie GW i z nia zwiazani - tak dlugo jestescie tolerancyjni, jak dlugo ktos je Wam z reki; ale kiedy sie Wam pokaazuje Wasze ideologizcne klapki na oczach i zbrodnicza przeszlosc zydokomuny (a takze - co niebezpieczne dla niepodleglosci Polski - obecny wplyw dzieci zydokomuchow na mmedia, ekonomie i wladze), to od razu "Niemiec", "faszysta", "folksddojczz", etc; mnie to bawi i zzwyczajnie smieszy; moglbym a rebours zapytac: co Tobie daje praawo do nazywania sie Polka? To, ze mieszkasz w Warsszawie i mowisz po polsku? A chodzisz do kosciola i modlisz sie o pomyslnossc Ojczyzny? Zrobilas ccos konkretnego dla niepodleglosci Polskki? Wiem, wiem: takich pytan sie "postepowcom" nie zadaje. mietowe_loczki napisała: > mietowe_loczki napisała: > > > Ale masz na to konkretne dowody, czy snujesz dalej swoje insynuacje? I ni > e, jak > > o Polka nie znam zbyt wielu niemieckich słów. To chyba wyparcie z powodu > tego, > > co twoi przodkowi uczynili mojemu krajowi. > > Oczywiście, to nie jest aluzja do twojego pochodzenia. Nic osobistego. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 07:59 silesiusmonachijski42 napisał: > Oczywiscie, ze aluzja do pochodzenia. Ależ oczywiście, że tak. Kpię sobie z ciebie, bo takie argumenty nigdy nie byłyby poruszane na forum, gdybyście wy, zwolennicy PiS, tak bardzo nie grzebali w czyichś życiorysach, i gdybyście nie twierdzili przy każdej okazji, że bycie Żydem, Niemcem czy Rosjaninem jest jakąś ujmą. Wy - ludzie GW i z nia zwiazani - tak dlu > go jestescie tolerancyjni, jak dlugo ktos je Wam z reki; ale kiedy sie Wam poka > azuje Wasze ideologizcne klapki na oczach i zbrodnicza przeszlosc zydokomuny (a > takze - co niebezpieczne dla niepodleglosci Polski - obecny wplyw dzieci zydok > omuchow na mmedia, ekonomie i wladze), to od razu "Niemiec", "faszysta", "folks > ddojczz", Prosiłam o bardziej wyrafinowany zestaw inwektyw. "Wy - ludzie GW" już dawno nie robi na mnie żadnego wrażenia. Ile razy można to powtarzać? etc; mnie to bawi i zzwyczajnie smieszy; moglbym a rebours zapytac: c > o Tobie daje praawo do nazywania sie Polka? To, ze mieszkasz w Warsszawie i mow > isz po polsku? Bo urodziłam się w Polsce, a moi przodkowie z dziada pradziada są i byli Polakami? > A chodzisz do kosciola i modlisz sie o pomyslnossc Ojczyzny? Na szczęście chodzenie do kościoła i modlenie się o pomyślność Ojczyzny (ROTFL) nie jest wyznacznikiem bycia Polakiem, ale mieszkanie tutaj i płacenie tutaj podatków już może być. Zro > bilas ccos konkretnego dla niepodleglosci Polskki? Wiem, wiem: takich pytan sie > "postepowcom" nie zadaje. Boszszszszsz, i tu mnie masz. Jezu, jak bardzo mnie przyłapałeś... Nie rozśmieszaj mnie, prosiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 08:10 Pewnych rzeczy i tak nie zrozumiesz. Podatki placilo sie i w PRL-u i w carskiej Rosji, wiec coz to ma wspolnego z byciem Polakiem/Polka? Bez Kosciola Katolickiego, i ludzi pokroju Prymasa Wyszynskiego, JPII czy kard. Kominka (a takze abp. Tokarczuka i abp Gulbinowicza) komuna tak szybko by nie upadla. Co ciekawe, przyznal to ostatnio tutaj na sspotkaniu w Monnachium (zaskocze Cie: w b. waaskim gronie: z bylem preezydentem Koehlerem bylo nas 6 osob) Joschka Fischer, ktory oswiadczyl, ze bez polskiego Kosciola i sily moralnej jego duchowych przywodcoww, rewolucja ww Europie Srodkowo-Wschodniej nie byylaby mozliwa. Nic nie wspominal o Kuroniu, Michniku czy Gereemku. Tutaj ludzie tez maja glowy na karku, i zaczynaja raacjonaalnie myslec i oceniac rzeczywwistosc (jaka byla i jaka jest). Aha: na poczaatku maja pojawi sie tutaj moj przyjaciel Krzysztof Szczerski (zeby uswiadomic Polonii, jaka fatalna polityke zagraniczna i energetyczna prowadzi rzad Tuska). Konsuline - jak zwykle - szlag trafi, ale to jej problem, nie moj. Ona se moze Walese i Komoruskiego zapraaszac mietowe_loczki napisała: Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zygmunt Bauman KBW - GW 25.-26.11.1995 03.03.12, 08:14 silesiusmonachijski42 napisał: > Pewnych rzeczy i tak nie zrozumiesz. Podatki placilo sie i w PRL-u i w carskiej > Rosji, wiec coz to ma wspolnego z byciem Polakiem/Polka? A no to, że w ten sposób pracuje się, zamiast modlić, chociaż nie ma w tym nic złego, dopóki w tym konkretnym przypadku nie uznaje się tego za cel sam w sobie, na dobrobyt tego kraju. Bez Kosciola Katolick > iego, i ludzi pokroju Prymasa Wyszynskiego, JPII czy kard. Ko A co ma modlitwa do Kościoła Katolickiego? Poza tym pleciesz komunały. Nigdzie nie twierdziłam, że KK nie przyczynił się do upadku komuny w Polsce. Reszty twojego bufonowatego wpisu nie chce mi się w całości komentować, sory. Czyjaś opinia, w tym wypadku jakichś polityków i twoich znajomych, nie ma dla mnie wagi argumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Nie-do-wiary 01.03.12, 23:35 Zatkało mnie: www.przeglad-tygodnik.pl/pl/comment/reply/17408/984 Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Nie-do-wiary; "Przeglad"...i wszystko jasne 01.03.12, 23:46 mietowe_loczki napisała: > Zatkało mnie: > > www.przeglad-tygodnik.pl/pl/comment/reply/17408/984 Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nie-do-wiary; "Przeglad"...i wszystko jasne 03.03.12, 07:02 Co jasne? Ulubiony "argument" wyznawców Kaczyńskiego: "i wszystko jasne". Zapomniałeś o wielokropku, który nadałby mu jeszcze więcej głębi..., niepewności..., ale też oczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 01.03.12, 23:42 Nie zgodzili się ośle bo Judaizm nie pozwala ekshumować.Nie wolno naruszać spokoju dusz.Dla was"prawdziwych katolików" to bez znaczenia.Mozna trupy wykopywać,oglądać,przewracać ,zakopywać i znowu wykopywać.Czci dla zmarłych macie dokładnie "0"liczy się tylko kasa. Cala ta hucpa która urządzacie jest robiona dla zdobycia wytęsknionej władzy która ma wam zapewnić wielka kasę.Lecz nic z tego.Tej już nigdy nie zdobędziecie. A może tak ogłosilibyście świętem dzień zniesienia pańszczyzny lub dziesięciny?To by wam dało więcej głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie policz 01.03.12, 23:48 yc! Powtarzasz klamstwa; oczywiscie, ze kshumuja; kiedys ekshumowali poleglych w wojnie szesciodniowej zolnierzy (po latach), i pochowali powtornie w Jerozolimie; w Jedwabnym chodzilo o ukrycie klamstwa x2468 napisał: > Nie zgodzili się ośle bo Judaizm nie pozwala ekshumować.Nie wolno naruszać spok > oju dusz.Dla was"prawdziwych katolików" to bez znaczenia.Mozna trupy wykopywać, > oglądać,przewracać ,zakopywać i znowu wykopywać.Czci dla zmarłych macie dokładn > ie "0"liczy się tylko kasa. > Cala ta hucpa która urządzacie jest robiona dla zdobycia wytęsknionej władzy kt > óra ma wam zapewnić wielka kasę.Lecz nic z tego.Tej już nigdy nie zdobędziecie. > A może tak ogłosilibyście świętem dzień zniesienia pańszczyzny lub dziesięciny? > To by wam dało więcej głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie p 02.03.12, 08:07 Pleciesz bzdury.Nie dociera do ciebie ze społeczeństwo Izraela jest chyba bardziej zróżnicowane od polskiego.Jest tam 20% Muzułmanów,Katolików,Prawosławnych i innych,70% mniej więcej obojętnych religijnie i 10% ortodoksów podzielonych nie tylko z tymi 80% lecz również pomiędzy sobą.I to właśnie oni protestowali w Jedwabnym,Państwo Izrael może sobie pozwolić na spacyfikowanie grupki ortodoksów inni nie.Szczególnie w takim miejscu jak Jedwabne. "Żydokomunę" wymyślono nie po wojnie lecz przed pierwsza wojna światową w carskiej Rosji prawdopodobnie wymyślili to agenci carskiej ochrany.Jeszcze raz się okazuje ze kościelne pelikany łykają bez zastanowienia wszystko to co im rosyjskie służby specjalne,NKWD, KGB czy UB podrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie p 02.03.12, 10:25 Dlaczego bez zastanowienia. To słowo bardzo trafnie oddaje rzeczywisty stan rzeczy, więc nie ma znaczenia, czy wymyśliła je carska ochrana, czy ktoś inny. x2468 napisał: > "Żydokomunę" wymyślono nie po wojnie lecz przed pierwsza wojna światową w carsk > iej Rosji prawdopodobnie wymyślili to agenci carskiej ochrany.Jeszcze raz się o > kazuje ze kościelne pelikany łykają bez zastanowienia wszystko to co im rosyjsk > ie służby specjalne,NKWD, KGB czy UB podrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie p 02.03.12, 19:42 To ze dla ciebie i twoich towarzyszy nie ma to znaczenia to oczywista oczywistość.W końcu nie kto inny jak wasz prototyp walczył o fotel posła do Dumy.Zawsze chętnie i pełnymi garściami czerpiecie z dorobku Ochrany,UB i SB.Ostatnio wasz wuc wyraził żal ze dzisiejsze służby nie potrafiły przyjąć dorobku SB a fałszywki SB są dla was bezcennym materiałem źródłowym.I wreszcie żadna z czynnych partii nie ma tak szerokich powiązań z systemem komunistycznym jak pis.Chyba w tym temacie macie monopol. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie p 03.03.12, 07:22 Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
multisyncsb Re: To mogli te "dusze" przzynajmniej porzadnie p 03.03.12, 01:33 wypowiedzi x2468 sa na kabaretowa nute :)))))))))) zydokomune wymyslila carska ochrana?:))))))) a moze Marks, Lenin, Roza Luxemburg itp itd :)))) czlowieku jak mozesz zaprzeczac faktom?? tego w zadnej dyspucie nie mozna robic!!!! co za ludzie :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 02.03.12, 14:21 masz Drewniok szczęście.dzisiaj cenzura dla folksdojczów i bękartów po Adolfie łaskawa.pisanie o żydokumunie jej nie przeszkadza ale o folksdojczach tak. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 02.03.12, 20:01 Widac, ze nikomu sie juz nie chce bronic zbrodniarzy venus99 napisał: > masz Drewniok szczęście.dzisiaj cenzura dla folksdojczów i bękartów po Adolfie > łaskawa.pisanie o żydokumunie jej nie przeszkadza ale o folksdojczach tak. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 02.03.12, 20:26 akurat tobie się chce ale przecież to nie przypadek,że zostałes folksdojczem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 02.03.12, 21:04 Jestes niedouczony i mylisz pojecia. Moi rodzice - urodzeni (podobnie jak dziadkowie) i zyjacy w Gleiwitz, byli po prostu obyywatelami Niemiec. Folksdojczem moglby byc ewentulanie Twoj zyjacy na terenie Polski anteenat, gdyby podpisal Volksliste. venus99 napisał: > akurat tobie się chce ale przecież to nie przypadek,że zostałes folksdojczem. Odpowiedz Link Zgłoś
futuroeuro [...] 03.03.12, 02:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 05:31 Mosz recht! Ludzie urodzeni w granicach Rzeszy Niemieckiej byli obywatelami Niemiec.Folksdojcze to byli polscy obywatele RP2 którzy mieli niemieckie korzenie i którzy poczuwali się do narodowości niemieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:12 Ok, to bardzo ładnie. Ale jako polskojęzyczny forumowicz nie powinieneś wtrącać się w sprawy nieswojego kraju. I uważaj, bo gołda jest bardzo wyczulona na takich jak ty, którzy to niby po polsku mówią, ale tak naprawdę nie wiadomo, po co, i z czyjego polecenia tu przyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:28 Golda, jak Golda: ale Ty; hehehe: "polskojezyczny forumowicz"; zaloze sie z Toba, ze dla Polski i jej dobra zrobilem wiecej niz Ty na Czeerskiej mietowe_loczki napisała: > Ok, to bardzo ładnie. Ale jako polskojęzyczny forumowicz nie powinieneś wtrącać > się w sprawy nieswojego kraju. I uważaj, bo gołda jest bardzo wyczulona na tak > ich jak ty, którzy to niby po polsku mówią, ale tak naprawdę nie wiadomo, po co > , i z czyjego polecenia tu przyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:33 Widzisz, problem z tobą polega na tym, że jesteś Niemcem, i to wiemy na pewno, bo niejednokrotnie o tym mówiłeś. Problem ze mną polega na tym, że o mnie nic nie wiesz. I tak na marginesie, na tym forum "argument" pt. "Czerska" dawno jest już Czerstwy, więc postaraj się o jakiś nowy, bardziej wyrafinowany zestaw inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:53 To nie inwektywa: to wskazanie na nadmierny wwplyw pewnego srodowiska na ksztaltowwanie wspolczesnnych losow Polski; i to poowinno sie - dlaa dobra Polski - jak najszyybciej skonczyc; a Ty zdaajeesz sie byc z tym srodowwiskiem bardzo zwiazaana mietowe_loczki napisała: > Widzisz, problem z tobą polega na tym, że jesteś Niemcem, i to wiemy na pewno, > bo niejednokrotnie o tym mówiłeś. Problem ze mną polega na tym, że o mnie nic n > ie wiesz. I tak na marginesie, na tym forum "argument" pt. "Czerska" dawno jest > już Czerstwy, więc postaraj się o jakiś nowy, bardziej wyrafinowany zestaw inw > ektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:04 > ak najszyybciej skonczyc; a Ty zdaajeesz sie byc z tym srodowwiskiem bardzo zwi > azaana Ale twoje stwierdzenia opierasz tylko i wyłącznie na swojej złej woli, a nie na faktach, czy jakiejkolwiek wiedzy. To nas od siebie różni. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 16:15 Drewniok,martw się o swój kraj a nie nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:44 Jak jest Niemcem to po co te inwektywy w rodzaju Ty folksdojczu pod Jego adresem? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:48 Faktycznie. Mogliby się ograniczyć do "ty polskojęzyczny Niemcu". Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:56 A Ty kim jestes? Polskojeezyczna obronczynia zzydokomuny? mietowe_loczki napisała: > Faktycznie. Mogliby się ograniczyć do "ty polskojęzyczny Niemcu". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Już raz prosiłam cię o wskazanie 03.03.12, 08:01 czegokolwiek w moich postach, co można by podciągnąć pod "obronę" kogokolwiek. Tym razem też niczego nie zacytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:05 silesiusmonachijski42 napisał: > A Ty kim jestes? Polskojeezyczna obronczynia zzydokomuny? > > mietowe_loczki napisała: > > > Faktycznie. Mogliby się ograniczyć do "ty polskojęzyczny Niemcu". Gegen DUMMHEIT ist kein Kraut gewachsen! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 16:17 Drewniok,przypomniał ci się wujek Adolf? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 16:16 bo ujawnił się dopiero teraz.jeżeli jest Niemcem to dlaczego posługuje sie polskim paszportem? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 11:32 Czyli jesteś zakłamana świnia.Los twojej rodziny był taki jak rodziny Tuska.Do swoich nie masz pretensji natomiast do Tuska niemal codziennie o to samo co było udziałem twoich usprawiedliwionych.Wiec musisz się pogodzić z tym ze ci którzy piszą o tobie volksdeutsch mierząc twoja miara maja 100%racji wiec powinieneś ich słowa przyjąć z pokora i przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 16:18 niech nie przeprasza,niech spieprza i nie zaśmieca forum. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 16:12 no to jeszcze gorzej dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 02.03.12, 21:10 silesiusmonachijski42 napisał: > Corka generala Nila zawsze podkreslala, zee wsrod opraawcow i mordercow Jej Ojc > a nie bylo nikogo o narodowosci polskiej > Same bayeroki importowane z O/S Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:19 Oglądałam kiedyś cykl programów na temat gen. Fieldorfa "Nila", które głównie oparte były właśnie o rozmowy z jego córką. Te programy emitowano za komuny, żeby było ciekawiej. Nie przypominam sobie, żeby chociaż raz wspominała o czymś takim jak pochodzenie oprawców jej ojca, więc nie wiem, skąd w głowie tego Niemca wzięło się to, że "zawsze to podkreślała". Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:32 Slusznie prawisz: programy "za komuny", czyli czasy, kiedy Bermany, Brystrygiery czy Morele mogli sie czuc bezpiecz nie, i pobierac tee swoje gestapowskie wysokie emerytury. Z Pania Maria piewrszy raz sie spotkaalem i rozmaiwalem w 987 roku. Juz wttedy mowila, ze Ojca nie zabili Polacy, tylko Sowieci i Zydzi (zydokomuna) mietowe_loczki napisała: > Oglądałam kiedyś cykl programów na temat gen. Fieldorfa "Nila", które głównie o > parte były właśnie o rozmowy z jego córką. Te programy emitowano za komuny, żeb > y było ciekawiej. Nie przypominam sobie, żeby chociaż raz wspominała o czymś ta > kim jak pochodzenie oprawców jej ojca, więc nie wiem, skąd w głowie tego Niemca > wzięło się to, że "zawsze to podkreślała". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:38 silesiusmonachijski42 napisał: > Slusznie prawisz: programy "za komuny", czyli czasy, kiedy Bermany, Brystrygier > y czy Morele mogli sie czuc bezpiecz nie, i pobierac tee swoje gestapowskie wys > okie emerytury. Jakoś nie widzę związku z tym, co napisałam. > Z Pania Maria piewrszy raz sie spotkaalem i rozmaiwalem w 987 r > oku. Juz wttedy mowila, ze Ojca nie zabili Polacy, tylko Sowieci i Zydzi (zydok > omuna) Ojej, ojej, ojej, "spotkałem się z Panią Marią", "Ojca". Udział w mordzie sądowym dokonanym na "Nilu" mieli zarówno Żydzi jak i Polacy. I chociaż nie wiem, jak byś się spinał, nie zakrzyczysz tego drugiego faktu. Jak również tego, że za komuny emitowano programy o generale na długo po czystkach w 1968 roku, czyli wtedy, gdy bez problemu można było mówić, a może nawet trzeba było mówić, o pochodzeniu niektórych stalinowskich sędziów i prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:48 Polskie orły zepsuły i wyprowadziły z lechickiego gniazda,Towarzysz Stalin,CCCP i czerwona na Kremlu gwiazda. Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:39 Miętowe loczki zadziwiasz mnie podkreślaniem swego polskiego pochodzenia. Jaka do pioruna z Ciebie Polka, skoro robisz wszystko nawet wbrew faktom historycznym, by przekonać, ze to głównie Polacy tworzyli żydokomunę i mordowali swych współziomków. A może Ty cierpisz na schizofrenię? Wtedy Twoja postawa byłaby zrozumiała, gdyż wyjaśniała by ja ta choroba polegająca na rozszczepieniu jaźni i osobowości. To podobnie jak z "Polakami" pochodzenia żydowskiego. Oni tez maja polskie nazwiska i podkreślają swoja polskość. mietowe_loczki napisała: > Ojej, ojej, ojej, "spotkałem się z Panią Marią", "Ojca". Udział w mordzie sądow > ym dokonanym na "Nilu" mieli zarówno Żydzi jak i Polacy. I chociaż nie wiem, ja > k byś się spinał, nie zakrzyczysz tego drugiego faktu. Jak również tego, że za > komuny emitowano programy o generale na długo po czystkach w 1968 roku, czyli w > tedy, gdy bez problemu można było mówić, a może nawet trzeba było mówić, o poch > odzeniu niektórych stalinowskich sędziów i prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:48 ewalongoria napisała: > Miętowe loczki zadziwiasz mnie podkreślaniem swego polskiego pochodzenia. Jaka > do pioruna z Ciebie Polka, skoro robisz wszystko nawet wbrew faktom historyczny > m, by przekonać, ze to głównie Polacy tworzyli żydokomunę i mordowali swych wsp > ółziomków. Nie, nigdzie nie napisałam, że "głównie Polacy tworzyli żydokomunę". Czy ty czytasz, co piszesz? > A może Ty cierpisz na schizofrenię? Wtedy Twoja postawa byłaby zroz > umiała, gdyż wyjaśniała by ja ta choroba polegająca na rozszczepieniu jaźni i o > sobowości. Hahahah... Naprawdę jesteś zabawna :-))) To podobnie jak z "Polakami" pochodzenia żydowskiego. Oni tez maja > polskie nazwiska i podkreślają swoja polskość. Dużo wiesz na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 07:51 W Bartoszewski też nigdy nie mówił że we Wronkach więzili go Polacy,tylko stalinowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:00 On wielu rzeczy nie powiedzial..., o ktorych wie i wiedzial zoil44elwer napisał: > W Bartoszewski też nigdy nie mówił że we Wronkach więzili go Polacy,tylko stali > nowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:07 Bartoszewski niejednokrotnie, nazwijmy to, naśmiewał się z argumentu Wolińskiej, że tymi, którzy chcą jej ekstradycji do Polski, kieruje antysemityzm. Ale tego już nie powiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:07 A że Bartoszewski był ofiarą Wolińskiej też pewnie nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:13 Wiem. Ale znam tez ofiary Bartoszewskiego. A teraaz znikam. O 9 pociag do Garmisch: polaze sobie po gorkach, a potem na kolacje do przyjaaciol, amerykaanskich zolnierzy z gaarnizonu w Garmisch. Trza sie oddkomuszyc. Milego dnia! mietowe_loczki napisała: > A że Bartoszewski był ofiarą Wolińskiej też pewnie nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:18 "Ofiary Bartoszewskiego"? Ooo, widzę, że się rozkręcasz. I jak to - zostawiasz tu insynuacje i pędzisz na "przyjaaciol, amerykaanskich zolnierzy z gaarnizonu w Garmisch"? > Trza sie oddkomuszyc. No wiesz, to może nie być takie proste. Swojej mentalności homo sovieticusa nie pozbędziesz się w jeden dzień, nawet łażąc po górach. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:24 "Ofiary Bartoszewskiego" zmarly w 1985 roku w Monachhium jeden z najwybitniejszych polskich pisarzy Jozef MMackiewicz: czy to Ci cos mowi? Nie? Tez dobrze Have a nice day! mietowe_loczki napisała: > "Ofiary Bartoszewskiego"? Ooo, widzę, że się rozkręcasz. I jak to - zostawiasz > tu insynuacje i pędzisz na "przyjaaciol, amerykaanskich zolnierzy z gaarnizonu > w Garmisch"? > > > Trza sie oddkomuszyc. > > No wiesz, to może nie być takie proste. Swojej mentalności [i]homo sovieticusa[ > /i] nie pozbędziesz się w jeden dzień, nawet łażąc po górach. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:28 No więc co z tymi "ofiarami" Bartoszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:44 Ciekawe, że to najbardziej właśnie sowieci i ludzie taka postawę reprezentujący zarzucają ja innym.Przejrzyj się w lustrze mietowe loczki, to może dostrzeżesz tam własnie twarz homo sovieticusa mietowe_loczki napisała: > > Trza sie oddkomuszyc. > > No wiesz, to może nie być takie proste. Swojej mentalności [i]homo sovieticusa[ > /i] nie pozbędziesz się w jeden dzień, nawet łażąc po górach. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:46 Kolejny post z cyklu "chyba ty". Zieew. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:16 Wasz "Profesor" ? Zwolniony ze względu na stan zdrowia z Oświęcimia. Podzielam poglądy co do szkodliwego wpływu żydokomuny na obecny stan Polski. Jak to jest że dzieci oprawców, którzy normalnie nie mieli by żadnego wpływu na losy mojego kraju a wypłyneli tylko z woli czerwonego okupanta mają nam mówić kim byli żołnierze podziemia ? To tak jakby bandzior po gwałcie i morderstwie opiniował zachowanie zamordowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:20 tlss napisała: > Wasz "Profesor" ? Zwolniony ze względu na stan zdrowia z Oświęcimia. Czy prof. Bartoszewski jest jedyną ocalałą z Oświęcimia osobą? Czy może prześladujesz wszystkich, którym udało się uniknąć piekła? > Podzielam poglądy co do szkodliwego wpływu żydokomuny na obecny stan Polski. Ja > k to jest że dzieci oprawców, którzy normalnie nie mieli by żadnego wpływu na l > osy mojego kraju a wypłyneli tylko z woli czerwonego okupanta mają nam mówić ki > m byli żołnierze podziemia ? No właśnie, też nie rozumiem, skąd w zwolennikach partii, w której był/jest Andrzej Kryże, tyle tupetu. > To tak jakby bandzior po gwałcie i morderstwie opiniował zachowanie zamordowane > j. Dokładnie tak. 100 proc. zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:26 On nie ma tytułu profesorskiego. I to jest właśnie prawda żydokomuny. Powtarzane wielokrotnie kłamstwo ma stać się prawdą. Dziwi mnie też to że został wypuszczony z Oświęcimia ze względu na stan zdrowia. Bo przecież z założenia był to obóz zagłady. O krzyżach nie pisz bo ani nie wiesz czy jestem wierzący ani nie wiesz czy w ogóle do jakiejś partii należę. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:32 tlss napisała: > On nie ma tytułu profesorskiego. I to jest właśnie prawda żydokomuny. Powtarzan > e wielokrotnie kłamstwo ma stać się prawdą. Ma. > Dziwi mnie też to że został wypuszczony z Oświęcimia ze względu na stan zdrowia. > Bo przecież z założenia był to obóz zagłady. Czy dziwi cię to w przypadku innych osób, którym udało się przeżyć Oświęcim/uciec z Oświęcimia? Nachodzisz ich i snujesz swoje insynuacje? > O krzyżach nie pisz bo ani nie wiesz czy jestem wierzący Nie pisałam o krzyżach w swoim poprzednim poście. > ani nie wiesz czy w og > óle do jakiejś partii należę. Faktycznie, nie wiem, czy należysz do jakiejś partii, ale w ciemno zgaduję, z którymi sympatyzujesz: PiS/UPR. Banał. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:11 Bei ihm ist der Film gerissen! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 08:22 Możesz przestać? Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:30 Gdyby wspomniała o tym za komuny, na pewno byś tego nie zobaczyła i nie usłyszała w komunistycznej tv. Zostało by to poddane cenzurze. mietowe_loczki napisała: > Oglądałam kiedyś cykl programów na temat gen. Fieldorfa "Nila", które głównie o > parte były właśnie o rozmowy z jego córką. Te programy emitowano za komuny, żeb > y było ciekawiej. Nie przypominam sobie, żeby chociaż raz wspominała o czymś ta > kim jak pochodzenie oprawców jej ojca, więc nie wiem, skąd w głowie tego Niemca > wzięło się to, że "zawsze to podkreślała". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:38 Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewalongoria Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:32 Gdyby wspomniała o tym za komuny, na pewno byś tego nie zobaczyła i nie usłyszała w komunistycznej tv, bo zostałoby to poddane cenzurze . mietowe_loczki napisała: > Oglądałam kiedyś cykl programów na temat gen. Fieldorfa "Nila", które głównie o > parte były właśnie o rozmowy z jego córką. Te programy emitowano za komuny, żeb > y było ciekawiej. Nie przypominam sobie, żeby chociaż raz wspominała o czymś ta > kim jak pochodzenie oprawców jej ojca, więc nie wiem, skąd w głowie tego Niemca > wzięło się to, że "zawsze to podkreślała". Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 03.03.12, 09:40 Dlaczego ktoś miałby wycinać to, o czym wtedy można już było mówić? Skoro wtedy nadawano już programy o żołnierzach AK zamordowanych przez komunę, dlaczego akurat te fakty miano by cenzurować? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Rozmawialem wczoraj z amerykaanskim oficerem 04.03.12, 11:22 w Garrmisch, zydowskiego pochodzenia; dlugo rozmawialismy o polskiej zydowkomunie: rodzicach i rodzenstwie Michnika, Luczywo, Blumsztajnia i Geremka (oraz Passenta); powiedzial mi: jestem amerykanskim Zydem; jezeliby jakikolwiek Zyd, posiadajacy amerykanskie opbywatelstwo, postepowal tak samo jak stalinowska zydokomuna w Polsce, to sam - wlasnymi rekami - bym ich "wyjasnil, ze bladza"; obowiazuje lojanosc wobec panstwa, ktore pozwala zyc i pracowac, i byc traktowwanym na rowni z innymi: wspomnialem o Grossie i jego "ksiazkaach": powiedzial, ze to przypadek albo ddo psychiatry, albo ddo sedziego sledczego (pprokuratora). W 100% sie zgoodzilem, i spedzilismy badzo mily wieczor wczoraj w Garmisch. ilesiusmonachijski42 napisał: > mordowala ich i maltretowala, i nigdy nie zostala sprawiedliwie osadzona > > www.youtube.com/watch?v=UcMAPavZ3ac > Corka generala Nila zawsze podkreslala, zee wsrod opraawcow i mordercow Jej Ojc > a nie bylo nikogo o narodowosci polskiej > > elear.salon24.pl/41054,general-fieldorf-wciaz-lezy-na-smietniku > I co? Czy kogos tak naprawde uczciwie osadzono i skazano??. A dzisiaj ddzieci i > wnuki baandytow i oprawcow probuja nas uczyc, czym, jest "demokracja"! Szlag c > zlowieka trafia! Zwyczajna obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Rozmawialem wczoraj z amerykaanskim oficerem 04.03.12, 16:18 Na tym... party z amerykańskimi żołnierzami? Z Garmisch? Fajnie było? Did you party HARD? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Re: Rozmawialem wczoraj z amerykaanskim oficerem 04.03.12, 17:31 SOFTLY mietowe_loczki napisała: > Na tym... party z amerykańskimi żołnierzami? Z Garmisch? Fajnie było? Did you p > arty HARD? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Rozmawialem wczoraj z amerykaanskim oficerem 04.03.12, 16:20 Drewniok,parszywy folksdojczu,przestań bredzic. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Potomkowie zydokomuny maja sie obecnie w Polsce 04.03.12, 17:19 bardzo dobrze: "bryluja" w wielu mediach, partiach i bankach; potomkowie zydokomuszych ofiar nie ttylko ze walcza o dobre imie swoich ojcow, matek i krewnych, to jeszcze finansowo sa daleko w tyle za zydokomuszymi pociotkami; taka jest pookraglostolowa rzeczywistosc III RP; nic, tylko rzygac sie chce silesiusmonachijski42 napisał: > mordowala ich i maltretowala, i nigdy nie zostala sprawiedliwie osadzona > > www.youtube.com/watch?v=UcMAPavZ3ac > Corka generala Nila zawsze podkreslala, zee wsrod opraawcow i mordercow Jej Ojc > a nie bylo nikogo o narodowosci polskiej > > elear.salon24.pl/41054,general-fieldorf-wciaz-lezy-na-smietniku > I co? Czy kogos tak naprawde uczciwie osadzono i skazano??. A dzisiaj ddzieci i > wnuki baandytow i oprawcow probuja nas uczyc, czym, jest "demokracja"! Szlag c > zlowieka trafia! Zwyczajna obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Potomkowie zydokomuny maja sie obecnie w Pols 04.03.12, 17:46 a potomkowie gestapowców w Niemczech,prawda Drewniok? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Re: Potomkowie zydokomuny maja sie obecnie w Pols 04.03.12, 17:55 Masz na mysli niemiecka rodzine Tuska? W mojej rodzinie nikt niggdy nie byl w gestapo venus99 napisał: > a potomkowie gestapowców w Niemczech,prawda Drewniok? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Potomkowie zydokomuny maja sie obecnie w Pols 04.03.12, 18:17 Dlaczego Tuska a nie twoja brunatna świnio? Wasze rodziny podlegały takim samym prawom z tym ze dziadek Tuska siedział w KZ Stutthof jako numer twoi natomiast w Auschwitz na strażniczych wieżyczkach.Tusk został w Polsce i pracuje dla Polski ty natomiast wyżebrałeś obywatelstwo niemieckie i pracujesz dla Grossdeutschland opluwając Polskę. Czy któryś z twoich krewnych odmówił wstąpienia do Wehrmachtu i strzelania do Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Potomkowie zydokomuny maja sie obecnie w Pols 04.03.12, 19:59 oni byli tylko pracowali dla gestapo.a może i przy okazji ktoś się w SS zaplątał.to w końcu w przypadku Niemców normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 W Radiu Maryjaa teraz o Zolnierzach Wykletych 04.03.12, 22:18 Dobrze, ze tak wielu pamieta o Bohaterach Narodu Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! 04.03.12, 22:30 www.youtube.com/watch?v=Mgq4VhGRe8Y Walczyli o Niepodlegla! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Romkowski i Rozanski: zydokomuszy bandyci! 04.03.12, 23:03 www.ipn.gov.pl/portal.php?serwis=pl&dzial=2&id=5375 silesiusmonachijski42 napisał: > mordowala ich i maltretowala, i nigdy nie zostala sprawiedliwie osadzona > > www.youtube.com/watch?v=UcMAPavZ3ac > Corka generala Nila zawsze podkreslala, zee wsrod opraawcow i mordercow Jej Ojc > a nie bylo nikogo o narodowosci polskiej > > elear.salon24.pl/41054,general-fieldorf-wciaz-lezy-na-smietniku > I co? Czy kogos tak naprawde uczciwie osadzono i skazano??. A dzisiaj ddzieci i > wnuki baandytow i oprawcow probuja nas uczyc, czym, jest "demokracja"! Szlag c > zlowieka trafia! Zwyczajna obrzydliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Re: Romkowski i Rozanski: zydokomuszy bandyci! 04.03.12, 23:05 Zdjecie: panel podstawowy #2 silesiusmonachijski6 napisał: > www.ipn.gov.pl/portal.php?serwis=pl&dzial=2&id=5375 > Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Czesc i chwala Zolnierzom Wykletym! Zydokomun 04.03.12, 23:09 Ja o tych ludziach (o części z nich) ma swoja opinię. Nie mniej, ogromne wrażenie zrobiła na mnie wypowiedź jednego z forumowiczów dotycząca odgruzowywania i odbudowy Warszawy. Napisał on, że jego przodek (nie pamiętam czy dziadek czy może pra) był żołnierzem AK i za karę musiał (jak podobno wielu) odbudowywać stolicę. Mój dziadek, co niedziela zrywał z wyra swoich starszych synów o 3 w nocy, by na 6 7 być w Wa-Wie. Tyrali do nocy. Dla mojego dziadka, zbita do ziemi Warszawa była jak otwarta rana w sercu. Jakiego rodzaju patriotą trzeba być, by zrównana z ziemia stolicę swego kraju, odbudowywać za karę? Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski6 Epitafium dla majora "Ognia" 04.03.12, 23:12 www.youtube.com/watch?v=t1InFE0SD-Q Odpowiedz Link Zgłoś
silesiusmonachijski42 Antypolski rasizm zydokomucha Abbe Foxmana 05.03.12, 00:38 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qEQw6wFAAlM Na niektorych ujeciach ze "zjazdow" antypolskich zydowksich rasistow, perorujacych o tzw. "antysemityzmie" widac polska flage; chce wiedziec, jaki obywatel polski bral/bierze w tego typu antypolskich spedach udzial! Odpowiedz Link Zgłoś
strateg_x Re: Antypolski rasizm zydokomucha Abbe Foxmana 05.03.12, 09:36 Takich durniów jak ty powinno się usypiać zaraz po urodzeniu ! Odpowiedz Link Zgłoś