marcelpsl 26.07.12, 19:07 Stanisław Kalemba to porządny i uczciwy człowiek i myślę że będzie dobrym ministrem rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosnaludzikow Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 21:13 marcelpsl napisał: > Stanisław Kalemba to porządny i uczciwy człowiek i myślę że będzie dobrym minis > trem rolnictwa. Gdzie pracuje jego żona, syn, côrka, szwagier, szwagierka, wujek, ciotka , teść etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:00 To ten co ponoć ma merytoryczne przygotowanie do pełnienia funkcji ministra? A jakie ma wykształcenie? Ile zna języków? Co osiągnął po za permanentnym etatem posła? Czy kiedykolwiek kierował jakimś przedsiębiorstwem po za własnym biurem poselskim? Coś PSL przemilcza życiorys tego pana i coś tu śmierdzi starymi metodami. Jak nazywasz się Kłonica to możesz być min. rolnictwa -to powiedzonko z czasów PRL,tfu podobne do działań PSL.Kolejny swój chłop i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:10 Ukończył studia na Wydziale Ogólnorolnym Akademii Rolniczej w Poznaniu wiec na rolnictwie sie zna, jakie wyksztalcenie ma obecny minister skarbu, czy minister Nowak zna sie na budowie drog? Czemu nagle czepiacie sie PSLu Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:36 My się czepiamy PSL? To nie my nagraliśmy wiadomą rozmowę ,to nie my sadowimy kolesi na stołkach. Odpowiedziałeś na jedno pytanie ,ten pan ukończył studia.A osiągnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:50 Pewnie ze nie wy. A jakie osiagniecia mial Budzanowski albo Nowak? Jakie Marcinkiewicz? Jakie Lapiñski albo Nikolski? Jakie Morawski z rzadu Buzka? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 04:35 marcelpsl napisał: > jakie wyksztalcenie ma obecny minister skarbu, czy minister.... > Nowak zna sie na budowie drog? Czemu nagle czepiacie sie PSLu W końcu te Wasze peeselowskie rodziny za coś biorrą te pensje w sektorze rolnictwa, u Ojców, Dziadków itp . Za co ? Ano za to, że jesteście przystawką, chłopcem wynajętym do bicia. Ciekawe jak bardzo jeszcze dacie się poniżać dla tej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 16:36 A co Cię to obchodzi kim w koalicji jest PSL, koalicja jest dobra i nie zmieną tego jakieś głupoty o zatrudnianiu rodzin. 90% społeczeństwa załatwiła bądź załatwia coś własnej rodzinie i znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 21:26 A mnie sie nie podoba! Ma cwaniactwo w oczach, to stary partyjny gracz. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 22:52 Masz rację, kolejny partyjny bonzo, PO/PSL robi sobie jaja ze społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 22:55 Dlaczego uwazasz ze ministrowanie Kalemby ma miec wplyw na prace jego syna? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 01:37 Za szybko robisz ctrl-c + ctrl-v ja niczego takiego nie napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 16:44 Ale piszesz o nim partyjny bonzo, a co Palikot to nie partyjny bonzo. Jakoś jak był posłem z Po nie przeszkadzało mu gdy załatwiał pracę swoim ludziom w lubelskim ratuszu. Teraz tez aż sie pali aby wejść do koalicji zamiast PSLu , ale nic z tego. Koalicja PO i PSL jest dobra dla Polski i Tusk z Pawlakiem z niej nie zrezygnują Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky niestety 26.07.12, 21:30 synek też pracuje w ARR. Co więcej, tatuś nie widzi nic złego w tym że ma syna:) Zapytał nawet dziennikarza czy to źle że ten pracuje. marcelpsl napisał: > Stanisław Kalemba to porządny i uczciwy człowiek i myślę że będzie dobrym minis > trem rolnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: niestety 26.07.12, 22:28 No i co ze jego syn pracuje w ARR, pracuje tam dawno i nie ojciec go przyjmowal. Ja tez pracuje w firmie gdzie udzialy ma skarb panstwa a moj ojciec i brat sa w PSLu, ja zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: niestety 26.07.12, 22:32 marcelpsl napisał: > No i co ze jego syn pracuje w ARR, pracuje tam dawno i nie ojciec go przyjmowal > . Ja tez pracuje w firmie gdzie udzialy ma skarb panstwa a moj ojciec i brat s > a w PSLu, ja zreszta tez. No to zajebiście, się żyje:)) Waszym największym problemem jest to, że nie widzicie w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: niestety 26.07.12, 22:40 A co w tym zlego? W firmie w ktorej pracuje wraz ze mna do pracy piec lat temu przyjeli mnie i dwie osoby ktorzy maja bliskich w PO. Co ciekawsze kiedy PSL bylo w koalicji z SLD do firmy przyjeto kilka osob z SLD. Co w tym zlego, pracujemy uczciwie i tyle. Bez znajomosci nie mialbym szans na taka prace. Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: niestety 26.07.12, 22:45 marcelpsl napisał: > A co w tym zlego? W firmie w ktorej pracuje wraz ze mna do pracy piec lat temu > przyjeli mnie i dwie osoby ktorzy maja bliskich w PO. Co ciekawsze kiedy PSL by > lo w koalicji z SLD do firmy przyjeto kilka osob z SLD. Co w tym zlego, pracuj > emy uczciwie i tyle. Bez znajomosci nie mialbym szans na taka prace. Ok marcel, teraz już jestem pewien że trollujesz. Miłej zabawy, ale nie ze mną:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: niestety 26.07.12, 22:51 Chyba sobie zartujesz. W wielu firmach z udzialem skarbu panstwa i nie tylko przyjmuje sie ludzi po znajomosci nie tylko partyjnej. Mam Ci napisac ze tak nie jest? Skonczylem studia i jestem ze wsi ale na prace w miescie nie mialbym zadnych szans. No chyba ze za 1500-2000 pln. Jesli uwazasz ze to trolowanie to ok. Sprobuj dfostac prace w KGHMie, w Turowie albo Belchatowie, Orlenie itp. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 22:56 skoro pracę tylko po znajomości możesz dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 22:58 ATy nigdy i nic nie zalatwilas po znajomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 22:59 marcelpsl napisał: > ATy nigdy i nic nie zalatwilas po znajomosci? Pracy? Oczywiście, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:01 A wizytu u lekarza bez kolejki, studiow dla dzieci, za komuny mieszkania , malego fiata itp? Wszyscy teraz krytykuja PSL a roba to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:03 marcelpsl napisał: > A wizytu u lekarza bez kolejki, studiow dla dzieci, za komuny mieszkania , male > go fiata itp? Oczywiście, że nie. Szczególnie studiów dla dzieci - nie - mam mądre dzieci, nie takie, jak ty :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:05 Ja niestety nie dostalem sie na studia dzienne, bo z miejsc rektorskich dostali sie inni po znajomosci. Za studia musialem sobie zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:24 Ale teksty... normalnie mamy na FK Kabaret Moralnego Niepokoju :-))) Dobra, mów - jesteś Artur Górski? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:43 Nie nie jestem Artur Gorski, ale nie uwazam ze PSL to Ci zli a reszta super. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Widać jesteś kiepski, marcelpsl, 26.07.12, 23:02 Nie nie jestem kiepski, dobrze pracuje , sporo zarabiam, chyba moj pracodawca jest ze mnie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
zayka Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 21:44 na pewno lepszy cham od Tuska bo sie z tym nie kryje Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 21:51 Co jak co, ale na chamstwie znasz się jak mało kto. zayka napisała: > na pewno lepszy cham od Tuska > bo sie z tym nie kryje Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 22:45 "Prawo nie mówi, że syn polityka nie może pracować na państwowej posadzie" Chwała nam i naszym kolegom, ch... precz! Klasyka po-zsl-owskiego polityka. Cham zawsze będzie chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 22:53 Napisz mi dlaczego to ze ktos z mojej rodziny dziala w jakiejs partii ma miec wplyw na moja prace w firmie z udzialem skarbu panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kiemlicz88 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:00 Bo się dostaje do pracy bez konkursu albo konkursu ustawionego, a nie ze względu na swoją wiedzę i umiejętności. Zapytaj w Skandynawii, czy u nich są takie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 26.07.12, 23:07 Nie na kazde stanowisko obowiazuja konkursy. Co obchodzi mnie skandynawia? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Kogo to obchodzi 26.07.12, 23:27 poza trollem wygenerowanym na użytek nie wiadomo kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: marcelpsl to mietek grodecki nt 26.07.12, 23:44 Klamiesz, sama masz dwa nicki i wszystkich o to posadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: marcelpsl to mietek grodecki nt 27.07.12, 00:02 i jesli mozesz to bez awantur wynies sie z mojego watku wielonikowa agitatorko. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 07:04 o tym, co robił PRZED 1989 rokiem > ... od 1989 r. Członek Polskiego Stronnictwa Ludowego ... Marcelu - uzupełnij ten życiorys. ps. gorszej kandydatury nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 16:34 No i co z tego że był w ZSLu, a gdzie miał być? Przed 89 rokiem nie było na wsi innej partii. Wielu obecnych posłów PO, PISu, SLD, a wcześniej UW i UD było w PZPR, do PZPRu należeli też ministrowie z tych partii i co z tego? "ps. gorszej kandydatury nie było?" A co złego jest w tej kandydaturze? Kalemba to uczciwy fachowiec i widać podobne zdanie o nim ma Donald Tusk bo zaakceptował go jako ministra a Prezydent podpisze nominację. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 16:45 marcelpsl napisał: > No i co z tego że był w ZSLu, a gdzie miał być? Przed 89 rokiem nie było na wsi > innej partii. Wielu obecnych posłów PO, PISu, SLD, a wcześniej UW i UD było w > PZPR, do PZPRu należeli też ministrowie z tych partii i co z tego? To dlaczego nie pochwalił się tym na swojej stronie net. - czyżby przynależność do ZSL była wstydem? > "ps. gorszej kandydatury nie było?" > > A co złego jest w tej kandydaturze? Kalemba to uczciwy fachowiec i widać podobn > e zdanie o nim ma Donald Tusk bo zaakceptował go jako ministra a Prezydent podp > isze nominację. Tusk popełnił kolejny błąd. A szopkę z synem Kalemby chętnie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 16:47 ps. Mietek, zmieniłeś barwy klubowe? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 16:53 ave.duce napisała: > ps. Mietek, zmieniłeś barwy klubowe? Jaki Mietek? Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 16:52 A czy Boni chwali sie w swoim życiorysie że donosił SB?. Kalemba nie napisał bo nie musiał. Co do syna ministra to jakaś szopka, powinien pracowac tam gdzie pracuje bo to nie ojciec go przyjmował a nawet jakby to co? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pomóż Kalembie! Biedaczek zapomniał 27.07.12, 19:03 A to jest wątek o Bonim? ps. co do syna - się zgadzam. Ciekawe, jaka odprawę dostanie i gdzie wyląduje. Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 09:15 marcelpsl napisał: > Stanisław Kalemba to porządny i uczciwy człowiek i myślę że będzie dobrym minis > trem rolnictwa. Nie jest dobry.Jest 'za stary' i ma syna,który pracuje w ARR...Ministrem powinien zostać ktoś młodszy,lepiej wykształcony i bez bagażu nepotyzmu i kolesiostwa w PSL. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelpsl Re: Stanisław Kalemba kandydat na ministra. 27.07.12, 16:41 A jakby był młody to co nie miałby rodziny i znajomych? Może Jarosław Kaczyński powinien być ministrem co? Każda partia pomaga swoim członkom i ich rodzinom znaleźć pracę. Brat Stefana Niesiołowskiego pracuje w łodzkiej spółce podległej władzom Łodzi i zarabia ponad 30 tysi. i co w tym złego ma sie zwolnic bo ma brata posła? Syn Kalemby pracuje w ARR 11 lat i do pracy nie przyjmował go ojciec, wiec nie wiem o co sie czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś