14.12.12, 08:35
Misterną pajęczyną sieci zostały zmanipulowane wydarzenia z 13.12.1981r.Atak na osobę tak zacnego człowieka,jakim jest Generał Wojciech Jaruzelski jest aktem największego barbarzyństwa.A jaki był cel tego ataku?Celem tego ataku jest wojna polsko-polska.Wojna zaborcza. Wojna, w której ostatecznym zamierzeniem jest zamienić kraj nasz w kolonię Kaczyńskiego,a polskiego robotnika, chłopa i inteligenta w niewolnika Telewizji Trwam. Wydarzenia ostatniej nocy głęboko poruszyły nasz kraj.W kraju w którym umacnia się równoprawność obywateli, wzajemne zaufanie i poszanowanie godności obywatelskiej, domagam się bezwzględnego wyciągnięcia konsekwencji w stosunku do winnych - wszelkiego rodzaju wichrzycieli i warchołów prowokujących awantury w Polsce i na ulicach Warszawy!Za grupkami młodych wichrzycieli politycznych kryją się inspiracje płynące od starych graczy takich jak Kaczyński, Brudziński czy Macierewicz.Nie można pozwolić na niesprawiedliwą ocenę tak wielkiego i tak zasłużonego człowieka jakim jest Generał Wojciech Jaruzelski.Oddajmy też cześć Panu Prezydentowi Wojciechowi Jaruzelskiemu za jego pełne patriotyzmu i godności postępowanie wobec tych wiekopomnych wydarzeń.
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 09:29
      Generałowi wsparcia psychicznego nie trzeba! To twardy żołnierz. Może i nie zawsze jego działania, z dzisiejszego punktu widzenia, były do końca prawe, może popełniał błędy. Może!
      Miał jak każdy do nich prawo! Opluwaniem go historii Polski nie zmienimy.
      Zarzuty o wprowadzenie Stanu Wojennego są teraz psu na budę. Minęło 31 lat, zmieniła się całkowicie sytuacja geopolityczna. Dziś łatwo jest mówić, że niesłusznie, że niezgodnie z prawem, że Rosjanie by nie weszli (nie musieli - byli w Polsce), że do targania się po szczękach i wieszania zamiast liści by nie doszło? A skąd my nawet dziś, po tylu latach mamy to wiedzieć? Z bajania IPN, który nawet nie jest w stanie napisać co oznaczał kryptonim "Tarcza 81"? Nie jest w stanie odpowiedzieć dlaczego doroczne ćwiczenia wojsk UW się nie odbyły w Polsce?

To nie ci obecni krytycy Generała stali tamtego grudnia w kolejkach za wszystkim. Ich jeszcze wówczas nie było, a jeśli nawet to ich rodzice zapewniali im dobra wszelakie - jakie tylko potrafili zdobyć (zorganizować - jak się wtedy mówiło).

Nie wiem czy groziła nam na 100% interwencja - "bratnia pomoc"! Nie wiem również czy fanatycy "S" tylko straszyli.
      Ani jedno, ani drugie nie wróżyło nic dobrego dla Polski - dziś mam 100% pewność! Szczególnie kiedy obserwuję wojenkę polsko-polską, kiedy słyszę Brauna czy duecik JK&AM - resztki siwych włosów mi na głowie stają!
      Nawet czytając niektóre wpisy na tym forum!

Czy wyzwą mnie od komuchów, rusków, ubeków - nie dbam o to!

Zawsze z szacunkiem pochylę głowę przed Generałem, za to, że wziął na swoje barki tak wielką odpowiedzialność, że z godnością przyjmuje razy jakich nie szczędzą mu ze wszystkich stron, że z honorem bierze wszystkie winy na siebie!

To on jest dla mnie symbolem człowieka honoru, oficera jakich nam teraz brakuje, przywódcy, któremu nawet nieutożsamiający się z jego postępowaniem zagraniczni przywódcy okazali szacunek!
      Gdzie teraz szukać ludzi tak ideowych i tak oddanych Ojczyźnie?
      • pan_ryj_zapijaczony_banow_26 Re: Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 09:34
        jot-es49 napisał:
        > To on jest dla mnie symbolem człowieka honoru, oficera jakich nam teraz brakuje
        > , przywódcy, któremu nawet nieutożsamiający się z jego postępowaniem zagraniczn
        > i przywódcy okazali szacunek!
        > Gdzie teraz szukać ludzi tak ideowych i tak oddanych Ojczyźnie?
        >

Nie to co kurdupel kwestionujący demokrację i dążący do wojny domowej!
        • des4 podróba miecia grodeckiego 14.12.12, 09:37
          poejakuluje się na forum ilka dni, potem zniknie i wypłynie pod nowym nickiem :))))
      • der-chef Re: Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 09:41
        Podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami. Te ćwiczenia to chyba Sojuz-81. Były jeszcze takie "Groźnym sygnałem dla polskiego kierownictwa państwowego były manewry AR na niespotykaną dotąd skalę prowadzone na terenie Ukrainy, Białorusi,
        Litwy i we wschodniej części Bałtyku od 4 do 12 września 1981 r. pod kryptonimem „Zachód-81”. Były one jakby skorelowane tym razem z I Krajowym Zjazdem Delegatów „Solidarności”, a kierował nimi minister obrony ZSRR marszałek Dmitrij Ustinow.

Ni mniej, ni więcej, tylko 44 radzieckie dywizje zostały ściągnięte nad polską granicę. Składając relacje przed sejmową Komisją Odpowiedzialności Konstytucyjnej, prof. Manfred Wilke mówił, że armia NRD aż „przebierała nogami”, oczekując na interwencję w Polsce.
      • gate.of.delirium Re: Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 09:41
        jot-es49 napisał:

> To on jest dla mnie symbolem człowieka honoru, oficera jakich nam teraz brakuje
        > , przywódcy, któremu nawet nieutożsamiający się z jego postępowaniem zagraniczn
        > i przywódcy okazali szacunek!
        > Gdzie teraz szukać ludzi tak ideowych i tak oddanych Ojczyźnie?
        >

A chociaż wiesz o jaką Ojczyznę walczył gen. Jaruzelski, Moczar, Kania ? Jeżeli nie, to najpierw poczytaj wspomnienia innego generała, Berlinga... a potem bajaj o dziejowej misji Jaruzelskiego...
        • der-chef Re: Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 09:49
          to najpierw poczytaj wspomnienia innego generała, Berlinga

To ten co współpracował z NKWD?
          • gate.of.delirium Re: Nie wiem czy piszesz serio czy drwisz sobie! 14.12.12, 10:08
            der-chef napisała:

> to najpierw poczytaj wspomnienia innego generała, Berlinga
            >
            > To ten co współpracował z NKWD?

Tak, to ten sam. Dobrze znał Jaruzelskiego i Moczara, więc wiedział co pisze...
        • jot-es49 A co ty wiesz o Berlingu? 14.12.12, 10:25
          Jeśli Berling jest dla ciebie autorytetem to pozostaje mi zamilknąć z wyrazami współczucia!
          • gate.of.delirium Re: A co ty wiesz o Berlingu? 14.12.12, 10:36
            jot-es49 napisał:

> Jeśli Berling jest dla ciebie autorytetem to pozostaje mi zamilknąć z wyrazami
            > współczucia!
            >
            Nie jest ważne, co ja wiem o Berlingu, ale to co Berling wiedział o Jaruzelskim i jego celach politycznych. W tych sprawach na pewno on, a nie Ty, jest dla mnie autorytarnym źródłem historycznym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka