Dodaj do ulubionych

My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :)

30.05.12, 12:14
www.wybory.xaa.pl/sondaze-tnspolska.html
Już 16% poparcia, a p. Miller nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
Nic dziwnego, że p. Schetyna wrócił, po krótkiej acz niespodziewanej chorobie, do łask.
Palikot okazał się niewypałem.
Obserwuj wątek
    • simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:23
      hummer napisał:

> www.wybory.xaa.pl/sondaze-tnspolska.html
      > Już 16% poparcia, a p. Miller nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.
      > Nic dziwnego, że p. Schetyna wrócił, po krótkiej acz niespodziewanej chorobie,
      > do łask.
      > Palikot okazał się niewypałem.
      >
      Coś Palikotowi ta "konsumpcja" SLD nie bardzo idzie. kazet i haen się zapłaczą! :D
      • platfusy.do.paki Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:28
        > Coś Palikotowi ta "konsumpcja" SLD nie bardzo idzie. kazet i haen się zapłaczą!
        > :D

Kościelny mafiozo Leszek Miller twardy jest.
      • qwakacz_zabanowany Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:38
        simera16 napisał:

> hummer napisał:
        >
        > Coś Palikotowi ta "konsumpcja" SLD nie bardzo idzie. kazet i haen się zapłaczą!
        Nie idzie bo Miler mu przeszkadza a Millera nie chce konsumować bo skoro Miller wpadł z Grupą Trzymającą Wadzę to po co mu taki biedak ?
        • simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:46
          qwakacz_zabanowany napisał(a):
          >
          > Nie idzie bo Miler mu przeszkadza a Millera nie chce konsumować bo skoro Miller
          > wpadł z Grupą Trzymającą Wadzę to po co mu taki biedak ?
          >
          A może zwyczajnie ten happener jest za cienki na starego politycznego wyjadacza Millera?
          • kzet69 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 14:38
            Miller idzie drogą Leppera: populizm, populizm, populizm... wstyd dla byłego premiera...
            • hummer Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 14:40
              kzet69 napisał:

> Miller idzie drogą Leppera: populizm, populizm, populizm... wstyd dla byłego pr
              > emiera...

Powiedział zwolennik Ruchu Palikota :)
            • simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 14:50
              kzet69 napisał:

> Miller idzie drogą Leppera: populizm, populizm, populizm... wstyd dla byłego pr
              > emiera...
              >
              A w takim razie do kogo porównasz styl uprawiania polityki przez Janusza Palikota? Bo do Waldemara Majora Fydrycha, to mu daleko...
            • adamusb Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 15:02
              kzet69 napisał:

> Miller idzie drogą Leppera: populizm, populizm, populizm... wstyd dla byłego premiera...

dowcip dnia, wygłoszony przez zwolennika najbardziej populistycznego ugrupowania.

• veglie Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:51
      hummer napisał:

> Nic dziwnego, że p. Schetyna wrócił, po krótkiej acz niespodziewanej chorobie,
      > do łask.

To efekt miażdżenia SLD przez cudaka z Biłgoraja.
      >
      • hummer Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 13:05
        veglie napisał:
        > To efekt miażdżenia SLD przez cudaka z Biłgoraja.

Raczej filozoficznego kształcenia na KUL. Palikot żyje w równoległej rzeczywistości.
    • lump-1 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:53
      Do wyborów- daleko.:)
      • simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 12:58
        lump-1 napisał:

> Do wyborów- daleko.:)
        >
        Mówimy o tym co tu i teraz. Palikot buńczucznie wieścił zagładę SLD. Inni rychły koniec i to zaraz... A tu; D.upa blada!
        ps
        Szczerze w sempiternie mam jakie ma kto słupki, ale śmieszą mnie takie radykalne sądy jak Palikota, czy grabarzy SLD. Trochę pokory by się im przydało.
        • lump-1 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 13:05
          simera16 napisał:

> Mówimy o tym co tu i teraz.

To prawda, tylko, że tu i teraz nie ma żadnego znaczenia- liczy się wynik w dniu głosowania.

>Palikot buńczucznie wieścił zagładę SLD. Inni rychły koniec i to zaraz... A tu; D.upa blada!
          > ps
          > Szczerze w sempiternie mam jakie ma kto słupki, ale śmieszą mnie takie radykalne sądy jak Palikota, czy grabarzy SLD. Trochę pokory by się im przydało.
          >

Co do Palikota zgoda.
          Przyszłość SLD w obecnym kształcie z Millerem widzę czarno i mam prawo tak uważać.:)
          Moim zdaniem czas na powstanie nowej partii na lewicy z młodym/sensownym przywódcą- to byłoby korzystne dla ludzi o lewicowych poglądach i dla Polski.
          Zauważ, że mówię to ja - osoba, którą o sympatie lewicowe trudno podejrzewać.:)

• simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 13:21
            lump-1 napisał:

>
            > Co do Palikota zgoda.
            > Przyszłość SLD w obecnym kształcie z Millerem widzę czarno i mam prawo tak uważ
            > ać.:)
            > Moim zdaniem czas na powstanie nowej partii na lewicy z młodym/sensownym przywó
            > dcą- to byłoby korzystne dla ludzi o lewicowych poglądach i dla Polski.
            > Zauważ, że mówię to ja - osoba, którą o sympatie lewicowe trudno podejrzewać.:)
            >
            Wydaje mi się, że Miller został postawiony na czele SLD właśnie z powodu m.in. Palikota. "Kanclerz", to twardy gracz i w chwili, gdy każdy flekuje SLD, to człowiek taki jak on, a nie mydłek Napieralski ma szanse by utrzymać tą partię na scenie politycznej. Zgadzam się, że z tymi ludźmi i w takiej formie Sojusz będzie miał tylko swój "żelazny" elektorat... Jednocześnie mam uzasadnione podejrzenie, że i w szeregach tej partii są "młode wilki" czekające okazji na swoje entrée... Muszą tylko trochę się poduczyć i okrzepnąć. :)
            • lump-1 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 13:30
              To możliwe- ale obecny stan nie powinien trwać zbyt długo.
              Żelazny elektorat wymiera a młodych Miller nie przyciągnie.
              • simera16 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 13:34
                lump-1 napisał:

> To możliwe- ale obecny stan nie powinien trwać zbyt długo.
                > Żelazny elektorat wymiera a młodych Miller nie przyciągnie.
                >
                Święta prawda, ale "żelazny" ma potomków, może oni pociągną ten wózek pt. "SLD"?
                • hummer Słuszna uwaga. 30.05.12, 21:22
                  simera16 napisał:

> lump-1 napisał:
                  >
                  > > To możliwe- ale obecny stan nie powinien trwać zbyt długo.
                  > > Żelazny elektorat wymiera a młodych Miller nie przyciągnie.
                  > >
                  > Święta prawda, ale "żelazny" ma potomków, może oni pociągną ten wózek pt. "SLD"

To jest główna różnica pomiędzy SLD a innymi partiami.
                  Ruch Palikota, bez Palikota, to już nie Ruch Palikota.
                  PiS bez Kaczyńskiego to już nie PiS.
                  PO bez Tuska to już nie PO.

O SLD bym się nie martwił, ale o jakąś sensowną partię liberalno-prawicową. Bo za 10 lat będzie pustka po tej stronie sceny politycznej. A żadne przegięcie, zarówno w lewo jak i w prawo nie jest dobre.
      • tornson Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 14:55
        lump-1 napisał:

> Do wyborów- daleko.:)
        Racja, czasu na rozpirzenie POPiSdoleńców jeszcze sporo.
        • lump-1 Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 18:02
          tornson napisał:

> lump-1 napisał:
          >
          > > Do wyborów- daleko.:)
          > Racja, czasu na rozpirzenie POPiSdoleńców jeszcze sporo.

To się nie uda.
          • tornson Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 21:30
            lump-1 napisał:

> tornson napisał:
            >
            > > lump-1 napisał:
            > >
            > > > Do wyborów- daleko.:)
            > > Racja, czasu na rozpirzenie POPiSdoleńców jeszcze sporo.
            >
            > To się nie uda.
            Zobaczymy. Ale poddawanie się gdy walka trwa jest nie na miejscu. Każdy świadomy obywatel powinien zwalczać tą zarazę wedle swoich możliwości. Wpisy na forum czy branie udział w protestach odbywających się w jego mieście to też dobra metoda walki. Każdy cegiełka dołożona do zwalczania tej POPiSolonej zarazy jest warta.
    • wlodzimierz.ilicz SLD będzie dalej rosło pod jednym 30.05.12, 13:54
      warunkiem: Nikt z tej partii nie będzie się publicznie wypowiadał i partia nie będzie wysuwać ani popierać żadnych projektów ustaw.
      Bo w przeciwnym wypadku - kompromitacja.
      • simera16 Re: SLD będzie dalej rosło pod jednym 30.05.12, 14:03
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> warunkiem: Nikt z tej partii nie będzie się publicznie wypowiadał i partia nie
        > będzie wysuwać ani popierać żadnych projektów ustaw.
        > Bo w przeciwnym wypadku - kompromitacja.
        >
        Kompromitujesz się ale ty... Jakiś nowy twór wymyśliłeś; Partia(?), której politycy nie wypowiadają się publicznie, i która nie bierze udziału w tworzeniu prawa... ROTFL!
        • wlodzimierz.ilicz SLD praktykuje właśnie tę strategię: Mordy w kubeł 30.05.12, 14:35
          nie wygłupiać się.

Ale niewykluczone, że wkrótce znów się wygłupi.
          Kalisz coś mówił o jakiejś ustawie w kwestii "mowy nienawiści".

Homonisci:
          "W centrum uwagi SLD są też osoby niesłusznie traktowane "mową
          nienawiści", gdy po prostu kulturalnie proponują komuś mały intymny
          kontakt w publicznym WC.
          Te osoby pilnie potrzebują wsparcia przez specjalną ustawę
          zabraniającą używania "mowy nienawiści" w takich sytuacjach, gdyż
          czują się bez powodu obrażane.
          W ustawie mają być zakazane takie zwroty jak "Ratunku, zboczeńcy!" i
          "Odp.dol się ode mnie pedale!".
          • simera16 Re: SLD praktykuje właśnie tę strategię: Mordy w 30.05.12, 14:54
            wlodzimierz.ilicz napisał:

> nie wygłupiać się.
            >
            > Ale niewykluczone, że wkrótce znów się wygłupi.
            > Kalisz coś mówił o jakiejś ustawie w kwestii "mowy nienawiści".
            >
            > Homonisci:
            > "W centrum uwagi SLD są też osoby niesłusznie traktowane "mową
            > nienawiści", gdy po prostu kulturalnie proponują komuś mały intymny
            > kontakt w publicznym WC.
            > Te osoby pilnie potrzebują wsparcia przez specjalną ustawę
            > zabraniającą używania "mowy nienawiści" w takich sytuacjach, gdyż
            > czują się bez powodu obrażane.
            > W ustawie mają być zakazane takie zwroty jak "Ratunku, zboczeńcy!" i
            > "Odp.dol się ode mnie pedale!".
            >
            A tobie oczywiście to przeszkadza... :(
    • boblebowsky :))) 30.05.12, 14:08
      To mnie rozbawiłeś sądząc, że Schetyna wrócił ze strachu przed zyskującym na popularności Millerem. Zupełnie jak te pisowskie młotki wierzące w swojego pana i wodza Jarosława:)))

hummer napisał:

> do łask.
      >
      • tornson Leming dał głos. 30.05.12, 14:56
        • boblebowsky Re: Leming dał głos. 30.05.12, 18:03
          tornson napisał:

>

Ja leming....:))) Być może, tylko gdzie w tej skali ciebie umieścić?
          • tornson Re: Leming dał głos. 30.05.12, 21:31
            boblebowsky napisał:

> tornson napisał:
            >
            > >
            >
            > Ja leming....:))) Być może, tylko gdzie w tej skali ciebie umieścić?
            Można się ze mną zgadzać lub nie, ale tylko skończony debil może mi zarzucić że idę na pasku czyjejś prymitywnej propagandy, jak robią to lemingi.
            • boblebowsky Re: Leming dał głos. 30.05.12, 21:42
              tornson napisał:

> boblebowsky napisał:
              >
              > > tornson napisał:
              > >
              > > >
              > >
              > > Ja leming....:))) Być może, tylko gdzie w tej skali ciebie umieścić?
              > Można się ze mną zgadzać lub nie, ale tylko skończony debil może mi zarzucić że
              > idę na pasku czyjejś prymitywnej propagandy, jak robią to lemingi.

Ty tylko idziesz na pasku prymitywnej i całkowicie skompromitowanej ideologii, robiąc z siebie głupka. Można się zemną zgodzić lub nie, ale tylko debil nie mógłby tego dostrzec.
    • m.c.hrabia Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 14:46
      a ile opakowań viagry łyk li ?
    • indris Wystarczy decyzja prokuratury... 30.05.12, 14:51
      ...o postawieniu Millerowi zarzutów z art. 117 kk. Wtedy ostatnie słowo wypowie Miller przed sądem.
      • adamusb Re: Wystarczy decyzja prokuratury... 30.05.12, 15:08
        Masakra w Syrii

• wlodzimierz.ilicz Nikt nie oskarży kogoś kto zrobił dobrze 30.05.12, 15:10
        Wielkiemu Bratu.
        Wykluczone.
        Każdemu kariera miła.
    • ayran Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 15:07
      Swoją drogą, ciekawe dlaczegóż to autor wątku spośród sześciu sondaży prezentowanych na tej stronie wybrał akurat ten, w którym sld ma najlepszy wynik. W drugiej zakładce od lewej.
      • hummer Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 15:11
        Podałem linka i liczyłem na Ciebie :)
        • veglie Re: My tu gadu gadu a SLD rośnie - 16% :) 30.05.12, 22:23
          hummer napisał:

> Podałem linka i liczyłem na Ciebie :)

:):):)
    • haen2010 Są dwie kwestie 30.05.12, 15:39
      Pierwsza taka, że to nie Miller rośnie, tylko Palikot w swojej głupocie dołuje. Partia niezdecydowanych i zdezorientowanych jest największa od wyborów. Studenci tego nie podają.

Druga sprawa, że Palikot dał się się przerobić Millerowi na szaro. On naprawdę uwierzył temu staremu łajdakowi, że warto pozbierać tę całą umowną lewicę do kupy i stworzyć od ręki partię na 25 - 30% poparcia. Miiller go najpierw zwodził, a potem uderzył z prawej potężnie w łeb. Mury z Kaczorem i Ziobrem zaczął śpiewać. I Palikot się pogubił.

Ja Ruchu Palikota nie skreślam. Zdaje się, krytyka od swoich mu pomogła. Ma zupełnie inny język od poprzedniego. Kto czyta jego poranne wypociny ten wie, ża najczęściej używaną interpunkcją był wykrzyknik. Wrzask. Tego już nie ma. Także w mediach przyzwoicie wypada.

Ważne, że już jest jasne na czym się stoi. RP przystąpiło do liberałów w Unii. Nie ma mowy o wspólnych listach. A to Palikot ma komplet wolnych jedynek do Brukseli. W naszej polityce to potężny kapitał. No i żadnych wcześniejszych wyborów nie będzie.
      • adamusb Re: Są dwie kwestie 30.05.12, 16:01
        haen2010 napisał:
        Ma zupełnie inny język od poprzedniego. Kto czyta jego poranne wypociny ten wie, ża najczęściej używaną interpunkcją był wykrzyknik. Wrzask. Tego już nie ma.

wczorajszy tekst, na 7 zdań, 6 zakończył wykrzyknikiem, faktycznie duża zmiana.

Jeżeli zmiana z około 8-10% do prawie 15% nie jest wzrostem, to co nim jest?

kolejna sprawa, Millerowi od początku nie zależało na łączeniu się w jedną lewicę z Palikotem, to Palikot, próbował wszystkim wmówić, że tak będzie najlepiej (chyba dla niego samego).
        Miller wie w co gra i o co gra, prawdopodobnie tak jak kiedyś utopił SLD, tak teraz swoimi działaniami, może mocno ją podbudować. Jest silną osobowością, a taka jest w tej chwili potrzebna SLD.

Olejniczak, Napieralski, pewnie już dawno połączyliby się z Palikotem, grzebiąc sojusz do końca.
      • simera16 Re: Są dwie kwestie 30.05.12, 16:01
        haen2010 napisał:

> Pierwsza taka, że to nie Miller rośnie, tylko Palikot w swojej głupocie dołuje.
        > Partia niezdecydowanych i zdezorientowanych jest największa od wyborów. Stud
        > enci tego nie podają.
        >
        > Druga sprawa, że Palikot dał się się przerobić Millerowi na szaro. On naprawdę
        > uwierzył temu staremu łajdakowi, że warto pozbierać tę całą umowną lewicę do ku
        > py i stworzyć od ręki partię na 25 - 30% poparcia. Miiller go najpierw zwodził,
        > a potem uderzył z prawej potężnie w łeb. Mury z Kaczorem i Ziobrem zaczął śpie
        > wać. I Palikot się pogubił.
        >
        > Ja Ruchu Palikota nie skreślam. Zdaje się, krytyka od swoich mu pomogła. Ma zup
        > ełnie inny język od poprzedniego. Kto czyta jego poranne wypociny ten wie, ża n
        > ajczęściej używaną interpunkcją był wykrzyknik. Wrzask. Tego już nie ma. Także
        > w mediach przyzwoicie wypada.
        >
        > Ważne, że już jest jasne na czym się stoi. RP przystąpiło do liberałów w Unii.
        > Nie ma mowy o wspólnych listach. A to Palikot ma komplet wolnych jedynek do Bru
        > kseli. W naszej polityce to potężny kapitał. No i żadnych wcześniejszych wyboró
        > w nie będzie.
        >
        Oj heniuś, heniuś... wszystko to prawda, tylko... na odwrót. :D
        • haen2010 Re: Są dwie kwestie 31.05.12, 06:31
          Moje analizy są zawsze obiektywne. Masz tu najnowszy sondaż, który potwierdza wszystko, co wyżej napisałem. Nie wypisuj nic nie znaczących głupot.

wyborcza.pl/1,75478,11833064,Sondaz___Gazety___Platforma_zasilila_niezdecydowanych.html
          Te procenty uciekające od platfusów i Palikota zasiliły niezdecydowanych. W liczbach bezwzględnych SLD prawie nie urosło. Poparcie to naczynia połączone. Jak komuś odejmiesz i przelejesz do menzurki NZD, to wtedy tylko relatywnie inne się powiększają.

wyborcza.pl/1,75478,11833064,Sondaz___Gazety___Platforma_zasilila_niezdecydowanych.html
    • kylax1 SLD=pseudolewica prokatolycka. 30.05.12, 21:33
      Takiej prawicowej bandy, ubranej w czerwony kolor udającej lewicę, to ze świecą szukać na całym świecie.
      • adamusb Re: SLD=pseudolewica prokatolycka. 30.05.12, 21:40
        popatrz na sektę palikota, ci to dopiero farbowane lisy są, zwłaszcza przywódca tej sekty
        • kylax1 Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 21:43
          Reszta członków Ruchu Palikota jest w większości autentycznie lewicowa. Nie to co dziadki z SLD, które jadają obiady z biskupami innymi sutannowymi gnojkami.
          • remez2 Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 21:50
            kylax1 napisał:

> Reszta członków Ruchu Palikota jest w większości autentycznie lewicowa.
            Konkretnie kto?

--------------------
            • veglie Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 22:24
              remez2 napisał:

> kylax1 napisał:
              >
              > > Reszta członków Ruchu Palikota jest w większości autentycznie lewicowa.
              > Konkretnie kto?

Daj mu tydzień.Może kogoś wyszuka.
              • remez2 Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 22:28
                Daj mu tydzień.Może kogoś wyszuka.
                Nawet miesiąc, to teraz modna jednostka czasu.
                --------------------
                • veglie Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 22:50
                  remez2 napisał:

> Daj mu tydzień.Może kogoś wyszuka.
                  > Nawet miesiąc, to teraz modna jednostka czasu.

Miesięcznicę masz na myśli?

• remez2 Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 22:52
                    veglie napisał:

> remez2 napisał:
                    >
                    > > Daj mu tydzień.Może kogoś wyszuka.
                    > > Nawet miesiąc, to teraz modna jednostka czasu.
                    >
                    > Miesięcznicę masz na myśli?
                    Tak. A także 1 miesiąc co trzy miesiące.

-------------------
          • tornson Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 30.05.12, 21:56
            kylax1 napisał:

> Reszta członków Ruchu Palikota jest w większości autentycznie lewicowa.
            Kotliński i Rozenek na pewno, Grodzka i Biedroń to też pewni sojusznicy w walce z katolstwem, ten kolo który siedział w więzieniu też wydaje się dziś rozsądny. Co do pozostałych niestety nie ma 100% pewności.

> Nie to
            > co dziadki z SLD, które jadają obiady z biskupami innymi sutannowymi gnojkami.
            W SLD masz Senyszyn czy Gadzinowskiego, sam Miller też już zdaje sobie sprawę że zrobił błąd wysługując się klechom.
            • kylax1 Masz oczywiście rację. 30.05.12, 22:48
              Jednak ciężko zamazać obraz SLD, który żyje z klechami jakby byli wspólną rodziną.

Nie tak dawno była to norma i wciąż nie jestem pewien, czy znowu nie stanie się to samo.

Polsce potrzeba radykalnej lewicy. Problemem Polski jest mała aktywność społeczna. Np. w krajach zachodnich, czy nawet latynoskich jakiekolwiek demonstracje przyciągają setki tysięcy, a nawet miliony ludzi. W Polsce to kilka osób wzdłuż i wszerz i dwa transparenty.
              • hummer Re: Masz oczywiście rację. 30.05.12, 23:11
                kylax1 napisał:

> Jednak ciężko zamazać obraz SLD, który żyje z klechami jakby byli wspólną rodzi
                > ną.

Jako próbę zamazania masz na myśli nie udaną próbę apostazji Palikota? O ile mi wiadomo dalej jest wiernym sługom kościoła. Palikotowi nie udało się skutecznie z tego kościoła wystąpić.
                • hummer Re: Masz oczywiście rację. 30.05.12, 23:12
                  "sługą" miało być.
            • simera16 Re: Palikot raczej przeszedł zmianę. 31.05.12, 07:14
              tornson napisał:

>
              > Kotliński i Rozenek na pewno, Grodzka i Biedroń to też pewni sojusznicy w walce
              > z katolstwem, ten kolo który siedział w więzieniu też wydaje się dziś rozsądny
              > . Co do pozostałych niestety nie ma 100% pewności.
              >
              Kotliński i Rozenek, to dobrze ustawieni finansowo ludzie, którzy w lewicowość jak Palikot jedynie się bawią. Choć to niewątpliwie bardzo inteligentni ludzie. Bycie działaczem ruchów czy to feministycznych, czy też gejowskich, to też jeszcze nie lewicowość, podobnie jak walka z krk. By być "lewicowcem", trzeba jakby trochę więcej tych atrybutów "lewicowości" posiadać. Uprawianie polityki, to pragmatyzm w większości...
              >
              > W SLD masz Senyszyn czy Gadzinowskiego, sam Miller też już zdaje sobie sprawę ż
              > e zrobił błąd wysługując się klechom.
              >
              Polityka jak już wyżej pisałem, to pragmatyzm, a zatem i potrzeba rozmowy z każdym...
      • tornson SLD będzie można zacząć zwalczać dopiero wtedy 30.05.12, 21:53
        gdy zneutralizowany zostanie POPiS. Do tego czasu walka z SLD zalatuje kolaboracją a ultra-katolskim POPiSem.
        • kylax1 POPiS jest katolycki, tu pełna zgoda. 30.05.12, 22:49
          Do dzisiaj pamiętam jak "agnostyk" Tusk przed wyborami szybko brał "ślub katolycki". Tfu.
        • simera16 Re: SLD będzie można zacząć zwalczać dopiero wted 31.05.12, 07:17
          tornson napisał:

> gdy zneutralizowany zostanie POPiS. Do tego czasu walka z SLD zalatuje kolabora
          > cją a ultra-katolskim POPiSem.
          >
          Znaczy ultra-katolski POPiS, chcesz zastąpić ultralewicoowym...no właśnie;kim?
      • losiu4 Re: SLD=pseudolewica prokatolycka. 30.05.12, 23:18
        im więcej katolstwa tym na swiecie lepiej :) Eseldówka nie ma co podczepiać pod zacne wyznanie, bo to takie farbowane na czerwono bezideowce. Znaczy przepraszam, ideowce: ich bożkami są forsa i stołki.

Pozdrawiam

Losiu
      • simera16 Re: SLD=pseudolewica prokatolycka. 31.05.12, 07:00
        kylax1 napisał:

> Takiej prawicowej bandy, ubranej w czerwony kolor udającej lewicę, to ze świecą
        > szukać na całym świecie.
        >
        Widocznie jest zapotrzebowanie na taką, skoro Miller ma tam jakieś procenty, a Ikonowicz raczej promille..
    • sowietolog przewidziałem i zapowiedziałem to... 30.05.12, 22:21
      Jako jeden z pierwszych pisałem na tym forum, że Miller jest "ostatnią deską ratunku" dla SLD i przypuszczalnie powstrzyma trend spadkowy - a w konsekwencji upadek i pożarcie przez Ruch Palikota - tej partii. Zwłaszcza po dokoptowaniu do przywództwa partyjnego Czarzastego. Ten bydlak jest równie szczwany i medialnie wygadany, jak Rozenek.

I co? Minęło kilka, kilkanaście tyg., i się potwierdziło. Dzięki najpierw "naćpanej hołocie" Millera, następnie antypalikotowej vendecie posła Balta (czy Bałta?), a kończąc na fatalnie błędnym poparciu 67+ przez Palikota.

Natomiast tak uwielbiani i wielbieni przez niektórych Kalisz i Piekarska, w obecnej sytuacji polityczno-medialnej nawalanki POPiSowej, byliby li tylko zarządcami komisarycznymi masy upadłościowej po SLD, oddającej się za długi Palikotowi...
    • wiosnaludzikow tak jak PIS napędza w górę wyniki PO... 31.05.12, 05:13
      ...tak Palikot również swoją głupotą polityczną będzie napędzał wyniki SLD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka