Dodaj do ulubionych

100x brawo pani Kopacz

21.09.14, 10:25

3 x brawo dla Premier Kopacz !!!
Pani Premier Kopacz odważnie ale bardzo ostrożnie (i słusznie) wzięła na warsztat politykę wobec Ukrainy. Oznacza to, że uważa to za priorytet polskiej polityki, w czym niezwykle odważnie i ryzykownie wyręczyła Prezydenta (a czym Prezydent bardzo mnie rozczarował, bo czekałem na sformułowanie przez Niego stosunków z Rosja jako racji stanu, co było by jego wiekopomną zasługą, a co uzasadnię osobno). Pani Premier zrobiła to bardzo inteligentnie i ostrożnie, z uwagi na fakt, że nawet Tusk używał tego straszaka w trudnych chwilach.. (Zydzi jako straszak juz są nietykalni). O bredniach gęganych przez dudę, kwasniewskiego, błaszczaka (gnojka) w "Faktach" wspominam z prawdziwą odrazą. Uważam że Pani Mucha jest zbyt delikatna na takich ćwoków. Tu trzeba Młota (wiecie kogo mam na myśli).

Obserwuj wątek
    • mariner4 Polityka ustępstw wobec Rosji 21.09.14, 10:34
      nic nie da. Oni są nienasyceni. Nigdy nie powiedzą, że mają dosyć. Tak jak ustępstwa wobec Niemiec spowodowały to co spowodowały, tak ustępstwa wobec Rosji mogą doprowadzić do podobnej hekatomby,
      Nie oznacza to oczywiście bezmyślnej agresji wobec nich.
      Pani Koppacz może chować się w domu ze swoimi dzioećmi. Napastnik rozwali drzwi łomwem i zatłucze ją razem z jej dziećmi. Czyli nami.
      mam nadzieję, ze tylko chlapnęła głupotę i nie jest to jej programem politycznym.
      M
      • don.kichote A w jaki to sposób ta Rosja na nas naciska 21.09.14, 16:21
        i w czym jej musimy ustępować?

Może lepiej byłoby dla wszystkich, gdybyśmy zajęli się własnymi problemami - których mamy dostatek - chyba, że taka właśnie polityka - wskazywanie ciemniakom wroga - to właśnie sposób na odwrócenie uwagi pospólstwa od tychże problemów.

Kopacz ma 100% racji!!!
      • markvanreesk Re: Polityka ustępstw wobec Rosji 21.09.14, 21:05
        mariner4,tacy ludzie jak ty zawsze mnie zadziwiaja,jakie ustepstwa wobec Rosji.Wymien jedno! Nie chcesz ustepstw ! Ty chyba jestes z prawego sektora ?
        • inocom Re: Polityka ustępstw wobec Rosji 21.09.14, 22:08
          markvanreesk napisał:

> mariner4,tacy ludzie jak ty zawsze mnie zadziwiaja,jakie ustepstwa wobec Rosji.
          > Wymien jedno! Nie chcesz ustepstw ! Ty chyba jestes z prawego sektora ?

Dlaczego ma być choć jedno? Kto prześladował mniejszość rosyjską na Ukrainie przed terrorystami z Rosji?
        • toja1945 Re: Polityka ustępstw wobec Rosji 22.09.14, 07:27
          W tym co napisałem nie ma mowy no ustępstwach. Każdy system polityczny powinien mieć coś co się nazywa racją stanu. Natomiast u nas brak kryteriów. Na wschodzie wrogość z Litwą i grozby. Z Białorusią brak kontaktów. Kołomyja z Ukrainą. Brak połączeń dyplomatycznych z Rosją. Prezydent Wystawia czołgi z niemieckiego demobilu, udowadniając wszem marny stan obronny itd. Pomijanie dyplomacji polskiej w wielonarodowych rozmowach i ustaleniach. Sytuacja na Ukrainie cementuje rosjan, a u nnas kto może ucieka na zachód łącznie z premierem. To nie m nic wspólnegoz ustępstwami. To tragedia. Określenie i nadzorowanie racji stanu to główne zadanie prezydenta każdego kraju. Widać to nie tylko w Rosji ale we Francji, w Niemczech, w Anglii itd. Wiesz co zrobią w danej sytuacji. Czy wiesz co zrobi nasz Prezydent lub minister?
    • pies_na_czarnych Re: 100x brawo pani Kopacz 21.09.14, 12:56
      Mam nadzieje, że postawa pani K. zakończy politykę zastraszania polskiego społeczeństwa. Zastraszania, które ma jedynie na celu legitymizację zakupu broni od Amerykanów.
    • adamszem Re: 100x brawo pani Kopacz 21.09.14, 16:58
      Kiedy odszczeka kłamstwa smoleńskie?
      • damakier1 Re: 100x brawo pani Kopacz 21.09.14, 18:30
        W sprawie katastrofy smoleńskiej Ewa Kopacz nie ma nic do odszczekiwania, a jej postawa w tamtym czasie zasługuje na najwyższy szacunek.
        • gtxl3 Re: 100x brawo pani Kopacz 22.09.14, 07:34
          damakier1 napisała:

> W sprawie katastrofy smoleńskiej Ewa Kopacz nie ma nic do odszczekiwania, a jej
          > postawa w tamtym czasie zasługuje na najwyższy szacunek.
          >

Nie tylko jej, na "uznanie" zasługuje cały rząd Tuska, który oddał śledztwo w odpowiednie ręce.
          • toja1945 Re: 100x brawo pani Kopacz 22.09.14, 07:53
            całkowita racja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka