axyzaa 27.01.13, 20:06 Przypominam 21.00 na NG. Przezabawna ta próba zablokowania tego filmu przez sektę smoleńską. mam nadzieję, że Błasik wtaczajacy się do kokpitu bedzie do siebie podobny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogniemi To reportarz dla nas lemingów? 27.01.13, 20:11 mamy oglądać? jakie są wytyczne? bo z radarami to wiemy już. "Tylko człowiek bez prawa jazdy może stawiać fotoradary" - Tusk Pinokio. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: To reportarz dla nas lemingów? 27.01.13, 20:38 Może by się wolactwo języka polskiego nauczyło wreszcie ? ewportaż Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: zagadka dla leminga? 27.01.13, 22:58 „Czujemy się odpowiedzialni za ludzi, za Polaków, którzy żyją tu i teraz, a nie w dalekiej przyszłości”. co to za i.......................... to powiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: To reportarz dla nas lemingów? 28.01.13, 00:09 Wytyczne są: KŁAMAĆ O ZAMACHU. A kiedy się jedno kłamstwo wyda, wymyślać następne. Choćby najbardziej ohydne, choć najgłupsze. W ten sposób wroga Polsce agentura wpływu chce zyskać na znaczeniu. Skompromitować Polskę, pozbawić ją szacunku sojuszników, wzmocnić wszelkie środowiska wrogie Polsce. Prof. Brzeziński powiedział, że to godne pogardy. Naszym obowiązkiem jest zwalczać wrogów swojego kraju. -- buldog. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:11 czekam na slowa:decyzji prezydenta jeszcze nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
donald_kaleson Może w końu Putin uzna Tuska za premiera RP. 27.01.13, 20:15 i odda mu zgodnie z obietnicą wrak który dla lemingów nie jest żadnym dowodem. swoją drogą Sikorski i PE juz zabrali głos ale Putin ma ich w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:34 axyzaa napisała: > Przypominam 21.00 na NG. a po co mam oglądać film nakręcony na podstawie zmanipulowanych co najmniej i niezgodnych ze sobą w paru ładnych punktach materiałów? Wolę już Reksia albo Bolka i Lolka, że o Pomysłowym Dobromirze nie wspomnę. Przynajmniej bliższe prawdy :) Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:41 J. Kaczyński o posłach Cymańskim, Kurskim i Woźniaku: Najlepiej śpiewają Woźniak i Cymański. Z tej dwójki według mojego rozeznania lepiej śpiewa Cymański, bo Woźniaka jeszcze nie s ł y s z a ł e m. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:06 intuicja podpowiada łosiowi - nie oglądaj, ciekawość podpowiada - przełącz na NG. stawiam - obejrzy, tym bardziej, że po dobranocce już. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:10 behemot17-13 napisał: > intuicja podpowiada łosiowi - nie oglądaj, ciekawość podpowiada - przełącz na N > G. stawiam - obejrzy, tym bardziej, że po dobranocce już. Myślę, że wierność sekcie mu na to nie pozwoli. Ale tego się nigdy nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:29 no tak, zachowa się zgodnie ze swoim sumieniem, znaczy, nie ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:42 behemot17-13 napisał: > no tak, zachowa się zgodnie ze swoim sumieniem, znaczy, nie ogląda. bingo, kolego. Zgadłeś :) Ale nie tyle chodzi o sumienie co o nie marnowanie czasu :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:06 w sumie, miałeś rację. zmarnowany czas, ten niby dokument to knot. przełączam na "specjalistę" Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:13 toś mnie trochę zaintrygował...co tam było "nieciekawego"? Bo wiesz, czasem wielce ciekawe są nieciekawe rzeczy :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:23 czy mogę innymi słowy? działo nie wyjeb... powtórzę, knot. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:51 behemot17-13 napisał: > czy mogę innymi słowy? działo nie wyjeb... powtórzę, knot. czyżby moje informacje zaczerpnięte w dobrej wierze z GW a mówiace o tym że panowie z NG wzorowali sie na raporcie millera były nieprawdziwe? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:41 remez2 napisał: > Ale tego się nigdy nie dowiemy. dowiecie sie. Nie ogląda :) Jak już wspomniałem - nie ma czego, bo tam nic nowego dla mnie nie ma. Ba, jest mniej niż w materiałach źródłowych, bo np. niezgodnosci między raportami nie ma :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:35 behemot17-13 napisał: > intuicja podpowiada łosiowi - nie oglądaj, ciekawość podpowiada - przełącz na N > G. stawiam - obejrzy, tym bardziej, że po dobranocce już. etam. Swego czasu podręczny magister wyłuszczył mi co tam w raporcie millera sie znajduje. A niczego innego jak sfabularyzowanej i znacznie obcietej wersji rzeczonego raportu w tym filmie nie ma się co spodziewać, bo sami twórcy sie przyznali na czym sie opierali. A opierali się głównie na raporcie millera obciętym tak, by w kolizje z raportem anodiny nie wchodził, co mu sie w paru miejscach zdarzyło. Po prostu szkoda czasu, który wole poświęcić na pouczające dyskusje z Wami na FKraj :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:43 Widzisz, ja wiem, że A. Mickiewicz napisał "Pana Tadeusza". Ale zanim to powiem/napiszę - sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:54 remez2 napisał: > Widzisz, ja wiem, że A. Mickiewicz napisał "Pana Tadeusza". Ale zanim to powiem > /napiszę - sprawdzam. ale tu nie chodzi o to czy ja wiem czy raport napisał (sygnował znaczy) miller czy nie. Tylko czy tresć znam czy nie. To samo jeśli chodzi o Pana Tadeusza: o znajomość tresci chodzi :) Ufam ludziom z NG i jeśli powiedzieli ze wzorowali sie na raportach millera i anodiny to nie mam podstaw by im nie wierzyć. Wszak sami potwierdzacie że NG to poważna firma :) jakbym chciał zawsze i wszędzie wszystko sprawdzać to figę bym sie dowiedział bo bym sie zakałapućkał w paru ledwo sprawach a na resztę by mi zycia nie starczyło :) reasumując: w filmie nie bedzie więcej niz w raporcie millera a to co będzie - będzie z tym raportem zgodne. Będzie mniej niż w millerowskim dokumencie i wiem o co m.in. będzie mniej - o niezgodnosci z tym co "napisała" anodina. To mi wystarczy. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:02 Czyli jesteśmy o krok dalej. Wprawdzie B. Obama nie odpowiedział na oczekiwania zwolenników teorii zamachu, za to NG weszli w zmowę z zamachowcami. "Chodźcie z nami" Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:11 remez2 napisał: > Czyli jesteśmy o krok dalej. Wprawdzie B. Obama nie odpowiedział na oczekiwania > zwolenników teorii zamachu, za to NG weszli w zmowę z zamachowcami. było coś o zamachu? Jestem zdziwiony :) Pewnie jakiś wtręt :) pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:17 losiu4 napisał: > było coś o zamachu? Jestem zdziwiony :) Pewnie jakiś wtręt :) Zawsze Cię oceniałem wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:38 remez2 napisał: > Z tej dwójki według mojego rozeznania lepiej śpiewa Cymański, > bo Woźniaka jeszcze nie s ł y s z a ł e m pewnie oglądał Rejs i podpatrzył metodę inżyniera Mamonia :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:49 losiu4 napisał: > axyzaa napisała: > > > Przypominam 21.00 na NG. > > a po co mam oglądać film nakręcony na podstawie zmanipulowanych co najmniej i n > iezgodnych ze sobą w paru ładnych punktach materiałów? Wolę już Reksia albo Bol > ka i Lolka, że o Pomysłowym Dobromirze nie wspomnę. Przynajmniej bliższe prawdy > :) > > Pozdrawiam > > losiu losu Reksia rozumiem ale pomysłowy Dobromir to nie na twój intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:44 > ale pomysłowy Dobromir to nie na twój intelekt. etam. Jedna z moich ulubionych bajek :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:52 Jasne łosiu, nawet nie odważysz się obejrzeć filmu nakręconego przez ludzi niezależnych, spoza naszego kraju! Bo dla ciebie, łosiu, teoria maciory jest jedyną prawdą, niepodważalną, a na wszystko inne zatkasz uszy, takiś mUndry. Skoro tak wierzysz maciorze, to zastanawiałeś się: 1. na podstawie jakich badań/ekspertyz ogłasza swoje "rewelacje" o wybuchach, zamachu??? 2. czy był na miejscu katastrofy i wykonał jakieś pomiary/badania????? 3. czy jego rewelacje nie są aby opłaconymi z naszej kasy pierdami na potrzeby PiS????? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonabudka14 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 20:57 NG ma 125 lat, cieszy się uznaniem na całym świecie i dopiero pisowska sekta smoleńska uznaje, że jest be. No, jak tak, to na pewno mają rację. Pusty śmiech ogarnia człowieka, jak słucha tych urojeń. A mnie zastanawia, skąd oczekiwanie, że TVP miałaby wyemitować film Gargas? Przecież dzisiejszego filmu NG nie emituje, tylko można go obejrzeć na kanale NG. W takim razie film Gargas powinna wyemitować TV Trwam. I tę i tę drugą oglądają jedynie zainteresowani, a TVP, póki co, jest TV publiczną. Skąd zatem te oczekiwania? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:19 W sumie to szkoda, że nie pokazują tej "Anatomii" w TVP... Chętnie zobaczyłbym Katarzynę Łaniewską w roli rosyjskiej chłopki i Mariusza Bulskiego w rolach milicjanta, strażaka i nauczyciela pobliskiej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:09 etta2 napisała: > Jasne łosiu, nawet nie odważysz się obejrzeć filmu nakręconego przez ludzi n > iezależnych, spoza naszego kraju! Bo dla ciebie, łosiu, teoria maciory jest > jedyną prawdą, niepodważalną, a na wszystko inne zatkasz uszy, takiś mUndry. > Skoro tak wierzysz maciorze, to zastanawiałeś się: > 1. na podstawie jakich badań/ekspertyz ogłasza swoje "rewelacje" o wybuchach, z > amachu??? a chociażby na podstawie zapisów urządzenia rejestrujacego przyspieszenia pionowe na których p. Szuladziński dopatrzył sie pewnych anomalii. Ten Szuladziński który był dobrym ekspertem gdy wyrazał watpliwości co do jakości symulacji p. Biniendy nie przyglądnąwszy się jej, a stał sie złym ekspertem, wrecz nieukiem, gdy przyjrzał sie dokładniej zarówno wspomnianej symulacji jak i zapisom urządzenia. Jest jeszcze parę poszlak. Nie twierdzę ze macierewicze mają na 100% racji, ale twierdzę ze nasze i rosyjskie sledztwo było zrobione tak partacko, było przy tym tyle niby niepotrzebnego kłamania (jak p. kopacz) ze az trudno uwierzyc ze nie zrobiono tego celowo. Do tego dodajmy medialne sciemnianie od samego początku katastrofy... A to niestety rodzi brzydkie podejrzenia... > 2. czy był na miejscu katastrofy i wykonał jakieś pomiary/badania????? nie był w celu przeprowadzenia dokładnych badań, podobnie jak po prawdzie nie był nikt od nas. Nikt nie przeprowadził porządnych badań (było widać od samiutkiego poczatku a symbolem stało sie dla mnie podanie grubości feralnej brzozy: wahała się ona od 20 do 40 cm - "dokładnosć" rzędu grubości przeszkody). A wylazło dokładniej przy słynnych już śladach trotylu... Natomiast Macierewicz miał trochę materiałów, w tym zapisy z kilku urzadzeń, dokumenty dotyczące przygotowań do wizyty w Smoleńsku, zeznania swiadków, tudziez symulację p. Biniendy. No i m.in. raport Millera miał :) Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:18 ktoś te anomalie wyjaśnił, jeden "mikroładunek" to mogła być antena, drugi -pierwsze drzewo. Nawet świadkowie z filmu pani Gargas potwierdzili, że widzieli samolot cały i na zbyt niskiej wysokości. A film bardzo powierzchowny. Może to i nawet lepiej, wstyd przed światem mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:50 wujaszek_joe napisał: > ktoś te anomalie wyjaśnił, jeden "mikroładunek" to mogła być antena, drugi -pie > rwsze drzewo. widzisz hipoteza "drzewa" ma to do siebie, ze w tym przypadku nie powinna dac znaczacej składowej pionowej, a raczej składową poziomą "dziwnego" przyspieszenia... > A film bardzo powierzchowny teraz mnie naprawdę zaintrygowaliscie... co takiego było w tym filmie że nagle przestał się Wam, zwolennikom raportu millera, podobać? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: jak zwykle - ksiazka byla lepsza 29.01.13, 11:43 niewątpliwie nudniejsza, równie "prawdziwa" (no bo przecież na jej podstawie film nakrecono) ale posiadająca więcej szczegółów. Ot co :) pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski jak zwykle - ksiazka byla lepsza 29.01.13, 12:28 > niewątpliwie nudniejsza, równie "prawdziwa" (no bo przecież na jej podstawie fi > lm nakrecono) ale posiadająca więcej szczegółów. Ot co :) prawda jest zawsze nudniejsz nie sensacje z magla Odpowiedz Link Zgłoś
indris Będą powtórki 27.01.13, 21:08 www.teleman.pl/search?q=%C5%9Bmier%C4%87+prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ale nie pokazano związki katastrofy 28.01.13, 08:56 ze zbrodniczą agresją Polski na Irak. M. Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:09 Jak na razie same miłe słowa o Prezydencie Kaczyńskim. nawet na wyrost. Uznali go za jednego z przywódców Solidarniości. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 21:32 na razie jestem rozczarowany, nic o trotylu. pewnie "wybuchnie" po emisji. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Telewizory odpalone? 27.01.13, 22:55 ex.mila napisała: > Jak na razie same miłe słowa o Prezydencie Kaczyńskim. nawet na wyrost. Uznali > go za jednego z przywódców Solidarniości. No bo on kierował Wałęsą wtedy, myślisz ze prosty robotnik bez wykształcenia i języków mógłby kierować taka wielka organizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
ex.mila Jestem rozczarowana 27.01.13, 21:50 Nic nie było o tym, że Lech Kaczyński zaspał po nocy mocno zakrapianej, i że pijany Błasik wymusił lądowanie. 3 z plusem. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski i ani slowa o JAK40 czy nieudanym podejsciu 27.01.13, 21:52 IL86 szkoda ale i tak dla sekty sw. Zamacha to kleska Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: i ani slowa o JAK40 czy nieudanym podejsciu 27.01.13, 22:39 i to mnie najbardziej wkurzyło ze tego jaka nie pokazali a w końcu gdyby jak nie wylądowali to by presja na pilotów tutki była mniejsza i mogli zrezygnować z lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong NG się nie popisało!!! 27.01.13, 21:52 Pierwsze wrażenie: wyjątkowo nędzny i bezbarwny program. Chyba najgorszy z serii "Katastrofa w przestworzach". Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 21:54 > Pierwsze wrażenie: wyjątkowo nędzny i bezbarwny program. Chyba najgorszy z seri > i "Katastrofa w przestworzach". no bo i co tu wymyslac nie bylo warunkow do ladowania a liczba bledow zalogi i osob w samolocie przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
warka_strong Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 21:59 Raczej chodzi mi o to, że zazwyczaj ta seria słynie z pewnego poziomu. Zazwyczaj sa to programy dokładnie analizujące katastrofę. W tym nie miało to miejsca. W zasadzie nie zaprezentowano w tym programie niczego specjalnego. Sam program raczej był nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 22:22 warka_strong napisał: Sam program > raczej był nudny. > Bo ta prawda taka jest, nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 22:23 Faktycznie płytki film ale katastrofa też dość banalna, CFIT jest chyba najczęstszą przyczyną katastrof. Trochę brakło analizy ostatnich sekund, np. przechyłu samolotu po utracie części skrzydła. Skupiono się głównie na błędnej oceny wysokości przez załogę. Nie było nic na temat braku uprawnień załogi ani generałów na pokładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: NG się nie popisało!!! 28.01.13, 09:01 warka_strong napisał: > Raczej chodzi mi o to, że zazwyczaj ta seria słynie z pewnego poziomu. Zazwycza > j sa to programy dokładnie analizujące katastrofę. W tym nie miało to miejsca. > W zasadzie nie zaprezentowano w tym programie niczego specjalnego. Sam program > raczej był nudny. > Poziom był taki ,jaka katastrofa...Była mgła,brak decyzji o zmianie lotniska,niedostateczne umiejetności pilotów,fatalne lotnisko...To wszystko wiemy i o tym był film - nie tylko dla nas ,ale i dla widzow spoza Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 22:36 Może i nudny ale nie zapominaj ze w Polsce jednak ludzie coś więcej wiedza o tej katastrofie a na świecie prawie nic. U nas ciągle się o tym mówi przez ponad 2 lata . Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: NG się nie popisało!!! 27.01.13, 23:15 Pełna zgoda! Pierwszy taki :) Ale nie dziw się, "my, Forumowicze" czekali . Zapytaj kto oglądał inne odcinki, już widzę to morze martwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Doskonały film 27.01.13, 22:02 Osobiście jestem pod wrażeniem tego filmu. Jest "doskonały" Wreszcie zrozumiałem dlaczego Rosja nie oddaje nam wraku. Aby przypadkiem NG nie musiał krecic kolejnego filmu z inną tezą niz wina pilotów i kontrolerów. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski Doskonały film 27.01.13, 22:05 > Wreszcie zrozumiałem dlaczego Rosja nie oddaje nam wraku. > Aby przypadkiem NG nie musiał krecic kolejnego filmu z inną tezą niz wina pilot > ów i kontrolerów. a moglbys podac jakie logiczne uzasadnienie swojej tezy ??? tylko takie z sensem, nie tak jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Doskonały film 27.01.13, 22:20 a moglbys podac jakie logiczne uzasadnienie swojej tezy ??? tylko takie z sensem, nie tak jak zwykle Jak Boga kocham, to był zamach. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Doskonały film 27.01.13, 22:24 remik.bz napisał: > Osobiście jestem pod wrażeniem tego filmu. Jest "doskonały" > Wreszcie zrozumiałem dlaczego Rosja nie oddaje nam wraku. > Aby przypadkiem NG nie musiał krecic kolejnego filmu z inną tezą niz wina pilot > ów i kontrolerów. A co niby posiadanie wraku mogłoby zmienić w kwestii przyczyn? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Doskonały film 27.01.13, 23:06 boblebowsky napisał: > A co niby posiadanie wraku mogłoby zmienić w kwestii przyczyn? to, ze przyczyny które podano oficjalnie niekoniecznie muszą odpowiadać rzeczywistości, a wątpliwości które niektórzy ludzie mają mogłyby (choć oczywiscie nie muszą) zostać rozwiane przez badanie wraku :) A dlaczego są wątpliwości? Ano bo co poniektórzy jeszcze pamiętają jak wciskano nam iż winny był np. pijany gen. Błasik który wyrywał wolanty pilotom... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Doskonały film 27.01.13, 23:20 losiu4 napisał: > boblebowsky napisał: > > > A co niby posiadanie wraku mogłoby zmienić w kwestii przyczyn? > > to, ze przyczyny które podano oficjalnie niekoniecznie muszą odpowiadać rzeczyw > istości, a wątpliwości które niektórzy ludzie mają mogłyby (choć oczywiscie nie > muszą) zostać rozwiane przez badanie wraku :) A dlaczego są wątpliwości? Ano b > o co poniektórzy jeszcze pamiętają jak wciskano nam iż winny był np. pijany gen > . Błasik który wyrywał wolanty pilotom... O przyczynach katastrofy świadczą fakty opisane w raporcie Millera, który między innymi obalił tezę o obecności pijanego Błasika. We wraku nie może być nic co zmieniło by ocenę przyczyn, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Doskonały film 28.01.13, 08:10 boblebowsky napisał: > O przyczynach katastrofy świadczą fakty opisane w raporcie Millera, który międz > y innymi obalił tezę o obecności pijanego Błasika. nie obaliły a złagodziły ewidentnie nieprawdziwe okołoanodinowskie bajędy. Naciskomanii zdaje się nie wyrzekli do końca. Nawet w sytuacji gdy ani słowo nacisku nie zostało nigdzie udokumentowane. Chyba ze millery i inne laski są zwolennikami wudu albo innego szamaństwa. Co do nich nawet podobne. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a czym wytlumaczysz fakt, ze pilot 29.01.13, 08:28 zlamal regulamin lotu - kontynuujac lot w obszarze gestek mgly oraz znizaja sie ponizej wlasnego minimum 120 metrow ? zrobilby to bez naciskow ?? w dodatku glownodowodzacy wojsk powietrznych nie reagowal na jawne lamanie regulaminu - ciekawe czemu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: a czym wytlumaczysz fakt, ze pilot 29.01.13, 11:51 > zlamal regulamin lotu - kontynuujac lot w obszarze gestek mgly oraz znizaja sie > ponizej wlasnego minimum 120 metrow ? co do tego jest pewna hipoteza której tajemnicę zabrał do grobu człowiek który spotkał sie z seryjnym samobójcą. Ów człowiek twierdził że siedząc "na słuchawkach' w innym samolocie słyszał zezwolenie wieży na zniżenie się do bodajże 50 m... wpolityce.pl/wydarzenia/39465-ujawniamy-co-mowil-remigiusz-mus-w-smolenskim-sledztwie-obszerne-fragmenty-zeznan-opis-miejsca-katastrofy-godzine-po-zdarzeniu www.fakt.pl/Samobojstwo-swiadka-smolenskiego-Zmarly-pilot-byl-umowiony-z-anonimowa-osoba,artykuly,184274,1.html > w dodatku glownodowodzacy wojsk powietrznych nie reagowal na jawne lamanie regu > laminu - ciekawe czemu ??? a jak i na co miał reagować jak go w kokpicie nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski a czym wytlumaczysz fakt, ze pilot 29.01.13, 12:32 > co do tego jest pewna hipoteza której tajemnicę zabrał do grobu człowiek który > spotkał sie z seryjnym samobójcą. Ów człowiek twierdził że siedząc "na słuchawk > ach' w innym samolocie słyszał zezwolenie wieży na zniżenie się do bodajże 50 m a co maja glosy w glowie zaburzonego czlowieka w JAK40 - w dodatku glosy te mialy mowic cos, czego kapitan TU154M nie musial sluchac zreszta na co najmniej 10 minut przed uslyszeniem przez zaburzonego czlowieka glosow w glowie kapitan TU154M zlamal regulamin wlatujac w gesta mgle - wiedzac, ze w Smolensku warunkow do ladowanie nie ma prawda jest nudna - losiu woli sensacje z magla Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Właśnie obejrzałem "Śmierć prezydenta"... 27.01.13, 22:31 ... i nie mam już najmniejszych wątpliwości - został zastrzelony w Zachęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 co się stało że entuzjazm zwolenników 27.01.13, 23:00 tego filmu tak drastycznie opadł? Czyzby informacja którą w dobrej wierze przyjąłem z GW iż film oparto wyłącznie na raporcie millera i anodiny i w zakresie w którym te raporty są zgodne była nieprawdziwa? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Nic. Po prostu ile razy można 27.01.13, 23:03 słuchać wykładu, że dwa razy dwa = cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nic. Po prostu ile razy można 27.01.13, 23:10 w takim razie tylko jedno mi powiedz, jeśli możesz, oczywiście: czy informacja którą w dobrej wierze zaczerpnąłem z GW a która mówiła iż twórcy NG opierali się na raportach millera i anodiny i właściwie na niczym poza tym jest prawdziwa, czy tez nie? Bo może błednie sugerowałem że ci ludzie dość jednostronnie potraktowali temat? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nic. Po prostu ile razy można 27.01.13, 23:15 Tak, chociaż nie wiem czy tylko. Ilość popełnionych w tej sprawie błędów wystarczyłaby na kilka katastrof. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Nic. Po prostu ile razy można 28.01.13, 00:34 losiu4 A na czym innym owi twórcy mieliby się opierać ? Na rojeniach Macierewicza, odjechanych teoriach różnych Biniend czy Nowaczyków czy też może Gmyzowych "rewelacjach" ? Film był rzeczywiście mało pasjonujący bo też i prawda o tej katastrofie jest niezbyt sensacyjna. Nie ma w niej sił nadprzyrodzonych ani spisków, nie ma zbrodni ani udziału służb tajnych i wielopłciowych - jest, najogólniej rzecz biorąc - ruski burdel i polskie "jakoś to będzie". Ale w lotnictwie nie ma miejsca na burdel i wiarę w szczęśliwą gwiazdę, za to są przepisy i procedury. A ich lekceważenie rodzi takie właśnie skutki jakie zobaczyliśmy 10. kwietnia 2010. roku. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nic. Po prostu ile razy można 28.01.13, 00:45 jest, najogólniej rzecz biorąc - ruski burdel Ostro ale czy słusznie? Ktoś ze strony rosyjskiejkazał lądować na tym lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nic. Po prostu ile razy można 28.01.13, 08:12 erte2 napisał: > losiu4 > A na czym innym owi twórcy mieliby się opierać ? Na rojeniach Macierewicza, odj > echanych teoriach różnych Biniend czy Nowaczyków czy też może Gmyzowych "rewela > cjach" ? tak samo wiarygodne, jak nie bardziej, jak raport anodiny czy millera. Tylko tylu pieczątek nie mają. Nieścisłości w tych raportach są znane :) Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Nic. Po prostu ile razy można 28.01.13, 08:28 Podciągnij się jeszcze w temacie. Bo ja osobiście, gdybym miał wybierać, komu bardziej wierzę, Tobie czy Anodinie i Millerowi. To zdecydowanie wybieram ich. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nic. Po prostu ile razy można 28.01.13, 12:46 zgred-zisko napisał: > Podciągnij się jeszcze w temacie. Bo ja osobiście, gdybym miał wybierać, komu b > ardziej wierzę, Tobie czy Anodinie i Millerowi. To zdecydowanie wybieram ich. wolno ci. Ale najpierw sie ich zapytaj kto z nich ma "swojszą" racje, bo raporty trochę się różnia w pewnych ustaleniach, a czasem róznią sie z innymi ustaleniami, jak to wylazło np. przy okazji analizy nagrań w istytucie Sehna :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Nic. Po prostu ile razy można 29.01.13, 06:21 Ale najpierw sie ich zapytaj kto z nich ma "swojszą" racje, bo raport > y trochę się różnia w pewnych ustaleniach, a czasem róznią sie z innymi ustalen > iami, jak to wylazło np. przy okazji analizy nagrań w istytucie Sehna :) > No i tak powinno być. Gdyby te raporty były identyczne, to było by bardzo podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nic. Po prostu ile razy można 29.01.13, 07:14 zgred-zisko napisał: > No i tak powinno być. Gdyby te raporty były identyczne, to było by bardzo podej > rzane. nie zartuj sobie. To ustalenia powaznych ekspertów w kwestii katastrofy a nie opowieści cioci kloci na imieninach . Albo coś było i się to pisze, albo nie było i sie nie pisze. Trzeciej możliwości nie ma:) Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski losiu i jego wiedza cioci kloci 29.01.13, 07:52 niestety - ustalenia powaznych ekspertów w kwestii katastrofy maja prawo sie roznic, w tym przypadku roznice nie sa istotne, odnosza sie raczej do wagi poszczegolnych elementow ukladanki to taki jeden z przykladow: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13312450,Po_33_latach_sad_podal_mozliwa_przyczyne_katastrofy.html oczywiscie nadal nie wiemy, kto i dlaczego zestrzelil maszyne Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: losiu i jego wiedza cioci kloci 29.01.13, 12:09 tak po prawdzie to nadal nie wiadomo co tam sie stało (w tym dc-9). Wyrok sądu tego nie zmieni, zreszta nadal mówi sie w nim o najbardziej prawdopodobnej przyczynie. No i oczywista oczywistość: nie kłamie się, tak jak w przypadku Błasika u anodiny było. A jak już przypuszczenia sie pojawiają, ma to być podkreslone a nie przedstawiane jako niezbite fakty Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski losiu i jego wiedza cioci kloci 29.01.13, 12:34 > tak po prawdzie to nadal nie wiadomo co tam sie stało (w tym dc-9). Wyrok sądu > tego nie zmieni, zreszta nadal mówi sie w nim o [b]najbardziej prawdopodobnej[/ > b] przyczynie. No i oczywista oczywistość: nie kłamie się, tak jak w przypadku > Błasika u anodiny było. A jak już przypuszczenia sie pojawiają, ma to by > ć podkreslone a nie przedstawiane jako niezbite fakty w DC9 nie wiadomo, ale mimo tego ze tak samo co kto i kiedy powiedzial - bo wiadomo tylko, ze nie zaden z pilotow - to losiu wie za na pewno nie Blasik wiec jesli nie Blasik to kto ??? skad ta twoja wiedza - zeslana z niebios ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 kolejna ruska wrzuta i nic więcej 29.01.13, 07:22 Manipulacja cuchnie na 11000 kilometrów. Teatrzyk kukiełkowy dla ułomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski caly swiat juz ruski - tylko ruskazuzka nie 29.01.13, 07:45 mimo ze siedzi w wygodny fotelu w FSB i sobie stuka Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski moze tylko w twoich ruskich oczach 29.01.13, 08:25 imponowac to mozesz co najwyzej Macierewiczowi Odpowiedz Link Zgłoś
calun_torunski marną masz robotę ruskazuzka111 29.01.13, 12:35 i zaden awans na gienierala liejtnanta tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
capraia Re: Telewizory odpalone? 29.01.13, 07:42 Pierwsze koty za płoty:) Kanadyjskie National Geographic nie zakupiło i nie wyemituje odcinka "Śmierć prezydenta". Ciekawe czy jakiekolwiek NatGEO poza polskim i rosyjskim to pokaże ? :) niezalezna.pl/37821-wielki-sukces-polonii-kanada-nie-kupila-smierci-prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
zuzkazuzka111 Re: Telewizory odpalone? 29.01.13, 08:08 > Ciekawe czy jakiekolwiek NatGEO poza polskim i rosyjskim to pokaże ? :) USA chyba pokaże. Ale pytanie ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś