Dodaj do ulubionych

We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kaczyński

23.09.13, 21:24
We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kaczyńskich.
To można sobie, ot tak, Bulwar Xawerego Dunikowskiego nazwać bulwarem Kaczyńskich ?
Obserwuj wątek
    • giulia123 Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:29
      porannakawa01 napisała:

> We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kaczyńskich.
      > To można sobie, ot tak, Bulwar Xawerego Dunikowskiego nazwać bulwarem Kaczyński
      > ch ?

Znowu pierdzielisz głupoty.
      • allspice Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:38
        giulia123 napisała:

> porannakawa01 napisała:
        >
        > > We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kaczyńskich.
        > > To można sobie, ot tak, Bulwar Xawerego Dunikowskiego nazwać bulwarem Kac
        > zyński
        > > ch ?
        >
        >
        > Znowu pierdzielisz głupoty.

To raczej ty pierdzielisz. Wczesniej, bulwar nosił imię Ksawerego Dunikowskiego.
        Jeden z wpisów pod artykułem ...

Wrocław ma od dziś bulwar im. Marii i Lecha Kac... Autor: januszz4 23.09.

' Ten pośpiech ze zmianą nazwy, to zwykła asekurowanie się na wypadek wygrania wyborów przez PiS. Normalnie, to najpierw dany obiekt remontuje się, odnawia, a potem następuje jego uroczyste oddanie do użytku z ewentualną nową nazwą. Uważam za skandal usunięcie dotychczasowego patrona tego miejsca prof. Dunikowskiego.

forum.gazeta.pl/forum/w,72,147054684,147061541,Wroclaw_ma_od_dzis_bulwar_im_Marii_i_Lecha_Kac_.html
        • bew-is Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:48
          No faktycznie, jest porównanie. Dunikowski, który zamordował człowieka i miał na sumieniu współpracę z reżimową władzą PRL-u i Kaczyńsy. Bardzo dobrze, że przemianowali i mam nadzieję, że na zawsze, nie tymczasowo. Bardzo się cieszę !!!:)

allspice napisała:
          > To raczej ty pierdzielisz. Wczesniej, bulwar nosił imię Ksawerego Dunikowskiego
          > .
          > Jeden z wpisów pod artykułem ...
          >
          > Wrocław ma od dziś bulwar im. Marii i Lecha Kac... Autor: januszz4 23.09.
          >
          > ' Ten pośpiech ze zmianą nazwy, to zwykła asekurowanie się na wypadek wygrania
          > wyborów przez PiS. Normalnie, to najpierw dany obiekt remontuje się, odnawia, a
          > potem następuje jego uroczyste oddanie do użytku z ewentualną nową nazwą. U
          > ważam za skandal usunięcie dotychczasowego patrona tego miejsca prof. Dunikowsk
          > iego.

• giulia123 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:49
          Pierdzielisz głupoty.
          Bulwar X.Dunikowskiego położony jest pomiędzy Mostem Piaskowym a Mostem Pokoju

wroclawnadodra.pl/obiekt/138/bulwar-xawerego-dunikowskiego

Natomiast bulwar Kaczyńskich jest pomiędzy Mostem Pokoju a Mostem Grunwaldzkim.

www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw,44/kaczynscy-patronami-wroclawskiego-bulwaru,356860.html
          Jakim trzeba być analfabetą, żeby nie sprawdziwszy podstawowych informacji pierdzielić głupoty. Nienawiść do Kaczyńskich w wypadku porannej kawy jest już chyba nieuleczalna.

• szwampuch58 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:58
            Kloaka chamie,marsz:
            forum.gazeta.pl/forum/w,72,147054684,147058113,Re_Nowy_bulwar_powstanie_wkrotce_nad_odra_wizua.html
            • giulia123 Zamilcz stara pierdoło 23.09.13, 22:02
              szwampuch58 napisał:

Zamilcz stara pierdoło. Ja wiem, że kopiuj - wklej masz opanowane do perfekcji, ale zamiast wklejać linka sprawdź debilu gdzie są położone oba bulwary.
      • porannakawa01 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:39
        giulia123 napisała:

>
        > zyński
        > > ch ?
        >
        >
        > Znowu pierdzielisz głupoty.

To najprawdziwsza prawda.
        Pozór głupoty, grobowego żartu lecz to prawda.
        Przemianowali.
        • nigdypisuuwladzy Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:40
          nawet we Wrocławiu już sPISiali ...
          • bew-is Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:50
            Wszędzie, w całej Polsce, mają już dość ryżego i jego bandy.

nigdypisuuwladzy napisał:
            > nawet we Wrocławiu już sPISiali ...
          • allspice Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:51
            nigdypisuuwladzy napisał:

> nawet we Wrocławiu już sPISiali ...

Chyba tylko Dutkiewicz. Posty,które są pod artykułem swiadczą o oburzeniu mieszkańców decyzją Dutkiewicza.

forum.gazeta.pl/forum/w,72,147054684,,Nowy_bulwar_powstanie_wkrotce_nad_odra_wizuali_.html
        • giulia123 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:52
          porannakawa01 napisała:

> To najprawdziwsza prawda.
          > Pozór głupoty, grobowego żartu lecz to prawda.
          > Przemianowali.

Znowu z uporem maniaka będziesz powtarzała kłamstwa??
          • szwampuch58 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 21:56
            Do kloaki chamie pisi tam twoje miejsce!
            forum.gazeta.pl/forum/w,72,147054684,147055543,Re_Nowy_bulwar_powstanie_wkrotce_nad_odra_wizua.html
            • giulia123 Re: Znowu pierdzielisz głupoty 23.09.13, 22:00
              Sprawdź imbecylu gdzie we Wrocławiu jest bulwar Dunikowskiego, a później ujadaj podwórkowy burku.

• dorlor Re: We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kacz 23.09.13, 21:47
      No i co z tego, mamy we Wrocławiu jajo Reagana, rondo żołnierzy wyklętych będzie i Bulwar Marii i Lecha Kaczyńskich, ty u siebie w gminie Gumno możesz nazwać ulicę "aleją ogolonej klaty Grodzkiej" i będzie git.
    • 99venus Re: We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kacz 23.09.13, 22:02
      żałosny pomysł małych ludzi
      • porannakawa01 Re: We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kacz 23.09.13, 22:15
        99venus napisał:

> żałosny pomysł małych ludzi

W Chicago pod naciskiem miejscowych bojowników o wolność i demokrację burmistrz i rada miejska zgodzili się przemianować Belmont Ave na Kaczynski Way.
        Z pompą wieszali tabliczki, delegacja z Polski - kuzyn Kaczyńskich co to jednocześnie w Polsce na trzech kaczyńskich etatach brał kasę, Klempa i miejscowi górale.
        Po zorientowaniu się kim on zacz, jakoś tak po miesiącu podjechali z wysięgnikiem i tabliczki pozdejmowali zakładając spowrotem zwykłe, Belmont Ave.
        Szybciej i logiczniej myślą w tych Chicago?
    • dorlor Re: We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kacz 23.09.13, 22:46
      Bujać się od Wrocka kmiotki, w swoich gminach możecie nazywać ulice imieniem Biedronia i Grodzkiej.
    • giulia123 Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulwary? 24.09.13, 23:20
      porannakawa01 napisała:

> We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kaczyńskich.
      > To można sobie, ot tak, Bulwar Xawerego Dunikowskiego nazwać bulwarem Kaczyński
      > ch ?

Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulwary?
      To może jakieś sprostowanie czy przepraszam?
      • allspice Re: Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulw 28.09.13, 22:38
        giulia123 napisała:

>
        > zyński
        > > ch ?
        >
        > Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulwary?
        > To może jakieś sprostowanie czy przepraszam?

Wygląda na to,że nie znasz Wrocławia i zabierasz głos w sprawie Bulwaru im Dunikowskiego.
        Część Bulwaru została - za Urzędem Wojewódzkim- nazwana im.Kaczyńskich.A ,do niedawna to był po prostu Bulwar Dunikowskiego...

"A tak na marginesie. Otóż bulwar cały już dawno ma nazwę. Jest im. Xawerego Dunikowskiego. W roku 2008 ogłoszono konkurs na jego zagospodarowanie i został on rozstrzygnięty i wypłacono nagrodę 25000 zł. Nie wiem dlaczego teraz przedstawia się jakieś inne całkiem wizualizacje tego miejsca. To znaczy, że znowu ktoś będzie projektował na nowo? Czyli tamta kasa to w błoto?"

stinger47.salon24.pl/536114,wroclawski-bulwar-obciachu
        • giulia123 Re: Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulw 28.09.13, 22:47
          allspice napisała:

> Wygląda na to,że nie znasz Wrocławia i zabierasz głos w sprawie Bulwaru im Duni
          > kowskiego.
          > Część Bulwaru została - za Urzędem Wojewódzkim- nazwana im.Kaczyńskich.A ,do ni
          > edawna to był po prostu Bulwar Dunikowskiego...
          >

No to jeszcze raz:
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,147066350,147066971,Re_Znowu_pierdzielisz_glupoty.html
          Stronę Wrocław nad Odrą redagują Wrocławianie. Oni chyba wiedzą, gdzie jest Bulwar Dunikowskiego. Jest od Mostu Piaskowego do Mostu Pokoju. A dopiero od Mostu Pokoju do Mostu Grunwaldzkiego jest bulwar Kaczyńskich.
          • allspice Re: Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulw 28.09.13, 22:56
            Niestety, jesteś w błędzie.Decyzją Dutkiewicza część bulwaru im Dunikowskiego została nazwana im Kaczynskich. Wiem, bo mieszkam we Wrocławiu i jest to moje rodzinne miasto.
            Przeproś poranną kawę. Wrocławianie są oburzeniu decyzją Dutkiewicza i w najblizszych wyborach nie oddadzą na niego głosu. Między innymi za Bulwar im.Kaczyńskich...
            • giulia123 nie kłam 28.09.13, 23:01
              allspice napisała:

> Niestety, jesteś w błędzie.Decyzją Dutkiewicza część bulwaru im Dunikowskiego z
              > ostała nazwana im Kaczynskich. Wiem, bo mieszkam we Wrocławiu i jest to moje ro
              > dzinne miasto.
              > Przeproś poranną kawę. Wrocławianie są oburzeniu decyzją Dutkiewicza i w najbli
              > zszych wyborach nie oddadzą na niego głosu. Między innymi za Bulwar im.Kaczyńsk
              > ich...

nie kłam:
              www.zumi.pl/Wroc%C5%82aw+Bulwar+Dunikowskiego,namapie.html#51.111292/17.047544/11
              • szwampuch58 Re spad do pisuaru 28.09.13, 23:07
                chamico wolska, ze tez"cus" takiego wstydu nie ma ....biale jest czarne tylko w Wolsce,debilko
              • allspice Re: nie kłam 29.09.13, 08:11
                giulia123 napisała:

> allspice napisała:
                >
                > > Niestety, jesteś w błędzie.Decyzją Dutkiewicza część bulwaru im Dunikowsk
                > iego z
                > > ostała nazwana im Kaczynskich. Wiem, bo mieszkam we Wrocławiu i jest to m
                > oje ro
                > > dzinne miasto.

> > Przeproś poranną kawę. Wrocławianie są oburzeniu decyzją Dutkiewicza i w
                > najbli
                > > zszych wyborach nie oddadzą na niego głosu. Między innymi za Bulwar im.Ka
                > czyńsk
                > > ich...
                >
                > nie kłam:
                > www.zumi.pl/Wroc%C5%82aw+Bulwar+Dunikowskiego,namapie.html#51.111292/17.047544/11

Pokazujesz nowe informacje,juz po decyzji Dutkiewicza. Cały Bulwar Dunikowskiego wraz
                obiektami jest przedstawiony na poniższych zdjęciach - zaczyna się od Hali Targowej a kończy
                na Urzędzie Wojewódzikm. Bulwar im.Kaczyńskich znajduje się na tyłach urzędu przy
                Pl.Powstańców W-wy. Poprzednio był fragmentem Bulwaru Dunikowskiego,zasłużonego dla miasta artysty,rzeżbiarza.

pl.wikipedia.org/wiki/Bulwar_Xawerego_Dunikowskiego
                • giulia123 Re: nie kłam 29.09.13, 09:11
                  allspice napisała:

> Pokazujesz nowe informacje,juz po decyzji Dutkiewicza. Cały Bulwar Dunikowskieg
                  > o wraz
                  > obiektami jest przedstawiony na poniższych zdjęciach - zaczyna się od Hali Targ
                  > owej a kończy
                  > na Urzędzie Wojewódzikm. Bulwar im.Kaczyńskich znajduje się na tyłach urzędu pr
                  > zy
                  > Pl.Powstańców W-wy. Poprzednio był fragmentem Bulwaru Dunikowskiego,zasłużonego
                  > dla miasta artysty,rzeżbiarza.

Otwórz proszę linka:
                  www.zumi.pl/Wroc%C5%82aw+Bulwar+Dunikowskiego,namapie.html#51.111292/17.047544/11
                  I teraz spójrz gdzie kończy się bulwar Dunikowskiego. Kończy się przy Moście Pokoju, natomiast teren pomiędzy Mostem Pokoju a Mostem Grunwaldzkim nie jest nazwany. Tak więc mapa pochodzi z okresu kiedy jeszcze nie było bulwaru Kaczyńskich.

A Dutkiewicz mocno się wystraszył? Myślę, że on ma o wiele więcej bardziej spektakularnych, a szkodliwych dla Wrocławia i jego mieszkańców wpadek, niż nazwanie kawałka terenu imieniem Prezydenta Polski.
            • bew-is Re: Sprawdziłaś już gdzie położone są obydwa Bulw 29.09.13, 00:01
              Że ty jesteś nią oburzona (decyzją Dutkiewicza), to jeszcze nie znaczy, że wszyscy wrocławianie są nią oburzeni.

allspice napisała:

> Niestety, jesteś w błędzie.Decyzją Dutkiewicza część bulwaru im Dunikowskiego z
              > ostała nazwana im Kaczynskich. Wiem, bo mieszkam we Wrocławiu i jest to moje ro
              > dzinne miasto.
              > Przeproś poranną kawę. Wrocławianie są oburzeniu decyzją Dutkiewicza i w najbli
              > zszych wyborach nie oddadzą na niego głosu. Między innymi za Bulwar im.Kaczyńsk
              > ich...
    • giulia123 porannakawa sprostuj kłamstwa które rozsiewasz n/t 28.09.13, 19:18
    • dorlor Re: We Wrocławiu przemianowali tymczasowo na Kacz 28.09.13, 22:25
      Ten kmiot z wiochy nigdy nie przeprasza...to PO-yeb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka