Dodaj do ulubionych

Śmierć w Iraku

IP: *.net.pulawy.pl 19.08.04, 13:44
Czy zauważyliście, że nasi żołnierze w Iraku giną, bo albo mają wypadki
samochodowe, albo włażą na miny, albo sami do siebie strzelają? To chyba
świadczy o ich umiejętnościach militarnych
Obserwuj wątek
    • Gość: stefcio Re: Śmierć w Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 23:36
      Ano! I jeszcze do tego boją się jazgotu broni. Jestem ciekaw z jakiego to
      powodu wpadły na siebie autka. Czyżby kierowca wystraszył się huku? Ja sobie
      nie robię jaj z tematu ale wygląda na to, że część(?) ekipy żołnierskiej jest
      po prostu nieprzygotowana do pełnienia służby w takich warunkach. I to
      nieprzygotowana fachowo jak i psychicznie. Czas to wreszcie głośno powiedzieć.
      Nikt tych "żołnierzy" nie ciągnął na siłę do Iraku. Nie pojechali tam za friko.
      Najwyraźniej część chłopaków pojechała do Iraku jak na balangę(vide: pierwsza
      zmiana i afera z wódą). I jeszcze jedna rzecz-dla mnie zasadnicza: taktyka do
      dupy! Kto, pytam się KTO??? powiedział, że Amerykanie mają rację, przyjmując
      taktykę spieprzania w cholerę-byle dalej, spod ostrzału? I tą taktykę narzucają
      m.in. polskiej ekipie. Widać wprost, że ta metoda jest bzdurna. Czy żołnierze
      koalicji mają proce na wyposażeniu? I to na groch? W takich warunkach, jakie
      tam są, tylko totalny ogień w napastników kończy sprawę. No ale jakie to
      Amerykanie mają doświadczenie w walce z partyzantką??? Akademie wojskowe,
      napuszona kadra, doswiadczenia żadnego. Wszędzie, gdzie Amerykanie pakowali się
      w walkę z ruchem oporu-dostawali wpieprz. I tę g.wnianą taktykę wpychają teraz
      nam w Iraku. Zgroza!
      • Gość: SLD-UPek Są pijani jak cale SLD-UP d .PZPR. IP: *.czajen.pl / 212.244.182.* 19.08.04, 23:41
        Nie zauważyli nawet,że okupacja Iraku to nie stan wojenny w PRLu.
    • Gość: fan-fan Re: Śmierć w Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 00:26
      To i ja dołożę jeden kwiatek: tzw. dowódca wielonarodowych... itd.itp. rzekł do
      kamery, że wobec sprawców ataku zostaną wyciągnięte konsekwencje. Rozumiem, że
      napastnicy przyjdą z rodzicami na dywanik i dostaną reprymendę, a także wpis do
      dzienniczka. Naprawdę nie wiem, po co tam jest rzecznik prasowy - to on
      powinien gadać do kamery, uwalniając dowódcę od wygadywania blubr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka