sowietolog1 06.07.13, 15:30 przedstawiciela antydemokratycznej junty wojskowej i jednej z aktywniejszych sprawców antysemickiej czystki w Ludowym Wojsku Polskim, czyli sowieckiego agenta, niejakiego "Wolskiego"...? Czyżby paranoja...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remez2 Z "Wyprawy na żmirłacza" Lewisa Carrolla: 06.07.13, 15:35 Chętnie bym ci wyjaśnił tę sprawę wspaniałą póki o niej pamiętam....Niestety ja mam czasu za mało, ty masz mózgu za mało a poza tym są inne sekrety... Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 15:48 się twórczością innych... NOP-owcy i ONR-owcy drą gęby, natomiast sowiecki agent Wolski najprawdopodobniej przyczynił się w najgorszym wypadku do tortur i śmierci lub w najlepszym wypadku do emigracji do Izraela setek, jeżeli nie tysięcy Polaków (i "Rosjan", hehe) pochodzenia żydowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus ty zaś(!) 06.07.13, 15:52 lepiej wysługuj się twórczością innych (byle mądrze) niżbyś miał kontynuować pisanie ... odsiebie :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:54 A ty to co/kto; papug Remezika...? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:58 Wolę go niż cioola - proste, n'est-ce pas? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:59 sclavus napisał: > lepiej wysługuj się twórczością innych (byle mądrze) niżbyś miał kontynu > ować pisanie ... odsiebie :D:D:D On jest kombatantem IV Brygady. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:22 chateau napisał: > Chyba V Kolumny :/ Krakowskim targiem - kombatant IV Brygady i agent V kolumny. PS - kiedy umarł kolejny papież, polski Episkopat zgłosił kandydaturę kard. S.Wyszyńskiego. E.Gierek zgłosił E. Babiucha i krakowskim targiem wybrany został K.Wojtyła. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:29 Linkowałem już w innym wątku na temat generała: www.takpoprostu.pl/stan-wojenny-o-czym-milcza-media/ Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:34 chateau napisał: > Linkowałem już w innym wątku na temat generała: > www.takpoprostu.pl/stan-wojenny-o-czym-milcza-media/ > Daremne są starania, by przekonać nieprzekonywalnych, lub ot choćby troszkę im wyjaśnić historyczne zawiłości... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 17:10 ... genetyczny patrIDiotyzm nie pozwala zrozumieć najprostszych spraw i rzeczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh;-) 06.07.13, 16:56 Od kiedy to ten patentowany komuch i piewca makrskizmu-leninizmu, Wiatr, jest "autorytetem moralnym", natomiast postkomuszkowaty lizus, Walencik, jeszcze niedawno postulujący prezydenturę RP dla Jolki Kwaśniewskiej (sic!) jest przedstawicielem rzetelnego, niezaangażowanego ideolo dziennikarstwa?! Raczycie żartować sobie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh; 06.07.13, 17:01 sowietolog1 napisał(a): > Od kiedy to ten patentowany komuch i piewca makrskizmu-leninizmu, Wiatr, jest " > autorytetem moralnym", natomiast postkomuszkowaty lizus, Walencik, jeszcze nied > awno postulujący prezydenturę RP dla Jolki Kwaśniewskiej (sic!) jest przedstawi > cielem rzetelnego, niezaangażowanego ideolo dziennikarstwa?! > > Raczycie żartować sobie...??? > Pewnie to wszystko od czasu, kiedy Rymkiewicz o swej przeszłości zapomniał, a wraża komuna rodzinę Kaczyńskich hołubiła.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh; 06.07.13, 17:11 ... to już wolę tych arbitrów elegancji niż arbitra cioolstwa - ciebie (czy to takie trudne, żeby pojąć?) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 17:08 Ja, już od niemal trzydziestu lat wiem, że NRD parło do interwencji i próbowało ją wymóc na Breżniewie... Żeby było śmieszniej, NRD w prostocie swoich działań, stworzyć chciało fakt dokonany rewizji granic, polegający na zaanektowaniu ładnego kawałka pomorza północno-zachodniego, z Uznamem, Szczecinem, Wolinem i Świnoujściem przede wszystkim (Police, Trzebież i inne okolice zalewu szczecińskiego, też wchodziły w ten plan) ... dlatego pusty śmiech mnie ogarnia, kiedy znafcy pszedmiotu się wypowiadają ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
chasyd_666 Re: ty zaś(!) 07.07.13, 08:25 chateau napisał: > Linkowałem już w innym wątku na temat generała: www.bezcenzury.net/index.php?main=article&action=view&article=164&images=thumb180 Sowiecka interwencja zbrojna w Polsce nie była przygotowywana. Jaruzelski doskonale o tym wiedział. Na kilka dni przed wprowadzeniem stanu wojennego zwątpił w Wojsko Polskie i prosił o interwencję Związek Sowiecki i inne państwa bloku. Wszyscy odmówili. Moskwa odpowiedziała, że musi on liczyć na własne siły”. „... na posiedzeniu Biura Politycznego (PZPR-moje) uchwałę o wprowadzeniu stanu wojennego i podjęcia bardziej stosownych kroków wobec ekstremistycznych działaczy Solidarności podjęto jednogłośnie, nikt absolutnie nie oponował. Jednocześnie Jaruzelski zamierza skontaktować się w tej sprawie z sojusznikami. Mówi, że w razie gdyby siły polskie nie poradziły sobie z oporem Solidarności, polscy towarzysze liczą na pomoc innych krajów, aż do wprowadzenia sił zbrojnych na terytorium Polski włącznie...” . Wypowiedź Andropowa, że „... Nie zamierzamy wprowadzić wojsk do Polski...” i Gromyki, iż „... Nie ma mowy o wprowadzeniu wojsk do Polski”, Susłowa mówiącego: „ ... Myślę, że wszyscy są zgodni co do tego, że o żadnym wprowadzeniu wojsk nie może być mowy...”, czy też Griszyna, że „... O wprowadzeniu wojsk nie może być mowy...”, są tak kategoryczne, że zaświadczają, iż w grudniu 1981 r. ani wcześniej nie istniało zagrożenie interwencją w Polsce ze strony wojsk radzieckich i sił zbrojnych innych ówczesnych sojuszników. -- www.youtube.com/watch?v=6ylDDs3mdJE Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: ty zaś(!) 07.07.13, 12:27 Czyli Operacja Karkonosze to pic na wodę i fotomontaż? To może objaśnij dlaczego w jednostkach czechosłowackich, które miały brać udział w tej operacji stan gotowości odwołano w maju 1982 roku? Oczywiście można snuć domysły, że rządy NRD i Czechosłowacji obawiały się eksportu polskiej rewolucji, stąd częściowa mobilizacja. Przesłanie do "narodów Europy wschodniej" sklecone na zjeździe Solidarności było z jednej strony śmieszne, ale z drugiej strony służby nie są od posiadania poczucia humoru. Domysły domysłami, ale mapy nie kłamią. Jeśli wojska czechosłowackie w sile dwóch dywizji miały zaznaczone rubieże, na których mają się zatrzymać, to chyba oczywiste jest że nie po to, aby dogadywać się z polskimi dowódcami w Nysie. Tylko dlatego, że pozostałe tereny opanowane przez kontrrewolucję miał opanować ktoś inny. Kampfgruppen der Arbeiterklasse der DDR aż się paliły, żeby się móc wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus No, to mój dziadek, 06.07.13, 16:48 to ma (wielkie!) szczęście... ;) (i to pomimo faktu, że mu się zmarło, cóś koło 70 lat temu) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 15:56 sowietolog1 napisał(a): > się twórczością innych... > > NOP-owcy i ONR-owcy drą gęby, natomiast sowiecki agent Wolski najprawdopodobnie > j przyczynił się w najgorszym wypadku do tortur i śmierci lub w najlepszym wypa > dku do emigracji do Izraela setek, jeżeli nie tysięcy Polaków (i "Rosjan", hehe > ) pochodzenia żydowskiego... > No i one emigranty sobie chwalą ta emigracje... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:08 Widzisz, książki czytam m.in. po to aby korzystać z mądrych myśli. Dyskusja z Tobą, osobą, która po prostu wie, to jak rozmowa z zegarynką. Żadna zabawa. Tartakowski w odpowiedzi na list Beni Krzyka: "Benia, gdybyś ty był idiota, to ja bym ci odpisał jak idiocie. Ale ja ciebie za takiego nie mam i niech mnie Bóg broni, żebym cię miał za takiego mieć. Ty chyba robisz z siebie małe dziecko". "Jak to robiono w Odessie" - Izaak Babel Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:35 Znasz pojęcie grafomanii? O ile dobrze pamiętam, jest tożsame odnośnie przesady w cytatach i dygresjach, przy jednoczesnym POMINIĘCIU clou dyskusji/polemiki. Owszem, ten mój wątek to pewnego rodzaju prowokacja, zaczyn do polemiki; jednak, w początkowym poście na ma ani odrobiny kłamstwa. Jaruzelski/Wolski BYŁ bardzo aktywnym agentem sowieckiej agentury w LWP i ulegał wszystkim jej prikazom, trendom, włącznie z antysemicką czystką. I to czystką w stylu typowo sowieckim, gdzie najprzyjemniejszym rozwiązaniem dla danego delikwenta była przymusowa emigracja do Izraela. Dlaczego bawi mnie i wkurza to łże-milczenie w tej sprawie obu środowisk, które wymieniłem w poście początkowym; środowisk, które tak łatwo szafują w dzisiejszej Polsce pojęciami faszyzm i antysemityzm, a gloryfikują Jaruzelskiego. Tożsama obłuda i fałsz jak względem Baumana i jego życiorysu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:38 > gdzie najprzyjemniejszym rozwiązaniem dla danego del > ikwenta była przymusowa emigracja do Izraela. A mniej przyjemnym była wycieczka do Treblinki? Czy ty masz choćby odrobinę wstydu? Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:50 Co ma piernik do wiatraka? Bauman współpracował z tymi co wysyłali do Treblinki, czy z tymi, co wysyłali do Katynia? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:54 Zacytowałem. Jakie były te "mniej przyjemne?" Nie kumasz własnej argumentacji? W sumie... Potraktuj to jako pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 17:07 > Znasz pojęcie grafomanii? O ile dobrze pamiętam, jest tożsame odnośnie przesady > w cytatach i dygresjach, przy jednoczesnym POMINIĘCIU clou dyskusji/polemiki. Grafomania; 1. «pisanie utworów literackich przez osoby pozbawione talentu» 2. «bezwartościowe utwory literackie» Grafomania (z greckiego: "gráphein" – rysować, pisać i "mania" – szaleństwo), patologiczny przymus pisania utworów literackich. Określenie o wydźwięku pejoratywnym. Grafomania – patologiczny przymus pisania utworów literackich. Grafoman – ktoś, kto nie ma dokładnie nic do powiedzenia i stara się to dokładnie opisać. Autor: Aleksander Kumor Z nadmiaru przymiotników rodzi się grafomania. Autor: Krzysztof Varga Okazuje się, że źle pamiętasz. Nie pierwszy raz. Powołałeś się na - dyskusję/polemikę. Widzisz, ona podlegają określonym standardom, których nie dotrzymując wykluczasz się z rozmowy. Reasumując - Twój wątek uważam za klasyczny przejaw szczucia. Cui bono? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:36 ... a dlaczego, taki ciool, jak ty szczy...??? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:37 sowietolog1 napisał(a): > przedstawiciela antydemokratycznej junty wojskowej i jednej z aktywniejszych sp > rawców antysemickiej czystki w Ludowym Wojsku Polskim, czyli sowieckiego agenta > , niejakiego "Wolskiego"...? > > Czyżby paranoja...? > Z tego samego powodu z jakiego czczony jest bandyta Józek Kuraś... www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/ogien-byl-bandyta-0 Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:40 Ale te czerwone ku... trzymają się życia... szmata Bauman 88 lat, ruska ku... Jaruzel 90, kidy to robactwo pozdycha? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 15:54 o nich myślisz ... to - założę się że - po tobie... :D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus PeeS - 06.07.13, 15:57 zapytaj może Jarosława Marka Rymkiewicza (Szulca) - on wie(!) na pewno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:29 Nie peniaj francuska parówo, zdechniesz prędzej niz ja, stary dziad jesteś więc wyciągniesz kopyta zaraz po komuszym ścierwie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:31 jakiś ciool pakules się przypałętał, jak mendowsza jakaś... Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:34 niewolniku, leczysz się za pieniądze polskiego podatnika, niech cie leczą Francuzi albo pracodawca z Maroka. Nie napinaj sie bo ci serducho strzeli i zdechniesz Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:44 Ty cioolu niedouczony, już ci nieraz pisałem, że w doopie mam pieniądze polskich podatników i to od trzydziestu już lat... ... trzeba zauważyć jednak, że jeśli ktokolwiek leczy się na koszt polskich podatników, to właśnie ty... cioolaty pakulesie :>:>:> PeeS - doucz się trochę bo... tak jak miłość nie jedno ma imię, tak nie każdy sclavus oznacza niewolnika - czy taki ciool, jak ty, potrafi to jednak zrozumieć??? Wątpliwe!!! Tłumaczyć ci po wielokroć bez jakiegokolwiek zrozumienia z twojej strony, wskazuje cioola - tylko cioola pakulesie...!!! :D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 21:24 sclavus saltans...tańczący niewolnik..... tańcz dziadek tańcz jak ci arabus zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))))))!! 06.07.13, 22:02 bośbosiu, jak ty penderolisz - jak eunuch... (hihihihihi) Tiens - to może być prawda: pakules-porcell-mistersajgon eunuchem... PeeS - jak tam na twoim forum? Podobne tobie eunuchy??? Wyłącznie??? I: kopiesz jeszcze w ten cokół??? Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))) 06.07.13, 22:12 W dupe cie mogę kopnąć niewolniku..tylko nie bardzo wiem w którą tę na szyi czy tę wyżej obie tak podobne. Myj ruszt bo cie zwolnią. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))) 07.07.13, 00:27 No cóż - yeeebaj się, paranoiku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: skoro tak, po katolicku, 07.07.13, 09:22 porcell napisał(a): > Nie peniaj francuska parówo, zdechniesz prędzej niz ja, stary dziad jesteś więc > wyciągniesz kopyta zaraz po komuszym ścierwie. > Wronki, Strzelce Opolskie, Białołęka, czy w innym ZK tej kminy z pod celi się naumiałeś? ps Uważaj jednak, by samemu "parówą" nie zostać, bo "ludzie" nie lubią, jak ktoś na wolności grypsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:57 porcell napisał(a): > Ale te czerwone ku... trzymają się życia... szmata Bauman 88 lat, ruska ku... > Jaruzel 90, kidy to robactwo pozdycha? > ...jak się na twoim pogrzebie przeziębi... Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:31 staruchu z Podkarpacia , blisko ci do piachu, zdechniesz pewnie jak pies pod płotem Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:34 oj! jak cię anus swędzi i się podkładasz, wypinając go... (sygnaturkę - przypadek - przyjmij do siebie!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:39 francuska stara parówo dorabiasz na życie nadstawiając rowa Marokańczykom? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus :))))))))))))) :)))))))))))) :)))))))))))))) 06.07.13, 20:01 Co za paranoja!!! ... tylko Kaczyński (ale do spółki z Macierewiczem) jest od ciebie lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 07.07.13, 09:19 porcell napisał(a): > staruchu z Podkarpacia , blisko ci do piachu, zdechniesz pewnie jak pies pod p > łotem > Zabawny jesteś...A "zdechnę" zapewne, jak się na twoim pogrzebie przeziębię...Nie krępuj się, kontynuuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:47 Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldujący Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB. Aktywny współtwórca antysemickich czystek . Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi do dzisiaj to nam pamiętają. Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu. Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę. Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju. ...itd. itp ...o czym tu dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
sowietolog1 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:52 > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldują > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB. > Aktywny współtwórca antysemickich czystek . > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi d > o dzisiaj to nam pamiętają. > Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu. > Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę. > Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju. > ...itd. itp Wężykiem, wężykiem! > ...o czym tu dyskutować. BINGO! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:00 wiosnaludzikow napisał: > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldują > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB. > Aktywny współtwórca antysemickich czystek . > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi d > o dzisiaj to nam pamiętają. > Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu. > Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę. > Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju. > ...itd. itp > ...o czym tu dyskutować. > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych historycznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy... Odpowiedz Link Zgłoś
adherent1 Pamięć wybiórcza 06.07.13, 16:41 simera16 napisał: > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych > historycznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy... Co zrobić :-(. Jednak odwracanie uwagi od tych którzy załadowali samolot częścią elit politycznych i przez brak decyzji (Kaczyńscy) drani, czy też złośliwe decyzje (PO) łobuzy - doprowadzili do śmierci nawet swoich przyjaciół, jest nieprzyzwoite i hańbiące . Wojny nie przetrwał by żaden z tych politykierów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Pamięć wybiórcza 06.07.13, 16:48 adherent1 napisał: > Wojny nie przetrwał by żaden z tych politykierów. Poziom abststralcji w Twojej freelanserowskiej wypowiedzi tak wielki a teza tak daleko posunięta, że równie dobrze ktoś tu może napisać, że Tusk i Kaczyński wpisaliby się na Volkslistę a Miller byłby katem na Szucha. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:44 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i m > eldują > > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB. > > Aktywny współtwórca antysemickich czystek . > > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; C ..... > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych history > cznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy... Dlatego z Tobą nie dyskutuję na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:59 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > > wiosnaludzikow napisał: > > > > > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracują > cy i m > > eldują > > > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB. > > > Aktywny współtwórca antysemickich czystek . > > > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wios > ny"; C > ..... > > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych h > istory > > cznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy... > Dlatego z Tobą nie dyskutuję na ten temat. > A w "drzewko" z moimi postami wpisałaś się przypadkowo... Marna wymówka. Ponoć leciwa z ciebie kobieta, a nie pamiętasz lat wojny, powojennej zawieruchy i ludzkich dylematów, rodzinnych tragedii? Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:10 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > simera16 napisał: > A w "drzewko" z moimi postami wpisałaś się przypadkowo... Rozmawiałem z kimś i owsEm Ty stałaś na tym samym chodniku : ) ...ale jak wiesz nie z Tobą polemizowałem. > Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe.... I kto to mówi :) W powyższym zdaniu jest już błąd, bład typowy dla Ciebie, błąd w rozumieniu rzeczy podstawowych, w rozumieniu właśnie tego życia. Otóż drogie dziecię są rzeczy czarne i białe. Nie wszystko też jest czarno białe ....ale na pewno nie jest tak jak piszesz szaleńcze, że " nic nie jest w dziejach czarne lub białe" . Otóż są rzeczy czarne i białe. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:26 wiosnaludzikow napisał: > > Rozmawiałem z kimś i owsEm Ty stałaś na tym samym chodniku : ) ...ale jak wiesz > nie z Tobą polemizowałem. > > Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe.... > I kto to mówi :) W powyższym zdaniu jest już błąd, bład typowy dla Ciebie, błąd > w rozumieniu rzeczy podstawowych, w rozumieniu właśnie tego życia. Otóż drogie > dziecię są rzeczy czarne i białe. Nie wszystko też jest czarno białe ....ale > na pewno nie jest tak jak piszesz szaleńcze, że " nic nie jest w dziejac > h czarne lub białe" . Otóż są rzeczy czarne i białe. > Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swoich to okreslenie pozostawiam.... Jak sie tak "stoi na tym chodniku", to łatwo narazić się na dyskomfort, kiedy to piesek podniesie nóżkę i z cicha po rajtach stojącego mocz odda... A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym w życiu też się mylisz... www.google.pl/imgres?imgurl=http://rockszanty.pl/files/2010/05/ying-yang.jpg&imgrefurl=http://rockszanty.pl/2010/05/16/w-naturze-mamy-ciagly-ruc/ying-yang/&h=2580&w=2632&sz=153&tbnid=wKeSj5P4Is7iHM:&tbnh=82&tbnw=84&zoom=1&usg=__MT8eSs9kVlumObOFmqaA79QokV8=&docid=xvyzaJXBguVjsM&sa=X&ei=5zbYUeLJOIfeswbF7IDABQ&sqi=2&ved=0CC4Q9QEwAA&dur=608 Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 20:16 simera16 napisał: > Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swoich to > okreslenie pozostawiam.... To nie jest protekcjonalne tylko odpowiada Twojemu poziomowi rozumienia życia. Dziecię po prostu. > A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym > w życiu też się mylisz... powyżej rewelacja :) ...i uargumentowałeś jak dziecię. Tak podtrzymuję : jest widoczna różnica między czarnym i białym ...w życiu. Może Ty masz z tym problem a to współczuję a zarazem gratuluję, że w tym szpitalu net Wam podłączyli. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 07.07.13, 09:16 wiosnaludzikow napisał: > simera16 napisał: > > > Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swo > ich to > > okreslenie pozostawiam.... > To nie jest protekcjonalne tylko odpowiada Twojemu poziomowi rozumienia życia. > Dziecię po prostu. > > A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym > > w życiu też się mylisz... > > powyżej rewelacja :) ...i uargumentowałeś jak dziecię. Tak podtrzymuję : jest > widoczna różnica między czarnym i białym ...w życiu. > Może Ty masz z tym problem a to współczuję a zarazem gratuluję, że w tym szpita > lu net Wam podłączyli. > Masz ochotę pobawić się w inwektywy stara ruro bardaszana? Nie prowokuj... ps Masz jeszcze raz linka, by to przemyśleć co jest w kwestii odbioru życia w czarno/białych kolorach; www.google.pl/imgres?imgurl=http://rockszanty.pl/files/2010/05/ying-yang.jpg&imgrefurl=http://rockszanty.pl/2010/05/16/w-naturze-mamy-ciagly-ruc/ying-yang/&h=2580&w=2632&sz=153&tbnid=wKeSj5P4Is7iHM:&tbnh=82&tbnw=84&zoom=1&usg=__MT8eSs9kVlumObOFmqaA79QokV8=&docid=xvyzaJXBguVjsM&sa=X&ei=5zbYUeLJOIfeswbF7IDABQ&sqi=2&ved=0CC4Q9QEwAA&dur=608 Dowiedz się co to ying-yang i "z czym się to je"... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:30 Dla prostaków - i owszem... :> Dla myślących - nie!! ... wiosenko... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domową, 06.07.13, 19:43 którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domow 06.07.13, 22:00 tornson napisał: > którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu. Nikt i nic włącznie z Rosją tego nie potwierdza...w wręcz przeciwnie. Dzięki tym zdrajcom możesz tu pisać na co tylko masz ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domow 07.07.13, 09:29 wiosnaludzikow napisał: > tornson napisał: > > > którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu. > Nikt i nic włącznie z Rosją tego nie potwierdza...w wręcz przeciwnie. Dzięki tym zdrajcom możesz tu pisać na co tylko masz ochotę. > Pokaż mi podejrzanego, który bez problemu do winy się przyznaje...A ci, dzięki którym na Fk mogę bywać, to np. taki Kukliński, który Amerykanom cele strategiczne w Polsce pomagał wyznaczać w przypadku konfliktu zbrojnego? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Widać mieli z generałem osobisty kontakt. 06.07.13, 20:14 Tak jak Jan Paweł II? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 21:54 Masz kretynie, skąd się wziął mój sclavus: pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_G%C4%85siorowski - to było raz... drugie: ktoś cię już ruchał, że tak często się do tego odnosisz??? I trzecie: przedtem wąsy, teraz Maroko i kebab - skąd te obsesje??? Wykastrowali cię??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 07:36 Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któraś ze stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyby do 5 %. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 09:33 wiosnaludzikow napisał: > Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któraś ze > stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyby do 5 %. > Czy to twój problem? ps Z twoich wpisów przebija żal, ze cię nie zaproszono... Można byłoby coś "na krzywy ryj" wtrząchnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
godz-0800 Re: to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 12:49 simera16 napisał: > wiosnaludzikow napisał: > > > Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któ > raś ze > > stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyb > y do 5 %. > > > Czy to twój problem? > ps > Z twoich wpisów przebija żal, ze cię nie zaproszono... Można byłoby coś "na krz > ywy ryj" wtrząchnąć.... > Ten idiota nawet sugerował,że to spotkanie, to tak jak zjazd neonazistów- powinno być zabronione. O...matko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś