Dodaj do ulubionych

Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję UE

• Gość: tata Po co odniesienia do boga w e.konstytucji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:54
      Bez sensu - do którego boga ma być odniesienie ? Sprawa wiary to niezależne
      prawo każdego człowieka - jeśli w eurokonstytucji ma być preferowana jedna
      wybrana forma wiary to ludzie innej wiary nie są nią objęci?
      To brzmi jak nakaz wiary w jedną wybraną religie - takie coś jest niezgodne z
      prawami stojącymi o wiele wyżej od jakichkolwiek innych czyli z prawami
      człowieka! Nasz wspaniały katolicki kraj ehh, kościół chce mieć wszędzie swoje
      logo - to jak korporacja o wilczym apetycie na reklame. Kościół staje się
      żałosny.
    • Gość: ganjabettor:) Chrystus nie zawsze przekonywał swoich oponentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 11:16
      "...nawet Chrystus nie zawsze przekonywał swoich oponentów". No właśnie, a
      Polacy na zachodzie wyglądają na zacofanych oszołomów, którzy na siłę chcą
      reszcie narzucić swój etniczno - historyczny zabobon. Ludzie opanujcie się,
      Europa ma już okres alienacji religijnej dawno za sobą. Może jednak skupmy się
      na tym jak stać się bogatszym i bardziej cywilizowanym społeczeństwem. Może to
      normy społeczno - kulturowe tych, którzy nie chcą "wzmianki", warto uczciwie
      przeanalizować?

Więcej nie piszę bo i tak nikt tego nie czyta.:)
      • Gość: baj Re: Chrystus nie zawsze przekonywał swoich oponen IP: *.uio.no 21.06.04, 13:52
        Ja czytam i popieram.
    • Gość: S. Baca Próbka EuroBełkotu poniżej. Miłej lektury ! IP: 62.181.161.* 21.06.04, 11:21
      1. Granice kompetencji Unii wyznacza zasada powierzenia. Wykonywanie tych
      kompetencji podlega zasadom pomocniczości i proporcjonalności .

2. Zgodnie z zasadą powierzenia, Unia działa w granicach kompetencji
      powierzonych jej przez Państwa Członkowskie na mocy Konstytucji, zmierzając do
      osiągnięcia określonych w niej celów. Kompetencje nie powierzone Unii na mocy
      Konstytucji należą do Państw Członkowskich.

3. Zgodnie z zasadą pomocniczości, w dziedzinach, które nie należą do jej
      wyłącznej kompetencji, Unia podejmuje działania tylko wówczas i tylko w takim
      zakresie, w jakim cele zamierzonego działania nie mogą zostać osiągnięte w
      sposób wystarczający przez Państwa Członkowskie na poziomie centralnym,
      regionalnym i lokalnym, natomiast z uwagi na rozmiary lub skutki proponowanych
      działań możliwe jest lepsze ich osiągnięcie na poziomie Unii.

Instytucje Unii stosują zasadę pomocniczości zgodnie z Protokołem w sprawie
      zasad pomocniczości i proporcjonalności, załączonym do Konstytucji. Parlamenty
      narodowe zapewniają przestrzeganie tej zasady zgodnie z procedurą określoną w
      Protokole.

4. Zgodnie z zasadą proporcjonalności, zakres i forma działania Unii nie
      wykraczają poza to, co jest konieczne do osiągnięcia celów Konstytucji.
      • Gość: baj Re: Próbka EuroBełkotu poniżej. Miłej lektury ! IP: *.uio.no 21.06.04, 11:49
        To zdecydowanie nie jest Twoj jezyk, Baco!
    • Gość: Stach Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.bredband.comhem.se 21.06.04, 11:29
      Reakcje niektorych srodowisk politycznych na porozumienie w sprawie konstytucji
      unijnej (n.p.Targowica,zdrada,Trybunal Konstytucyjny) sa dowodem braku pojecia o
      tym,jak sie podejmuje decyzje polityczne w swiecie cywilizowanym.Wczesniej
      cytowane przeze mnie epitety maja w innych jezykach wspolne miano: KOMPROMIS.
      Tego slowa nie uzywa sie w Sejmie na codzien,bo jest ono oznaka slabosci. Tu
      jest w modzie darcie szat i rynsztokowy jezyk.Ja nie chce,aby spory miedzy
      panstwami rozstrzygane byly na polach bitwy,tylko przy stole konferencyjnym.My
      Polacy szczycimy sie, ze umiemy walczyc,ale czy jestesmy rownie zdolni w czasie
      pokoju? Smie w to watpic.Jedno,co napewno umiemy to sie klocic.Czy musi ktos nas
      trzymac za przyslowiowa morde (przepraszam)abysmy mogli w miare normalnie
      funkjonowac?Sejm powinien byc zamykany razem z poslami,Premierem,Prezydenten i
      Trybunalem Konstytucyjnym o chlebie i wodzie tak dlugo,az uchwala wazne dla
      spoleczenstwa ustawy.
      Sprawa kolejna to reakcja episkopatu. Uwazam, ze kosciol ma sie zajmowac
      duszpasterstwem,anie polityka. Panstwa unijne maja zagwarantowac wolnosc
      wyznan,a wybor religii zostawic obywatelom. Odwolywanie sie do tradycji
      chrzescijanskiej nie zawsze budzi mile skojarzenia (wojny krzyzowe,Inkwizycja,
      sprzyjanie wladcom iklasom rzadzacym.Ja nie chce miec nowego Iranu w Europie.
      Zaczelo sie od konkordatu,ale apetyt,jak wiadomo rosnie w miare jedzenia.Sam
      jestem wierzacy,ale odrozniam wiare od kosciola.To nie jest to samo. Pozdrawiam
      • Gość: zib Re: Opozycja czeka na swoją kolej -stachu IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 21.06.04, 13:10
        Czy opozycja czy koalicja to wszystko jedno.Jeśli ktoś uważa że zmiana GTW
        zmieni coś dla Polaków to powinien wybrać się do lekarza od pamięci,który od
        dawna czeka na tow.Michnika.Co do KOMPROMISU to w tym przypadku jedno ma on
        imię-stanowisko rządów( bo nie narodów)Francji i Niemiec.I nawet z tym można by
        się zgodzić,cóż jażeli nawet prawo stanowione przez UE,pod najświetlejszym
        kierownictwem Sch.i CHir.nie jest przez nich przestrzegane(deficyt budż.,czy
        wyłączenie spod ograniczeń dotacji B.NRD).Kompromis w pojęciu eurozwolenników
        wygląda mniej więcej jak zakończone kompromisem spotkanie z bandytą w ciemnej
        ulicy-strony osiągneły kompromis - bandyta zdarł ze swoiej ofiary nawet
        ubranie ,ale nie odebrał życia, i jeszcze nie raz tego typu kompromis te same
        strony będa w stanie zawierać.
    • Gość: baj Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.uio.no 21.06.04, 11:39
      Partie najwyrazniej zaczely juz kampanie wyborcza. A poniewaz z doswiadczenia
      wiedza, ze najlepsza kampanie robi sie z koscielnymi, wiec na wyscigi umizguja
      sie do biskupow. UUUEEEEEEECH!!!
      Powinny tym razem uwazac - z koscielnymi robi sie wybory na 20-to-procentowa
      frekfencje. Co sie stanie jak wszyscy sie stawia do glosowania?
    • Gość: autor Wstyd, LPR powinna sie wstydzic IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 11:49
      LPR i Samoobrona to skrajne oszołomy

Nie dosc ze lider LPR wyglada jak niechciane dziecko (Pan bog stworzyl i zaplakal)... to jeszcze...
      Jak ONI smieli kandydowac do parlamentu EU !!! Najbardziej zaciekli przeciwnicy EU.

Mam gdzies ich dąsy na konstytucje
      Czytalem tresc nowej konstytucji UE i mnie sie ona bardzo podoba. Ale moj wlasny kraj coraz mniej mi sie podoba. Jak oszolomy dojda do wladzy, to ja wyjezdzam.

Niech sobie tworza w Polsce skrajno katolickie pandemonium, gdzie na codzien sie chodzi do kosciola, a popoludniu napierdala zone, czy sasiada. Beze mnie jednak; ja biore swoje zabawki i wychodze z piaskownicy. Wrocilem do Polski 2 lata temu, i widze ze chyba nie bylo warto.
      • Gość: S. Baca Tylko leć czarterem z Europejczykami z Niemiec IP: 62.181.161.* 21.06.04, 12:03
        lub Francji, bo w zwykłym rejsowym samolocie może cię rozpoznać
        i "napierdolić" jakiś zbłąkany Polak-katolik, a nuż przypomnisz mu sąsiada?
        • Gość: baj Re: Tylko leć czarterem z Europejczykami z Niemie IP: *.uio.no 21.06.04, 14:00
          Zobaczcie: "Polak-katolik" "może cię rozpoznać i napierdolić". Czy
          potrzebne sa lepsze referencje Polakowi-katolikowi?
          • Gość: S. Baca Masz wyraźne kłopoty z rozumieniem tekstu pisanego IP: 62.181.161.* 21.06.04, 14:37
            Ironicznie skomentowałem absurdalny post specjalnie cytując "napierdolić",
            jakiego użył osobnik podpisujący się "autor". Zastosowałem nawet cudzysłów,
            żeby ułatwić zrozumienie, ale widać i to nie pomogło.

Jeśli masz problemy z rozumieniem krotkich tekstow, to jak EuroKonstytucję
            pojmiesz, Wykształcony i Inteligentny Europejczyku??
      • Gość: Marek W. Re: Wstyd, LPR powinna sie wstydzic IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 21.06.04, 12:09
        Calkowicie sie zgadzam a roznica w tym ze ja juz nawet nie mam ochoty zjawic
        sie na krotko w tym grajdole ciemnotowym.Te Polaczki katoliki przyjmuja model
        ociemnienia z polowy 18-go wieku.Egzotyczna Europa.Polsce przydala by sie La
        Movida i rezyser w stylu Almodovar.
      • Gość: baj Re: Wstyd, LPR powinna sie wstydzic IP: *.uio.no 21.06.04, 12:55
        Wyjechalem z komunistycznej Polski i w Europie od razu czulem sie jak w domu.
        Kiedy dzis rozmawiam z Polakami o Europie, nie moge zrozumiec skad ten
        kompletny brak znajomosci i nieracjonalna nienawisc do ideologii europejskich.
        Mam wrazenie, ze "za komuny" Polska ciagnela sie w ogonie, ale jednak w tym
        samym kierunku, co reszta Europy. Dzis wszystko zmierza w odwrotna strone.
        Najgorsza jest ta prostacka agresja, to wmawianie ludziom, ze Europa czycha na
        ich....co? Biede?
    • Gość: kibic Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 195.205.254.* 21.06.04, 12:00
      Brawo rzad - czas skonczyc z tym wrzaskiem kk-ojczyznianym. jako chrzescianin
      nie czuje sie upokorzony brakiem inwokacji - mam ja w sercu. Albo Europa albo
      Kaukaz i tam trzeba wyslac naszych tzw. prawicowych politykow
    • Gość: anna maria Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 217.30.96.* 21.06.04, 12:02
      Ta opozycja ma jeden cel blyszczec na fimamencie polityki,ale nie w trosce o
      kraj. Prywata panowie i panie, koltunstwo i tylko rozrabiactwo.
      A kto ma teraz najwiekszy zbyt w tej zlej unii na miesko i mleczko?
      Francja,Niemcy czy nasz producent. Zyjemy w epoce oszolomow co to Unii nie
      chcialy ale juz tyleczki na stoleczkach posadzone na te piec latek i spokojna
      glowa. Jak tak krzczymy precz z Unia to nie zglaszajmy akcesow partyjnych pod
      plaszczykiem, tej walki. Kolega Rokita jak bedzie tak sie egzaltowal to moze na
      zdrowiu ucierpiec i zamiat Nicei bedzie lozeczko. Jedyne co pozostaje to
      wierzyc ze narod swoj rozum ma.
      • Gość: Rososmak Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 157.25.139.* 21.06.04, 12:09
        I ma na pewno, widać po sondażu. Gdyby częściej słuchali politycy co Naród ma
        do powiedzenia nie siedzielibyśmy w tym gównie Ustaw jakie Sejm wypluwał przez
        tyle lat.
        • Gość: Adolf Schröder !!! Macie nas sluchac i nie podskakiwac,polaczki !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.04, 12:16
    • bgp2001 Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję 21.06.04, 12:15
      Właśnie...co to zresztą za opozycja? Tylko że Europa nie ma zamiaru smarować i
      tak już tłustych tyłków naziemnej urzędasów samego, jak się mienią, Pana! Nie
      znam większej bzdury jak u nas w Kraju z opozycją w postaci kleru i im
      podobnych. Zenujące.
      • Gość: baj Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.uio.no 21.06.04, 13:47
        Troche sie mylisz. Kler nie jest w opozycji, to kler u nas rzadzi.
    • Gość: LS Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.nlh.no 21.06.04, 12:18
      Najcelniej ujal sprawe Papiez: nie podcina sie wlasnych korzeni. Polakow
      pochwalil.
    • Gość: Jaro Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 21.06.04, 12:19
      Proponuję nazywanie rzeczy po imieniu - to, co reprezentuje Rodzina Addamsów to
      nie eurosceptycyzm, to jakaś eurofobia.

Natomiast stanowisko opozycji, czy raczej grupki palantów topiących się we
      własnych kompleksach i prywacie można streścić następująco: "tylko ja jestem
      piękny, tylko ja jestem mądry, tylko ja jestem silny... i tylko ja tak uważam".

Jasiu Marysiu, Nicea nie wypaliła, teraz, zgodnie z twoim hasełkiem, pora
      śmierdzieć.
    • Gość: Jaro Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 21.06.04, 12:21
      A ten katolski bełkot o wartościach... To miód na moje uszy...
    • Gość: wybór? LPRma tyle rozumu co ś.obraz i na ile pozwoli Rydz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:28

Niestety LPR niech założy własny unię z kołem sexofili z fobią na buzi! Własne
      państwo to Watykan! Gospodarka to herezja!

• Gość: zgrzyt Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 2.2.64.* / 213.244.12.* 21.06.04, 12:31
      JAK SLUCHAM TE ANTYEUROPEJSKIE PARTIE TO DOCHODZE DO WNIOSKU ZE PRZYWODCY Z
      YALTY DOBRZE ZROBILI KWALIFIKUJAC POLSKE DO DRUGIEJ KATEGORII PANSTW EUROPY.
      LIGA POLSKICH RODZIN I TEMU PODOBNE UGRUPOWANIA NIC DOBREGO NIE WNIOSA ANI DLA
      EUROPY ANI DLA POLSKI I WSZYSTKICH POLSKICH RODZIN. UE TO DEMOKRACJA , 25
      PANSTW EUROPY USTALILO NA ZASADACH DEMOKRATYCZNYCH KONSTYTUCJE PODPISANA PRZEZ
      RPRZEDSTAWICIELI RZADOW TYCH PANSTW I ZANDA PARTIA NIE MA PRAWA TEGO NEGOWAC !
      BELKA ZROBIL BARDZO DOBRY KROK DLA POLSKI I EUROPY TERAZ OD NAS ZALEZY JAK
      UMOCNIMY NASZA POZYCJE W EUROPIE PAMIETAJAC ZE UE TO NIE TYLKO PRZYWILEJE ALE I
      OBOWIAZKI I RZETELNA PRACA...
    • Gość: wybór? LePRma rozum co św.obraz i na ile pozwoli Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:31

Niestety LPR niech założy własną unię z kołem sexofili z fobią na buzi! Własne
      państwo to Watykan! Gospodarka to herezja!

• Gość: adam Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 21.06.04, 13:52
      w 90% te opinie to intelektualne dno.
      • Gość: QWAS Optymista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:29
        90% ?????
        Aleś optymista.
        Ja na ponad 300 postów znalałem 3 roztropne.
        (fakt, że nie wszystkie byłem przeczytać)
        I kto tu jest oszołom??
    • Gość: Agata Re: Opozycja to malkontenci polityczni potrafia ty IP: 81.170.253.* 21.06.04, 13:56
      Niech ta opozycja sama zacznie myslec po europejsku,a nie tylko wetowac ,bo
      topotrafi to robic najlepiej.Kazdy z nich potrafi gadac pod publike ,ale jak
      cos sam ma zrobic to umywa od tego rece.To sa gwiazdy ekranu TV dla gluprzych
      od siebie.Niedlugo beda rzadzic zobaczycie co potrafia?
    • Gość: Przemo Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 193.53.93.* 21.06.04, 14:00
      cyz polskie partie i Kosciol nie maja wiekszych problemow niz preambula
      konstytucji europejskiej? w Polsce szerzy sie faszyzm i nienawisc, trzeba cos z
      tym zrobic, a nie dyskutowac o abstrakcjach...
    • cosimo Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję 21.06.04, 14:03
      KOnstytucja jest dobra, ale powinna rzeczywiście wszystkich zrównać. NIe może
      być tak, że jedni tworzą miejsca pracy i płacą podatki, a inni mącą w głowach i
      dostają subwencje - "kosciół". Chiny odnoszą sukcesy, ponieważ stąpają po ziemi
      i tu budują raj. Kościół MUSI płacić podatki i basta!
    • Gość: Łysy Nie bądźmy tacy święci IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 14:07
      NAwet papież nas pochwalił za naszą stanowczość, przeciez nie mozemy byc tacy
      swięci aby nas wywtykali palcami w całej Europie. Ludzie opamietajmy się z
      Panem bogiem, przeciez kazdy z nas powinien miec go w sercu a nie na papierze,
      ja tam jestem zadowolony ze nie ma odwolania do Boga bo przeciez inne wiary też
      są w Europie. Pogodzic się trzeba z tym faktem i tyle.
      • Gość: Majcher Re: Nie bądźmy tacy święci IP: *.lubzel.com.pl 21.06.04, 14:48
        A to niby dlaczego skoro prawdą jest, że współczesna europa wynika z tradycji
        chrześcijańskich, które to tradycje ogniem i mieczem wprowadzali francuscy
        Karolingowie. Wtedy był to dobry sposób na zjednoczenie europy?
    • Gość: Giertych to kmiot Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:16
    • Gość: magda. Re: krytykuje Belkę , a on ma to w ..... IP: 64.220.66.* 21.06.04, 14:18
      Piszemy listy na Berdyczow , oligarchowie zadecydowali , a prezydent wykonuje
      ich polecenia. Kurierzy przekazuja jego decyzje. Co to ma wspolnego z wola
      narodu ? Co to ma wspolnego z demokracja ? Belka byl bez wotum zaufania. Ale to
      sie dorobi na koncu.
    • Gość: Majcher Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: *.lubzel.com.pl 21.06.04, 14:43
      > Geremek zwrócił uwagę, że nasz kraj "odzyskuje wizerunek kraju,
      > który potrafi mądrze negocjować w interesie polskim i europejskim"

Według p. Geremka to mądrość negocjacji pewnie utraciliśmy w czerwcu 1989 a
      teraz ją odzyskujemy. Wstyd p. Geremek. Jak można było kogoś takiego wybrać do
      PE?
    • Gość: zibibobi Re: Opozycja krytykuje Marka Belkę za Konstytucję IP: 213.77.45.* 21.06.04, 15:00
      Belka nawet gdyby przywiózł z Brukseli "wartosci chrzescijańskie" i gwarancje
      nicejskie i tak by został przez opozycje zdeptany. Wystarczy spojrzeć na
      zdjęcie Rokity ( szkoda że nie zamieszczono innych np. Giertycha, Kaczora
      itp. ) Przecież jemu piana z ust wychodzi a i sam wygląd przypomina "Rokitę". A
      ten palec to sobie może w d...wsadzić.
    • Gość: bangi Re: Boze chron Polske przed LPR-em! IP: 129.81.192.* 21.06.04, 16:44
      A szczegolnie szarpie sie i rzuca pelna
      ksenofobii i hipokryzji Liga Polskich
      Rodzin... z Bogiem i piana na ustach!
      Oni zawsze sa niezadowoleni!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka