Dodaj do ulubionych

Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe media?

23.05.14, 20:03
pytam o to, bo atakuje się konserwatystów, tak jakby lewica nie miała swoich organów prasowych - proponuję, żebyście sobie obejrzeli, jak angielska wiki klasyfikuje polskie media, możecie się baaardzo zdziwić...

en.wikipedia.org/wiki/Media_of_Poland#Press_.28all_private.29
Obserwuj wątek
    • indeed4 Podręczny słowniczek: 23.05.14, 23:44
      Gazeta Wyborcza (centre-left) - centrolewica
      Rzeczpospolita (centre-right) - centroprawica
      Dziennik Gazeta Prawna (centrist) - centrum
      Gazeta Polska Codziennie (right-wing) - prawica
      Trybuna (left-wing) - lewica

Polityka (centre-left) - centrolewica
      Newsweek Polska (centrist to left-wing) - centrum z przechyłem na lewo
      Wprost (centrist to right) - centrum z przechyłem w prawo
      Przekrój (left-wing) - lewica
      Przegląd (left-wing) - lewica
      NIE (left-wing) - lewica
      Gazeta Polska (right-wing) - prawica
      etc. itd.

Jeśli się dobrze przyjrzeć widać, że pisma centrowe są w zdecydowanej mniejszości, a prym wiodą pisma o jasno określonej politycznej linii - czy nadal uważacie, że wasza ulubiona GW jest bezstronna i politycznie niezaangażowana?
      • thisisrussia2014 Re: Podręczny słowniczek: 24.05.14, 11:19
        wszystkie media są prawicowe / innych nie ma /
      • gat45 Re: Podręczny słowniczek: 24.05.14, 12:04
        Ja bardzo przepraszam, ale dlaczego miałabym uważać za wyrocznię organ, który do jednego worka wkłada Przekrój i Nie ?
        • indeed4 Re: Podręczny słowniczek: 24.05.14, 14:57
          odpowiedź jest prosta, oba tytuły są lewicowe

"Grzegorz Hajdarowicz nie ukrywa, że ma wizję „Przekroju” jako pisma o profilu lewicowym. - Tygodnik, który stanowiłby ciekawą propozycję intelektualną dla najróżniejszych środowisk lewicowych, walczących o prawa mniejszości seksualnych, czy libertariańskich, które nie do końca znajdują swoje treści w innych tytułach - opisuje"

"Tygodnik politycznie wspierał najpierw Socjaldemokrację RP a następnie Sojusz Lewicy Demokratycznej. Po rozłamie w SLD, był bliższy profilowi ideowemu SdPL Marka Borowskiego. Obecnie sytuuje się najbliżej Ruchu Palikota"
    • wiosnaludzikow Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 07:20
      indeed-4 napisał:

> pytam o to, bo atakuje się konserwatystów, tak jakby lewica nie miała swoich or
      > ganów prasowych - proponuję, żebyście sobie obejrzeli, jak angielska wiki klasy
      > fikuje polskie media, możecie się baaardzo zdziwić...
      >
      > en.wikipedia.org/wiki/Media_of_Poland#Press_.28all_private.29
      Co takiego. Twoim zdaniem, może w tym zdziwić czy zaskoczyć ?
      • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 09:29
        Obawiam się, że gdyby zapytać kogokolwiek z tego forum, jaki profil prezentuje GW, Newsweek czy Przekrój odpowiedź brzmiałaby: "jak to jaki? apolityczny i bezstronny!" - większość tutaj serio tak myśli...
        • m.c.hrabia Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 09:37
          większość tutaj serio tak myśli...

"większość" pojemne pojęcie ,tylko nie weryfikowalne.
        • wiosnaludzikow Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 09:59
          Odpowiadasz na:
          indeed4 napisał:

> Obawiam się, że gdyby zapytać kogokolwiek z tego forum, jaki profil prezentuje
          > GW, Newsweek czy Przekrój odpowiedź brzmiałaby: "jak to jaki? apolityczny i bez
          > stronny!" - większość tutaj serio tak myśli...
          Nie spotkałem się z taką opinią u poważnych uczestników forum.
          Większość, część woększości uważa, że te JEDYNE SŁUSZNE są apolitycznie i niezależne a druga część tej większości , że te INNE JEDYNIE SŁUSZNE są apolitycznie i niezależne.
          Jednak opiniami idiotów lub kundli opłacanych przez sponsorów w formie materialnej lub innej nie ma co się przejmować.
          • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 11:08
            > Nie spotkałem się z taką opinią u poważnych uczestników forum.

Ano właśnie - też nigdy nie słyszałem, żeby (może poza Taziutą) ktoś z piszących tutaj przyznał otwarcie: tak, czytam GW, bo jest organem LEWICY i dlatego jej opinie są dla mnie wyrocznią.

> Większość, część większości uważa, że te JEDYNE SŁUSZNE są apolitycznie i niezależne a druga część tej większości , że te INNE JEDYNIE SŁUSZNE są apolitycznie i niezależne.

Coś w tym jest, z tym, że po konserwatywnej stronie jest większa samoświadomość - lewicowy mainstream tak często (zazwyczaj z pogardą) mówi i pisze o mediach/dziennikarzach "prawicowych", że siłą rzeczy musieli się z tym otrzaskać. Pamiętasz może, kiedy ostatni raz określono jakieś polskie medium jako "lewicowe"?
            • jaroslaw2104 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 11:14
              Czego oczekujesz ?
              Że agnostyk czyta Rydzyka ?
              Że Rydzyk czyta Fakty i Mity ?

Każdy czyta to co mu pasuje , a nie to czego chce UPOŚLEDZONA prawica
            • wiosnaludzikow Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 11:24
              indeed4 napisał:

> > Nie spotkałem się z taką opinią u poważnych uczestników forum.
              >
              > Ano właśnie - też nigdy nie słyszałem, żeby (może poza Taziutą) ktoś z piszącyc
              > h tutaj przyznał otwarcie: tak, czytam GW, bo jest organem LEWICY i dlatego jej
              > opinie są dla mnie wyrocznią.
              >
              > > Większość, część większości uważa, że te JEDYNE SŁUSZNE są apolitycznie i
              > niezależne a druga część tej większości , że te INNE JEDYNIE SŁUSZNE są apolit
              > ycznie i niezależne.
              >
              > Coś w tym jest, z tym, że po konserwatywnej stronie jest większa samoświadomość
              > - lewicowy mainstream tak często (zazwyczaj z pogardą) mówi i pisze o mediach/
              > dziennikarzach "prawicowych", że siłą rzeczy musieli się z tym otrzaskać. Pamię
              > tasz może, kiedy ostatni raz określono jakieś polskie medium jako "lewicowe"?
              Kiedyś, jakieś naście lat temu, zostałem mocno obszczekany przez kundli kiedy napisałem, że Michnik ma poglądy lewicowe....o bożesz co to się działo.
              • thisisrussia2014 [...] 24.05.14, 11:47
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • chateau Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 13:54
                  Kłamiesz albo faktycznie nie kumasz.
                  To nie jest antyrosyjskość. To niezgoda na sowieckość, na imperialistyczne ciągoty, na dyktaturę.
                  Głos za elementarną sprawiedliwością.
                  Naprawdę masz tyle złej woli, że nie chcesz tego zauważyć?
                  • wiosnaludzikow Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 14:21
                    chateau napisał:

> Kłamiesz albo faktycznie nie kumasz.
                    > To nie jest antyrosyjskość. To niezgoda na sowieckość, na imperialistyczne ciąg
                    > oty, na dyktaturę.
                    Normalny , odczytany człowiek zauważy wręcz prorosyjskość u Michnika.
                    • chateau Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 15:44
                      Jeśli ktoś coś/kogoś krytykuje to są zwykle dwie możliwości.
                      Krytykuje bo traktuje jak wroga albo krytykuje bo mu wyjątkowo zależy.

Jakby Michnikowi zwisało co się dzieje w Rosji i z Rosjanami to by się nie produkował.
                    • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 22:30
                      Nie trzeba tego zauważać, to żadna tajemnica - A. Michnik otwarcie mówi i pisze o swojej rusofilii, najwyraźniej jest z tego dumny.

wyborcza.pl/1,76842,8455075,Michnik__Wyznania_antysowieckiego_rusofila.html
                  • thisisrussia2014 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 14:29
                    zwierzęca rusofobia i sianie nienawiści do innego narodu
                    • chateau Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 14:33
                      Doceniam zapał, ale nie pieprz Pietrze.
              • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 17:24
                > Kiedyś, jakieś naście lat temu, zostałem mocno obszczekany kiedy napisałem, że Michnik ma poglądy lewicowe....o bożesz co to się działo.

Niedawno nawet R. Imielski próbował mnie przekonywać mnie na twitterze, że A. Michnik (b. poseł UW) nie jest politykiem, a GW nie sprzyja żadnej partii i nie można im przypisać konkretnych politycznych poglądów. Ech...
    • wariant_b Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 11:28
      indeed-4 napisał:
      > ... jak angielska wiki klasyfikuje polskie media, możecie się baaardzo zdziwić...

Faktycznie, specyficzne i trochę dziwne.
      Tak jakby tylko media w Polsce miały określoną orientację polityczną i to rozumianą
      jako stosunek do religii, a dokładniej rzecz biorąc relacje z władzami kościelnymi.
      Chyba na zasadzie, że podobno Jezus siedzi po PRAWICY.
      • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 14:42
        Nie przesadzaj, w identyczny sposób klasyfikuje się media na całym świecie

en.wikipedia.org/wiki/List_of_newspapers_in_Germany

en.wikipedia.org/wiki/List_of_newspapers_in_the_United_Kingdom

niżej absolutny unikat, sam jestem zdziwiony, że komuś się chciało w to bawić

en.wikipedia.org/wiki/List_of_left-wing_publications_in_the_United_Kingdom
    • instant.crush Magiczne centrum 24.05.14, 12:44
      Lepiej brzmi centrum, bo się kojarzy z umiarem, rozsądkiem,itp. UD/UW kreowała się na takich skojarzeniach. Lewicowość/prawicowość kojarzy się już z ideologią, która to znowu kojarzy się negatywnie. Dlatego część centrolewicy ma problem z przyznaniem się do lewicowości, bo zideologizowanie już jest trochę wstydliwe i ciężko być w takim wypadku udawać dziewicę.
      • wiosnaludzikow Re: Magiczne centrum 24.05.14, 14:26
        instant.crush napisał:

> Lepiej brzmi centrum, bo się kojarzy z umiarem, rozsądkiem,itp. UD/UW kreowała
        > się na takich skojarzeniach.
        Kreowała się i owszem ale się ..... nie wykreowała jako centrum.
      • indeed4 Re: Magiczne centrum 24.05.14, 16:26
        W punkt, tylko ja bym to ujął jeszcze inaczej, bo mówienie o UD/UW że kreowali się na umiarkowane centrum to nieporozumienie - inteligenckie środowisko GW od zawsze pozycjonowało się raczej na rodzaj ponadpartyjnego autorytetu, swoistego aeropagu mędrców wydającego ostateczne werdykty. Co ciekawe, mimo utraty przez to popularności i władzy ta fatalna maniera została im do dziś.

Fragment o tym, o czym piszesz z dyskusji nt. lewicowych mediów:

"Przez lata dziewięćdziesiąte środowisko „Gazety Wyborczej” wprowadziło monopol na racje. Jeżeli czegoś lub kogoś nie było w „Gazecie Wyborczej” to znaczy, że nie istniało. Wszystko, co było poza tym, było mniej ważne i mniej opiniotwórcze, Na tą sytuację zareagowała grupa zdolnych absolwentów różnych uczelni, filozofii, nauk politycznych, etc. Oni poczuli w sobie jakaś potworną złość i nienawiść do tego salonu Adama Michnika, po czym wyciągnęli wnioski. Jak się mówi w Ojcu Chrzestnym „poszli na materace”, to znaczy pozakładali niszowe pisemka, malutkie fundacje, zaczęli jeździć na zachód po pieniądze, zaczęli się strasznie dużo uczyć. Nagle okazało się, że znaleźli sobie intelektualne, mocne wzorce w myśli zachodniej, politologii, polityce. Zbudowali bardzo mocne środowisko. I właśnie na tym środowisku powstało kilka prawicowych gazet. Prawicowych w tym sensie, że zdominowanych przez światopogląd konserwatywno-liberalny".
        • wiosnaludzikow Re: Magiczne centrum 24.05.14, 17:43
          indeed4 napisał:

> W punkt, tylko ja bym to ujął jeszcze inaczej, bo mówienie o UD/UW że kreowali
          > się na umiarkowane centrum to nieporozumienie - inteligenckie środowisko GW od
          > zawsze pozycjonowało się raczej na rodzaj ponadpartyjnego autorytetu, swoistego
          > aeropagu mędrców wydającego ostateczne werdykty. Co ciekawe, mimo utraty przez
          > to popularności i władzy ta fatalna maniera została im do dziś.
          Dokładnie tak a każdy kto polemizował okrzyknięty był natychmiast jako : "oszołom".
          Była jedna prawda w każdej dziedzinie.
    • chateau Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 13:43
      Kto atakuje i dlaczego PiS zaliczasz do nie-lewicy?

BTW. Byłeś kiedyś w dowolnej placówce SKOK? Nie ma żadnej innej instytucji, która by uprawiała pranie mózgu przy użyciu permanentnie napierdzielających reklam i propagandy z zainstalowanych ekranów.
    • chateau Co się stało z tym wątkiem? 24.05.14, 14:52
      Takiej sieczki to dawno nie widziałem.
      • indeed4 Cisza wyborcza 24.05.14, 15:08
        piszcie bez używania nazw partii i ogólnie jak najmniej nawiązywania do wyborów i polityki.
        • chateau Re: Cisza wyborcza 24.05.14, 15:13
          No ale żeby przestawić porządek w drzewku to trzeba mieć naprawdę ciężką rękę.
          • chateau Re: Cisza wyborcza 24.05.14, 15:39
            Dziękuję moderatorowi za posprzątanie bałaganu.
    • antyprawak Bredzisz koleś 24.05.14, 15:27
      Chodzi o media wpływowe, które ogląda/czyta miliony. W PL nie ma takiego medium, które sprzyja lewicy. Wszystkie czołowe TV/dzienniki sprzyjają prawicy.
      • m.c.hrabia Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 17:32
        Wszystkie czołowe TV/dzienniki sprzyjają prawicy.
        jasne , prawicy, według twej definicji .
        • chateau Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 17:39
          Jak nie lewica to prawica. Jaki ten świat prosty jest :-)
        • antyprawak Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:10
          Wiem, że Bolandzie wszystko ulega przegięciu. P* to dziś liberałowie a P** to 'centroprawica'. Dziś dowiedziłem się, że GW jest centrolewicowa. Jutro się dowiem jednak, że P** to liberałowie na tle Korw***
          • chateau Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:12
            Przeginasz. Ale w Bolandzie to standard, nieprawdaż?
      • wiosnaludzikow Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 17:44
        antyprawak napisał:

> Chodzi o media wpływowe, które ogląda/czyta miliony. W PL nie ma takiego medium
        > , które sprzyja lewicy. Wszystkie czołowe TV/dzienniki sprzyjają prawicy.
        Żartowniś :)
        Może jest nieporozumienie i chodzi Ci nie o lewicę ale postkomunę lub lewactwo.
      • volupte Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:20
        Jakis ty pokrzywdzony. A to nie mozesz takiej załozyć , lepszej od Trybuny Ludu? Do kogo te pretensje?
        • wiosnaludzikow Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:28
          volupte napisał:

> Jakis ty pokrzywdzony. A to nie mozesz takiej załozyć , lepszej od Trybuny Ludu
          > ? Do kogo te pretensje?
          Ty w ogóle potrafisz normalnie porozmawiać ?
          Kto Ci tak wielką krzywdę w życiu uczynił, że masz w sobie tyle agresji a jednocześnie arogancji.
          • volupte Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:34
            O nastepny pokrzywdzony ....przez los:-)
            • wiosnaludzikow Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:38
              volupte napisał:

> O nastepny pokrzywdzony ....przez los:-)
              Szkoda mi Ciebie. Mam uczucie litości jak Cię czytam:(
              • volupte Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:47
                Tylko sie nie rozpłacz , bo wpadnę w melancholię.
            • m.c.hrabia Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:45
              O nastepny pokrzywdzony ....przez los:-)
              raczej przez
              Wymioty (łac. vomitus, emesis) – gwałtowny wyrzut treści pokarmowej na zewnątrz z żołądka (bądź z żołądka i jelit) poprzez przełyk i jamę ustną, w wyniku silnych skurczów mięśni brzucha, przepony oraz klatki piersiowej. Często nudności poprzedzają lub towarzyszą wymiotom.

biedactwo.

• wiosnaludzikow Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:51
                m.c.hrabia napisał:

> O nastepny pokrzywdzony ....przez los:-)
                > raczej przez
                > Wymioty (łac. vomitus, emesis) – gwałtowny wyrzut treści pokarmowej na
                > zewnątrz z żołądka (bądź z żołądka i jelit) poprzez przełyk i jamę ustną, w wy
                > niku silnych skurczów mięśni brzucha, przepony oraz klatki piersiowej. Często n
                > udności poprzedzają lub towarzyszą wymiotom.

Studiujesz własną chorobę. Ty jej nie studiuj ale lecz.
              • antyprawak Re: Bredzisz koleś 24.05.14, 18:52
                Hrabuś, nie każdy dostaje kasę z CDU.
      • indeed4 Pomyliłeś dwie różne rzeczy 24.05.14, 21:05
        mówimy o profilu politycznym mediów, a komu (jakiej partii) sprzyjają to zupełnie inna sprawa. Największa i dominująca w tym sektorze GW rzeczywiście jest dość specyficzna, bo mimo lewicowej orientacji z kilku powodów (przychody z ogłoszeń rządowych plus sojusz antypisowski) sympatyzuje z konserwatywną P* - kiedyś być może przyszłym koalicjantem S**.

Tak na marginesie - jak myślisz, komu sprzyjały media w latach 2001-05?
        • indeed4 PS. to do antyprawaka 24.05.14, 22:16
          jw.
      • thisisrussia2014 Re: Bredzisz koleś 25.05.14, 18:42
        lewica? Przegląd , NIE - więcej nie ma .
    • m.c.hrabia Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 21:18
      Skąd grupa prawicowych dziennikarzy miała pieniądze na rozkręcenie tak poważnego interesu, jaką jest telewizja informacyjna? Odpowiedź na to pytanie może nieco zaskakiwać. - Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale nie mieliśmy ich - przekonuje Wildstein.

i jak tu wierzącym nie zostać.:))
      • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 22:32
        " - Wiem, że brzmi to niewiarygodnie, ale nie mieliśmy ich. Grupa udziałowców zrzuciła się i założyła spółkę. Pojawili się też drobni inwestorzy i żyliśmy z dnia na dzień"

• m.c.hrabia Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 22:40
          cud , po prostu cud.
          • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 22:52
            Korepetycje z elementarnej wiedzy dziś wyjątkowo gratis, dziękować nie musisz.

natemat.pl/45785,tworcy-telewizji-republika-pisza-do-widzow-mozecie-stac-sie-udzialowcami-wykupujac-akcje-za-500-zl

EOT.
            • m.c.hrabia Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 24.05.14, 23:04
              wiedza nie ma nic wspólnego z cutami , w cuta się wierzy i tyle , a ty wierzący podobno,
              co mnie nie dziwi ani nie szokuje , mnie to zwisa, cutuj nadal.
    • indeed4 Najbardziej opiniotwórcze media 2014 (grafika) 24.05.14, 23:44
      na pierwszym miejscu lewicowa Wyborcza, na drugim konserwatywna Rzeczpospolita

biuro.mediacontact.pl/file/8f7267c4cf5d62533ab9b9b6217940dd

Ktoś ma hipotezę skąd tak mocna pozycja bezpardonowo (wręcz obsesyjnie) atakującej księży i Kościoł lewicowej gazety w kraju, w którym 3/4 społeczeństwa ma tradycyjne, konserwatywne poglądy?
      • m.c.hrabia Re: Najbardziej opiniotwórcze media 2014 (grafika 24.05.14, 23:58
        w którym 3/4 społeczeństwa ma tradycyjne, konserwatywne poglądy?

na jakiej podstawie takie twierdzenie??

no tak ,cuta.
      • wiosnaludzikow Re: Najbardziej opiniotwórcze media 2014 (grafika 25.05.14, 06:31
        indeed4 napisał:

> na pierwszym miejscu lewicowa Wyborcza, na drugim konserwatywna Rzeczpospolita
        > Ktoś ma hipotezę skąd tak mocna pozycja bezpardonowo (wręcz obsesyjnie) atakują
        > cej księży i Kościoł lewicowej gazety w kraju, w którym 3/4 społeczeństwa ma tr
        > adycyjne, konserwatywne poglądy?
        Sądzę, że nie ma w tym nic aż tak zaskakującego o ile w ogóle można postawić taką tezę, że Gazeta atakuje w ogóle kler. Co innego religia, wiara a co innego kler i księża. Ponadto Gazeta nie atakuje księży z byle powodu, o ile w ogóle tak jest, a w sprawach dosyć oczywistych. Wyborcza ma dobrą komunikację i rozumienie z tą częścią przeważnie lewicowego kleru wychowanego w nurcie, który reprezentował dawny Tygodnik Powszechny.
        Samym sondażem nie kierowałbym się zbyt mocno. Jest mało profesjonalny i obiektywny.
        • indeed4 Re: Najbardziej opiniotwórcze media 2014 (grafika 25.05.14, 08:31
          > Samym sondażem nie kierowałbym się zbyt mocno. Jest mało profesjonalny i obiektywny.

O jaki sondaż chodzi?
          • wiosnaludzikow Re: Najbardziej opiniotwórcze media 2014 (grafika 25.05.14, 08:36
            biuro.mediacontact.pl/file/8f7267c4cf5d62533ab9b9b6217940dd
            Tak, to nie jest sondaż.
    • antyprawak Masz te swoje lewicowe media 25.05.14, 23:19
      • indeed4 I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu 25.05.14, 23:30
        prawda jest taka, że lewica przepadła, bo zwyczajnie jest słaba. Media nie mają tu nic do rzeczy - w 2005 kiedy wygrał PiS, TVP była w rękach SLD.
        • antyprawak Czytaj i przestań kłamać 25.05.14, 23:41
          wyborywtoku.pl/gowin-korwin-mikke-najczesciej-wymieniani-mediach-kampanii/
          • indeed4 No i co medialna popularność dała Gowinowi? 26.05.14, 00:11
            Powtarzam jeszcze raz: jeśli kandydat jest kiepski, nie wygra choćby siedział w mediach 24/24. Nie widzisz, że słabiej eksponowane SLD uzyskało wynik lepszy od obu liderów rankingu? Trudno zrozumieć, o co ci właściwie ci chodzi.

PS. ostrzegam, proszę grzeczniej i nie tym tonem, bo szybko się pożegnamy. Zrozumiałeś?
    • indeed4 Re: Czy tylko PiS i prawica ma swoje prawicowe me 10.10.14, 19:07
      Odświeżam temat, dla przypomnienia i utrwalenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka