Gość: Szaman IP: *.icpnet.pl 06.09.04, 20:42 "jesteśmy dumni, że możemy współdziałać z Amerykanami" Mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: user Re: USA zniosą nasze uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:02 Mówi także za mnie. To juz jest nas dwóch. Nie jestem dumny z arogancji tego mocarstwa. Ale jestem dumny, że nie _musimy_ współdziałać z Rosjanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kooraturaUser napi Re: USA zniosą nasze uwagi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 23:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re:dumny User IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 23:23 > jestem dumny, że nie musimy współdziałać z Rosjanami. I to - od, circa, 15-tu lat. No i bardzo dobrze. Tylko co ma piernik do wiatraka? Bez, hm, "współdziałania" się nie da? To już zawsze będziemy mieli jakiegoś Wielkiego Brata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re:dumny User IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.04, 01:49 Gość portalu: koloratura napisał(a): > > jestem dumny, że nie musimy współdziałać z Rosjanami. > > I to - od, circa, 15-tu lat. No i bardzo dobrze. Tylko co ma piernik do > wiatraka? Bez, hm, "współdziałania" się nie da? To już zawsze będziemy mieli > jakiegoś Wielkiego Brata? *********************** Na razie polska racja stanu nie zakłada samodzielnego myślenia, więc chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja sie boje, ze nie zaklada ZADNEGO MYSLENIA. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 05:15 Bo tak dla wszystkich najwygodniej. I zawsze jacys ONI winni, gdy sie noga powinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie zwlekaj podpisz apel zbierz podpisy IP: *.block.alestra.net.mx 07.09.04, 08:29 A P E L Do Prezydenta i Rządu Rzeczypospolitej Polskiej o niezwłoczne wycofanie wojsk polskich z Iraku. Domagam się niezwłocznego wycofania wojsk polskich z Iraku, uznając, iż dalsza tam ich obecność nie służy bezpieczeństwu Polski. Polskie Stronnictwo Ludowe dziękuje za poparcie apelu o niezwłoczne wycofanie Wojsk Polskich z Iraku Polscy żołnierze powinni jak najszybciej wyjść z Iraku ponieważ: 1.To nie jest misja pokojowa, tylko wojna. 2.W tej wojnie leje się wiele niewinnej krwi, w tym polskiej. 3.Ta wojna oddala perspektywę stabilizacji w świecie. 4.W wyniku tej wojny Polska znalazła się na pierwszej linii zagrożenia terroryzmem. 5.Polacy dumni ze swej tradycji niepodległościowej nie chcą być okupantami. 6.Zobowiązania sojusznicze Polski nie wymagały pójścia na tę wojnę. 7.Polski patriotyzm wyrażony jest w słowach Bóg, Honor, Ojczyzna Bóg do Iraku nas nie posyłał, Honor nasz pójścia tam nie wymagał, Ojczyzna nas tam nie wzywała. P r e z e s Polskiego Stronnictwa Ludowego Janusz Wojciechowski pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polhouse Re: nie zwlekaj podpisz apel zbierz podpisy IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 09:40 Szanowny Panie Wojciechowski. Czy naprawde, Pan nie ma cos innego do zaoferowania wyborcom , przeciez to skandal. Zolnierze przez pana sa na celowniku, przez wlasnie takie panskie biadolenie . Czy pan sobie nie wyobraza ze terrorysci maja sweoich ludzi, co moga przetlumaczyc kazdy iskrzejacy strach danego panstwa i to wykorzystywac. Mysle ze ostatni ostrzal, gdzie zginelo 3 zolnierzy , moze byc wlasnie z przyczyny ze PSL chce dostac wiecej glosow. Czy wam nie zalezy na tych mlodych Zolnierzach, ktorzy wyjechali w ramach stabilizacji i stoja na strazy Narodu Polskiego, czy im sie nie powinno zawdzieczac ze oni buduja dla nas bezpieczenstwo przyszlosci. Co pan i PSL uwaza za wazniejsze, zdobycie wiecej kilka mandatow poselskich, czy zycie naszych ZOLNIERZY - Lepiej przemyslcie. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Nie zwlekaj podpisz apel zbierz podpisy 13.09.04, 10:04 Obecność polskich żołnierzy w Iraku, to hańba dla państwa polskiego. Oni tam a jeżeli stoją na straży czegoś, to paranoicznych pomysłów G.W.Busha. Nie budują żadnego bezpieczeństwa, a raczej stwarzają zagrożenie dla Polski. Wojciechowski ma po prostu rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: user Re: ale czy USA zwroca 1-2 mld USD naszym podatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:03 To jeden miliard czy dwa? Tak konkretnie ile byś chciał dostać, pacyfisto? Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: ale czy USA zwroca 1-2 mld USD naszym podatni 06.09.04, 22:12 twoje odzywki są głupkowate. Nie wiadomo o co ci chodzi, merytorycznie to bełkoczesz, jeśli szukasz zaczepki, to idź sobie na forum na Onet pt "lubie pluć", albo "łysy łeb mam, co mi tam!", albo forum "dla debili, skopie cie mocniej, hukju!" A z tego forum to się wynoś i przestrzegaj netykiety, która zabrania pluć, chachać i obrażać. Tutaj zamieszczamy tylko merytoryczne teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura Re: ile byś chciał dostać, pacyfisto? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.04, 23:14 Nie wiem, czy zasługuję na miano pacyfisty. Nie wiem też ile bym chciała dostać (dokładnie - odzyskać).Ale wiem na pewno, że ktoś powinien to policzyć i wystawić Stanom rachunek. Aż tacy bogaci to my nie jesteśmy, żeby finansować awantury arabskie Busha i spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie zwrócą. Pieniądze mają się znaleźć w nauce 07.09.04, 15:34 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2271992.html F-16 choć stare do najtańszych nie należą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: USA zniosą nasze uwagi 06.09.04, 21:07 Gość portalu: Szaman napisał(a): > "jesteśmy dumni, że możemy współdziałać z Amerykanami" > > Mów za siebie. Jak to się stało, że do Iraku Amerykanie wpuścili nas bez wiz. Przoczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polhouse Re: USA zniosą nasze uwagi IP: *.proxy.aol.com 13.09.04, 09:57 Widzisz z wizami to jest tak- ze moze by i tez zezwolili na wolny wjazd do stanow. Ale tez tutaj mysli ktos powaznie , aby nie naciagnac na straty biednych ludzi. Jak otwozyli na zachod wolny wjazd bez wizowy, to pociagoi pekaly w szwach. Ale i tak tez bylo z powrotem do Polski, i dzisiaj ne za duzo chetnych jest do wyjazdu na wlasna reke w poszukiwaniu pracy. A co myslisz ilu chetnych wyjechaloby do Stanow i ile kosztuje bilet, 1 rok oszczedzania o ile zaoszczedzi. Pamietaj bilet do Berlina kosztuje tylko 200 zl a do CHAMARYKI 5000 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr Re: USA zniosą nasze uwagi 06.09.04, 22:06 Rumiany Nierób z Pałacu nażarł się kawioru i homarów i beknął donośnie a następnie wypowiedział złote myśli nt. naszej współpracy z amerykanami. Może jak by mniej wychlał, to by coś mądrzej powiedział. Rumiany Nierób z Pałacu już teraz śpi, śni o braku wiz do USA, oraz o cenach paliw Polsce na poziomie 1 zł za litr. Zbudzi się biedak spocony, bo go po pysku będą za te sny bili doktor Kulczyk i wasal Wróbel. Zbudzi się taki skacowany, sponiewierany nad ranem i pomyśli, jak dobrze, że komuna w Polsce nie odpuszcza, paliwo po 4 zyla za litr, dr Kulczyk robi kase, a ja se pójdę do lodkówki napić się coś i wracam do łóżka, bo kierowanie Państwem wymaga siły. A do tego Buszu, to jutro zadzwonie, albo pojutrze, tak mnie łeb napierdala. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus God Save Our Sympatyczny King 07.09.04, 01:34 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2272248.html "Kwaśniewski nawoływał w nim USA, by nie stosowały polityki "dziel i rządź" i aby były "bardziej elastyczne, otwarte i sympatyczne", www.nytimes.com/2004/09/04/international/europe/04warsaw.html Mr. Kwasniewski said he felt "hurt" by the visa decision. "Of course, as a realistic politician I understand the situation. But as a man, a human being, a friend of America, I do not understand it. In my opinion, a big country should be open, and sometimes more flexible, more gracious." ang. gracious = pol. łaskawy, miłosierny, miłościwy as in: 'God save Our Gracious Queen' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Hahahahaha! Brawo! Nb. wyglada na to, ze Michnik IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.09.04, 05:20 z Kwachem tworza nowa wspolna socjaldemokracje. A GW Polakom do tanca przygrywa... Do wyborow, bo potem to juz tylko beda golic. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Dlaczego miałyby nie znieść? 07.09.04, 02:23 Przecież nie padną pod ciężarem naszych uwag na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novisa4juneverha Re: Dlaczego miałyby nie znieść? IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 07.09.04, 04:01 ha Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: USA zniosą nasze uwagi 07.09.04, 13:30 Nie ukrywam nigdy, że mam obecnego Prezydenta RP za szmaciarza i kolaboranta ( z czasów PRL), jeżeli ABW i prokurator będą mieli do mnie pretensje o sformułowania, zapraszam (w sądzie mogę wykazać jedno i drugie). Służalczy ryt pozostaje na zawsze. Polityka zagraniczna prowadzona przez Prezydenta i Rząd poPZPRowski to szczyt nieudolności. W Iraku jednak powinniśmy być właśnie na zasadzie - Bóg Honor i Ojczyzna. Natomiast jeżeli nie chcemy wiz do USA (ja mam to w d...e), to dlaczego nie wprowadzamy równowagi we wzajemnych kontaktach: -wizy dla US-manów -koniec preferencji podatkowych dla US-biznesu. A potem wszystko można n e g o c j o w a ć (informuję, że negocjować, to nie znaczy skomleć). Odpowiedz Link Zgłoś
indris Bóg, honor, ojczyzna ??? 07.09.04, 13:34 Bóg nas doIraku nie posyłał. Potwierdza to doć kompetentna w tej materii osoba: Jan Paweł II. Honor Polski został przez tę awanturę naruszony. Ojczyzna poniosła moralne straty. Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Bóg, honor, ojczyzna ??? 07.09.04, 15:35 -W Iraku odbywa się walka z Szatanem Islamu -Polacy walczą tam dla Honoru, bo zysków innych niż honorowe, Ojczyzna tam nie zdobywa -Na im dalszych rubieżach Ojczyzny się broni, tym dla Niej lepiej Odpowiedz Link Zgłoś