wiosnaludzikow Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 20:03 m.c.hrabia napisał: > żenada. Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 20:05 ogłosił strajk w sprawie godziwych wynagrodzeń dla lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
alaias11 Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 21:19 m.in. raczył był stwierdzić jak następuje : (...) nie da się dłużej leczyć bezpłatnie - za darmo (...) /cytat niedosłowny, ale sens jego wypowiedzi oddający/ -to ja chętnie bym widziała swoje przychody powiększone o kwotę płaconą co miesiąc na S.Z. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 21:49 No dokładnie, nie da się, NFZ jest bankrutem... jakiś link i własne wnioski? Odpowiedz Link Zgłoś
alaias11 Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 10:13 kzet napisał: 1) ... jakiś link i 2) własne wnioski? ad.1- linka do jego wypowiedzi dla stacji telewizyjnej (tvn24?) telewizyjnego zamieścić nie umiem ad.2 -własny wniosek zamieściłam: “-to ja chętnie bym widziała swoje przychody powiększone o kwotę płaconą co miesiąc na S.Z. " wniosek godny wypowiedzi szan_pana Bukiela! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 14:35 kzet69 napisał: > No dokładnie, nie da się, NFZ jest bankrutem... jakiś link i własne wnioski? NFZ to część państwa, a państwo ma psi obowiązek leczyć ludzi za darmo i opłacać to z podatków. Ale dla POPiSu ważniejsze są ulgi podatkowe dla bogaczy i dotowanie kleru. W XXI wieku powszechny i bezpłatny dostęp do opieki medycznej to jedno z podstawowych praw obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 10:59 ile polski lekarz musi zarabiac żeby uznał,że jest to godziwe wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 11:28 Na rękę czy do koperty ? Bo na rękę to może być choćby tysiąc ale do koperty to i milion mało. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Żadko się zgadzam z lemingami, 06.03.13, 14:28 ale Bukiel i ten jego pseudo-związek to rzeczywiście wyjątkowe mendy! Jednym z założeń tych gnojków jest komercjalizacji służby zdrowia i totalna liberalizacja usług medycznych i ubezpieczeń. Czym to cuchnie wystarczy spojrzeć na USA. To jest jakaś hucpa i prowokacja a nie żaden związek zawodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Żadko się zgadzam z lemingami, 06.03.13, 14:30 Rzadko to zaglądasz do słownika ORTOGRAFICZNEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Po Tobnie spodziewałem się wyższego poziomu 06.03.13, 14:31 niż bezsensowne czepianie się literówek. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Po Tobnie spodziewałem się wyższego poziomu 06.03.13, 14:35 Wyższy poziom to będzie jak sobie przeczytasz postulaty i program OZZL i przestaniesz wciskać kit... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Prywatne szpitale, prywatni ubezpieczyciele, 06.03.13, 14:45 podział pacjentów na gorszych i lepszych ze względu na zasobność ich portfela... www.ozzl.org.pl/images/stories//ustawa_o_PUZ_25102005.pdf Ty masz coś wspólnego z Ruchem Palikota jak kojarzę, popraw mnie jeśli się mylę. RP coraz częściej pokazuje swoje neoliberalne oblicze, a potem wielkie zdziwienie czemu im w sondażach spada poniżej 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Prywatne szpitale, prywatni ubezpieczyciele, 06.03.13, 14:59 a ty to... jeszcze nie doszedłeś do siebie po wczorajszych obchodach :-))) widach ostro był, ale nic dziwnego i patron ostry był. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Jak już zdobędziecie władzę, top zlikwidujecie 06.03.13, 14:32 ortografię. To kapitalistyczny przesąd wymierzony w klasę robotniczą, aby uniemożliwić jej awans społeczny. M. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jak już zdobędziecie władzę, top zlikwidujeci 06.03.13, 14:44 mariner4 napisał: > ortografię. To kapitalistyczny przesąd wymierzony w klasę robotniczą, aby uniem > ożliwić jej awans społeczny. > M. wiadomo lekarze jak księża na ciemniakach zarabiają więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ortografia to zwykle konik ludzi o wąskich 06.03.13, 14:56 umysłach, choć są oczywiście wyjątki. Skupianie się na każdej jednej literce stoi zwykle opozycji do szerokiego spojrzenia na opisywane problemy, a często nawet do rozumienia bardziej rozbudowanych tekstów (oczywiście rozbudowanych treściowo, a nie wodolejstwa). Poza tym zdolność wyłapywania takich szczegółów jak ortografia to często cecha osób ułomnych umysłowo. Oczywiście nie mówię tu o językoznawcach, bo to ich zawód i pasja. Ale gdy szary śmiertelnik taką wagę do ortografii przykłada to na ogół jest tak jak napisałem powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wy tow. Czekisto jesteście mocni w cyrylicy 06.03.13, 15:33 Jak kazał tow. Leniin. (nie mylić z Lenonem) M. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: rzadko... ta polska ortografia... 06.03.13, 14:52 Dla polskojęzycznych trudna. Uczcie się towarzyszu.Uczcie. Odpowiedz Link Zgłoś