Dodaj do ulubionych

Platforma szykuje wojsko na 11 listopada

25.09.13, 23:39
Jak informuje niezalezna.pl (za Aleksandrem Ściosem), Donald Tusk skierował do MSW projekt zarządzenia, przewidujący użycie 11 listopada żołnierzy Żandarmerii Wojskowej "do udzielenia pomocy policji". Żołnierze mają zabezpieczać i demonstracje patriotyczne, i odbywający się w tym czasie szczyt klimatyczny.

Fragment uzasadnienia: "projekt ten będzie również testem dla służb odpowiedzialnych za stan bezpieczeństwa i porządku publicznego w zakresie właściwego zapobiegania i przeciwdziałania zidentyfikowanym ryzykom, a także likwidacji wszelkich źródeł napięć i niepokojów społecznych".

Jak widać, na 11 listopada rzeczywiście szykują kolejną prowokację, tym razem nawet z udziałem wojska.
Obserwuj wątek
    • mike.recz To dla obrony patriotycznych rekonstruktorów 25.09.13, 23:55
      Tak żeby znowu nie płakali w telewizji że ich lewaccy bandyci z niemieckiej antify pobili
      i aby nie pluli im na mundury. Powinnaś być Wandziu dumna i zadowolona z premiera. Wziął sobie do serca nawoływania bloku niepokorno-niezależnego.

Siły i zasoby pozostające w dyspozycji Żandarmerii Wojskowej broniły Cię Wandziu w trakcie
      EURO 2012 między innymi w Warszawie przed bojówkarzami Putina, którzy szli na końcu pochodu.
    • szwampuch58 Re "Strefa wolnego kłamstwa " 25.09.13, 23:57
      pracuje na wysokich obrotach,hehehe,poziom "Trybuny Ludu"?? Jak myslisz golebico wolska?
      • mike.recz Re: Re "Strefa wolnego kłamstwa " 26.09.13, 00:11
        Ale istniało coś takiego:

Tekst projektu zarządzenia - Biuletyn Informacji Publicznej MSW
        bip.msw.gov.pl/download/4/18555/Projekt-uzgodnienia.pdf‎
        18 wrz 2013 - bezpieczeństwo całego kraju, dlatego dokonana przez Policję wstępna kalkulacja sił i środków przewiduje, że skutecznym sposobem eliminacji potencjalnych zagrożeń na terenie. RP będzie wykorzystanie do wsparcia działań Policji sił i zasobów pozostających w dyspozycji Żandarmerii Wojskowej.
    • anwad Projekt zarządzenia w tej sprawie 26.09.13, 00:06
      Projekt zarządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie użycia żołnierzy Żandarmerii Wojskowej do udzielenia pomocy Policji: bip.msw.gov.pl/bip/projekty-aktow-prawnyc/2013/22487,Projekt-zarzadzenia-Prezesa-Rady-Ministrow-w-sprawie-uzycia-zolnierzy-Zandarmeri.html
    • alistair-p Ustawa na jeden dzień? 26.09.13, 00:19
      Ciekawostka.Ustawa która dotyczy tylko jednego dnia w roku.A co będzie jak wiadome siły zaatakują 12 listopada?No i ten Ścios :-)) To tak jak działalnośc artystyczna Suskiego,tylko dla ludzi o silnych nerwach.
    • bogucjusz I bomby z helem. n/t 26.09.13, 00:31
      • sclavus Re: To ich gnębi 26.09.13, 00:39
        Jeżeli kogokolwiek, cokolwiek gnębi, to twój infantylny idiotyzm...
        ... i jestem pierwszym zgnębionym :D:D:D:D:D
    • mila2712 Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 07:49
      Awand nie dorabiaj ideologii

Chodzi o bezpieczeństwo publiczne.
    • aniechto.only Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 07:56
      PiS szykuje godzinę W , rząd, wojsko. Anwad, zostaniesz sanitariuszką? Nie zapomnij zawczasu udać się do Starachowic.
    • obraza.uczuc.religijnych Dopóki nie poznałem Aleksandra Ściosa 26.09.13, 11:19
      to nie wiedziałem że może być taki głupek w internetach.
    • sverir Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 11:23
      Czyli zapowiedzi Pana Prezesa (jedynego uczciwego w tym kraju!), że na 11 listopada zjedzie się lewactwo z całego świata żeby wszcząć burdy, były bez pokrycia? Nie jest potrzebne zabezpieczenie przed zamieszkami?
      • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 11:49
        Czyli urządzenie szczytu klimatycznego w dniu polskiego Swięta Narodowego to jednak była prowokacja!
        • sverir Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 11:56
          Oczywiście, że prowokacja. Tusk chce sprowokować prawicę do bijatyk. Powszechnie wiadomo, że prawica jest tak odmóżdżona, że nie potrafi powstrzymywać swoich działań. Co jeszcze chcesz udowodnić?
          • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:23
            Nie tylko prawicę. 10 kwietnia nie daliby rady (a usilnie próbowali w poprzednich latach). Przy ogromnej liczbie ludzi młodych, wszystko jest możliwe, bo ludzi niedoświadczonych o wiele łatwiej sprowokować. I wiadomo, że na to liczą.
            • sverir Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:29
              Wiem, wiem, łatwo sprowokować. Tak bardzo prawicę prowokuje obecność lewactwa, a lewaków obecność urzędników. Wg mnie jeżeli ktoś nie potrafi kontrolować takich odruchów, to powinien zostać zwyczajnie ubezwłasnowolniony. No, ale ja jestem cywilizowany człowiek, więc może mam inne spojrzenie na problem prowokacji.
              • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 13:52
                Wykazałeś się tylko całkowitym brakiem znajomości psychologii społecznej. Polecam Ci np. klasyka, Le Bona - "Psychologia tłumu". Ignorancie.
                • obraza.uczuc.religijnych Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 14:01
                  Dlaczego polecasz coś, czego nie przeczytałaś?
    • 2nihil.no.vi [...] 26.09.13, 11:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • anwad [...] 26.09.13, 11:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mila2712 Ooooo!!!! 26.09.13, 11:55
          anwad napisała:
          >Od początku było wiadomo, że ta zorganizowana grupa przestępcza, antypolska, szykuje prowokację
          Ostro!
          Udowodnij to
          • anwad Re: Ooooo!!!! 26.09.13, 12:25
            Wiesz co... znajdź sobie kompana do rozmowy na swoim poziomie. Widziałam kiedyś, że fajnie ci się układa z obraza.uczuc.religijnych.
            • mila2712 Re: Ooooo!!!! 26.09.13, 12:37
              Co to brak argumentów na poparcie tezy ?

PS widzisz Kochana z Obywatelem Obrazą mozna rzeczowo podyskutować nieraz pozartować.
              Jak i z wieloma innymi osobami.

• obraza.uczuc.religijnych A podobno masz mnie wyszarzonego, kłamczucho 26.09.13, 13:04
              Oczywiście w imię wolności słowa i pluralizmu poglądów.
              • mila2712 Re: A podobno masz mnie wyszarzonego, kłamczucho 26.09.13, 13:06
                widzisz, jestes dla użytkowniczki Awand wprost bezcenny....bo tylko Ciebie pamięta.
                hahahaha
                • obraza.uczuc.religijnych Re: A podobno masz mnie wyszarzonego, kłamczucho 26.09.13, 13:12
                  Zawsze jest bezradna w obliczu moich argumentów.
                  • mila2712 Re: A podobno masz mnie wyszarzonego, kłamczucho 26.09.13, 13:18
                    oj tam
                    z kobietami trzeba delikatnie a z takimi o prawicowych poglądach tym bardziej,
                    nie mów, że nie wiedziałeś ?
                    :PPP
          • 2nihil.no.vi PO czynach ich POznacie! i.....POznajemy 26.09.13, 13:18
            mila2712 napisała:

> anwad napisała:
            > >Od początku było wiadomo, że ta zorganizowana grupa przestępcza, antypo
            > lska
            , szykuje prowokację
            > Ostro!
            > Udowodnij to
            • mila2712 Re: PO czynach ich POznacie! i.....POznajemy 26.09.13, 13:30
              Dowody...zapomniałeś o dowodach ( kwity, taśmy...)
    • mariner4 Nie martw się 26.09.13, 11:26
      idioci będą pod ochroną.
      M.
      • 2nihil.no.vi z łapą na cynglu? he he he 26.09.13, 11:37

mariner4 napisał:

> idioci będą pod ochroną.
        > M.
        • mariner4 Siedź sobie w vaterlandzie 26.09.13, 11:54
          i n ie pyskuj.
          M.
      • anwad Re: Nie martw się 26.09.13, 11:52
        Oni zawsze są pod ochroną. Wiedząc, że może im jej zabraknąć, jeszcze uchwalili ustawę o pomocy obcych służb.
        • mariner4 Nio więc czego się boisz. 26.09.13, 11:53
          M.
    • ya_rap Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 11:34
      Żandarmeria wojskowa to takie same wojsko jak lekarz wojskowy. Ona pełni funkcję policyjną. A czemu ma się tam niby wysyłać pełno policji w miejsce spodziewanych jak co roku zamieszek, żeby cwani kibole wiedzieli, że w innych miejscach miasta nie ma psów i można kraść?
      • 2nihil.no.vi skąd to wiesz???jasnowidz? 26.09.13, 11:52
        ya_rap napisał:

> Żandarmeria wojskowa to takie same wojsko jak lekarz wojskowy. Ona pełni funkcj
        > ę policyjną. A czemu ma się tam niby wysyłać pełno policji w miejsce spodziewan
        > ych jak co roku zamieszek, żeby cwani kibole wiedzieli, że w innych miejscach m
        > iasta nie ma psów i można kraść?

• ya_rap Re: skąd to wiesz???jasnowidz? 26.09.13, 11:56
          podobno z tego ze codziennie słońce wstało nie wynika, że i jutro wstanie, ale jednak nie jest specjalnym prorokiem ten, kto spodziewa się rano wschodu słońca.

Podobno też jak się kołdrę naciągnie na głowę, to marzną nogi. Jak gdzieś jest psów gęściej to gdzieś musi być rzadziej. Prawo przykrótkiej kołdry.

Mamy więc indukcję i analizę matematyczną. Żadnego jasnowidztwa
      • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:21
        Każdy inteligentny człowiek wie, o co chodzi. O antypolską prowokację ze strony rządu. Szykowaną od początku ustalenia daty 11 listopada na szczyt klimatyczny. Gdy PiS o tym mówił, twierdzono, że to bzdura. A teraz widać, co szykują.
        • ya_rap Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:26
          Sprowokować można dzikie zwierzęta. Więc wiadomo o co chodzi. O to, że niektórzy prawdziwi jeszcze nie zleźli z drzewa.
          • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:28
            Każdy średnio inteligentny człowiek wie, że najłatwiej sprowokować młodych mężczyzn. I albo tego nie robi, jeżeli zależy mu na spokoju, albo to robi, bo w jego interesie jest udana prowokacja.
            • szwampuch58 Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:32
              przeciez ty gustujesz w smiesznych starcach,golebico wolska młodych zostaw w spokoju,hehehe
            • ya_rap Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:40
              czyli młody mężczyzna jest centrum wszechświata? chyba dla młodej panienki, której zostaje kibic w dresie bo ci w garniturze zaklepani.
              • anwad Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 12:46
                Głupota Waszych komentarzy poraża.
    • romullos Wreszcie retoryka wojenna niezależnej przyda się 26.09.13, 11:57
      na coś. No nie? ;)
    • gat45 Władze chcą zapobiec zadymom - źle 26.09.13, 12:38
      (szykują prowokację) ; nie przygotowywałyby się odpowiednio - też źle (państwo się nie sprawdziło)

Trudno dogodzić komuś, kto postanowił, że zadowolony nigdy nie będzie. Co ja mówię, postanowił. Dla kogo okazać najmniejsze zadowolenie z czegokolwiek byłoby zaprzaństwem :).
    • gat45 Wobec tego : JAK (według pana Sciosa) 26.09.13, 12:46
      powinno się zorganizować bezpieczeństwo ludzi i miasta 11 listopada ? Konkrety mile widziane : siły porządkowe, ich liczebność, uprawnienia....
      • anwad Re: Wobec tego : JAK (według pana Sciosa) 26.09.13, 13:32
        Po pierwsze, nie organizować w dniu Swięta Niepodległości zagranicznych spędów z lewakami, którzy przy tej okazji lubią organizować zadymy. Proste.
    • iq-ok No. Ani chybi stan wojenny się kroi :):) 26.09.13, 12:56

Piszesz gdzieś wyżej, że głupota komentarzy Cię "poraża".
      Piszesz też coś o "prowokacji".

Dokonaj syntezy tych obserwacji i będziesz miała odpowiedź czemu w prowokacyjnie głupim wątku komentarze bywają głupie.
      • anwad Re: No. Ani chybi stan wojenny się kroi :):) 26.09.13, 13:36
        Najpierw organizowanie szczytu klimatycznego 11 listopada to nic takiego, później - aż trzeba mobilizować wojsko. Ktoś tu jest nieodpowiedzialny. Albo celowo organizuje prowokację.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: No. Ani chybi stan wojenny się kroi :):) 26.09.13, 13:42
          Najpierw organizowanie spędów niepodległosciowych 11 listopada zamiast sprawdzić czy w tym dniu w Warszawie nie dzieje się coś ważniejszego. To typowa prowokacja politpoprawnych kretynów od patriotyzmu.
        • iq-ok Re: No. Ani chybi stan wojenny się kroi :):) 26.09.13, 14:12
          Nie widzę nic złego w organizowaniu międzynarodowej dwutygodniowej konferencji pod auspicjami ONZ nawet gdy ma się zaczynać 11-go listopada.

Nie widzę również niczego złego w działaniach koordynujących jej zabezpieczenie.

Nienormalnym byłoby dla mnie uleganie histerii prawicowców nazywających tą konferencję "spędem lewaków" i prowokacją wobec zblatowanego z nimi kibolstwa, które i tak wykorzysta każdą okazję do wyrażenia swych "patriotycznych" uczuć w formie burd ulicznych.

Państwo musi normalnie funkcjonować mimo wysiłków prawicy by je destabilizować przy każdej nadarzającej się okazji.

Więc nie histeryzuj mi tu za ściosem tylko pomyśl chwilkę zanim wysmażysz kolejną bzdurę.
    • ayran Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 13:38
      Też słyszałem, że mają szczelać zza węgła i nawet w tym celu lufy karabinów zostały specjalnie powyginane w bok.
      • m.c.hrabia Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 13:45
        a ja słyszałem, że sarin od Asada zakupili ,ciekawe po co ?
    • volupte Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 14:37
      I to wojsko ma dorżnąć watahę ? Trudne , bo to hydra .
    • zbysio45 Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 14:45
      Nic to szanownej władzy nie DA bo wojsko polskie z ludem a lud z wojskiem chyba obali nieudolna władze .
      • m.c.hrabia Re: Platforma szykuje wojsko na 11 listopada 26.09.13, 14:47
        bo wojsko polskie z ludem a lud z wojskiem

patrz pan panie Paździoch, to tak jak z komuny ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka