Dodaj do ulubionych

Moja namiętność

12.06.14, 12:21
Taką mam namiętność, że uwielbiam obwieszać się drogą biżuterią. Gdy sobie pierdyknę nową kolię lub diadem, adrenalina cudnie podnosi mi ciśnienie na skutek zazdrosnych spojrzeń skromniej ustrojonych kobiet, a endorfiny oblewają mnie rozkosznie niczym francuska perfuma. Niestety! Niedobre państwo za nic ma moją namiętność i wcale nie rozkłada na mej drodze wypełnionych brylantami szkatuł, z których mogłabym czerpać do woli. Wiem też, że gdy tylko walnę w szybę jubilera i sięgnę po wymarzone kolczyki, zaraz mnie złapią i nikt sie moją namiętnością przejmował nie będzie.

A piszę to pod wpływem coraz częściej wypowiadanych w tivi przez różnorakich ekspertów opinii, że ci biedni bandyci w swych super-duper cudownych maszynach, mknący z zawrotną szybkością i pogwałceniem wszystkich możliwych przepisów kodeksu drogowego po ulicach naszych miast - to owszem, niegrzeczni chłopcy i w żadnym razie naśladować ich nie należy, ale z drugiej strony, gdzież oni, biedni, mogą swoją pasję i namiętność realizować? Czyż nie mamy okropnego braku specjalnych torów, gdzie niewyżyte te osobniki, głodne adrenaliny, mogłyby się spełniać i ego swe podnosić?
I poważnie się obawiam, że skutkiem wyczynów bandyty-idioty z białego bmw będzie wywalanie pieniędzy na budowę torów do ścigania. A wtedy ja wezmę młot i drżyjcie jubilerzy w całym mieście!
Obserwuj wątek
    • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:22
      Damo, jak zwykle masz rację (ale to nic nowego przecież, bo jak wiadomo to Dama zawsze ją ma), mnie wkurzają szczególnie usprawiedliwienia i wyjaśnienia, którymi mydlą oczy takie autorytety jak pan rajdowiec Hołowczyc i inni w tym typie właśnie
      a więc ludzie, którzy takim sposobem zarabiają na życie, ale na wyspecjalizowanych torach albo w miejscach do tego przeznaczonych (np. pustynia w Afryce, niegłupie byłoby wysłanie tam tych różnych Robertów N. i pozostawienie na stałe)
      tak jakby chcieli również usprawiedliwić wszelkie treningi urządzane przypadkiem (lub nie) na ulicach miast
      • gtxl2 Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:20
        scoutek napisała:

> Damo, jak zwykle masz rację (ale to nic nowego przecież, bo jak wiadomo to Dama
        > zawsze ją ma), mnie wkurzają szczególnie usprawiedliwienia i wyjaśnienia, któr
        > ymi mydlą oczy takie autorytety jak pan rajdowiec Hołowczyc i inni w tym
        > typie właśnie
        > a więc ludzie, którzy takim sposobem zarabiają na życie, ale na wyspecjalizowan
        > ych torach albo w miejscach do tego przeznaczonych (np. pustynia w Afryce, nieg
        > łupie byłoby wysłanie tam tych różnych Robertów N. i pozostawienie na stałe)
        > tak jakby chcieli również usprawiedliwić wszelkie treningi urządzane prz
        > ypadkiem (lub nie) na ulicach miast
        >

W czym ta dama ma zawsze rację?
        Bo ja, ma wątpliwości......zasadnicze.
        • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:45
          gtxl2 napisał:

> W czym ta dama ma zawsze rację?

zawsze to zawsze
          ;))

a w tym przypadku ma, bo zapewnianie każdemu wariatowi możliwości do realizacji jego namiętności jest kretyństwem
          jak Dama uwielbia brylanty zabierać bez płacenia, a ja pić alkohol w kostiumie kąpielowym na trawniku na schodach Urzędu Wojewódzkiego to co? oznacza, że możemy? jak wariaci mogą jeździć i państwo ma im zapewnić możliwość realizacji swoich pasji to co? czemu my mamy być gorsze?
        • damakier1 Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:55
          gtxl2 napisał:

W czym ta dama ma zawsze rację?

We wszystkim.

Bo ja, ma wątpliwości......zasadnicze.

A tak dla naprzykładu - to uważasz, ze w czym racji nie mam?

"Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
          (aut.: ToJaJurek)

Wrona i inne zwierzaki
    • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:36
      To całkowicie zrozumiała postawa prężnych elit 3 rp, które ile by nie zarobiły mentalnie zawsze będą bitymi po pyskach wywłaszczonymi folwarcznymi parobkami, którym państwo zabrało i nic nie dało. Korwinizm to ich trockizm. Ich skowyt na temat roszczeniowych chamów pod każdym artykułem, jest właśnie zaprzeczoną własną postawą głodnego pobitego parobka, którego to bólu nie nakarmi żadne BMW białe, czerwone ani nawet złote.
      • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:51
        zbite_wisnie napisał:

a tak właściwie to co chciałeś powiedzieć?
        • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:54
          Co chciałem to powiedziałem, a co ty chcesz usłyszeć?
          • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:58
            zbite_wisnie napisał:

> Co chciałem to powiedziałem, a co ty chcesz usłyszeć?

nie ważne co chciałabym przeczytać, ważne by było jaśniej
            • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:00
              to pani wsiądzie w tramwaj numer pięć wysiądzie na Szucha pójdzie do MEN i po prosi o to, żeby było jaśniej.
              • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:16
                zbite_wisnie napisał:

> pójdzie do MEN

ale z Tobą, bo Tobie wyjaśnią jak jaśniej się wysławiać
                • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:24
                  Dla pani mogę bełkotać, mam to w .....więc pozwoli pani, że się pożegnamy i jadę w przeciwnym kierunku
                  • aniechto.only Re: Moja namiętność 12.06.14, 20:20
                    zbite_wisnie napisał:

> Dla pani mogę bełkotać, mam to w ....

... w genach.
      • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 13:52
        Daje nam przykład państwo, które jest od tego, żeby organizować Euro, budować stadiony, organizować papieskie show. A każda gmina musi mieć kilkadziesiąt tysięcy na koncert pani Dody. Na to musi być. Nie róbmy z siebie dziada i panstwa dla dziadów, państwo ma być dla namiętności aspirujących.
        • ewa9717 Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:01
          Znaczy, dresiarze w beemwicach na drogi miast i wsi?
          Bo jakoś nie chwytam.
          • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:07
            Oni już tam są. I policja też nie chwyta. Ma kogo chwytać, bo w mig chwyciła logikę władzy

wyborcza.pl/1,127462,15400423,Wafelek_wart_byl_99_gr__Zlodziej__chory_psychicznie_.html
      • damakier1 Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:30
        zbite_wisnie napisał: nt

Optymistycznie zakładam, że poparłeś to, co napisałam, ale nie zrozumiałam Cię tak, jak scoutek i ewa9717.
        A kiedy trzy osoby mówią komuś, że jest pijany - powinien się położyć, by wytrzeźwieć.
        Podobnie, kiedy trzy osoby nie rozumieją Twoich postów, powinieneś popracować nad stylem swych wypowiedzi :)

--------
        "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą."
        (aut.: ToJaJurek)

Wrona i inne zwierzaki
        • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:37
          Milion much nie może nie mieć racji przy kolacji.
          • scoutek Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:46
            zbite_wisnie napisał:

> Milion much nie może nie mieć racji przy kolacji.

jasne
            ale milion ludzi owszem, a muchy ich nie słuchają
            głuche?
            • zbite_wisnie Re: Moja namiętność 12.06.14, 15:03
              może straciły słuch po odcięciu odnóży.
              • damakier1 Re: Moja namiętność 12.06.14, 15:10
                Jak zbadał znakomity uczony radziecki, słuch po odcięciu odnóży tracą pchły.
    • ayran Re: Moja namiętność 12.06.14, 14:24
      Osobiście mam nadzieję, że nikt, poza Hołowczycem Krzysztofem (i ewentualnie Jerzym Dziewulskim, do którego też można by to dopasować) żadna osoba publiczna tego typu głupot nie kolportowała.
    • maszmi Re: Moja namiętność 12.06.14, 15:17
      Bandytom w BMW i na motorach jeżdących jak wariaci po ulicach naszych miast mówię stanowcze NIE - nieudolność policji jest porażająca i to zarówno w III jak i IV RP
    • ave.duce Re: Moja namiętność 12.06.14, 18:38
      damakier1 napisała:

> I poważnie się obawiam, że skutkiem wyczynów bandyty-idioty z białego bmw będzie
      > wywalanie pieniędzy na budowę torów do ścigania.

E tam - przecież niekiedy ścigają się po ulicach pod okiem i za przyzwoleniem policji.
    • m.c.hrabia Re: Moja namiętność 12.06.14, 18:47
      buuuuu...... nie stać mnie .
      • ewa9717 A mnie się dalej w głowie nie mieści... 12.06.14, 19:28
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Policja-znalazla-sposob-na-kierowce-bialego-bmw-Poszukiwania-trwaja,wid,16678360,wiadomosc.html?ticaid=112e53
        Wiadomo kto, co, kiedy i gdzie. I ... nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka