Dodaj do ulubionych

Donek wziął się na sposób

10.05.14, 19:27
....i trudnych pytań po prostu nie słyszy :)
www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/problemy-na-konferencji-premiera-nie-byl-w-stanie-uslyszec-pytania-o-dlug-publiczny,1282390.html
Obserwuj wątek
    • jaroslaw2104 Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 19:32
      wiosnaludzikow napisał:

> ....i trudnych pytań po prostu nie słyszy :)
      > www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/problemy-na-konferencji-premiera-nie-byl-w-stanie-uslyszec-pytania-o-dlug-publiczny,1282390.html

Wszyscy wiedzą o długu , więc po co pytać ?
      • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 19:34
        jaroslaw2104 napisał(a):

> wiosnaludzikow napisał:
        >
        > > ....i trudnych pytań po prostu nie słyszy :)
        > > www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/problemy-na-konferencji-premiera-nie-byl-w-stanie-uslyszec-pytania-o-dlug-publiczny,1282390.html
        >
        > Wszyscy wiedzą o długu , więc po co pytać ?
        Co za durni Ci dziennikarze :)
        • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 21:26
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,150905076,150905228,A_tak_wyglada_porownanie_dlugow.html
          Gdybyś to wiedział, założyłbyś wątek??
          (jak cię znam, to założyłbyś a jakże)
          • wiosnaludzikow I znowu żeś się leming zbłaźnił 10.05.14, 22:04
            sclavus napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/w,28,150905076,150905228,A_tak_wyglada_porownanie_dlugow.html
            > Gdybyś to wiedział, założyłbyś wątek??
            > (jak cię znam, to założyłbyś a jakże)
            Mylisz chłopcze różne pojęcia : długu publicznego i zadłużenia .
            Dziennikarze pytali o dług publiczny.
            Jak już ściągnięcie dzieciaki jakiegoś speca do kompa to pogadamy ale wpierw zapoznajcie się z podstawowymi definicjami. Tak samo zarządzacie gospodarką, administracją .....bez kwalifikacji i bez elementarnej wiedzy.
            Czy każdy leming na tym forum jest tak fatalnie wykształcony ?
            • sclavus Re: I znowu żeś się leming zbłaźnił 10.05.14, 23:45
              Zapewne nie ma takiego wykształcenia, jak ty pelikanie, z rozwartym dziobem...
              • wiosnaludzikow Re: I znowu żeś się leming zbłaźnił 11.05.14, 06:14
                Odpowiadasz na:
                sclavus napisał:

> Zapewne nie ma takiego wykształcenia, jak ty pelikanie, z rozwartym dziobem...
                No i tradycyjnie przyłapany standardowo na niekompetencji nie masz nic do powiedzenia a honoru aby :pnapisać : " sorry, pomyliłem rzeczywiście ...." , to to nie ma.
                Trzeba być nieźle bezczelnym i z tupetem aby nie rozróżniając zadłużenia od długu publicznego próbować rozpoczynać dyskusję ...chociaż dalej nie wiem na jaki temat.
                Czy Twoja teza jest , że Polska ma lepszą systuację gospodarczą czy finansową niż Japonia ? :)
                Jak jest Toja teza oprócz bezmyślnego linka.
                • sclavus Re: I znowu żeś się leming zbłaźnił 11.05.14, 10:41
                  Właśnie jesteś: nieźle bezczelnym i z tupetem aby nie rozróżniając zadłużenia od długu publicznego próbować rozpoczynać dyskusję ...chociaż dalej nie wiem na jaki temat.
                  PeeS - dotarłeś do linków, czy też po otwarciu zacząłeś udawać, że nie widziałeś???
                • sclavus Re: I znowu żeś się leming zbłaźnił 11.05.14, 10:44
                  Wiedziałem hejterku!!
                  Masz (jeszcze raz, żebyś nie przeoczył):
                  forum.gazeta.pl/forum/w,28,150905076,150908894,Re_A_tak_wyglada_porownanie_dlugow.html
            • snajper55 Dług publiczny? Ależ proszę bardzo 11.05.14, 02:57
              wiosnaludzikow napisał:

> Mylisz chłopcze różne pojęcia : długu publicznego i zadłużenia .
              > Dziennikarze pytali o dług publiczny.

Widocznie nie znają wujka googla. Dług publiczny? Ależ proszę bardzo:

%PKB, est 2013

Polska 48,2
              Czechy 48,8
              USA 71,8
              Holandia 73,3
              Austria 75,7
              Węgry 79,8
              Niemcy 79,9
              Kanada 86,3
              Wielka Brytania 91,1
              Francja 93,8
              Belgia 102,4
              Włochy 133,0
              Japonia 226,1

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

S.
              • wiosnaludzikow Re: Dług publiczny? Ależ proszę bardzo 11.05.14, 07:00
                snajper55 napisał:

>
                > > Mylisz chłopcze różne pojęcia : długu publicznego i zadłużenia .
                > > Dziennikarze pytali o dług publiczny.
                >
                > Widocznie nie znają wujka googla. Dług publiczny? Ależ proszę bardzo:
                Może Ty nie zrozumiałeś pytań dziennikarzy?
                Mogłeś nie wiedząc, w tej swojej googlowej inteligencji, że dług publiczny to cos zupełnie innego niż zadłużenie np. państwa plus sektora prywatnego.
                Jeżeli chcesz porozmawiać to chętnie ale postaw wpierw tezę bo rozmawiać na linki nie potrafię. Staram się dyskutować tylko z takimi co te dane rozumieją i potrafią zinterpretować.
                Chcesz pogadać o tym to postaw wpierw (odwagi!) tezę.
                Na początek , awansem . jak pismem obrazkowym, przykład akademicki dla studenta I roku.
                Masz rodzinę czteroosobową, która ma dom, nieruchomości gruntowe, nieżle prosperującą firmę i jest zadłużona na 1 milion tzn 250.000 per capita oraz
                rodzinę 4 osobową, która ma mieszkanie własnościowe 2 pokoje z kuchnią i pracuje np w fabryce u kogoś i też ma 1.000.000,zł czyli też 250 000 per capita.
                Widzisz różnicę ? Czy przejeżdżając przez jakieś większe miasta w Polsce czy na świecie widziałeś salony Toyoty ? Tysiące , co ?
                To tylko w kwestii definicji.
                Jest jeszcze kwestia na ile budżet jest nadymany i na ile ma pokrycie w pieniądzu. W przypadku Grecji właśnie to było głównym problemem.
                Jednak to definicyjne rozmowy.
                Proszę o Twoją tezę (nie link) i dyskutujmy :)
                Śmiało np : Polska jest w lepszej sytuacji niż Japonia.
                • snajper55 Re: Dług publiczny? Ależ proszę bardzo 11.05.14, 14:19
                  wiosnaludzikow napisał:

> Śmiało np : Polska jest w lepszej sytuacji niż Japonia.

Polska ma istotnie mniejszy dług publiczny niż Japonia czy USA.

S.
                  • wiosnaludzikow Re: Dług publiczny? Ależ proszę bardzo 11.05.14, 16:12
                    snajper55 napisał:

>
                    > > Śmiało np : Polska jest w lepszej sytuacji niż Japonia.
                    >
                    > Polska ma istotnie mniejszy dług publiczny niż Japonia czy USA.
                    >
                    > S.
                    Zgoda. Co jednak taki wniosek daje za informację ?
                    Jak Ci pisałem w przypadku długu ważne są aktywa.
                    Ten wskaźnik niewiele mówi porównując państwa. Znaczenie tego wskaźnika w sensie jego wysokości jest różne w przypadku różnych państw. Dokładnie to istotne jest jakie mają aktywa aby taki dług bez uszczerbku dla społeczeństwa czy gospodarki obsługiwać.
                    Ustaw np. u nas taką minimalną pensję miesięczną jaka jest no w Niemczech, zrób taką wysokość przychodu podatnika bez opodatkowania (ponad 10 krotnie podwyższyć!) a zobaczyłbyś jaka jest różnica między długiem publicznym Niemiec i Polski w praktyce.
    • snajper55 A tak wygląda porównanie długów 10.05.14, 19:44
      Polski i Japonii

mecometer.com/compare/japan+poland/external-debt-per-capita/

Polski i Niemiec

mecometer.com/compare/germany+poland/external-debt-per-capita/
      Polski i Węgier

mecometer.com/compare/hungary+poland/external-debt-per-capita/
      S.
      • sclavus Re: A tak wygląda porównanie długów 10.05.14, 21:22
        wiosenka ma problem z prostymi odpowiedziami...
        • wiosnaludzikow Re: A tak wygląda porównanie długów 10.05.14, 21:26
          sclavus napisał:

> wiosenka ma problem z prostymi odpowiedziami...
          Z prostymi tak. Ty nie masz problemu z tymi prostymi.
          • sclavus Re: A tak wygląda porównanie długów 10.05.14, 21:28
            Ja - z żadnymi...
            ... ech! Nie chce mi się bo nie warto...
            • wiosnaludzikow Re: A tak wygląda porównanie długów 10.05.14, 21:53
              sclavus napisał:

> Ja - z żadnymi...
              > ... ech! Nie chce mi się bo nie warto...
              No co ? Czekajcie kundelki na jakiego specjalistę wyznaczonego przez przełożonego w tym Wasszym cyrku ?
              • sclavus Re: A tak wygląda porównanie długów 11.05.14, 00:30
                Widzisz pelikanie, nienawistniku - z długiem publicznym RP jest bardzo podobnie, jak z zadłużeniem RP - nie wierzysz?
                Wal do wujka Google'a i szukaj
                ... zdecydowałem się:
                fr.wikipedia.org/wiki/Liste_de_pays_par_dette_publique#Dettes_des_pays_en_2011
                www.finanse.mf.gov.pl/pl/zadluzenie-sektora-finansow-publicznych - Polska: 880.204,5 milionów PLN
                wyborcza.biz/Waluty/1,111132,12007600,Dlug_publiczny_Niemiec_przekroczyl_2_biliony_euro.html - Bundes Republik: 2,042 bilionów euro
                fr.wikipedia.org/wiki/Dette_publique_de_la_France - France: 1 925,3 miliardów euro
                lexpansion.lexpress.fr/actualite-economique/la-dette-publique-derape-au-royaume-uni_1378786.html - United Kingdom: 1.032 miliardów funtów
                ... a teraz pokłap sobie tym twoim pelikanim, nienawistnym dziobem
                • wiosnaludzikow Re: A tak wygląda porównanie długów 11.05.14, 12:30
                  sclavus napisał:

> Widzisz pelikanie, nienawistniku - z długiem publicznym RP jest bardzo podobnie
                  > , jak z zadłużeniem RP - nie wierzysz?
                  > Wal do wujka Google'a i szukaj
                  > ***
                  > ... zdecydowałem się:
                  > fr.wikipedia.org/wiki/Liste_de_pays_par_dette_publique#Dettes_des_pays_en_2011
                  > www.finanse.mf.gov.pl/pl/zadluzenie-sektora-finansow-publicznych - Polska: 880.204,5 milionów PLN
                  > wyborcza.biz/Waluty/1,111132,12007600,Dlug_publiczny_Niemiec_przekroczyl_2_biliony_euro.html - Bundes Republik: 2,042 bilionów euro
                  > fr.wikipedia.org/wiki/Dette_publique_de_la_France - France: 1 925,3 miliardów euro
                  > lexpansion.lexpress.fr/actualite-economique/la-dette-publique-derape-au-royaume-uni_1378786.html - United Kingdom: 1.032 miliardów funtów
                  > ***
                  > ... a teraz pokłap sobie tym twoim pelikanim, nienawistnym dziobem
                  No nie jest tak ale Ty nie jesteś w stanie przetworzyć , przeanalizować tych danych. Czekam jednak na tezę bo jej dotychczas tchórzu nie wypowiedziałeś i jak zwykle schowałeś głowę w piasek.
                  Podkreślam , chętnie podyskutuję ale o czym ? Jaka jest Twoja teza ?
                  Jesteśmy lepsi od Japonii i Niemiec ?
                  jaka ?
                  • sclavus Re: A tak wygląda porównanie długów 11.05.14, 12:55
                    "Jesteśmy lepsi od Japonii i Niemiec ?"
                    Idiotyczne pytanie!!! - tyle mam do powiedzenia na nie....
                    PeeS - w gotowaniu bigosu i wędzeniu "krakowskiej", "myśliwskiej" i "kabanosów" - o niebo lepsi...
                    • wiosnaludzikow Re: A tak wygląda porównanie długów 11.05.14, 13:36
                      sclavus napisał:

> "Jesteśmy lepsi od Japonii i Niemiec ?"
                      > Idiotyczne pytanie!!! - tyle mam do powiedzenia na nie....
                      No to dawaj tą tezę ! Swoją !
                      Nie chowaj głowy w piasek. Pogadamy o tych wskaźnikach.
                      > PeeS - w gotowaniu bigosu i wędzeniu "krakowskiej", "myśliwskiej" i "kabanosów"
                      > - o niebo lepsi...
                  • sverir Re: A tak wygląda porównanie długów 14.05.14, 01:50
                    > Jesteśmy lepsi od Japonii i Niemiec ?

Jak słusznie napisałeś, to liczą się aktywa. A tymi, w przypadku długu publicznego, jest de facto PKB. W przypadku Japonii dług wynosi ponad 200% PKB, w przypadku Wielkiej Brytanii 90%, w przypadku Francji blisko 90%, w przypadku Niemiec blisko 80%, USA 73%. Polska, nawet ze swoim 60%, nie wypada naprawdę gorzej w tym względzie.
                    • wiosnaludzikow Re: A tak wygląda porównanie długów 14.05.14, 05:15
                      sverir napisał:

> > Jesteśmy lepsi od Japonii i Niemiec ?
                      >
                      > Jak słusznie napisałeś, to liczą się aktywa. A tymi, w przypadku długu publiczn
                      > ego, jest de facto PKB.
                      Skąd ta powyższa wiedz ? Wniosek?
                      Nie. PKB to jest przychód roczny.
                      Np. w Norwegii takimi aktywami są państwowe fundusze inwestycyjne, u nas np. była
                      rezerwa NBP, o która tak walczył Lepper i robiono z niego idiotę aż "mądry" Tusk ja połknął. itd. itp
                      Nie twierdzę, że Polska jest bankrutem jak inni to twierdzę ale porównanie Polski do Japonii, USAA, Niemiec jest najdelikatniej to mówiąc niemądre.
                      • sverir Re: A tak wygląda porównanie długów 14.05.14, 08:57
                        > Skąd ta powyższa wiedz ? Wniosek?

Z wypowiedzi ludzi dalece mądrzejszych ode mnie.

Ale oczywiście masz rację - poza przychodami (poza podatkami także prywatyzacja czy dywidendy) istotnie liczy się generalny majątek. Tyle, że ten trwały może być zbyt trwały, by go spieniężyć, a tym samym bezwartościowy. Ze spółkami jest jeszcze gorzej - żeby stanowiły istotne aktywa, muszą być dochodowe lub mieć na to szanse lub same posiadać niezły majątek. Inaczej są kulą u nogi.

Niemniej generalnie chodziło mi o to: "Nie twierdzę, że Polska jest bankrutem".

Cieszę się, że choć z różnych powodów, to jednak tu się zgadzamy:)
    • alistair-p Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 21:06
      System karteczek z dozwolonymi zapytaniami i zapora z Hofmana jest bezpieczniejsza.
      • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 21:17
        alistair-p napisał:

> System karteczek z dozwolonymi zapytaniami i zapora z Hofmana jest bezpieczniej
        > sza.
        Tu jest jeszcze śmieszniej ale w stylu tragikomedii:)
        Tym niemniej u Donka wygląda to wesolutko. Szczególnie ten fragment gdy wyszedł z niego wilk i warknął na Kudrycką.
        • alistair-p Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 21:32
          To jest jak z tym palcem w dupie.Jak wetkniesz go Jarosławowi K to kto będzie miał palec w dupie? Ty czy on?
          • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 21:42
            alistair-p napisał:

> To jest jak z tym palcem w dupie.Jak wetkniesz go Jarosławowi K to kto będzie m
            > iał palec w dupie? Ty czy on?
            A co to ma wspólnego z Donkiem ?
            • gtxl2 Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 22:21
              wiosnaludzikow napisał:

> alistair-p napisał:
              >
              > > To jest jak z tym palcem w dupie.Jak wetkniesz go Jarosławowi K to kto bę
              > dzie m
              > > iał palec w dupie? Ty czy on?
              > A co to ma wspólnego z Donkiem ?

Nie dogadasz się wiosna z tymi cieniasami. Oni są jeszcze głupsi od przeciętnego pisowca z tego forum.

• m.c.hrabia Re: Donek wziął się na sposób 10.05.14, 23:10
                Nie dogadasz się wiosna

a mnie ciekawi ?
                ty ciągniesz wiosence czy wiosenka tobie ,zdradzicie tajemnicę ?
    • instant.crush Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 10:44
      Bez przesady. Zwykłe problemy z akustyką.
      • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 10:45
        hejtera nie przekonasz...
        ... brnie dalej ;)
        • gtxl2 Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:05
          sclavus napisał:

> hejtera nie przekonasz...
          > ... brnie dalej ;)

Ale ty jesteś... pussy
          • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:32
            A ty?
            Nie powiem, że ciool bo mógłbyś to przyjąć za komplement... powiem jedynie, że możesz mnie pocałować tam, gdzie ja mogę pana majstra w doopę kopnąć...
        • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:22
          Odpowiadasz na:
          sclavus napisał:

> hejtera nie przekonasz...
          > ... brnie dalej ;)
          Pojęcia hejter , podobnie jak pojęcia dlug publiczny też nie rozumiesz.
          Jest tu wiele moich postów bardzo krytycznych ale i bardzo pochwalnych wobec Tuska, Kaczora, Millera itd
          Pokaż Ty mi jeden Twój wątek komplementujący Millera czy Kaczora...hejterze PO.
          • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:30
            pokaż mi jeden wątek... ba! - post!, w którym komplementuję Tuska
            Ty zaś jesteś nienawistnik - hejter(!!) ... - widzisz, że dobrze rozumiem słowo hejter?
            • gtxl2 Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:36
              sclavus napisał:

> pokaż mi jeden wątek... ba! - post!, w którym komplementuję Tuska
              > Ty zaś jesteś nienawistnik - hejter(!!) ... - widzisz, że dobrze rozumie
              > m słowo hejter?

On krytykuje, ty plujesz i obsikujesz nogawki wszystkim, którzy ośmielą się krytykować PO.
              Bo budy kundlu."Odpoczyń" sobie bo się zasapiesz.

• sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:47
                Wal się!!
                ty nikogonieobsikiwaczu - zanim jednak - naucz się czytać...
            • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 12:04
              sclavus napisał:

> pokaż mi jeden wątek... ba! - post!, w którym komplementuję Tuska
              > Ty zaś jesteś nienawistnik - hejter(!!) ... - widzisz, że dobrze rozumie
              > m słowo hejter?
              Ty Tuska nie komplementujesz. masz tu inną finkcję, Ty go bronisz w KAŻDYM przypadku.
              To inaczej. Pokaż mi swoją wypowiedż gdzie bronisz stanowiska , które wypowiedział Kaczyński lub Miller....niech będzie Palikot po odejściu z PO.
              Słowo hejter źle rozumiesz. dobrze przetłumaczyłeś ale żle rozumiesz.
              • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 12:52
                Ależ ja przyznaję, gdzie kto pyta, że PiS jest dla mnie partią ohydną...
                Ciągle nie potrafisz zrozumieć, że mam w doopie całą (CAŁĄ) scenę polityczną a PiS bardzo wyraźnie nie lubię...
                Ja, jeśli myślałem o przyszłej Polsce, to nie o takiej, przykościelnej i to bez względu na mój ateizm więc, to co się dzieje od 1989 roku, nie może mnie skłonić do lubienia , całościowo, tej polityki...
                Gdybyś spróbował to zrozumieć, na pewno byłoby ci łatwiej (ze mną) - jeśli zechcesz sobie przypomnieć, to dawałem ci - bywało - do zrozumienia, że podzielam twoje zdanie... i to dużo częściej niż mógłbym to zrobić wobec Platformy...
                ... widać jednak, zaślepiony jesteś...
                • gtxl2 Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 14:47
                  Ciągle nie potrafisz zrozumieć, że mam w doopie całą (CAŁĄ) scenę polityczną a PiS bardzo wyraźnie nie lubię...

Znowu muszę ci palancie odpowiedzieć.....jesteś pussy, ponieważ cała "tfoja działalność na FK, temu zaprzecza"...
                  Przestań pie...ć o twoim życiu i twoich oczekiwaniach jaka będzie Polska, nie mieszkasz w Polsce...spie...łes tchórzu i szczekasz znad Sekwany.

• wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:20
        Odpowiadasz na:
        instant.crush napisał:

> Bez przesady. Zwykłe problemy z akustyką.
        No pewnie ! ...zabawnie to wyszło :)
        • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 11:34
          hejterowo: "Donek wziął się na sposób"
          • wiosnaludzikow Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 12:11
            sclavus napisał:

> hejterowo: "Donek wziął się na sposób"
            Ty to masz tupet,przy Twojej twórczości to mój język można określić jako " delikatny Wersal".
            Poczytaj siebie :)
            Na przykład :
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,146614042,146617948,Re_Juz_przerabialismy_zwyczajny_kaczyzm.html
            Dać kilka cytatów dokładnych nt Millera, czy Kaczyńskiego Twojego autorstwa ?
            ...tak więc Ty na tropiciela hejterów się raczej nie nadajesz.
            • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 16:06
              Zapomniałeś, czy przeoczyłeś, ze to było na twój wpis??
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,146614042,146614188,Re_Juz_przerabialismy_zwyczajny_kaczyzm.html
              ... ale szukaj, szukaj Bari, szukaj... :D:D:D:D:D
    • fiu-bzdziu2010 Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 14:37
      a czy po drugiej stronie kabla była "małpa w czerwonym"????
      • taniarada Nie ma co się podniecać i wyzywać 11.05.14, 19:25
        Kaczyński i PIS i tak to niedługo będzie musiał ten rozpizdział ogarnąć .Luzik panowie i więcej do śmiechu.Stresik nie dobry .Po co macie kipnąć przy kompie.
        • sclavus Re: Nie ma co się podniecać i wyzywać 11.05.14, 19:34
          ... miłych marzeń!!
    • gtxl2 Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 16:12
      PeeS - kiedy ja coś robiłem, ty na gooFno mówiłeś budyń czekoladowy...

He he he...żabojadzie w 1968 roku miałem "fafnaście" lat. Tyle samo ile jest 1+ 19.Czaisz ?
    • sclavus Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 19:33
      ... że jesteś infantylny gooFniarz... - ale to sam przekazujesz!
      EOT&EOD
    • volupte Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 19:50
      Przypisywane Bismarckowi :
      ,, Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość będzie sku...synem, ale kto na starość socjalistą pozostał, ten jest po prostu głupi."
      Pasuje do ciebie , jak na miarę. Kumasz czaczę?
    • aniechto.only Re: Donek wziął się na sposób 11.05.14, 21:47
      Donek? Tusk to Twój kumpel?
      • lech1966 Re: Donek wziął się na sposób 14.05.14, 00:44
        aniechto.only napisała:

> Donek? Tusk to Twój kumpel?

A co to ma do rzeczy?? Skoro udaje głuchego to chyba sam z siebie robi....................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka