Dodaj do ulubionych

LPR spadkobierczynią PRL?

IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:45
W związku z histerycznym antysemityzmem elpeerowców i ich tuby propagandowej -
Radyja zadaję sobie i innym pytanie: czy elpeerowcy to w części dawni
zausznicy Gomółki, którzy organizowali nagonkę na Żydów w 1968? Stare pryki z
LPR na pewno brały w tym udział. I dzisiaj szukają jeszcze Żydów, których w
Polsce prawie już nie ma. Dawniej jako członkowie PZPR cenzurowali prasę,
książki, spektakle (słynne Dziady!), teraz - niszczą prace artystów,
protestują przeciw "niemoralnemu" filmowi Almodovara, "domagają się" jego
wycofania. Dawniej dawali polecenia dla Milicji Obywatelskiej, żeby
przeprowadzała łapanki wśród homoseksualistów (akcja Hiacynt), teraz
organizują akcje antygejowskie. Dawniej wmawiali Polakom, że wróg zrzuca
stonkę z samolotów, teraz - że UE chce zniszczyć polską gospodarkę. Zmienili
barwę i na razie nie mają władzy, więc wydają się stadem głupków. Ale jeśliby
do tej władzy doszli, to mogą stać się powtórką z PRL-u - cenzorusy
wszechpolusy.
Uważajmy na nich i nie głosujmy na tych świrów.
Obserwuj wątek
    • tsubaki Re: LPR spadkobierczynią PRL? 07.09.04, 15:07
      tylko litery poprzestawiali chrescijanie cholera
      • Gość: wuk Re: LPR spadkobierczynią PRL? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:22
        Nie obrażajmy chrześcijaństwa - ja też jestem chrześcijaninem. Ale odciąłem się
        już wiele lat temu od Kościoła Katolickiego, który pobłaża kościołowi toruńsko-
        katolickiemu (rydzokatolickiemu) i wyznaje dogmaty w które ja nie wierzę. I
        dlatego przyjąłem luteranizm. I czuję się nadal Polakiem i patriotą, który ma
        obowiązek bronić przed wściekłymi wszechpolusami dorobku naszej polskiej
        kultury narodowej.
    • Gość: MMM Re: LPR spadkobierczynią PRL? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 07.09.04, 17:47
      Czego te komuchy nie wymysla zeby obrzydzic nam LPR, ale nikt myslacy nie da sie
      na to zlapac, i tak bede glosowal na LPR i bede sie smial widzac wasza niemoc,
      jak bedziecie wsciekle ujadac na jedyna prawdziwie polska partie.
      • Gość: wuk Re: LPR spadkobierczynią PRL? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:55
        odzywa się stara tradycja - Przewodzi Partia ! (tj. Ludzie Pozbawieni Rozumu)
      • neceser Program ekonomiczny LPR ten sam co PZPR 07.09.04, 18:13

renacjonalizowac, rzad w handlu marchewkami, wszystko ma byc "narodowe".
        KOMUCHY i faszysci ten LPR!
        Gość portalu: MMM napisał(a):

> Czego te komuchy nie wymysla zeby obrzydzic nam LPR, ale nikt myslacy nie da
        si
        > e
        > na to zlapac, i tak bede glosowal na LPR i bede sie smial widzac wasza niemoc,
        > jak bedziecie wsciekle ujadac na jedyna prawdziwie polska partie.
    • Gość: European Re: LPR spadkobierczynią PRL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 18:58
      jesli nawet masz racje w tym co piszesz to nie obnizaj wiarygodnosci swej
      wypowiedzi stwierdzeniami ze Zydow w Polsce prawie nie ma bo jest ich setki
      tysiecy.

Owszem LPR to oszolomy, gdy byl czas walki to chowali glowy w piasek nawet na
      poczatku lat 90tych ROP ZChN to byly pseudoantykomunistyczne partie zlozone z
      tchorzy ktorym w glowach nie bylo walczyc z esbecja czy postkomuna.

PiS to moze byc obecnie jedyne mniejsze zlo.
      • Gość: wuk A ile tysięcy lóż masońskich jest w Kielcach? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:14
        Ojoojoj... setki tysięcy... to chyba jakaś krucjata? Nie cierpię takich bzdur,
        jak mówienie o tysiącach Żydów czy tysiącach masonów, o teoriach spiskowych...
        Takimi bredniami posługują się stare dewotki od Henia i Tadzia, a nie ktoś
        poważny. Wiadomo, że dziś w Polsce Żydów jest tylko mała garstka, ale że skini
        i faszyści z LPR nazywają "żydem" każdego, kto im się nawinie (ja też już
        zostałem takim Żydem, moi znajomi, ale też osoby powszechnie znane - Żydem
        został bp Życiński, ks. Boniecki, nawet słyszałem od kogoś, że Żydem jest...
        Jan Paweł II). Chorobliwy lęk przed Żydami i chorobliwy antysemityzm powodują,
        że niektórzy mało wykształceni ludzie dają wiarę takim dyrdymałom. Osoby które
        mówią, że w Polsce są setki tysięcy (albo i miliony! ) Żydów pewnie pamiętają
        dane sprzed II wojny światowej. Zachęcam do (powtórnego)zdania matury -
        najlepiej z historii.
        • Gość: European kolego spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:20
          nie mam osobiscie nic do Zydow jak dlugo sa lojalnymi obywatelami tego kraju
          czy obecnie Europy.
          z wlasnego doswiadczenia wiem ze w mojej kjlasie mpodstawowej sredniej potem na
          studiach bylo okolo 25 % Zydow i co ty na to? sami sie po 1989 r przyznawali? i
          co z tego?
          nic
      • Gość: wuk PiS Da? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:21
        A co do PiS- u, to nie myślcie, że wam PiS DA. PiS wam nic nie da. To też
        oszołomy. Jedynym dobrym wyjściem jest Unia Wolności. Za "mniejsze zło" uznaję
        Platformę. Za duże zło - PiS albo Samoobronę. Za katastrofę dla Polski - LPR.
        • Gość: European to dla czego UW tyle stracilo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:25
          slucham
          • Gość: wuk Re: to dla czego UW tyle stracilo??? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:32
            Bo reformy kosztują i nie są bezbolesne. A prosty lud jest głupi - uwierzył
            Leninowi, Hitlerowi, to uwierzy innym populistom (Lepper, Giertych)... Byle
            tylko mieli na wódkę, to pójdą głosować za.
            • Gość: European kazanie na gorce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:34
              pamietajcie - nie wyelimnujcie prostego ludu zanim nie da sie go zastapic
              robotami...
              • Gość: wuk jakie kazanie? IP: *.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:15
                Gość portalu: European napisał(a):

> pamietajcie - nie wyelimnujcie prostego ludu zanim nie da sie go zastapic
                > robotami...
                KTO JEST AUTOREM tej sentencji?

Ale dzisiejszy prosty lud już nauczył się pisać, więc zaczął być niebezbieczny.
                Trzeba więc przeprowadzić akcję: albo oduczyć lud pisania, albo nauczyć jeszcze
                dodatkowo myślenia. Jako humanista opowiadam się za drugą opcją. Tyle że LPR
                nie jest w stanie tego zrobić. To byłby wyczyn w rodzaju wyciągania siebie za
                włosy z bagna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka