Dodaj do ulubionych

dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW czczą

06.07.13, 15:30
przedstawiciela antydemokratycznej junty wojskowej i jednej z aktywniejszych sprawców antysemickiej czystki w Ludowym Wojsku Polskim, czyli sowieckiego agenta, niejakiego "Wolskiego"...?

Czyżby paranoja...?
Obserwuj wątek
    • remez2 Z "Wyprawy na żmirłacza" Lewisa Carrolla: 06.07.13, 15:35
      Chętnie bym ci wyjaśnił tę sprawę wspaniałą
      póki o niej pamiętam....Niestety
      ja mam czasu za mało, ty masz mózgu za mało
      a poza tym są inne sekrety...
      • sclavus ;) 06.07.13, 15:37
        :)
      • sowietolog1 Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 15:48
        się twórczością innych...

NOP-owcy i ONR-owcy drą gęby, natomiast sowiecki agent Wolski najprawdopodobniej przyczynił się w najgorszym wypadku do tortur i śmierci lub w najlepszym wypadku do emigracji do Izraela setek, jeżeli nie tysięcy Polaków (i "Rosjan", hehe) pochodzenia żydowskiego...
        • sclavus ty zaś(!) 06.07.13, 15:52
          lepiej wysługuj się twórczością innych (byle mądrze) niżbyś miał kontynuować pisanie ... odsiebie :D:D:D
          • sowietolog1 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:54
            A ty to co/kto; papug Remezika...? ;-)
            • sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:58
              Wolę go niż cioola - proste, n'est-ce pas?
          • remez2 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 15:59
            sclavus napisał:

> lepiej wysługuj się twórczością innych (byle mądrze) niżbyś miał kontynu
            > ować pisanie ... odsiebie :D:D:D
            On jest kombatantem IV Brygady.
            • chateau Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:14
              Chyba V Kolumny :/
              • remez2 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:22
                chateau napisał:

> Chyba V Kolumny :/
                Krakowskim targiem - kombatant IV Brygady i agent V kolumny.
                PS - kiedy umarł kolejny papież, polski Episkopat zgłosił kandydaturę kard. S.Wyszyńskiego. E.Gierek zgłosił E. Babiucha i krakowskim targiem wybrany został K.Wojtyła.
                • chateau Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:29
                  Linkowałem już w innym wątku na temat generała:
                  www.takpoprostu.pl/stan-wojenny-o-czym-milcza-media/
                  • simera16 Re: ty zaś(!) 06.07.13, 16:34
                    chateau napisał:

> Linkowałem już w innym wątku na temat generała:
                    > www.takpoprostu.pl/stan-wojenny-o-czym-milcza-media/
                    >
                    Daremne są starania, by przekonać nieprzekonywalnych, lub ot choćby troszkę im wyjaśnić historyczne zawiłości...
                    • sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 17:10
                      ... genetyczny patrIDiotyzm nie pozwala zrozumieć najprostszych spraw i rzeczy ;)
                  • sowietolog1 Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh;-) 06.07.13, 16:56
                    Od kiedy to ten patentowany komuch i piewca makrskizmu-leninizmu, Wiatr, jest "autorytetem moralnym", natomiast postkomuszkowaty lizus, Walencik, jeszcze niedawno postulujący prezydenturę RP dla Jolki Kwaśniewskiej (sic!) jest przedstawicielem rzetelnego, niezaangażowanego ideolo dziennikarstwa?!

Raczycie żartować sobie...???
                    • simera16 Re: Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh; 06.07.13, 17:01
                      sowietolog1 napisał(a):

> Od kiedy to ten patentowany komuch i piewca makrskizmu-leninizmu, Wiatr, jest "
                      > autorytetem moralnym", natomiast postkomuszkowaty lizus, Walencik, jeszcze nied
                      > awno postulujący prezydenturę RP dla Jolki Kwaśniewskiej (sic!) jest przedstawi
                      > cielem rzetelnego, niezaangażowanego ideolo dziennikarstwa?!
                      >
                      > Raczycie żartować sobie...???
                      >
                      Pewnie to wszystko od czasu, kiedy Rymkiewicz o swej przeszłości zapomniał, a wraża komuna rodzinę Kaczyńskich hołubiła....
                    • sclavus Re: Wiatr i Walencik "arbitrami elegancji"?! Heh; 06.07.13, 17:11
                      ... to już wolę tych arbitrów elegancji niż arbitra cioolstwa - ciebie (czy to takie trudne, żeby pojąć?)
                  • sclavus Re: ty zaś(!) 06.07.13, 17:08
                    Ja, już od niemal trzydziestu lat wiem, że NRD parło do interwencji i próbowało ją wymóc na Breżniewie...
                    Żeby było śmieszniej, NRD w prostocie swoich działań, stworzyć chciało fakt dokonany rewizji granic, polegający na zaanektowaniu ładnego kawałka pomorza północno-zachodniego, z Uznamem, Szczecinem, Wolinem i Świnoujściem przede wszystkim (Police, Trzebież i inne okolice zalewu szczecińskiego, też wchodziły w ten plan)
                    ... dlatego pusty śmiech mnie ogarnia, kiedy znafcy pszedmiotu się wypowiadają ;0
                  • chasyd_666 Re: ty zaś(!) 07.07.13, 08:25
                    chateau napisał:

> Linkowałem już w innym wątku na temat generała:

www.bezcenzury.net/index.php?main=article&action=view&article=164&images=thumb180
                    Sowiecka interwencja zbrojna w Polsce nie była przygotowywana. Jaruzelski doskonale o tym wiedział. Na kilka dni przed wprowadzeniem stanu wojennego zwątpił w Wojsko Polskie i prosił o interwencję Związek Sowiecki i inne państwa bloku. Wszyscy odmówili. Moskwa odpowiedziała, że musi on liczyć na własne siły”.

„... na posiedzeniu Biura Politycznego (PZPR-moje) uchwałę o wprowadzeniu stanu wojennego i podjęcia bardziej stosownych kroków wobec ekstremistycznych działaczy Solidarności podjęto jednogłośnie, nikt absolutnie nie oponował. Jednocześnie Jaruzelski zamierza skontaktować się w tej sprawie z sojusznikami. Mówi, że w razie gdyby siły polskie nie poradziły sobie z oporem Solidarności, polscy towarzysze liczą na pomoc innych krajów, aż do wprowadzenia sił zbrojnych na terytorium Polski włącznie...” .

Wypowiedź Andropowa, że „... Nie zamierzamy wprowadzić wojsk do Polski...” i Gromyki, iż „... Nie ma mowy o wprowadzeniu wojsk do Polski”, Susłowa mówiącego: „ ... Myślę, że wszyscy są zgodni co do tego, że o żadnym wprowadzeniu wojsk nie może być mowy...”, czy też Griszyna, że „... O wprowadzeniu wojsk nie może być mowy...”, są tak kategoryczne, że zaświadczają, iż w grudniu 1981 r. ani wcześniej nie istniało zagrożenie interwencją w Polsce ze strony wojsk radzieckich i sił zbrojnych innych ówczesnych sojuszników.

--
                    www.youtube.com/watch?v=6ylDDs3mdJE
                    • chateau Re: ty zaś(!) 07.07.13, 12:27
                      Czyli Operacja Karkonosze to pic na wodę i fotomontaż?

To może objaśnij dlaczego w jednostkach czechosłowackich, które miały brać udział w tej operacji stan gotowości odwołano w maju 1982 roku?

Oczywiście można snuć domysły, że rządy NRD i Czechosłowacji obawiały się eksportu polskiej rewolucji, stąd częściowa mobilizacja. Przesłanie do "narodów Europy wschodniej" sklecone na zjeździe Solidarności było z jednej strony śmieszne, ale z drugiej strony służby nie są od posiadania poczucia humoru.
                      Domysły domysłami, ale mapy nie kłamią. Jeśli wojska czechosłowackie w sile dwóch dywizji miały zaznaczone rubieże, na których mają się zatrzymać, to chyba oczywiste jest że nie po to, aby dogadywać się z polskimi dowódcami w Nysie. Tylko dlatego, że pozostałe tereny opanowane przez kontrrewolucję miał opanować ktoś inny.

Kampfgruppen der Arbeiterklasse der DDR aż się paliły, żeby się móc wykazać.
            • sclavus No, to mój dziadek, 06.07.13, 16:48
              to ma (wielkie!) szczęście... ;) (i to pomimo faktu, że mu się zmarło, cóś koło 70 lat temu) ;)
        • simera16 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 15:56
          sowietolog1 napisał(a):

> się twórczością innych...
          >
          > NOP-owcy i ONR-owcy drą gęby, natomiast sowiecki agent Wolski najprawdopodobnie
          > j przyczynił się w najgorszym wypadku do tortur i śmierci lub w najlepszym wypa
          > dku do emigracji do Izraela setek, jeżeli nie tysięcy Polaków (i "Rosjan", hehe
          > ) pochodzenia żydowskiego...
          >
          No i one emigranty sobie chwalą ta emigracje...
        • remez2 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:08
          Widzisz, książki czytam m.in. po to aby korzystać z mądrych myśli. Dyskusja z Tobą, osobą, która po prostu wie, to jak rozmowa z zegarynką. Żadna zabawa.
          Tartakowski w odpowiedzi na list Beni Krzyka:
          "Benia, gdybyś ty był idiota, to ja bym ci odpisał jak idiocie. Ale ja ciebie za takiego nie mam i niech mnie Bóg broni, żebym cię miał za takiego mieć. Ty chyba robisz z siebie małe dziecko".
          "Jak to robiono w Odessie" - Izaak Babel
          • sowietolog1 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:35
            Znasz pojęcie grafomanii? O ile dobrze pamiętam, jest tożsame odnośnie przesady w cytatach i dygresjach, przy jednoczesnym POMINIĘCIU clou dyskusji/polemiki. Owszem, ten mój wątek to pewnego rodzaju prowokacja, zaczyn do polemiki; jednak, w początkowym poście na ma ani odrobiny kłamstwa.

Jaruzelski/Wolski BYŁ bardzo aktywnym agentem sowieckiej agentury w LWP i ulegał wszystkim jej prikazom, trendom, włącznie z antysemicką czystką. I to czystką w stylu typowo sowieckim, gdzie najprzyjemniejszym rozwiązaniem dla danego delikwenta była przymusowa emigracja do Izraela. Dlaczego bawi mnie i wkurza to łże-milczenie w tej sprawie obu środowisk, które wymieniłem w poście początkowym; środowisk, które tak łatwo szafują w dzisiejszej Polsce pojęciami faszyzm i antysemityzm, a gloryfikują Jaruzelskiego. Tożsama obłuda i fałsz jak względem Baumana i jego życiorysu.
            • chateau Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:38
              > gdzie najprzyjemniejszym rozwiązaniem dla danego del
              > ikwenta była przymusowa emigracja do Izraela.

A mniej przyjemnym była wycieczka do Treblinki?
              Czy ty masz choćby odrobinę wstydu?
              • sowietolog1 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:50
                Co ma piernik do wiatraka?

Bauman współpracował z tymi co wysyłali do Treblinki, czy z tymi, co wysyłali do Katynia?
                • chateau Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 16:54
                  Zacytowałem. Jakie były te "mniej przyjemne?" Nie kumasz własnej argumentacji?
                  W sumie... Potraktuj to jako pytanie retoryczne.
            • remez2 Re: Remeziku, pisz od siebie, a nie wysługuj 06.07.13, 17:07
              > Znasz pojęcie grafomanii? O ile dobrze pamiętam, jest tożsame odnośnie przesady
              > w cytatach i dygresjach, przy jednoczesnym POMINIĘCIU clou dyskusji/polemiki.
              Grafomania;
              1. «pisanie utworów literackich przez osoby pozbawione talentu»
              2. «bezwartościowe utwory literackie»
              Grafomania (z greckiego: "gráphein" – rysować, pisać i "mania" – szaleństwo), patologiczny przymus pisania utworów literackich. Określenie o wydźwięku pejoratywnym.
              Grafomania – patologiczny przymus pisania utworów literackich.
              Grafoman – ktoś, kto nie ma dokładnie nic do powiedzenia i stara się to dokładnie opisać.
              Autor: Aleksander Kumor
              Z nadmiaru przymiotników rodzi się grafomania.
              Autor: Krzysztof Varga

Okazuje się, że źle pamiętasz. Nie pierwszy raz.
              Powołałeś się na - dyskusję/polemikę. Widzisz, ona podlegają określonym standardom, których nie dotrzymując wykluczasz się z rozmowy.
              Reasumując - Twój wątek uważam za klasyczny przejaw szczucia. Cui bono?
    • sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:36
      ... a dlaczego, taki ciool, jak ty szczy...???
    • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:37
      sowietolog1 napisał(a):

> przedstawiciela antydemokratycznej junty wojskowej i jednej z aktywniejszych sp
      > rawców antysemickiej czystki w Ludowym Wojsku Polskim, czyli sowieckiego agenta
      > , niejakiego "Wolskiego"...?
      >
      > Czyżby paranoja...?
      >
      Z tego samego powodu z jakiego czczony jest bandyta Józek Kuraś...
      www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/ogien-byl-bandyta-0
    • porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:40
      Ale te czerwone ku... trzymają się życia... szmata Bauman 88 lat, ruska ku... Jaruzel 90, kidy to robactwo pozdycha?
      • sclavus skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 15:54
        o nich myślisz ... to - założę się że - po tobie...
        :D:D:D:D:D
        • sclavus PeeS - 06.07.13, 15:57
          zapytaj może Jarosława Marka Rymkiewicza (Szulca) - on wie(!) na pewno!!!
        • porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:29
          Nie peniaj francuska parówo, zdechniesz prędzej niz ja, stary dziad jesteś więc wyciągniesz kopyta zaraz po komuszym ścierwie.
          • sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:31
            jakiś ciool pakules się przypałętał, jak mendowsza jakaś...
            • porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:34
              niewolniku, leczysz się za pieniądze polskiego podatnika, niech cie leczą Francuzi albo pracodawca z Maroka. Nie napinaj sie bo ci serducho strzeli i zdechniesz
              • sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 19:44
                Ty cioolu niedouczony, już ci nieraz pisałem, że w doopie mam pieniądze polskich podatników i to od trzydziestu już lat...
                ... trzeba zauważyć jednak, że jeśli ktokolwiek leczy się na koszt polskich podatników, to właśnie ty... cioolaty pakulesie :>:>:>
                PeeS - doucz się trochę bo... tak jak miłość nie jedno ma imię, tak nie każdy sclavus oznacza niewolnika - czy taki ciool, jak ty, potrafi to jednak zrozumieć???
                Wątpliwe!!!
                Tłumaczyć ci po wielokroć bez jakiegokolwiek zrozumienia z twojej strony, wskazuje cioola - tylko cioola pakulesie...!!!
                :D:D:D:D:D:D
                • porcell Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 21:24
                  sclavus saltans...tańczący niewolnik..... tańcz dziadek tańcz jak ci arabus zagra.
                  • sclavus :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))))))!! 06.07.13, 22:02
                    bośbosiu, jak ty penderolisz - jak eunuch... (hihihihihi)
                    Tiens - to może być prawda: pakules-porcell-mistersajgon eunuchem...
                    PeeS - jak tam na twoim forum? Podobne tobie eunuchy??? Wyłącznie???
                    I: kopiesz jeszcze w ten cokół???
                    • porcell Re: :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))) 06.07.13, 22:12
                      W dupe cie mogę kopnąć niewolniku..tylko nie bardzo wiem w którą tę na szyi czy tę wyżej obie tak podobne. Myj ruszt bo cie zwolnią.
                      • sclavus Re: :))))))))))))))) :)))))))))))))) :))))))))))) 07.07.13, 00:27
                        No cóż - yeeebaj się, paranoiku!!!!
          • simera16 Re: skoro tak, po katolicku, 07.07.13, 09:22
            porcell napisał(a):

> Nie peniaj francuska parówo, zdechniesz prędzej niz ja, stary dziad jesteś więc
            > wyciągniesz kopyta zaraz po komuszym ścierwie.
            >
            Wronki, Strzelce Opolskie, Białołęka, czy w innym ZK tej kminy z pod celi się naumiałeś?
            ps
            Uważaj jednak, by samemu "parówą" nie zostać, bo "ludzie" nie lubią, jak ktoś na wolności grypsuje.
      • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:57
        porcell napisał(a):

> Ale te czerwone ku... trzymają się życia... szmata Bauman 88 lat, ruska ku...
        > Jaruzel 90, kidy to robactwo pozdycha?
        >
        ...jak się na twoim pogrzebie przeziębi...
        • porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:31
          staruchu z Podkarpacia , blisko ci do piachu, zdechniesz pewnie jak pies pod płotem
          • sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:34
            oj! jak cię anus swędzi i się podkładasz, wypinając go...
            (sygnaturkę - przypadek - przyjmij do siebie!!!)
            • porcell Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 19:39
              francuska stara parówo dorabiasz na życie nadstawiając rowa Marokańczykom?
              • sclavus :))))))))))))) :)))))))))))) :)))))))))))))) 06.07.13, 20:01
                Co za paranoja!!!
                ... tylko Kaczyński (ale do spółki z Macierewiczem) jest od ciebie lepszy!!!
          • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 07.07.13, 09:19
            porcell napisał(a):

> staruchu z Podkarpacia , blisko ci do piachu, zdechniesz pewnie jak pies pod p
            > łotem
            >
            Zabawny jesteś...A "zdechnę" zapewne, jak się na twoim pogrzebie przeziębię...Nie krępuj się, kontynuuj....
    • wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:47
      Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldujący Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB.
      Aktywny współtwórca antysemickich czystek .
      Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi do dzisiaj to nam pamiętają.
      Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu.
      Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę.
      Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju.
      ...itd. itp
      ...o czym tu dyskutować.
      • sowietolog1 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 15:52
        > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldują
        > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB.
        > Aktywny współtwórca antysemickich czystek .
        > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi d
        > o dzisiaj to nam pamiętają.
        > Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu.
        > Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę.
        > Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju.
        > ...itd. itp

Wężykiem, wężykiem!

> ...o czym tu dyskutować.

BINGO!
      • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:00
        wiosnaludzikow napisał:

> Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i meldują
        > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB.
        > Aktywny współtwórca antysemickich czystek .
        > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; Czesi d
        > o dzisiaj to nam pamiętają.
        > Wojsko pod jego dowództwem masakrowało robotników na Wybrzeżu.
        > Prosił obce państwo ZSRR o interwencję tj najazd na własną ojczyznę.
        > Wprowadził nielegalnie stan wyjątkowy (wojenny) w kraju.
        > ...itd. itp
        > ...o czym tu dyskutować.
        >
        Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych historycznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy...
        • adherent1 Pamięć wybiórcza 06.07.13, 16:41
          simera16 napisał:
          > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych
          > historycznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy...

Co zrobić :-(. Jednak odwracanie uwagi od tych którzy załadowali samolot
          częścią elit politycznych i przez brak decyzji (Kaczyńscy) drani, czy też złośliwe
          decyzje (PO) łobuzy - doprowadzili do śmierci nawet swoich przyjaciół,
          jest nieprzyzwoite i hańbiące .
          Wojny nie przetrwał by żaden z tych politykierów.
          • wiosnaludzikow Re: Pamięć wybiórcza 06.07.13, 16:48
            adherent1 napisał:

> Wojny nie przetrwał by żaden z tych politykierów.
            Poziom abststralcji w Twojej freelanserowskiej wypowiedzi tak wielki a teza tak daleko posunięta, że równie dobrze ktoś tu może napisać, że Tusk i Kaczyński wpisaliby się na Volkslistę a Miller byłby katem na Szucha.
        • wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:44
          simera16 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
          >
          > > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracujący i m
          > eldują
          > > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB.
          > > Aktywny współtwórca antysemickich czystek .
          > > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wiosny"; C
          .....
          > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych history
          > cznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy...
          Dlatego z Tobą nie dyskutuję na ten temat.
          • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 16:59
            wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > wiosnaludzikow napisał:
            > >
            > > > Oficer polityczny ścigający polskie podziemie i ściśle współpracują
            > cy i m
            > > eldują
            > > > cy Informacji Wojskowej nadzorowanej jawnie przez NKWD/KGB.
            > > > Aktywny współtwórca antysemickich czystek .
            > > > Wysyłał polskie (ludowe) wojsko aby zdławić "jaskółkę praskiej wios
            > ny"; C
            > .....
            > > Faktycznie, dyskusja z ludźmi nie pamietającymi i nie znającymi tamtych h
            > istory
            > > cznych uwarunkowań, każdy dysput jest niecelowy...
            > Dlatego z Tobą nie dyskutuję na ten temat.
            >
            A w "drzewko" z moimi postami wpisałaś się przypadkowo... Marna wymówka. Ponoć leciwa z ciebie kobieta, a nie pamiętasz lat wojny, powojennej zawieruchy i ludzkich dylematów, rodzinnych tragedii? Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe....
            • wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:10
              simera16 napisał:

>
              > > simera16 napisał:

> A w "drzewko" z moimi postami wpisałaś się przypadkowo...
              Rozmawiałem z kimś i owsEm Ty stałaś na tym samym chodniku : ) ...ale jak wiesz nie z Tobą polemizowałem.
              > Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe....
              I kto to mówi :) W powyższym zdaniu jest już błąd, bład typowy dla Ciebie, błąd w rozumieniu rzeczy podstawowych, w rozumieniu właśnie tego życia. Otóż drogie dziecię są rzeczy czarne i białe. Nie wszystko też jest czarno białe ....ale na pewno nie jest tak jak piszesz szaleńcze, że " nic nie jest w dziejach czarne lub białe" . Otóż są rzeczy czarne i białe.
              • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:26
                wiosnaludzikow napisał:

>
                > Rozmawiałem z kimś i owsEm Ty stałaś na tym samym chodniku : ) ...ale jak wiesz
                > nie z Tobą polemizowałem.
                > > Nic nie jest w dziejach ludzkości czarne, lub białe....
                > I kto to mówi :) W powyższym zdaniu jest już błąd, bład typowy dla Ciebie, błąd
                > w rozumieniu rzeczy podstawowych, w rozumieniu właśnie tego życia. Otóż drogie
                > dziecię są rzeczy czarne i białe. Nie wszystko też jest czarno białe ....ale
                > na pewno nie jest tak jak piszesz szaleńcze, że " nic nie jest w dziejac
                > h czarne lub białe" . Otóż są rzeczy czarne i białe.
                >
                Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swoich to okreslenie pozostawiam.... Jak sie tak "stoi na tym chodniku", to łatwo narazić się na dyskomfort, kiedy to piesek podniesie nóżkę i z cicha po rajtach stojącego mocz odda... A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym w życiu też się mylisz...
                www.google.pl/imgres?imgurl=http://rockszanty.pl/files/2010/05/ying-yang.jpg&imgrefurl=http://rockszanty.pl/2010/05/16/w-naturze-mamy-ciagly-ruc/ying-yang/&h=2580&w=2632&sz=153&tbnid=wKeSj5P4Is7iHM:&tbnh=82&tbnw=84&zoom=1&usg=__MT8eSs9kVlumObOFmqaA79QokV8=&docid=xvyzaJXBguVjsM&sa=X&ei=5zbYUeLJOIfeswbF7IDABQ&sqi=2&ved=0CC4Q9QEwAA&dur=608
                • wiosnaludzikow Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 20:16
                  simera16 napisał:

> Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swoich to
                  > okreslenie pozostawiam....
                  To nie jest protekcjonalne tylko odpowiada Twojemu poziomowi rozumienia życia. Dziecię po prostu.
                  > A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym
                  > w życiu też się mylisz...

powyżej rewelacja :) ...i uargumentowałeś jak dziecię. Tak podtrzymuję : jest widoczna różnica między czarnym i białym ...w życiu.
                  Może Ty masz z tym problem a to współczuję a zarazem gratuluję, że w tym szpitalu net Wam podłączyli.
                  • simera16 Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 07.07.13, 09:16
                    wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                    >
                    > > Swoje protekcjonalne "dziecię" zostaw dla swych wnuków, jako i ja dla swo
                    > ich to
                    > > okreslenie pozostawiam....
                    > To nie jest protekcjonalne tylko odpowiada Twojemu poziomowi rozumienia życia.
                    > Dziecię po prostu.
                    > > A i w tym,ze jest widoczna różnica pomiędzy czarnym, a białym
                    > > w życiu też się mylisz...

>
                    > powyżej rewelacja :) ...i uargumentowałeś jak dziecię. Tak podtrzymuję : jest
                    > widoczna różnica między czarnym i białym ...w życiu.
                    > Może Ty masz z tym problem a to współczuję a zarazem gratuluję, że w tym szpita
                    > lu net Wam podłączyli.

>
                    Masz ochotę pobawić się w inwektywy stara ruro bardaszana? Nie prowokuj...
                    ps
                    Masz jeszcze raz linka, by to przemyśleć co jest w kwestii odbioru życia w czarno/białych kolorach;
                    www.google.pl/imgres?imgurl=http://rockszanty.pl/files/2010/05/ying-yang.jpg&imgrefurl=http://rockszanty.pl/2010/05/16/w-naturze-mamy-ciagly-ruc/ying-yang/&h=2580&w=2632&sz=153&tbnid=wKeSj5P4Is7iHM:&tbnh=82&tbnw=84&zoom=1&usg=__MT8eSs9kVlumObOFmqaA79QokV8=&docid=xvyzaJXBguVjsM&sa=X&ei=5zbYUeLJOIfeswbF7IDABQ&sqi=2&ved=0CC4Q9QEwAA&dur=608
                    Dowiedz się co to ying-yang i "z czym się to je"...
              • sclavus Re: dlaczego "lewica" z SLD i "liberałowie" z GW 06.07.13, 17:30
                Dla prostaków - i owszem... :>
                Dla myślących - nie!! ... wiosenko...
        • sclavus BINGIO! :) 06.07.13, 17:22

• tornson Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domową, 06.07.13, 19:43
      którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu.
      • wiosnaludzikow Re: Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domow 06.07.13, 22:00
        tornson napisał:

> którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu.
        Nikt i nic włącznie z Rosją tego nie potwierdza...w wręcz przeciwnie.
        Dzięki tym zdrajcom możesz tu pisać na co tylko masz ochotę.
        • simera16 Re: Bo ta "junta" ochroniła nas przed wojną domow 07.07.13, 09:29
          wiosnaludzikow napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > którą chcieli nam zaserwować zdrajcy na żołdzie Watykanu i Waszyngtonu.
          >
          Nikt i nic włącznie z Rosją tego nie potwierdza...w wręcz przeciwnie. Dzięki tym zdrajcom możesz tu pisać na co tylko masz ochotę.
          >
          Pokaż mi podejrzanego, który bez problemu do winy się przyznaje...A ci, dzięki którym na Fk mogę bywać, to np. taki Kukliński, który Amerykanom cele strategiczne w Polsce pomagał wyznaczać w przypadku konfliktu zbrojnego?
    • wariant_b Widać mieli z generałem osobisty kontakt. 06.07.13, 20:05

• remez2 Re: Widać mieli z generałem osobisty kontakt. 06.07.13, 20:14
        Tak jak Jan Paweł II?
    • sclavus Re: skoro tak, po katolicku, 06.07.13, 21:54
      Masz kretynie, skąd się wziął mój sclavus: pl.wikipedia.org/wiki/Wac%C5%82aw_G%C4%85siorowski - to było raz... drugie: ktoś cię już ruchał, że tak często się do tego odnosisz???
      I trzecie: przedtem wąsy, teraz Maroko i kebab - skąd te obsesje??? Wykastrowali cię???
    • wiosnaludzikow to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 07:36
      Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któraś ze stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyby do 5 %.
      • simera16 Re: to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 09:33
        wiosnaludzikow napisał:

> Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któraś ze
        > stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyby do 5 %.
        >
        Czy to twój problem?
        ps
        Z twoich wpisów przebija żal, ze cię nie zaproszono... Można byłoby coś "na krzywy ryj" wtrząchnąć....
        • godz-0800 Re: to jak zjazd neonazistów 07.07.13, 12:49
          simera16 napisał:

>
          > > Tak jak zjazd neofaszystów winno być to zebranie potraktowane. Gdyby, któ
          > raś ze
          > > stacji w całości retransmitowała to spotkanie, to sondaże SLD spadłyb
          > y do 5 %.

> >
          > Czy to twój problem?
          > ps
          > Z twoich wpisów przebija żal, ze cię nie zaproszono... Można byłoby coś "na krz
          > ywy ryj" wtrząchnąć....
          >

Ten idiota nawet sugerował,że to spotkanie, to tak jak zjazd neonazistów- powinno być zabronione.

O...matko !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka