Dodaj do ulubionych

Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek

15.10.13, 02:41
w Londynie.

Okazało się, że choć leci się na lotnisko swojego imienia, to sprawdzenie, czy delikwent nie zagraża współpasażerom jest sprawą rutynową.

fakty.interia.pl/polska/news-walesa-ofiara-rygorystycznych-procedur-tusk-zazada-wyjasnien,nId,1042073
Rygorystyczne procedura. Przesłanie bagażu przez skaner. Tusk znowu zrobi z siebie błazna.
Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 03:55
      Bzdura.
      Piąty człowiek w Polsce.
      Protokół dyplomatyczny jednak wyjątkowości wymaga.
      Zwykły pasażer jednak nie podlega temu protokołowi.
      Brytyjczycy przegięli.
      Ciekawam ichniego piątego po Królowej tak potraktowanego na Okeciu.
      Natychmiast o polskich ksenofobach, ciołkach nie znających protokołu itd.
      Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
      Wałęsa to Wałęsa.
      I nikt mu tego nie odbierze.
      • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 05:45
        Pretensje winny być adresowane do naszych Służb Dyplomatycznych i Sikorskiego.
        • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:27
          wiosnaludzikow napisał:

> Pretensje winny być adresowane do naszych Służb Dyplomatycznych i Sikorskiego.

Ktoś tu kłamie, albo W, albo ambasada.
          Wałęsa mógł to w żart obrucić, ale oczywiście wybrał drogę warchoła.
          BTW
          Panie W nie pamięta pan co pani Dulska mówiła? "Trzeba zawsze mieć na sobie czystą bieliznę bo nie daj bóg zdarzy się wypadek i obcy bedą pana rozbierali". 😝
          • wiosnaludzikow Wałęsa zachował się jak .... 15.10.13, 07:55
            Jan Maria Rokita.
      • hummer To już wiadomo, dlaczego premier z Krakowa 15.10.13, 08:26
        porannakawa01 napisała:

> Bzdura.
        > Piąty człowiek w Polsce.
        > Protokół dyplomatyczny jednak wyjątkowości wymaga.
        > Zwykły pasażer jednak nie podlega temu protokołowi.
        > Brytyjczycy przegięli.
        > Ciekawam ichniego piątego po Królowej tak potraktowanego na Okeciu.
        > Natychmiast o polskich ksenofobach, ciołkach nie znających protokołu itd.
        > Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
        > Wałęsa to Wałęsa.
        > I nikt mu tego nie odbierze.

Się awanturował.
      • smalltownboy Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:10
        porannakawa01 napisała:

> Bzdura.
        > Piąty człowiek w Polsce.
        > Protokół dyplomatyczny jednak wyjątkowości wymaga.
        > Zwykły pasażer jednak nie podlega temu protokołowi.
        > Brytyjczycy przegięli.
        > Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
        > Wałęsa to Wałęsa.
        > I nikt mu tego nie odbierze.

A co na to np. nasza konstytucja mówiąca, że wszyscy są równi wobec prawa?
        Pewnie zwykły kawałek papieru dla motłochu, bo "autorytety" są ponad nią.
        • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:22
          smalltownboy napisał:

> porannakawa01 napisała:
          >
          > > Bzdura.
          > > Piąty człowiek w Polsce.
          > > Protokół dyplomatyczny jednak wyjątkowości wymaga.
          > > Zwykły pasażer jednak nie podlega temu protokołowi.
          > > Brytyjczycy przegięli.
          > > Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie.
          > > Wałęsa to Wałęsa.
          > > I nikt mu tego nie odbierze.
          >
          > A co na to np. nasza konstytucja mówiąca, że wszyscy są równi wobec prawa?
          > Pewnie zwykły kawałek papieru dla motłochu, bo "autorytety" są ponad nią.

Mało to było przypadków, jak dyplomaci przewozili kontrabandę?
          www.tvn24.pl/ekspert-od-protokolu-dyplomatycznego-walesa-mial-prawo-sie-zdenerwowac,363047,s.html
      • dystans4 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:51
        Wałęsa to były prezydent, wylansowany i ustawiony na świeczniku przez Kuronia, Michnika i resztę KOR-u. Symbol walki z komuną, nadęta wydmuszka. Nic szczególnego.
        --
        buldog.
    • sverir Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:02
      > Okazało się, że choć leci się na lotnisko swojego imienia, to sprawdzenie, czy
      > delikwent nie zagraża współpasażerom jest sprawą rutynową.

Ci sami Brytyjczycy będą wyć z żalu, jak się przetrzepie gacie Jej Królewskiej Mości. Ciekawe, czy wówczas także będzie to sprawa rutynowa?
      • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:12
        sverir napisał:

> Ci sami Brytyjczycy będą wyć z żalu, jak się przetrzepie gacie Jej Królewskiej
        > Mości. Ciekawe, czy wówczas także będzie to sprawa rutynowa?
        No to spróbuj to zrobić :)
        Poznasz efekty działań służb dyplomatycznych UK.
        btw porównanie Wałęsy do Królowej ...szczyty oszołomstwa.
        • sverir Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:27
          > btw porównanie Wałęsy do Królowej ...szczyty oszołomstwa.

Azaliż porównać nie można? Mam nadzieję, że tylko dlatego, że królowa jest urzędującą głową państwa, a nie z powodu brytyjskiej maniery wyższości lub zwyczajnej niechęci do Wałęsy.
          • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:32
            > Azaliż porównać nie można? Mam nadzieję, że tylko dlatego, że królowa jest urzę
            > dującą głową państwa, a nie z powodu brytyjskiej maniery wyższości lub zwyczajn
            > ej niechęci do Wałęsy.
            Można. Można również porównać Kaczyńskiego do Regana.
            Mnie tylko to porównanie śmieszy :)
            • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:47
              wiosnaludzikow napisał:

> > Azaliż porównać nie można? Mam nadzieję, że tylko dlatego, że królowa jes
              > t urzę
              > > dującą głową państwa, a nie z powodu brytyjskiej maniery wyższości lub zw
              > yczajn
              > > ej niechęci do Wałęsy.
              > Można. Można również porównać Kaczyńskiego do Regana.
              > Mnie tylko to porównanie śmieszy :)

No co ty. Jego tylko do Gandhi można porównać 😛
            • sverir Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:56
              > Mnie tylko to porównanie śmieszy :)

Bo porównujesz osoby, a ja piszę o funkcji. Za Wałęsą sam nie przepadam, ale jak nie patrzeć, jest naszym byłym prezydentem, w dodatku wybranym w demokratycznych wyborach. Wypadałoby, żeby chociaż nasi sojusznicy traktowali go z szacunkiem należnym byłej głowie państwa.
        • crotalus1 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 16:07
          To prawda. Szczytem oszołomstwa jest porównywanie królowej do Wałęsy. Wałęsa jest po 100 ważniejszy niż jakaś kukiełka bawiąca się w korony i berła.
    • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:45
      Och jakie święte oburzenie, przecież Pan Lech Wałęsa nie jest dyplomatą a zwykłym obywatelem ( i cóż z tego, że byłym prezydentem ). Jako zwykły obywatel powinien poddać się kontroli. To nie podlega dyskusji.
      Jola K. tez musiała niedawno ściągać szpileczki na lotnisku ale afery na szczytach władzy nie było.
      • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:54
        Jola jest normalna w zachowaniu w przeciwieństwie do tego bufona :)
        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:57
          Tak, Jola to bardzo kulturalna i inteligentna osoba ( z całym szacunkiem do Lecha ).
      • sverir Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 07:57
        > Jola K. tez musiała niedawno ściągać szpileczki na lotnisku ale afery na szczyt
        > ach władzy nie było.

Jola K. nie jest nawet byłym prezydentem.

• mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:07
          Nie czepiajmy sie szczegółów.
          Znajduję w tym wspólny mianownik były ( były prezydent, była prezydentowa lub jak wolisz pierwsza dama ).
          Tylko Jola potrafiła wyjść z tej sytuacji z podniesionym czołem ( ale nie dziwmy się to kobieta :P )
          • sverir Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:30
            > Nie czepiajmy sie szczegółów.

To nie jest szczegół, tylko istotna kwestia. Jeżeli wg nas nasz były prezydent nie zasługuje na miano VIP...

> Tylko Jola potrafiła wyjść z tej sytuacji z podniesionym czołem

I słusznie. Bo w jej przypadku naprawdę nie trzeba było wiele. W końcu to tylko była pierwsza dama, korzystająca ze splendoru małżonka, a nie funkcyjna na mocy Konstytucji.
      • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:05
        mila2712 napisała:

> Och jakie święte oburzenie, przecież Pan Lech Wałęsa nie jest dyplomatą a zwykł
        > ym obywatelem ( i cóż z tego, że byłym prezydentem ). Jako zwykły obywatel powi
        > nien poddać się kontroli. To nie podlega dyskusji.
        > Jola K. tez musiała niedawno ściągać szpileczki na lotnisku ale afery na szczyt
        > ach władzy nie było.

Każde państwo ma swoje przepisy i musisz je przestrzegać.
        Jeżeli W mówi prawdę to za to co sie stało należy winić ambasadę. Gdyby mu powiedziano, że nie moze liczyć na przejście bez kontroli to przynajmniej poskladalby swoje brudne gacie i skarpetki.

[i]
        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:17
          :)
          No cóż trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność ( i mieć poskładane majtasy )
          Widać Lech nie umie zadawać pytań lub też nie rozumie odpowiedzi.
          Mógł to obrócić w żart i tyle.

• pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:21
            mila2712 napisała:

> :)
            > No cóż trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność ( i mieć poskładane majta
            > sy )
            > Widać Lech nie umie zadawać pytań lub też nie rozumie odpowiedzi.
            > Mógł to obrócić w żart i tyle.
            >
            >
            >
            >

To samo wyżej napisałem + dobre rady pani Dulskiej :-)
            • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:28
              No widzisz jaka jednomyślność

Co z Danuty za żona, nie nauczyła Lecha jak pakować torby? Widać nie oglądała "Lekcji Stylu" Jolanty K. A tam wszystko było.

hahahaha
        • gat45 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:53
          A trzeba było czytywac klasyków....

Myjcie się dziewczyny
          nie znacie dnia ani godziny

Sztaudynger
        • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 12:14
          "Każde państwo ma swoje przepisy i musisz je przestrzegać.
          > Jeżeli W mówi prawdę to za to co sie stało należy winić ambasadę. Gdyby mu powi
          > edziano, że nie moze liczyć na przejście bez kontroli to przynajmniej poskladal
          > by swoje brudne gacie i skarpetki.
          Co za bzdury .
          Winien sam sobie ze gaci nie poukladal w walizce, ambasade fatygowac bo ma sie balagan w walizce - to malo godne zdobywcy nagrody Nobla i bylego prezydenta . Duren !

I jeszcze :" Akurat jeszcze jakaś złośliwa zmiana
          > strażników stanęła, która nie lubi Polaków "
          Stwierdzenie publiczne godne bylego prezydenta :-)
          Duren i rasista .

>
          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 12:44
            a74-7 napisał:

>
            > Stwierdzenie publiczne godne bylego prezydenta :-)
            > Duren i rasista .
            >
            No popatrz, a takiego "durnia" z estymą najwięksi tego świata przyjmują okazując mu szacunek i podziw...a co do rasisty; wiesz co pod tym pojęciem się zawiera?
            • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:06
              simera16 napisał:

> a74-7 napisał:
              >
              > >
              > > Stwierdzenie publiczne godne bylego prezydenta :-)
              > > Duren i rasista .
              > >
              > No popatrz, a takiego "durnia" z estymą najwięksi tego świata przyjmują okazują
              > c mu szacunek i podziw...a co do rasisty; wi
              > esz co pod tym pojęciem się zawiera?

Jako dziwoląga. Czas Wałęsy jest czasem przeszłym.
              • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:37
                hummer napisał:

>
                > > >
                > > No popatrz, a takiego "durnia" z estymą najwięksi tego świata przyjmują o
                > kazują
                > > c mu szacunek i podziw...a co do [url=http://sjp.pl/rasista]"rasisty"[/ur
                > l]; wi
                > > esz co pod tym pojęciem się zawiera?
                >
                > Jako dziwoląga. Czas Wałęsy jest czasem przeszłym.
                >
                >
                No popatrz...A jak myślisz; jako o kim będą pisać kiedyś o Wałęsie: dziwolągu, czy polityku?
                • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:48
                  simera16 napisał:

> hummer napisał:
                  >
                  > >
                  > > > >
                  > > > No popatrz, a takiego "durnia" z estymą najwięksi tego świata przyj
                  > mują o
                  > > kazują
                  > > > c mu szacunek i podziw...a co do [url=http://sjp.pl/rasista]"rasist
                  > y"[/ur
                  > > l]; wi
                  > > > esz co pod tym pojęciem się zawiera?
                  > >
                  > > Jako dziwoląga. Czas Wałęsy jest czasem przeszłym.
                  > >
                  > >
                  > No popatrz...A jak myślisz; jako o kim będą pisać kiedyś o Wałęsie: dziwolągu,
                  > czy polityku?

a jest różnica?
                  • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 14:01
                    hummer napisał:

>
                    > > >
                    > > >
                    > > No popatrz...A jak myślisz; jako o kim będą pisać kiedyś o Wałęsie: dziwo
                    > lągu,
                    > > czy polityku?
                    >
                    > a jest różnica?
                    >
                    A wiesz, że masz rację! ROTFL!
                    • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 15:14
                      simera16 napisał:

> hummer napisał:
                      >
                      > >
                      > > > >
                      > > > >
                      > > > No popatrz...A jak myślisz; jako o kim będą pisać kiedyś o Wałęsie:
                      > dziwo
                      > > lągu,
                      > > > czy polityku?
                      > >
                      > > a jest różnica?
                      > >
                      > A wiesz, że masz rację! ROTFL!

Dlatego uśmiechnij się.

Kiedyś w Hamburgu nazbierałem kasztanów. Cały dzwoniłem. ubawiłem połowę obsługi, jak zacząłem wyjmować z kieszeń piszczące kasztany :) Nie krzyczałem, że Niemcy nie mają humoru i wzięli mnie na ręczne sprawdzanie :)
                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 16:01
                        hummer napisał:

>
                        >
                        > Kiedyś w Hamburgu nazbierałem kasztanów. Cały dzwoniłem. ubawiłem połowę obsług
                        > i, jak zacząłem wyjmować z kieszeń piszczące kasztany :) Nie krzyczałem, że Nie
                        > mcy nie mają humoru i wzięli mnie na ręczne sprawdzanie :)
                        >
                        >
                        Leciałem z Krakowa do Larnaki z tym, że do Warszawy liniami krajowymi, a z Warszawy "Cyprus"...Z uwagi na złą pogodę nie zdążyłem na ten samolot i musiałem lecieć via Tel Aviv... Ło Jesuuu, tam to mnie dopiero przetrzepali, ale co to za problem?
            • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:12
              ,,,...okazuja podziw ...
              Chyba raczej zrozumienie dla przypadlosci wieku :-)
              • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:39
                a74-7 napisał:

> ,,,...okazuja podziw ...
                > Chyba raczej zrozumienie dla przypadlosci wieku :-)
                >
                No to na tej zasadzie ja też cię rozumiem i współczuję...
                • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 14:09
                  o mnie mozesz sobie myslec co ci tylko do glowki wpadnie, nie dbam o to ,
                  ale ta IKONA LW juz troche sie wyswiechtala.
                  Poza tym jako prezydent Polski uplasowal sie pod wzgledem popularnosci na 3 miejscu po Kwachu i L Kaczynskim .
                  W mlodosci - mial swoje 5 minut , "bohaterstwa nikt mu nie odbiera " przeciez, ale wymagac interwencji ambasady jak sie skarpetek i gatek nie poukladalo w walizce to juz gross!
                  Chyba ze w Poolandii w takich przypadkach robi sie wyjatki :-)
                  • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 14:12
                    a74-7 napisał:

> o mnie mozesz sobie myslec co ci tylko do glowki wpadnie, nie dbam o to ,
                    > ale ta IKONA LW juz troche sie wyswiechtala.
                    > Poza tym jako prezydent Polski uplasowal sie pod wzgledem popularnosci na 3
                    > miejscu po Kwachu i L Kaczynskim .
                    > W mlodosci - mial swoje 5 minut , "bohaterstwa nikt mu nie odbiera " przeciez,
                    > ale wymagac interwencji ambasady jak sie skarpetek i gatek nie poukladalo w
                    > walizce to juz gross!
                    > Chyba ze w Poolandii w takich przypadkach robi sie wyjatki :-)
                    >
                    Żyjesz w Poolandii? No to sobie żyj dalej..., ale nie wypowiadaj się już o sprawach Polski.
          • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:26
            Och nie czepiaj się przecież to lapsus językowy - to ostatnio bardzo modne.

• simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:15
        mila2712 napisała:

> Och jakie święte oburzenie, przecież Pan Lech Wałęsa nie jest dyplomatą a zwykł
        > ym obywatelem ( i cóż z tego, że byłym prezydentem ). Jako zwykły obywatel powi
        > nien poddać się kontroli. To nie podlega dyskusji.
        > ach władzy nie było.
        >
        Gdzieś się mnie o uszy obiło, ze Wałęsa posiada paszport dyplomatyczny...Czy gdyby była to prawda, to nie jest zasadne oburzenie b.prezydenta?
        • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:19
          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
          >
          > > Och jakie święte oburzenie, przecież Pan Lech Wałęsa nie jest dyplomatą a
          > zwykł
          > > ym obywatelem ( i cóż z tego, że byłym prezydentem ). Jako zwykły obywate
          > l powi
          > > nien poddać się kontroli. To nie podlega dyskusji.
          > > Jola K. tez musiała niedawno ściągać szpileczki na lotnisku ale afery na
          > szczyt
          > > ach władzy nie było.
          > >
          > Gdzieś się mnie o uszy obiło, ze Wałęsa posiada paszport dyplomatyczny...Czy gd
          > yby była to prawda, to nie jest zasadne oburzenie b.prezydenta?
          >

To po kiego kilkakrotnie wypytywała abasadę "czy przejście jest czyste".
          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:26
            pies_na_czarnych napisała:

>
            > > >
            > > Gdzieś się mnie o uszy obiło, ze Wałęsa posiada paszport dyplomatyczny...
            > Czy gd
            > > yby była to prawda, to nie jest zasadne oburzenie b.prezydenta?
            > >
            >
            > To po kiego kilkakrotnie wypytywała abasadę "czy przejście jest czyste".
            >
            >
            Gdybym wiedział, to bym nie pytał....
        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:20
          Jeżeli ma paszport to mógłby mieć pretensje....ale czy konieczna jest interwencja Donka ?
          Według mnie nie.
          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:28
            mila2712 napisała:

> Jeżeli ma paszport to mógłby mieć pretensje....ale czy konieczna jest interwenc
            > ja Donka ?
            > Według mnie nie.
            >
            Jakby nie patrzyć, to Tusk też jest ministrem...a że pierwszym?
            • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:29
              No ale jak by nie analizować to Lech jest zwykłym obywatelem.
              • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:31
                mila2712 napisała:

> No ale jak by nie analizować to Lech jest zwykłym obywatelem.
                >
                No chyba nie do końca, skoro to były prezydent, osoba raczej powszechnie znana w świecie...no i ten paszport dyplomatyczny; miał, czy nie?
                • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:34
                  W świetle obowiązującego prawa jest zwykłym obywatelem.
                  Nie wiem czy miał taki paszport.
                  • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:37
                    mila2712 napisała:

> W świetle obowiązującego prawa jest zwykłym obywatelem.
                    > Nie wiem czy miał taki paszport.

Najprawdopodobniej nie i pewnie się jeszcze awanturował przy VIP. To go wzięli za Rokitę.
                    • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:42
                      I słusznie... jak nie ma paszportu dyplomatycznego to trzeba postępować zgodnie z obowiązującymi procedurami.
                      Wstyd...były prezydent anie umie się odpowiednio zachować.
                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:44
                        mila2712 napisała:

> I słusznie... jak nie ma paszportu dyplomatycznego to trzeba postępować zgodnie
                        > z obowiązującymi procedurami.
                        > Wstyd...były prezydent anie umie się odpowiednio zachować.
                        >
                        Jak znalazł się w saloniku VIP, przez płot przeskoczył?
                        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:48
                          Jeśli już to przez barierkę....panie złośliwy
                          Czy VIP oznacza, że ktoś ma paszport dyplomatyczny ? Chyba nie.
                          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:50
                            mila2712 napisała:

> Jeśli już to przez barierkę....panie złośliwy
                            > Czy VIP oznacza, że ktoś ma paszport dyplomatyczny ? Chyba nie.
                            >
                            Ło Jesssssssu...ja pytam, a nie stwierdzam.
                            • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:58
                              Ło jesuuuuuuuuuuuuuuu
                              Kto pyta nie błądzi :P
                              VIp nie oznacza paszportu dyplomatycznego
                              • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:01
                                mila2712 napisała:

> Ło jesuuuuuuuuuuuuuuu
                                > Kto pyta nie błądzi :P
                                > VIp nie oznacza paszportu dyplomatycznego
                                >
                                ...ale bardzo ważną osobę, a bycie bardzo ważną osobą to nie standard i chyba nie powinno traktować się kogoś niestandardowego w sposób...standardowy.
                                • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:07
                                  Wcale nie ważną.
                                  W samolotach masz klasę ekonomiczną i VIP. wszystko zalezy od zasobności portfela.
                                  Ważnośc nie ma tu nic do rzeczy.
                                  • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:14
                                    mila2712 napisała:

> Wcale nie ważną.
                                    > W samolotach masz klasę ekonomiczną i VIP. wszystko zalezy od zasobności portfe
                                    > la.
                                    > Ważnośc nie ma tu nic do rzeczy.
                                    >
                                    A ja durny myślałem, że jest tylko bussiness klass i klasa ekonomiczna (turystyczna)...no i luk bagażowy dla mnie.
                                    • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:16
                                      simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                                      >
                                      > > Wcale nie ważną.
                                      > > W samolotach masz klasę ekonomiczną i VIP. wszystko zalezy od zasobności
                                      > portfe
                                      > > la.
                                      > > Ważnośc nie ma tu nic do rzeczy.
                                      > >
                                      > A ja durny myślałem, że jest tylko bussiness klass i klasa ekonomiczna (turys
                                      > tyczna)...no i luk bagażowy dla mnie.

No są jeszcze VIPy. Lecą w kokpicie. Ostatni raz lecieli do Smoleńska.
                                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:21
                                        hummer napisał:

>
                                        >
                                        > No są jeszcze VIPy. Lecą w kokpicie. Ostatni raz lecieli do Smoleńska.
                                        >
                                        >
                                        ...z "przytupem" lecieli....
                                    • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:19
                                      W luku bagażowym sa tylko bagaże
                                      Złośliwcze.
                                      Zreszta ja leciałam tuplowem, standardowo ( porządek też miałam :P )
                                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:22
                                        mila2712 napisała:

> W luku bagażowym sa tylko bagaże
                                        > Złośliwcze.
                                        > Zreszta ja leciałam tuplowem, standardowo ( porządek też miałam :P )
                                        >
                                        Ale nie "wyzłośliwiam" się w stosunku do ciebie, a krotochwile wobec swojej osoby uprawiam...
                                        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:28
                                          No....kolego Simero16
                                          :P
                                          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:29
                                            mila2712 napisała:

> No....kolego Simero16
                                            > :P
                                            >
                                            :-))))
                                    • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:44
                                      simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                                      >
                                      > > Wcale nie ważną.
                                      > > W samolotach masz klasę ekonomiczną i VIP. wszystko zalezy od zasobności
                                      > portfe
                                      > > la.
                                      > > Ważnośc nie ma tu nic do rzeczy.
                                      > >
                                      > A ja durny myślałem, że jest tylko bussiness klass i klasa ekonomiczna (turys
                                      > tyczna)...no i luk bagażowy dla mnie.
                                      >

Lepszy lest luk do chowania podwozia. Przewiewniw. 😜
                                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:47

>
                                        > Lepszy lest luk do chowania podwozia. Przewiewniw. 😜
                                        >
                                        >
                                        O widzisz, dzięki za podszepnięcie! :)
                                      • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:51
                                        Co to za kawadracik ?
                                        • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:54
                                          mila2712 napisała:

> Co to za kawadracik ?

Windows nie czyta?
                                          To było ;p
                                          • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:56
                                            Nie czyta ..... ja widzę kwadracik
                                            :)
                                            • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:57
                                              mila2712 napisała:

> Nie czyta ..... ja widzę kwadracik

Używaj Safari. Ten czyta wszystko.
                        • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:48
                          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                          >
                          > > I słusznie... jak nie ma paszportu dyplomatycznego to trzeba postępować z
                          > godnie
                          > > z obowiązującymi procedurami.
                          > > Wstyd...były prezydent anie umie się odpowiednio zachować.
                          > >
                          > Jak znalazł się w saloniku VIP, przez płot przeskoczył?

Miał odpowiedni bilet. Każdy może się znaleźć w VIP. Tylko trzeba kupić bilet inny niż ekonomiczny.
                          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:52
                            hummer napisał:

>
                            >
                            > Miał odpowiedni bilet. Każdy może się znaleźć w VIP. Tylko trzeba kupić bilet i
                            > nny niż ekonomiczny.
                            >
                            O, i to jest wyjaśnienie. Nie wiedziałem, bo gdy ja latam, to najczęściej w luku bagażowym.... ;)
                            ps
                            A co z paszportem, miał zwykły czy dyplomatyczny?
                            • hummer Zwykły 15.10.13, 08:53
                              simera16 napisał:
                              > A co z paszportem, miał zwykły czy dyplomatyczny?

Poniżej dałem linka.
                            • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:56
                              Zwykły....jak to statystyczny Kowalski
                  • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:41
                    mila2712 napisała:

> W świetle obowiązującego prawa jest zwykłym obywatelem.
                    > Nie wiem czy miał taki paszport.

>
                    No właśnie tu mam dylemat... :p
                    • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:46
                      Ja nie mam.
                      Z jakiej racji dyplomatyczny ?...to były prezydent.
                      Wyjątki aż do smierci ?
                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:49
                        mila2712 napisała:

> Ja nie mam.
                        > Z jakiej racji dyplomatyczny ?...to były prezydent.
                        > Wyjątki aż do smierci ?
                        >
                        Naprawdę nie kruszę kopi o Wałęsę, jest mi obojętny..., ale gdyby miał taki paszport (nie znam zasad wydawania tego dokumentu), to rzecz o skandal dyplomatyczny by się ocierała.
                        • hummer Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiwać 15.10.13, 08:53
                          simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                          >
                          > > Ja nie mam.
                          > > Z jakiej racji dyplomatyczny ?...to były prezydent.
                          > > Wyjątki aż do smierci ?
                          > >
                          > Naprawdę nie kruszę kopi o Wałęsę, jest mi obojętny..., ale gdyby miał taki pas
                          > zport (nie znam zasad wydawania tego dokumentu), to rzecz o skandal dyplomatycz
                          > ny by się ocierała.

Paszportem dyplomatycznym można się legitymować wyłącznie w trakcie podróży służbowej lub w związku z wykonywaniem czynności służbowych poza granicami kraju. Paszport dyplomatyczny jest ważny przez okres w nim wskazany. Okres ważności nie może przekroczyć 10 lat od daty jego wydania.

Raz, że był prywatnie. Dwa Chyba już 10 lat minęło odkąd był prezydentem.
                          • mila2712 Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 08:55
                            No proszę jedna kwestia wyjaśniona.
                            Tak więc obywatel Wałęsa powinien poddać się kontroli.
                            • hummer Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 08:58
                              mila2712 napisała:

> No proszę jedna kwestia wyjaśniona.
                              > Tak więc obywatel Wałęsa powinien poddać się kontroli.

Na stronie ministra jest też
                              "byli Prezydenci Rzeczpospolitej Polskiej, byli Prezesi Rady Ministrów oraz byli Ministrowie Spraw Zagranicznych, którzy zostali powołani do pełnienia tych funkcji, poczynając od dnia 24 sierpnia 1989r.

Ale to w sprawach służbowych.
                              • mila2712 Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 09:01
                                Czyli wielkie halo o nic.
                                Bezpodstawna awantura.

Ale co tam ambasada ...
                                • hummer Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 09:07
                                  mila2712 napisała:

> Czyli wielkie halo o nic.
                                  > Bezpodstawna awantura.
                                  >
                                  > Ale co tam ambasada ...

Może bufonowi wydawało się, że leci służbowo z Maryją w klapie.
                                  • mila2712 Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 09:13
                                    Nie....z Maryja w klapie to na konsultacje do stoczni.
                                    Pewnie liczy na cud.
                          • simera16 Re: Nawet gdyby miał to nie mógł się nim posługiw 15.10.13, 08:57
                            hummer napisał:

>
                            >
                            > Raz, że był prywatnie. Dwa Chyba już 10 lat minęło odkąd był prezydentem.
                            >
                            ...w stosunku do Wałęsy mogli dać mu paszport dyplomatyczny jako maskotce narodowej, a pobyt na filmie o sobie traktowany być może w takim przypadku, jako wyjazd służbowy...
                        • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:53
                          A może Donek broni go , że względu na dawne zasługi dla Polski ?

Niewiele trzeba by doszło do skandalu dyplomatycznego - o proszę wystarczy, że ktos nie umie majtasy porządnie poskładać
                          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:59
                            mila2712 napisała:

> A może Donek broni go , że względu na dawne zasługi dla Polski ?
                            >
                            > Niewiele trzeba by doszło do skandalu dyplomatycznego - o proszę wystarczy, że
                            > ktos nie umie majtasy porządnie poskładać
                            >
                            Pewnie masz rację...A jak to wygląda w innych krajach (np.USA)?
                            • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:02
                              Nie wiem nie byłam w USA.
                              • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:50
                                mila2712 napisała:

> Nie wiem nie byłam w USA.
                                Tam sie nie pytają o pozwolenie na otwarcie walizy z brudnymi gaciami. Otwierają i już. Pózniej w razie draki biorą cie na rewizje osobistą.
                                • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:52

> mila2712 napisała:
                                  >
                                  > > Nie wiem nie byłam w USA.
                                  > Tam sie nie pytają o pozwolenie na otwarcie walizy z brudnymi gaciami. Otwieraj
                                  > ą i już. Pózniej w razie draki biorą cie na rewizje osobistą.
                                  >
                                  >
                                  ...i penetrują nawet tych co "we the people"?
                                  • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:53
                                    simera16 napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
                                    >
                                    > > mila2712 napisała:
                                    > >
                                    > > > Nie wiem nie byłam w USA.
                                    > > Tam sie nie pytają o pozwolenie na otwarcie walizy z brudnymi gaciami. Ot
                                    > wieraj
                                    > > ą i już. Pózniej w razie draki biorą cie na rewizje osobistą.
                                    > >
                                    > >
                                    > ...i penetrują nawet tych co "we the people"?

Premiera Ukrainy zamknęli.
                                    • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:55
                                      hummer napisał:

> simera16 napisał:
                                      >
                                      > > pies_na_czarnych napisała:
                                      > >
                                      > > > mila2712 napisała:
                                      > > >
                                      > > > > Nie wiem nie byłam w USA.
                                      > > > Tam sie nie pytają o pozwolenie na otwarcie walizy z brudnymi gacia
                                      > mi. Ot
                                      > > wieraj
                                      > > > ą i już. Pózniej w razie draki biorą cie na rewizje osobistą.
                                      > ]
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > ...i penetrują nawet tych co "we the people"?
                                      >
                                      > Premiera Ukrainy zamknęli.
                                      >
                                      Licznik Geigera się rozszalał?
                                  • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:55
                                    simera16 napisał:

>
                                    > > mila2712 napisała:
                                    > >
                                    > > > Nie wiem nie byłam w USA.
                                    > > Tam sie nie pytają o pozwolenie na otwarcie walizy z brudnymi gaciami. Ot
                                    > wieraj
                                    > > ą i już. Pózniej w razie draki biorą cie na rewizje osobistą.
                                    > >
                                    > >
                                    > ...i penetrują nawet tych co "we the people"?
                                    >

Jak wszyscy to wszyscy. Babcia też...
                                    • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:57
                                      >
                                      > biorą cie na rewizje osobistą.
                                      > ]
                                      > > >
                                      > > >
                                      > > ...i penetrują nawet tych co "we the people"?
                                      > >
                                      >
                                      > Jak wszyscy to wszyscy. Babcia też...
                                      >
                                      >
                                      Babcia by się radowała... ;D
                                      • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 10:00
                                        simera16 napisał:

> >
                                        > > biorą cie na rewizje osobistą.
                                        > > ]
                                        > > > >
                                        > > > >
                                        > > > ...i penetrują nawet tych co "we the people"?
                                        > > >
                                        > >
                                        > > Jak wszyscy to wszyscy. Babcia też...
                                        > >
                                        > >
                                        > Babcia by się radowała... ;D
                                        >

Nie znasz tego kawału o rozbojnikach, wnuczku i babci?
                                        • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 10:17

>
                                          >
                                          > Nie znasz tego kawału o rozbojnikach, wnuczku i babci?
                                          >
                                          >
                                          Znam of kors :D...przemawiała przeze mnie empatia dla babci jak wpis swój czyniłem
                                • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:55
                                  Słusznie, bezpieczeństwo jest najważniejsze.
                            • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:05
                              simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                              >
                              > > A może Donek broni go , że względu na dawne zasługi dla Polski ?
                              > >
                              > > Niewiele trzeba by doszło do skandalu dyplomatycznego - o proszę wystarcz
                              > y, że
                              > > ktos nie umie majtasy porządnie poskładać
                              > >
                              > Pewnie masz rację...A jak to wygląda w innych krajach (np.USA)?

Urzędnik emigracyjny mówi:
                              Walesa, nie podobasz mi się. Nie przekraczaj żółtej linii. Zakaz wstępu do SZA.
                              Karta z ambasady SZA w Polsce jest tylko pozwoleniem na otrzymanie wizy, jednak nie obliguje urzędnika emigracyjnego do wydania wydania takowej na miejscu.
                              We the People zostałbty zawrócony.
                • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:36
                  simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                  >
                  > > No ale jak by nie analizować to Lech jest zwykłym obywatelem.
                  > >
                  > No chyba nie do końca, skoro to były prezydent, osoba raczej powszechnie znana
                  > w świecie...no i ten paszport dyplomatyczny; miał, czy nie?

A jakie to ma znaczenie? Glempa też znają

www.ekumenizm.pl/content/article/20071016170503855.htm
                • alistair-p Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:39
                  Nie jestem fanem Wałęsy,nie znosiłem Lecha Kaczyńskiego,ale to wszystko zamykało się w granicach RP.Gdyby taki np.Angol obraził polskiego Prezydenta,ktokolwiek nim jest,dostałby ode mnie w pysk i tyle.Nasze sprawy załatwiamy sami i nie pozwalajmy deprecjonować Polski przez jakichś zarozumiałych dupków.
                  • hummer Przecież Wałesa wysadził ZSSR w powietrze. 15.10.13, 08:41
                    alistair-p napisał:

> Nie jestem fanem Wałęsy,nie znosiłem Lecha Kaczyńskiego,ale to wszystko zamykał
                    > o się w granicach RP.Gdyby taki np.Angol obraził polskiego Prezydenta,ktokolwie
                    > k nim jest,dostałby ode mnie w pysk i tyle.Nasze sprawy załatwiamy sami i nie p
                    > ozwalajmy deprecjonować Polski przez jakichś zarozumiałych dupków.

To co ma zrobić by zostać potraktowany jak terrorysta? Zabić Papieża?
                    • simera16 Re: Przecież Wałesa wysadził ZSSR w powietrze. 15.10.13, 08:43
                      hummer napisał:

> alistair-p napisał:
                      >
                      > > Nie jestem fanem Wałęsy,nie znosiłem Lecha Kaczyńskiego,ale to wszystko z
                      > amykał
                      > > o się w granicach RP.Gdyby taki np.Angol obraził polskiego Prezydenta,kto
                      > kolwie
                      > > k nim jest,dostałby ode mnie w pysk i tyle.Nasze sprawy załatwiamy sami i
                      > nie p
                      > > ozwalajmy deprecjonować Polski przez jakichś zarozumiałych dupków.
                      >
                      > To co ma zrobić by zostać potraktowany jak terrorysta? Zabić Papieża?
                      >
                      A to na jakiej podstawie rzecz miała miejsce w saloniku VIP, każdego tam wpuszczaja?
                      • hummer Re: Przecież Wałesa wysadził ZSSR w powietrze. 15.10.13, 08:47
                        simera16 napisał:

> hummer napisał:

> >
                        > > To co ma zrobić by zostać potraktowany jak terrorysta? Zabić Papieża?
                        > >
                        > A to na jakiej podstawie rzecz miała miejsce w saloniku VIP, każdego tam wpuszc
                        > zaja?

Każdego kto kupi właściwy bilet. A Wałęsa do biednych nie należy. Kilka razy trafił w TOTO, ma swoje lotnisko, itd.
                        • wiosnaludzikow nie tylko, że wysadził ZSSR w powietrze ale ... 15.10.13, 09:00
                          ....doradzał Reganowi jak wygrać rywalizację z ZSRR podobnie jak inny pisdogłowy bufon Sikorski, który doradzał Obamie i rozwiązał problem syryjski.
                  • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:42
                    Co tu kopje kruszyć? Angolę mają swoje przepisy i basta.
                    • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:45

> Co tu kopje kruszyć? Angolę mają swoje przepisy i basta.
                      >
                      >
                      >
                      Pełna zgoda..., ale ten paszport dyplomatyczny (miał, czy nie?) mnie gnębi...
                      • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:50
                        simera16 napisał:

>
                        > > Co tu kopje kruszyć? Angolę mają swoje przepisy i basta.
                        > >
                        > >
                        > >
                        > Pełna zgoda..., ale ten paszport dyplomatyczny (miał, czy nie?) mnie gnębi...
                        >

Juz ci napisałem. Gdyby miał to nie musiałby sie pytać ambasady czy przejdzie bez problemów przez bramki.
                        • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:54

>
                          >
                          > Juz ci napisałem. Gdyby miał to nie musiałby sie pytać ambasady czy przejdzie b
                          > ez problemów przez bramki.
                          >
                          >
                          Wiesz, postępowanie Wałęsy często jest irracjonalne...
                          • pies_na_czarnych Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:57
                            simera16 napisał:

>
                            > >
                            > >
                            > > Juz ci napisałem. Gdyby miał to nie musiałby sie pytać ambasady czy przej
                            > dzie b
                            > > ez problemów przez bramki.
                            > >
                            > >
                            > Wiesz, postępowanie Wałęsy często jest irracjonalne...
                            >

Ja. W tym wypadku jego irracjonalnosc polega na robieniu niepotrzebnej zadymy.
                            • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:03

>
                              > > >
                              > > Wiesz, postępowanie Wałęsy często jest irracjonalne...
                              > >
                              >
                              > Ja. W tym wypadku jego irracjonalnosc polega na robieniu niepotrzebnej zadymy.
                              >
                              Ale mamy okazję "poklikać" w temacie standardowego potraktowania niestandardowego Wałęsy! :)
                    • pies_na_czarnych W wypadł jakby go dopiero co od pługa oderwali! 15.10.13, 08:48
                      Tyle lat nauki savoir vivre i zero skutków. Pieniądze znowu w błoto wyrzucone.
                  • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 08:52
                    alistair-p napisał:

> i nie pozwalajmy deprecjonować Polski przez jakichś zarozumiałych dupków.
                    a co konkretnie ? Wojna !
                    • alistair-p Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:03
                      A jednak do tego,by smoking na tobie dobrze leżał brakuje kilku pokoleń.Co nie znaczy,że dobrze lezy na Wałęsie :-)
                      • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:16
                        alistair-p napisał:

> A jednak do tego,by smoking na tobie dobrze leżał brakuje kilku pokoleń.Co nie
                        > znaczy,że dobrze lezy na Wałęsie :-)
                        >
                        ....pitu, pitu. Odpowiedz na pytanie co proponujesz aby dać odpór oprócz wojny z oczywistych powodów.
                        • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:27
                          wiosnaludzikow napisał:

>
                          > ....pitu, pitu. Odpowiedz na pytanie co proponujesz aby dać odpór oprócz wojny
                          > z oczywistych powodów.
                          >
                          Jako że pan Piekarski przystępnie wyjaśnił casus Wałęsy w kwestii podróży do/z Londynu, to proponuję przetrzepać dupę przy okazji np. wizyty takiego księcia Harrego, czy innego wysoko usytuowanego dżemojada w Polsce...Jak mawiał Koffta ustami J.T. Stanisławskiego; "...gwałt, niech się gwałtem odciska...rzekła dupa do mrowiska...".
                          • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:28
                            simera16 napisał:

> wiosnaludzikow napisał:
                            >
                            > >
                            > > ....pitu, pitu. Odpowiedz na pytanie co proponujesz aby dać odpór oprócz
                            > wojny
                            > > z oczywistych powodów.
                            > >
                            > Jako że pan Piekarski przystępnie wyjaśnił casus Wałęsy w kwestii podróży do/z
                            > Londynu, to proponuję przetrzepać dupę przy okazji np. wizyty takiego księcia H
                            > arrego, czy innego wysoko usytuowanego dżemojada w Polsce...Jak mawiał Koffta u
                            > stami J.T. Stanisławskiego; "...gwałt, niech się gwałtem odciska...rzekła dupa
                            > do mrowiska...".

Ano
                          • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:29
                            simera16 napisał:

>
                            > >
                            > > ....pitu, pitu. Odpowiedz na pytanie co proponujesz aby dać odpór oprócz
                            > wojny
                            > > z oczywistych powodów.
                            > >
                            > Jako że pan Piekarski przystępnie wyjaśnił casus Wałęsy w kwestii podróży do/z
                            > Londynu, to proponuję przetrzepać dupę przy okazji np. wizyty takiego księcia H
                            > arrego, czy innego wysoko usytuowanego dżemojada w Polsce...Jak mawiał Koffta u
                            > stami J.T. Stanisławskiego; "...gwałt, niech się gwałtem odciska...rzekła dupa
                            > do mrowiska...".
                            ...czyli wojna :)
                            • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:32
                              wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                              >
                              > > wiosnaludzikow napisał:
                              > >
                              > > >
                              > > > ....pitu, pitu. Odpowiedz na pytanie co proponujesz aby dać odpór o
                              > prócz
                              > > wojny
                              > > > z oczywistych powodów.
                              > > >
                              > > Jako że pan Piekarski przystępnie wyjaśnił casus Wałęsy w kwestii podróży
                              > do/z
                              > > Londynu, to proponuję przetrzepać dupę przy okazji np. wizyty takiego ksi
                              > ęcia H
                              > > arrego, czy innego wysoko usytuowanego dżemojada w Polsce...Jak mawiał Ko
                              > ffta u
                              > > stami J.T. Stanisławskiego; "...gwałt, niech się gwałtem odciska...rzekła
                              > dupa
                              > > do mrowiska...".
                              > ...czyli wojna :)
                              >
                              E tam wojna...Sprawdzenie, czy królewska, lordowska czy inna szlachetna dupa też kleksy na gaciach czyni...
                              • wiosnaludzikow Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:38
                                simera16 napisał:

> E tam wojna...Sprawdzenie, czy królewska, lordowska czy inna szlachetna dupa te
                                > ż kleksy na gaciach czyni...
                                No jak znam formalne zamocowanie człnków rodziny królewskiej to zimna wojna.
                                • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 09:41
                                  wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                                  >
                                  >
                                  > > E tam wojna...Sprawdzenie, czy królewska, lordowska czy inna szlachetna d
                                  > upa te
                                  > > ż kleksy na gaciach czyni...
                                  > No jak znam formalne zamocowanie człnków rodziny królewskiej to zimna wojna.
                                  >
                                  Lubisz słowo "wojna" i to w każdej konfiguracji...
                                  ps
                                  A co można zrobić; albo przemilczeć (się już nie da, bo Wałęsa pieje), albo odpłacić pięknym za nadobne. Anglicy by zrozumieli.
          • mietowe_loczki Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 17:17
            mila2712 napisała:

> Jeżeli ma paszport to mógłby mieć pretensje....ale czy konieczna jest interwenc
            > ja Donka ?
            > Według mnie nie.

Nie wiemy, jak to było z tą naszą ambasadą. Jeżeli dała ciała, interwencja jest jak najbardziej wskazana. Chociaż niekoniecznie trzeba to ogłaszać na łamach gazet i niekoniecznie powinna się odbywać z tak wysokiego szczebla (ministerstwo ma swojego szefa).
    • hummer Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:12
      osrane w trakcie kontroli. Będzie news dnia. Brytyjczycy lubią wiedzieć o co chodzi. :)
      • wiosnaludzikow Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:30
        hummer napisał:

> osrane w trakcie kontroli. Będzie news dnia. Brytyjczycy lubią wiedzieć o co ch
        > odzi. :)
        :) ...a może rezerwowe prezerwatywy :)
        • hummer Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:32
          wiosnaludzikow napisał:

> hummer napisał:
          >
          > > osrane w trakcie kontroli. Będzie news dnia. Brytyjczycy lubią wiedzieć o
          > co ch
          > > odzi. :)
          > :) ...a może rezerwowe prezerwatywy :)

Nie to serducho.
      • mila2712 Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:40
        Nie tego na prewno nie pokażą.
        Wszak to dorosły a nie chloptać.
        :P
        • simera16 Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:44
          mila2712 napisała:

> Nie tego na prewno nie pokażą.
          > Wszak to dorosły a nie chloptać.
          > :P
          >
          W dalekim poważaniu mieli że to noblista, b.prezydent zaprzyjaźnionego kraju, kawaler brytyjskiego "Orderu Podwiązki", to i inne konwenanse by olali...
          • mila2712 Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:50
            Nic to, że noblista .....i tak dalej prawo jest prawem, procedury procedurami.
            • simera16 Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 15.10.13, 09:53
              mila2712 napisała:

> Nic to, że noblista .....i tak dalej prawo jest prawem, procedury procedurami.
              >
              Racja, ale powiedz to większości Polaków (szczególnie tym "prawdziwym"), że "dura lex, sed lex".
              • hummer Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 16.10.13, 10:31
                simera16 napisał:

> mila2712 napisała:
                >
                > > Nic to, że noblista .....i tak dalej prawo jest prawem, procedury procedu
                > rami.
                > >
                > Racja, ale powiedz to większości Polaków (szczególnie tym "prawdziwym"), że "du
                > ra lex, sed lex".
                >
                Sam bronisz warchoła.
                • simera16 Re: Jak MSZ będzie naciskał to BBC pokaże majty 16.10.13, 14:01
                  hummer napisał:

> simera16 napisał:
                  >
                  > > mila2712 napisała:
                  > >
                  > > > Nic to, że noblista .....i tak dalej prawo jest prawem, procedury p
                  > rocedu
                  > > rami.
                  > > >
                  > > Racja, ale powiedz to większości Polaków (szczególnie tym "prawdziwym"),
                  > że "du
                  > > ra lex, sed lex".
                  > >
                  > Sam bronisz warchoła.
                  >
                  >
                  Taaaaa, a gdzie?
    • hummer Jest pewien pozytyw. 15.10.13, 13:15
      Cała chmara tzw. polityków krzyczała, że to dla naszego dobra. Te kontrole.
      Nagle ktoś ich skontrolował dla ich dobra. A nóż ktoś mógł podrzucić Wałęsie bombę.
      I eksplodowałby noblista nad lotniskiem swojego imienia, po którym PO ciągnęła samoloty Amber Goldu.

Jak kontrolują szaraków, to łapki w górę i czekać grzecznie. Jak kontrolują sympatyka PO, gwałt na pół Europy.
      • mila2712 Racja 15.10.13, 13:25
        Taki eksperyment przydałby się w ochronie zdrowia.
        Niektórzy mogliby się bardzo zdziwić.
        • hummer Re: Racja 15.10.13, 13:43
          mila2712 napisała:

> Taki eksperyment przydałby się w ochronie zdrowia.
          > Niektórzy mogliby się bardzo zdziwić.

Wałęsa nie korzysta z polskiej służby zdrowia. Na Florydzie mają lepszą.
          • mila2712 Re: Racja 15.10.13, 13:58
            Skąd wiesz ?
            Nie mówimy o specjalistycznych zabiegach ale o standadowm leczeniu.
            • hummer Re: Racja 15.10.13, 14:12
              mila2712 napisała:

> Skąd wiesz ?
              > Nie mówimy o specjalistycznych zabiegach ale o standadowm leczeniu.

Bajpas to standard. Widzę, że coraz bardziej odbiegamy od świata.
              • mila2712 Re: Racja 15.10.13, 14:17
                Oj Panie Hummerze czepialski ja o grypie mówię np o grypie
                Nigdzie nie odbiegamy.
                Lapsus językowy i tyle
                • hummer Re: Racja 15.10.13, 14:58
                  Nawet nie zdajesz sobie sprawy ze śmiertelności grypy.
                  Na zwykłą grypę umiera 1-5 osób na 1000 chorych.

www.mp.pl/grypa/?aid=48256
                  • mila2712 Re: Racja 15.10.13, 16:59
                    Zdaję sobie sprawę z tego, że powikłania po grypie są bardzo niebezpieczne i moga być przyczyną zgonu.
                    Jeżeli pan Wałęsa ( lub ktokolowiek inny ) zachoruje na grypę to skorzysta z pomocy służby zdrowia.
                    I właśnie dlatego powinni otrzymać taką samą ofertę jak statystyczny Kowalski. Tak dla otrzeźwienia. Np zabieg endoprotezy za X lat. Dla niektórych to byłby wstrząs.
                    • hummer Re: Racja 15.10.13, 17:23
                      mila2712 napisała:

> Zdaję sobie sprawę z tego, że powikłania po grypie są bardzo niebezpieczne i mo
                      > ga być przyczyną zgonu.
                      > Jeżeli pan Wałęsa ( lub ktokolowiek inny ) zachoruje na grypę to skorzysta z po
                      > mocy służby zdrowia.
                      > I właśnie dlatego powinni otrzymać taką samą ofertę jak statystyczny Kowalski.
                      > Tak dla otrzeźwienia. Np zabieg endoprotezy za X lat. Dla niektórych to byłby w
                      > strząs.

Wtedy tzw. polityków łapali by z łapanki na ulicach :)
                      • mila2712 Re: Racja 15.10.13, 17:33
                        Do czasu...nadchodzi moment, w którym nalezy udać się do lekarza a tam ....zderzenie z betonowa ścianą.

Przykład: słyszałam wypowiedź profesora medycyny, który walczył o większe fundusze na leczenie dzieci. Zwracał się do polityków (z różnych partii politycznych ) o pomoc. Odmawiali ( argument ten sam - brak środków, konieczne oszczędności ). Później wielu z nich przychodziło po pomoc. Awantury - jak to ? trzeba czekać, dlaczego jestem posłem mnie sie należy, to moje dziecko itp.... Profesor nie ustepował. Wszyscy sa tacy sami. Nie ma poza kolejnością.
                        Zderzenie z rzeczywistością bywa okrutne. Tylko czy naszych decydentów to cokolwiek nauczy ? Wątpię.
                        • hummer Kochanowski 15.10.13, 20:29
                          Za zdrowie wstawić dowolną ważną rzecz.

"Szanowne zdrowie nikt się nie dowie jako smakujesz aż się zepsujesz".
                          • mila2712 I Jezus ..... 15.10.13, 20:40
                            Módlcie się bracia i siostry .....

Na I miejscu zdrowie.
                            • hummer Jak poomyślę, że kiedyś oddałem głos na Wałęsę 15.10.13, 20:42
                              To potem nie mam śmiałości podejść do lustra.
                              • mila2712 No dobrze... 15.10.13, 20:50
                                Oj tam. Przeciez ma swój udział w tworzeniu demokracji.
                                Ja głosowałam na PO ( niepojete )
                                Nigdy więcej....
                                • hummer Re: No dobrze... 15.10.13, 20:52
                                  mila2712 napisała:

> Oj tam. Przeciez ma swój udział w tworzeniu demokracji.

Demokracji? Czy grzybobrania? ;)
                                  • mila2712 Hmmmmm 15.10.13, 20:55
                                    Demokracji.

• hummer Weźmy "reformy" Buzka 15.10.13, 21:34
                                      mila2712 napisała:

> Demokracji.

Dlaczego nie było referendum?
                                      • mila2712 Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 07:22
                                        Ludzie byli pełni wiary ( wiem, wiem trywialne).

Z czterech reform sprawdzila się tylko jedna - administracji.
                                        Najwiekszym błędem była reforma oświatowa, następnie słuzby zdrowia
                                        Emerytalna zresztą też - ale Buzek będzie jej bronił.
                                        • hummer Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 08:29
                                          mila2712 napisała:

> Ludzie byli pełni wiary ( wiem, wiem trywialne).
                                          >
                                          > Z czterech reform sprawdzila się tylko jedna - administracji.
                                          > Najwiekszym błędem była reforma oświatowa, następnie słuzby zdrowia
                                          > Emerytalna zresztą też - ale Buzek będzie jej bronił.

Z tą reformą administracji to nie przesadzajmy. Była szansa na stworzenie Polski regionów. A co wyszło? Weźmy taki Brzeg. Historycznie i kulturowo do Dolny Śląsk. Buzek przypisał to miasto do Śląska Opolskiego :)

pl.wikipedia.org/wiki/Brzeg_(miasto)
                                          Nawet to spieprzyli. Co tam prawie 2000 lat udokumentowanej historii :) Grzybiarze wiedzą lepiej.
                                          • mila2712 Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 08:39
                                            Nie czepiaj się ....ważne, że Śląsk ;)
                                            Nie ma takiej możliwości by każdemu dogodzić ( przecież jakoś trzeba było kraj podzielić )

Ważne to co w sercu ( lokalny patriotyzm ).
                                            • hummer Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 09:39
                                              mila2712 napisała:

> Nie czepiaj się ....ważne, że Śląsk ;)

Ale podzielony bezmyślnie.

> Nie ma takiej możliwości by każdemu dogodzić ( przecież jakoś trzeba było kraj
                                              > podzielić )
                                              >
                                              > Ważne to co w sercu ( lokalny patriotyzm ).

To chyba wyrasta z ziemi. Rozumiem np. te dzieciaki
                                              wroclawzwyboru.blox.pl/2007/01/Wielka-ucieczka-z-Festung-Breslau.html
                                              Tych nastolatków. Którzy potrafili postawić się armii Stalina. Trwali dłużej niż grzybiarze ze Warszawy.
                                              • mila2712 Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 10:00
                                                hummer napisał:
                                                > Ale podzielony bezmyślnie.
                                                I mozna tylko ponarzekać. Bo co innego pozostaje ?
                                                ---------------------------------------------------------------
                                                • hummer Re: Weźmy "reformy" Buzka 16.10.13, 10:11
                                                  mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                  > > Ale podzielony bezmyślnie.
                                                  > I mozna tylko ponarzekać. Bo co innego pozostaje ?
                                                  > ---------------------------------------------------------------
                                                  • mila2712 Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 10:43
                                                    Dzieci nie powinny brać udziału w walkach. Zadaniem walczących jest dbać o to by przeżyły.
                                                    Może inaczej mówiałabym gdyby dane mi było żyć w tamtej rzeczywistości.
                                                    Jestem matką wybieram życie dziecka a nie robienie z niego małego bohatera.

Oj ktoś tu nie lubi warszawiaków :)
                                                    Piękne miasto . Mógłbyś mieszkać w innym regionie Polski ?

• hummer Re: Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 13:29
                                                    mila2712 napisała:

> Dzieci nie powinny brać udziału w walkach. Zadaniem walczących jest dbać o to b
                                                    > y przeżyły.
                                                    > Może inaczej mówiałabym gdyby dane mi było żyć w tamtej rzeczywistości.
                                                    > Jestem matką wybieram życie dziecka a nie robienie z niego małego bohatera.
                                                    >
                                                    > Oj ktoś tu nie lubi warszawiaków :)
                                                    > Piękne miasto . Mógłbyś mieszkać w innym regionie Polski ?

Pewnie, że mógłbym - w Bieszczadach :)
                                                  • mila2712 Re: Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 13:46
                                                    A ja nad morzem :)
                                                  • hummer Re: Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 13:49
                                                    mila2712 napisała:

> A ja nad morzem :)

Mi by tam na myśl przychodzili wyrżnięci do 0 Pomorzanie. Naród polski musiał mieć przestrzeń życiową.
                                                  • mila2712 Re: Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 14:02
                                                    W każdym miejscu w kraju kogoś zamordowano.
                                                    W Bieszczadach pewnie też.
                                                    Ale nad morzem jest cudnie - i to teraz - jesienią.
                                                  • hummer Re: Hummerze nie czepiaj się. 16.10.13, 14:21
                                                    mila2712 napisała:

> W każdym miejscu w kraju kogoś zamordowano.
                                                    > W Bieszczadach pewnie też.
                                                    > Ale nad morzem jest cudnie - i to teraz - jesienią.

Mój raj to Czechy

i wersja dla Polaków

• mila2712 Raj 16.10.13, 14:26
                                                    Moje miejsce na ziemii to Katalonia
                                                  • mila2712 Re: Raj 16.10.13, 14:53
                                                    Nie........ tylko Katalonia
                                                    ale jak słyszę sardanę to mnie uszy bolą :)

PS The Doors .....to dawne piękne czasy
                                                  • hummer Re: Raj 19.10.13, 20:43
                                                    mila2712 napisała:

> Nie........ tylko Katalonia
                                                    > ale jak słyszę sardanę to mnie uszy bolą :)
                                                    >
                                                    > PS The Doors .....to dawne piękne czasy

Ano dawne :)
                                                  • mila2712 Re: Raj 19.10.13, 20:59
                                                    Ano nie w takim znaczeniu....
                                                    Moje dawne - licealne.
                                                    Już nie te klimaty ale sentyment pozostał :)
                                                  • hummer Re: Raj 19.10.13, 21:55
                                                    mila2712 napisała:

> Ano nie w takim znaczeniu....
                                                    > Moje dawne - licealne.
                                                    > Już nie te klimaty ale sentyment pozostał :)

Aha. Sentyment pozostał, ale gusta się zmieniają. Nigdy nie sądziłem, że moją ulubioną muzyką będzie jazz. :)
                                                  • mila2712 Re: Raj 19.10.13, 22:03
                                                    hummer napisał:
                                                    > Aha. Sentyment pozostał, ale gusta się zmieniają. Nigdy nie sądziłem, że moją u
                                                    > lubioną muzyką będzie jazz. :)

Nie lubię jazzu.
                                                    Moją był i jest grunge.
                                                    Ostatnie odkrycie to Florence and the Machine. Kosmos
                                                  • hummer Re: Raj 19.10.13, 22:17
                                                    mila2712 napisała:

> hummer napisał:
                                                    > > Aha. Sentyment pozostał, ale gusta się zmieniają. Nigdy nie sądziłem, że
                                                    > moją u
                                                    > > lubioną muzyką będzie jazz. :)
                                                    >
                                                    > Nie lubię jazzu.
                                                    > Moją był i jest grunge.
                                                    > Ostatnie odkrycie to Florence and the Machine. Kosmos

Taż tak myślałem
                                                    wroclaw.radio.pionier.net.pl:8000/pl/radioram.ogg
                                                    Fajne radio.
                                                  • mila2712 Re: Raj 19.10.13, 22:21
                                                    Posłucham.Ocenię i podzielę się opinią.
                                                  • hummer Re: Raj 19.10.13, 22:31
                                                    mila2712 napisała:

> Posłucham.Ocenię i podzielę się opinią.

Zależy na jaką trafisz audycję, większość to programy autorskie.
                                                  • mila2712 Re: Raj 20.10.13, 12:37
                                                    Cierpliwości. Od jutra zaczynam odsłuch.
                                                  • hummer Re: Raj 20.10.13, 13:02
                                                    mila2712 napisała:

> Cierpliwości. Od jutra zaczynam odsłuch.

Inne ulubione to
                                                    gdansk.radio.pionier.net.pl:8000/pl/prwroclaw.ogg
                                                    Polecam o 18 w dni powszednie Lożę Szyderców :)
                                                  • mila2712 Re: Raj 20.10.13, 13:04
                                                    OK zanotowane :)
                                                    trzeba tylko znaleźć trochę czasu.
    • dorlor Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 13:25
      Incydent monachijski "Ratujcie mnie, biją mnie Niemcy" Jan Maria Rokita
      Incydent londyński " Ratujcie mnie, Angole sprawdzają mi gacie" Lech Bolesław Wałęsa
      • hummer Prezydent z Gdańska 15.10.13, 13:37
        dorlor napisał(a):

> Incydent monachijski "Ratujcie mnie, biją mnie Niemcy" Jan Maria Rokita
        > Incydent londyński " Ratujcie mnie, Angole sprawdzają mi gacie" Lech Bolesław W
        > ałęsa

I premier z Krakowa.
    • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 15:25
      simera napisal :Żyjesz w Poolandii? No to sobie żyj dalej..., ale nie wypowiadaj się już o sprawach Polski.

Wypowiadal sie Walesa w temacie k(raju) w ktorym mieszkam ,
      wiec chyba pozwolisz i mnie slowko , co ?
      Zapewniam cie ze sluzby celne na Heathrow sa swietnie wytrenowane i wyjatkowo grzeczne dla klientow.
      I miny maja mniej oficjalne niz w Poolandii :-)

• simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 16:06
        a74-7 napisał:

> simera napisal :Żyjesz w Poolandii? No to sobie żyj dalej..., ale nie wypowiada
        > j się już o sprawach Polski.
        >
        > Wypowiadal sie Walesa w temacie k(raju) w ktorym mieszkam ,
        > wiec chyba pozwolisz i mnie slowko , co ?
        > Zapewniam cie ze sluzby celne na Heathrow sa swietnie wytrenowane i wyjatko
        > wo grzeczne dla klientow.
        > I miny maja mniej oficjalne niz w Poolandii :-)
        >
        Też przeinaczał nazwę kraju? A to, że mieszkasz jak się domyślam w Anglii upoważnia cię niby do czego? Zapomniałeś skąd jesteś ćwioku?
        • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 16:20
          Tego cwoka to sobie zachowaj dla swoich kolesi spod budki z piwem .
          "Poolandia" to moja pieszczotliwa nazwa dla bylej ojczyzny .
          A teraz bujaj ....
          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 16:26
            a74-7 napisał:

> Tego cwoka to sobie zachowaj dla swoich kolesi spod budki z piwem .
            > "Poolandia" to moja pieszczotliwa nazwa dla bylej ojczyzny .
            > A teraz bujaj ....
            >
            No to słuchaj były Polaku, a obecny ćwioku; weź stań pod Buckingham Palace, kup sobie ticket i tam sobie rozprawiaj o swojej obecnej ojczyźnie i operetkowej monarchii...Od przaśnych spraw Polski i Polaków, won!
            • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 18:25
              simera napisal :
              "No to słuchaj były Polaku,"

Czy "byly "czy nie - to nie twoj za...interes :-)
              Tego nie wiesz ale biegasz jak podworkowy burek na krotkim lancuchu ,ujadasz i probujesz gryzc po kostkach.

"a obecny ćwioku;
              W Warszawie mowilo sie cwoku z apostrofem nad "c", nie cwioku.

"weź stań pod Buckingham Palace, kup
              > sobie ticket i tam sobie rozprawiaj o swojej obecnej ojczyźnie i operetkowej m
              > onarchii...
              Znowu ten chip on the shoulder wychodzi ...
              Operetke to macie teraz w Poolandii :-D

"Od przaśnych spraw Polski i Polaków, won!"
              "won" sobie do swojej kobity zastosuj .
              A teraz pozwolisz ,ze zacytuje ciebie ( napisales to niedawno do innego forumowicza ) -
              Bujaj wora !!!

"
              • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 18:30
                a74-7 napisał:

>
                > Czy "byly "czy nie - to nie twoj za...interes :-)
                >
                Tak jak i nie twój, co Polski dotyczy...paszoł won!
                >
                > Tego nie wiesz ale biegasz jak podworkowy burek na krotkim lancuchu ,ujadasz i
                > probujesz gryzc po kostkach.
                >
                Wolałbym jako ten Burek twoje nogawki obsikać, bo jedynie na to zaprzańcu zaprzańcu zasługujesz...
                >
                > "a obecny ćwioku;
                > W Warszawie mowilo sie cwoku z apostrofem nad "c", nie cwioku.
                >
                >
                Pamiętsz jeszcze co się we Warszawie mówiło i jak?
                >
                > "weź stań pod Buckingham Palace, kup
                > > sobie ticket i tam sobie rozprawiaj o swojej obecnej ojczyźnie i operetko
                > wej m
                > > onarchii...
                > Znowu ten chip on the shoulder wychodzi ...
                > Operetke to macie teraz w Poolandii :-D
                >
                > "Od przaśnych spraw Polski i Polaków, won!"
                > "won" sobie do swojej kobity zastosuj .
                > A teraz pozwolisz ,ze zacytuje ciebie ( napisales to niedawno do innego forumo
                > wicza ) -
                > Bujaj wora !!!
                >
                Z kolei ty smarku zawsze możesz dropsa poturlać...A teraz na zmywak!
                • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 18:42
                  lezysz i kwiczysz ,simera
                  :-D
                  ps: rozumiem ze w twoim zrozumieniu " zaprzancow " miesci ten ponad milion mlodych ludzi ktory wyjechal" na zmywak "
                  Well, ja juz "na zmywaku "ponad 30 lat . I nie pi....jak Ikona od srubokreta :-)
                  • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 18:50
                    a74-7 napisał:

> lezysz i kwiczysz ,simera
                    >
                    W twojej chorej wyobraźni...
                    >
                    > ps: rozumiem ze w twoim zrozumieniu " zaprzancow " miesci ten ponad milion mlo
                    > dych ludzi ktory wyjechal" na zmywak "
                    >
                    A ilu z nich mówi o Polsce "moja była ojczyzna"? Masz coś z silesiusa_monachijskiego.
                    >
                    > Well, ja juz "na zmywaku "ponad 30 lat . I nie pi....jak Ikona od srubokreta
                    >
                    Fakt; nie "pier**lisz jak ikona od śrubokręta", bo czynisz to o wiele gorzej... No i co ty wiesz o kraju, skoro cię tu 30 lat nie ma?
                    • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 19:29
                      simera16 napisał:

>> No i co ty wiesz o kraju, skoro cię tu 30 lat nie ma?

No ba , miedzy Poolandia i UK komunikacji nima .
                      Coz ja bidna mogie wiedziec :-D :-D :-D
                      Tylko to, co durny Wal... napisal na blogu :-D :-D
                      Ty simera widzisz to tak , i nie wiem czemu , ale nie dziwie sie :-D

www.youtube.com/watch?v=hrs-MPsHvR4
                      >
                      >
                      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 20:38
                        a74-7 napisał:

> >> No i co ty wiesz o kraju, skoro cię tu 30 lat nie ma?
                        >
                        > No ba , miedzy Poolandia i UK komunikacji nima .
                        > Coz ja bidna mogie wiedziec :-D :-D :-D
                        > Tylko to, co durny Wal... napisal na blogu :-D :-D
                        > Ty simera widzisz to tak , i nie wiem czemu , ale nie dziwie sie :-D
                        >
                        >
                        zapewne bywasz w Polsce ze trzy razy dziennie...wirtualnie. ROTFL!
                        ps
                        To ośmieszanie własnej osoby to u ciebie były Polaku forma masochizmu, czy "czarny angielski humor"?
                        • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 20:56
                          Nie masz clue o czarnym humorze ang, chyba z filmow :-D
                          Pa
                          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:12
                            a74-7 napisał:

> Nie masz clue o czarnym humorze ang, chyba z filmow :-D
                            > Pa
                            >
                            Tak, tak "wszystkowiedzącybyłypolaku".... ROTFL!
                            No to ci pa!
                            • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:31
                              durnys tak jak bohater tego watku(LW)
                              :-D
                              no to Ci Pa ( nie zapominaj ze Walcowej podstawili te cipe first:-D
    • neouser Niezupełnie, potraktowany jak powracający 15.10.13, 16:01
      do kraju najemny robotnik, który pracował ciężko u angoli na zmywaku i jest podejrzewany o kradzież widelca .
    • mietowe_loczki Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 17:15
      Już widzę, jak celnicy Jej Królewskiej Mości z Heathrow trzęsą portkami ze strachu przed premierem RP. Powiedzieć o nich, że to święte krowy to zdecydowanie za mało :D
      • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 20:13
        mietowe_loczki napisała:

> Już widzę, jak celnicy Jej Królewskiej Mości z Heathrow trzęsą portkami ze stra
        > chu przed premierem RP. Powiedzieć o nich, że to święte krowy to zdecydowanie z
        > a mało :D

Tusk ma szansę siedzieć cicho. Wystarczy, że już jeden z Gdańska zrobił z siebie durnia.
        • mietowe_loczki Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:35
          Nie mówię, że nie :)
          • hummer Własciwie to nie jeden :) 15.10.13, 21:39
            mietowe_loczki napisała:

> Nie mówię, że nie :)

W toczenie samolotu przestępcy po Wałęsie uwikłanych było więcej działaczy :)

www.tvn24.pl/adamowicz-ciagnal-samolot-olt-nie-zaluje-nie-wstydze-sie,273995,s.html
    • dorlor Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 20:52
      Dobrze że BolesławWał nie machał łapami do obsługi lotniska, dostałby paralizatorem co w jego przypadku skończyłoby się źle.
      • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:43
        dorlor napisał(a):

> Dobrze że BolesławWał nie machał łapami do obsługi lotniska, dostałby paralizat
        > orem co w jego przypadku skończyłoby się źle.

Maryję ma w klapie. Obroniłaby go.
        • a74-7 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 15.10.13, 21:55
          "Maryję ma w klapie. Obroniłaby go."

Maryja wybrala go sobie na swojego osla , zeby ja niosl po swiecie
      • dorlor Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 19.10.13, 19:15
        I sprawa sie wyjaśniła nie chodziło o brudne gacie i podarte skarpety ale o przemyt szampana, z BolWałka zawsze wylezie krętacz.
    • dorlor Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 17.10.13, 09:17
      Władze lotniska Heathrow odpowiadają BolWałowi: "Przykro nam, jeśli Pan Wałęsa czuje, że nie został potraktowany sprawiedliwie. Nasze środki bezpieczeństwa służą ochronie wszystkich na lotnisku, a Pan Wałęsa poddany został takim samym procedurom, jak pozostali nasi pasażerowie..."

Głupie Angole nie poznały że maja do czynienia z potomkiem cesarskiej rodziny Walesów.

"My na to nie zwracajmy uwagi, ale my jako dalekowzroczni politycy, pamiętając o tym, że mamy w naszym gronie, rodzinie, cholernie wielkiego przodka. Wiesz o tym, że w 410 roku był cesarzem, ku..., całego imperium. Ja doszedłem do wniosku, że książki, które czytałem, oczywiście się zgadza. Ktoś podał, że byliśmy cesarzami. Faktem jest oczywiście, że jego tam przewrócili, z Konstantynopola zrzucił go ten Rusek i jego rodzina rozjechała się do Francji, do Włoch i gdzieś tu, na Wschód. My jesteśmy z tego szczepu, ale już nie wnikając w to. Jesteśmy z rodziny, która musi pokierować tymi wielkimi sprawami. Ja się wjebałem w to i nie mogę się cofnąć. Choćbym nawet płakał, nie mogę się cofnąć, muszę grać do końca. "
      Lech Bolesław Wałęsa w rozmowie z bratem
    • wiosnaludzikow Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigdy 17.10.13, 12:06
      Homosowieticus.
      Tutaj jak potraktowano Hillary Clinton i mandat PODTRZYMANY. Oczywiste i też jak w przypadku bufona Wałęsy w Londynie.
      www.tvn24.pl/clinton-dostala-w-londynie-nagrode-i-mandat-za-zle-parkowanie,363553,s.html
      • hummer Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 17.10.13, 13:16
        Ano kiedy u nas tak będzie?
        • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 17.10.13, 20:31
          hummer napisał:

> Ano kiedy u nas tak będzie?
          >
          Jak zmądrzejemy i te same kanony dla innych stosować bedziemy. Moze zacząć od wiz dla obywateli USA?
          • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 17.10.13, 21:01
            simera16 napisał:

> hummer napisał:
            >
            > > Ano kiedy u nas tak będzie?
            > >
            > Jak zmądrzejemy i te same kanony dla innych stosować bedziemy. Moze zacząć od w
            > iz dla obywateli USA?
            Simera zlituj się :( Przecież tu nie o to chodziło. Dalej, nawet po przykładzie z Clinton sądzisz, że powinny być jakieś ekstra przywileje dla tego typu VIPów?
            • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 17.10.13, 21:41
              wiosnaludzikow napisał:

>
              > > Jak zmądrzejemy i te same kanony dla innych stosować bedziemy. Moze zaczą
              > ć od w
              > > iz dla obywateli USA?
              >
              > Simera zlituj się :( Przecież tu nie o to chodziło. Dalej, nawet po przykładzie
              > z Clinton sądzisz, że powinny być jakieś ekstra przywileje dla tego typu VIPów
              > ?
              >
              Ja bym tam nie stawiał prezydenta (nawet byłego) w jednym szeregu z sekretarzem stanu (nb. też byłą) i nie w tym rzecz, ale w tym aby nie grać wiecznie biednego krewnego. A swoją drogą ani sytuacja, ani porównanie nieadekwatne. A co przeszkadza zrobić taką reperkusję i w podobny sposób potraktować jakiegoś mieszkańca Albionu, czy Jankesa?
              • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 18.10.13, 06:57
                simera16 napisał:
                > Ja bym tam nie stawiał prezydenta (nawet byłego) w jednym szeregu z sekretarzem
                > stanu (nb. też byłą) i nie w tym rzecz, ale w tym aby nie grać wiecznie biedne
                > go krewnego.
                No to jesteś wybitnym patryyotą.
                Wyobrażasz sobie aby w USA czu np. w rzeczonej UK syn Prezydenta/Premiera uszedł przed sprawiedliwością z powodu pomroczności jasnej ?
                Naprawdę nie rozumiesz o co w tym kaman ?
                Czy wyobrażasz sobie patryyoto, że Premier USA nie zapłaciłby podatków jak Wałęsa nie zapłacił. To skansen a Ty tego skanseny patryyoto bronisz ?

• simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 19.10.13, 20:24
                  wiosnaludzikow napisał:

>
                  > Czy wyobrażasz sobie patryyoto, że Premier USA nie zapłaciłby podatków jak Wałę
                  > sa nie zapłacił. To skansen a Ty tego skanseny patryyoto bronisz ?
                  >
                  Premier USA nie płaci i nie będzie płacił żadnych podatków... Żresz się z każdym na tym forum, kto ma inne zdanie jak ty. ja nie namawiam do tego by nie przestrzegać prawa, ale stosować je z rozwagą. Wałęsa nie jest urzędującym prezydentem i nie chroni go immunitet, ale w całym świecie istnieje niepisany zwyczaj by takich ludzi traktować z zachowaniem pewnych form. Powiadam dlatego, że warto by np. jakieś angielskie książątko przetrzepać na Okęciu...
                  • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 19.10.13, 20:28
                    simera16 napisał:

>
                    > >
                    > > Czy wyobrażasz sobie patryyoto, że Premier USA nie zapłaciłby poda
                    > tków jak Wałę
                    > > sa nie zapłacił. To skansen a Ty tego skanseny patryyoto bronisz ?
                    > >
                    > Premier USA nie płaci i nie będzie płacił żadnych podatków... Żresz się z każdy
                    > m na tym forum, kto ma inne zdanie jak ty. ja nie namawiam do tego by nie przes
                    > trzegać prawa, ale stosować je z rozwagą. Wałęsa nie jest urzędującym prezydent
                    > em i nie chroni go immunitet, ale w całym świecie istnieje niepisany zwyczaj by
                    > takich ludzi traktować z zachowaniem pewnych form. Powiadam dlatego, że warto
                    > by np. jakieś angielskie książątko przetrzepać na Okęciu...
                    >
                    wyborcza.pl/1,75248,14777029,Ekspert___Lech_Walesa_slusznie_sie_oburza__Jest_piata.html#TRrelSST
                  • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 19.10.13, 20:35
                    simera16 napisał:
                    > Premier USA nie płaci i nie będzie płacił żadnych podatków.
                    Prezydent RP Lech Wałesa też. Czy na całym świecie są takie zwyczaje , że Prezydentowi, VIPowi uchodzą płazem wymagalne podatki. Omijasz komentarz do tego tematu.
                    >Żresz się z każdym na tym forum, kto ma inne zdanie jak ty.
                    A Ty nie :) Zabawna logika.

Dużo pustych i okrągłych słów ale brak odwagi aby wyrazić konkretną opinię.
                    • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 19.10.13, 20:41
                      wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                      > > Premier USA nie płaci i nie będzie płacił żadnych podatków.
                      > Prezydent RP Lech Wałesa też. Czy na całym świecie są takie zwyczaje , że Prez
                      > ydentowi, VIPowi uchodzą płazem wymagalne podatki. Omijasz komentarz do tego te
                      > matu.
                      > >Żresz się z każdym na tym forum, kto ma inne zdanie jak ty.
                      > A Ty nie :) Zabawna logika.
                      >
                      > Dużo pustych i okrągłych słów ale brak odwagi aby wyrazić konkretną opinię.
                      >
                      Wyraziłem, traktować tak samo piątą osobę z Anglii u nas , jak oni potraktowali piątą osobę w Polsce u siebie...
                      • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 19.10.13, 21:56
                        simera16 napisał:
                        > Wyraziłem, traktować tak samo piątą osobę z Anglii u nas , jak oni potraktowali
                        > piątą osobę w Polsce u siebie...
                        czyli ?
                        czyli nie pozwolić 5 osobie z UK nie przestrzegać zasad bezpieczeństwa lotu ?
                        ....kompletnie odjechałeś.
                        • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 13:23
                          wiosnaludzikow napisał:

> simera16 napisał:
                          > > Wyraziłem, traktować tak samo piątą osobę z Anglii u nas , jak oni potrak
                          > towali
                          > > piątą osobę w Polsce u siebie...
                          > czyli ?
                          > czyli nie pozwolić 5 osobie z UK nie przestrzegać zasad bezpieczeństwa lotu ?
                          > ....kompletnie odjechałeś.
                          >
                          Bezpieczeństwa lotu w postaci czterech butelek szampana w posiadaniu terrorysty Wałęsy...I ty śmiesz komuś o "odlocie" mówić? Dupnęli Angole piątą osobę w RP, dupnijmy kogoś o tym samym statusie z UK... skonfrontujmy reakcje i dopiero pogadajmy.
                          ps
                          Mam uzasadnione podejrzenie, ze gdyby to był ktoś komu dupę liżesz a nie Wałęsa, to treść twoich wpisów byłaby zgoła odmienna. I jeszcze jedno...Wałęsa zwisa mi i powiewa. Nie patriotyzm jakiś szczególny tu objawiam...Rzecz w tym, że skoro pozwalamy na takie zachowania wobec siebie, to nie oczekujmy szacunku w innych kwestiach.
                          • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 14:45
                            > Bezpieczeństwa lotu w postaci czterech butelek szampana w posiadaniu terrorysty
                            > Wałęsy...I ty śmiesz komuś o "odlocie" mówić?
                            Takie są przepisy i dotyczą każdego pasażera czego homosowieticus nie zrozumie:)
                            • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 16:17
                              wiosnaludzikow napisał:

> > Bezpieczeństwa lotu w postaci czterech butelek szampana w posiadaniu terr
                              > orysty
                              > > Wałęsy...I ty śmiesz komuś o "odlocie" mówić?
                              > Takie są przepisy i dotyczą każdego pasażera czego homosowieticus nie zrozumie
                              >
                              Homosovietikus...to teraz twój ulubiony zwrot do niewygodnego rozmówcy? Z tego co wiem, to ty też (jak ja) stara purchawa jesteś, a zatem oboje żyliśmy w tamtych niesłusznych czasach. No i aby zapobiec zamachowi przygotowanemu przez terrorystę Wałęsę, a mającemu być dokonanym przy pomocy szampana (markowego!) trzeba mu było kipisz zrobić? Śmieszne....
                              • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 17:34
                                > Homosovietikus...to teraz twój ulubiony zwrot do niewygodnego rozmówcy?
                                Skądże ! Tego określenia opisującego pewien sposób myślenia , stan świadomości itp używam tylko wobec homosovieticusów, absolutnie tylko wobec takich :)
                                Homosovieticus nie zrozumie zasad obowiązujących w cywilizowanej, demokratycznej części świata. To Ty !
                                • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 17:39
                                  wiosnaludzikow napisał:

> > Homosovietikus...to teraz twój ulubiony zwrot do niewygodnego rozmówcy?
                                  > Skądże ! Tego określenia opisującego pewien sposób myślenia , stan świadomości
                                  > itp używam tylko wobec homosovieticusów, absolutnie tylko wobec takich :)
                                  > Homosovieticus nie zrozumie zasad obowiązujących w cywilizowanej, demokratyczne
                                  > j części świata. To Ty !
                                  >
                                  No ty je rozumiesz wybitnie...mam ten luksus, ze nie muszę szperać w twoich wpisach, boś znana tutaj na forum ze swojego postępowego myślenia...New age!
                                  • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 19:26
                                    Homosovieticusie. To o czym mówimy nie ma nic wspólnego z postępowością czy jej brakiem. To zasady państwa demokratycznego : wszyscy obywatele są równi wobec prawa.
                                    ...nie jest ważne czy walczyli pod Lenino, czy skakali przez płot.
                                    • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 19:57
                                      wiosnaludzikow napisał:

> Homosovieticusie. To o czym mówimy nie ma nic wspólnego z postępowością czy jej
                                      > brakiem. To zasady państwa demokratycznego : wszyscy obywatele są równi wobec
                                      > prawa.
                                      > ...nie jest ważne czy walczyli pod Lenino, czy skakali przez płot.
                                      >
                                      Komunały...
                                      ps
                                      Primus inter pares...to powiedzenie i zasada również w demokracji obowiązuje. Masz inne zdanie stara purchawo (skoro ja dla ciebie homosowietikus)?
                                      • wiosnaludzikow Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 20:02
                                        Zasada równości obywateli wobec prawa nie jest komunałem. ...no chyba, że np dla Wałęsy.
                                        • simera16 Re: Wałęsa i inne trolle tego nie zrozumieją nigd 20.10.13, 20:10
                                          wiosnaludzikow napisał:

> Zasada równości obywateli wobec prawa nie jest komunałem. ...no chyba, że np dl
                                          > a Wałęsy.
                                          >
                                          Ale dla takich jak on stosuje się zwyczajowo zasadę (nie prawo) primus inter pares... Zapytaj znawców protokołu dyplomatycznego np. ....
    • dorlor Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 19.10.13, 19:18
      I sprawa sie wyjaśniła nie chodziło o brudne gacie i podarte skarpety ale o przemyt szampana, z BolWałka zawsze wylezie krętacz.
      • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 19.10.13, 20:30
        dorlor napisał(a):

> I sprawa sie wyjaśniła nie chodziło o brudne gacie i podarte skarpety ale o prz
        > emyt szampana, z BolWałka zawsze wylezie krętacz.

Biedak. Nie mógł kupić okacyzowanego przez Rostowskiego :)
        • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 19.10.13, 20:32
          hummer napisał:

> dorlor napisał(a):
          >
          > > I sprawa sie wyjaśniła nie chodziło o brudne gacie i podarte skarpety ale
          > o prz
          > > emyt szampana, z BolWałka zawsze wylezie krętacz.
          >
          > Biedak. Nie mógł kupić okacyzowanego przez Rostowskiego :)
          >
          akurat te szampany Wałęsa otrzymał w prezencie...
          • wiosnaludzikow simera, a zapłaci od tego podatek od darowizny ? 19.10.13, 20:38
            > akurat te szampany Wałęsa otrzymał w prezencie...
            Z tego co wiadomo to należny jest podatek. Może tym razem zapłaci podatek od tego czy Twoim zdaniem na całym świecie są takie zwyczaje, że VIPy nie płacą podatków :)
            Zabawny jesteś simera.
            • simera16 Re: simera, a zapłaci od tego podatek od darowizn 19.10.13, 20:42
              wiosnaludzikow napisał:

> > akurat te szampany Wałęsa otrzymał w prezencie...
              > Z tego co wiadomo to należny jest podatek. Może tym razem zapłaci podatek od te
              > go czy Twoim zdaniem na całym świecie są takie zwyczaje, że VIPy nie płacą poda
              > tków :)
              > Zabawny jesteś simera.
              >
              A kiedy miał to niby zapłacić...? Zresztą co ja ci tu będę tłumaczył, jak Abel krowie na miedzy...
              • hummer A od kiedy to szampana można przewozić 19.10.13, 20:53
                simera16 napisał:

>
                > > > akurat te szampany Wałęsa otrzymał w prezencie...
                > > Z tego co wiadomo to należny jest podatek. Może tym razem zapłaci podatek
                > od te
                > > go czy Twoim zdaniem na całym świecie są takie zwyczaje, że VIPy nie płac
                > ą poda
                > > tków :)
                > > Zabawny jesteś simera.
                > >
                > A kiedy miał to niby zapłacić...? Zresztą co ja ci tu będę tłumaczył, jak Abel
                > krowie na miedzy...
                >

W bagażu podręcznym? Pomijam kwestie finansowe w tym przypadku.
                Tylko kretyn mógł coś takiego próbować zrobić.
                • dorlor Re: A od kiedy to szampana można przewozić 19.10.13, 22:15
                  a tam kretyn...kretacz i tyle, nawet się nie zająknał że chodziło o flaszki tylko ściemniał że obsługa nie lubi Polaków i że dziurawe skarpetki mu wyciągneli...żenada.
                  • wiosnaludzikow Re: A od kiedy to szampana można przewozić 19.10.13, 22:28
                    ściemniał że obsługa nie lubi Polaków i że dziurawe skarpetki mu wyciągneli.
                    > ..żenada.
                    Jak widać na tym przykładzie służby graniczne i celne UK wiedziały co robią. Znają naszych VIPów :)
                    • dorlor Re: A od kiedy to szampana można przewozić 19.10.13, 22:40
                      Dobrz że jeszcze nie zajumał szlafroka, ręczników i mydła z hotelu. Krętacz BolWałek
              • wiosnaludzikow Re: simera, a zapłaci od tego podatek od darowizn 19.10.13, 21:37

> A kiedy miał to niby zapłacić...? Zresztą co ja ci tu będę tłumaczył, jak Abel
                > krowie na miedzy...
                Rozróżniasz czasy w wypowiedzi ? Nie napisałem " czy zapła.c.i.ł. podatek" ale " czy zapła.c.i. podatek" .
                Nie idż tą drogą :)
      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 14:10
        dorlor napisał(a):

> I sprawa sie wyjaśniła nie chodziło o brudne gacie i podarte skarpety ale o prz
        > emyt szampana
        , z BolWałka zawsze wylezie krętacz.
        >

g.gazetaprawna.pl/p/_wspolne/pliki/498000/498802-i02-2011-122-183-015a-001.jpg
    • wiosnaludzikow dosyć Kłamstw i pazerności Lechu 20.10.13, 10:04
      Anna Walentynowicz w 1995 roku powiedziała :
      "Czy nie dosyć już kłamstw, krętactw, niekompetencji, pazerności, czy Ty naprawdę nie boisz się Boga, Lechu? "
      • dorlor Re: dosyć Kłamstw i pazerności Lechu 20.10.13, 10:44
        Potomek cesarza Rzymu Walensy Boga się nie boi, podobnie miał Kaligula też nie bał sie bogów.
        • wiosnaludzikow Re: dosyć Kłamstw i pazerności Lechu 20.10.13, 12:01
          dorlor napisał(a):

> Potomek cesarza Rzymu Walensy Boga się nie boi, podobnie miał Kaligula też nie
          > bał sie bogów.
          Lechu mówił wyrażnie, że nikogo się nie boi za wyjątkiem Boga.....ale mówił.
    • zapijaczony_ryj Takiego jak ten ze wskaźnikiem? 20.10.13, 12:40
      hummer napisał:
      Tusk znowu zrobi z sie
      > bie błazna.
      >
      Takiego idiotę:
      www.youtube.com/watch?v=oMcKItrdNpE
      Czy moze takiego:
    • baabeczka Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 12:47
      Nastęępny wątek dzieciarni...nie szkoda wam czasu?pobiegac ,pograc,pomyśleć...
      • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 13:26
        baabeczka napisała:

> Nastęępny wątek dzieciarni...nie szkoda wam czasu?pobiegac ,pograc,pomyśleć...
        >
        Nie można przecież odpuścić Wałęsie, który budzi większe zainteresowanie niż zakładający Solidarność Kaczyńscy....
        • hummer Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 17:26
          simera16 napisał:

> baabeczka napisała:
          >
          > > Nastęępny wątek dzieciarni...nie szkoda wam czasu?pobiegac ,pograc,pomyśl
          > eć...
          > >
          > Nie można przecież odpuścić Wałęsie, który budzi większe zainteresowanie niż za
          > kładający Solidarność Kaczyńscy....

Obaj to dziadygi.
          • simera16 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 17:35
            hummer napisał:

> simera16 napisał:
            >
            > > baabeczka napisała:
            > >
            > > > Nastęępny wątek dzieciarni...nie szkoda wam czasu?pobiegac ,pograc,
            > pomyśl
            > > eć...
            > > >
            > > Nie można przecież odpuścić Wałęsie, który budzi większe zainteresowanie
            > niż za
            > > kładający Solidarność Kaczyńscy....
            >
            > Obaj to dziadygi.
            >
            >
            Ale jeden z nich jest dziadygą "kwalifikowaną"...
      • mila2712 Re: Człowiek lotnisko potraktowany jak człowiek 20.10.13, 17:38
        Babeczko idź biegaj, graj, myśl.....droga wolna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka