Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y

19.04.12, 09:57
Fakty:
To dzięki niemu uczczono największą narodową tragedię Muzeum Powstania Warszawskiego!
Kochał żonę i całą rodzinę.
Był patriotą ( a przynajmniej chciał takim być)!
Był prezydentem całkowicie uzależnionym od brata .
Był prezydentem jednego ugrupowania politycznego PiS.
Wymagał stałej opieki żony, która doskonale się z tego wywiązywała i "tylko w jej otoczeniu mógł czuć się bezpiecznie-Marta Kaczyńska".
Bardzo łatwo się obrażał i obrażał innych .
Nie znał słowa przepraszam, nawet jak nakazywał mu to wyrok sądowy.
Był bucem i w chamski (małpa w czerwonym)sposób traktował kobiet i nie tylko zresztą) spieprzaj dziadu).
Robił sobie idiotyczne zdjęcia-jak dziecko!
Swoim zachowaniem wypowiedziami (Najgorsze wyrazy współczucia) i niezdarnością ośmieszał Polska i Polaków.
Pośrednio przyczynił się do katastrofy smoleńskiej (incydent w Tbilisi)!

Mity:
Chciał...
Próbował...
Miał plan..
Myślał o przyszłości..
Miał wizję Polski...

Czyżbym o czymś zapomniał?
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Errata 19.04.12, 10:03
      Muzeum Powstania Warszawskiego powinno być w nawiasie, bo klęską było powstanie, a nie muzeum. Nie dajac nawiasów zmieniłem sens zdania.
      • janonet4-4 [...] 19.04.12, 10:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zoil44elwer Re: Errata 06.05.12, 19:54
        Marta K:Był DOBRYM człowiekiem! Jako Prezydent Warszawy spowodował zwolnienie z pracy z WILCZYM BILETEM pielęgniarki z Przychodni Zdrowia bo nie "obsłużyła" z należytym szacunkiem jego koleżanki z warszawskiego Ratusza.Czyli owa paniusia nie została przyjęta przez lekarza poza kolejnością>Nic to że owa pielęgniarka była samotną matką a póżniej Sąd Pracy uznał jej zwolnienie za bezzasadne,nakazał przyjęcie jej do pracy i wypłatę odszkodowania(z kasy Przychodni) Tak z kobietą postąpił dr prawa pracy,szef NSZZ Solidarność i dobry,ciepły człowiek!
        • wanda43 Re: Errata 13.08.12, 09:45
          Powyzsze nalezy uzupelnic jak to doktor prawa pracy zwalnial urzedniow ratusza podejrzewanych, ze z innej opcji i szukując miejsca dla swoich. O 16 w dzielnicach zamknieto drzwi na klucz i bidoki siedzieli do 20 czekając, az dowioza wymowienia. A dzieci czekaly na mamusie i tatusiow placząc w przedszkolach.
          • zapijaczony_ryj Re: Errata 13.08.12, 20:31
            wanda43 napisała:

> Powyzsze nalezy uzupelnic jak to doktor prawa pracy zwalnial urzedniow ratusza
            > podejrzewanych, ze z innej opcji i szukując miejsca dla swoich. O 16 w dzielnic
            > ach zamknieto drzwi na klucz i bidoki siedzieli do 20 czekając, az dowioza wymo
            > wienia. A dzieci czekaly na mamusie i tatusiow placząc w przedszkolach.

No nie, aż taki m swinią był?
            • zoil44elwer Re: Errata 25.08.12, 11:11
              Z powodów psycho-fizycznych karły zawsze biją poniżej pasa!
          • gate.of.delirium Re: Errata 23.09.12, 20:15
            wanda43 napisała:

> Powyzsze nalezy uzupelnic jak to doktor prawa pracy zwalnial urzedniow ratusza
            > podejrzewanych, ze z innej opcji i szukując miejsca dla swoich. O 16 w dzielnic
            > ach zamknieto drzwi na klucz i bidoki siedzieli do 20 czekając, az dowioza wymo
            > wienia.

Słyszałem, że to był "superexpres". Komisja, która następnego dnia po masowych zwolnieniach w stołecznym ratuszu przeglądała pomieszczenia biurowe, na biurkach znajdowała nadgryzione kanapki...
          • zapijaczony_ryj Re: Errata 12.11.12, 18:30
            wanda43 napisała:

> wienia. A dzieci czekaly na mamusie i tatusiow placząc w przedszkolach.

Był strasznie msciwy, zwolnił w szpitalu bielańskim osobę, co wolała udzielić pierwszej pomocy ciężko rannemu niz jego znajomej co sie na niego powołała
        • zapijaczony_ryj Re: Errata 06.07.13, 22:42
          zoil44elwer napisał:

> Marta K:Był DOBRYM człowiekiem! Jako Prezydent Warszawy spowodował zwolnienie z
          > pracy z WILCZYM BILETEM pielęgniarki z Przychodni Zdrowia bo nie "obsłużyła" z
          > należytym szacunkiem jego koleżanki z warszawskiego Ratusza.Czyli owa paniusia
          > nie została przyjęta przez lekarza poza kolejnością>Nic to że owa pielęgni
          > arka była samotną matką a póżniej Sąd Pracy uznał jej zwolnienie za bezzasadne,
          > nakazał przyjęcie jej do pracy i wypłatę odszkodowania(z kasy Przychodni) Tak z
          > kobietą postąpił dr prawa pracy,szef NSZZ Solidarność i dobry,ciepły człowiek!

słyszałe podobną historie jak zgnoił człowieka lekarza za podobne "przewinienie"!
        • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Errata 07.09.13, 23:26
          zoil44elwer napisał:

> Marta K:Był DOBRYM człowiekiem! Jako Prezydent Warszawy spowodował zwolnienie z
          > pracy z WILCZYM BILETEM pielęgniarki z Przychodni Zdrowia bo nie "obsłużyła" z
          > należytym szacunkiem jego koleżanki z warszawskiego Ratusza.Czyli owa paniusia
          > nie została przyjęta przez lekarza poza kolejnością>Nic to że owa pielęgni
          > arka była samotną matką a póżniej Sąd Pracy uznał jej zwolnienie za bezzasadne,
          > nakazał przyjęcie jej do pracy i wypłatę odszkodowania(z kasy Przychodni) Tak z
          > kobietą postąpił dr prawa pracy,szef NSZZ Solidarność i dobry,ciepły człowiek!

słyszałem o nim gorsze rzeczy jak zwolnił z pracy i zgnoił lekarza co nie przyjął poza kolejka kokoś co sie na kurdupla powołał
    • man_sapiens Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 10:21
      > Czyżbym o czymś zapomniał?
      + Lubił dobre alkohole (to bardzo pozytywna cecha).
      + Zgodził się z Tuskiem na nowe wybory, kiedy Jarosław swoimi intrygami zapędził rząd w kozi róg
      + Tam, gdzie nie mógł być użyteczny dla brata i PiS (NIK, prezydentura Warszawy) przyzwoicie spełniał swoje obowiązki.
      - Tam, gdzie Jarosław K. wywierał na niego wpływ żeby wykorzystać jego stanowisko (prezydentura RP) sprawiał wrażenie bezwolnej marionetki swojego bliźniaka
      - Był mściwy, fatalna cecha u menedżera i polityka
      • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 10:25
        man_sapiens napisał:

> > Czyżbym o czymś zapomniał?
        > + Lubił dobre alkohole (to bardzo pozytywna cecha).

I to w dużej ilosci i za nasze -fakt zapomniałem, a to jest właśnie fakt

> - Był mściwy, fatalna cecha u menedżera i polityka
        To ująłem w obrażalstwie, kążdy kto się obraża jest zazwyczaj mściwy.
        • man_sapiens Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 10:34
          > I to w dużej ilosci i za nasze -fakt zapomniałem, a to jest właśnie fakt

Ja nie mam akurat z tym problemu. Stać mnie jako obywatela na to, żeby zapewnić mojemu prezydentowi możliwie wygodne i przyjemne życie. Wstydziłbym się, gdyby prezydent mojego kraju pił Carlo Rossi z Biedronki.
          • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 14:07
            man_sapiens napisał:

> > I to w dużej ilosci i za nasze -fakt zapomniałem, a to jest właśnie fakt
            >
            > Ja nie mam akurat z tym problemu. Stać mnie jako obywatela na to, żeby zapewnić
            > mojemu prezydentowi możliwie wygodne i przyjemne życie. Wstydziłbym się, gdyby
            > prezydent mojego kraju pił Carlo Rossi z Biedronki.

W ilości 2 flaszki na łeb co noc?
            • man_sapiens Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 02.05.12, 22:35
              > W ilości 2 flaszki na łeb co noc?
              Churchill pił flaszkę whisky na dzień.
              Nie moja wątroba :)
              • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 15.05.12, 21:04
                man_sapiens napisał:

> > W ilości 2 flaszki na łeb co noc?
                > Churchill pił flaszkę whisky na dzień.
                > Nie moja wątroba :)

Churchil był samodzielny i sprawny umysłowo w przeciwieństwie do brata naczelnego idioty!
            • klara551 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 06.05.12, 16:13
              Myślisz o tych 5 litrowych?
              • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 20.05.12, 20:17
                klara551 napisała:

> Myślisz o tych 5 litrowych?

Nie tych setkowych!
            • zoil44elwer Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 06.05.12, 20:08
              Nadużywanie wina prowadzi do biegaczki(biegunki) czyli dyspepsji.
              • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 20.05.12, 20:19
                zoil44elwer napisał:

> Nadużywanie wina prowadzi do biegaczki(biegunki) czyli dyspepsji.

Tak oznajmił to publicznie minister kancelarii panaprezydenckiej- taki zapasiony i zakłamany z wolem!
      • zapijaczony_ryj Trafiłeś w sedno! 23.09.12, 19:55
        man_sapiens napisał:

> > Czyżbym o czymś zapomniał?
        > + Lubił dobre alkohole (to bardzo pozytywna cecha).
        > + Zgodził się z Tuskiem na nowe wybory, kiedy Jarosław swoimi intrygami zapędzi
        > ł rząd w kozi róg
        > + Tam, gdzie nie mógł być użyteczny dla brata i PiS (NIK, prezydentura Warszawy
        > ) przyzwoicie spełniał swoje obowiązki.
        > - Tam, gdzie Jarosław K. wywierał na niego wpływ żeby wykorzystać jego stanowis
        > ko (prezydentura RP) sprawiał wrażenie bezwolnej marionetki swojego bliźniaka
        > - Był mściwy, fatalna cecha u menedżera i polityka
    • l.george.l Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 12:42
      Do faktów:
      - był profesorem bez jakiegokolwiek dorobku naukowego.
      • m.c.hrabia Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 12:50
        l.george.l napisał:

> Do faktów:
        > - był profesorem bez jakiegokolwiek dorobku naukowego.
        >

to mit ze był profesorem
        takim samym ja Binienda.
        • zdybex Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 14:26
          Nieporadna wicepierdoła.. Największe osiagnięcie polityczne - dyspepsja.Najlepszy wynik? 4 wina z Tuskiem.
          • lackzadek Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 15:40
            A moja żona mówiła, że małe jest piękne.
            Ciekawe o kim?
            • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 19.04.12, 16:19
              lackzadek napisał:

> A moja żona mówiła, że małe jest piękne.
              > Ciekawe o kim?

A moze o czym?
              :-)
            • porannakawa01 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 13.11.14, 16:45
              lackzadek 19.04.12, 15:40
              A moja żona mówiła, że małe jest piękne.

Chciała ciebie uspokoić abyś nie zastanawiał się za dużo.
              Tak naprawdę sąsiad nie był taki piękny i o to jej chodziło.
              • zapijaczony_ryj BYł idiotą i zginął jak idiota, a brat mu pomógł 14.11.14, 18:10
                porannakawa01 napisała:

> lackzadek 19.04.12, 15:40
                > A moja żona mówiła, że małe jest piękne.
                >
                > Chciała ciebie uspokoić abyś nie zastanawiał się za dużo.
                > Tak naprawdę sąsiad nie był taki piękny i o to jej chodziło.
                >
          • zapijaczony_ryj Ale Tusk wymagał reanimacji 27.05.12, 11:03
            zdybex napisała:

> Nieporadna wicepierdoła.. Największe osiagnięcie polityczne - dyspepsja.Najl
            > epszy wynik? 4 wina z Tuskiem.
            gdyz nie był tak zaprawiony w boju jak panprezydent ze swoim otoczeniem w czasie nocnych rozmów Wolaków
        • zapijaczony_ryj miał za to dorobek st\yspepsyjno s_raczkowy! 20.05.12, 20:48
          m.c.hrabia napisał:

> l.george.l napisał:
          >
          > > Do faktów:
          > > - był profesorem bez jakiegokolwiek dorobku naukowego.
          > >
          >
          > to mit ze był profesorem
          > takim samym ja Binienda.
        • tornson Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 12.08.13, 13:39
          m.c.hrabia napisał:

> to mit ze był profesorem
          > takim samym ja Binienda.
          I takim samym jak Balcerowicz. Żaden z nich niema naukowego tytułu profesora, a jedynie stanowisko profesora nadzwyczajnego na swojej uczelni. Profesorami to mogli być dla pracowników i studentów swoich uczelni, dla nikogo więcej.
      • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 02.05.12, 19:38
        l.george.l napisał:

> Do faktów:
        > - był profesorem bez jakiegokolwiek dorobku naukowego.
        >

Fakt!
    • kokardka-kikoo LechKaczy 02.05.12, 20:30
      img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201004/1272547641_by_ozi.jpg
      • zdybex Re: LechKaczy 02.05.12, 20:37
        Pal licho ciało, ale duszę miał piękną . B o innych przymiotów nie miał. Niestety.
        • zapijaczony_ryj Mam, dziś poseł Giżyński odtajnił fakt, ze 06.05.12, 11:43
          śtp profesor Lech Kaczyński w Tbilisi własną piersią bronił Gruzji przed Rosją.
          Załozyłem w tym temacie oddzielny wątek, bo to epokowe odkrycie, ale niestety weekendowy moderator, który prawdy nie lubi wysłał mój wątek w kosmos!!!
          Takie odkrycie, taka spuściznę w kosmos!!!
      • zapijaczony_ryj Re: LechKaczy 03.05.12, 08:47
        kokardka-kikoo napisała:

> img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201004/1272547641_by_ozi.jpg

nikt ciała nie podmienił, t część Polaków zidiociała
    • kecawa Re: z Bulem zy z Bólem ? 02.05.12, 20:36
      Napisałeś to zapewne z BULEM mój drogi Bucu

ps

woda ma todosiebie, że płynie w dół- wielka mądrość
      • x2468 Re: z Bulem zy z Bólem ? 03.05.12, 12:35
        Wacek,pieseczku,kto sprawil ci bul?Pracowity Szmit? Osobiscie?
        • absurdello Pisz do niego ... 21.08.12, 15:36
          Wackó ;))
          • zapijaczony_ryj Re: Pisz do niego ... 21.08.12, 19:52
            absurdello napisał:

> Wackó ;))

mozesz jaśniej?
      • zapijaczony_ryj Re: z Bulem zy z Bólem ? 03.05.12, 14:23
        kecawa napisał:

> Napisałeś to zapewne z BULEM mój drogi Bucu

A co do Faktów to nie masz nic do powiedzienia.Ani jednego sukcesu Mamrota nie znalazłeś?
        To nie jest wątek o dolegliwościach pourazowych tylko o faktach i mitach!
        • zapijaczony_ryj Kecawa , ponawiam pytanie! Fakty i mity!!! i co 03.05.12, 22:15
          zapijaczony_ryj napisał:

> kecawa napisał:
          >
          > > Napisałeś to zapewne z BULEM mój drogi Bucu
          >
          > A co do Faktów to nie masz nic do powiedzienia.Ani jednego sukcesu Mamrota nie
          > znalazłeś?
          > To nie jest wątek o dolegliwościach pourazowych tylko o faktach i mitach!
          >

NAdal zero>
          • tere.fere.a.kuku Re: Kecawa , ponawiam pytanie! Fakty i mity!!! i 27.05.14, 19:30
            POnawiam jako zabanowany na Amen
      • zapijaczony_ryj Re: z Bulem zy z Bólem ? 07.04.13, 11:01
        kecawa napisał:

> Napisałeś to zapewne z BULEM mój drogi Bucu
        lepszy bul niż sraczka tygodniowa, ogłoszona publicznie wszem i wiobec, ze spowodowana była kartoflami z brukowcu
    • marek-zakrzewski Uszanuj pamięć o zmarłym. Jego już nie ma i nikomu 06.05.12, 17:07
      więcej nie zaszkodzi.
      • sectral Re: Uszanuj pamięć o zmarłym. Jego już nie ma i n 06.05.12, 19:38
        Fakt, to smutne, że tragicznie zmarły prezydent jest przedmiotem takiej ostrej i bezwzględnej oceny. Chiałoby się przymknąć oczy na wady i uwypuklić zalety, tak z czysto ludzkiego szacunku wobec nieżywych i współczucia wobec ich rodzin.
        Niestety, nie pozwala na to instrumentalne potraktowanie osoby zmarłego prezydenta przez jego obóz polityczny. Nieprzyzwoicie ponad miarę nadymany kult jego osoby prowokuje do ostrych wypowiedzi ludzi majacych krytyczny stosunek do dokonań jego prezydencji.
        • zapijaczony_ryj To odtajnij jego osiągnięcia!!! 06.05.12, 20:33
          sectral napisał:

> Fakt, to smutne, że tragicznie zmarły prezydent jest przedmiotem takiej ostrej
          > i bezwzględnej oceny. Chiałoby się przymknąć oczy na wady i uwypuklić zalety,
          > tak z czysto ludzkiego szacunku wobec nieżywych i współczucia wobec ich rodzin
          > .
          > Niestety, nie pozwala na to instrumentalne potraktowanie osoby zmarłego prezyde
          > nta przez jego obóz polityczny. Nieprzyzwoicie ponad miarę nadymany kult jego o
          > soby prowokuje do ostrych wypowiedzi ludzi majacych krytyczny stosunek do dokon
          > ań jego prezydencji.
        • zapijaczony_ryj Tarfiłes w sedno 09.05.12, 15:25
          sectral napisał:
          > Niestety, nie pozwala na to instrumentalne potraktowanie osoby zmarłego prezyde
          > nta przez jego obóz polityczny. Nieprzyzwoicie ponad miarę nadymany kult jego o
          > soby prowokuje do ostrych wypowiedzi ludzi majacych krytyczny stosunek do dokon
          > ań jego prezydencji.
          To bardzo smutne.
          W w temacie Fakty i mity nikk nadal nie ma nic do powiedzenia?
      • zapijaczony_ryj Re: Uszanuj pamięć o zmarłym. Jego już nie ma i n 06.05.12, 19:51
        marek-zakrzewski napisał:

> więcej nie zaszkodzi.

NAjwięcej szkodzi bezczeszcząc Wawel!
      • kaczezero on jest 13.08.12, 20:36
        i szkodzi. miesiecznice ten wolski prosiak ma nadal. zdechl i to jego jedyny sukces w zyciu swini wolskiej.
        • zapijaczony_ryj Re: on jest 25.08.12, 11:01
          kaczezero napisała:

> i szkodzi. miesiecznice ten wolski prosiak ma nadal. zdechl i to jego jedyny s
          > ukces w zyciu swini wolskiej.

Fakt, szkodzi z całych sił ośmieszając nas co miesiąc w centrum Warszawy!
      • zapijaczony_ryj Re: Uszanuj pamięć o zmarłym. Jego już nie ma i n 12.11.12, 19:28

> więcej nie zaszkodzi.
        ZAszkodził Polsce na następne 100 lat. albo i wiecej!
      • porannakawa01 Re: Uszanuj pamięć o zmarłym. Jego już nie ma i n 12.08.13, 17:31

> więcej nie zaszkodzi.

O zmarłym albo tylko prawdę, albo zmilczeć.
    • zoil44elwer Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 06.05.12, 20:06
      Można wybaczyć,bo z powodów psychotechnicznych leleputy uderzają zawsze poniżej pasa.Ale zapomnieć to usprawiedliwiać i godzić się na takie nieczyste zagrywki
    • zbysio45 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y a mam 09.05.12, 17:39
      pytanie czy ten pan_ryj_zapijaoczony to nieślubne dziecko tego byłego ksiedza od PALIKOTA ktory pisze w faktach i mitach?
      • kum.z.antalowki Zbysiu, zalinkuj jeden przykład dorobku Lecha K. 09.05.12, 21:56
        jeden godzien pomnika (lub choćby niewielkiej tablicy pamiątkowej) przykład samodzielnie sformułowanej i uzasadnionej myśli z jego "wiekopomnej spuścizny".
        • zapijaczony_ryj Re: Zbysiu, zalinkuj jeden przykład dorobku Lecha 15.05.12, 18:50
          kum.z.antalowki napisał:

> jeden godzien pomnika (lub choćby niewielkiej tablicy pamiątkowej) przykład sam
          > odzielnie sformułowanej i uzasadnionej myśli z jego "wiekopomnej spuścizny".
          >
          Jak ma zalinkować cos czego nie ma i na dodatek jest tajne!
          Odziś w każdym PiS_dogłowym poscie będę zadawał pytanie o osiagnięcia , dokonania i spuściznę Lecha Kaczyńskiego!
          Jak myślisz znajdą choć jedno takie?
      • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y a mam 15.05.12, 08:52
        zbysio45 napisał:

> pytanie czy ten pan_ryj_zapijaoczony to nieślubne dziecko tego byłego ksiedza o
        > d PALIKOTA ktory pisze w faktach i mitach?

Zbysiu to wątek o dokonaniach Lecha Kaczyńskiego!
        Wymień choć jedno zamiast odwracać kota ogonem!
    • calun_torunski ciekawe czemu go odwolali ... 20.05.12, 21:09
      orka.sejm.gov.pl/proc2.nsf/opisy/1006.htm
      jak sie przesledzi przebieg kariery Lecha Kaczynskiego w latach '90-tych to widac, ze mu nie szlo najlepiej

1. przegral z Krzaklewski wyscig o stolek w NSZZ Solidarnosc
      2. z kancelarii Walesy wylecial razem z bratem
      3. Nowy Sacz nie chcial takiego senatora
      4. z NIK wylecial przed koncem kadencji
      5. w rzadzie AWS narobil strasznego obciachu na skale miedzynarodowa (naduzywanie aresztow tymczasowych)
      6. sukces w wyborach prezydenckich w Warszawie rozpoczal okres zenady i obciachu w Stolicy - walczyl z "ukladem warszawskim" a potem glosami ukladu dostal absolutorium
      • x2468 Re: ciekawe czemu go odwolali ... 20.05.12, 21:57
        No to posłuchajmy:
        wyborcza.pl/1,126565,11757204,Radny_PiS_spiewa_o_Lechu_Kaczynskim___Prezydencie.html
      • zapijaczony_ryj Re: ciekawe czemu go odwolali ... 21.05.12, 08:17
        calun_torunski napisał:

> orka.sejm.gov.pl/proc2.nsf/opisy/1006.htm
        > jak sie przesledzi przebieg kariery Lecha Kaczynskiego w latach '90-tych to wid
        > ac, ze mu nie szlo najlepiej
        >
        > 1. przegral z Krzaklewski wyscig o stolek w NSZZ Solidarnosc
        > 2. z kancelarii Walesy wylecial razem z bratem
        > 3. Nowy Sacz nie chcial takiego senatora
        > 4. z NIK wylecial przed koncem kadencji
        > 5. w rzadzie AWS narobil strasznego obciachu na skale miedzynarodowa (naduzywan
        > ie aresztow tymczasowych)
        > 6. sukces w wyborach prezydenckich w Warszawie rozpoczal okres zenady i obciach
        > u w Stolicy - walczyl z "ukladem warszawskim" a potem glosami ukladu dostal abs
        > olutorium

Układ = cała Polska minus bracia Kaczyńscy
      • zapijaczony_ryj Re: ciekawe czemu go odwolali ... 21.05.12, 08:17
        calun_torunski napisał:

> orka.sejm.gov.pl/proc2.nsf/opisy/1006.htm
        > jak sie przesledzi przebieg kariery Lecha Kaczynskiego w latach '90-tych to wid
        > ac, ze mu nie szlo najlepiej
        >
        > 1. przegral z Krzaklewski wyscig o stolek w NSZZ Solidarnosc
        > 2. z kancelarii Walesy wylecial razem z bratem
        > 3. Nowy Sacz nie chcial takiego senatora
        > 4. z NIK wylecial przed koncem kadencji
        > 5. w rzadzie AWS narobil strasznego obciachu na skale miedzynarodowa (naduzywan
        > ie aresztow tymczasowych)
        > 6. sukces w wyborach prezydenckich w Warszawie rozpoczal okres zenady i obciach
        > u w Stolicy - walczyl z "ukladem warszawskim" a potem glosami ukladu dostal abs
        > olutorium
    • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczy - f a k t y i m i t. 22.05.12, 09:27
      oszol.on.z.radia.maryja napisała:

> img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201004/1272547641_by_ozi.jpg

Niestety taka jest prawda!
    • zapijaczony_ryj Re: LechKaczy 22.05.12, 17:48
      oszol.on.z.radia.maryja napisała:

> www.pudelek.pl/artykul/25286/holdys_o_kaczynskim_ponury_chj_parszywy_posraniec/
      > Nie
      > był dobrym prezydentem ale Wawel mu się należy, bo marzył o silnej Polsce.

> ]

> Gdyby nie zginął, nie byłoby powod
      > u stawiać mu pomnika.

> Prosiłam, by Kaczyńsk
      > i nic nie brał.

trudno się z tym nie zgodzić!
    • zbysio45 Komu zalezy na oczernianiu sp.prezydenta Kaczynski 12.08.12, 20:40
      Jakies tam RYJE,porannekawy01 i im podobni nie ustaja w swoich niewybrednych kalumniach na temat sp.prezydenta Kaczynskiego bo co pewien czas ukazuja sie doniesienoia prasowe ze jego interwencja w napasci na Gruzje Rosjan była słuszna bo teraz władze rosyjskie przyznaja sie do tego ze tą operacje zaplanowały oraz przeprowadziły w Oseti.Tylko szybka interwencja sp.prezydenta Kaczynskiego zapobiegła temu ze Gruzja nie poszła w ślady Czeczeni.
      • cillian1 Re: Komu zalezy na oczernianiu sp.prezydenta Kacz 12.08.12, 21:22
        Uśmiałem się z piosenki o małym!
        Ale ty spowodowałeś jeszcze większy śmiech!
        Żebyś jeszcze napisał - jak on to powstrzymał. Przyjazdem, kałem w nogawce po strzałach. Czy jak?
        • zapijaczony_ryj Re: Komu zalezy na oczernianiu sp.prezydenta Kacz 13.08.12, 13:13
          cillian1 napisał:

> Uśmiałem się z piosenki o małym!
          > Ale ty spowodowałeś jeszcze większy śmiech!
          > Żebyś jeszcze napisał - jak on to powstrzymał. Przyjazdem, kałem w nogawce po s
          > trzałach. Czy jak?

Moze odorem podyspepsyjnym, albo minami Fatygi?
      • zapijaczony_ryj Re: Komu zalezy na oczernianiu sp.prezydenta Kacz 13.08.12, 10:11
        zbysio45 napisał:

> Jakies tam RYJE,porannekawy01 i im podobni nie ustaja w swoich niewybrednych ka
        > lumniach na temat sp.prezydenta Kaczynskiego

Pokaz jeden punkt w moim wątku i uzasadnij ze mijam się z prawdą
        Jakiś tam zbysiu
    • bnov kto się przezywa 13.08.12, 10:58
      "Był bucem i w chamski (małpa w czerwonym)sposób traktował kobiet i nie tylko zresztą) spieprzaj dziadu). "

sam się tak nazywa,

jesteś infantylny i językowo prymitywny, zatem nie ma co debatować o meritum, bo powyższy cytat z ciebie dowodzi, że w tym przynajmniej wątku na polemikę nie zasługujesz

to plucie po nagrobkach, świadczy o zaburzeniach psychicznych
      • wanda43 Re: kto się przezywa 13.08.12, 14:55
        o co ci chodzi? To PiSlam wprowadzil te mode. Skoro mozna buczec i gwizdac na cmentarzach to mozna krytykowac nieboszczyka. Tym bardziej, ze jest za co.
        • bnov jest za co? 13.08.12, 16:30
          nie wydaje mi się,

ponadto słuszniejsze jest krytykowanie żywych, za to co wyprawiają,

de mortuis aut bene aut nihil, stwierdza prawo

i jeszcze istnieje coś ważniejszego niż prawo, co jest większości partyjnych koryfeuszy z tego forum jest obce, przyzwoitość
          • teen69 Re: jest za co? 13.08.12, 16:51
            Na szczęści Lech Kaczyński kaput. Miałem nadzieję, że wykorkuje na raka ale Bog nie dał mu tej szansy. Wykończył Go w trymiga. Szkoda.
            • bnov co ci mogę 13.08.12, 17:42
              odpowiedzieć,

nic

Jestem wdzięczny GW za to forum.
              Gdyby nie ono żyłbym w złudzeniu, że Polacy to ludzie zacni.
              A tak w tramwaju jestem czujny i pilnuję portfela.
          • zapijaczony_ryj Re: jest za co? Fakt, ze 14.08.12, 13:26
            bnov napisał:

> nie wydaje mi się,
            >
            > ponadto słuszniejsze jest krytykowanie żywych, za to co wyprawiają,

O zmarłych się powinno mówić dobrze, albo wcale, ale jeśli z najgorszego w historii przezydenta usiłuje się zrobić świętość narodową to ja protestuję.Proszę najpierw wymienić jego załsugi i osiągnięciai, a dopiero potem gloryfikować!
            I stawiać pomniki!
          • zapijaczony_ryj Re: jest za co? 12.11.12, 20:26
            bnov napisał:

> nie wydaje mi się,
            >
            > ponadto słuszniejsze jest krytykowanie żywych, za to co wyprawiają,
            >
            > de mortuis aut bene aut nihil, stwierdza prawo
            >
            > i jeszcze istnieje coś ważniejszego niż prawo, co jest większości partyjnych ko
            > ryfeuszy z tego forum jest obce, przyzwoitość

Przyzwoitość to prawda! Jest!
        • zapijaczony_ryj Re: kto się przezywa 13.08.12, 21:21
          wanda43 napisała:

> o co ci chodzi? To PiSlam wprowadzil te mode. Skoro mozna buczec i gwizdac na c
          > mentarzach to mozna krytykowac nieboszczyka. Tym bardziej, ze jest za co.

Chodzi o to, ze prawda jest dla PiS bolesna, tym bardziej, ze mimo stworzenia specjalnego zespołu ds spuścizny po Lechu Kaczyńskim na razie nic nie znależli i operują mitami.
          Żadnych faktów! Poza Wawelem i nazwaniem jego imieniem, ulic, skwerów parków i rond!
        • zapijaczony_ryj Re: kto się przezywa 12.11.12, 18:20
          wanda43 napisała:

> o co ci chodzi? To PiSlam wprowadzil te mode. Skoro mozna buczec i gwizdac na c
          > mentarzach to mozna krytykowac nieboszczyka. Tym bardziej, ze jest za co.

Dokładnie- za całokształt!
      • zapijaczony_ryj Re: kto się przezywa 02.10.12, 12:54
        bnov napisał:

> "Był bucem i w chamski (małpa w czerwonym)sposób traktował kobiet i nie tylko z
        > resztą) spieprzaj dziadu). "
        >
        > sam się tak nazywa,
        >
        >
        > to plucie po nagrobkach, świadczy o zaburzeniach psychicznych

A buczenie na cmentarzach?
    • bnov Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 20.08.12, 22:58
      zrozumiałem,
      że na tym forum są 3 kategorie pisarzy,

1/ bezinteresowni wielbiciele Donalda, Waldemara (POPSLa)
      2/ bezinteresowni obrońcy Jarosława Kaczyńskiego
      3/ interesowni pracownicy biur poselskich, Urzędów Wojewódzkich, Marszałków, Magistratów itd.,

spotkanie z tym folklorem jest dla mnie kształcące,
      ale szkoda czasu na polemikę z ciężko pracującymi urzędnikami

i tak mnie pokonają,
      a argumentów nie przyjmą

pozdrawiam wszystkich ludzi pracy POPSLa

chyba Wasz już czas minął
      • zapijaczony_ryj Nawrt nie wiesz jak się mylisz 21.08.12, 09:24
        bnov napisał:

> zrozumiałem,
        > że na tym forum są 3 kategorie pisarzy,
        >
        > 1/ bezinteresowni wielbiciele Donalda, Waldemara (POPSLa)
        > 2/ bezinteresowni obrońcy Jarosława Kaczyńskiego
        > 3/ interesowni pracownicy biur poselskich, Urzędów Wojewódzkich, Marszałków, M
        > agistratów itd.,
        >
        > pozdrawiam wszystkich ludzi pracy POPSLa
        >
        > chyba Wasz już czas minął

Ja np jestem za normalnoscią, a PSL nie trawię, bo ta partia jest jak prostytutka, która dla władzy kazdemu się wypnie.
        A co do koalicji to czas minie najwcześniej za 3 lata-znaczy znów spudłowałeś
        • teen69 Re: Nawrt nie wiesz jak się mylisz 21.08.12, 17:55
          Bóg nie chciał aby taka karaykatura, mutant chodzila po swiecie i go skasowal. Długo mu to to zajęło ale sie w końcu polapał. Debile do gleby.
          • zapijaczony_ryj Trudno cos codać do tak trafnej oceny 22.08.12, 19:02
            teen69 napisał:

> Bóg nie chciał aby taka karaykatura, mutant chodzila po swiecie i go skasowal.
            > Długo mu to to zajęło ale sie w końcu polapał. Debile do gleby.
      • ave.duce Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 22.08.12, 22:33
        Malo zrozumiales.
        • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 01.09.12, 20:31
          ave.duce napisała:

> Malo zrozumiales.

Fakt, PiS dogłowie nie bardzo kumate jest!
    • bnov Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 23.08.12, 17:44
      My wszystko fesztejen

pisząc o tym ze wasz czas minął mam na myśli pisarczyków a nie, pożal się Boże, koalicję.

Faktycznie, wasza koalicja świadczy o was i będzie trwała do końca waszego świata, a nawet jeden dzień dłużej.
      • x2468 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 25.08.12, 20:28
        "Instytut Imienia Lecha Kaczynskiego to obudowa,ktora kryje polityczno-biznesowy mechanizm zasilany panstwowymi pieniedzmi" Michal Krzymowski
        Czyli spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia i nieograniczona bezczelnoscia ktorej celem jest skubanie podatnika.
        • jan.urbaniak1 Lech Kaczyński - do beatyfikacji biegem marsz ! 27.08.12, 08:17
          x2468 napisał:

> "Instytut Imienia Lecha Kaczynskiego to obudowa,ktora kryje polityczno-biznesow
          > y mechanizm zasilany panstwowymi pieniedzmi" Michal Krzymowski
          > Czyli spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia i nieograniczona bezczelnoscia kt
          > orej celem jest skubanie podatnika.
        • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 02.10.12, 16:37
          x2468 napisał:

> "Instytut Imienia Lecha Kaczynskiego to obudowa,ktora kryje polityczno-biznesow
          > y mechanizm zasilany panstwowymi pieniedzmi" Michal Krzymowski
          > Czyli spolka z ograniczona odpowiedzialnoscia i nieograniczona bezczelnoscia kt
          > orej celem jest skubanie podatnika.

I co w nim będzie skoro spuścizny nie znaleźli do tej pory?
      • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 02.09.12, 18:49
        bnov napisał:

> My wszystko fesztejen
        >
        > pisząc o tym ze wasz czas minął mam na myśli pisarczyków a nie, pożal się Boże,
        > koalicję.
        >
        > Faktycznie, wasza koalicja świadczy o was i będzie trwała do końca waszego świa
        > ta, a nawet jeden dzień dłużej.

I to się mylisz i nawet nie wiesz ja k bardzo!
    • groteska53 L. Kaczyński_Był bez honoru_FAKT 23.09.12, 21:02
      Gdy niejaki czarnosukienkowy buc nazwał jego ukochaną żonę czarownicą, a urząd jaki sprawował szambem, tenże skulił ogon i nie zareagował. A pani Maria tyle dla niego zrobiła.
      Każdy normalny facet w takiej sytuacji przynajmniej w ryj by sukienkowego strzelił.
      A np. na takiej Pradze, gdyby gościowi ktoś tak kobitke obraził, to i majchrem po żebrach by zarobił.
      No ale cóż, on (LK) to nawet w gębie silny nie był.
      • zapijaczony_ryj Re: L. Kaczyński_Był bez honoru_FAKT 02.10.12, 20:04
        groteska53 napisał:

> Gdy niejaki czarnosukienkowy buc nazwał jego ukochaną żonę czarownicą, a urząd
        > jaki sprawował szambem, tenże skulił ogon i nie zareagował. A pani Maria tyle d
        > la niego zrobiła.
        > Każdy normalny facet w takiej sytuacji przynajmniej w ryj by sukienkowego strze
        > lił.
        > A np. na takiej Pradze, gdyby gościowi ktoś tak kobitke obraził, to i majchrem
        > po żebrach by zarobił.
        > No ale cóż, on (LK) to nawet w gębie silny nie był.

Za to był silnie sraczkowym!
      • zapijaczony_ryj Re: L. Kaczyński_Był bez honoru_FAKT 07.09.13, 19:45
        groteska53 napisał:

> Gdy niejaki czarnosukienkowy buc nazwał jego ukochaną żonę czarownicą, a urząd
        > jaki sprawował szambem, tenże skulił ogon i nie zareagował. A pani Maria tyle d
        > la niego zrobiła.
        > Każdy normalny facet w takiej sytuacji przynajmniej w ryj by sukienkowego strze
        > lił.
        > A np. na takiej Pradze, gdyby gościowi ktoś tak kobitke obraził, to i majchrem
        > po żebrach by zarobił.
        > No ale cóż, on (LK) to nawet w gębie silny nie był.

Ten co najwyzej sraczki by dostał
    • behemot17-13 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 23.09.12, 21:19
      owszem, zapomniałeś wziąć na powstrzymanie. nienawiść permanentna.
    • lackzadek Ryju! 02.10.12, 11:32
      Nie wolno się śmiać z upośledzonych i niezaradnych życiowo ludzi.
      Po prostu nie wypada!
      • zapijaczony_ryj Re: Ryju! 12.11.12, 08:59
        lackzadek napisał:

> Nie wolno się śmiać z upośledzonych i niezaradnych życiowo ludzi.
        > Po prostu nie wypada!

Wypada, wypada -jeśli piastują najwyższe stanowiska w państwie!
    • wanda43 Re: Spieprzający Dziad z Pragi obraził majestat . 03.10.12, 12:01
      za ktorej to IV przeuczciwej byly SBek robil najlepsze siuchty z ziemią dla kosciola, a panstwo tracilo miliardy.
      • zapijaczony_ryj Re: Spieprzający Dziad z Pragi obraził majestat . 12.11.12, 09:22
        wanda43 napisała:

> za ktorej to IV przeuczciwej byly SBek robil najlepsze siuchty z ziemią dla kos
        > ciola, a panstwo tracilo miliardy.

A "małpa w czerwonym" czym majestat obraziła"
    • grba Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 12.11.12, 09:08
      Jedna piękna dała mi do przeczytania artykuł w miesięczniku Press, wywiad z dziennikarskim duetem Michał Majewski/Paweł Reszka.

Reszka rzekł: <<Kilka lat temu, pracując w „Dzienniku”, mogliśmy przez trzy miesiące zbierać informacje do tekstu „Straszny dwór pana prezydenta” – o tym, co się dzieje za kulisami Pałacu Prezydenckiego za czasów Lecha Kaczyńskiego. Którego wydawcę dziś stać na odstawienie od spraw bieżących na trzy miesiące dwóch dziennikarzy? A tematów jest mnóstwo: koncerny farmaceutyczne, infrastruktura, spółki skarbu państwa…>>

W normalnym kraju normalni obywatele wiedzą, że ktoś musi patrzeć władzy na ręce, choćby ta władza była naszą ukochaną władzą. Media przez te kilka lat pilnujące PiS z przystawkami nie bardzo spisały się śledząc ukryte działania obecnie rządzącej koalicji. Kto miał patrzeć na ręce PO/PSL? Lis? GW?
      • kum.z.antalowki Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 12.11.12, 18:48
        Jaki tam mit? Fakt, to fakt. Co tu ukrywać?

www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/633950950098396663.jpg
        • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 13.11.12, 12:13
          kum.z.antalowki napisał:

> Jaki tam mit? Fakt, to fakt. Co tu ukrywać?
          >
          > www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-580/-500/faktonline/633950950098396663.jpg
      • z.a.p.i.j.a.c.z.o.n.y-r.y.j Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 25.04.13, 15:25
        grba napisał:

>
        > Reszka rzekł: <<Kilka lat temu, pracując w „Dzienniku”, mog
        > liśmy przez trzy miesiące zbierać informacje do tekstu „Straszny dwór pan
        > a prezydenta” – o tym, co się dzieje za kulisami Pałacu Prezydencki
        > ego za czasów Lecha Kaczyńskiego. Którego wydawcę dziś stać na odstawienie od s
        > praw bieżących na trzy miesiące dwóch dziennikarzy? A tematów jest mnóstwo: kon
        > cerny farmaceutyczne, infrastruktura, spółki skarbu państwa…>>
        >
        G.wno prędzej , czy później i tak wypłynie!
      • zapijaczony_ryj No i? 16.05.15, 18:22
        grba napisał:

> Jedna piękna dała mi do przeczytania artykuł w miesięczniku Press, wywiad z dzi
        > ennikarskim duetem Michał Majewski/Paweł Reszka.
        >
        > Reszka rzekł: <<Kilka lat temu, pracując w „Dzienniku”, mog
        > liśmy przez trzy miesiące zbierać informacje do tekstu „Straszny dwór pan
        > a prezydenta” – o tym, co się dzieje za kulisami Pałacu Prezydencki
        > ego za czasów Lecha Kaczyńskiego. Którego wydawcę dziś stać na odstawienie od s
        > praw bieżących na trzy miesiące dwóch dziennikarzy? A tematów jest mnóstwo: kon
        > cerny farmaceutyczne, infrastruktura, spółki skarbu państwa…>>
        >
        > W normalnym kraju normalni obywatele wiedzą, że ktoś musi patrzeć władzy na ręc
        > e, choćby ta władza była naszą ukochaną władzą. Media przez te kilka lat pilnuj
        > ące PiS z przystawkami nie bardzo spisały się śledząc ukryte działania obecnie
        > rządzącej koalicji. Kto miał patrzeć na ręce PO/PSL? Lis? GW?
    • zapijaczony_ryj Teraz szykujOM nam Kozią w realu-PiS u wadzy! 06.07.13, 21:37
      eelus-qiwi-no_rusz.zesz-sie napisała:

> tramen.blox.pl/resource/paranoja.jpg
    • zapijaczony_ryj Nadal nie odnaleziono spuścizny po Lechu K 11.08.13, 18:32
      Co za radą brata wykończył 95 osób!!
    • zapijaczony_ryj Jak zwykle watek super odchudzony przez moderację 11.08.13, 18:34
      Ciekawe dlaczego?
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 11.08.13, 18:35
      To wszystko z winy "Przywileju kaliskiego"...
      • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 11.08.13, 18:50
        teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> To wszystko z winy "Przywileju kaliskiego"...
        >
        >
        >
        >
        Co?
        • samantha.1 Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 11.08.13, 18:55
          Nieuku z PO!
          dziedzictwo.ekai.pl/text.show?id=4580
          • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 11.08.13, 19:26
            samantha.1 napisała:

> Nieuku z PO!
            > dziedzictwo.ekai.pl/text.show?id=4580

NO to moze o spuściźnie pogadamy?
            NIe Naczelnego Idioty, tylko jego brata
          • zapijaczony_ryj Re: Lech Kaczyński - f a k t y i m i t y 02.11.14, 18:39
            samantha.1 napisała:

> Nieuku z PO!
            > dziedzictwo.ekai.pl/text.show?id=4580

A w temacie masz cos do powiedzenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka