Dodaj do ulubionych

Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy;-)

16.08.13, 22:10
Na pohybel ubecko-esbeckiej postkomunie...

Hallellujah i do przodu!

Najlepsze jest to, iż piszę to jako agnostyk;-) Nic tak nie wzmaża narodowo-katolicko, jak leminżo-palikotowe ujadanie;-)

niezalezna.pl/44881-warto-protestowac-krzyz-wroci-na-komende
Obserwuj wątek
    • camille_pissarro Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 22:12
      :)), a już byli w ogródku witali się z gąską :)))
      • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:52
        camille_pissarro napisał:

> :)), a już byli w ogródku witali się z gąską :)))

Ty ją pod ogonem cmoknij , i poczekaj na informację z jakiegoś poważnego źródła.
        • sclavus Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 15:41
          ... ale bo widzisz, ten ksiądz powiedział, że ma nadzieję, że wrócą :D
          A nadzieja - wiadomo!! to jest to, czym ten kościół szafuje(!) bez umiaru :)
      • sclavus o!!! wychylił się camilek, który 17.08.13, 15:39
        uważa, że umie czytać ze zrozumieniem...
        ... a tu goowno, camilku-loserze!!! :D:D:D:D:D
    • rccc no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 16.08.13, 22:22
      prof. hartman bedzie mial spiepszony Nowy Rok (zaczyna mu sie 4 IX)
      pl.wikipedia.org/wiki/Rosz_ha-Szana
      ciekawe czy szwalbe to Niemiec czy zyd
      • kolter-xl Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 17.08.13, 09:55
        rccc napisał:

> ciekawe czy szwalbe to Niemiec czy zyd

Ty już wiesz czemu jesteś tu za idiotę uważany .
        • rccc Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 00:55
          kolter-xl napisał: Ty już wiesz czemu jesteś tu za idiotę uważany .

Wali mnie co idioci o mnie sadza :)
          • kolter-xl Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:00
            rccc napisał:

> kolter-xl napisał: Ty już wiesz czemu jesteś tu za idiotę uważany .
            >
            >
            > Wali mnie co idioci o mnie sadza :)

Sadzi cię to twój pleban
            • rccc Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:12
              widzisz koszerny adminku, ja nawet wg waszej astrologii i numeologii jestem kims wyjatkowym - jestem 22 i w chwili urodzenia mialem Slonce, Wenus i Jowisz w koniunkcji. tak wiec troche szacunku pastuchu z chazarii :)))
              • kolter-xl Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:20
                rccc napisał:

> widzisz koszerny adminku, ja nawet wg waszej astrologii i numeologii

Pani wybaczy te bzdety to wasz babsak domena .

jestem kim
                > s wyjatkowym - jestem 22 i w chwili urodzenia mialem Slonce, Wenus i Jowisz w k
                > oniunkcji. tak wiec troche szacunku pastuchu z chazarii :)))

Masz na myśli to ze twój przodek przyjechał do Polski z Turkmenistanu na ruskim T 34?
                • rccc Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:26
                  moich przodkow to mi mozesz tylko pozazdroscic koszerny adminku
                  • kolter-xl Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:30
                    rccc napisał:

> moich przodkow to mi mozesz tylko pozazdroscic koszerny adminku

Nie, ale sposobu w jaki ich tu ruski T 34 przywiózł.
                    • rccc Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:32
                      slabo prowokujesz adminku :)
                      daj cos mocniejszego bo sie nudze :))
                      • kolter-xl Re: no to ateista z zydowskiego b'nai b'rith 18.08.13, 11:44
                        rccc napisał:

> slabo prowokujesz adminku :)

Bo już sikałem.

> daj cos mocniejszego bo sie nudze :))

Na mszy jeszcze nie byłeś ?
      • sclavus hihihihihihihi 17.08.13, 15:44
        Krzyż i ikona Michała Archanioła, które zostały usunięte z radomskiej komendy policji z polecenia komendanta Karola Szwalbego, wrócą na swoje miejsce. – Mam nadzieję, że stanie się to w najbliższych dniach – mówi duszpasterz policjantów ks. Gabriel Marciniak
        Ma nadzieję... poczciwina (hihihihihi)
    • mike.recz Re: 16.08.13, 22:24
      Wojciech Kamiński cyngiel Sakiewicza: "Krzyż wróci na komendę"

Klecha Gabriel Marciniak: "Mam nadzieję, że w najbliższych dniach zarówno krzyż, jak i ikona wrócą na swoje miejsce"

sowietolog1: "Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy"

Prawie bez rozbieżności ;)
    • m.c.hrabia Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 22:27
      jeszcze jeden kretyn na komendzie ,jeden mniej jeden więcej co za różnica.
      • mike.recz Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 22:32
        :-)))
    • indeed4 O, jednak zmienił zdanie... 16.08.13, 22:37
      "Szwalbe zaprzeczał, jakoby żądał zdejmowania symboli religijnych oraz namawiał do rezygnacji z udziału w pielgrzymce. Twierdził, że nakazał zdjąć krucyfiks w swoim gabinecie, bo jest człowiekiem niewierzącym"

Może ktoś mu dał do przeczytania wywiad ze Stępniem?

"Wolność religijna zakłada tolerancję dla innych religii. A tolerancja polega na tym, że godzimy się na wielokulturowość i wieloreligijność w przestrzeni publicznej"

wyborcza.pl/1,97738,7230653,Tolerancja_takze_dla_krzyza.html
      • indeed4 :-))) 16.08.13, 22:40
        Co z osobami, dla których krzyż nie jest znakiem obojętnym, ale wręcz wrogim?

- Mają doskonałą okazję, żeby uczyć się tolerancji.

wyborcza.pl/1,97738,7230653,Tolerancja_takze_dla_krzyza.html

No, kochani - to do nauki! Dobranoc.
        • humbak Re: :-))) 16.08.13, 22:44
          A możesz wyjaśnić co na komisariacie robi krzyż?
          • indeed4 Re: :-))) 16.08.13, 22:47
            Jak to co?! To samo, co w Sejmie :-)

Miłych snów!
            • humbak Re: :-))) 16.08.13, 22:52
              No teraz to będę miał koszmary, że antychrysty oblegają wszystkie instytucje państwa i tylko krzyże nas przed nimi bronią. A swoją drogą, jak to jest, że Miller się nie spalił na popiół w obecności krycyfiksu?
            • bozon.higgsa Re: :-))) 17.08.13, 09:32
              indeed4 napisał:

> Jak to co?! To samo, co w Sejmie :-)
              >
              > Miłych snów!

Co robi krzyż w Sejmie?- no.....wisi sobie.
              Kto go tam powiesił?
              Fundamentaliści chrześcijańscy(nocą)
              Dlaczego go tam powiesili?
              Dlaczego psy obsikują swój teren moczem?
              I tak dalej......
              • humbak Re: :-))) 17.08.13, 17:05
                Problem z porównaniami jest taki, że powinny mieć sens.
                • bozon.higgsa Re: :-))) 17.08.13, 17:07
                  humbak napisał:

> Problem z porównaniami jest taki, że powinny mieć sens.

Zgoda, ma taki sam sens jak to,że krzyż wisi w sejmie.

• sclavus Re: :-))) 17.08.13, 19:19
                  Dobrze bozon wybrał porównanie - krzyż znaczy "swój" teren, co pozwala takiemu (np.) Gowinowi głosować, jak na "swoim" terenie...
                  Innych - innych przywołują do porządku "właściciele" ... terenu :D:D:D
          • chateau Re: :-))) 16.08.13, 23:02
            Zwisa.

MSPANC.
        • kolter-xl Re: :-))) 17.08.13, 10:01
          indeed4 napisał:

> Co z osobami, dla których krzyż nie jest znakiem obojętnym, ale wręcz wrogim
          > ?
          >
          > - Mają doskonałą okazję, żeby uczyć się tolerancji.

>
          > rel="nofollow">wyborcza.pl/1,97738,7230653,Tolerancja_takze_dla_krzyza.html
          >
          > No, kochani - to do nauki! Dobranoc.

Poczytaj biblijną księgę Wyjścia, tam opisano co starożytni Żydzi robili z bałwochwalcami, modlącymi się np do posągów .
        • sclavus Re: :-))) 17.08.13, 19:21
          Czy ty sam, nie przesadzasz aby ze swoją znajomością tolerancji???
          Cóś mi się widzi, że bardzo...
      • l_zaraza_l Re: O, jednak zmienił zdanie... 17.08.13, 09:03
        indeed4 napisał:

> "Szwalbe zaprzeczał, jakoby żądał zdejmowania symboli religijnych oraz namawiał
        > do rezygnacji z udziału w pielgrzymce. Twierdził, że nakazał zdjąć krucyfiks w
        > swoim gabinecie, bo jest człowiekiem niewierzącym"

Czyli "prawdziwi policjanci katolicy" w swoim anonimowym donosie na pana Szwalbe zwyczajnie kłamali i judzili, by zrobić mu koło pupy. Katotalibańska klasyka.
    • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 22:42
      Żenująca retoryka w stylu jak najbardziej komuszym. Wstydź się.
    • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 23:02
      mniejsza z tym czy figura wraca czy nie wraca. Wazniejsze zeby na policji nie było miejsca dla oszołomów takjich jak ten komendant. Na dodatek ten gość nosi broń palną...

Pozdrawiam

Losiu
      • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 23:08
        A czym się wyraża jego oszołomstwo?
        • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 23:34
          oszołomstwem, zajmowaniem się wszystkim tylko nie policyjną robotą, skłóceniem z podwładnymi a gdy zazrobił sie dym "zwaleniem' sprawy na krzyż. Tak jak parę miesiecy temu te szczyle w pewnym liceum, co to podniosły antyklerykalne larum a potem mimochiodem się zastrzegły ze jak nie zdadzą matury, to będzie to z powodu "krzyza'

pozdrawiam

Losiu
          • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 23:39
            Skąd twierdzenie że nie zajmuje się policyjną robotą?
            • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 16.08.13, 23:56
              stąd, ze zajmował sie to]ropieniem krzyży i skonfliktował sie chyba ze wszystkimi policjantami na komendzie. Chcesz powiedzieć że to należy do obowiązków komendanta?

pozdrawiam

Losiu
              • mike.recz Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 00:10
                losiu4 napisał:

> stąd, ze zajmował sie to]ropieniem krzyży i skonfliktował sie chyba ze wszystki
                > mi policjantami na komendzie. Chcesz powiedzieć że to należy do obowiązków kome
                > ndanta?
                >
                > pozdrawiam
                >
                > Losiu

Nieźle sobie zmyśliłeś te "tropienie krzyży" z braku argumentów.
                Skąd te przekonanie że "skonfliktował sie chyba ze wszystkimi policjantami na komendzie"
                skoro jest oczywiste że musiała to być jakaś totalna mniejszość skoro stać ich było jedynie
                na naskrobanie tchórzliwego, anonimowego donosu. Gdyby rzeczywiście była to "większość"
                to wystąpiliby oficjalnie.

Skąd wiesz czy w gruncie rzeczy "krzyż" nie jest tylko przykrywką w jakimś konflikcie personalnym? Może ci którzy chodzili na pielgrzymkę z poprzednim komendantem byli jego pupilkami i przywileje i premie z racji chodzenia na pielgrzymkę się im ucięły, a nowy komendant zagonił do roboty.

telewizja.radom.pl/dami-radom,,content,42,news,3736,telewizja,aktualnosci.html2012-08-13
                "W tym roku radomska pielgrzymka miała dwie premiery. Pierwsza z nich to policjanci – pielgrzymi. Z Radomia wyruszyła mocna, czterdziestoosobowa grupa. - Nie widziałem grymasów – mówi mł. insp. Roman Jaśkiewicz, komendant radomskiej policji, a teraz także pielgrzym. - Wczoraj mieliśmy pogodny wieczór, podsumowaliśmy nasza pielgrzymkę, były słowa podziękowania, zrozumienia. W czasie marszu dwóch naszych kolegów opowiedziało o sowim życiu, to bogata lekcja dla innych. My również wysłuchaliśmy od innych uwag. Jest z nami niewidomy kolega. Idzie z nami, też w koszulce z napisem “policja”. Jest bardzo radosny, zadowolony, że dotarł – opowiada komendant radomskiej policji."

W tym roku:
                telewizja.radom.pl/dami-radom,,content,42,news,5794,telewizja,aktualnosci.html2013-08-06
                "Po raz drugi z rzędu wędrują do Częstochowy także radomscy policjanci. W tym roku policyjna grupa liczy około trzydziestu osób."
                • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:08
                  to nie brak argumentów.To doniesienia prasowe. A są one takie ze gość nakazał zdejmowanie krzyzy w podległych mu komisariatach i nakłanianie funkcjonariuszy do tego by zrezygnowali z pielgrzymki i takie drobnostwi jak "sugerowanie" księdzu tresci kazania. Oraz konflikty z podwładnymi.

Pozdrawiam

Losiu
                  • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:13
                    losiu4 napisał:

> to nie brak argumentów.To doniesienia prasowe. A są one takie ze gość nakazał z
                    > dejmowanie krzyzy w podległych mu komisariatach i nakłanianie funkcjonariuszy d
                    > o tego by zrezygnowali z pielgrzymki i takie drobnostwi jak "sugerowanie" księd
                    > zu tresci kazania. Oraz konflikty z podwładnymi.

Kłamiesz niemoto szef związków zawodowych z tamtej komendy powiedział ze Komendant nawet pomagał w organizowaniu pielgrzymki , ale bydło z Torunia w swoich mediach już o tym nie pisało?

"Ireneusz Wierzbicki, szef policyjnych związków, nie zgadza się z tymi oskarżeniami. Sam jest właśnie w drodze na Jasną Górę, a wraz z nim idzie 14 kolegów z rodzinami. Jego zdaniem, to komendant Szwalbe pomógł stworzyć grupę służb mundurowych."

fakty.interia.pl/polska/news-podwladni-doniesli-na-szefa-radomskiej-policji,nId,1008011?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
                  • mike.recz Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 15:36
                    losiu4 napisał:

> to nie brak argumentów.To doniesienia prasowe. A są one takie ze gość nakazał z
                    > dejmowanie krzyzy w podległych mu komisariatach i nakłanianie funkcjonariuszy d
                    > o tego by zrezygnowali z pielgrzymki i takie drobnostwi jak "sugerowanie" księd
                    > zu tresci kazania. Oraz konflikty z podwładnymi.
                    >
                    > Pozdrawiam
                    >
                    > Losiu

Ale Ty przerabiasz te niepoparte niczym doniesienia prasowe wedle swojego widzi mi się i traktujesz to jako "argument". Tu jest problem.
              • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 00:16
                Zajmował się tropieniem? To gdzie one (te krzyże) wisiały że asz tropić je musiał, a jeden tylko znalazł?
                Szef komendy zajmuje się również tym co i jak w niej stoi i wisi. Tak, to leży w zakresie jego obowiązków.
              • pit_444 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 00:16
                Konstytucja i konkordat gwarantują rozdział państwa i kościoła, dlatego w komendzie policji nie ma miejsca na jakieś totemy, paciorki czy inne święte krasnale.
                • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:53
                  konstystucja nie mówi nic o tym ze na komendach ma być wrprowadzanya jakakolwiekj ideologia, w tym lewacko-ateistyczna. Jej wymuszanie jest niedopuszczalne

Pozdrawiam

Losiu
                  • bozon.higgsa Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:59
                    losiu4 napisał:

> konstystucja nie mówi nic o tym ze na komendach ma być wrprowadzanya jakakolwie
                    > kj ideologia, w tym lewacko-ateistyczna. Jej wymuszanie jest niedopuszczalne
                    >
                    > Pozdrawiam
                    >
                    > Losiu

Ani ideologia ani krzyże.
                    Czy Konstytucja mówi,że na komendach ma być ideologia chrześcijańska?
                  • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:04
                    losiu4 napisał:

> konstystucja nie mówi nic o tym ze na komendach ma być wrprowadzanya jakakolwie
                    > kj ideologia, w tym lewacko-ateistyczna. Jej wymuszanie jest niedopuszczalne

Więc zabrać patyki ze ścian i ideologia ,zbrodnicza (tak w nawiasie )zniknie.
                    • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:23
                      a dlaczego niby zabierac? Bo jakiemuś oszołomowi-komendantowi cos sie ubździło?

pozdrawiam

Losiu
              • bozon.higgsa Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:38
                losiu4 napisał:

> stąd, ze zajmował sie to]ropieniem krzyży i skonfliktował sie chyba ze wszystki
                > mi policjantami na komendzie. Chcesz powiedzieć że to należy do obowiązków kome
                > ndanta?
                >
                > pozdrawiam
                >
                > Losiu

Masz rację diakonie łosiu. Policjanci wierzący a komendant niewierzący.
                Jak on może dobrze wypełniać swoje obowiązki.ha ha ha ha.

• kolter-xl Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 10:20
                losiu4 napisał:

> mi policjantami na komendzie. Chcesz powiedzieć że to należy do obowiązków komendanta?

Opierasz swoją wiedzę na podstawie anonimu ,czy na jakiejś jednej ale choćby nie tajnej informacji ?? Bo jak an razie mamy anonim pod którym nie wiadomo kto i w jakiej ilości się podpisuje. No a do tego mamy nową miotłę która zagnała towarzystwo do roboty za to go pewno nie lubią . Kilka lat temu szefem Opolskiej drogówki został facet który w miesiąc podniósł wydajność swoich podległych mu policjantów o 700% w wydanych mandatach , Nienawidzili go serdecznie bo ich do roboty pognał stale kontrolując czy aby po krzach nie spali !!Jak myślisz pokochali go ??
                • humbak Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 17:24
                  Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !!

Dla twojej informacji również jestem katolikiem.
                  • bozon.higgsa Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 17:30
                    humbak napisał:

> Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !!
                    >
                    > Dla twojej informacji również jestem katolikiem.

No ....i co z tego,że jesteś?
                    Poczułeś się obrażony?
                    To zadaj sobie trochę trudu i poczytaj posty losia.
                    Mam nadzieję,że zrozumiesz dlaczego zadałem Ci to trudne zadanie.

• humbak Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 18:32
                      No i? Polemizują dwaj katolicy, a Kolter zachowanie jednego z nich motywuje katolicką mentalnością. Czy w wystarczający sposób naświetliłem o co mi chodzi?
                      • kolter-xl Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 20:50
                        humbak napisał:

> No i? Polemizują dwaj katolicy, a Kolter zachowanie jednego z nich motywuje kat
                        > olicką mentalnością. Czy w wystarczający sposób naświetliłem o co mi chodzi?

Kolter nie jest katolikiem.
                        • humbak Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 21:06
                          A komentowałeś swoją wymianę z Losiem, czy Losia ze mną?
                          • kolter-xl Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 21:31
                            humbak napisał:

> A komentowałeś swoją wymianę z Losiem, czy Losia ze mną?

Łoś jest katolikiem ,wiec nie wiem kim jest ten drugi , bo nie ja .
                            • humbak Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 23:08
                              Ręce mi opadły.
                              • kolter-xl Re: Katolicka mentalność, łgarstwo !! 17.08.13, 23:27
                                humbak napisał:

> Ręce mi opadły.

To kota piz dą nie odwracaj ,a pisz konkretnie czego ci potrzeba .
            • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:52
              humbak napisał:

> Skąd twierdzenie że nie zajmuje się policyjną robotą?

bo do policyjnej roboty nie należy konfliktowanie się z podwładnymi ani tropienie krzyzy czy figur po kątach. No chyba ze masz inne dane, to je po prostu daj.

Pozdrawiam

Losiu
              • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:54
                losiu4 napisał:

> humbak napisał:
                >
                > > Skąd twierdzenie że nie zajmuje się policyjną robotą?
                >
                > bo do policyjnej roboty nie należy konfliktowanie się z podwładnymi ani tropien
                > ie krzyzy czy figur po kątach. No chyba ze masz inne dane, to je po prostu daj.

Nie należy te do policjanta wieszanie po ścianach patyków tylko zapewne po to żeby dupę tak wylizać łażącemu po komendzie batmanowi w czarnej kiecce na etacie kapelana.
              • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 17:06
                Raz skomentowałem to niedorzeczne ujęcie tematu. Nie zamierzam tego robić drugi raz. Masz powyżej mój post. Odpowiedz na niego, a nie pytaj drugi raz o to samo.
                • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:05
                  to nie jest niedorzeczne ujęcie tematu. To jest sprawa taka, ze z nie wiadomo jakiego powodu podejście wymuszania ideologicznego (w tym przypadku "ateistycznego") punktu widzenia jest przedstawiane jako niby lepsze od dobrowolnego zagospodarowania miejsca pracy (nie przeszkadzajacego w pracy) przez pracowników. Ja sie pytam w imię czego tak niby jest?

Pozdrawiam

Losiu
                  • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:08
                    Świadomie odwracasz kota ogonem? Primo- powieszenie krzyża jest pierwszym działaniem, nie jego zdjęcie. Secundo- w miejscu pracy, to krzyż można sobie na biurku postawić, nie w miejscu eksponowanym, gdzie zakłóca zasadę rozdziału kościoła i państwa.
                    • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:28
                      nie odwracam kota ogonem. To Ty nie chcesz dojrzec oczywistych zdarzeń: nikt nikogo nie zmuszał do wieszania krzyża, natomiast do ściągania - już tak. I od kiedy rozdział kościoła od państwa oznacza przymus wdrazania lewej ideologii? Kto Ci wmówił że wymuszone na siłę w imię ideologii gołe ściany to "rozdział"?

pozdrawiam

Losiu
                      • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:53
                        losiu4 napisał:

> nie odwracam kota ogonem. To Ty nie chcesz dojrzec oczywistych zdarzeń: nikt ni
                        > kogo nie zmuszał do wieszania krzyża, natomiast do ściągania - już tak. I od ki
                        > edy rozdział kościoła od państwa oznacza przymus wdrazania lewej ideologii? Kto
                        > Ci wmówił że wymuszone na siłę w imię ideologii gołe ściany to "rozdział"?

Urząd państwowy to nie prywatny burdel zwany kościołem
                      • humbak Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 23:08
                        Tak konkretnie to zarówno powieszenie, jak i zdjęcie nastąpiły na skutek polecenie służbowego.

Kto
                        > Ci wmówił że wymuszone na siłę w imię ideologii gołe ściany to "rozdzi
                        > ał"?

Daruj sobie te zabiegi retoryczne okiej? Nie będę Ci złośliwie odpowiadał, ale mnie nie prowokuj, bo bardzo tego nie lubię. Wieszanie w instytucji państwowej symbolu religijnego wskazuje na powiązanie jednego z drugim. To jest naturalne wnioskowanie. Co innego, gdy wiesza go sobie policjant, co innego gdy wiesza go Policja. Czujesz różnicę, prawda?
          • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:09
            losiu4 napisał:

> oszołomstwem, zajmowaniem się wszystkim tylko nie policyjną robotą, skłóceniem
            > z podwładnymi a gdy zazrobił sie dym "zwaleniem' sprawy na krzyż. Tak jak parę
            > miesiecy temu te szczyle w pewnym liceum, co to podniosły antyklerykalne larum
            > a potem mimochiodem się zastrzegły ze jak nie zdadzą matury, to będzie to z pow
            > odu "krzyza'

Ano Łosiu już w latach 30 u.w kler pokazał ze patyk ważniejszy od Człowieka. Niemieccy biskupi twierdzili ze nie mieszają się do polityki państwa nazistowskiego kiedy te Żydów prześladować zaczęło .Jednak kiedy na Bawarii naziści krzyże w szkołach zdejmowali zrobili wrzask na całe Niemcy . Rozumiesz Kali ?
      • bozon.higgsa Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 09:35
        losiu4 napisał:

> mniejsza z tym czy figura wraca czy nie wraca. Wazniejsze zeby na policji nie b
        > yło miejsca dla oszołomów takjich jak ten komendant. Na dodatek ten gość nosi b
        > roń palną...
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu

Dlaczego ten komendant jest oszołomem?
        Jakby grupa policjantów zawiesiła tam Gwiazdę Davida lub symbol ateistów,krzyż prawosławny i komendant kazał by go zdjąć, to też byłby oszołomem?

• 99venus Polska-coraz dalej od Europy 17.08.13, 09:43
          to kraj ciemnoty,prostactwa i szamanizmu.
          • corakaczyzmu Re: Polska-coraz dalej od cywilizacji 17.08.13, 18:36
            zachodniej. Nigdy naprawde nie byla jej czescia, ale teraz jest na zasilku Europy i pod skrzydlem USA.
      • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:06
        losiu4 napisał:

> mniejsza z tym czy figura wraca czy nie wraca. Wazniejsze zeby na policji nie b
        > yło miejsca dla oszołomów takjich jak ten komendant. Na dodatek ten gość nosi b
        > roń palną...

Ano oszołomami juz 20 lat temu nazywano polityków prawicy to raz ,a dwa nie ma gorszego czuba niż ten który strzela do ludzi bo mu sam Bóg wydał takie polecenie
        • bozon.higgsa Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:09
          Ano oszołomami juz 20 lat temu nazywano polityków prawicy to raz ,a dwa nie ma gorszego czuba niż ten który strzela do ludzi bo mu sam Bóg wydał takie polecenie

Ale te kulki podobnie jak i pały są święcone.
          Jak oberwiesz taką poświęconą pałą policyjną, to nawet siniaków nie będziesz miał.

• kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:15
            bozon.higgsa napisał(a):

> Ale te kulki podobnie jak i pały są święcone.
            > Jak oberwiesz taką poświęconą pałą policyjną, to nawet siniaków nie będziesz miał.

No i miejsce w niebie nawet bez zgody kolegium kardynalskiego :))
    • bozon.higgsa Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 10:06
      sowietolog1 napisał(a):

> Na pohybel ubecko-esbeckiej postkomunie...
      >
      > Hallellujah i do przodu!
      >
      > Najlepsze jest to, iż piszę to jako agnostyk;-) Nic tak nie wzmaża narodowo-kat
      > olicko, jak leminżo-palikotowe ujadanie;-)
      >
      > niezalezna.pl/44881-warto-protestowac-krzyz-wroci-na-komende

Nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem "agnostyku"?

Krzyż i ikona Michała Archanioła, które zostały usunięte z radomskiej komendy policji z polecenia komendanta Karola Szwalbego, wrócą na swoje miejsce. – Mam nadzieję, że stanie się to w najbliższych dniach – mówi duszpasterz policjantów ks. Gabriel Marciniak – pisze „Gazeta Polska Codziennie”

Wiesz co oznaczają słowa "mam nadzieję"?
      Nadzieje jest matka głupich, nie wiedziałeś?

• fiu-bzdziu2010 Re: Archanioł Michał wraca 17.08.13, 15:23
        Archanioł Michał wraca, bo zapowiedział to Ksiądz-prawie Archanioł Gabriel

coś za dużo Archaniołów w jednej sprawie
      • 99venus Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 15:28
        przydałby się przy okazji jakiś ołtarzyk.
        • sclavus Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 15:45
          ... za państwowe????
          :D:D:D
      • sclavus Dlaczego? 17.08.13, 15:37
        piszesz do sowietologa, jak do człowieka???
        :D:D:D
        boff!
        skoro uważasz, że można....
        • losiu4 Re: Dlaczego? 17.08.13, 21:06
          a sowietolog to nie człowiek?

Pozdrawiam

losiu
    • sclavus ty - agnostyk?? 17.08.13, 15:34
      jagnostyk, raczej...
      Acz przede wszystkim - to smutne - idiota!!!
      • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 15:49
        oczywiście Fikumikusclavusiku. Bo agnostyk nie oznacza lewusiasto-postępackiego oszołoma wykorzystującego swój stołek do zmuszania innych do wyznawania jego lewej wiary.

Pozdrawiam

Losiu
        • bozon.higgsa Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 16:20
          losiu4 napisał:

> oczywiście Fikumikusclavusiku. Bo agnostyk nie oznacza lewusiasto-postępackiego
          > oszołoma wykorzystującego swój stołek do zmuszania innych do wyznawania jego l
          > ewej wiary.
          >
          > Pozdrawiam
          >
          > Losiu

Aleś pendrolnął łosiu...toż to nie agnostycy czy ateiści zmuszają od kołyski do wyznawania wiary.
          Czyni to ...no kto łosiu? od kołyski po grób.
          • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 16:55
            ateiści bardzo często zmuszają swoje dzieci do wyznawania niewiary, czym się chwalą potem czasem po forach wyjaśniając ze wychowują dziecko 'po nowoczesnemu" :)

pozdrawiam

losiu
            • bozon.higgsa Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:02
              losiu4 napisał:

> ateiści bardzo często zmuszają swoje dzieci do wyznawania niewiary, czym się ch
              > walą potem czasem po forach wyjaśniając ze wychowują dziecko 'po nowoczesnemu"
              > :)
              >
              > pozdrawiam
              >
              > losiu

Tacy jak ty nie muszą się chwalić zmuszaniem dzieci od kołyski do wiary?
              Uważasz,że to jest normalne?
              Ten wasz guru Jezus, miał podobno 30 lat jak się ochrzcił.
              Wy,wyznawcy sekty chrześcijańskiej chrzcicie dzieci w jakim wieku?

• losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:11
                bozon.higgsa napisał(a):

> Tacy jak ty nie muszą się chwalić zmuszaniem dzieci od kołyski do wiary?
                > Uważasz,że to jest normalne?

uważam ze obowiązkiem rodziców jest dbanie o dziecko, więc także spełnienie warunków i wychowania takiego,by mogło ono dostąpić zbawienia :)

> Ten wasz guru Jezus, miał podobno 30 lat jak się ochrzcił.

wiele rzeczy robił Jezus w najróżniejszym wieku. Wielu nie zrobił, bo stosunkowo wczesnie wstąpił do nieba. I co z tego miałoby niby wyniknąć? Że 40latek już nic nie moze zrobić?

> Wy,wyznawcy sekty chrześcijańskiej chrzcicie dzieci w jakim wieku?

w odpowiednim, czyli tak, by jak najwczesniej zmyć grzech pierworodny :)

Pozdrawiam

Losiu
                • bozon.higgsa Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:13

w odpowiednim, czyli tak, by jak najwczesniej zmyć grzech pierworodny :)

Co to jest grzech pierworodny?
                  • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:10
                    na wiki piszą o tym tak:
                    pl.wikipedia.org/wiki/Grzech_pierworodny
                    jak chcesz to dam Ci namiar na np. katolickie źródła. Sam nie bedę tu pisał bo to nie temat na to forum i jeszcze nas Giwi pogoni :)

Pozdrawiam

Losiu
                    • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:41
                      losiu4 napisał:

> na wiki piszą o tym tak:
                      > rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Grzech_pierworodny
                      > jak chcesz to dam Ci namiar na np. katolickie źródła. Sam nie bedę tu pisał bo
                      > to nie temat na to forum i jeszcze nas Giwi pogoni :)

Nie interesuje mnie to tłumaczenie pisane przez katolika mnie biblia interesuje. No a tam o tym słowa . Nie rozumiesz prostych rzeczy i tyle ;zmycie grzechu powinno powodować też zmycie jego następstw , bo skoro nie ma grzechu nie ma ułomności ale ulomna wiara tego nie obejmuje :))
                • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:47
                  losiu4 napisał:

> uważam ze obowiązkiem rodziców jest dbanie o dziecko, więc także spełnienie war
                  > unków i wychowania takiego,by mogło ono dostąpić zbawienia :)

Zbawienia ?a kto mu je zapewni klecha pedofil czy inny kryminalista ?

> wiele rzeczy robił Jezus w najróżniejszym wieku.

Zrobił to a nie musiał on nie był osoba grzeszną

> > Wy,wyznawcy sekty chrześcijańskiej chrzcicie dzieci w jakim wieku?
                  >
                  > w odpowiednim, czyli tak, by jak najwczesniej zmyć grzech pierworodny :)

No popatrz w małych móżdżku nie zaświtała taka myśl ze o ile wasz pokropek zmywa grzech pierworodny to piętno Adama nie istniej i człowiek jest znów doskonały i nieśmiertelny jak w raju :)) Zresztą to też ciekawe bo wychodzi ze Jezus był z tym grzechem urodzony skoro go Jan ochrzcił :))) Chrzest nie zmywa grzechu pierworodnego ułomie katolicki
                  • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:17
                    klechów pedofili jak na lekarstwo. natomiast wsród homosi i lewusów - zatrzęsienie.

> No popatrz w małych móżdżku nie zaświtała taka myśl ze o ile wasz pokropek zmyw
                    > a grzech pierworodny to piętno Adama nie istniej i człowiek jest znów doskonały
                    > i nieśmiertelny jak w raju :))

nie jest. Został obmyty z jednego plugastwa. W innym może sie unurzać znowu.

Chrzest nie zmywa grzechu p
                    > ierworodnego ułomie katolicki

owszem, obmywa. W Twojej wierze - byc moze niekoniecznie. Ale kto by sie jakimś małego kalibru kolterzykiem i jego ziołowymi odlotami pospędowymi przejmował :) Chcesz - załóż se swoją sektę albo podłącz sie do wyznania rytu czerskiego :) Pasujecie do siebie :)

Pozdrawiam

Losiu
                    • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:49
                      losiu4 napisał:

> klechów pedofili jak na lekarstwo. natomiast wsród homosi i lewusów - zatrzęsienie.

No popatrz a za co twoja sekta ze 4 miliardy odszkodowań już zapłaciła tylko w USA, za wybryki jurnych byczków nie aby ??

> nie jest. Został obmyty z jednego plugastwa. W innym może sie unurzać znowu.

Bzdura, skoro zmył ten pierworodny :)) to powinieneś był jak Superman :))

> owszem, obmywa.

No i co stajesz się przez to supermenem ?

>W Twojej wierze - byc moze niekoniecznie.

Nie wierzę wiec nie wysilaj się.

Ale kto by sie jakimś
                      > małego kalibru kolterzykiem i jego ziołowymi odlotami pospędowymi przejmował :
                      > ) Chcesz - załóż se swoją sektę albo podłącz sie do wyznania rytu czerskiego :)
                      > Pasujecie do siebie :)

Prymitywny sposób ataku małej parafianki :))
            • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:42
              losiu4 napisał:

> ateiści bardzo często zmuszają swoje dzieci do wyznawania niewiary, czym się ch
              > walą potem czasem po forach wyjaśniając ze wychowują dziecko 'po nowoczesnemu"
              > :)

Opowiedz o piętnie niezmywalności waszego tzw chrztu ??
              • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:22
                człowiek został ochrzczony, znaczy został przyjęty do grona dzieci Bożych, znaczy włączony do Kościoła. Oczywiście nie znaczy to że nie może mu później palma odbić, znaczy odlotu jakiegoś mieć, jak np. Tobie :)

pozdrawiam

Losiu
                • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 21:51
                  losiu4 napisał:

> człowiek został ochrzczony, znaczy został przyjęty do grona dzieci Bożych, znac
                  > zy włączony do Kościoła. Oczywiście nie znaczy to że nie może mu później palma
                  > odbić, znaczy odlotu jakiegoś mieć, jak np. Tobie :)

Mi nie odbiło , mnie nikt nie pytał czy chce katolickiego pokropku a to wbrew ewangeliom chrzcić dzieci .
                  • bozon.higgsa Re: ty - agnostyk?? 18.08.13, 11:20
                    osiu4 napisał:

> człowiek został ochrzczony, znaczy został przyjęty do grona dzieci Bożych, znac
                    > zy włączony do Kościoła

Od kołyski aż po grób?
                    Nie przypominam sobie aby ktokolwiek mnie pytał czy chcę być ochrzczony i zostać bożym dziecięciem.

Czy łoś wie od kiedy kościół zaczął przymusowo chrzcić niemowlęta?
                    Czy łoś wie kto to był Tertulian i co mówił na temat chrztu?
                    Czy łoś wie,że chrześcijański rytuał chrztu pokrywa się w pełni z pogańskimi rytuałami?
        • 1borgia Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 16:35
          a teraz jeszcze losiu, bedzie mowil agnostykowi kim jest agnostyk????? no zaraz padne!

powiedz nam kim jest agnostyk. napisz w co wierzy lub nie, napisz co mysli agnostyk.
          czy ty losiu w ogole wiesz kto pierwszy na forum uzyl sformulowania agnostyk i dlaczego?
          jak kradnisz to wiedz przynajmniej komu.
          ----------

aby moj dawny kolega nie musial biegac po forach i informowac, podsuwam pod nos "losienku-fikusiu-mikusiu skarbenku-pisdusiu"
          • losiu4 Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 16:57
            wyjaśniam tylko ze agnostyk nie oznacza od razu lewusiastego oszołoma, czyli "walczącego ateisty" :)

Pozdrawiam

losiu
            • corakaczyzmu Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:46
              jakbym czytala Trybune Ludu
        • kolter-xl Re: ty - agnostyk?? 17.08.13, 17:40
          losiu4 napisał:

> oczywiście Fikumikusclavusiku. Bo agnostyk nie oznacza lewusiasto-postępackiego
          > oszołoma wykorzystującego swój stołek do zmuszania innych do wyznawania jego lewej wiary.

No popatrz Jezus mówił ze kto uwierzy to i się ochrzci .Wy jednak wolicie od razu polać łeb wodą a może kiedyś uwierzy! Czyżby to nie zmuszanie przymusem do wiary o której mówicie ze jest niezmywalna poprzez lipny wasz chrzest ?
        • sclavus Strasznie (naprawdę strasznie!) mi się podoba, 17.08.13, 19:07
          jak penderolisz publicznie i to bez prezerwatywy... mój ty losieńku-idiocieńku :D:D:D
          Foru (jak poeta) spisuje czyny i rozmowy i nie ma najmniejszej trudności, żeby cię odszukać i ci cóś, "sympatycznego inaczej", w czym się dałeś poznać, jako ten losieniek-idiocieniek...
          Penderol... popenderoluj sobie do woli - wszak korzystasz z wolności słowa... :D:D:D
    • corakaczyzmu sowietolog to katolik z metodami ubecko-esbeckimi 17.08.13, 16:28
      nie widzi, ze demokracja to wybor osobisty a nie grupowy i ze przymus i napuszczanie na dysydentow to metody z czaso PRL?
      • losiu4 Re: sowietolog to katolik z metodami ubecko-esbec 17.08.13, 21:12
        corakaczyzmu napisała:

> nie widzi, ze demokracja to wybor osobisty a nie grupowy i ze przymus i napuszc
        > zanie na dysydentow to metody z czaso PRL?

córuś, Ty aby na pewno wiesz co to demokracja? :) Co do przymusu - Twoje słowa bardzo mi sie spodobały. Wiec powinnaś teraz pojechać po zamordyście - komendancie :)

Pozdrawiam

Losiu
        • kolter-xl Re: sowietolog to katolik z metodami ubecko-esbec 17.08.13, 21:44
          losiu4 napisał:

> corakaczyzmu napisała:
          >
          > > nie widzi, ze demokracja to wybor osobisty a nie grupowy i ze przymus i n
          > apuszc
          > > zanie na dysydentow to metody z czaso PRL?
          >
          > córuś, Ty aby na pewno wiesz co to demokracja? :) Co do przymusu - Twoje słowa
          > bardzo mi sie spodobały. Wiec powinnaś teraz pojechać po zamordyście - komendancie :)

Demokracja nie daje podstaw do obnoszenia się w miejscu pracy swoimi religijnymi fobiami ,tym bardzie w urzędzie świeckiego państwa.
    • volupte Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 16:33
      Na zlosc PO odmozilbys sobie uszy :-)
    • aniechto.only Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 17:07
      Ach, ci biedni prześladowani katolicy...
      • losiu4 Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:08
        aniechto.only napisała:

> Ach, ci biedni prześladowani katolicy...

oczywiście. Ciekawe co byś napisała jakby tego niewierzącego ko0mendanta zmuszano do wieszania krzyzy tak jak on zmuszał do ich zdejmowania. Niech zgadne - cos o talibanie?

Pozdrawiam

Losiu
        • m.c.hrabia Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:32
          . Ciekawe co byś napisała jakby tego niewierzącego ko0mendanta zmuszano do wieszania krzyzy tak jak on zmuszał do ich zdejmowania. Niech zgadne - cos o talibanie?

ło matkom ale debil.

oczywiste ze zmuszanie to taliban ,w kraju laickim.
        • kolter-xl Re: Archanioł Michał wraca do radomskiej komendy; 17.08.13, 21:34
          losiu4 napisał:

> aniechto.only napisała:
          >
          > > Ach, ci biedni prześladowani katolicy...
          >
          > oczywiście. Ciekawe co byś napisała jakby tego niewierzącego ko0mendanta zmu
          > szano
          do wieszania krzyzy tak jak on zmuszał do ich zdejmowania. Niech zgad
          > ne - cos o talibanie?

Nie pieprz od rzeczy konstytucja się kłania
    • corakaczyzmu Brutalne ataki na dysydentow, to kato-esbecka 17.08.13, 17:22
      nowa tradycja wyznwcow rydzyko-kaczych?
    • corakaczyzmu W RP nie ma religii panstwowej 18.08.13, 00:11
      wiec symbole religijne powinny byc poza sfera panstwowa. Religia w demokracji jest chroniona jako osobista praktyka. Nie odnosi sie to do miejsca pracy, zwlaszcza panstwowego. W prywatnym miejscu pracy wlasciciel sam decyduje o tych sprawach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka