Dodaj do ulubionych

Platforma robi badania

26.04.13, 07:46
Europa Plus zaś według badania zyska w najlepszym wariancie 20 proc., w najgorszym 15 proc. PiS zyskuje w najlepszym wariancie 30 proc., a w najgorszym 28 proc. SLD w zależności od wariantu zyskało od 10 do 12 proc. poparcia. Poparcie dla Europy Plus było badane pod względem kilku wariantów, jednym z nich był wariant przejścia do partii Ryszarda Kalisza i Andrzeja Olechowskiego.
Platforma w tych badaniach (przedświątecznych) zajmuje przedział 30-27%.

Ja w swoich prognozach idę dalej. Wg mnie tylko trzy partie zgarną całą pulę. PiS, Europa Plus i PO. Przy czym platfusy zajmą ostatnie miejsce. Tak będzie na skutek kryzysu i głębokiej demoralizacj koalicji i jej kościelnego patrona.
Obserwuj wątek
    • wiosnaludzikow Re: Platforma robi badania 26.04.13, 08:05
      haen2010 napisał:

> [i]Europa Plus zaś według badania zyska w najlepszym wariancie 20 proc., w najg
      > orszym 15 proc. PiS zyskuje w najlepszym wariancie 30 proc., a w najgorszym 28
      > proc. SLD w zależności od wariantu zyskało od 10 do 12 proc. poparcia.
      Heniu. Bądż człowiek i podaj żródło.
      • haen2010 Oczywiście, sorry. 26.04.13, 08:11
        www.polskatimes.pl/artykul/879040,wewnetrzny-sondaz-po-jesli-kwasniewski-sie-zaangazuje-to,id,t.html
        Badania były robione przed Elblągiem, Rybnikiem, aferą na podkarpaciu. Występami Gowina.

Juz obecnie te badania są nieaktualne, jest o wiele gorzej dla platfusów i PSL.
        • wiosnaludzikow Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 08:17
          haen2010 napisał:

> www.polskatimes.pl/artykul/879040,wewnetrzny-sondaz-po-jesli-kwasniewski-sie-zaangazuje-to,id,t.html
          > Badania były robione przed Elblągiem, Rybnikiem, aferą na podkarpaciu. Występam
          > i Gowina.
          Jak również przed chorobą filipińską Kwaśniewskiego. To będzie miało wpływ szczególnie u kobiet wyborców.
          • haen2010 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 08:23
            Nie będzie. W ten stan chorobowy uwierzyli głównie dewoci i dewotki. Oni chętnie widzą zjawiska nadprzyrodzone.
            • pis_da_deby Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 08:47
              haen2010 napisał:

> Nie będzie. W ten stan chorobowy uwierzyli głównie dewoci i dewotki. Oni chętni
              > e widzą zjawiska nadprzyrodzone.

Byl po prostu "zmeczony"

www.youtube.com/watch?v=T4pGDT-fPkI
              • haen2010 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 09:05
                Mogło tak być. On się "wyprztykał" w swoim speechu do pelnomocników, wcześniej. Potem krótka przerwa i od razu drugi, do kamer.

Ja widziałem całość tej konferencji i nie jestem dewotem, jak Szczypińska. Nie zobaczyłem. Ona rzuciła hasło do generalnej nagonki kościelnych na Olusia.
                • cookies9 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 09:12
                  Tak wygląda 'trzeżwy' Kwaśniewski:-)

www.wykop.pl/ramka/1476803/kwasniewski-pijany-na-konferencji-europy/
                  • haen2010 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 09:29
                    Oluś mi ani brat, ani swat. Piszę co widziałem. Podobno co trzeci wierzy w to, że Tusk z Putinem wykończyli na amen Kaczusia. Ja sie do nich nie zaliczam.
                    • ayran Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 12:02
                      Był pijany, ale mu to nie zaszkodzi. Po Charkowie, gdzie był pijany kompletnie, wygrał wybory w 1. turze. Jak mawiał (czy też powiedział) Kazimierz Górski - lepszy pijany Gorgoń niż trzeźwy Ostafiński (albo Bulzacki, bo takich niepijących obrońców podobno aż dwóch wtedy było).
                      • haen2010 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 12:57
                        Niech ci będzie, że pijany w trzy dupy mówił całkiem do rzeczy. Jednak cieszę się, że nie kwestionujesz badań platfusich i moich prognoz na nich opartych.
                        • ayran Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 13:03
                          Na temat twoich "prognoz" się nie wypowiadam, bo są takie jak zwykle, a ile razey można pisać to samo.
                          Co do badań wewnętrznych - dziwię się o tyle, że zawsze ekskluzywnym dostępem do nich przechwalał się Stankieiwcz, a tym razem mamy kogoś zupełnie innego.

Na koniec zagadka - jak myślicie, inżynierze, jaki jest błąd statystyczny dla podanej wielkości próby(2.500)?
                          • haen2010 Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 13:25
                            Około dwóch procent. Tym niemniej, badania sprzed Wielkiejnocy. Dość mocno zdeaktualizowane na skutek czarnej passy. Trzeba poczekać na ewybory.eu. Tyle, że oni nigdy nie podają odmów i niezdecydowanych. Co wielkiego wpływu na wybory brukselskie mieć nie będzie.

Ja po cichu spodziewam się sporej niespodzianki - głosowania solidaruchom platfusim na złość, jak poprzednio miało to zawsze miejsce przy głosowaniach przeciwko Kaczorom. Nie za, ale przeciwko Układowi Zamkniętemu.
                            • ayran Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 13:27
                              haen2010 napisał:

Ja po cichu spodziewam się sporej niespodzianki

Spodziewać się niespodzianki to nawet lepsze niż cofać się do przodu.
                • pis_da_deby Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 09:33
                  haen2010 napisał:

> Mogło tak być.

Moglo
                • ruchzaparcia Już nie ta głowa 26.04.13, 13:07
                  Wprawdzie jeździ ciągle na wschód kombinowac z Rosjanami, ale nie ta głowa co za czasów PZPR.
            • wiosnaludzikow Re: Oczywiście, sorry. 26.04.13, 10:02
              Ja nie wierzę w rzeczy nadprzyrodzone a widziałem pijanego :)
              • gate.of.delirium To chyba jeszcze pijanego nie widziałeś... 26.04.13, 10:13
                Rekordzista miał ponad 6 promili i jeszcze na rowerze uciekał przed policją... i zakazy łamał...

www.choszczno.org/rekordzista-na-rowerze-6-3-promila/
                wiosnaludzikow napisał:

> Ja nie wierzę w rzeczy nadprzyrodzone a widziałem pijanego :)
                • wiosnaludzikow Re: To chyba jeszcze pijanego nie widziałeś... 26.04.13, 10:20
                  gate.of.delirium napisał:

> Rekordzista miał ponad 6 promili i jeszcze na rowerze uciekał przed policją...
                  > i zakazy łamał...
                  >
                  > www.choszczno.org/rekordzista-na-rowerze-6-3-promila/
                  > wiosnaludzikow napisał:
                  >
                  > > Ja nie wierzę w rzeczy nadprzyrodzone a widziałem pijanego :)
                  Wow. Ale argument :)
                  • kosel_maruwi Re: To chyba jeszcze pijanego nie widziałeś... 26.04.13, 10:55
                    wiosnaludzikow napisał:

> >
                    > > > Ja nie wierzę w rzeczy nadprzyrodzone a widziałem pijanego :)
                    > Wow. Ale argument :)

Jak ktos sie porusza jak pijany, mowi jak pijany, wyglada jak pijany to czasem faktycznie jest pijany.
    • 2kecaw Re: Platforma robi badania po komunii Nowaka ? 26.04.13, 10:05
      A czy badania były robione przed I komunią ministra Nowaka ( tyle nasz komunista dostał zegarków )

kecaw
      • haen2010 Re: Platforma robi badania po komunii Nowaka ? 26.04.13, 10:53
        No właśnie, o tym zapomniałem. Platfusy mają fatalną passę, na dodatek obciąża ich chlew PSL - kolesiami z koalicji.
    • obeznany44 Re: Platforma robi badania 26.04.13, 13:07
      a już myślałem że robią badania na głowy... no ale fakt UE nie sfinansowałaby czegoś co i tak nie rokuje żadnej nadziei

Dlatego piechociński niech zrobi woltę Tuskowi bo to dla pSL jedyna szansa na to by wejść do sejmu i nie zapomnieć o nich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka