Gość: Jerzy Zadziwiające decyzje. Sterowane ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 10:16 Może by tak zamknąć prokuratora? A na poważnie. Jak silni są ci, którzy konsekwentnie dorowadzają do zamkniecia sprawy. Podobno nie ma grupy sprawującej władzę ? To jest kolejny dowód na to, że jest taka grupa i ma się całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
czesia1950 Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone 24.07.04, 10:19 Nie rozumiem, o co tyle krzyku. Nie ma osoby poszkodowanej - nie ma sprawy. Dość już poszło pieniędzy na śledztwo, ludzie znużyli już się tą sprawą. Czyżby ktoś się domagał kary śmierci za takie wielkie przestępstwo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do czesi Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 24.07.04, 11:12 Jeśli nie rozumiesz " o co tyle krzyku" to nie zabieraj w takich sprawach głosu. Kawa na ławę wyjasniam ci że : państwowy urzednik fałszuje dokumenty a inny państwowy urzednik umarza sprawe - a obaj działaja z twojego upoważnienia i za twoje (niemałe) pieniądze !!!.Wystarczy ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexuss w tej sytuacji IP: *.jablonowo.sdi.tpnet.pl 24.07.04, 10:40 komisję ds. Orlenu powinno się natychmiast rozwiązać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 24.07.04, 10:48 Zarówno tzw "prokuratura" jak i WSI powinny być przedmiotem "opcji zerowej". Prokuratura -inne usytuowanie w Konstytucji,organ całkowicie niezależny a prokurator wybierany na okreslona kadencję (wybory lokalne). WSI - organ totalnie skompromitowany -ostatnio zakupem za tysiące dolarów "broni" od irackich cwaniaków (nagła cisza w mediach po konferencji niejakiego Dukaczewskiego ich szefa). Dosyć ponizania naszego kraju (choć jak widze niektóre twarze naszych eurodeputowanych - wszystko jeszcze przed nami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliberek Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:39 To jest ZIELONE ŚWIATŁO dla takich ludzi jak Czarzasty. On mówi: róbcie tak jak ja wam każę a włos z głowy wam nie spadnie. Prokuratura teraz tylko to potwierdziła. I to właśnie jest NAJNIEBEZPIECZNIEJSZE!!! bo tym samym urząd, ktory powinien stać na straży polskiego prawa tylko potwierdził WSZECHMOC Czarzastego!!! Inny pomyśli: no tak. on dużo może. Jak będę go słuchać to i mnie skapnie coś z pańskiego stołu, jak się postawię to nawet prokuratura nie kiwnie palcem. To jest bardzo niebezpieczny mechanizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.chello.pl 24.07.04, 11:50 Dziwne ! Czytając Gazetkę Wybiórczą, jako żywo, przypominają mi się czasy stalinowskie i prasowe nagonki na "Wrogów Ludu" !!! Pomimo zmiany ustroju, dla niektórych osobników, nadal trwają dobre czasy, w których można się wykazać, pokazując palcem winnych nie bacząc na takie drobiazgi jak prawo, praworządność, dowody, śledztwo czy domniemanie niewinności ! Rzecz dotyczy Agory, a więc nie wspominam o pozostałych drobnostkach, takich jak honor, uczciwość dziennikarska czy prawdomówność ! W końcu żyjemy w kraju , w którym sędzia w wyroku stwierdził, że dziennikarz (niejaki Wołek) kłamał, ale jest niewinny, bo dziennikarska wolność słowa jest ważniejsza od prawdy ! A prawdy , czyli informacji o zyskach biznesowo finansowych, jakie odniesie Michnik, Rapaczynski czy Niemczycki, w zamian za zniszczenie niewygodnej nowelizacji prawa medialnego oraz niewygodnych dla prywaciarskich mediów polityków, nie przeczytacie przecie Państwo w prywaciarskich mediach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zs Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 24.07.04, 11:57 Nie interesuja mnie zarobki osób przec ciebie wymienionych.Mnie interesuje sprawa w której państwowy urzędnik fałszuje dokumenty a drugi państwowy urzednik (prokurator) uważa że nic sie nie stało.Obaj sa utrzymywani z moich i twoich podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Re: IP: *.com / *.swiebodzin.net 24.07.04, 12:19 moje pieniadze też . nie tylko Twoje . Ale czy to jest wystarczajacy powod ,zeby negowac sens istnienia Sądow i prokuratur? Czy dlatego ,że mam inne zdanie na dana sprawe , moge twierdzic ,ze WSZYSCY ,ktorzy mysla inaczej sa niekompetentni i skorumpowani [ sluzalczy , glupi,darmozjady ,bezczelni, niedouczeni,komunistyczni,chamcsy...itd, itd ] Umiaru odrobine , bo inaczej bedzie tak jak napisala BETA, pod koniec I Rzeczpospolitej - anarchia kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 17:11 Jedno pytanie,czy Ty uwazasz że w tej sprawie,podobnie jak w setkach innych wszystko jest OK ?Jeżeli odpowiadasz TAK ,to są dwie możliwości,albo jesteś komletnym idiotą,albo częścią "systemu"-nie wiem co na dłuższą metę lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menuet Re: zib-zib ...marchewka IP: *.com / *.swiebodzin.net 25.07.04, 09:18 nigdzie nie powiedziałem ,że wszystko jest ok.Natomiast Ty twierdzisz,że wszystko jest zle... Zauważ ,że ja rozmawiam merytorycznie , a Tobie brakuje albo wiedzy [mysli] ,albo masz ograniczone słownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Wolisz "kartofle"w mundurkach czy tańczyć? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 11:40 Rzeczywiście,przy moim ograniczeniu,nie rozumiem co to znaczy "merytorycznie". Przejrzałem kilka Twoich ostatnich postów i poza "osobistymi wycieczkami",ktytyką poglądów innych(bez nie tylko merytorycznych,ale bez żadnych argumentów)oraz sugestiami,które uprawniają czytelników Twoich postów do podejrzeń że jesteś rzecznikiem prasowym Min.S lub prok.,co zresztą same w sobie nie jest jeszcze przestępstwem,poza tym w Twoich postach nie ma nic co uzasadniało by pogląd ze mamy do czynienia z człowiekiem posiadajacym pamięć,własne poglądy, oraz umiejetność samodzielnego rozumowania. Proponuje mały test,jedno pytanie-może Twoi mocodawcy uznają je za merytoryczne. Czy uważacie że sądy i prokuratura w Polsce są niezależne i istnieje zgodny z konstytucją rozdział tej władzy od W.ustawodawczej i wykonawczej-nie zapominając przy ocenie o praktykowanym systemie powoływania i odwoływania członków tych władz?Proszę uprzejmie o uwzgl. w Waszej ocenie praktyki stosowanej przez 3-cią W,polegającej min. na tym że mimo posiadanej na temat"potencjalnego"przestępstwa wiedzy(nierzadko przez parę lat)podejmuje ona (ta władza)jakiekolwiek działania tylko pod naciskiem Op.Publ.Zapewne nie znacie takich przykł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.aramiska.net / *.aramiska.net 24.07.04, 13:08 To jest skandal! I jak tu zyc w kraju, w ktorym nie mozna ufac nawet prokuraturze? Insytucja, ktora powinna strzec przestrzegania prawa w panstwie okazala sie nic niewartym zbitkiem nieudacznikow. Zal sciska serce, gdyz doprowadzenie tej sprawy do konca bylo szansa na odbudowanie zaufania polskiego spoleczenstwa. Jednak racje mieli ludzie, ktorzy mowili "ee tam, to i tak do niczego nie doprowadzi. Za duzo u nas lapowkarzy, za silne sa powiazania. Nikt nie bedzie ukarany". Teraz widze, ze mieli calkowita racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Wymiar sprawiedliwosci w Polsce IP: *.ne.client2.attbi.com 24.07.04, 16:52 od lat praktycznie nie dziala, a nawet gorzej, podobnie jak sluzby specjalne jest na wylaczny uzytek politykow. Dotyka to juz nie tylko policji i prokuratur, ale niestety i sadownictwa. W dalszym ciagu znajduja sie tam ludzie dla ktorych prawo jest jedynie narzedziem do osiagania celow politycznych i finansowych. Prokuratury we wszystkich procesach, gdzie swoje brudne lapy maczala lewica, zajmuja sie obrona oskarzonych. Tak dzieje sie od pamietnego procesu mordercow ks. Popieluszki. I taka sytuacje uwazam za zagrozenie demokracji w Polsce. Bowiem przy pomocy dobrze i sprawnie dzialajacej drugiej wladzy mozna skutecznie postawic tame zbydlecialym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florian Nieuważny Re: Wymiar sprawiedliwosci w Polsce IP: *.ksk.net.pl 24.07.04, 20:13 Gratuluję pamięci, dobrej, szkoda tylko że krótkiej. To nie tak, że dopiero towarzysze, którzy przebrali się w liberalną skórę zaczęli psuć państwo. Był taki prezydent tysiąclecia, chyba Lech Wałęsa, którego pijany syn o mało nie zabił na przejściu nauczycielki i co? I sąd, w Gdańsku chyba, uniewinnił gościa, bo się okazało że on był niewinny. Zawiniła "pomroczność jasna", którą wymyślił, a jakże profesro prawa z dworu lecha, Lech Falandysz. Tak to ten sam, który pośredniczył w ułaskawieniu gangstera "Słowika". Też jest cicho nad tą sprawą. Sam Falandysz, znalazł się elegancko na swój sposób, bo wziął i umarł i problem się skończył. TKM działa od 1989 roku i chłopcy sobie krzywdy nie zrobią. O to jestem spokojny. Takich przykładów mógłbym podać bez liku, ale chwatit. Nic to nie daje. Jedyna nadzieja, że dokona się 4 rozbiór Polsi, bo jesteśmy już niedaleko od tego historycznego wydarzenia. Ericka Steinbach jest prekurorką , do tego dochodzą obywatele Izraela, którym Arabowie podpalili pod ogonem no i największy gracz, Święta Matka Kościół kat. Powodzenia Patrioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.04, 18:27 A to Polska właśnie. Bo gdyby gtw zjadła batonik w sklepie albo przerobiła legitymacje szkolną to by siedziała w areszcie i sprzwy by nie umożono a dowody byłyby żelazne. Jest to kolejny przypadek burdelu jaki panuje w naszym kraju. Ale sądzę że ludzie w końcu wkurwią i zaprowadzą porządek. Tylko trzeba się ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykly2 Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.04, 20:12 Przecież już mówiłem żydek chciał trafic żydka, wieęc tak to musiało się skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.arcor-ip.net 24.07.04, 20:21 Naturalnie że jest to skandalem. Proszę zauważyć jak robi sie z mózgow wodę. Coraz częściej w masowych środkach przekazu stara się nam przekazać coś co nazwałabym takim sld-owskim bon-tonem. Od jakiegoś czsasu w tv rózni komentatorzy starają się nam wmawiać że wyroków instytucji takich jak sąd się nie krytykuje i nie komentuje. A to wszystko po doświadczeniach z PRL-owskimi sądamii prokuratorami. W końcu większośc z sędziów to pozostałośc po PRL-u. Kpiną ze społeczeństwa jest zamknięcie sprawy przez prokuratora. Rozumiem bute millera kiedy przed komisją śledcza odwoływał się z taką beszczelnością do spodziewanego wyroku sądu . Komisja i to że wiele osób przyglądało sie zeznaniom i poczynaniom grupy trzymajacej władzę staje sie bez znaczenia . Prokuratura jest instytucją skorumpowaną, i na usługach sld . Inny wniosek po tym ekscesie nie jest możliwy. Posty tych ktorzy z tym nie mają problemu i powolują sie na roznosc pogladów sa krecia robota. Zgadzanie sie na takie postepowanie i na taką jakość instytucji prokuratora wymaga zwątpienia we wlasne zmysły i elementarny brak poczucia godności . Nie dziwię sie skąd u Polakow poczucie bycia czlowiekiem drugiej kategorii. Po tym ekscesie nie mozna poczuc sie inaczej . Tak jestesmy druga albo i trzecia kategoria jesli cos takiego moglo sie wydarzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.ksk.net.pl 24.07.04, 20:43 Zgadzam się to skandal. Tylko ja to rozumię, bo przecież każdy normalny człowiek chciałby żyć w normalnym kraju, gdzie policjant broni obywatela, a nie bandyty, gdzie ksiądz jest osobą godną zaufania, a nie pedofilem i to do tego bezkarnym, gdzie podatki płacą wszyscy, którzy mają dochody (i księża także i zakony) a tu co się okazuje. Płacą ci co są uczciwi lub nie mają wyjścia(tych wymienionych wcześniej grup nie zaliczam do kategorii uczciwych). Tak ludzie są sfrustrowania, szczególnie ci, którzy dali się nabrać, ulegli hasłom i pomogli w rozmontowaniu państwa polskiego. Bo fakt jego demontażu już się dokonał. Co im pozostało tylko możliwość wykrzyczenia się przez internet, ale to jest taki krzyk jak w niemym filmie, kto akurat nie zerka to nie widzi tragedii. Ja pamiętam dokładnie ten czas przemian nadzieji i spektakli nienawiści, wszędzie, w każdym strajku w każdym pegeerze byli księża yły krzyże. A teraz co?. Wywalono jak pudło starych śrub ponad 150 pracowników wrocławskiej Jedynki, czy był wśród nichchociaż jedne księżulo?. Nie bo oni teraz mają inne zajęcia, przeżuwają zdobyćz jak pyton, który zjadł cielaka i resztę mają gdzieś. Oto powody frustracji. Ludzie to widzą i co najgorsze dla nich, nic a nic nie mogą zrobić. WZa poprzedniego reżimu, porządku pilnowała tajna służba (SB czy UB wszystko jedno), a teraz?. Alko klecha albo zwierzęcy strach przed utratą pracy. Prostytuowanie się wielu pracowników i praxcownic, traktowanych jak swoisty harem przez właścicieli firm, nikogo nie dziwi, o tym się nie mówi w homiliach, czy zwykych kazaniach Mówi się tylko o datkach, których dla rozwięzłych klechów ciągle za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga do gringo Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 24.07.04, 20:57 Ksywka dobrana prawidłowo,tylko zapisany elaborat nie kojarzy mi sie z tematem w którym urzędnik państwowy fałszuje dokumenty a inny urzędnik (prokurator) nie widzi w tym nic złego i jeszcze uważa że "nie ma pokrzywdzonego".Kościół w tej sprawie nie wystepuje na razie,no chyba że po wyroku ( a że będzie nie watpię) Jakubowska,Czarzasty i Sokołowska - zechca sie spowiadać u wieziennego kapelana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.arcor-ip.net 24.07.04, 21:30 Rola kościola - instytucji jest wieloznaczna. Od jakiegos czasu obserwujemy jak swietnie zaarazowła sie z sld. Koscol ma kanalizowac niezadowolenie . Kosciol do sądów swieckich jakby to powiedzieć-ma stosunek groteskowy. Kosciol podlega sądom boskim - pewnie dlatego ludzie kosciola czuja sie inaczej uplacowani. To ta groteska . Dla nas zjadaczy chleba na tym padole na podlosc , nikczemnosc propnuje kosciol sąd ostateczny w dalszej perspektywie, w blizszej proponuja modlitwe za zloczyncow. Mowie o tym z przekąsem. Zastanawiam sie jaki wplyw na zbiorowa swiadomosc ma inwigilacja od lat najmlodszych , dlaczego Polacy tak pozbawieni sa odwagi - pewnie przed kara boska.Zastraszanie nie sluzy rozwojowi suwerennych osobowosci. To pewnie bardzo ulatwia sprawe skorumpowanym urzednikom,politykom bandziorom najrozniejszym . Polacy pozwoli sie sterroryzowac , zastraszyc, chca byc prwdopodobnie oszukiwani , albo sa tak zaleknieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Małgorzaty Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 24.07.04, 22:14 Wykazujesz całkowite niezrozumienie ostatnich dekat historii naszego kraju.To od odwagi polaków rozpoczał się demontaż komunizmu w którym to procesie głowa Kościoła -Jan Paweł II- odegrał tak znaczaca rolę.Polacy nigdy nie ulegali tyranii zaborców ani okupacji niemieckiej a potem sowieckiej.Oczywiscie mamy swoje wady nie wieksze ani mniejsze od innych narodów , dajemy sie tez w swojej masie wyborczej oszukiwać (do czasu) przez różnego autoramentu miłośników "grubej kreski" czy typów w rodzaju Tymińskiego i Leppera.Ale jest to zjawisko przejsciowe spowodowane ogłupianiem przez lata komuny i zamierające wraz z jej czerwonym pomiotem. Pozdrawiam Panią.Gaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.arcor-ip.net 24.07.04, 22:39 Nie wiem co miałoby upoważnić ciebie Gago do opini ze wykazuje niezrozumienie ostatnich dekad historii naszego kraju . Zresztą nigdy nie twierdzilam ze rozumiem , co mogę o sobie powiedzieć to to ze się trudzę. A nie jest latwo zrozumiec jak to jest , ze jak powiadasz odwazni Polacy ktorzy jak piszesz o Polakach rozpoczeli demontaz komunizmu tego demontazu nie dokonczyli ? Jak to jest ze Ci dzielni Polacy daja sie terroryzowac skorumpowanej policji , bandziorom najrozniejszym , politykom . Nie zapominaj Gago ze "gruba kreska" nie odbyla sie bez udziału instytucji kosciola ktora takze byla reprezentowana przy tzw okragłym stole. Papież - jest w pierwszym rzedzie glowa panstwa watykanskiego . Jest pochodzenia polskiego , ale reprezentuje interesy Watykanu - przedewszystkim. Z tego nalezy zdac sobie sprwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.ksk.net.pl 25.07.04, 08:47 Małogorzato, masz w stu procentach rację, czego niestety nie mogę powiedzieć o GAGA, kóra w zasadzie gęga, posługując się frazeologią typową dla rozwiniętej komuny w Polsce. Ja to dobrze pamiętam. Dlatego w Polsce (PRL) nie było najlepiej, bo wcześniej były rozbiory i zabory, potem wyzysk międzywojenny, a potem II wojna światowa. Ja to już przerabiałem i nie dam się nabrać ponownie. Jedno tylko chcę dodać, że gdyby żył Marszałek Piłsudcki, ten by wiedział jaku postępować z klerem, on to umiał. A najlepszym przykładem była historia biskupa polowego Gawliny. No cóż. Gaga tłumaczy zawodowych przedstawicieli Pana Boga i zawodnych przedstawicieli Ludu, ale to na nic. Mam nadzieję, żę kolejny wicher hstorii zmiecie ich tam gdzie ich miejsce, na jej śmietnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romeo Prokuratura generalna nie uchyli decyzji swoich IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.04, 22:57 podwładnych bo to ta sama mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????????? Re: Prokuratura generalna nie uchyli decyzji swoi IP: 66.53.84.* 25.07.04, 06:59 Gość portalu: romeo napisał(a): > podwładnych bo to ta sama mafia. Gość: miastowy 24.07.2004 16:52 odpowiedz na list od lat praktycznie nie dziala, a nawet gorzej, podobnie jak sluzby specjalne jest na wylaczny uzytek politykow. Dotyka to juz nie tylko policji i prokuratur, ale niestety i sadownictwa. W dalszym ciagu znajduja sie tam ludzie dla ktorych prawo jest jedynie narzedziem do osiagania celow politycznych i finansowych. Prokuratury we wszystkich procesach, gdzie swoje brudne lapy maczala lewica, zajmuja sie obrona oskarzonych. Tak dzieje sie od pamietnego procesu mordercow ks. Popieluszki. I taka sytuacje uwazam za zagrozenie demokracji w Polsce. Bowiem przy pomocy dobrze i sprawnie dzialajacej drugiej wladzy mozna skutecznie postawic tame zbydlecialym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 23:30 NIE to jeba-a polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d39 Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: 80.48.184.* 25.07.04, 10:52 Ci którzy walczyli i gineli w aby Polska była wolna przewracajš się w grobach patrzšc na zakłamanie obłudę złodziejstwo .Szkoda ?łów.... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia A propos śledztw 25.07.04, 11:44 Ode mnie Nieudacznicy Cała ta afera nie ma szczęścia do tropicieli. Najpierw "Gazeta Wyborcza", po półrocznej mitrędze, skompromitowała dziennikarstwo śledcze. Umknęły nawet jej uwadze tajemne rozmowy własnego naczelnego na Helu. Potem sejmowa komisja śledcza również nie wykryła sprawców. Z opracowania Tomasza Nałęcza wynika nawet, że Wanda Rapaczyńska, Adam Michnik, Leszek Miller i Aleksander Kwaśniewski dobrze zrobili, nie zawiadamiając prokuratury o przestępstwie. Teraz niczego nie wykryła Prokuratura Apelacyjna. Sami nieudacznicy. Niegdyś cały świat twierdził, że tajemnicę radia odkrył Marconi, Rosjanie upierali się, że Popow. A w Polsce nawet zwykłych krętaczy nie da się odkryć. Bo są ukryci w tzw. sferach. TOMASZ DOMALEWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 13:04 sledzilam poczynania komisji ichyba dla wszystkich bylo jasne o co chodzi i kto zawinil ale to co zrobila prokuratura to skandal widac jak ci co siedza na wysokich stolkach sa bezkarni juz nic mnie od tej pory nie jest w stanie zadziwic tylko dokad zmiezasz polsko jak masz taka wladze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROK tylko dla tego opuscilem Polske...bo to IP: *.sympatico.ca 25.07.04, 13:22 ...bananowa republika...niestety ....moje dzieci maja inna przyszlosc .....zdobyly swietne wyksztalcenie....i zyja w panstwie prawa.....dzisiaj .........pod opieka .. a.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedy Re: tylko dla tego opuscilem Polske...bo to IP: *.wroc.net 25.07.04, 14:26 proszę nie nazywajcie Polski bananową republiką. Mamy na to piękne określenie ( Polska Republika Kartoflana ) dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borowik Re: tylko dla tego opuscilem Polske...bo to IP: *.arcor-ip.net 25.07.04, 14:30 Tylko naiwni mogli sie spodziewac innego obrotu sprawy, a ze ich w Polsce nie trzeba siac swiadczy ostatnie 14. Ja mysle ze wszystkiemu winien jest O. Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.arcor-ip.net 25.07.04, 17:52 Tak sobie pomyślałam że w związku z "poślizgiem" pewnego angielskiego dyplomaty ktoś podał jego adres meilowy.(chodziło o -polski- obóz koncentracyjny w którym zginąć miała jego babka) Uczestnicy dyskusji najczęsciej robili wycieczki antysemickie , czuć i "słychac" było bezradność, bezsilność, wściekłość. Pomysł zeby uczestnicy dyskusji wysłali wprost i licznie słowa protestu do angielskigo parlamentarzysty via internet, bez obrażnia kogokolwiek moim zdaniem wcale nie był zły. Ponieważ nie jesteśmy jako naród godnie reprezentowani trzeba myśle wykorzystywać medium jakim jest internet. To co prawdopodobnie wielu z nas zrobiło ,wysyłając słowa protestu należałoby praktykować także w odniesieniu do takich instytucji jak prokuratura np. Zasypać tę instytucje opiniami co myślimy na temat umorzenia sprawy "czasopisma".Myślę że wielu Polakow nie ma dostępu do internetu, jeszcze inni tak sa ubabrani w czysto egzystencjonalne problemy że "nie mają głowy" . Myślę że możnaby zorganizować ciągle znowu internetowe akcje protestowe. Od czegoś trzeba zacząć. Warto byłoby wysyłac pocztę do parlamentarzystów bezposrednio w sprawe zamieszanych jak i tych o ktorych myslimy ze czuja sie choć troche odpowiedzialni za kraj .Musimy zacząc konkretnie reagować i kanalizować energię w stronę ktora tą energię wyzwala. Myślę że nie warto złoszcząc sie skakać sobie do oczu na forum. Myśle że rozsądniej byłoby wykorzystać energie na poszukiwanie linkow i kierownie swoich poglądów , oburzenia tam gdzie zostały wywołane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr. Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 01:20 www.tradera.com Odpowiedz Link Zgłoś
mickey.mouse Re: Śledztwo ws. "lub czasopisma" umorzone 26.07.04, 07:12 A czego sie spodziewaliscie ? Ze sitwa polityczno-prawnicza, ktorej przypadkowo cos sie wymsklo do publicznej wiadomosci, gdyz ktos poczul sie osobiscie urazony, nie naprawi bledow we wlasnych dzialaniach ? Tylko maluczcy wierza, ze tym panstwem rzadzi prawo i uczciwosc. Wystarczy jednak otrzec sie o smrod jedynie klasy polityczno-biznesowej, aby zrozumiec ze w naszym panstwie rzadza wylacznie uklady miedzy politykami, a biznesem i kastami prawniczymi. Dobrze ze pijany jestem, to i zniesc to spokojnie moge. Odpowiedz Link Zgłoś