Dodaj do ulubionych

Kaczyński: To, że mnie nie internowali, ....

12.12.12, 11:47
Kaczyński: To, że mnie nie internowali, było dla mnie bardzo niemiłym zaskoczeniem
Przykrywka pękła? Czy też liczył na więcej pączków?
Ach jakie luksusy mieli ci internowani i ich rodziny. Albo taki Frasyniuk z Piniorem, którzy nie kryli się pod suknią mamy i zasługami taty, tylko działali w prawdziwym podziemiu. Pamiętacie?
Żyją jeszcze ludzie, którzy przeżyli wprowadzenie stanu wojennego na własnej skórze i trzeba być bezdennie głupim lub bezgranicznie bezczelnym, żeby mówić tak, jak Kaczyński.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 11:52
      to drugie !! Wiadomo juz od dawna!
    • rzewuski1 Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 11:52
      za dużo uwagi kieruje sie na Kaczyńskiego i PiS
      on nie ma żadnych szans na odebranie władzy Tuskowi
      czasami nawet podejrzewam go ze jest z Tuskiem w zmowie
      całe te udawanie opozycji to pic na wodę fotomontaż

• mariner4 Przygotował się do ucieczki żeby żałować potem, że 12.12.12, 12:14
      go nie internowali.
      Bezpieka olewała tego psychopatę już wtedy. Widocznie już wtedy dobrze wiedzieli jaki on jest.
      No i teraz ma żal, ze nie mas bohaterskiej przeszłości kombatanta.
      Ciekawe też jak "spotkał mamusię" skoro u niej mieszkał? W kuchni?
      M.
    • ave.duce Brawo, Jarosław Heros Pączek Kaczyński! 12.12.12, 12:19
      ... działałem cały czas ...
      ... milicja blokowała wejście, ale idąc pewnie, przeszedłem między nimi ...

Bohater wszech czasów, po prostu.
      • zapijaczony_ryj TW Pączek- jego mać 12.12.12, 12:32
        ave.duce napisała:

> ... działałem cały czas ...
        > ... milicja blokowała wejście, ale idąc pewnie, przeszedłem między nimi ...
        >
        > Bohater wszech czasów, po prostu.
        • inna57 Re: TW Pączek- jego mać 12.12.12, 12:36
          Jego mać to TW Albina ;)
          • ave.duce Re: TW Pączek - jego mać 12.12.12, 13:08
            inna57 napisała:

> Jego mać to TW Albina ;)

;)))
    • czan-dra Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 12:24
      Sorry, powieliłem Twój wątek.
      • ave.duce Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 13:09
        czan-dra napisał:

> Sorry, powieliłem Twój wątek.

Zi0br0 zdziwienia :)))
    • life.form Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 12:40
      > Ach jakie luksusy mieli ci internowani i ich rodziny. Albo taki Frasyniuk z Pin
      > iorem, którzy nie kryli się pod suknią mamy i zasługami taty, tylko działali w
      > prawdziwym podziemiu. Pamiętacie?

Kaczor musi ich serdecznie nienawidzić... A poza tym z jego słów wynika, że był mocno zaberrowany już wtedy. Trzeba było być kompletnie nienormalnym żeby marzyć o MO wchodzącej do domu razem z drzwiami i straszącej dzieci. Albo zazdrościć niepewności, czy zostaną wywiezieni na Sybir, czy nie. Normalni ludzie cieszyli się z tego, że nie było ich nazwisk na pierwszej liście. Jak kto chciał, to się ukrywał, np. wymienieni Frasyniuk i Pinior, a nie czekali ze spakowaną szczoteczką do zębów pod spódnicą mamusi, we własnym domu, czekając, aż MO po nich przyjdzie. Pogarda, panie Kaczor - ale też plus za szczerość.
      • fiu-bzdziu2010 Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 14:00
        jak tak chciał zeby go internowali, to mogł ze 2 broszurki na powielaczu wyprodukować i już byłby dzisiaj Boharem 13 Grudnia
        pomyślunku zabrakło????
        • calun_torunski Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 14:50
          > jak tak chciał zeby go internowali, to mogł ze 2 broszurki na powielaczu wyprod
          > ukować i już byłby dzisiaj Boharem 13 Grudnia
          > pomyślunku zabrakło????

wlasnie, ze nie - za cos takiego wylapalby dwa lata zwyklego wiezienia- i tego sie bal

bo za gwalt na komunie nie bylo internowania - tylko wiezienie, w tym sensie mial racje, ze mial gorzej

mial gorzej, bo mial wiecej do stracenia - i na wszelki wypadek nie zrobil nic

• fiu-bzdziu2010 Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 15:07
            to mógł chociaż pod willę "generała w okularach "się udać i tupać, tupać....
            zwinęliby Yara i już nie musiałby po 30 latach niepokoić "generała w okularach"

• calun_torunski Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 19:46
              > to mógł chociaż pod willę "generała w okularach "się udać i tupać, tupać....
              > zwinęliby Yara i już nie musiałby po 30 latach niepokoić "generała w okularach"

to wtedy trafilby do psychiatryka ...

jak by nie patrzyc - mial gorzej niz internowany

• man_sapiens Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 14:45
      Najwyższa pora, żeby wypłacać odszkodowania za nieinternowanie i żeby prezydent nadawał ordery tym, którzy przez nieinternowanie najbardziej cierpieli.
      • ave.duce Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 19:39
        Nie tylko za to: za bohaterskie przedarcie się pewnym krokiem przez kordony milicyjne - też!
        • witekjs Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 19:55
          ave.duce napisała:

> Nie tylko za to: za bohaterskie przedarcie się pewnym krokiem przez kordony mil
          > icyjne - też!

To chyba jest wspaniałe, że tak imponujące wszystkim prawdziwym patriotom Postacie, mówią o tym jak było i organizują marsz pod hasłem "Wolność - Solidarność - Niepodległość"
          wyborcza.pl/1,86116,13033741,Stan_wojenny_2012.html
    • wariant_b Bo nieinternowanych 12.12.12, 15:02
      należy podzielić na niesłusznie nieinternowanych i słusznie nieinternowanych.
      Niesłusznie nieinternowani są równi słusznie internowanym i to jest oczywiste.
    • obraza.uczuc.religijnych Kaczyńśki 13 grudnia nie tyle był nieinternowany 12.12.12, 15:12
      ile raczej niezorientowany.
    • man_sapiens Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 16:36
      A miał Jarosław K. taką piękną okazję, żeby nic nie mówić.
      • etta2 Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 19:51
        "A miał Jarosław K. taką piękną okazję, żeby nic nie mówić. "

BRAWO!!! Świetne!
    • witekjs Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 20:02
      Musiał cierpieć, jak każdy prawdziwy patriota.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13034661,Kaczynski__To__ze_mnie_nie_internowali__bylo_dla_mnie.html
    • maszmi Re: Kaczyński: To, że mnie nie internowali, .... 12.12.12, 23:56
      Od internowania uratowała go lojalka, co to ponoć fałszywką jest, tylko , że to Jarosław sam stwierdził, bo żadnej komisji w tym temacie nie było
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka