Dodaj do ulubionych

Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro?

03.04.13, 08:33
Dlaczego popieram myślenie Palikotem? Odpowiedź jest prosta:

To jedyna szansa Polaków. Oznacza większe bezpieczeństwo od polskiego moczymordy, polskiego przekręta, polskiego złodziejstwa. Najczęściej gorliwego katolika, wykonawcy poleceń watykańskiej mafii.

To jedyna szansa Polaków na wyrwanie się z biedy kościelnego zadupia, jakie nam urządzili w ostatnich latach kościelne solidaruchy i komuchy.

Tyle mojej filozofii politycznej po 23 latach tzw niepodległości.

Obserwuj wątek
    • kosel_maruwi Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 08:56
      haen2010 napisał:

> Dlaczego popieram myślenie Palikotem?

Mysle, ze jednak lepiej popierac myslenie glowa niz Palikotem.
      To ma lepsza przyszlosc
      • lech1966 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 23:12
        kosel_maruwi napisał:

> haen2010 napisał:
        >
        > > Dlaczego popieram myślenie Palikotem?
        >
        > Mysle, ze jednak lepiej popierac myslenie glowa niz Palikotem.
        > To ma lepsza przyszlosc

Tu sobie obejzyj dlaczego nasz premier tak działa, film trwa ponad godzine ale warto go obejzec,,wiele zrozumiesz
    • ombu.u już dawno powinienes się leczyć 03.04.13, 08:58
      tylko i wyłącznie widzisz winę Kk???? masz klapy na oczach tudzież wybiórczo patrzysz na świat i widzisz to co chcesz tylko widzieć!
      Jesteś tu po to by odwracać uwagę Polaków od rzeczy zasadniczych.
      • haen2010 Re: już dawno powinienes się leczyć 03.04.13, 09:10
        Nic nie poradzę, że moje wnioski są tak krótkie i prostackie. Na podstawie kilku lat obserwacji ludzi polskiej polityki.

Mogę dodać jedynie polskiego sadystę u władzy. Znajdującego przyjemność w gnębieniu mieszkańców. On się chętnie nazywa doktrynerem wiary katolickiej i konserwatystą. Jest zwyczajnym zboczeńcem.
        • 1zzarda Re: już dawno powinienes się leczyć 03.04.13, 09:22
          Heniek znowu jesteś zaczymś przeciwko czemuś? A nie można tak bez wroga?
          • haen2010 Re: już dawno powinienes się leczyć 03.04.13, 09:32
            Ależ ja uważam, że Polacy sami nie są w stanie wyzwolić sie spod buta polskiego chamstwa.

Nie są nawet w stanie zdać sobie sprawę, w jak złajdaczonym państwie mieszkają. To kwestia przyzwyczajenia, z czego polski cham korzysta pełną garścią.

Ucywilizować polskiego chama u władzy może jedynie Unia Europejska, Zjednoczona Europa. To długi proces, na pokolenie, ale dla Polaków jedyna szansa bycia wolnym wśrod wolnych. I nie gnębionym przez polskiego chama.
            • ombu.u kto złajdaczył to państwo?? Polacy!? NIE!!!!!!!!!! 03.04.13, 10:05
              haen2010 napisał:

> Ależ ja uważam, że Polacy sami nie są w stanie wyzwolić sie spod buta polskiego
              > chamstwa.
              >
              > Nie są nawet w stanie zdać sobie sprawę, w jak złajdaczonym państwie mieszkają.
              > To kwestia przyzwyczajenia, z czego polski cham korzysta pełną garścią.
              >
              > Ucywilizować polskiego chama u władzy może jedynie Unia Europejska, Zjednoczona
              > Europa. To długi proces, na pokolenie, ale dla Polaków jedyna szansa bycia wol
              > nym wśrod wolnych. I nie gnębionym przez polskiego chama.
              • taziuta A jakie to ma znaczenie, kto? 03.04.13, 14:19
                ombu.u napisał(a):
                Re: kto złajdaczył to państwo?? Polacy!? NIE!!!!!

Znaczy nie zaprzeczasz, że Polskie państwo zostało złajdaczone?
    • humbak Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 09:13
      Tia... a czarni są stworzeni do niewolnictwa. Tylko wtedy są spełnieni.
      • taziuta Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:24
        humbak napisał:

> Tia... a czarni są stworzeni do niewolnictwa. Tylko wtedy są spełnieni.

Może Heniek nie jest specjalnie komunikatywny, ale faktem jest, że mamy zakłamane społeczeństwo, dla którego jedyną nadzieją jest UE, która (może) tę czarną bańkę nakłuje...

A dlaczego zakłamane? Wg mnie właśnie w związku z dominacją katolickiego 'systemu wartości', którzy każe przypadki pedofilii zamiatać pod dywan, np. Dobro kościoła stawiając nad dobrem dzieci... :(
        • humbak Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:47
          Oczywiście. Jak wyżej.
    • wojtekwojtek45 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 09:59
      Pytanie dobre, jedynie nie zauważyłem żadnej logicznej na nie odpowiedzi. Ogólniki typu jedyna szansa mnie nie przekonują. Podczas referendum o przystąpieniu do Unii głosowałem przeciwko, później zmieniłem zdanie obserwując jak zmienia się Polska, jakie są postępy cywilizacyjne. Pomyślałem, że jednak nie miałem racji. Niestety okazało się, że mimo wszystko miałem rację. Postęp jest, rzeczywiście, ale za jaką cenę? Okazuje się, że okupiliśmy go gigantycznym zadłużeniem, że postęp istnieje dzięki wydawaniu ogromnych pieniędzy i jak to w zarządzaniu kasą przez państwowe struktury w dużym stopniu marnowanym bądź skierowanym do cwanych korporacji, które wiedziały jak się ustawić i jak zalobbować w swoim interesie. Wychodzi na to, że Unia staje się coraz bardziej komuną bis, niewydolną i zmierzającą do samozagłady.
      • humbak Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 10:00
        > że postęp istnieje dzięki wydawaniu ogromnych pieniędzy

A czegoś Ty się spodziewał?
        • wojtekwojtek45 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:03
          ano spodziewałem się więcej wolności zarówno osobistej jak i gospodarczej. To powinno być motorem postępu. Jest dokładnie na odwrót.
          • taziuta Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:30
            wojtekwojtek45 napisał:

> ano spodziewałem się więcej wolności zarówno osobistej jak i gospodarczej. To powinno
            > być motorem postępu. Jest dokładnie na odwrót.

No fakt, zanim wstąpiliśmy do UE mogliśmy się swobodnie (bez wiz) poruszać po całej Europie, teraz nie możemy. Wcześniej mogliśmy pracować w dowolnym kraju UE, teraz nie możemy, mogliśmy zakładać firmy i prowadzić biznesy w krajach UE, teraz nie możemy, itp. O takie na odwrót Ci chodzi? ;)
            • wojtekwojtek45 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 16:42
              akurat to co wymieniłeś jest dawaniem wolności i to jest dobre. Przypomnę Ci tylko, że protoplasta Unii Europejskiej czyli EWG było stworzone po to, żeby zapewnić swobodny przepływ kapitału i handlu między państwami stowarzyszonymi. Gdyby ta idea była realizowana bez przybudówek wszystko byłoby OK. Tymczasem obrosła dodatkowymi "urzędasowymi" przepisami. Mam Ci wymieniać jakimi? Chyba nie, wszyscy doskonale przypominają sobie np normy na banany czy krzywiznę ogórków. Dodatkowo interwencje w gospodarkę państw stowarzyszonych powodują zachwianie równowagi gospodarczej, którą gwarantuje wolny rynek. Jesli zechcesz podam Ci przykłady, ale chyba nie muszę. Samoograniczenie w emisji CO2 niszczy konkurencyjność europejskiej gospodarki, a Chińczycy, Amerykanie i inne nacje zacierają rączki, że Europejczycy są tacy głupi, że sami zakładają sobie pętlę na szyję.
      • haen2010 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 10:23
        Dzisiaj można śmiało stwierdzić, że plan Marshalla Unii dla Polski nie zadziałał. W większości został po prostu rozkradziony przez umiejętnie stworzony, zaplanowany burdel w państwie. Został zmarnowany.

Nadchodzi jego drugi etap. Jeżeli im pozwolimy, to rozkradną Polskę do fundamentu. Tym razem moczymordy i przekręty z POPSL. Połowę z tego zużyją na utrwalenie swojej władzy i dobrobytu dla wybrańców, czyli dla swoich. Reszta dostanie propagandę i ochłapy, żeby móc się cieszyć z kiełbaski na wyborczym pikniku.
    • wlodzimierz.iljicz Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 12:06
      Dlaczego Palikot chce silniejszego podporządkowania Polski Brukseli?
      Chodzi o wymuszenie promocji pederastii i narkomanii.

Skoro nie da się tego prawnie przeprowadzić w kraju to może Bruksela nakaże?
      Suwerenność Polski wcale Palikota nie interesuje.
      Tylko interesy pederastów i narkomanów.
      • taziuta Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:32
        wlodzimierz.iljicz napisał:

> Dlaczego Palikot chce silniejszego podporządkowania Polski Brukseli?
        > /.../
        > Tylko interesy pederastów i narkomanów.

Monotematycznyś, pisiorku. :/
    • m.c.hrabia Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:33
      haen2010 napisał:

> Dlaczego popieram myślenie Palikotem? Odpowiedź jest prosta:
      >
      > To jedyna szansa Polaków. Oznacza większe bezpieczeństwo od polskiego moczym
      > ordy, polskiego przekręta, polskiego złodziejstwa. Najczęściej gorliwego katoli
      > ka, wykonawcy poleceń watykańskiej mafii.

>

>
      > Tyle mojej filozofii politycznej po 23 latach tzw niepodległości.
      >
      rozumiem Ty nie tych polaków
      nie z przekrętów ,nie złodziej , nie katolik i oczywiscie Ty Polak abstynent ;-)
      o rety to Ty ten o którym wieszczyła św Faustyna ,przyjdzie z naszej ziemi iskra do
      oświecenia Europy , :-) czy jakoś tak :-)
    • hal9000 Re: Dlaczego więcej Unii? Dlaczego euro? 03.04.13, 14:38
      Oznacza większe bezpieczeństwo od polskiego moczymordy, polskiego przekręta, polskiego złodziejstwa.

No ale z tym euro to chyba trochę przesadziłeś...
    • super.zgredek Henia terapeuta 03.04.13, 16:45
      jest na urlopie wypoczynkowym. Od razu widać negatywne skutki:P
    • gambit_smolenski4 Haen, gleboko sie mylisz; jest wrecz przeciwnie... 05.04.13, 04:54
      I to jak gleboko, zaraz Ci tu wyloze, udowodnie. Otoz:
      1. Tusk wraz z Rostowskim pra do euro z cala swiadomoscia zblizajacego sie bakructwa panstwa polskiego. Jeszcze rok, jeszcze dwa; a to sie sprzeda LOT, a to sie dorznie OFE, ale po tym i tak, i tak BOOM! Geszefciarze licza na protektorat Niemiec i (samo)pomoc w ramach strefy walutowej.
      2. I dobrze licza, taka pomoc zostanie nam udzielona, bo i bedzie musiala; jednak za ogromna cene i zjawiska greko-cypryjskie nad Wisla, Warta i Bugiem. Zatem, zamiast dojsc do BOOM!, a w konsekwencji przesilenia i wywalenia obecnej (j)elity, jej status i posiadanie zostana UTRWALONE na kolejne dekady. Wraz z ich geszeftami, calym tym dranstwem. Euro to dla nich ostatnia nadzieja.
      3. Zapominasz, iz jednym z najwiekszych beneficjentow UE w Polsce jest... Kosciol i kler, rowniez pozyskujac spore srodki z Unii; to takze utrwala to srodowisko. Poza tym:
      4. Zapominasz, co juz zakrawa o ironie, przy tej Twojej GUMOFILCOWEJ fiksacji, iz NAJWIEKSZYM beneficjentem unijnych doplat w Polsce sa... chlopcy-PSLowcy! I w ramach bezposrednich doplat, i w ramach przekretow z przyznawaniem preferencyjnych kredytow i dofinsowan na rozwoj, i w ramach kilkudziesiecio tysiecznej kasty PSLowcow i ich pociotkow, ktore oblazly DOSLOWNIE WSZYSTKIE okolounijne urzedy, agencje i fundusze. Od centrali, poprzez wojewodztwa, po powiaty i az do gmin! A to wszystko wlasnie dzieki unijnej kasie, hehe...
      5. Konkludujac, bredzisz Haen w tym watku. Unia i euro zamiast rozbic zlodziejski system w Polsce, tylko go utrwala i betonuje na kolejne dekady.

Kumasz juz?
      • haen2010 Re: Haen, gleboko sie mylisz; jest wrecz przeciwn 05.04.13, 07:45
        Dobrze opisujesz, diagnozujesz, ale lekarstwo kiepskie przepisałeś. Bo w układzie zamkniętym, izolowanym, takim jak dzisiaj, Polak będzie już tylko tanią siłą roboczą dla polskiego chama u władzy. I przedmiotem bezwzględnego wyzysku.
        Ja się nie mylę, bo piszę o Europie wolnych ludzi i wolnych regionow. To w końcu wymusi na polskim chamstwie zaprzestanie gnębienia mieszkańców regionu nad Wisłą.
      • lech1966 Re: Haen, gleboko sie mylisz; jest wrecz przeciwn 05.04.13, 22:32
        gambit_smolenski4 napisał(a):
        I to jak gleboko, zaraz Ci tu wyloze, udowodnie. Otoz:
        1. Tusk wraz z Rostowskim pra do euro z cala swiadomoscia zblizajacego sie bakructwa panstwa polskiego. Jeszcze rok, jeszcze dwa; a to sie sprzeda LOT, a to sie dorznie OFE, ale po tym i tak, i tak BOOM! Geszefciarze licza na protektorat Niemiec i (samo)pomoc w ramach strefy walutowej.
        2. I dobrze licza, taka pomoc zostanie nam udzielona, bo i bedzie musiala; jednak za ogromna cene i zjawiska greko-cypryjskie nad Wisla, Warta i Bugiem. Zatem, zamiast dojsc do BOOM!, a w konsekwencji przesilenia i wywalenia obecnej (j)elity, jej status i posiadanie zostana UTRWALONE na kolejne dekady. Wraz z ich geszeftami, calym tym dranstwem. Euro to dla nich ostatnia nadzieja.
        3. Zapominasz, iz jednym z najwiekszych beneficjentow UE w Polsce jest... Kosciol i kler, rowniez pozyskujac spore srodki z Unii; to takze utrwala to srodowisko. Poza tym:
        4. Zapominasz, co juz zakrawa o ironie, przy tej Twojej GUMOFILCOWEJ fiksacji, iz NAJWIEKSZYM beneficjentem unijnych doplat w Polsce sa... chlopcy-PSLowcy! I w ramach bezposrednich doplat, i w ramach przekretow z przyznawaniem preferencyjnych kredytow i dofinsowan na rozwoj, i w ramach kilkudziesiecio tysiecznej kasty PSLowcow i ich pociotkow, ktore oblazly DOSLOWNIE WSZYSTKIE okolounijne urzedy, agencje i fundusze. Od centrali, poprzez wojewodztwa, po powiaty i az do gmin! A to wszystko wlasnie dzieki unijnej kasie, hehe...
        5. Konkludujac, bredzisz Haen w tym watku. Unia i euro zamiast rozbic zlodziejski system w Polsce, tylko go utrwala i betonuje na kolejne dekady.

Kumasz juz?

Dokładnie tak jest,,,To Jest POlityka PO POlsku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka