Dodaj do ulubionych

Bukiel to bukiel

05.03.13, 19:59
żenada.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 20:03
      m.c.hrabia napisał:

> żenada.
      Dlaczego ?
    • 99venus Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 20:05
      ogłosił strajk w sprawie godziwych wynagrodzeń dla lekarzy?
      • alaias11 Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 21:19
        m.in. raczył był stwierdzić jak następuje :
        (...) nie da się dłużej leczyć bezpłatnie - za darmo (...)
        /cytat niedosłowny, ale sens jego wypowiedzi oddający/

-to ja chętnie bym widziała swoje przychody powiększone o kwotę płaconą co miesiąc na S.Z.
        • kzet69 Re: Bukiel to bukiel 05.03.13, 21:49
          No dokładnie, nie da się, NFZ jest bankrutem... jakiś link i własne wnioski?
          • alaias11 Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 10:13
            kzet napisał:

1) ... jakiś link
            i
            2) własne wnioski?

ad.1- linka do jego wypowiedzi dla stacji telewizyjnej (tvn24?) telewizyjnego zamieścić
            nie umiem
            ad.2 -własny wniosek zamieściłam:
            “-to ja chętnie bym widziała swoje przychody powiększone o kwotę płaconą co miesiąc na S.Z. "
            wniosek godny wypowiedzi szan_pana Bukiela!
          • tornson Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 14:35
            kzet69 napisał:

> No dokładnie, nie da się, NFZ jest bankrutem... jakiś link i własne wnioski?
            NFZ to część państwa, a państwo ma psi obowiązek leczyć ludzi za darmo i opłacać to z podatków. Ale dla POPiSu ważniejsze są ulgi podatkowe dla bogaczy i dotowanie kleru. W XXI wieku powszechny i bezpłatny dostęp do opieki medycznej to jedno z podstawowych praw obywatelskich.
    • 99venus Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 10:59
      ile polski lekarz musi zarabiac żeby uznał,że jest to godziwe wynagrodzenie?
      • inna57 Re: Bukiel to bukiel 06.03.13, 11:28
        Na rękę czy do koperty ? Bo na rękę to może być choćby tysiąc ale do koperty to i milion mało.
    • tornson Żadko się zgadzam z lemingami, 06.03.13, 14:28
      ale Bukiel i ten jego pseudo-związek to rzeczywiście wyjątkowe mendy! Jednym z założeń tych gnojków jest komercjalizacji służby zdrowia i totalna liberalizacja usług medycznych i ubezpieczeń. Czym to cuchnie wystarczy spojrzeć na USA. To jest jakaś hucpa i prowokacja a nie żaden związek zawodowy.
      • kzet69 Re: Żadko się zgadzam z lemingami, 06.03.13, 14:30
        Rzadko to zaglądasz do słownika ORTOGRAFICZNEGO...
        • tornson Po Tobnie spodziewałem się wyższego poziomu 06.03.13, 14:31
          niż bezsensowne czepianie się literówek.
          • kzet69 Re: Po Tobnie spodziewałem się wyższego poziomu 06.03.13, 14:35
            Wyższy poziom to będzie jak sobie przeczytasz postulaty i program OZZL i przestaniesz wciskać kit...
            • tornson Prywatne szpitale, prywatni ubezpieczyciele, 06.03.13, 14:45
              podział pacjentów na gorszych i lepszych ze względu na zasobność ich portfela...
              www.ozzl.org.pl/images/stories//ustawa_o_PUZ_25102005.pdf
              Ty masz coś wspólnego z Ruchem Palikota jak kojarzę, popraw mnie jeśli się mylę. RP coraz częściej pokazuje swoje neoliberalne oblicze, a potem wielkie zdziwienie czemu im w sondażach spada poniżej 5%.
              • m.c.hrabia Re: Prywatne szpitale, prywatni ubezpieczyciele, 06.03.13, 14:59
                a ty to... jeszcze nie doszedłeś do siebie po wczorajszych obchodach :-)))

widach ostro był, ale nic dziwnego i patron ostry był.
      • tornson rzadko... ta polska ortografia... 06.03.13, 14:30
        • mariner4 Jak już zdobędziecie władzę, top zlikwidujecie 06.03.13, 14:32
          ortografię. To kapitalistyczny przesąd wymierzony w klasę robotniczą, aby uniemożliwić jej awans społeczny.
          M.
          • m.c.hrabia Re: Jak już zdobędziecie władzę, top zlikwidujeci 06.03.13, 14:44
            mariner4 napisał:

> ortografię. To kapitalistyczny przesąd wymierzony w klasę robotniczą, aby uniem
            > ożliwić jej awans społeczny.
            > M.

wiadomo lekarze jak księża na ciemniakach zarabiają więcej :-)
          • tornson Ortografia to zwykle konik ludzi o wąskich 06.03.13, 14:56
            umysłach, choć są oczywiście wyjątki. Skupianie się na każdej jednej literce stoi zwykle opozycji do szerokiego spojrzenia na opisywane problemy, a często nawet do rozumienia bardziej rozbudowanych tekstów (oczywiście rozbudowanych treściowo, a nie wodolejstwa).
            Poza tym zdolność wyłapywania takich szczegółów jak ortografia to często cecha osób ułomnych umysłowo.
            Oczywiście nie mówię tu o językoznawcach, bo to ich zawód i pasja. Ale gdy szary śmiertelnik taką wagę do ortografii przykłada to na ogół jest tak jak napisałem powyżej.
            • mariner4 Wy tow. Czekisto jesteście mocni w cyrylicy 06.03.13, 15:33
              Jak kazał tow. Leniin.
              (nie mylić z Lenonem)
              M.
        • x2468 Re: rzadko... ta polska ortografia... 06.03.13, 14:52
          Dla polskojęzycznych trudna. Uczcie się towarzyszu.Uczcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka