Dodaj do ulubionych

Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał

21.04.12, 11:31
Tusk skłamał wczoraj, oświadczając, że Lech Kaczyński nigdy nie zgłaszał zamiaru wyjazdu na uroczystości w Katyniu. Dokument z 27 stycznia potwierdza, że było inaczej. Kaczyński po raz pierwszy (o ile mi wiadomo) powiedział też wprost, że jeżeli prawda o Smleńsku wyjdzie na jaw, na Tuskowi grozi więzienie.
Tu streszczenie rozmowy w RFM FM: wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jaroslaw-Kaczynski-Mamy-dokument-Przed-ta-prawda-Tusk-nie-ucieknie,wid,14430389,wiadomosc.html
A więc potwierdzają się wczesniejsze opinie o tym, że Kaczyński chce wykończy Tuska, a Tusk fizycznie boi się Kaczyńskiego. O strachu Tuska świadczy to wczorajsze bezwsensowne, wręcz dziedzinne kłamstwo, bo przecież wystarczyło sprawdzić w dokumentach, żeby wytknąć Tuskowi mówienie nieprawdy.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: kłamał prezes 21.04.12, 11:34
      a ty rzniesz glupa jak to u was w zwyczaju:
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135290113,135290113,Jarus_znowu_bezczelnie_klamie_.html?t=1335000774971
      • tullus_hostiliusz Re: kłamał prezes 21.04.12, 11:36
        Zacytuj wczorajsza wypowiedź Tuska.
        • szwampuch58 Re: czy w imie prezesa 21.04.12, 11:52
          bycie durniem sprawia ci przyjemnosc?
    • chateau Nie powtarzaj bezmyślnie 21.04.12, 11:37
      Za łgarstwo Kaczyński będzie się smażył w politycznym piekle.
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,135290113,135290113,Jarus_znowu_bezczelnie_klamie_.html
      • tullus_hostiliusz Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:45
        "Po ustaleniu, że jest wizyta premiera polskiego rządu na zaproszenie premiera rosyjskiego rządu, by wspólnie uczcić ofiary katyńskie, pojawił się także konkretny projekt drugiej wizyty." Itd.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11582252,Tusk___Spisek____zamach____to_jest_klamstwo_smolenskie_.html
        • zbigniew_clapton Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:51
          tullus_hostiliusz napisał:

> "Po ustaleniu, że jest wizyta premiera polskiego rządu na zaproszenie premiera
          > rosyjskiego rządu, by wspólnie uczcić ofiary katyńskie, pojawił się także konkretny projekt drugiej wizyty." Itd.

To ma być "konkretny projekt"?

niezalezna.pl/uploads/foto/2012/04/pismo01.jpg
          • tullus_hostiliusz Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:52
            Tym chcesz ze mną polemizować?
            • chateau Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:54
              Nie, to tylko projekt polemiki.
              • tullus_hostiliusz Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:56
                Ale niekonkretny.
                • chateau Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 12:02
                  Nie kumasz.

Mogę napisać dowolne pismo o moim pragnieniu zrobienia czegokolwiek.
                  Niezależnie od relacji między mną a adresatem nie jest to projekt.

Kaczyński po raz kolejny łże licząc, że ktoś się na to złapie. Np. ty.
                  • tullus_hostiliusz Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 12:10
                    Czyli palił, ale się nie zaciągał, donosił, ale nie szkodził.

MSZ dostało pismo, że Kaczyński zamierza jechać na obchodzy rocznicy zbrodni wojennej popełnionej przez Rosjan w Smoleńsku i Tusk nie ma prawa teraz łgać, że ten "projekt" pojawil się dopiero po ogłoszeniu informacji o zaproszeniu od Putina.
                  • tullus_hostiliusz Dokładny cytat 21.04.12, 12:16
                    "Nie otrzymałem takiej propozycji ani takiej informacji od prezydenta Kaczyńskiego, ani w styczniu, ani w lutym, ani w marcu, ani kiedykolwiek indziej, na temat ewentualności wspólnej wizyty w Katyniu". wyborcza.pl/1,75478,11584202,Tusk__Teza_o_rozdzieleniu_wizyt_w_Smolensku_to_klamstwo.html#ixzz1sfNzQEcP

Ciekaw jestem, co teraz wymyślisz na obronę Pinokia.
                    • chateau Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:19
                      Informacja o planach nie jest propozycją.

Masz jakiś problem z semantyką?
                      • tullus_hostiliusz Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:21
                        > Informacja o planach nie jest propozycją.
                        >
                        > Masz jakiś problem z semantyką?

Ty masz chyba jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem. Jeszcze raz: "Nie otrzymałem takiej propozycji ani takiej informacji od prezydenta Kaczyńskiego, ani w styczniu, ani w lutym, ani w marcu, ani kiedykolwiek indziej, na temat ewentualności wspólnej wizyty w Katyniu".
                        • woda_woda Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:25

>> Ty masz chyba jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem.

A Kaczyński napisał, że chętnie wybrałby się z premierem?
                          • kecawa Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:58
                            nie jesteś w stanie strawić, że Twój idol jest pospolitym klamcą w dodatku zaprzańcem ?

• chateau Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:26
                          A gdzie jest w piśmie słowo o choćby chęci wspólnej wizyty?

Jest wyłącznie informacja o tym, że Lech Kaczyński planuje w kwietniu wizytę w Katyniu.
                          • tullus_hostiliusz Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:27
                            To jest wątek o wczorajszym kłamstwie Tuska, a nie o chęci wspólnej wizyty. Podałem już cytaty i na tym kończę dyskusje z POszustami.
                            • chateau Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:28
                              Nie czujesz przypadkiem bolesnego ucisku poniżej pleców?
                              • tullus_hostiliusz Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:56
                                Jeszcze raz: "Jeżeli zatem pozwolić sobie na tezę, której ja nie podzielam, że doszło do rozdzielenia wizyt, to ja precyzyjnie powiem tak: po ustaleniu, jest wizyta premiera polskiego rządu, na zaproszenie premiera rosyjskiego rządu, aby wspólnie uczcić ofiary katyńskie, pojawił się także konkretny pomysł drugiej wizyty." Ale oczywiście pomysł z 27 stycznia nie był konkretny, tak?

Złodziej przyłapany za rękę na gorącym uczynku też będzie krzyczał, że to nie jego ręka.
                                • chateau Re: Dokładny cytat 21.04.12, 13:38
                                  Konkretność tego pomysłu nie ma nic do rzeczy.

Po prostu nie pada magiczne słowo "razem."
                                  Jeśli prezydent coś planuje, to doprawdy nie jest rzeczą premiera ani jego ministrów dociekać co urzędnicy prezydenta mają na myśli.

Planował się udać? OK, informacja przyjęta.
                                  Planował udać się razem z premierem? No to napisz mistrzu skąd to ma wynikać.
                                  • tullus_hostiliusz Re: Dokładny cytat 21.04.12, 13:41
                                    Mistrzy, twój ryży guru nie powiedział nic o propozycji wspólnej wizyty, tylko stwierdził, że pomysł drugiej wizyty pojawil sie później, co jest oczywistym kłamstwem.
                                    • chateau Re: Dokładny cytat 21.04.12, 14:12
                                      O, to wiesz kiedy pojawił się pomysł wizyty premiera?
                                      Witamy pracownika kancelarii premiera na FK, oklaski :-)
                                      • tullus_hostiliusz Re: Dokładny cytat 21.04.12, 14:20
                                        Tak, masz rację. Już milczę.
                            • woda_woda Re: Dokładny cytat 21.04.12, 12:29

> na tym kończę dyskusje

Słusznie, już się skompromitowałes :)
            • zbigniew_clapton Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 11:58
              "Za panowania Tullusa Hostiliusza (673 - 640 p.n.e.) Rzym rozpoczął politykę ekspansjonizmu. Po raz pierwszy miasto wilczycy stanęło na czele Związku Miast Latyńskich i zniszczyło Albę Longę, dotychczasowe przewodnie miasto Związku. Pokonany król miasta, Metiusz miał wspomóc Rzymian w walce z mieszkańcami miasta Weje, ale wskutek nie wywiązania się z warunków umowy, miasto Alba przestało istnieć, a mieszkańców przesiedlono do Rzymu. W przeciągu kolejnych lat, Tullus podporządkował sobie szereg innych osad. "

Bierz szabelkę i ruszaj na Smoleńsk.
              • tullus_hostiliusz Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 12:25
                Gdyby Albą rządził niejako Tuskiusz, to poddałby się Rzymianom bez walki.
                • sclavus Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 15:44
                  Nie martwij się - -Jarozbaw by wszystkich ... rozbawił... swoimi głupotami w teoriach...
            • sclavus Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 15:41
              A kimże ty jesteś, do jasne qrvy nędzy, żeby takie pytania zadawać??? Za kogo się masz, ścierwo jedne???
              Manipulator chamski, jak to sowietolog... 27/01/2010 kancelaria wyraziła chęć prezydenta wyjazdu do Katynia a nie żadnej wspólnej wizyty z premierem
              Nie wiem kto bardziej nienawidził Tuska - Lech czy Jarosław...
              Heca zaczęła się dopiero, kiedy premier Putin zaprosił premiera Tuska... Wtedy Lechu zahisteryzował: ja też! Ja też chcę! Ja też tam muszę być!
              Mowy przy tym nie było, żeby jechał jako członek delegacji, na której czele - siłą rzeczy - byłby Tusk...
              :D:D:D:D:D
              • tullus_hostiliusz Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 15:46
                Tusiorek wypił za dużo kawy?
                • sclavus Re: Kłamliwa wypowiedź Tuska 21.04.12, 15:47
                  Tusk nigdy nie był z mojej bajki a ... kawa jest dobra na różne przypadłości...
                  Spróbuj - może co nieco cię odpuści... :D:D:D
        • lewy_andy Re: Kłamliwa wypowiedź - ale czyja??????? 21.04.12, 13:33
          Gdzie?
          Powarzam gdzie jest informacja o wspólnej wizycie bo ciągle słyszę o winie za ROZDZIELENIE wizyt ??????? NIGDY nie było wspólnej wizyty!!!
          Czy można rozdzielić coś co nigdy nie było połączone????
          Kaczyński kłamie zarzucając kłamstwo
          Tusk mówi prawdę - nigdy nie było prośby o wspólną wizytę - wystarczy czytać ze zrozumieniem.
          cbdu
          • tullus_hostiliusz To jest kłamstwo Tuska 21.04.12, 13:43
            Ta wypowiedź: "Jeżeli zatem pozwolić sobie na tezę, której ja nie podzielam, że doszło do rozdzielenia wizyt, to ja precyzyjnie powiem tak: po ustaleniu, jest wizyta premiera polskiego rządu, na zaproszenie premiera rosyjskiego rządu, aby wspólnie uczcić ofiary katyńskie, pojawił się także konkretny pomysł drugiej wizyty."
          • woda_woda "tullus_hostiliusz" pod każdym swoim nickiem 21.04.12, 13:48
            lewy_andy napisał:

> Tusk mówi prawdę - nigdy nie było prośby o wspólną wizytę - wystarczy czytać ze
            > zrozumieniem.
            > cbdu

nie umie czytać ze zrozumieniem.
            • sclavus Re: "tullus_hostiliusz" pod każdym swoim nickiem 21.04.12, 15:46
              Eeee!
              Sądzę że trochę umie, ale nie chce bo to wygodniejsze do manipulowania :)
    • tullus_hostiliusz Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:38
      Tu jest link to całego wywiadu: www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywiady/przesluchanie/news-kaczynski-mamy-dokument-rzad-wiedzial-przed-ta-prawda,nId,599180

To zdanie wydaje mi się z tego wszystkiego najciekawsze, bo pokazuje ono intencje Kaczyńskiego: "Od tego się nie ucieknie i Donald Tusk od tej odpowiedzialności z całą pewnością nigdzie nie ucieknie, chociaż on się do tego oczywiście nie może przyznać i będzie łgał tak, jak łga. Po prostu dlatego, że to jest kwestia już nie tylko jego kariery politycznej, a jego życia, być może jego wolności, być może całego jego losu."
    • zbigniew_clapton Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:41
      Pomijając całą resztę - w jakim współczesnym państwie dopuszcza się możliwość, aby prezydent i premier lecieli tym samym samolotem?
      • tullus_hostiliusz Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:46
        Co to ma wspólnego z wczorajszym kłamstwem Tuska?
      • wujaszek_joe Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:48
        w kaczym świecie równoległym.
        A nawet prostopadłym, w opozycji do rzeczywistości
        • tullus_hostiliusz Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:51
          Informacja o zaproszeniu Tuska przez Putina pojawiała się 3 lutego, a pismo do MSZ nosi datę 27 stycznia, czyli jest o tydzień wcześniejsze.
      • rccc Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:56
        Tusk lecial razem z L.Kaczynskim z Brukseli
    • cookies9 Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:48
      Przecież,to Kaczyński kłamie.W przesłanym piśmie z kancelarii pRezydenta jest wymieniony tylko miesiąc kwiecień,bez szczegółowej daty zorganizowania mityngu wyborczego na katyńskich grobach. Czy Kaczyński powiedział kiedyś prawdę?
      • tullus_hostiliusz Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:55
        Takie trollowanie nie zmienia faktu, że wasz wódz zachował się wczoraj jakby mu rozum odebrało.
        • cookies9 Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 12:10

> Takie trollowanie nie zmienia faktu, że wasz wódz zachował się wczoraj jakby mu
          > rozum odebrało.

Twoje trollowanie,tez niczego nie zmieni:-)
          "" i nikt nam nie powie, że carne jest czarne, a czarne jest czarne" J.Kaczyński
      • cymber.gaj Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 11:58
        cookies9 napisała:

> Czy Kaczyński powiedział kiedyś prawdę?

Bracia Kaczyńscy są znani z tego, że żaden z nich nigdy w życiu nie skłamał. Przykładowo można przytoczyć takie ociekające wprost prawdą i uczciwością oświadczenia, jak „Nie będę premierem, jeżeli mój brat zostanie prezydentem” (Jarosław), „Przyrzekam wam w tym świętym miejscu Polaków, że nigdy już z tymi ludźmi rozmawiać nie będziemy” (Jarosław o partii Leppera, którego kilka dni później ponownie zrobił wicepremierem) czy „Znam angielski biegle w mowie i w piśmie. Zdarza mi się nawet poprawiać tłumaczy” (Lech w kampanii prezydenckiej 2005). Można przypuszczać, że tak samo i teraz Jarosław mówi prawdę.
    • mariner4 Drzwiami Cię wygonili 21.04.12, 11:55
      teraz włazisz oknem, Gołda
      M.
      • tullus_hostiliusz Re: Drzwiami Cię wygonili 21.04.12, 11:56
        Nie jestem Gołda.
        • m.c.hrabia Re: Drzwiami Cię wygonili 21.04.12, 11:57

> Nie jestem Gołda.

umysłowa jak najbardziej
    • cillian1 Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał 21.04.12, 12:02
      wyjazdu może nie, ale wylotu.....? Zgłaszał ten pajac chęć wyjazdu?
    • kecawa czego się boi Tusk, że tak kłamie 21.04.12, 12:50
      ewidentne kłamstwo ale służby Tuska już głoszą może i list wysłano ale on zaginął więc Tusku nic nie wiedział

lecz on się boi...czego się boi - wszak w Rosji ma sojusznika

• cillian1 Re: czego się boi Tusk, że tak kłamie 21.04.12, 13:02
        Gdyby Katyń był w Berlinie - też byś tak piszczał! Ale gdyby był w Watykanie - to.....?
    • lewy_andy Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał????????? 21.04.12, 13:51

Tusk: " Lech Kaczyński nigdy nie zgłaszał zamiaru wyjazdu na uroczystości w Katyniu."
      WSPÓLNEGO!!!!!! bo mowa o wspólnym wyjeżdzie - gdzie tu kłamstwo?
      • tullus_hostiliusz Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał???????? 21.04.12, 13:56
        Kłamstwo jest tu: "Jeżeli zatem pozwolić sobie na tezę, której ja nie podzielam, że doszło do rozdzielenia wizyt, to ja precyzyjnie powiem tak: po ustaleniu, jest wizyta premiera polskiego rządu, na zaproszenie premiera rosyjskiego rządu, aby wspólnie uczcić ofiary katyńskie, pojawił się także konkretny pomysł drugiej wizyty."
        • cillian1 Re: Kaczyński potwierdza, że Tusk skłamał???????? 21.04.12, 14:08
          zupełnie nie widzę - problemu!
          LK i Tusk - nie chcieli lecieć razem, bo się nie lubili! Więc w zasadzie obydwaj - się rozdzielili!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka