Dodaj do ulubionych

Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą

26.08.12, 00:29
Jest co prawda wątek o prof. Kleiberze ale inaczej.
Kleiber jest dobrym fizykiem i nie jest sterowalny. Uparty z niego gość.
Thatcher jest dobrym chemikiem i też jest niesterowalna. Obecnie na emeryturze.
Buzek jest kiepskim chemikiem i dodatkowo jest sterowalny. To dzięki jego nieprzemyślanej polityce teraz mamy 4 x dziura.
Tusk jest jak wiadomo historykiem, z prehistorycznym dorobkiem. Ponoć kiedyś malował kominy. Ot i jego cały dorobek historyczny.

Może pora przestać stawiać na ludzi słabych z marnym wykształceniem, za to prących do koryta. Kleiber jest obiecującym kandydatem na premiera. Miast się z tej kandydatury cieszyć, straszy się nią.
blogi.newsweek.pl/Tekst/polityka-polska/642922,prof-kleiber---sterowana-pacynka-j-palikota-za-kase-gazpromu.html
Mi ponad partyjny Kleiber odpowiada.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Jak chcesz coś spieprzyć 26.08.12, 13:37
      powierz to profesorowi.
      M.
      • m.c.hrabia Re: Jak chcesz coś spieprzyć 26.08.12, 13:50
        mariner4 napisał:

> powierz to profesorowi.
        > M.

dokładnie .

no chba że następny prof chce na Wawel
      • zoil44elwer Re: Jak chcesz coś spieprzyć 26.08.12, 13:58
        Acht und achtzig professoren-Vaterland verloren(Otto von Bismarck)
        By Polska zginęła potrzeba ztylko 4 profesorów i 2 magistrów historii:Tuski i Komorowski.
      • hummer Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 14:27
        mariner4 napisał:

> powierz to profesorowi.

Ten przynajmniej dobrze interpretuje prawa naturalne. Teologii nie kończył.
        • cezariusz13 Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 15:07
          A kto to jest prof. Kleiber? Jaki jest jego dorobek naukowy? Czy coś z tego dorobku znalazło gdzieś zastosowanie?
          • remez2 Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 18:19
            cezariusz13 napisał(a):

> A kto to jest prof. Kleiber? Jaki jest jego dorobek naukowy? Czy coś z tego dor
            > obku znalazło gdzieś zastosowanie?
            Jest autorem blisko 250 publikacji naukowych i siedmiu książek poświęconych zastosowaniom nowoczesnych metod komputerowych w badaniach naukowych, technice i medycynie.

• cezariusz13 Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 18:45
              Ale był ministrem w rządzie SLD (Belki). Czyl;i byłykomuch? Dla mnie to jest ważne kryterium.
              • volupte Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 19:04
                To humbug. Zaden rząd bez zaplecza politycznego nie ma u nas racji bytu.
                • cezariusz13 Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 19:20
                  O.K. Tylko co znaczy u nas autorytet. Dlaczego mam uważać za autorytet w polityce pro. Kleibera. Nie znam zupełnie jego poglądów. Nie wiem, czy bym się zgodził, gdybym poznał. Dudę też media ogłosiły za nowego, genialnego przywódcę związkowego bo niby "wygłosił bardzo mądre przemówienie w Sejmie". A to skończony buc .
                  Nie sadzę, żeby polskie społeczeństwo chciałoby zaryzykować zmianę rządu, gdy idą trudne czasy. Apele o reformy, to przecież apele o odebranie przywilejów tym, którzy je jeszcze mają, czyli pogorszenie wzrunków części społeczeństwo. Ci apelowicze są hipokrytami.
                  • volupte Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 20:30
                    Nie hipokrytami tylko kretynami , bo tego nie rozumieją.
              • remez2 Re: Prof. prof. nierówny. 26.08.12, 19:57
                cezariusz13 napisał(a):

> Ale był ministrem w rządzie SLD (Belki). Czyl;i byłykomuch? Dla mnie to jest wa
                > żne kryterium.
                No tak. To powinno go wykluczyć ze stanowiska prezesa PAN.

• klara551 Re: Jak chcesz coś spieprzyć 26.08.12, 23:37
        A któremu profesorowi? Prof. Buzek nie jest chemikiem a prof. od inżynierii chemicznej i tylko głupek może pomylić chemika z prof. inżynierii chemicznej.. Thatcher chemik z iście chemiczną precyzją potrafiła rozłożyć na czynniki pierwsze ZZ. Tusk ma przynajmniej rozeznanie w błędach naszych praszczurów. A jakie osiągnięcia na autor postu/ o naukowych nawet nie śmiem myśleć/? Przekonanie o własnej wyższości nie świadczy o umiejętnościach ,wiedzy ,mądrości. Śmiem twierdzić,że to przerost formy nad treścią.
    • hummer Inną sprawą jest czy Kleiber już wie, iż 26.08.12, 14:32
      go Palikot na premiera wyznaczył :)
    • life.form Kleiber nie wie, ale nie wyklucza. 26.08.12, 18:02
      Czy to znaczy, że potwierdza?

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/402135,profesor-michal-kleiber-nic-nie-wie-o-tym-by-mial-byc-kandydatem-na-nowego-premiera-mowi-ze-palt-go-przeprosil.html
      • anmanika Re: Kleiber nie wie, ale nie wyklucza. 26.08.12, 19:36
        " Pan Palikot rzucił moje nazwisko w mediach i ja to skomentowałem zgodnie z prawdą, że nic na ten temat nie wiem. Pan Janusz Palikot do mnie zadzwonił i przeprosił mnie, że to zrobił i umówiliśmy się, że więcej nie będzie tego powtarzał. To były wszystkie moje kontakty na ten temat, który wczoraj i dziś stał się przedmiotem sensacji - wyjaśnił prof. Kleiber."
      • wandaja Re: Kleiber nie wie, ale nie wyklucza. 27.08.12, 12:07
        Ja mam zgoła inne pytanie ........... "Kleiber" to POLSKIE nazwisko?????? Kim byli rodzice owego Kleibera dziadkowie czy pradziadkowie? No i skąd TAKIE nazwisko ?
    • behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:18
      jakiś czas temu zapytałem na forum, co to za gość, ten Kleiber. Jaruś przed wyborami biegał za nim jak kot z pęcherzem, Gowin widział w nim ponadpartyjnego prezydenta, autorytet w sprawie katastrofy, akceptowany przez zwolenników Jarusia, Palikot szasta jego nazwiskiem bez uprzedniej zgody samego zainteresowanego. nie trzeba straszyć profesorem, ale i również nie jest panaceum na wszystkie problemy. bo jak ten trend pójdzie z kopyta, będziemy nosić jego podobiznę w klapie marynarki.
      • remez2 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:27
        bo jak ten trend pójdzie z kopyta, będziemy nosić jego podobiznę w klapie marynarki.
        Jak Mitt Romney podobiznę L. Wałęsy.
        • behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:42
          z szacunkiem do profesora, tylko bez niepotrzebnej egzaltacji.
          inaczej kojarzyłem, raczej z klapą marynarki Wałęsy.
          • remez2 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:47
            behemot17-13 napisał:

> z szacunkiem do profesora, tylko bez niepotrzebnej egzaltacji.
            > inaczej kojarzyłem, raczej z klapą marynarki Wałęsy.
            ???

• behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:51
              wyjaśniam, żeby nie zacząć się modlić do. stąd klapa marynarki Wałęsy.
              nic nie poradzę, że mam skrzywione skojarzenia.
              • remez2 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:09
                behemot17-13 napisał:

> wyjaśniam, żeby nie zacząć się modlić do. stąd klapa marynarki Wałęsy.
                > nic nie poradzę, że mam skrzywione skojarzenia.
                Bardzo dobre skojarzenia tylko ja nie zajarzyłem. :-)

• cezariusz13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:04
        Prof. Kleiber chyba próbował negocjować z UEFA w czsie konfliktu z PZPN. No i co wynegocjował. A jeżdził w tej sprawie do Szwajcarii nawet. Autorytet piłkarski także? A może powinien kandydować na prezesa PZPN raczej.
      • hummer Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:22
        behemot17-13 napisał:

> jakiś czas temu zapytałem na forum, co to za gość, ten Kleiber.

Jeden z lepszych łbów w Polsce.
        • behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:55
          zgoda, tylko proszę, aby nie doprawiał mi zupy w/na talerzu.
          • behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:58
            na wszelki wypadek zajrzałem do lodówki, na moje szczęści są tylko produkty spożywcze.
    • etta2 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:40
      Kolejny palikoci cyrk: Kleiber nic nie wie, że ma być premierem, hahahahahahahaa......
      • volupte Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 20:45
        Bedzie : nie chcem ale muszem.
    • losiu4 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:18
      jeśli chodzi o łupki to powiem tak: jak tam jest gaz/ropa to brac. a nie patrzeć się na lewaków czy innych ekooszołomów. Jak nie ma gazu/ropy to... nie ma się za co brać.

Pozdrawiam

Losiu
    • chateau Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:21
      Jeśli miałbym się poważnie zastanawiać to istotne byłoby jakim zespołem kierował/kieruje Kleiber i jakie ten zespół ma efekty. Dorobek naukowy jest jakby nie a propos.

Ludzie kochani, co ma profesor/generał/celebryta do premierostwa? Psińco. Chyba, że chcemy mieć kolejnego Krzaklewskiego albo innego Marcinkiewicza.

Nie mówię, że Kleiber byłby złym premierem. Ale umówmy się - byłby premierem "technicznym", bez zaplecza politycznego, uzależnionym od kadr, których sam sobie nie mógłby dobrać. Pomysł idiotyczny. Zresztą Kleiber by na to nie poszedł, bo i po co.
      • volupte Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:24
        Poszedlby , poszedł , gdyby Ojczyzna wezwała:-)
        • chateau Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:34
          Mnie po prostu zadziwia jak można rozglądać się za jakimś mężem opatrznościowym, a nie widzieć, że problem leży w poparciu politycznym i w składzie tego poparcia.

Co taki Kleiber w "razie gdyby co" zrobi? Za mordę weźmie? Przywali jedną z 250 prac naukowych? A taki Pawlak na przykład się weźmie i przejmie. No bez jaj.

Powiem brutalnie - nie podoba się premier, to trzeba było inaczej głosować w wyborach. Bo ten premier nie wziął się z powietrza. Takie jego zaplecze polityczne dostało poparcie, koniec i kropka.
          • volupte Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:40
            chateau napisał:

> Mnie po prostu zadziwia jak można rozglądać się za jakimś mężem opatrznościowym
            > , a nie widzieć, że problem leży w poparciu politycznym i w składzie tego popar
            > cia.
            >
            > Co taki Kleiber w "razie gdyby co" zrobi? Za mordę weźmie? Przywali jedną z 250
            > prac naukowych? A taki Pawlak na przykład się weźmie i przejmie. No bez jaj.
            Oni to wszysto wiedza , dlatego to hucpa i pier....o Chopenie.
            >
      • hummer Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 21:27
        Jeszcze nie tak dawno mówiono, że nie ma nikogo prócz PO.
        Pojawia się postać nietuzinkowa. Przy, której Tusk i PO wypadają marnie. Wtedy tradycyjne polskie pytanie. A kto za tym stoi, a jakie poparcie? A przecież to rząd PO wisi na 7 włosach.
        I to z takim zapleczem i poparciem. :)
        • cezariusz13 Re: Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 21:35
          Ponawiam propozycję premierostwa w PZPN dla prof. Kleibera. Na próbę. Jak wyczyści to szambo, to może później będzie miał szansę na premiera lraju. Może ktoś doniesie o tej mojej propozycji Palikotowi?
          • life.form Re: Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 22:38

Przesadzasz. Szamba w PZPNie nie da się wyczyścić. Nie pomoże żaden remont kapitalny, gdy budyek nadaje się tylko do rozbiorki :D
        • chateau Re: Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 21:36
          Nie bredź. Żadne piekiełko tylko normalne prawidła polityczne.
          • hummer Re: Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 21:50
            chateau napisał:

> Nie bredź. Żadne piekiełko tylko normalne prawidła polityczne.

Piekiełko. I to kolega bredzi. Wpierw należało zacząć od
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,138439998,138446878,Inna_sprawa_jest_czy_Kleiber_juz_wie_iz.html
            A nie od zaplecza. Bo zaplecze Kleiber to ma dobre.
            • chateau Re: Całe polskie piekiełko. 26.08.12, 21:57
              Przykład, jaki podałeś na wstępie jest od czapy.
              Chemiczka Thatcherowa związała swoje życie z Partią Konserwatywną.
              Konsekwentnie realizowała swoje cele, a ukoronowaniem jej kariery politycznej była funkcja premiera rządu. Miała za sobą swój sztab, swoich ludzi i swoją partię.

Kogo ma Kleiber?
              • hummer Re: Całe polskie piekiełko. 27.08.12, 00:01
                chateau napisał:

> Przykład, jaki podałeś na wstępie jest od czapy.
                > Chemiczka Thatcherowa związała swoje życie z Partią Konserwatywną.
                > Konsekwentnie realizowała swoje cele, a ukoronowaniem jej kariery polityczne
                > j
                była funkcja premiera rządu. Miała za sobą swój sztab, swoich ludzi i swo
                > ją partię.
                >
                > Kogo ma Kleiber?

Czas.
                Nie można porównywać pragmatycznych Brytyjczyków, do hajda na koń, a potem potop.
                Poza tym, jest osobą akceptowaną przez wszystkich. No może prócz PO. Ale po jada na koń, sami się wyeliminują. Coś w rodzaju Afery Gdańskiej.

Przy zerowej obecnie opozycji i sukcesach rządu, dochodzi do anihilacji PO. Własnymi rękoma.
      • remez2 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 21:57
        Nie mówię, że Kleiber byłby złym premierem. Ale umówmy się - byłby premierem "technicznym", bez zaplecza politycznego, uzależnionym od kadr, których sam sobie nie mógłby dobrać. Pomysł idiotyczny. Zresztą Kleiber by na to nie poszedł, bo i po co.
        Nic dodać, nic ująć. pozdrawiam
        • behemot17-13 Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 22:15
          jestem przekorny i dodam, nie widzę Kleibera w roli szturmówki. co prawda na ludziach się nie znam, a już na politykach w ogóle, stawiam, że rola pacynki w jakimkolwiek rządzie go nie rajcuje.
          • life.form Re: Kleiber niczym diabeł. Już nim straszą 26.08.12, 22:44
            A ja z podlinkowanego wyżej wywiadu wnoszę, że by chętnie wziął tą robotę. Tylko jest ostrożny i w rzeczy samej, pacynką być nie chce. Jeśli opozycja da mu możliwości na rząd techniczny, to go pewnie weźmie.
      • indeed4 Kleiber był Ministrem Nauki w rządzie L. Millera 27.08.12, 12:42
        dlatego Hummer tak się do niego pali - nie wie o tym, że swoją karierę polityczną zaczynał w związanym z AWS chrześcijańsko-konserwatywnym "Ruchu Stu" Czesia Bieleckiego ;-) ( zasiadał nawet w konwencie)

Poza tym jak już pisałem przedwczoraj, ten pomysł to odgrzewany kotlet, do tego cudzy polska.newsweek.pl/kaczynski--pis-moze-poprzec-rzad-ponadpartyjny,74661,1,1.html
        • indeed4 To do chateu 27.08.12, 13:14
          tylko post wypadł daleko w drzewku.
          • chateau Re: To do chateu 27.08.12, 16:19
            Kiedyś, w ustroju minionym od puszczania tzw. szczurów była Polityka.
            Teraz jest pióralizm i każdy puszcza szczury jak umie. Albo jak mu się wydaje, że umie.
            Pomysł wzięty z sufitu, bo jego realizacja wymagałaby sporej dekompozycji sił w parlamencie.

Poza tym czym innym jest ministrowanie, a czym innym premierowanie. Z pewnością jestem nieco naiwny, ale w takie rzeczy jak "bezpartyjny rząd fachowców" dawno przestałem wierzyć :-)
    • haen2010 Sprawę nakręcił Stankiewicz nie Palikot. 27.08.12, 06:13
      Przedtem nic o tym w mediach nie było oprócz nabijania się z votum Palikota. Trzeba przyznać, że nieźle namieszał. Tuskowcy w strachu, pisowcy w kłopocie, komuchy Millera również.
      Ale to hucpa, nic z tego nie będzie oprócz żeru dla mediów i podtrzymania złej passy platfusów. I chyba o to ostatnie Palikotowi chodziło.
      • hummer Re: Sprawę nakręcił Stankiewicz nie Palikot. 27.08.12, 11:18
        Twoja spiskowa teoria dziejów bywa zabawna :)
      • anmanika Re: Sprawę nakręcił Stankiewicz nie Palikot. 27.08.12, 13:58
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12368258,PO_zle_rzadzi__ale_i_tak_ma_najwieksze_poparcie__SONDAZ_.html?lokale=warszawa
        i wszyscy się z JP śmieją.
    • zapijaczony_ryj Najpierw trzeba zdobyć większość parlamentarną 27.08.12, 14:01
      a jeszcze przedtem wygrać wybory, a dopiero potem sobie wybierać premiera- za trudne do zrozumienia dla PiS_dogłowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka