Dodaj do ulubionych

Nałęcz :(

25.04.14, 14:38
Po co w Sejmie różnice zdań? Po co nam reprezentacja mniejszości? Skoro demokracja to wg. Nałęcza dyktatura większości to może wystarczy partia Jedna Polska + JKM jako polski medialny odpowiednik Żyrinowskiego.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,15854520,Nalecz__Nasze_lewicowe_elity_sie_pomylily__Po_co_nam.html?
Obserwuj wątek
    • gtxl2 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 14:42
      Stary "pływak" Nałęcz niczym mnie osobiście nie jest w stanie zadziwić.
      Zawsze będzie pływał.

• m.c.hrabia Re: Nałęcz :( 25.04.14, 14:45
        neofici tak mają.
      • wiosnaludzikow Re: Nałęcz :( 25.04.14, 16:45
        Paple, paple, paple ale nic w życiu politycznym realnego nigdy nie zrobił.
        • zoil44elwer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:08
          wiosnaludzikow napisał:

> Paple, paple, paple ale nic w życiu politycznym realnego nigdy nie zrobił.

To be or not to be ble ble,yyyyyyyeeee przez 20 lat w pezetpeer,potem UP.Aktualnie na Dworze BMK I KLĘCZONA RP3.
    • sverir Re: Nałęcz :( 25.04.14, 14:44
      Zabawne - to może w ogóle rezygnować z wszelkich wyborów, skoro statystyka jest taka wiążąca? Przy okazji - 87% uważa, że dla nich będzie ważna kanonizacja. A gdyby tak poprosić o uzasadnienie?
    • humbak Re: Nałęcz :( 25.04.14, 14:54
      Dziwne to, żeby człowiek z tytułem profesorskim, historyk, nie wiedział jaka jest funkcja parlamentu.
      • gtxl2 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 14:56
        humbak napisał:

> Dziwne to, żeby człowiek z tytułem profesorskim, historyk, nie wiedział jaka je
        > st funkcja parlamentu.

Ależ on wie, tyle że skorzystał z okazji by na stosowna chwilę stanąć po stronie większości.
        Mówiłem,że to pływak.

• humbak Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:44
          No nie wiem... mając na uwadze uzasadnienie. Choć z drugiej strony może po prostu rzucił pierwsze lepsze uzasadnienie jakie przyszło mu do głowy...
    • ave.duce Re: Nałęcz :( 25.04.14, 15:15
      Nie warto tracić czasu na kogoś takiego. Żenada.
      • dystans4 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 15:25
        Tak.
    • bogucjusz Jeszcze 2% i będzie jak w KRLD :-))) n/t 25.04.14, 15:31
      • sclavus Re: Jeszcze 2% i będzie jak w KRLD :-))) n/t 25.04.14, 18:36
        ... ale po katolicku... ;)
    • ave.duce Re: Nałęcz :( à la Wałęsa? 25.04.14, 15:52
      ... Nałęcz zapytany, czy nie widzi nic złego w chowaniu z honorami wojskowymi generałów - np. członków Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego, odpowiedział "nie, przecież ja jestem byłym członkiem PZPR". - Nosiłem tę samą legitymację, którą nosili ci ludzie - ale uważam, że w wolnej Polsce tym ludziom takie honory się nie należą - zaznaczył. ...

Jestem za, a nawet przeciw ;)
      • x2468 Re: Nałęcz :( à la Wałęsa? 25.04.14, 16:58
        Myśli tak jak większość Europejczyków. W Niemczech większość ich szkolonych w ZSRR oficerów została w służbie i nie ma zbyt wiele dyskusji na temat komu służyli. Odpowiedz jest prosta"służyli państwu niemieckiemu takie jakie ono było" Za parę dni w Berlinie będzie można tak jak w ubiegłym roku 9 maja obejrzeć paradę byłych żołnierzy NVA w oryginalnych uniformach.
        www.berliner-kurier.de/image/view/2013/4/11/22742868,19507130,highRes,maxh,480,maxw,480,MEI5_Siegesfeier_Treptow.jpg
        • ave.duce Re: Nałęcz :( à la Wałęsa? 25.04.14, 17:27
          Wczytaj się uważnie w to, co powiedział Nałęcz. Proszę.
          • sclavus Re: Nałęcz :( à la Wałęsa? 25.04.14, 18:38
            ... powiedział tak, jak to ujęłaś, tylko trochę rozwinął... po swojemu ;)
    • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 16:41
      Wiedzy jedynie 2% natomiast zółci i krętactwa 98% lub całkowite niezrozumienie słowa mówionego.Nałęcz wbrew temu co napisałeś nie powiedział "po co w Sejmie różnica zdań?" lecz "po co byłby nam sejm który by myślał inaczej niż 98% Polaków". Mam nadzieje ze się jedynie przesłyszałeś i Ty i ci którzy ci uwierzyli przeprosicie Nałęcza.
      • zoil44elwer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:21
        x2468 napisał:

> Wiedzy jedynie 2% natomiast zółci i krętactwa 98% lub całkowite niezrozumienie
        > słowa mówionego.Nałęcz wbrew temu co napisałeś nie powiedział "po co w Sejmie r
        > óżnica zdań?" lecz "po co byłby nam sejm który by myślał inaczej niż 98% Polakó
        > w". Mam nadzieje ze się jedynie przesłyszałeś i Ty i ci którzy ci uwierzyli prz
        > eprosicie Nałęcza.

Po co Nałęcz popierał Sejm PRL pomimo że 98% Narodu było anty?
    • mila2712 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 16:45
      Polska lewica nigdy nie rozumiała religijności ludu - mówi o sprzeciwie wobec uchwały z okazji kanonizacji Jana Pawła II doradca prezydenta Tomasz Nałęcz w Kontrwywiadzie RMF FM

Co tu rozumieć - coś czego nie ma ?
      Łatwowierny i naiwny człowiek.
      • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:27
        Tylko to ze demokratycznie wybrana władza robi to czego życzy sobie większość która jej powierzyła stery rządu, w tym przypadku 98%. W PRL władza wiedziała lepiej. Mam nadzieje ze większość pamięta jak to się skończyło.
        • l_zaraza_l Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:43
          x2468 napisał:

> Tylko to ze demokratycznie wybrana władza robi to czego życzy sobie większość k
          > tóra jej powierzyła stery rządu, w tym przypadku 98%. W PRL władza wiedziała le
          > piej. Mam nadzieje ze większość pamięta jak to się skończyło.

To dlaczego jeszcze płacimy podatki a do lekarza specjalisty nie możemy dostać się tego samego dnia? Przecież większość z nas nie chce płacić podatków i chce mieć specjalistę od ręki?
          • hummer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:47
            l_zaraza_l napisała:

> x2468 napisał:
            >
            > > Tylko to ze demokratycznie wybrana władza robi to czego życzy sobie więks
            > zość k
            > > tóra jej powierzyła stery rządu, w tym przypadku 98%. W PRL władza wiedzi
            > ała le
            > > piej. Mam nadzieje ze większość pamięta jak to się skończyło.
            >
            >
            > To dlaczego jeszcze płacimy podatki a do lekarza specjalisty nie możemy dostać
            > się tego samego dnia? Przecież większość z nas nie chce płacić podatków i chce
            > mieć specjalistę od ręki?

Nie przesadzaj. Na operację biodra czeka się parę lat. A jednak
            www.prw.pl/articles/view/34732/rafal-dutkiewicz-juz-po-operacji
            • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:59
              Zależy na jaką operacje i kto płaci, co innego osunąć ułamek kości a co innego wymiana stawu biodrowego.Ponadto zależy od tego kto płaci. Tak jest w całym świecie. Pacjenci prywatni nie czekają w kolejce. Wiec aby krytykować czy wydziwiać należałoby wiedzieć o czym się pisze.
              • hummer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:04
                x2468 napisał:

> Zależy na jaką operacje i kto płaci, co innego osunąć ułamek kości a co innego
                > wymiana stawu biodrowego.Ponadto zależy od tego kto płaci. Tak jest w całym świ
                > ecie. Pacjenci prywatni nie czekają w kolejce. Wiec aby krytykować czy wydziwia
                > ć należałoby wiedzieć o czym się pisze.

Ten przypadek, leczy się prywatnie? :)
                • l_zaraza_l Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:06
                  hummer napisał:

> Ten przypadek, leczy się prywatnie? :)

Skoro z naszych podatków to jak najbardziej "państwowo" (a dzięki mediom także publicznie).
                  • hummer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:40
                    l_zaraza_l napisała:

> hummer napisał:
                    >
                    > > Ten przypadek, leczy się prywatnie? :)
                    >
                    > Skoro z naszych podatków to jak najbardziej "państwowo" (a dzięki mediom także
                    > publicznie).

A wszystko z głupoty.
              • mila2712 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:45
                x2468 napisał:

Tak jest w całym świecie. Pacjenci prywatni nie czekają w kolejce.

Na całym powiadasz..... ocho.....masz bogate doświadczenia.
                Poza tym wiedz, że nawet jeśli zapłacisz i pójdziesz do lekarza, na badania - prywatnie to i tak czekasz. Więc nie pisz bzdur.
        • mila2712 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:42
          x2468 napisał:

> Tylko to ze demokratycznie wybrana władza robi to czego życzy sobie większość k
          > tóra jej powierzyła stery rządu, w tym przypadku 98%. W PRL władza wiedziała le

Skąd....władza robi to, co uzna za słuszne. Ostatnio jakby we własnym interesie.
        • gtxl2 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 19:21
          x2468 napisał:

Dżisez krajz czy można napisać bardziej kretyski post?
    • l_zaraza_l Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:05
      Nałęcz (Tomasz, profesor, doradca Prezydenta RP): Po co nam sejm myślący inaczej niż 98 proc. Polaków?

A jeśli 98% Polaków opowie się za ostatecznym rozwiązaniem kwestii pozostałych 2% to co pan Nałęcz na to?
      • sverir Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:16
        Wtedy powoła się na zapisy umowne i kwestie etyczne.
      • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:32
        Każda władza nawet ta z 98% poparciem ma prawo poruszać się jedynie w granicach prawa a przecież wiadomo ze jeśli coś nie jest zabronione to jest dozwolone. Żaden przepis nie zabraniał posłom uchwalenia tego co zrobili. Niestety.Mieli okazje milczeć lecz wybrali awanturę.
        • l_zaraza_l Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:46
          x2468 napisał:

> Każda władza nawet ta z 98% poparciem ma prawo poruszać się jedynie w granicac
          > h prawa a przecież wiadomo ze jeśli coś nie jest zabronione to jest dozwolone.
          > Żaden przepis nie zabraniał posłom uchwalenia tego co zrobili. Niestety.Mieli o
          > kazje milczeć lecz wybrali awanturę.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,150676700,150676700,Uchwala_kanonizacyjna_a_Konstytucja_RP.html
    • zoil44elwer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:30
      Te 98 % to jak 96% frekwencji wyborczej za Gierka.
      • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:34
        Masz doświadczenie, przecież za Gierka zasiadałeś w komisji wyborczej.
        • zoil44elwer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:25
          Nie miałem szczęścia być zaufanym kolejnych rządów.Za Bieruta byłem imperialistycznym agentem.Za Gomułki zachodnioniemieckim rewizjonistą,zagłymbiok Gierek niy lubił Ślonzoków i vice wersa.Nie wałęsałem siem z Bolkiem po zachrystiach.Nie znoszę generałów w ciemnych okularach a oni mnie.Kwaśny i Mileria,nie moja koteria,dla Kaczeńców jestem ukrytą opcją niemiecką(jak za Gomułki) Nienawidzę liberałów-Aferałów z UD-KLD-UW-PO.Komu liczyłem głosy?
      • l_zaraza_l Re: Nałęcz :( 25.04.14, 17:49
        zoil44elwer napisał:

> Te 98 % to jak 96% frekwencji wyborczej za Gierka.

W Sewastopolu wyniosła 123 proc.
        • x2468 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:01
          Tak jak w jego komisji.Ta sama szkoła.
        • zoil44elwer Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:37
          W/G Gowina katolicka liczna(7-8 osobowa') powinna w wyborach dysponować także głosami niemowląt.
      • gtxl2 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 19:24
        zoil44elwer napisał:

> Te 98 % to jak 96% frekwencji wyborczej za Gierka.

Mylisz się..za Gierka było ok. 99,9...teraz jest ciut mniej.
        Około 99.7 popiera PO.
        Sondaże są do doopy.

• sclavus Re: Nałęcz :( 25.04.14, 18:33
      Rżnie głupa!!!
      Co innego sondaż na temat, czy jest to wielkie wydarzenie a co innego sejm, który bierze się za sferę religijną... - co innego, gdyby sejm zajął się wypowiedzeniem konkordatu!
      Następny punkt programu, to sam sondaż - wręcz niemożliwą rzeczą jest, żeby wysondować 98% czegokolwiek!!! (statystyka się kłania sondażowni)
      No i rzeczywiście! - Po co nam sejm, kiedy katolicki szariat robi krok naprzód (a nawet dwa - na tym samym posiedzeniu)
      • gtxl2 Re: Nałęcz :( 25.04.14, 19:27
        No i rzeczywiście! - Po co nam sejm, kiedy katolicki szariat robi krok naprzód (a nawet dwa - na tym samym posiedzeniu)

To jest sedno sprawy.
        Tylko jedna z dwóch partii zapewni nam "szczęście".
        Albo PO albo PiS...reszta się nie liczy..hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka