Dodaj do ulubionych

Komuchy przeginają

25.02.13, 10:19
To zaczyna wyglądać na teatrzyk, w którym komuchy szukają odpowiedzi na pytanie jak przejąć elektorat Palikota bez Palikota. To jest nie do zrobienia, szanowne SLD - dla elektoratu RP jesteście zwyczajnie niewiarygodni. Macie ofertę. Wspólna lista, RP nie stawia żadnych warunków wstępnych oraz wykazuje daleko idącą powściągliwość jeśli chodzi o stołki. Lepszej oferty nie będzie.
Obserwuj wątek
    • godz-0800 Re: 25.02.13, 10:24
      Kogo nazywasz komuchami? SLD?

Ścigasz się w chamstwie ze swoim kolega partyjnym haenem?
      Zawsze byłem przeciwnikiem PZPR.
      SLD nie jest partia komunistyczną.
      Jest partią lewicową.
      Więc nie obrażaj mnie.

• m.c.hrabia Re: 25.02.13, 10:37
        zaczynają być nerwowi .

na kolanach kwcha-kumacha błagają o wsparcie bo im się ichniejszy twór rozłazi,
        a jednocześnie chcą udawać twardzieli :)))
      • tanebo Re: 25.02.13, 10:37
        Ale SLD z Palikotem w żaden sposób się nie ściga i ścigać się nie będzie. Palikot stawia na młodych, libertyńskich, kapitalistów. Natomiast wyborcy SLD to gó...e osoby pamiętające PRL. I nigdy nie byli liberalni obyczajowo. Jeśli z kimś SLD może rywalizować to z... PiS. Bo do PiS uciekli jego wcześniejsi wyborcy - ludzie zawiedzeni transformacją i kapitalizmem. I PiS nie jedzie na moherach a właśnie na tym elektoracie.
      • life.form Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 10:48
        Wstaje rano, włączam radio i otwieram gazety, a tam wszędzie jazda SLDowa po Palikocie, i to wysoce obraźliwa. To ma krótkie nóżki. Pięknie to zgredy wymyśliły - wjadą na stołki na plecach młodszych od siebie, po drodze obficie strzykając plwociną. Ja na to powiem krótko. Oferty lepszej nie będzie, ale zawsze może być gorsza. Rozumiem, że ci przykro. Ale co robisz w takiej partii..
        • remez2 Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 10:53
          Uważasz, że język którym się posługujesz ułatwia rozmowę?
          PS - wyraźnie brakuje Ci tematów, napisz coś o JP Family Foundation z siedzibą na Antylach Holenderskich.
          • life.form Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 10:57
            To nie ze mną ma SLD rozmawiać o swoich stolkach, tylko z Palikotem.
            • remez2 Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 11:07
              life.form napisał(a):

> To nie ze mną ma SLD rozmawiać o swoich stolkach, tylko z Palikotem.
              To dlaczego posługujesz się językiem knajackim?
              PS - o stołkach to najlepiej rozmawiać ze stolarzem a nie imitatorem J.O.Zagłoby.
              W obecnej sytuacji SLD nie chce rozmawiać z J. Palikotem.
              PSiK - to nie jest uczciwa oferta.
              • life.form Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 11:10
                Skoro oferta ci się nie podoba, to spadaj na drzewo...
                • remez2 Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 11:13
                  life.form napisał(a):

> Skoro oferta ci się nie podoba, to spadaj na drzewo...
                  Nie podoba mi się, klonie J. "K....o" Palikota.
                • godz-0800 Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 11:19
                  life.form napisał(a):

> Skoro oferta ci się nie podoba, to spadaj na drzewo...
                  >

No widzisz life...to są szczyty Twoich możliwości intelektualnych?
        • godz-0800 Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 10:54
          life.form napisał(a):

> Wstaje rano, włączam radio i otwieram gazety, a tam wszędzie jazda SLDowa po Pa
          > likocie, i to wysoce obraźliwa. To ma krótkie nóżki. Pięknie to zgredy wymyślił
          > y - wjadą na stołki na plecach młodszych od siebie, po drodze obficie strzykają
          > c plwociną. Ja na to powiem krótko. Oferty lepszej nie będzie, ale zawsze może
          > być gorsza. Rozumiem, że ci przykro. Ale co robisz w takiej partii..

Ja też nie żyję w wirtualnej rzeczywistości.
          Krytykę Palikota i kolejną próbę rozbicia lewicy przez Kwacha nazywasz jazdą?
          W takim razie niech ta jazda będzie skuteczna i uniemożliwi Kwachowi,Siwcowi i Palikotowi rozpieprzenie lewicy.
          • life.form Re: Tylko kto kogo obraża... 25.02.13, 11:02
            Tylko, że SLD to nie lewica, choć są tam ludzie o wrazliwości lewicowej. Ale w tym ugrupowaniu są też ludzie o wrażliwości Jarosława Kaczyńskiego. Ten deal się wszystkim opłaca. Umożliwia wygranie wyborów. Ale SLD przegina... Młodzi ludzie mają czas i mogą poczekać. Czy towarzysz Miller ma czas?
      • damakier1 Re: 25.02.13, 14:44
        godz-0800 napisał:

> Kogo nazywasz komuchami? SLD?
        >
        > Ścigasz się w chamstwie ze swoim kolega partyjnym haenem?
        > Zawsze byłem przeciwnikiem PZPR.
        > SLD nie jest partia komunistyczną.
        > Jest partią lewicową.
        > Więc nie obrażaj mnie.

Aż tak bardzo od PZPR to się ten SLD nie odciął.

Na stronie SLD można zobaczyć skład aktualnych władz:
        Leszek Miller
        Działalność społeczną i polityczną rozpocząłem w Związku Młodzieży Socjalistycznej. Byłem przewodniczącym Zarządu Zakładowego tej organizacji w największych w ówczesnej Polsce zakładach lniarskich. W latach 1973-1974 pełniłem funkcję sekretarza Komitetu Zakładowego PZPR. W 1974r. rozpocząłem studia politologiczne w Wyższej Szkole Nauk Społecznych i ukończyłem je w 1978 roku uzyskując tytuł magistra nauk politycznych. Po studiach pracowałem w Komitecie Centralnym kierując Zespołem, a następnie Wydziałem ds. Młodzieży, Kultury Fizycznej i Turystyki. W lipcu 1986 zostałem wybrany I sekretarzem Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Skierniewicach. W grudniu 1988 wróciłem do Warszawy w związku z awansem na sekretarza Komitetu Centralnego PZPR.

Józef Oleksy
        Od 1969 do 1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej[4]. Zasiadał w prezydium zarządu głównego Socjalistycznego Związku Studentów Polskich. W latach 1970–1978 był tajnym współpracownikiem wojskowego Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego. Przewodniczył Ogólnopolskiej Radzie Młodych Naukowców. Pełnił funkcję sekretarza komitetu uczelnianego PZPR w SGPiS. W 1977 przeszedł do pracy w aparacie partyjnym w Wydziale Pracy Ideowo-Wychowawczej KC PZPR. Od 1981 do X Zjazdu kierował biurem Centralnej Komisji Rewizyjnej PZPR. W latach 1987–1989 pełnił funkcję I sekretarza Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Białej Podlaskiej. W 1989 zajmował stanowisko ministra – członka Rady Ministrów ds. współpracy ze związkami zawodowymi.

Leszek Aleksandrzak
        W 1977 wstąpił do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej. Od 1987 do 1990 był kierownikiem wydziału Komitetu Wojewódzkiego PZPR w Kaliszu.

Bogusław Liberadzki
        Od 1975 do 1981 należał do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich. Był także członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.

Joanna Senyszyn : Od 1975 do rozwiązania była członkinią PZPR.

No i żeby jakoś to wyglądało, troje młodych, z racji wieku w PZPR nieumoczonych.
    • cookies9 Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 10:37
      Nie ma już elektoratu R palikota:-) Jest elektorat Europa Plus...obok organizacji feministycznych,gejowskich itp z którymi ma negocjować lewicowiec Kalisz. Taki polityczny miszmasz...
      • life.form Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 10:52
        Jassne, już widzę, jak geje, feministki i cała tęcza lecą głosować na SLD, który im się kojarzy, poniekąd słusznie, z PiSem. Niech to komusze towarzystwo w końcu się zacznie zachowywać inaczej niż jak w oborze, bo ktoś w końcu straci cierpliwość...
        • godz-0800 Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 10:56
          KOSZ !!!

Niech to komusze towarzystwo w końcu się zacznie zachowywać inaczej niż jak w oborze, bo ktoś w końcu straci cierpliwość...

Ja ju straciłem cierpliwość.
          Prosiłem Cie grzecznie,żebyś mnie nie nazywał komuchem.
          • life.form To odpowiedz konkretnie 25.02.13, 11:09
            Ile skoszowałeś postów chamskich skierowanych bezpośrednio pod adresem moim, kzeta czy haena? Kto je wypisuje od kilku dni? Nie sldowcy przypadkiem? "Komuch" to objaw, że cierpliwość ludzi obrzucanych wyzwiskami się powoli kończy. Akurat ty sobie na "komucha" nie zaslużyłeś wyzwiskami, ale np. tym koszowaniem i udawaniem, że nie rozumiesz, o co chodzi. Wpadłeś między wrony, to kraczesz jak one.
            • godz-0800 Re: To odpowiedz konkretnie 25.02.13, 11:18
              life.form napisał(a):

> Ile skoszowałeś postów chamskich skierowanych bezpośrednio pod adresem moim, kz
              > eta czy haena? Kto je wypisuje od kilku dni? Nie sldowcy przypadkiem? "Komuch"
              > to objaw, że cierpliwość ludzi obrzucanych wyzwiskami się powoli kończy. Akurat
              > ty sobie na "komucha" nie zaslużyłeś wyzwiskami, ale np. tym koszowaniem i uda
              > waniem, że nie rozumiesz, o co chodzi. Wpadłeś między wrony, to kraczesz jak on
              > e.
              >

Jestem przekonany,że ani remez,ani humer ani ja nie obrzucamy was wyzwiskami.
              Wasza koleżanka l_zaraz_l (nie wiem czy dobrze napisałem nicka) nie używa takiego języka knajackiego jak haen,kzet a nawet Ty czasami.
              Ja się z nią w wielu wypowiedziach zgadzam,w niektórych się nie zgadzam,ale ona ma przynajmniej kulturę,której wam brakuje.
              Weź to pod uwagę,bo masz potencjał,musisz tylko "wyluzować".
              • life.form Re: To odpowiedz konkretnie 25.02.13, 11:24
                > Jestem przekonany,że ani remez,ani humer ani ja nie obrzucamy was wyzwiskami.

No widzisz... Sam piszesz, że ani trochę nie jesteś od nich lepszy... komuchu.
                • godz-0800 Re: 25.02.13, 11:27
                  life.form napisał(a):

> > Jestem przekonany,że ani remez,ani humer ani ja nie obrzucamy was wyzwisk
                  > ami.
                  >
                  > No widzisz... Sam piszesz, że ani trochę nie jesteś od nich lepszy... komuchu.
                  >

To jest chamstwo z twojej strony.
                  Więc twój post nadaje się jedynie do kosza.

• pis_da_deby Chodzaca kultura 25.02.13, 11:31
                  life.form napisał(a):

> No widzisz... Sam piszesz, że ani trochę nie jesteś od nich lepszy... komuchu.
                  >
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,142699390,142701969,Re_kompromis_NIE_to_kompromitacja_.html
                  • godz-0800 Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 11:36
                    pis_da_deby napisał:

> life.form napisał(a):
                    >
                    > > No widzisz... Sam piszesz, że ani trochę nie jesteś od nich lepszy... kom
                    > uchu.
                    > >
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,28,142699390,142701969,Re_kompromis_NIE_to_kompromitacja_.html

Wiedziałem,że nic z tego nie zrozumiesz.
                    Słowo cuchniesz jak biskup Talleyrand jest tylko metaforą.
                    Może byś dołączył do tego swoje wypowiedzi pod moim adresem w tym czy innym wątku?

• life.form Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 11:45
                      > Słowo cuchniesz jak biskup Talleyrand jest tylko metaforą.

Haha. Jak SLDowiec komuś mówi, że cuchnie, to jest jeno metafora. Jak SLDowcowi mówią, że cuchnie, to obraza :D

Oczywiście sformułowanie "piszesz jak biskup.." było by mniej "metaforyczne" :D
                      • godz-0800 Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 11:50
                        life.form napisał(a):

> > Słowo cuchniesz jak biskup Talleyrand jest tylko metaforą.
                        >
                        > Haha. Jak SLDowiec komuś mówi, że cuchnie, to jest jeno metafora. Jak SLDowcowi
                        > mówią, że cuchnie, to obraza :D
                        >
                        > Oczywiście sformułowanie "piszesz jak biskup.." było by mniej "metaforyczne" :D
                        >

Przeczytaj cały kontekst a będziesz wiedział o co chodzi.
                        Chodzi o słynną wypowiedź Napoleona do Talleyranda.... Jesteś łajnem w jedwabnych pończochach.
                        Moja wypowiedź była metaforą.Bo pan Talleyrand był biskupem.Nie wiedziałeś?

Adieu.

• pis_da_deby Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 12:01
                        life.form napisał(a):

> Oczywiście sformułowanie "piszesz jak biskup.." było by mniej "metaforyczne" :D
                        >
                        Oczywiscie bronic Nowickiej tez moze wylacznie biskup

forum.gazeta.pl/forum/w,28,142021678,142025721,Re_Ruch_Palikota_wywala_Nowicka.html
                        • godz-0800 Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 12:09
                          pis_da_deby napisał:

> life.form napisał(a):
                          >
                          > > Oczywiście sformułowanie "piszesz jak biskup.." było by mniej "metaforycz
                          > ne" :D
                          > >
                          > Oczywiscie bronic Nowickiej tez moze wylacznie biskup
                          >
                          > forum.gazeta.pl/forum/w,28,142021678,142025721,Re_Ruch_Palikota_wywala_Nowicka.html

Tego też nie zrozumiałeś?
                          Przecie to nie moja wina,że nie rozumiesz tak prostego przekazu.
                          Przy okazji,pokaż mi jeden post,w którym atakowałbym Nowicką.

Ponieważ wiem,że mi takiego nie pokarzesz,bo go fizycznie nie ma,to nie dziwię się,że niczego nie potrafisz zrozumieć.
                          • pis_da_deby Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 12:38
                            godz-0800 napisał:

> Przy okazji,pokaż mi jeden post,w którym atakowałbym Nowicką.

A gdzie ja napisalem ty wszystko lepiej rozumiejacy, ze atakowales Nowicka ?
                            >
                            > Ponieważ wiem,że mi takiego nie pokarzesz,bo go fizycznie nie ma,to nie dziwię
                            > się,że niczego nie potrafisz zrozumieć.

Mocno jestes zarozumialy.
                            Mozna by powiedziec w jezyku Schillera i Goethe-go - prawdziwy Klugscheisser
                        • godz-0800 Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 12:14
                          pis_da_deby napisał:

> life.form napisał(a):
                          >
                          > > Oczywiście sformułowanie "piszesz jak biskup.." było by mniej "metaforycz
                          > ne" :D
                          > >
                          > Oczywiscie bronic Nowickiej tez moze wylacznie biskup
                          >
                          > forum.gazeta.pl/forum/w,28,142021678,142025721,Re_Ruch_Palikota_wywala_Nowicka.html

Przeczytaj najpierw post,na który odpowiadałem.
                          forum.gazeta.pl/forum/w,28,142021678,142025457,Re_Ruch_Palikota_wywala_Nowicka.html
                          Moja odpowiedź nie była skierowana do ciebie,była skierowana do haena oraz pośrednio do Palikota.

• pis_da_deby Re: Chodzaca kultura 25.02.13, 12:04
                      godz-0800 napisał:

> Może byś dołączył do tego swoje wypowiedzi pod moim adresem w tym czy innym wąt
                      > ku?

Bylo ich wiecej i nie wiem o ktore ci chodzi. Poszukaj sobie sam
                • remez2 Re: To odpowiedz konkretnie 25.02.13, 12:21
                  Kosz!
        • iq-ok SLD nie rozumie (nie chce zrozumieć) problemu 25.02.13, 13:15
          I nie tylko SLD zresztą.
          Problemem nie jest Palikot.
          Problemem jest to , że właściwie bez struktur zebrał ponad 10% głosów, udowodnił, że istnieje liczna grupa wyborców nie odnajdująca się w zabetonowanym układzie partyjnym a wszyscy od lewa do prawa starają się tego nie zauważac.
          Plotą androny o bezideowej menażerii (jakby w ogóle istniał ideowy elektorat), usilnie starają się go ośmieszyć a w ogóle nie widzą jego wyborców lub próbują zrobić z nich idiotów.
          Z jakichś powodów nie zagłosowali na SLD, PO czy PiS i może nad tymi powodami warto byłoby się zastanowić.
    • pis_da_deby Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 10:44
      life.form napisał(a):

> To zaczyna wyglądać na teatrzyk, w którym komuchy szukają odpowiedzi na pytanie
      > jak przejąć elektorat Palikota bez Palikota. To jest nie do zrobienia, szanown
      > e SLD....

To dzisiaj juz nie "komuchy". Wprawdzie buzki te same ale to juz nowa lewica.
      • life.form Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 11:28
        pis_da_deby napisał:

> To dzisiaj juz nie "komuchy". Wprawdzie buzki te same ale to juz nowa lewica.

... że SLDowo dociera już do ściany. A Millerowi, powiem oględnie, sporo brakuje do nowości.
        • pis_da_deby Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 11:48
          life.form napisał(a):

> Millerowi, powiem oględnie, sporo brakuje do nowości.
          >
          Jak sie dobrze odkurzy to waglada jak nowy
          • remez2 Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 12:24
            pis_da_deby napisał:

> life.form napisał(a):
            >
            > > Millerowi, powiem oględnie, sporo brakuje do nowości.
            > >
            > Jak sie dobrze odkurzy to waglada jak nowy
            Przejrzyj się lustrze.
            • pis_da_deby Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 12:29
              remez2 napisał:

> Przejrzyj się lustrze.

Juz i co dalej ?
              • remez2 Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 12:43
                pis_da_deby napisał:

> remez2 napisał:
                >
                > > Przejrzyj się lustrze.
                >
                > Juz i co dalej ?
                Przeczytaj swój poprzedni post i ... uśmiechnij się.
                • pis_da_deby Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 12:45
                  remez2 napisał:

> Przeczytaj swój poprzedni post i ... uśmiechnij się.

Ja juz moge jedynie zaplakac ale nie oczekuje, ze ktos mnie uzna za "nowego"
                  • remez2 Re: Ten wątek to tylko ostrzeżenie 25.02.13, 13:17
                    pis_da_deby napisał:

> remez2 napisał:
                    >
                    > > Przeczytaj swój poprzedni post i ... uśmiechnij się.
                    >
                    > Ja juz moge jedynie zaplakac ale nie oczekuje, ze ktos mnie uzna za "nowego"
                    Dobre. :-)
        • jola.iza1 Re: Wsadź se to ostrzeżenie 25.02.13, 13:56
          Nie powiem gdzie, bo mi się nie chce/ale tylko chwilowo/.
          Ostrzegał wilk owce, by uważały na psa.
    • adamusb Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 12:11
      life.form napisał(a):

"...Macie ofertę. Wspólna lista, RP nie stawia żadnych warunków wstępnych oraz wykazuje daleko idącą powściągliwość jeśli chodzi o stołki. Lepszej oferty nie będzie..."

Pękalski, Dębski, Kotliński, Ryfiński to ma być oferta?
      Siwiec, Kwaśniewski, Kalisz, Palikot - to ma być oferta dla młodych?

Olek K.
      Siwiec
      Palikot

• dystans4 Re: Komuchy przeginają 25.02.13, 15:51
      Przepraszam, że się wtrącam, choć jestem z zewnątrz (na zewnątrz układu, sporu), jednak zauważę, że język rozmowy powinien być inny w przypadku wszystkich uczestników. A jeśli kto zaczął rozmowę w sposób budzący zastrzeżenia (naganny), lepiej nie kontynuować rozmowy w tej manierze, niezależnie od tego, przy kim będzie ostatni docinek, czy bluzg.

Nie myślę o interesie partyjnym Stron, ale o konstruktywnej rozmowie na rzecz kraju.
      --
      Pozdrowienia
      buldog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka