Dodaj do ulubionych

Pisuardessa Monika Olejnik

22.04.12, 20:22
Odnoszę wrażenie, że czołowa polska niezależna, błyskotliwie inteligentna i co najważniejsze będąca wzorcem z Sevres kultury dyskusji jak równiez kultury osobistej- Pani Monika Olejnik bardzo poważnie podeszła do problemu przedłużenia wieku emerytalnego kobiet.
Widząc jaki los spotkał oddanego władzy, ale leciwego niestety fotografa postanowiła zadziałać wyprzedzająco - jako , ze sama że tak sie wyrażę "w kwiecie wieku" , ale jak to kobieta - zawsze młódka.
Postanowiła zmienic zawód i zostać na te lata przedemerytalne pisuardessą. Zapoznała sie nawet z pewnymi urządzeniami technicznymi (tzw biały montaż wg okreslenia budowlańców) służącymi do oddawania moczu przez mężczyzn -w pozycji stojacej.
Urządzenia te są bardzo ważnym elemrntem kazdej toalety publicznej, miejscu pracy tzw pisuardessy.
Pani Monika tak sie przejeła swa przyszłą pracą , ze jeszcze w tej swej starej "robocie dziennikarskiej" zaczęła przyzwyczajać się do nowej roli używając zarówno fachowych określeń jak i przejmując specyficzna kulturę branzowa z tego nowego, przyszłego miejsca pracy.
Bardzo dobrze, że Pani Monika mysli o przyszłości i już ćwiczy. Może nawet dostanie w przyszłości tytuł Pisuardessy Roku przyznawany przez Pana Wojewódzkiego? A wtedy to moze nawet sam Pan Były Premier ( ten najlepszy w naszej historii) będzie u niej mocz oddawał , a moze nawet srywał?
Życzymy pomyślnosci Pani Moniko w nowym zawodzie i aby Pani różne chamy ( którymi Pani sie brzydzi) nigdy petów do pisuarów nie wrzucały.
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:23
      a kilka już wątków na ten temat, to mało Ci ?
      • remik.bz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:30
        olga_w_ogrodzie napisała:

> a kilka już wątków na ten temat, to mało Ci ?

Sorry , ale przed chwila wróciłem z innego swiata (z gór) do Krakowa i od razu trafiłem na "perełkę". No tak zauroczyłem się postawą i kultura Pani Dziennikary (przez duże "D"), ze postanowwiłem dac wyraz swej fascynacji i irracjonalnemu zauroczeniu.
        Wiesz , zmienić zawód po.......ilus tam latch pracy to heroiczna decyzja.
        • olga_w_ogrodzie Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:38
          tak, jak nie podobało mi się to, co powiedziała pani Olejnik, tak nie podoba mi się to, co niej piszesz tutaj.
          • remik.bz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:58

> tak, jak nie podobało mi się to, co powiedziała pani Olejnik, tak nie podoba mi
            > się to, co niej piszesz tutaj.

Problem w tym , że to okreslenie funkcjonuje wśród ludzi uważających sie za elity kraju. Moim zdanie Pani Monika tak po prostu w "codziennym zyciu", w pracy zawodowej okresla opozycję.
            Opozycje w kraju demokratycznym.
            PiS-uary - tak o nas mówia nowoczesni "Europejczycy" przy aprobacie "elit", równiez dziennikarskich.
            na dodatek Pani Monika coś pisze na facebooku o "przejęcyczeniu". Pakie przejezyczenie? Ona tak po prostu (PiS-uary) okresla opozycje.
            • olga_w_ogrodzie Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:23
              mówią okropnie i o zwolennikach PO i o PiS.
              na tyle często, iż mogła machinalnie powtórzyć.
              ale to już nieważne jest - skoro publicznie przeprosiła, to należy zostawić już tę sprawę a nie rozsmakowywać się w niej i panią Olejnik z kolei obrażać publicznie jak to Ty robisz tutaj.
              i nie rób z sympatyków PiS jedynych sierotek biednych, bo to czołowi przedstawiciele PiS mówią o zdrajcach, sugerują popełnienie mordu i nie reagują, gdy ludzie obok nich nawołują do wieszania prezydenta i premiera.
              • remik.bz W jaki sposób obrażam Pania Olejnik? 22.04.12, 22:17

> mówią okropnie i o zwolennikach PO i o PiS.
                > na tyle często, iż mogła machinalnie powtórzyć.
                > ale to już nieważne jest - skoro publicznie przeprosiła, to należy zostawić już
                > tę sprawę a nie rozsmakowywać się w niej i panią Olejnik z kolei obrażać publ
                > icznie jak to Ty robisz tutaj.

A w jaki konkretnie sposób ja obrażam ? Drwie, ironizuję- ale to przeciez osoba publiczna. Musi liczyć się z publiczna oceną . A drwina to też ocena.
                Mam nadzieje,ze ewentualna przyszłą pracę Pani Moniki nie uważasz za coś uwłaczającego dla człowieka.

> i nie rób z sympatyków PiS jedynych sierotek biednych, bo to czołowi przedstawi
                > ciele PiS mówią o zdrajcach, sugerują popełnienie mordu i nie reagują, gdy ludz
                > ie obok nich nawołują do wieszania prezydenta i premiera.

To objaw desperacji . Rząd nieźle musiał się napracować , aby ludzi do takiego stanu doprowadzić. Nie popieram , nie usprawiedliwiam, oceniam negatywnie takie dzialania, ale po ludzku rozumiem.
                I nie wiem czyja winan większa, tych zdesperowanych czy doprowadzających do desperacji.
                • olga_w_ogrodzie Re: W jaki sposób obrażam Pania Olejnik? 22.04.12, 22:37
                  remik.bz napisał:

>
                  > A w jaki konkretnie sposób ja obrażam ? Drwie, ironizuję- ale to przeciez osoba
                  > publiczna. Musi liczyć się z publiczna oceną . A drwina to też ocena.
                  > Mam nadzieje,ze ewentualna przyszłą pracę Pani Moniki nie uważasz za coś uwłacz
                  > ającego dla człowieka.
                  >
                  jeśli "pisuardessa" to nie jest obraźliwie, to po co robić hałas z powodu nazwania PiSu pisuarem ?
                  ona przeprosiła, Ty obstajesz przy swoim.

>
                  > To objaw desperacji . Rząd nieźle musiał się napracować , aby ludzi do takiego
                  > stanu doprowadzić. Nie popieram , nie usprawiedliwiam, oceniam negatywnie takie
                  > dzialania, ale po ludzku rozumiem.
                  > I nie wiem czyja winan większa, tych zdesperowanych czy doprowadzających do des
                  > peracji.

relatywizm od a do z.
                  inni powiedzą, że nieźle się prezes napracował i jego ludzie, by nazywano ich pisuarem lub rynsztokiem.
            • erte2 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 23.04.12, 00:00
              remik.bz
              No cóż - jeśli jesteście pisuary to dlaczego was tak nie nazywać ? Przecież nie będziemy bawić się w eufemizmy i nazywać was np. porcelanowymi pojemnikami używanymi do wykonywania czynności fizjologicznych - bo trzeba by było jeszcze rozszerzać tę definicję o pewne szczegóły konstrukcyjne, precyzować o jakie to czynności chodzi itp. A tak - krótko, zwięźle i na temat: pisuar i każdy wie o co chodzi.
              To przecież takie proste, drogi pisuarze...
              • remik.bz Kaczyński ma chyba rację 23.04.12, 15:49
                erte2 napisał:

> remik.bz
                > No cóż - jeśli jesteście pisuary to dlaczego was tak nie nazywać ? Przecież nie
                > będziemy bawić się w eufemizmy i nazywać was np. porcelanowymi pojemnikami uży
                > wanymi do wykonywania czynności fizjologicznych - bo trzeba by było jeszcze roz
                > szerzać tę definicję o pewne szczegóły konstrukcyjne, precyzować o jakie to czy
                > nności chodzi itp. A tak - krótko, zwięźle i na temat: pisuar i każdy wie o co
                > chodzi.
                > To przecież takie proste, drogi pisuarze...

Przyjmuje to Twoje obelzywe wyjaśnienie przedstawicielu "nowoczesnej" Polski w imieniu 8 mln zwolenników PiS-u -legalnej partii politycznej funkcjonujacej w systemie demokratycznym, największej partii opozycyjnej.
                Niech to będzie Twój wspaniały wkład w dzielenie Polaków.
                I tak sobie mysle, że to Kaczyński ma rację , nie ja.
                Kaczyński uważa Was za wrogów, których trzeba zniszczyć i w tym kierunku działa. Ja za przeciwników, których trzeba jedynie pokonać nie niszcząc , by później razem w niektórych waznych sprawach współpracować.
                W imie tej mojej "ideologii" nie wziąłem udziału w ostatnich wydarzeniach , aby nie dokładać swojej małej cegiełki do tego jątrzenia in spirali nienawiści.
                Czytając Twój post to dochodzę do wniosku, ze chyba źle zrobiłem.
                Wy uważacie nas za "podludzi" tylko dlatego, ze mamy inny system wartości. Chyba jednak pokonanie Was to za mało.
                Na wszelki wypadek przypominam , że ja zadrwiłem (źle zrobiłem, poniosło mnie) z profesjonalizmu dziennikarskiego jednej konkretnej publicznej osoby. Ty i Pani Olejnik drwicie z systemu wartości , z bardzo osobistych, suwerennych decyzji wyborczych ok. 8 mln ludzi.
                W cywilizowanym , demokratycznym swiecie dopuszczalne są drwiny z "profesjonalistów" będących niby-autorytetami w swej specjalności. Drwiny z prywatnych decyzji wyborczych , z wartości ludzkich - nie są akceptowalne, sa uznawane za objaw nietolerancji.
    • behemot17-13 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:35
      odnoszę wrażenie, że będąc na wycieczce w Beskidach, nasrałeś do bidetu, stąd Twoje reminiscencje w tym wątku. chamskie jest moje pisanie, na moje usprawiedliwienie, próbuję być w klimacie.
      • remik.bz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 20:44
        behemot17-13 napisał:

> odnoszę wrażenie, że będąc na wycieczce w Beskidach, nasrałeś do bidetu, stąd
        > Twoje reminiscencje w tym wątku. chamskie jest moje pisanie, na moje usprawiedl
        > iwienie, próbuję być w klimacie.

Gratuluje decyzji "bycia w klimacie". Tak trzymać , a moze nawet Pani Monika Olejnik zaprosi Cię do swego programu , aby zagwarantować jego poziom.
        PS na którym z beskidzkich szlaków znajduję sie wymieniny przez Ciebie bidet?
        • behemot17-13 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:18
          pytasz na którym szlaku, poszukaj sobie w swoim wątku. a jak się nie dopatrzysz, zajrzyj do wiki, tam znajdziesz hasło- wyższa szkoła obsikiwania.
    • indeed4 Przeprosiła. 22.04.12, 20:40
      Monika Olejnik
      9 godz. temu
      Przepraszam za 'pisuarowską telewizję'. Przejęzyczyłam się i nie chciałam nikogo urazić

www.facebook.com/pages/Monika-Olejnik/155449451181502

Nie zrobiła tego specjalnie, spotyka to określenie w necie i pewnie sama też go używa na codzień, stąd wpadka na antenie. Kiedyś Wildstein na wizji powiedział " KomorUski" - to mniej więcej ten sam mechanizm.
      • gentile1 Re: Przeprosiła. 22.04.12, 20:49
        indeed4 napisał:

> Monika Olejnik
        > 9 godz. temu
        > Przepraszam za 'pisuarowską telewizję'. Przejęzyczyłam się i nie chciałam nikog
        > o urazić
        >

Przeprosiny będą wazne jeśli wygłosi je w radiu klo- ZET i ponowi w radiu Rynsz TOK-FM (zresztą należących do tej samej sieci kanalizacyjnej) działąjącej pod batutą penego znanego szambonurka
        • indeed4 Re: Przeprosiła. 22.04.12, 21:04
          O ile zakład, że przeprosi też na antenie?
          • remik.bz Re: Przeprosiła. 22.04.12, 21:06
            indeed4 napisał:

> O ile zakład, że przeprosi też na antenie?

Jesli jest osobą mądrą ( a raczej tak), to zrobi to jak najszybciej i nie bedzie zasłaniac sie "literówka".
            • indeed4 Re: Przeprosiła. 22.04.12, 21:18
              Czyżbyś sugerował, że Kaczyńscy, których problemów z przeprosinami za "literówki" przypominać chyba nie ma potrzeby - to głupcy?
              • remik.bz Re: Przeprosiła. 22.04.12, 22:05
                indeed4 napisał:

> Czyżbyś sugerował, że Kaczyńscy, których problemów z przeprosinami za "literówk
                > i" przypominać chyba nie ma potrzeby - to głupcy?

A Ty zaraz do "konkretów". Kazdy rozsądny , madry człowiek , gdy zrobi błąd to przeprasza , poprawia się i na drugi raz go nie robi.
                A jak kazdy to kazdy.
                PS sam nie rozumiem skad ten trend , aby przyznanie się do błędu oceniać negatywnie , jako słabośc. Moze takie czasy po prostu?
      • remik.bz Re: Przeprosiła. 22.04.12, 20:51
        indeed4 napisał:

> Monika Olejnik
        > 9 godz. temu
        > Przepraszam za 'pisuarowską telewizję'. Przejęzyczyłam się i nie chciałam nikog
        > o urazić
        >
        >
        > Nie zrobiła tego specjalnie, spotyka to określenie w necie i pewnie sama też go
        > używa na codzień, stąd wpadka na antenie. Kiedyś Wildstein na wizji powiedział
        > " KomorUski" - to mniej więcej ten sam mechanizm.

Jesli sama uzywa tego okreslenia na codzień to jeszcze gorzej o niej swiadczy.
        Okreslenia typu "KomorUski, PiSuary, POyeby" nie powinnyfunkcjonowac nie tylko w przestrzeni publicznej , ale równiez w codziennym zyciu ludzi pretendujacych do miana elity intelektualnej kraju.
      • remik.bz Przejezyczenie? 22.04.12, 21:04
        indeed4 napisał:

> Monika Olejnik
        > 9 godz. temu
        > o urazić
        >
        Szkoda tylko , ze nie napisała "co" chciała powiedzieć.
        Przejęzyczenie to jest wtedy , gdy ktos np zamiast "polskiej" powie "wolskiej" (literówka), albo powie "mamy zady i walety".
        A co chciała Pani Monika powiedzieć ? Może "proPiSowska telewizja " ? I co sie jej pomyliło, jakie litery ?
        To nie jest przejezyczenie, to było powiedziane pod wpływem emocji, ale niejako od szablonu. Ona tak zwykle mowi moim zdaniem o opozycji.
        Swoja droga to jej współczuje. Na zawsze zostanie symbolem "obiektywnego, niezaleznego, profesjonalnego dziennikarstwa".
        • indeed4 Tak. 22.04.12, 21:34
          Takie same jak przejęzyczenie Wildsteina, który powiedział "KomorUski", po czym się błyskawicznie poprawił.
      • hordol niech przeprosi tam gdzie nabluzgałą 22.04.12, 21:38

• wariant_b Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:05
      Zdegustowałeś mnie, remik :(
      • remik.bz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:11
        wariant_b napisał:

> Zdegustowałeś mnie, remik :(

Ale za to zawsze możesz podziwiać Pania Olejnik i jej profesjonalizm. Jakie to szczęście,ze mamy w kraju prawdziwych dziennikarzy, którzy nie ulegaja trendom poprawnosci politycznej i wielomilionową opozycje odsyłaja tam gdzie jej miejsce w demokracji - czyli do WC
        • jacekm22 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:18
          Nooooo pislamisto
          zawsze sOM takie perelki dziennikarskie , jak Sakiewicz i Stankiewicz ....
        • zygfryddezgryz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:26
          Remiku...to przecież zwykłe przejęzyczenie podobne do tego jakie popełnił pracownik TVP nazywając Pospieszalskiego pojebalskim...... takie przejęzyczenia i drobne chamstwo to normalny jezyk panów lisa i durczoka oraz pan kolendy i olejnik..... elita dziennikarstwa szkolona przez maleszkę i miecugowa....... prawdziwa creme de la creme
        • wariant_b Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 21:46
          remik.bz napisał:
          > Ale za to zawsze możesz...

Bez komentarza.
    • woda_woda No, no... 22.04.12, 21:35
      ... wygląda na to, że miała rację tak was nazywając.
      • remik.bz Re: No, no... 22.04.12, 22:10
        woda_woda napisała:

> ... wygląda na to, że miała rację tak was nazywając.

Najgorzej to jest , gdy ktoś uwierzy własnej propagandzie .
        • woda_woda Ale o co ci chodzi? 22.04.12, 22:12
          remik.bz napisał:

Mnie też PiS kojarzy się z rynsztokiem. Zapracowaliście sobie na to solidnie.
          • zygfryddezgryz Re: Ale o co ci chodzi? 22.04.12, 22:15
            a mnie woda_woda to z bidetem....
    • hal9000 Freudowska pomyka 22.04.12, 21:55
      Mnie np. PiS kojarzy się z rynsztokiem
      • remik.bz Nie martw się za bardzo 22.04.12, 22:02
        hal9000 napisał:

> Mnie np. PiS kojarzy się z rynsztokiem
        Nie przejmuj się.
        Poczytasz troche o demokracji, roli opozycji w demokracji, o wolnosci wyboru i jest szansa ,że Ci przejdzie
        • hal9000 Re: Nie martw się za bardzo 22.04.12, 22:04
          Poczytasz troche o demokracji, roli opozycji w demokracji, o wolnosci wyboru i jest szansa ,że Ci przejdzie

No właśnie to dlatego, że czytałem
      • zygfryddezgryz Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:02
        Tobie się wszystko z rynsztokiem kojarzy...taka fobia ale chyba uleczalna?
        • hal9000 Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:04
          > Tobie się wszystko z rynsztokiem kojarzy...

Nie wszystko ale PiS akurat tak.
          • zygfryddezgryz Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:13
            Bierz jakieś lekarstwa...może czopki...
            • hal9000 Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:14
              > Bierz jakieś lekarstwa...może czopki...

Na spisienie podobno pomaga lewatywa ;)
              • zygfryddezgryz Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:31
                na zleminżenie jedynie przepaść.... miłego skoku
                • hal9000 Re: Freudowska pomyka 22.04.12, 22:37
                  > na zleminżenie jedynie przepaść.... miłego skoku

Z tobą na dnie? Nigdy! :)
    • mike.recz Czyli jednak Wolak brzmi dumniej niż PiSuary. 22.04.12, 22:14
      Remiku, uważaj na siebie....

img.liczniki.org/20101007/PiS_uar-1286457025.gif
      :-)
      • hal9000 Re: Czyli jednak Wolak brzmi dumniej niż PiSuary. 22.04.12, 22:18
        Uśmiałem się :)
    • dupetek Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 22:23
      A co Olejnik jest winna, że PiSdzięta adekwatną nazwę przybrały, która się tylko ze szczaniem kojarzy??
      • mike.recz Re: Pisuardessa Monika Olejnik 22.04.12, 22:33
        dupetek napisał: A co Olejnik jest winna, że PiSdzięta adekwatną nazwę przybrały, która się tylko ze szczaniem kojarzy??

Oczywiście, że tak i jest to oczywista oczywistość!
    • cookies9 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 23.04.12, 09:12
      Powiedział prawdę,w krótkich żołnierskich słowach.
      • pi.r2 Re: Pisuardessa Monika Olejnik 23.04.12, 09:25
        cookies9 napisała:

> Powiedział prawdę,w krótkich żołnierskich słowach.

Kto powiedział? ojciec MO?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka