Dodaj do ulubionych

Kim pan jest, panie Kulczyk

• Gość: Romanski Nie ma czego zazdroscic,i tak do piachu wskoczy w IP: *.pride.vessel.int.slb.com 05.07.04, 14:24
      jednym garniturze. Wiecej nie wypije niz moze i wiecej nie zje niz moze. A czym
      starszy bedzie mogl mniej. A stresu z prowadzeniem tego calego bisnesu mu
      niezazdroszcze. Wole mala lycha na biezaco, bez stresu i na spoko niz krotko i
      dobrze jak swinia.
      • Gość: eva07 Re: Nie ma czego zazdroscic,i tak do piachu wskoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:48
        Choc to oczywiscie prawda, co powyżej, to jednak ludzie okropnie o tej forsie
        marza. A wiecie dla czego? BO forsa, duza, naprawde duza forsa daje władzę.
        Zazdroscic nie trzeba. Za to obawiac się owszem. NO i nie wolno pozwalac tym co
        maja więcej - na więcej. Jako obywatele sa tacy sami jak kazdy inny. Choc
        właściwie samą mnie śmieszy to co napisałam, jak sobie o tym pomyślę w
        kontekście naszej rzeczywistości....
    • Gość: Zaratustra Buractwo IP: *.chvlva.adelphia.net 06.07.04, 01:52
      Zazdrosc i zolc zalewa rodakow moich zapyzialych.

Ze stu takich Kulczykow by sie przydalo, moze by bylo wiecej autostrad, pracy,
      a i studentom, nauce, artystom, i ulicy by cos ze stolu skapnelo.

A jak przestepca to inna sprawa. Ale coz, taka rzeczywistosc jest ze pierwsza
      fala milionerow to ci co dorobia sie przy prywatyzacji.
      • Gość: Kataryna Re: Buractwo IP: *.sympatico.ca 06.07.04, 04:13
        Po PRL-u tyle majatku nie zostalo, zeby dla kilku Kulczykow starczylo, a co dopiero dla stu!
    • oszolom.z.radia.maryja Kulczyk to oszust malewsrant i globalista 07.07.04, 11:41
      do tego potrafi korumpować najważniejsze osoby z życia gospodarczego politycznego i kulturalnego...nawet ojca jana Górę i Paetza sobie kupił...mojemu wujkowi nie zapłacil za robote 10 lat temu wuj podał go do sadu i po 5ciu latachw ygrał adzis byłoby to pewnie niemozliwe... wszyscy siedzą mu w kieszeni i w ten oto sposób stajemy się światowym liderem pod względem..stopnia skorumpowania....
      • Gość: antybydle Re: Kulczyk to oszust malewsrant i globalista IP: *.lublin.mm.pl 09.11.04, 19:28
        czy mówiłem ci już że jesteś jebnięty?
    • Gość: Josha sformułuj konkretne, wiarygodne zarzuty, zamiast IP: *.acn.pl 08.07.04, 00:13
      ...bredzić, dupku.
      • Gość: Kataryna Re: sformu?uj konkretne, wiarygodne zarzuty, zami IP: *.sympatico.ca 08.07.04, 00:35
        Konkretne zarzuty to bedzie prokurator formulowal jak Samoobrona wreszcie przejmie wladze!
      • margaryna.margaryna Re: sformu?uj konkretne, wiarygodne zarzuty, zami 08.07.04, 01:07
        Pewien pan chcial kupic panstwowy browar, ale nie mial az tak duzo chajcu. Zaprzyjaznil sie z
        pewnymi politykami, ktorzy udzielili powaznie opuscili cene i udzielili mu gwarancji , po czym
        banki daly potrzebne kredyty. Ten rezolutny pan sprzedal pozniej ten browar z duzym zyskiem
        inwestorowi zagranicznemu, a jego znajomi politycy od razu kupili sobie duze dzialki budowlane i
        rekreacyjne (rowniez z ziemi panstwowej - zbieg okolicznosci).

W Polsce to jest Wizjonerstwo, a za granica Prowizjonerstwo za ktore dostaje sie odsiadke!
        • Gość: Brzoza Re: sformu?uj konkretne, wiarygodne zarzuty, zami IP: *.sympatico.ca 09.07.04, 00:35
          To napisz jeszcze Margaryna jak przejmowali WUT-y i RUT-y razem z Francuzami ...
    • Gość: StanislawMackowiak dr Jan po raz kolejny mija sie z prawdą IP: 195.94.213.* 08.07.04, 18:37
      twierdząc np.że "przejazd musi kosztować 22 PLN, bo mieści się to w
      europejskich standardach" - chyba w Europie w pańskim umyśle, ponieważ ani nie
      płaci pan obsłudze obsługującej np kasy na A-2 tyle, co płaci się na zachodzie
      Europy (tamże pensje po kilka tys Euro a nie kilkaset złotych!) a do tego siła
      nabywcza tamtejszych mieszkańców jest inna niż Polaków. Gdyby Polacy zarabiali
      kilka tys Euro miesięcznie to pewnie i daliby tych 2-3 Euro za przejazd,
      ponadto wystarczy wziąć braci Czechów jako przykład, oni nie mając
      tam "zdolnego i rzutkiego" dr Jana sami budują autostrady płatne np na dziesięć
      dni 100 Kcz ( około 16 zł) za dowolną ilość przejazdów. To tylko w Polsce rodzą
      się tacy, których jedynym celem wydaje się być łupienie współmieszkańców,
      przykładem może być najdroższy internet w TP SA, najdroższe autostrady? -
      jeżeli tę drogę mażna tak nazwać, najdroższe paliwo a za chwilę i najdroższe
      produkty rolne. A do tego każdy by chciał nie dość, że spóźnić się z
      rozpoczęciem prac, aż przyduszone państwo udzieliło gwarancji kredytowych, co
      jest ewenementem na skalę światową -do tego za spóźnienie tzw zwykłe
      przedsiębiorstwo wyleciałoby z obiegu, z zamówień państwowych na kilka lat, a
      pańskie przedsięwzięcie -spóźnione -jakoś nie?. Mijać się z prawdą to nie
      sztuka, jeżeli już to robić to z klasą...
      • Gość: BAP Re: No ale Czesi wprowadzili winety IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.04, 20:36
        Na ktory to madry pomysl debilowaci polacy sie nie zgodzili....
    • Gość: AUGUST B.-W. ŚMIERDZĄCA ŁAJZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 01:20
      Dla mnie to skończona, śmierdząca łajza. A jego pieniądze mam gdzieś. Zresztą i
      tak bliski jest koniec jego i jemu podobnych cwaniaczków!!!
    • Gość: Revolta Re: Śmierć złodziejom majątku Narodowego IP: *.icpnet.pl 09.07.04, 12:34
      • Gość: Fidel Castrol Coolchick o muerte, por favor companeros! IP: *.sympatico.ca 10.07.04, 03:04
    • Gość: tana Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.icpnet.pl 16.07.04, 22:53
      nie czytając żadnego komentarza,dodaję,to co mam na sercu jako poznanianka
      krytykująca odwrócenie się plecami do Warty (wreszcie coś ostatnio ruszyło w
      tej kwestii!-"osiedle nad wartą"!) i "entuzjastka wyburzenia wieżowców na
      św.Marcinie i mnóstwa innych "drobiazgów"powstałych w epoce sztucznych
      materiałów:)))
      Wreszcie coś innego wybudowano,niz komercja i biznesplan nakazuje-dla mnie to
      rewelacja godna porównań z "inwestycjami" Cegielskiego,Raczyńskich i jeszcze
      paru innych:)))
      P.S.mała kropla octu to pomysł na dzwon "pod wezwaniem"-jakoś tak trudno mi
      zaakceptować w obecnej rzeczywistości stawianie sobie pomników jak za czasów
      króla chociażby Zygmunta;).Sam pomysł i walka ze wszystkimi od tych tzw.trzech
      groszy,ktore muszą dodać z racji swojego urzędu jest godna zapisania Wielkimi
      Zgłoskami-TO JEST Faktycznie SZTUKA w obecnyć czasach:)))-a,tak w ogóle to ja
      się na tym nie znam,bo rzeczywiście i galerie i dzwony i mnóstwo innych fajnych
      rzeczy ma swoje imię-może,więc jednak?:)
      Na koniec...poproszę o mnóstwo potomstwa rodu Kulczyków
      perfidnie dbając o interes wielkopolski:)))
    • Gość: Fujara Dalej nie wiem - czemu popieral bepe Paetza? IP: *.sympatico.ca 17.07.04, 17:24
    • Gość: marcin_maj7@o2.pl TRZY GROSZE NA TEMAT IP: 217.17.35.* 21.07.04, 10:22
      A JA POPIERAM FACETA I NIE UWAŻAM, ŻE OD RAZU TRZEBA SIĘ ZAPRZEDAWAĆ BY
      PROWADZIĆ INTERSY Z TYM PANEM. FACET JEST NAPRAWDĘ BARDZO INTELIGENTNY I UMIE
      TEJ INTELIGENCJI UŻYĆ. KAŻDEGO Z NAS MOGĄ PEWNE ARGUMENTY W DYSKUSJI
      PRZEKONYWAĆ, BĄDŹ NIE. JEŚLI POTRAFI TRAFIĆ DO KAŻDEGO ROZMÓWCY (CZYTAJ TAKŻE:
      POTENCJALNEGO PARTNERA W INTERESACH) I PRZEKONAĆ DO SWOICH ARGUMENTÓW, TO
      UWAŻAM, ŻE WSZYSTKO JEST OKI. JEŚLI TYMI ARGUMENTAMI SĄ TYLKO PIENIĄDZE, TO JUŻ
      GORZEJ. A TO JAKIE ARGUMENTY DO KOGO TRAFIAJĄ, TO JUŻ TAKŻE OSOBNA HISTORIA.
      NIE ZNAM CZŁOWIEKA, WIĘC MOJE OSĄDY SĄ OPARTE TYLKO I WYŁĄCZNIE NA PODSTAWIE
      PUBLIKACJI I WYWIADÓW Z PANEM KULCZYKIEM. UWAŻAM JEDNAK, ŻE PAN KULCZYK JEST NA
      TYLE BOGATY, ŻE STAĆ GO NA ROBIENIE UCZCIWYCH INTERESÓW. I ŻE TO BARDZIEJ ON
      MUSI UWAŻAĆ NA LUDZI WOKÓŁ SIEBIE, NIŻ MY NA NIEGO.
      • Gość: Zukerman Kim pan jest dr Prowizjoner? IP: *.sympatico.ca 21.07.04, 11:08
        Zastanawia mnie czemu gosc z takimi wizjami pisal doktorat o NRD? A moze to wizje nocne?
        • maczacz Re: Kim pan jest dr Prowizjoner? 26.07.04, 20:26
          Polska wczesnych lat 90-tych to idealny grunt dla tego typu "dzialalnosci gospodarczej". Krauze
          "komputryzuje" ZUS, Gudzowaty posredniczy w sprzedazy ropy do Polski, a doktorek robi
          geszefty z rzadem na co sie da, aby tylko dalej cos wyrwac z kabzy. Gdyby bylo wiecej takich
          ludzi jak on, to Polska zbankrutowalaby szybciej niz Argentyna!
    • Gość: Palnick Dr Kulczyk i policyjne bryki oczami NIK :) IP: *.stenaline.com 26.07.04, 22:10
      NIK: policja kupiła samochody niezgodnie z prawem

IAR, pi 26-07-2004, ostatnia aktualizacja 26-07-2004 14:36

Komenda Główna Policji kupiła niezgodnie z prawem 24 volkswageny transportery
      od firmy Kulczyk Tradex - wynika z najnowszego raportu Najwyższej Izby Kontroli

Marek Zająkała z NIK wyjaśnił, że auta te kupiono z wolnej ręki, bez przetargu,
      chociaż nie było do tego jakichkolwiek podstaw, a to mogło sprzyjać korupcji.
      Dodał, że gdyby zorganizowano przetarg dla kilku firm wtedy cena samochodów
      zakupionych przez policję mogłaby być mniejsza, bo zadziałałyby mechanizmy
      rynkowe.

Ofertę zakupu samochodów skierowano tylko do Kulczyk Tradex i co ciekawe
      odpowiedź jaka przyszła z tej firmy była identyczna jak zapytanie ofertowe,
      zawierała nawet identyczny błąd ortograficzny.

W związku z tymi nieprawidłowościami Izba złożyła wniosek do komisji
      orzekającej przy Ministerstwie Spraw Wewnętrznych w sprawie naruszenia
      dyscypliny finansów publicznych.

Z ustaleń Izby wynika poza tym, że podobne zakupy w firmie Kulczyk Tradex
      policja robiła w 2000 i w 2002 roku.
      • Gość: Matacz Re: Dr Kulczyk i policyjne bryki oczami NIK :) IP: *.sympatico.ca 26.07.04, 22:42
        No to teraz pacjneci bendom elegancko Ludowozami pomykac na izbe ... Danke, Johannes!
    • Gość: ARTUR Kulczyk i Eminem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 13:09
      Słyszałem o tym, że Kulczyk na urodziny swego syna zaprosił Eminema, który
      wystąpił w ich ogródku za domem, He,he...
    • Gość: Palnick Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.stenaline.com 30.07.04, 20:11
      Że tak łatwo postawiłeś swojego człowieka na czele Orlenu i przegrał z nim
      kandydat skarbu państwa?
    • Gość: giga Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:09
      Co poznaniacy tak się przyczepili do Kulczyków, czyżby jak zwykle zżerała ich
      zawiść-bo to region zawiści i nienawiści do tych którym w życiu się powiodło i
      którzy mają głowy do interesów.Poznaniak to jest typowy pracuś, ale sam nic nie
      wymyśli.Przyzwyczajony do pomysłów niemieckich lubi opracowywać cudze pomysły
      bo sam nie ma do tego głowy.Przecież gdy Kulczykowie inwestują poznaniacy mają
      pracę i mogą egzystować.Zastanówcie się poznaniacy.
    • Gość: zbyszek Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.108-253-207.mtl.mt.videotron.ca 11.08.04, 00:18
      zdrajcaz
      • Gość: zik Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:13
        A ja lubie Kulczyków ( co nie znaczy , że mnie kupili ;) i że czsami mnie nie
        denerwują )
        • rolotomasi A Ja lubię Kulczyków - co nie znaczy , że 26.08.04, 00:50
          było " A Ja lubię Kulczyków - co nie znaczy, że mnie kupili, i że czsami mnie
          nie denerwują "
          Się zgadzam a nawet rymnę mu co nieco, niech ma >>
          Lepszy
          Kulczyk w Poznaniu,
          niż ___* na Żeraniu
          .

*) wstaw nazwę tego,
          (sam wiesz najlepiej)
          którego nie lubisz
    • Gość: ;( Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 09:48
      A ja się popłakałam. Bo oni mają moje marzenia. Pomagaja ludziom. GRATULUJE
      PANSTWU !!!!!
      • Gość: Palnick Kim pan jest, panie Kulczyk. A kim Czempiński IP: *.stenaline.com 24.10.04, 11:02
        Czempiński w konflikcie z Kulczykiem

PAP, IAR 21-10-2004, ostatnia aktualizacja 21-10-2004 21:50

Gromosław Czempiński zaprzeczył po odtajnieniu notatek Agencji Wywiadu, by
        koordynował kontakty między firmą Rotch Energy, gdzie pracował przed laty i
        Łukoilem, za co miał być wynagradzany. Przyznał, że między nim a Janem
        Kulczykiem są "bardzo poważne nieporozumienia"

W notatce datowanej na 1 sierpnia 2003 r. z rozmowy ówczesnego szefa Agencji
        Wywiadu Zbigniewa Siemiątkowskiego z rozmowy z Kulczykiem, czytamy: "Według
        Ałganowa, wejście Rosjan do Rafinerii Gdańskiej miało się odbyć poprzez Rotch
        Energy i Łukoil (...) J. Kulczyk twierdzi, iż osobą, która pośredniczyła w
        kontaktach z przedstawicielami Rotch Energy, był Gromosław Czempiński,
        koordynujący ponadto kontakty pomiędzy tą firmą i Łukoilem, za co był przez nie
        wynagradzany. Nie najlepsze ostatnio relacje Kulczyka z Czempińskim wynikają z
        roszczeń tego ostatniego do kwoty 1 mln USD za pomoc przy prywatyzacji TP SA".

Czempiński, proszony w czwartek przez PAP o odniesienie się do treści notatki w
        części, która go dotyczy, potwierdził, że pośredniczył w kontaktach między
        Kulczykiem a Rotchem, lecz dodał: "Tak, choć to źle powiedziane, bo właściwie
        ten kontakt był jakoś wcześniej. To było bardzo, bardzo dawno. Ja zostałem z
        tego, można powiedzieć, wyautowany". Rozmówca PAP nie podał dokładnej daty tych
        zdarzeń.

"To jest nieprawda" - tak Czempiński zareagował na odczytany mu fragment
        dotyczący tego, by miał pośredniczyć za wynagrodzeniem z obu stron, w
        kontaktach Rotch Energy i Łukoilem.

W 2002 r. Rotch Energy, który od ponad roku negocjował z rządem zakup akcji RG,
        zawiązał konsorcjum z Łukoilem. Sam Rotch nie dysponował pieniędzmi potrzebnymi
        i do transakcji. Za 75 proc. akcji RG Rotch-Łukoil zaproponował 200 mln dolarów
        plus gwarancje inwestycyjne o wartości kolejnych 300 mln dolarów. Ówczesny
        minister skarbu Wiesław Kaczmarek zwracał się nawet do premiera o ocenę ryzyka
        inwestycji. Ostatecznie do żadnej transakcji nie doszło.

Czempiński zapowiedział wytoczenie procesu Kulczykowi, jeżeli ten dalej będzie
        twierdził, że Czempiński pobierał pieniądze od firm naftowych Łukoil i Rotch
        Energy. W rozmowie z programie "Prosto w oczy" w Telewizji Polskiej Gromosław
        Czempiński powiedział, że nigdy nie miał nic wspólnego z rosyjską firmą Łukoil.

"Tak, miałem wobec niego roszczenia" - powiedział Czempiński odnosząc się do
        fragmentu notatki dotyczącego nieporozumień między nim a Kulczykiem, na tle
        prywatyzacji Telekomunikacji Polskiej SA. "Na ten temat nie chcę rozmawiać.
        Relacje między mną a Kulczykiem to osobny temat" - dodał.

Czempiński zapytany, czy wiadomo mu cokolwiek na temat kontaktów Jana Kulczyka
        z Władimirem Ałganowem, odpowiedział: "nic zupełnie".

Kim jest Czempiński

Gromosław Czempiński (ur. 1945 r.) jest generałem brygady w stanie spoczynku.
        Oficer kontrwywiadu, ukończył wyższą szkołę ekonomiczną w Poznaniu i słynną
        szkołę szpiegów w Kiejkutach. Specjalizował się w zdobywaniu informacji
        gospodarczych. W latach 70 był wicekonsulem PRL w Chicago, w latach 1993-1996
        był szefem Urzędu Ochrony Państwa, współtworzył także jednostkę do zadań
        specjalnych GROM. Po odejściu z UOP współtworzył z Kulczykiem kilka firm,
        m.in. "Forcan" (1997 r.) fabrykę opakowań, która dwa lata później została
        przejęta przez "Chemię Polską" oraz firmę zajmującą się satelitarnym
        zabezpieczeniem samochodów "Mobile- Active".

• Gość: Palnick Dr Kulczyk i gospodin Ałganow. IP: *.stenaline.com 13.10.04, 11:06

Kulisy spotkania Kulczyka z Ałganowem

Wojciech Czuchnowski 13-10-2004, ostatnia aktualizacja 13-10-2004 10:19

Dlaczego najbogatszy Polak Jan Kulczyk spotkał się w Wiedniu z rosyjskim
      szpiegiem Władimirem Ałganowem? Bo umówił ich były premier Rosji Anatolij
      Czubajs - twierdzą nasze źródła w kierownictwie polskich służb specjalnych.

Z relacji kilku osób z kierownictwa polskich służb specjalnych odtworzyliśmy
      taki przebieg zdarzeń.

Wiosną 2003 r. Jan Kulczyk spotyka się z Anatolijem Czubajsem, byłym premierem
      Rosji, a teraz prezesem państwowego monopolu energetycznego - RAO JES.

Rozmawiają o podpisaniu umowy w sprawie "mostu energetycznego" pomiędzy Rosją a
      Niemcami. Kulczyk ma mieć udział w tym kontrakcie. Czubajs mówi, że sytuacja w
      ostatnich miesiącach się zmieniła i ekipa prezydenta Putina wprowadziła do
      władz koncernu swojego zaufanego człowieka, jak się wyraził "komisarza", byłego
      dyplomatę i pułkownika KGB Władimira Ałganowa. To ten sam, który zasłynął w
      Polsce z afery "Olina" - ówczesny premier Józef Oleksy został wtedy oskarżony o
      szpiegostwo, jak się okazało, bez dowodów.

Żeby kontrakt doszedł do skutku, Kulczyk musi do niego przekonać Ałganowa.
      Spotkanie organizuje Czubajs.

18 lipca 2003 r. w Wiedniu Kulczyk rozmawia z Ałganowem. Już po rozmowach
      biznesowych Ałganow mówi Kulczykowi, że minister skarbu Wiesław Kaczmarek i
      szef Nafty Polskiej Maciej Gierej dostali w 2002 r. od koncernu
      Łukoil "wziatku", czyli łapówkę 5 mln dol. W zamian mieli ułatwić Rosjanom
      kupno Rafinerii Gdańskiej. Transakcja jednak się nie udała i teraz Rosjanie
      mają pretensje.

Po powrocie do Polski Kulczyk 31 lipca 2003 r. zawiadamia o rozmowie z
      Ałganowem najpierw szefa ABW Andrzeja Barcikowskiego, który odsyła go do szefa
      Agencji Wywiadu Zbigniewa Siemiątkowskiego.

Siemiątkowski robi z rozmowy tajną notatkę, przekazuje ją ABW, prezydentowi,
      premierowi i Prokuraturze Krajowej.

Siemiątkowski pyta trzy razy

- Z Janem Kulczykiem rozmawiałem wtedy pierwszy raz w życiu. Zapytałem go trzy
      razy, czy jest pewien, że chce mi przekazać te informacje, bo będę musiał je
      wykorzystać służbowo. Podkreślałem, że nie ma mowy, by to spotkanie miało
      charakter prywatny. Nie wycofał się - potwierdza Siemiątkowski.

AW rozmowę z Kulczykiem potraktowała bardzo poważnie. - Ałganow dobrze
      wiedział, co mówi i komu mówi. Byliśmy zaniepokojeni, czy w Polsce nie jest
      szykowana kolejna polityczna akcja na miarę sprawy Olina, w której Ałganow
      odegrał ważną rolę - tłumaczy oficer AW. Jednocześnie sprawdzano informację o
      łapówce.

Inwigilacja i podsłuch

Notatkę z rozmowy z Kulczykiem Siemiątkowski przekazał ABW, premierowi,
      prezydentowi i Prokuraturze Krajowej. Niedługo potem w Ministerstwie
      Sprawiedliwości odbyła się "konferencja uzgodnieniowa", czyli połączone
      spotkanie AW, ABW i Prokuratury Krajowej pod kierownictwem prokuratora Karola
      Napierskiego. Podzielono prace: biuro "B" Wywiadu (zajmujące się operacjami
      zagranicznymi) zaczęło obserwację Ałganowa w Austrii, Niemczech i Rosji.

ABW zajęła się wątkiem korupcyjnym. Wiesław Karczmarek i Maciej Gierej byli po
      lupą co najmniej do maja tego roku. - Obserwacja, podsłuch, analiza dokumentów,
      majątku, oświadczeń podatkowych - wylicza b. oficer ABW. To właśnie w tym
      czasie Kaczmarek zaczął publicznie mówić o tym, że jego telefon jest na
      podsłuchu. Okazuje się, że miał rację.

Korupcji nie było?

Szef ABW Andrzej Barcikowski powiedział nam, że "jeden z wątków postępowania
      został już zamknięty, nie zaowocował postawieniem zarzutów". Czy oskarżenia o
      korupcję zostały więc odrzucone? Barcikowski: - Można tak powiedzieć. Śledztwo
      nie potwierdziło tego, co mówił Ałganow.

W dalszym ciągu prowadzona jest natomiast analiza prywatyzacji Rafinerii
      Gdańskiej. - Teraz trzeba sobie zadać pytanie, co miał na celu Ałganow,
      przekazując podobne informacje - mówi cytowany już oficer ABW.

Nie udało nam się dowiedzieć, jaki efekt przyniosły działania, które wobec
      Ałganowa podjął na Zachodzie polski wywiad.

Nie chce też zabierać głosu w tej sprawie Jan Kulczyk.

• Gość: CezaryT Re: Dr Kulczyk i gospodin Ałganow. IP: *.adsl.tele2.no 24.10.04, 15:45
        Tak się nie zachowuje najbogatszy człowiek w Polsce, ale nędzarz i żebrak w
        dosłownym tego słowa znaczeniu! Ten który ma dobry interes ( czyli kurkę
        znoszącą złote jaj ) to pilnuje własnego interesu i nie skacze z kwiatka na
        kwiatek i nie kombinuje. Za co się ten kulczyk już nie brał ???????????
        W cywilizowanym świecie Kulczyka określono by mianem Finansowego Akrobaty, he
        he he he he .
        Problem polega na tym, że jeśli Kulczyk spadnie z liny to nie sam i pociągnie
        za sobą całą masę wierzycieli, poręczycieli i kumpli z sitwy, z tego to powodu
        balon Kulczyka jest dmuchany, katastrofa będzie wielka bo balon pęknie
        wcześniej czy później, kwestia czasu !!!

Jeśli zbilansujemy jago aktywy i pasywa to Kulczyk ledwo wyjdzie na ZERO, ale
        moim skromnym zdaniem Kulczyk jest już na dobrym minusie bo przeinwestował i
        dlatego stale pragnie odrobić minus na pośrednictwie tego czy tamtego, ha ha ha
        ha .

Człowiek sukcesu

Kulczyk po pieniądze biega
        Prosto do rosyjskiego szpiega
        Kulczyka zakręca sroga bieda
        Niedługo bida Kulczyka sprzeda

CezaryT
        2004-10-24 15:34:59

• Gość: bukfa Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:26
      hehehe ostatnie zdanie artykułu "...W Poznaniu ludzi zaczyna się dzielić na
      tych "za" Kulczykami i "przeciw". Sam się o tym przekonałem. Z Kulczykami
      rozmawiałem dwukrotnie: raz na potrzeby tego tekstu, a drugi - przez dziesięć
      minut, gdy przypadkowo spotkaliśmy się przed kościołem oo. Karmelitów. Kilka
      dni później podszedł do mnie kolega: - Widziano cię z Kulczykami. Znajomi mnie
      pytają, czy już cię kupili."
      jest najlepsze ;) hihi. Ludziska to czasami potrafią wymyślić. Niezle sie z
      zona usmialismy :)))
      • Gość: Cezary Trąbski Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.adsl.tele2.no 28.10.04, 14:06
        Balon

Będę pękał ze śmiechu, jeśli z Kulczyka zrobi się afera w stylu Grobelnego.
        Najbardziej umoczony finansowo będzie pierwszy i pierwszy po pierwszym.
        Ha ha ha ha ha ha ha
        Nawet najbliżsi współpracownicy nie wiedzą gdzie jest ten Kulczyk widmo!
        Taki chory bidulka, a na lot przez Atlantyk miał wystarczająco dużo sił.
        Ha ha ha ha ha ha ha
        Balon pęka właśnie tak! Pewnie parę osób już nie śpi po nocach!

Znacie ten dowcip.

Kulczyk miał oddać kasę pierwszemu po pierwszym, ale jej nie ma i Kulczyk nie
        śpi po nocach z tego powodu, jego sumienie zadręcza się.
        Żona Kulczyka zdenerwowana nie kończącą się bezsennością męża mówi do Kulczyka
        tak : Zadzwoń do pierwszego i powiedz mu że nie oddasz mu kasy bo jej nie masz
        i idź spokojnie spać. Teraz pierwszy nie będzie spał!

Ha ha ah ah ah ah ah ah

Cezary Trąbski

• Gość: Wybiorczy redaktor Kulczyk Holding sprzedal milion puszek piwa Kostrz IP: *.sympatico.ca 26.10.04, 01:24
      Podobnie jak na poprzednich loodstokach , rowniez w Kostrzyniu Kulczyk Trading
      sprzedal milion puszek piwa polskiej mlodziezy .
      to taka forma nowoczesnego mecenatu , pozamykali wiekszosc sportowych klubow i
      opiekuja sie mlodymi polakami w nowy sposob ,jeszcze im kaza za to placic .
      Wygonic pasozyta kijami z Polski , zobaczymy jak bedzie robil miliony , chyba
      pod siebie .
      • Gość: Kaszanka Coolchick prosi o azyl na Kubie! IP: *.sympatico.ca 29.10.04, 05:18
        • Gość: CezaryT Wszystko na sprzedaż IP: *.adsl.tele2.no 29.10.04, 10:41
          Wszystko na sprzedaż

Nie wystarczy na spłaty
          Kolejnej bankowej raty

CezaryT
          • Gość: Kafar Re: Wszystko na sprzedaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 15:47
            Kulczykowi za polowę wartości...
    • Gość: 00 Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.152.204.82.Dial1.Atlanta1.Level3.net 04.11.04, 19:37
      Podaje za szpikulcem1

"Demontaz wladzy to kwestia czasu, demontuja sie sami wladni wlasnymi czynami i
      slowami,jak sluznie zauwaza to Tusk.
      Z trwoga patrze w przyszlosc ( okazja znakomita, juz druga po okraglym stole na
      zalatwienie spraw z tzw postokumna) bowiem grozba drugiej kreski wisi w
      powietrzu. Bo jak rozmontowac to panswto, te wladze, jak ona wszechobecna jest -
      uklady mafijne SLD ogarnely piramidalnie cala Polske ? Jak zdemontowac sluzby
      bezpieczenstwa, ktore musza istniec, i te cala generalicje wojskowo- milicyjna
      co sie ostala ?
      Jak uzdrowic te cala sytuacje ?
      Oby nie okazalo sie ze po przejeciu wladzy,kilka latek minie, i pojawi sie
      nastepny mlodzieniec z lewicy i zdobedzie serca, nie tylko emerytow.
      Co zrobic zeby nie stracic najblizszych lat, a podczas nich tez i elektoratu, i
      co najwazniejsze, to co i jak zrobic z tymi czerwonymi plewami, jak ich sie
      pozbyc raz i na zawsze ?"
      • Gość: CezaryT Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.adsl.tele2.no 04.11.04, 20:06
        Wyślijcie ich wszystkich do Iraku, niech stabilizują Irak albo do Kulczyka na
        Florydę, niech grzeją swoje jajca w piasku, tam ich wykastrują krokodyle i będą
        jodłować o tak:
        olo olo olo olej olej olej jej jej jej ojej ojej ojej ola ola lola la la la ja
        ja ja jaj jaj jaja jaja jaja olo lolo lolo lolo ola ola ola je je je jaja jaja
        jaja ola ola ola dola dola dola moja moja moja daj daj daj i jaj jaj
        jaj . ..............
        .
        CezaryT
    • Gość: IZYDOR Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: *.chello.pl 09.11.04, 12:34
      Krytycy i zazdrosnicy powinni się zdecydować, albo kapitaliam albo Bialoruś,
      nikt ich przeciez nie zmusza do zycia w wolnym swiecie.
    • Gość: zeb Re: Kim pan jest, panie Kulczyk IP: 213.77.21.* 09.11.04, 13:40
      Zawiść, zawiść, zawiść.
      Typowe polskie piekiełko.
    • Gość: Redaktor Artykuł sposnorowany. IP: 62.160.45.* 09.11.04, 14:16
      Artykuł sponsorowany.
      • Gość: gość raczej wybielający pana Doktora IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.11.04, 15:47
        Przypomina się połowa lat 90tych - wtedy właśnie pisano Panu Doktorowi takie
        laurki głównie w Polityce (ostatnio się rozwodzą?) i we Wprost (teraz tutaj
        kwitnie miłość).

Cóż, któż nie chciałby miec tych reklam z Volkswagena, Orlenu, Kompanii
        Piwowarskiej, Polpharmy czy TP SA? Kiedyś w cenie była też ERA GSM i kilka
        innych firm "podległych".. Były też nagrody sponsorowane przez w/w. firmy dla
        dziennikarzy, którzy najtrafniej piszą laurki. Było też wiele innych rzeczy..
    • Gość: X NIE WIERZE WYBORCZEJ. ANI JEDNEMU SLOWU IP: *.crowley.pl 09.11.04, 14:31
      ...OD DAWNA!!!!!
      GADZINOWA
    • Gość: stachu44 Jedno jest pewne - Rapaczynska go nienawidzi! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 14:49
      W tak ochydny sposob pisali w GW tylko o Blochowiak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka