danillko 01.05.15, 12:37 Żeby mie żaden leming nie zapomniał wywiesić i gupio sie nie tłumaczył... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 19:28 tej flagi? www.youtube.com/watch?v=RSSIz-0pnCM Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 19:34 szwampuch58 napisał: > tej flagi? > www.youtube.com/watch?v=RSSIz-0pnCM Mam nadzieję stary, że nie jesteś lemingiem, polskość to dla Ciebie normalność, że nie plujesz na godło i nie depczesz Flagi. Odpowiedz Link Zgłoś
aniechto.only Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 19:37 danillko napisał(a): > Żeby mie żaden leming nie zapomniał wywiesić i gupio sie nie tłumaczył... Żebyś jeszcze potrafił pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Niewiele brakowało, by polskie barwy narodowe... 01.05.15, 19:50 Skoro o barwach narodowych mowa, to polecam ciekawy artykuł z KRESÓW.pl: "Niewiele brakowało, by polskie barwy narodowe wyglądały tak, jak obecne rosyjskie, czy francuskie. A wszystko za sprawą... husarzy i pancernych. Trzy kolory polskie Biel i czerwień zostały oficjalnie uznane polskimi barwami narodowymi uchwałą sejmu Królestwa Polskiego z 7 lutego 1831 roku. Nie była to wówczas decyzja oczywista, gdyż taka kombinacja barw rywalizowała z inną. Joachim Lelewel o czasach powstania listopadowego pisał: „Pierwszych dni rewolucji wzięte były kokardy NARODOWE, TRÓJKOLOROWE. Piotr Łubieński, naczelnik straży bezpieczeństwa, a potem Dyktator, wprowadzili kolor biały. Po upadku dyktatorstwa wznowiono trzy kolory w klubie, w różnych pułkach wojska, sam Wódz Naczelny dał adjutantom naręczniki TRZYKOLOROWE. Lecz sejmowa 7-go lutego uchwała odstrychnęła się od tego i dwa kolory narodowe zdecydowała, nie wyjaśniając, jaki to kolor czerwony uchwalonych przez nią kolorów. Rzucono tą małą rzeczą w przyszłości rozszczepienie [;] kolor biały z czerwonym, lubo sejmowy, a zatem narodowy ma pewien arystokracki, rojalistowski charakter, [podczas gdy] trzy kolory: karmazynowy, granatowy i biały jest demokracki i republikański mimo uchwały sejmowej niezarzucony.”[1] Przekonanie o trzech kolorach narodowych faktycznie podzielano dość długo po uchwale 1831 roku. Jeszcze w roku 1856 generał Józef Załuski, opisując umundurowanie pierwszego pułku lekkokonnego polskiego gwardii Napoleona, pisał „o trzech kolorach polskich”[2]. Te trzy kolory, to wspomniane przez Lelewela biel, karmazyn i granat [...]" www.kresy.pl/kresopedia,historia,rzeczpospolita?zobacz/polska-bialo-granatowo-czerwoni Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 20:22 Bo nie pamiętam. Czy sugerowałem tobie, byś spadał z polskich stron? Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 20:28 Jak sklerotyku nie pamiętasz, to niech Ci wnusio na kartce zapisze i naklei na łepetynę... behemot17-13 napisał: > Bo nie pamiętam. Czy sugerowałem tobie, byś spadał z polskich stron? Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 20:50 Zamiast wielokropka zastosuj wykrzyknik, taka rada. Stosowanie znaków jest sztuką, tobie niedostępną, boś zwykły troll na etacie. Odpowiedz Link Zgłoś
maszmi Re: Jutro Dzień Flagi 01.05.15, 22:05 a nie lemingi wywiesić mogą? U mnie od rana wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Jutro Dzień Flagi 02.05.15, 08:29 pies_na_czarnych napisała: > Mi też wisi. Zawsze do kanapek dodawaj gipsu. Nie wiem czy Ci się podniesie, ale zawsze możesz powiedzieć, że zrobiłeś wszystko co w Twojej niemocy... Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Jutro Dzień Flagi 02.05.15, 08:26 Nie lemingom nie trzeba przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To moze KAczyńskiego hymnu nauczyli? 02.05.15, 09:21 danillko napisał(a): > Żeby mie żaden leming nie zapomniał wywiesić i gupio sie nie tłumaczył... Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Flagę wywiesiłeś? 02.05.15, 09:28 Czy znowu się będziesz głupio rządem Kaczyńskiego tłumaczył? zapijaczony_ryj napisał: > danillko napisał(a): > > > Żeby mie żaden leming nie zapomniał wywiesić i gupio sie nie tłumaczył... > > Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj To flaga pełna miłości 02.05.15, 09:38 1tobi napisał: > A jak wygląda flaga "kondiminium" ? wyborcza.pl/1,75478,6662970,Wojna_polsko_niemiecka_pod_flaga_PiS.html Odpowiedz Link Zgłoś