Dodaj do ulubionych

Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu!

15.05.13, 13:39
Kiedyś namiętnie czytywałem NIE ale już nie czytam. Tylko dlatego, że jak dla już_emeryta jesteś pan za drogi. Ale powiedzieć panu mogę co o nim myślę nieprawdaż? Nie pisnąłbym nawet słówkiem na temat obrzydliwości głośnego już żartu uczynionego premierowi Tuskowi tydzień za wcześnie wszak pod jednym ale ważnym warunkiem. Otóż gdybyś pan w czasach słusznie minionych a panu dobrze z autopsji znanych robił takie żarty Jaruzelskiemu, Rakowskiemu, Kwaśniewskiemu i innym KC_ykom! Jakoś qrva - że użyję ulubionego stylu pana pisma - nie mogę dowodów na to znaleźć. Pan piszesz teraz w 2013 roku do Polaków - będących nadal powszechnie przedmiotem "polish jokes" - a oni we wszystko uwierzą - bo oni w swojej masie jak ta koza lubią skakać na pochyłe drzewo. A Tusk się właśnie chyli.
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Namiętny czytelniku! 15.05.13, 14:50
      Ja również czytywałem i również obecnie nie czytam (jedynie z opóźnieniem - w internecie - czasem)!
      Ale nie o tym chciałem pisać!
      Przypomnij sobie jak, jeszcze na samym początku, Urban wyjawił swoje kredo.
      Napisał coś w stylu (to nie dosłowny cytat!): "Lewicę będę podszczypywał ale prawicę będę gnębił"!
      Czyni tak od lat!
      Więc o co ci chodzi?
      Również wydalił z siebie coś w rodzaju: "Najważniejsze aby o mnie mówili - dobrze czy źle - nie ma znaczenia".
      Kiedy startował w wyborach - stwierdził, że w sejmie może nie będzie lepiej ale na pewno będzie śmieszniej i jeszcze miał zamiar w kampanii wyborczej w ramach bloków wyborczych, których nie można było w żaden sposób ograniczać, skracać czy cenzurować - pokazywać "gołe baby"...
      Urban taki jest jaki był wcześniej, można go lubić lub nienawidzić - nie pozostaje jednak nigdy obojętny...
      Jaruzelskiego darzy zbyt wielkim szacunkiem aby z niego się nabijać, z Rakowskim byli kumplami nie tylko z "Polityki" czy z polityki... Kwaśniewski czasem dostawał po nosie...

To zapamiętałem ja!

A moim zdaniem nie ośmieszał Tuska - jako takiego a modę na ujawnianie wszelkiego rodzaju podsłuchów, nagrań czy stenogramów...
      • lionold Re: Namiętny wykładowco 15.05.13, 17:22
        interpretatorze! Czy ja coś napisałem, że nienawidzę lub lubię, cenię lub nie cenię? Nadal nie mam nic do Urbana. Bardziej mi chodziło o tych internetowych intelektualistów, którzy jego celowy i zamierzony wygłup wzięli z radością na poważnie. Złapali żer!
    • volupte Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 14:57
      Oj tylko o tydzień p-a mu sie przesunął:-)
      • l_zaraza_l Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 18:37
        volupte napisał:

> Oj tylko o tydzień p-a mu sie przesunął:-)

O 3 dni. Ten numer ukazał się 29 marca, w piątek. 1 kwietnia wypadał w poniedziałek. Trudno, żeby żart na 1 kwietnia ukazał się 5 kwietnia (czyli w następny piątek, w kolejnym numerze tygodnika).
        • volupte Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 18:43
          Mówisz w piatek? To w takim razie nie był to zart tylko kłamstwo:-)
          • remez2 Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 18:51
            volupte napisał:

> Mówisz w piatek? To w takim razie nie był to zart tylko kłamstwo:-)
            A także porubstwo i ruja.
            • volupte Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 18:53
              Pewnie tak:-)
              • sclavus Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 21:04
                ... to znaczy, jak??
            • sclavus Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 21:03
              ... i sqrvysyństwo byłego rzecznika, byłego (jakże niesłusznego) ustroju... :D:D:D:D:D:D
              Ależ temu Urbanowi muszą zazdrościć!
      • sclavus nie o tydzień, 15.05.13, 20:57
        tylko o trzy dni...
        W następnym numerze byłoby o cztery dni za późno... :D - to raz!
        Dwa, tozgodnie z wszystkimi, wcześniej ujawnionymi tajnymi nagraniami, język użyty w żarcie primaaprilisowym, trzeba nazwać ... bardzo właściwym, którym politycy maści wszelakiej, posługują się poza mikrofonami (choć zdarza się, że posługują się nim, myśląc tylko, że mikrofony są wyłączone - przykładów aż nadto!)
    • wiosnaludzikow Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 15:08
      lionold napisał:

>Otóż gdybyś pan w czasach słusznie minionych a panu dobrze z autopsji znanych robił takie >żarty Jaruzelskiemu, Rakowskiemu, Kwaśniewskiemu i innym KC_ykom! Jakoś qrva - że >użyję ulubionego stylu pana pisma - nie mogę dowodów na to znaleźć.
      Po pierwsze Kwaśniewski w czasach słusznie minionych nie był nikim tak znaczącym. Ot jeden z wielu młodzieżowych aktywistów. Zestawienie Rakowskiego i Jaruzelskiego z Kwaśniewski to panie kolego nieporozumienie.
      Dwa. Urban w czasach słusznie minionych robił sobie jaja z Rakowskiego i to dosyć często tylko nie mogłeś Pan tego przeczytać bo to była komuna. W wielu pamiętnikach i książkach w tym Rakowskiego wyczytasz to Pan.
      • 1zzarda Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 18:47
        Prawicowe nadymanie dotknęło Donka? Zaraźliwe?
        • wiosnaludzikow Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 19:36
          1zzarda napisał(a):

> Prawicowe nadymanie dotknęło Donka? Zaraźliwe?
          Zdejmij te klapki z oczu, nałóż okulary a zobaczysz nadumanie lewicowe. Serial nadumania lewicowego trwa codziennie.
    • etta2 Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 20:08
      Jak dla mnie to ten "żart" jest wyjątkowo chamski i perfidny. Lubię żarty, uznaję żart prima_aprilisowe, ale.....stenogram to DOKUMENT i zmyślanie dokumentu jest PRZESTĘPSTWEM!!!!!!!! Są pewne granice, których się nie przekracza, a za ich przekroczenie należy się solidna kara. Czytelnicy "Nie" powinni mieć na uwadze to, że "ich" gazeta zwyczajnie łga, kłamie i pieprzy bez sensu, czy warto tę szmatę czytać????????
      • sclavus Ejże!!! 15.05.13, 21:10
        Przypomnij sobie - z ujawnionych niegdyś (po koleżeńsku(!)) tajnych nagrań - jakim językiem posługują się prominenci... - poza mikrofonami, co oczywizda!
        Urban niczego nie wymyślił!!!
    • obeznany44 Re: Urban Tysek dwa bratanki 15.05.13, 21:10
      O co tu się obruszać poigrał sobie w chlewim stylu jak zwykle... ale kto jak kto Pokwikom taki styl obcy nie jest... przynajmniej nie pogroził że przyprier...li w łeb za nie podniesienie łapki....
    • sclavus Re: Urban - przyśpieszony primaaprilisowiczu! 15.05.13, 21:14
      Czegóś zazdrościsz Urbanowi?
      Masz do wyboru: niezależność i inteligencja (i jedno, i drugie u Urbana w nadmiarze)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka